Hovedsiden

Liten annonse
  Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:19.48)
  alexia putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot sverige. hun mener syndene i spanias fotballforbund går langt tilbake i tid. den dobbelte ballon d`or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i göteborg. – kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa putellas. barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne vm-gull med spania. siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet. bråket ble utløst da daværende fotballpresident luis rubiales kysset jennifer hermoso på munnen under vms medaljeseremoni. etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet. etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot sverige og sveits. fotballforbundet i spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (ntb)
  Karlsson vil ha Johaug tilbake i langrennssirkuset

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:07.59)
  svenskenes langrennsyndling frida karlsson gleder seg over therese johaugs mulige planer om å entre langrennsscenen på ny. i et intervju med expressen forteller karlsson at trondheim-vm i 2025 «klinger bra» for johaug, og den utholdenhetssterke svensken håper å se 35-åringen fra dalsbygda tilbake på toppnivå. – vi yngre langrennsløpere har tatt steg det siste året, så det hadde vært gøy å få therese som målestokk igjen. det hadde vært veldig kult å få henne tilbake, sier karlsson til avisen. (ntb)


  Svenske langrennsstjerner slår ring om Diggins

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:07.44)
  den amerikanske langrennsprofilen jessie diggins (32) får varm støtte fra sine svenske skikolleger etter at hun åpnet opp om spiseforstyrrelser. diggins har tidligere vært åpen om at hun også slet med spiseforstyrrelser tidlig i karrieren. i et innlegg på instagram meddelte diggins mandag at hun har fått et tilbakefall. – først og fremst synes jeg det er sterkt av å henne å åpne seg opp. veien til toppen er ikke lett. alle kjemper sine kamper, enten det er mot skader eller spiseforstyrrelser, som i hennes tilfelle, sier frida karlsson til expressen. – det er selvsagt trist å se at hun sliter igjen, men det er samtidig utrolig modig av henne. det er ikke lett, supplerer jonna sundling. (ntb)
  Bekreftet: Spania-streik stopper landskamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:16.07)
  nesten hele den spanske troppen som vant vm-gull forrige måned, fortsetter protesten mot sitt eget fotballforbund. spillerne vil ikke spille med det første. det kom fram i en uttalelse som ble sluppet rett før spanias nye landslagssjef montse tomé skulle bli presentert for pressen. hun skulle fredag også ta ut sin første tropp. så å si hele vm-laget med 23 spillere nekter å spille spanias nasjonsligakamper mot sverige og sveits. i alt 39 spillere har gjort seg utilgjengelige for landslaget. marca har skrevet at det ble avholdt et møte sent torsdag kveld, hvor alle de 23 verdensmesterne var til stede. de ble sammen med spillerforeningen enige om å utarbeide en felles uttalelse. etter vm-suksessen har både landslagssjef jorde vilda og fotballpresident luis rubiales måttet gå. rubiales valgte å trekke seg etter at han kysset jenni hermoso under feiringen, mens vilda fikk sparken grunnet uenigheter med store deler av spillertroppen. før vm trakk også 12 spillere seg fra landslaget. (©ntb)  Hangeland ordknapp om midtstoppervalgene: – Stor konkurranse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:12.09)
  det hersker usikkerhet om hvem som tar plass i det norske midtforsvaret mot georgia i em-kvalifiseringen tirsdag. brede hangeland vil ikke avsløre noe. – det er stor konkurranse og ganske jevnt på stopperplassen, slo landslagskoordinator brede hangeland fast da han møtte pressen på ullevaal søndag formiddag. i 6-0-seieren mot jordan torsdag startet kristoffer ajer og leo østigård i det norske midtforsvaret. etter pause entret også stefan strandberg banen. – jeg har ikke svaret (på hvem som starter), og jeg har ikke tenkt å gi det her heller, fortsatte hangeland. rogalendingen fortalte videre at tiden fram mot tirsdagens oppgjør vil bli brukt godt. – dette handler om å finne det laget som er best egnet til å vinne kampen. vi kommer til å prøve litt ulike ting på trening fram mot tirsdag, fortsatte den tidligere midtstopperen. (ntb)

  Solbakken med klar beskjed etter brakseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:11.31)
  landslagssjef ståle solbakken ramset opp flere forbedringspunkter etter 6–0-seieren mot jordan, da han møtte pressen fredag formiddag. – jeg er veldig fornøyd med at vi holder intensiteten, tempoet og at så mange løper så mye. alle går inn der og gir absolutt alt, sier solbakken, før han retter et kritisk blikk mot spillerne: – vi har altfor mange stygge balltap i første omgang. da særlig hvor kampen er normal. vi har altfor mange stygge balltap der det kunne blitt straffe. landslagssjefen trakk også frem at de hadde hatt «posisjonelle» feil som kunne fått konsekvenser i den bakre fireren. – vi fikk mye ut av det, syns jeg. mange trengte kampen med tanke på hvor de er i løypen med hensyn til spilletid og skader.


  Svensk langrennssensasjon tvang fram Vasaloppet-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:14.42)
  det svenske supertalentet alvar myhlback (17) sjokkerte med åttendeplass i årets vasalopp. sensasjonen har nå resultert i en varig endring i startreglene. det er expressen som skriver at det svenske skiforbundets regelverk har blitt endret som følge av myhlbacks pangdebut i det tradisjonsrike langløpet fra sälen til mora. tidligere har ikke skiløpere kunnet delta i renn med over 50 kilometers lengde før det året de fyller 19 år. det skapte utfordringer for myhlback da han i vinter ville gå vasaloppet etter å ha vist pangform i forkant. rennet er ni mil langt. etter å ha søkt om dispensasjon fra regelverket fikk den daværende 16-årige svensken innvilget ønsket om å være med, og myhlback svarte like godt med å bli nummer åtte. nå har det svenske skiforbundet besluttet at det i framtiden ikke skal ligge begrensninger på lengden løpere kan konkurrere over, forutsatt at de har en internasjonal startlisens. – denne regelen har eksistert veldig lenge, og det har ikke vært noen diskusjon om den tidligere, sier ludvig remb, konkurransekoordinator i det svenske skiforbundet, til expressen. han bekrefter samtidig at myhlback-episoden i vinter initierte debatten som nå har ledet til regelendringen. (ntb)

  Solbakken venter med Haaland-avgjørelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:10.59)
  en endelig beslutning rundt om erling braut haaland spiller torsdagens privatlandskamp mot jordan blir først tatt senere onsdag. det bekreftet landslagets assistenttrener brede hangeland da han møtte pressen. – vi tar den beslutningen etter treningen i dag, sa hangeland. landslagssjef solbakken varslet allerede tirsdag at manchester city-stjernen haaland måtte kjenne på egen kropp, og at det ville avgjøre om han skulle spille. (ntb)

  Svensk stjerne om mulig Johaug-comeback: – Tror ikke man skal kalle det en hemmelighet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. september 2023 KL:15.45)
  det var i et intervju med nrk tirsdag at johaug åpnet for et comeback i kjølvannet av at hun har blitt mor for første gang. – vi får se. jeg har ikke bestemt meg helt ennå om det blir noen flere skirenn eller ikke skirenn. per nå nyter jeg livet som mamma. jeg skal innrømme at jeg trener litt på si. ja, jeg gjør det, sa langrennsdronningen fra dalsbygda. johaugs mangeårige rival ebba andersson er ikke det minste overrasket. – jeg tror ikke man skal kalle det en hemmelighet, man har hatt sine anelser. det ville ikke vært noen overraskelse, sier hun til expressen om en mulig johaug-retur. – det er johaug vi snakker om. hva som helst kan skje, uttaler andersson også. (ntb)

  Ødegaard starter mot Jordan – Haaland i det blå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. september 2023 KL:11.41)
  landslagssjef ståle solbakken opplyste på onsdagens pressekonferanse at martin ødegaard blir å se i privatkampen mot jordan. erling braut haaland er usikker. – martin kommer til å starte. erling må kjenne litt på kroppen. vi vil ikke presse ham i den kampen, sa solbakken til pressen. antonio nusa, fredrik aursnes, leo skiri østigård og marcus holmgren pedersen skal også starte kampen, opplyste solbakken. – det blir mye likere det laget som starter mot georgia enn jeg hadde forestilt meg for 14 dager eller tre uker siden, sa solbakken. kampstart mot jordan er klokken 19 på ullevaal torsdag. fem dager senere venter georgia i em-kvalifiseringen. (©ntb)


  Ymer anklages for falsk forklaring i doping-dom

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. september 2023 KL:07.04)
  den svenske tennisspilleren mikael ymer er utestengt i 18 måneder etter at han misset tre dopingkontroller i løpet av ett år. nå kommer det nye opplysninger, da cas sin fullstendige dom ble publisert torsdag kveld. det melder expressen. blant annet hevdet ymer at han han misset en av dopingkontrollene fordi hans bror ble syk midt på natten og at han ble bedt om å ta hånd om broren. ymer skal da ha holdt seg våken med broren hele natten og sovnet en time før kontrollen 10. august. forklaringen ble tilbakevist av det internasjonale tennisforbundet, da broren befant seg i finland og ikke der mikael ymer skal ha oppholdt seg. brødrene er begge tennisspillere. 24-åringe ymer har kunngjort at han nå har avsluttet sin karriere. – jeg mener avgjørelsen er urettferdig, skrev ymer på x (tidligere twitter) da dommen ble kjent.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »