Hovedsiden

Liten annonse
  nye landslagsprofiler står over nm på beitostølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 23. februar 2024 KL:10.54)
  Simen Hegstad Krüger og Mathilde Myhrvold blir ikke å se på ski-NM på Beitostølen i helga. – Simen har i etterkant av verdenscupen i USA pådratt seg en forkjølelse og må dessverre stå over NM, sier landslagslege Ove Feragen. 30-åringen har slitt mye med sykdom denne sesongen, og stod blant annet over Tour de Ski nettopp av den grunn. For Mathilde Myhrvold sin del, handler det om dårlig døgnrytme og søvn, etter verdenscupen i USA og Canada forrige helg. Det opplyser hun til Oppland Arbeiderblad.  Maren Lundby inn i idrettens «Hall of Fame» – får selskap av Holund og Røiseland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:18.56)
  hoppdronningen maren lundby ble tirsdag innvalgt i det prestisjetunge æresgalleriet i norsk idrett. hun fikk følge av fire andre profilerte idrettspensjonister. ved siden av lundby er det langrennsløper hans-christer holund, parautøver nils-erik ulset samt skiskytterne marte olsbu røiseland og tiril eckhoff som nå får plass i det som er norsk idretts «hall of fame». beslutningen ble tatt på årsmøtet til norske idrettsleder-veteraner (niv) i oslo tirsdag.

  Kåring: Norges største volleyball-talenter

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:00.03)
  det gror godt i norsk volleyball, både på herre- og damesiden. ved hjelp av eksperter, spillere og trenere har dagbladet plukket ut de største volleyballtalentene i norge. se hvem vi tror kan bli internasjonale profiler i løpet av de neste årene. - det var en overraskelseå komme med på listen, sier en av de utvalgte.

  Odermatt overlegen i Bansko – Steen Olsen på pallen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:13.26)
  marco odermatt fornektet seg ikke, og tok en overlegen seier i storslalåmen i bulgarske bansko. alexander steen olsen klinket til med et kjemperenn i den første omgangen – og hadde et utgangspunkt bare 35 hundredeler bak marco odermatt. det holdt til en svært imponerende andreplass for 22-åringen, etter en solid andreomgang. – det er deilig å få revansj, sier steen olsen til viaplay. kjelsås-gutten sikret dermed sin første pallplass i storslalåm. han står tidligere med én verdenscupseier. den kom i slalåm i februar i fjor. det klaffet ikke for atle lie mcgrath, som falt rett i nettingen under den andreomgangen. heldigvis kom han seg raskt på beina igjen. – det har vært et vanvittig år med veldig mange skader på profilerte løpere, sa viaplays alpinekspert kjetil andré aamodt. etter fallet så 23-åringen ut til å holde seg til venstrearmen sin i smerter. skadeomfanget er foreløpig ukjent. henrik kristoffersen kjørte en god finaleomgang og endte på 6.-plass. han var nummer ti etter 1. omgang og hadde 1,35 sekunder opp til odermatt. rasmus windingstad ble nummer elleve. timon haugan leverte en god 2. omgang og endte på 14.-plass.

  Odermatt overlegen i Bansko – Steen Olsen nummer to

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:13.26)
  marco odermatt fornektet seg ikke, og tok en overlegen seier i storslalåmen i bulgarske bansko. alexander steen olsen klinket til med et kjemperenn i den første omgangen – og hadde et utgangspunkt bare 0,35 sekunder bak marco odermatt. det holdt til en svært imponerende andreplass for 22-åringen, etter en solid andreomgang. dermed tok han sin første pallplassering i verdenscupen. det klaffet heller ikke for atle lie mcgrath, som falt rett i nettingen under den andreomgangen. heldigvis kom han seg heldigvis raskt på beina igjen. – det har vært et vanvittig år med veldig mange skader på profilerte løpere, sa viaplays alpinekspert kjetil andré aamodt. etter fallet så 23-åringen ut til å holde seg til venstrearmen sin i smerter. skadeomfanget er foreløpig ukjent. henrik kristoffersen endte på en sjetteplass etter en svak førsteomgang.

  Pellegrino klar for MLS-klubb: – Pakken rundt fotballen veide tyngre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:18.53)
  eliteserien mister en av sine største profiler. ligaens toppscorer de siste to sesongene forlater bodø/glimt til fordel for mls-klubben san josé earthquakes. san jose earthquakes bekrefter signeringen på sine nettsider fredag kveld. han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen. – vi er svært glad for å hente en så god målscorer som amahl, sier klubbsjef chris leitch. amahl pellegrino har vært en nøkkelspiller for bodø/glimt de siste årene. to ligagull og to toppscorertitler er fasit etter tre sesonger på aspmyra for 33-åringen. – det er en overgang som har mer enn kun fotball i seg. det er et fint eventyr for familien, og jeg tror det kan bli et veldig kult sted å leve. det er pakken rundt fotballen som veide tyngre denne gangen, sier pellegrino til glimts nettsider. (ntb)


  Bodø/Glimt er salgskongen i Eliteserien – knuser rivalene Molde og RBK

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:12.22)
  det renner inn med kroner på aspmyra om dagen. siden sommeren 2020 har gultrøyene solgt spillere for mer penger enn rosenborg og molde til sammen. faris pemi moumbagna, hugo vetlesen, victor boniface, joel mvuka og erik botheim er kun noen av spillerne som alle har blitt solgt for mer enn et tosifret antall millioner kroner. fjorårets seriemester har siden sommeren 2020 solgt store profiler for en samlet sum på om lag 574 millioner kroner. gultrøyene har «bare» brukt 249 millioner kroner på forsterkninger. samtlige tall er hentet fra overgangsnettstedet transfermarkt. 574 millioner kroner er mer enn erkerivalene molde (309 millioner kroner) og rosenborg (245 millioner) har tjent til sammen på salg av spillere. vålerenga, som sist sesong rykket ned fra eliteserien, er det fjerde laget som også har hanket inn et tresifret antall millioner kroner på spillersalg. siden sommeren 2020 har oslo-klubben tjent rett i underkant av 200 millioner kroner. (ntb)

  Messi etter Hongkong-bråket: – Ønsker alltid å spille

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:07.06)
  lionel messi føler seg bedre, men vil ikke love at han spiller inter miamis treningskamp mot japanske vissel kobe. han fikk tøff behandling i hongkong i helgen. søndag ble den argentinske superstjernen sittende på benken med skade da inter miami spilte mot et lag bestående av lokale spillere i hongkong. om lag 40.000 tilskuere hadde skaffet seg dyre billetter i håp om å se en av verdens største fotballprofiler. i løpet av kampen økte misnøyen blant supporterne som buet mot inter miami og messi. også hongkongs idrettsminister var kritisk til at argentineren ikke kom på banen. foran denne ukens kamp mot vissel kobe håper messi å være på banen. – jeg vet ikke om jeg kan spille, men jeg føler meg bedre og jeg vil virkelig spille, sa messi på en pressekonferanse tirsdag. hongkongs regjering har bedt om en forklaring fra kamparrangørene om hvorfor messi ikke kunne spille. – det var uheldig at jeg ikke kunne spille. det kan skje i hvilken som helst kamp. jeg ønsker alltid å spille, spesielt i disse kampene vi reiser så langt for. jeg håper vi kan komme tilbake til hongkong og spille en kamp, sa messi videre. inter miami skal også spille en showkamp mot messis barndomsklubb, newell`s old boys, i florida 16. februar. sesongåpningen i mls spilles seks dager senere. (©ntb)  Michael Jordans sko solgt for 8 millioner dollar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. februar 2024 KL:13.12)
  seks sko legenden michael jordan brukte i avslutningen av sesongene han vant nba med chicago bulls, er solgt på auksjon for rekordhøye 8 millioner dollar. ifølge auksjonshuset sotheby`s satte vinnerbudet prisrekord for sko som er brukt i kamp. samlingen som ble solgt fredag, besto av én air jordan-sko fra hver av de siste basketballkampene i 1991, 1992, 1993, 1996, 1997 og 1998. – dette er både en påminnelse om det varige inntrykket michael jordan har gjort og et konkret uttrykk for hans legendestatus, noe som blir ytterligere forsterket av sluttresultatet, sier brahm wachter fra sotherby`s i en uttalelse. det er ikke kjent hvem som har kjøpt samlingen med halve skopar, og selgeren beskrives kun som «en privat amerikansk samler» som fikk tak i skoene fra en tidligere leder i chicago bulls. jordan begynte med å gi én sko til en person i klubbledelsen etter kampen som sikret tittelen i 1991. deretter ble det en tradisjon, forteller sotheby`s. fredagens skokjøper får også med seg bilder av jordan som går i én sko mens han feirer titlene. i tillegg til å være en av basketballsportens største profiler – av mange regnet som tidenes beste spiller – bidro jordan også til fornying av idrettssko og kulturen rundt dem da han sammen med nike skapte air jordan-skoene midt på 1980-tallet. (ntb)
  Kilde ber FIS ta lærdom av «skandalehelgen» i OL-løypa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. februar 2024 KL:10.04)
  kvinnenes verdenscuphelg i italienske cortina bød på knall og fall for flere store profiler. aleksander aamodt kilde beskriver det hele som en katastrofe. der ble de mange fallene fra kvinnenes verdenscuphelg i cortina et tema. mikaela shiffrin, federica brignone, kajsa vickhoff lie og valérie grenier fikk alle et ublidt møte med den italienske traseen. den sveitsiske duoen corrine suter og joana haehlen ødela begge korsbåndet. uheldig var også lagvenninnen michelle gisin. totalt mislyktes 35 kjørere å komme seg gjennom cortina-traseen i de tre fartsrennene som ble avviklet der. i 2026 er det duket for ol i de tradisjonsrike løypene i italia. – i utgangspunktet tenker jeg at cortina er en veldig, veldig bra trasé. likevel er det vanskelig å håndtere når hastighetene blir høye. det er greit at de fikk det rennet her før ol, sånn at det ikke blir samme katastrofe som det var denne helgen her, sier kilde. han mener det er «bra» at alpinsirkuset får en slik gjennomgang. – jo mer erfaring du får der, jo bedre er det før ol. (ntb)
  Sør-Korea til kvartfinale etter straffer og overtidsdrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. januar 2024 KL:20.00)
  sør-korea er klare for kvartfinlae i asiamesterskapet etter straffesparkkonkurranse mot saudi-arabia. saudi-arabia så lenge ut til å ta seg til kvartfinale, etter abdullah haji radf sin 1-0-scoring like etter pause. ni minutter på overtid utlignet imidlertid jo gue-sung, og sørget for ekstraomganger i qatar. der ble det målløst, og i straffekonken bommet saudi-arabia to ganger. sør-korea var feilfrie på sine straffer – blant annet fra tottenham-profil son heung-min. dermed vant jürgen klinsmann den profilerte trenerduellen på sidelinjen mot roberto mancini. sistnevnte innså nederlaget allerede før den siste straffen til sør-korea, og tuslet da slukøret i garderoben. de to 59-åringene begynte i sine nye jobber i asia i fjor. klinsmann har blant annet vært landslagssjef for tyskland tidligere, mens mancini kom fra jobben som italia-landslagssjef.

  Tronstad bidro til målshow mot Hollywood-klubben Wrexham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. januar 2024 KL:22.47)
  sondre tronstad satte punktum med 4-1-målet da blackburn slo hollywood-profilerte wrexham ut av den engelske fa-cupen mandag. tronstad spilte en avgjørende rolle for eget lag i det som til slutt ble en enkel seier mot klubben som deleies av skuespiller-stjernene ryan reynolds og rob mcelhenney. wrexham yppet seg før pause, men på tampen av omgangen sendte tronstad lagkamerat sammie szmodics gjennom gjestenes forsvar. alene med keeper gjorde han ingen feil og satte inn 3-1-målet. det tok luften ut av wrexham-ballongen. i annen omgang hadde samtidig tronstad mer på lager. en snau time var spilt da han hamret inn 4-1 og feiret med et jubelbrøl av de sjeldne. – han er i ferd med å bli en virkelig publikumsfavoritt på ewood park, sa viaplay-kommentator kasper wikestad. nordmannen sluttet seg til blackburn i fjor sommer etter tre og et halvt år i nederlandske vitesse arnhem. der scoret han fem mål og leverte to målgivende pasninger på 114 kamper for klubben. nordmannen er nå bundet til blackburn ut juni 2026. tronstad har tidligere vært innom start, haugesund og huddersfield. han har spilt én kamp med flagget på brystet. det gjorde han som en del av «nødlandslaget» som spilte 1-1 mot østerrike i november 2020. med storseieren er blackburn klare for neste runde i fa-cupen. der venter atskillig tøffere motstand i form av newcastle. (ntb)

  Red Bull kaster seg inn i sykkelsporten – kjøper aksjemajoriteten i stjernelag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. januar 2024 KL:19.10)
  østerrikske konkurransemyndigheter har gitt energidrikkselskapet red bull grønt lys til å kjøpe 51 prosents eierandel i det stjernetunge sykkellaget bora-hansgrohe. sykkellaget opplyser selv om beslutningen mandag. i en uttalelse heter det at myndighetene «ikke har noen innvendinger» mot kjøpet, samt at ytterligere detaljer vil bli gitt på et senere tidspunkt. fristen for å komme med innsigelser i saken utløp 26. januar, uten at noen slike har dukket opp. – med dagens avgjørelse har vi ryddet unna et viktig hinder, sier teamsjef ralph denk. – grunnlaget for vårt partnerskap med red bull er nå offisielt på plass. dette er et grønt lys vi har ventet på for å kunne gå videre med formalitetene og mange andre spesifikke sider ved samarbeidet, legger han til. red bull er fra engasjert i svært mange idretter, blant dem formel 1 og alpint. bora-hansgrohe er i ferd med å bygge seg opp til å bli et av sykkelsportens tyngste aktører. foran 2024-sesongen er blant andre slovenske primoz roglic hentet inn i rytterstallen. fra før inneholder den profiler som jai hindley og aleksandr vlasov. (ntb)

  Den svenske TV-legenden Arne Hegerfors er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. januar 2024 KL:15.55)
  den svenske tv-kommentatoren og sportsjournalisten arne hegerfors er død, 81 år gammel. det er svt som melder om dødsfallet. hegerfors sovnet inn natt til mandag. han var en av sveriges mest kjente tv-profiler i en årrekke og gikk av med pensjon i 2012. hegerfors startet i svt i 1969 og ble der i 29 år før han meldte overgang til canal+. i de siste årene har han vært plaget av mange sykdommer. hegerfors ble rammet av både slag, hjerteinfarkt og kreft. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »