Hovedsiden

Liten annonse
  Skarverennet stoppet av uvær – politiet måtte hente ut tre løpere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 20. april 2024 KL:11.38)
  det tradisjonsrike skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder hallingdølen. sterk vind skapte problemer for arrangørene av rennet lørdag. den tok seg opp, og etter hvert måtte arrangørene si stopp. – det er for dårlig sikt. det blir dessverre ikke mer skirenn. løperne ser ikke fra stikke til stikke, var beskjeden fra finse ifølge hallingdølen. målgang er på ustaoset. løpere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, ble vist tilbake til togvognene for retur til ustaoset. politiet skriver lørdag formiddag at de måtte bistå i forbindelse med uværet. – politiet har bistått med å hente ut tre langrennsløpere utenfor løypa. de tre kom utenfor skisporene ved tett tåke. dette i forbindelse med skarverennet. de er ivaretatt av helse og er ved god behold, skriver politiet. på startstreken sto blant annet therese johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i nm. johaug har vunnet skarverennet en rekke ganger, men denne gangen får hverken hun eller andre gå rennet. «som for 50 år siden, blir rennet stoppa og konkurransen avlyst», skriver lokalavisen. (ntb / nrk)

  Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 20. april 2024 KL:09.36)
  den britiske superstjernen lewis hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens formel 1-løp i shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering. mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. til slutt hadde han bare to førere bak seg. hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken. – er dette årets dårligste kvalifisering for hamilton? det må jo være det? sa viaplay-ekspert henning isdal. – vi ser at toto wolff er sur, supplerte kommentator atle gulbrandsen med henvisning til mercedes-teamsjefen. hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen. (ntb)


  Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 19. april 2024 KL:17.28)
  landslagsalpinist markus nordgård fossland (25) avslutter karrieren. han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak. fossland, som nylig tok nm-gull i super-g, forteller på instagram at det er hovedsaklig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. smertene har han hatt i seks år. – på renndager mobiliserer jeg og håndterer smertene i et run. treningsdager er en helt annen historie, skriver fossland på instagram. deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belstning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året. – det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. det trodde jeg at jeg var ok med. å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver fossland – og fortsetter: – å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere. (ntb)


  Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 19. april 2024 KL:13.42)
  sandefjord-spiller andreas van der spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner. eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag. der heter det at van der spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. det viste det seg ikke å være. – samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der spa. – det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden. beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. mer toppfotball kunne gitt varige skader. – da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. jeg hadde ingen problemer da jeg kom til sandefjord, sier nordlendingen. forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein sander moen foss forsvant til lillestrøm. han var tiltenkt en sentral rolle i sandefjord etter overgangen fra sogndal. (ntb)
  Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 19. april 2024 KL:06.59)
  mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver gustav idens planer om ol-deltakelse i paris. dette forteller han til bergensavisen fredag. – det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. det er en lettelse å gi slipp på det, sier iden til avisen. han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe ol. – det har vært et brutalt år. det ble for mye. jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå. iden har ved siden av kristian blummenfelt vært norges beste triatlet de siste årene. han står med i alt tre vm-gull i ironman og ble nummer åtte i triatlon i ol i tokyo i 2021.


  NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:12.33)
  norges fotballforbund (nff) fikk gjennomslag hos det europeiske fotballforbundet (uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper. i fjor sendte nff et innspill til uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. det har forbundet nå fått gjennomslag for. «uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver nff og lister opp de to regelendringene: * hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra a-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere. * hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra a-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere. fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. det skapte problemer for blant andre bodø/glimt, som måtte utelate spillere som kasper høgh og omar elabdellaoui før møtet med ajax i conferenceligaen.


  Tottenham med stygt tap: – Fryktelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. april 2024 KL:15.26)
  to raske scoringer før hvilen ble avgjørende da tottenham tapte 0-4 for newcastle lørdag. – fryktelig forsvarsspill. de er heldige som slapp unna med fire baklengsmål, sier tidligere tottenham-spiller steffen iversen til viaplay etter kampen. anthony gordon, fabian schär og alexander isak (to mål) sørget for et ydmykende spurs-nederlag på bortebane. tapet sørger for at london-laget skal få det utfordrende med å forsvare fjerdeplassen i sesonginnspurten. klubben har fortsatt til gode å møte manchester city, arsenal, liverpool og chelsea. aston villa står med like mange poeng som spurs, men har en noe enklere avslutning på sesongen. søndag får de imidlertid en tøff jobb borte mot arsenal. spurs hang med den første halvtimen av lørdagens kamp, så skulle alt rakne i løpet av ett marerittaktig minutt. gjestenes forsvar fikk kjempeproblemer med newcastles anthony gordon som sørget for to lynraske scoringer. først kjempet han til seg ballen og spilte alexander isak gjennom. svensken vendte bort micky van de ven og hamret ballen inn i det nærmeste hjørnet. tv-bildene var så vidt ferdige med å vise reprisene fra det første målet, før 2-0 satt i nettet. gordon snappet opp et svakt tilbakespill og vendte også bort van de ven. guglielmo vicario fikk noen fingre på avslutningen, men greide ikke å forhindre kampens andre mål. et tungt utgangspunkt før andreomgangen ble enda verre da isak økte til 3-0 fem minutter etter hvilen. bruno guimarães spilte svensken perfekt gjennom, og alene med keeper var spissen sikker. like før slutt headet schär inn kampens fjerde. newcastle har ikke innfridd forventningene denne sesongen og er et stykke bak i kampen om topp fire. klubben er samtidig med i kampen om europaliga neste sesong og har mye å spille for i sesonginnspurten. der har de muligheten til å klatre på tabellen. bare to av seks kamper (mot manchester united og brighton) går mot motstand fra øvre halvdel av tabellen. (©ntb)

  Stenmark vant i debuten i stavsprang – veteran-VM neste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. april 2024 KL:15.50)
  alpinlegenden ingemar stenmark (68) satte svensk årsbeste i stavsprang i klassen m65 i sin aller første konkurranse i øvelsen noensinne. resultatet ville ha holdt til gull i veteran-sm for ett år siden. stenmark svingte seg over 2,50 meter i det første forsøket og tok 2,70 meter i det tredje forsøket i friidrettshallen i sollentuna. det ble tre riv på 2,80 meter, skriver friidrottaren.com. den svenske rekorden i stav innendørs for m65 på 3,22 meter ble satt i 1972. utendørs lyder den på 3,35 meter. om fire måneder venter veteran-vm i göteborg. dit skal stenmark selv om han har slitt med problemer i både kne, lår og rygg gjennom vinteren. – jeg har hatt skadeproblemer i hele vinter og kan bare håpe at det blir bedre, sier stenmark til friidrottaren.com. sverige har også verdens desidert beste stavhopper, uansett aldersklasse, i mondo duplantis. (ntb)


  I godt selskap

  Kilde: E24 | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:15.13)
  elon musk vil kolonisere mars. først må han bare få til å lage podkast uten tekniske problemer.


  Ruud avslører hamstringstrøbbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:06.47)
  casper ruud fikk problemer med låret i portugal, men ikke nok til å ødelegge for grussesongen. han avslører et ambisiøst mål for perioden på favorittunderlaget. nordmannen åpnet grussesongen med å ta seg til semifinale i atp 250-turneringen i estoril. han klarte ikke å forsvare fjorårets tittel og røk til slutt for pedro martínez. underveis i det tredje settet trengte han behandling for det som så ut til å være trøbbel i låret. det viste seg å være en kjenning i hamstringen, opplyser ruud til ntb. det er blitt grundig sjekket i helgen. – det er ikke noe alvorlig som man må passe altfor mye på. det var gode nyheter, forteller ruud til ntb. ruud er seedet som nummer åtte i masters 1000-turneringen i monaco. han møter chilenske alejandro tabilo i den første kampen. (ntb)

  Ny melding

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:16.13)
  arsenal kommer med en ny oppdatering rundt situasjonen til frida maanum: tester viser ingen åpenbare hjerteproblemer, skriver de.


  Derfor spiller ikke Norge i den nye hjemmdrakten: – Bruker den neste kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:19.08)
  forsinkelser med båttransport gjør at norge spiller i bortedrakter mot tsjekkia på ullevaal stadion. det opplyser landslagets mediekontakt morten morisbak skjønsberg til ntb. – bruker hjemmedrakta neste kamp. er så rykende fersk at vi var usikre på om vi rakk å få den klar til denne, skriver skjønsberg. han legger til at det var forsinkelser med båttransporten av drakten. konflikten i jemen er årsaken, opplyser merkevaresjef jan ove nystuen i norges fotballforbund (nff) til tv 2. – flere som har hatt problemer, sier han til kanalen. det står 1-1 i kampen mellom norge og tsjekkia til pause. (ntb)

  Mareritt for Hamilton: – En av de verste treningene jeg har hatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:15.31)
  formel 1-stjernen lewis hamilton ble bare nummer 18 på den andre treningen foran australias grand prix i formel 1. den sjudobbelte verdensmesteren lewis hamilton nølte ikke med å kalle treningen én av de «verste øktene på lenge». årsaken skal være at endringer som ble gjort på mercedesen hans slo helt feil ut. den britiske stjernen endte på niendeplass i den første treningen for australias grand prix, men falt ned til 18. plass i den andre. – jeg føler meg åpenbart ikke bra. vi hadde en av de verste øktene jeg sannsynligvis har hatt på lenge, sa hamilton etterpå. mercedes endret bilens oppsett mellom den førte og andre treningen i et forsøk på å løse problemer hamilton hadde i svinger med høy hastighet i den forrige løpet i saudi-arabia. det gjorde bare situasjonen verre. – vi startet dagen på framfoten og på den første treningen føltes bilen generelt sett bra. det var faktisk det beste bilen har kjentes så langt i år, sa han. – for å fortsette å lære gjorde vi noen store endringer i trening to, og dessverre gjorde det bilen verre, la briten til.

  Italiener nær ved å kollapse i Miami – trengte medisinsk assistanse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:12.41)
  den italienske tennisprofilen matteo berrettini fikk trøbbel da han møtte andy murray i miami open. i det andre settet gikk det tilsynelatende nesten galt. etter halvannen time spill, på stillingen 5-2 til murray, var berrettini nær ved å ramle rett i bakken da han skulle serve. 27-åringen kom seg imidlertid til hektene, men så svært preget ut. deretter fikk han nødvendig assistanse fra medisinsk personell, som etter hvert ga grønt lys til at italieneren kunne fortsette. murray snudde senere kampen fra 0-1 til 2-1, og den tidligere verdenseneren er dermed videre til 2. runde. tidligere har varme temperaturer skapt store problemer i miami, men den skal ifølge nyhetsbyrået afp ikke ha vært høyere enn 25 grader da berrettini og murray møttes natt til torsdag norsk tid. ruud skal også i aksjon i masters-turneringen. han møter franskmannen luca van assche i en kamp som trolig spilles fredag. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »