Hovedsiden

Liten annonse
  «Krevende» værmelding stopper kombinertløperne – helgens NM-renn avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.27)
  fredagens og lørdagens nm-konkurranser i kombinert på lillehammer og beitostølen er avlyst som følge av svært dårlige værutsikter. norges skiforbunds arrangementssjef terje lund bekrefter beslutningen om å avlyse til ntb onsdag kveld. – på grunn av usikkerhet med værmeldingen i lillehammer, avlyser vi allerede nå. det er meldt nedbør og vind som gjør det svært krevende å få avviklet hoppdelen fredag. dermed blir også lørdagens langrennsdel på beitostølen avlyst, sier han. kombinertløperne skulle etter planen ha gjort unna hoppdelen av nm-konkurransene for menn og kvinner i lysgårdsbakken fredag ettermiddag. da er det meldt mer enn 20 millimeter med nedbør i mjøsbyen. i tillegg er det også ventet til dels sterk vind i ol-anlegget. – veldig synd, men ikke noe å gjøre med. været styrer vi ikke. håper vi kan flytte rennene til november og sesongstarten til høsten, sier kombinertsjef ivar stuan til ntb. dermed får den hjemlige kombinerteliten en uventet ekstra frihelg. med til historien hører det at tre av de største profilene i norsk kombinert uansett ikke ville vært på startstreken denne helgen. gyda westvold hansen, jarl magnus riiber og jørgen graabak sliter alle hver på sin kant. – gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. jørgen ble syk etter sist verdenscuphelg. han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, sier kombinertlandslagets lege anders storhaug heen. riiber står over nm på grunn av utfordringer med sin skulder. han har slitt med den også tidligere i vinter, og det er planlagt en operasjon etter sesongslutt. (ntb)

  Halve herrelandslaget må stå over NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:17.25)
  torsdag starter første del av nm på ski. det blir med en rekke markante fravær. av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i nm denne uka. verdenscupleder harald østberg amundsen, martin løwstrøm nyenget og didrik tønseth fra distanselaget står alle over. det samme gjør erik valnes og håvard solås taugbøl fra sprintlaget. ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef ulf morten aune. – da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er nm, sier aune til nrk. alle de fem var nylig i nord-amerika for å gå skirenn i verdenscupen. nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene. – ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå nm. nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier aune. han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som johannes høsflot klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. hos kvinnene er det tiril udnes weng og ingvild flugstad østberg som står over mesterskapet. i tillegg skal heller ikke kombinertløperne gyda westvold hansen, jarl magnus riiber og jørgen graabak delta i nm. for riiber skyldes det utfordringer med skulderen. – gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. jørgen ble syk etter sist world cup-helg. han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, anders storhaug heen i en pressemelding. du kan se nm på nrk. torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »