Hovedsiden

Liten annonse
  NFF legger press på regjeringen etter gummigranulat-forbud – advarer kommunene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:13.36)
  fotballpresident lise klaveness vil med regjeringens hjelp ha på plass en kampplan etter gummigranulat-forbudet. kommunene advares mot å forhaste seg med forbud. eu-kommisjonen vedtok denne uken de nye reglene som forbyr bruk av mikroplast i blant annet fotballbaner av kunstgress. vedtaket kom etter at forbudet har vært på høring siden i vår. verken eu-parlamentet eller eus ministerråd kom med innvendinger. de nye retningslinjene vil tre i kraft om tre uker, men det legges opp til en overgangsperiode på åtte år for det som omhandler utfasing av gummigranulat. det betyr at det ikke vil være mulig å kjøpe eller omsette gummigranulat etter 15. oktober 2031. – vi støtter forbudet, men vil ikke klare det uten en nasjonal kampplan. dette vil kreve en enorm omstilling i hele norsk fotball, og eu har varslet at regningen blir stor. nff har vært tydelig på at denne regningen ikke kan sendes over til våre klubber, sier fotballpresident lise klaveness i en uttalelse. nff peker på at samtaler med regjeringen om den etterlyste kampplanen allerede er igangsatt. – vi opplever dialogen vi hittil har hatt med norske myndigheter som lovende. vi har to store problemer. det ene er at vi må kvitte oss med gummigranulat. det andre er at vi ikke har alle alternativ på plass. vi må samarbeide, og nå har vi begynt å utvikle en felles kampplan, sier klaveness. jobben på kort sikt er, ifølge nff, å kartlegge kunstgress-situasjonen på landsbasis. til dette arbeidet har regjeringen varslet at det vil komme fem millioner kroner over statsbudsjettet. på lang sikt er utfordringen at det må komme på markedet gode nok alternativer til gummigranulat som fyllmasse i kunstgressbaner. det finnes ulike alternativer allerede nå, men resultatene av utprøvingen av disse har vært varierende. derfor advarer nå norges fotballforbund norske kommuner mot å vedta forbud mot gummigranulat før overgangsperioden på åtte år er over. – en overgangsperiode på åtte år representerer, tror vi, at også eu anerkjenner at alternativene på markedet ennå ikke er fullgode, sier generalsekretær i nff, karl-petter løken. – nå har vi fått åtte år på å fase ut gummigranulat. da er det viktig at norske klubber får den nødvendige tiden det tar før markedet responderer med gode nok alternativer og at kommuner ikke innfører restriksjoner mot gummigranulat før testingen er skikkelig i gang, fortsetter han. fotballtoppen mener det må tilrettelegges for at det på kort sikt kan «bygges og rehabiliteres» baner med gummigranulat for å opprettholde aktiviteten. (ntb)

  Paralympiere sier nei til russisk deltakelse i Paris-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.27)
  aktive paralympiere vil ikke at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få være med i paralympics i paris til sommeren. i bahrain torsdag skal den internasjonale paralympiske komité (ipc) beslutte om de skal la russere og belarusere delta i mesterskapet i paris. paralympierne selv ønsker ikke å delta mot russere og belarusere selv om de skulle stille under nøytralt flagg. – det finnes ingen som er nøytrale i paralympics. de aktive er bærere av fanen og blir sterk forbundet med sitt hjemland uansett hvilket flagg, nasjonalsang eller nasjonale farger som tas bort, skriver organisasjonen global athlete i en uttalelse som insidethegames refererer. henstillingen fra utøverne er tydelig. – de representerer landet sitt, og i russlands tilfelle støtter eller jobber de for putins regime. i samråd med aktive fra en hel verden ber vi om at ipc står imot presset fra russland, belarus og den internasjonale olympiske komité (ioc) som alle søker en vei for at de kan delta, heter det. (ntb)

  Deila-søstrene sammen i landslagstroppen for første gang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:10.32)
  søstrene thale og live rushfeldt deila er for første gang tatt ut i samme landslagstropp i håndball til kampene i ehf euro cup. målvakt june krogh er debutant. landslagssjef thorir hergeirsson offentliggjorde tirsdag de 19 spillerne som skal representere norge i kampene mot ungarn og sveits i midten av oktober. der har både odense-spiller thale rushfeldt deila og tvillingsøster live fått plass. førstnevnte var med i em-troppen i fjor. samlingen er den eneste før det endelige vm-uttaket blir gjort 7. november. spillerne som er inkludert i troppen til oktober-kampene, er dermed de som er mest aktuelle til å bli valgt ut til vm, opplyser håndballforbundet. hele troppen: målvakter: marie davidsen (csm bucuresti), katrine lunde (vipers kristiansand), june cecilie krogh (follo) bakspillere: emilie hegh arntzen (csm bucuresti), stine ruscetta skogrand (ikast), nora mørk (esbjerg), stine bredal oftedal, (györ), kristine breistøl (esbjerg), ingvild bakkerud (ikast), henny ella reistad (esbjerg), thale rushfeldt deila (odense), live rushfeldt deila (sola) kantspillere: malin aune (odense), camilla herrem (sola), sanna solberg-isaksen (esbjerg), emilie margrethe hovden (györ) linjespillere: maren aardahl (odense), kari brattset dale (györ), vilde mortensen ingstad (csm bucuresti). (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »