Hovedsiden

Liten annonse

  Saudiarabisk fond har fått tennisavtale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.06)
  saudi-arabias offentlige investeringsfond (pif) har inngått en femårsavtale med atp, den internasjonale organisasjon for herrenes profftennis. med det øker kongedømmets innflytelse på internasjonal sport. avtalen som ble kjent onsdag, omtales som et «flerårig strategisk partnerskap». i en felles uttalelse melder fondet og atp at partnerskapet innebærer en «betydelig delt forpliktelse til å fremme tennis globalt». noen sum for investeringen er ikke kjent, men avtalen innebærer at pif blir offisiell navnesponsor for atps rankingliste. fondet går også inn som partner for atp-turneringene i indian wells, miami, madrid og beijing, samt atp-sluttspillet. siden 2021 har det saudiske fondet investert tungt i flere store idretter, inkludert opprettelsen av pga-rivalen liv innen golf og oppkjøpet av premier league-klubben newcastle. saudi-arabia blir også arrangør av vm-sluttspillet i fotball i 2034. landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved å bruke idrett til å bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for håndteringen av menneskerettigheter og klimaspørsmål. (ntb)

  Derfor takket Kilde nei til utvalget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:06.45)
  aleksander aamodt kilde vil ikke være med i utvalget som skal vurdere landslagsmodellen. nå forteller han hvorfor. – med de personene i det utvalget synes jeg at det blir for inhabilt, sier kilde til ntb fra et treningsstudio i innsbruck. alpinstjernen er i opptrening etter fallet i wengen for 38 dager siden. der pådro han seg et stort og dypt kutt i leggen, i tillegg til at han slo skulderen ut av ledd. etter krasjen har kilde brukt mesteparten av tiden på å ta små steg mot et mulig comeback i løypa, men han har også uttalt at det må endringer til i norges skiforbund for at han skal stille i verdenscupen igjen. overfor ntb dysser riktignok kilde ned utspillet og forteller at det ble litt satt på spissen. – men samtidig så føler jeg at det må en modernisering til i toppen. jeg har veldig tro på en god landslagsmodell, og det er det jeg synes er viktigst i denne sammenheng. det må være en modernisering som er med på en utvikling og en forandring. alpinesset refererer til utøvernes bilderettigheter og hvordan utøvernes eiendomsrett til disse påvirker forbundets rettigheter til å inngå sponsoravtaler. i starten av februar ble et utvalg satt sammen for å se på mulige endringer i dagens landslagsavtale. kilde ble invitert til å være med, men valgte å takke nei. – jeg har ikke lyst til å sitte i et system der det er personer jeg har sett komme med utspill jeg er helt imot. da føler jeg at det gir lite å skulle snakke med dem, forklarer han. – jeg har egentlig troen på kommunikasjon, men det må være med folk som er villig til å se på ting på en konstruktiv måte. de som sitter i det utvalget, synes jeg ikke har en habil tilnærming. så jeg føler at det blir unødvendig for meg å sitte i et sånt utvalg. (ntb)

  Svært skarp ordbruk

  Kilde: Dagbladet - Innenriks | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.15)
  russlands visestatsminister jurij trutnev, som blant annet er ansvarlig for landets arktis-politikk, mener at russiske rettigheter på svalbard er under press - og trekker en parallell til krigen i ukraina.
  Djokovic og Nadal fronter ny oppvisningsturnering i Midtøsten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:06.50)
  superstjernene novak djokovic og rafael nadal er blant tennisspillerne som stiller til start i en turnering i saudi-arabia senere i år. med i oppvisningsturneringen som skal gå under navnet «6 kings slam», er også spillere som den ferske australian open-vinneren jannik sinner, carlos alcaraz, daniil medvedev og holger rune. det er kun sistnevnte som ikke har en grand slam-tittel til sitt navn hittil i karrieren. dansken er imidlertid en stor profil og har bykset på rankingen de siste årene. turneringen går av stabelen i riyadh i oktober. nadal ble nylig ambassadør for det saudiarabiske tennisforbundet, og dermed er det naturlig at den spanske stjernen stiller til start. nadal har det siste året slitt tungt med skader, men er på vei tilbake. han spilte en atp-turnering i brisbane tidlig i januar. saudi-arabia har de siste årene trappet kraftig opp i sin sportssatsing. organisasjoner som amnesty har kritisert landet for manglende menneskerettigheter. i fjor ble finalene for u21-spillere på atp-touren avholdt i saudi-arabia. (©ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »