Hovedsiden

Liten annonse  Kosovos olympiske komité ber IOC om å ta grep etter Djokovic-melding

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:12.08)
  kosovos olympiske komité ber ioc om å åpne en disiplinærsak mot novak djokovic etter hans politiske melding i første runde av roland-garros. etter å ha vunnet over amerikanske aleksandar kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. han skrev i stedet «kosovo er hjertet av serbia. stopp volden». kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av serbia. de siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. onsdag ber lederen av kosovos olympiske komité, ismet krasniqi, ioc om å ta grep. – ytringene gjort av en så offentlig person uten noen følelse av medlidenhet, fører til at spennings- og voldsnivået mellom de to landene øker, sa han og ba komiteen om å åpne en disiplinærsak mot spilleren. frankrikes sportsminister amelie oudea-castera syns djokovics melding var unødvendig. han mener at djokovics melding er egnet til å fyre opp spenningen. – en idrettsutøver kan gi sin støtte til menneskerettigheter og lignende, men i dette tilfellet var meldingen veldig aktivistisk og politisk. det burde ikke skje igjen. (©ntb)

  Fem menn dømt til fengsel etter å ha solgt Premier League-kamper ulovlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:10.04)
  fem menn som solgte abonnement på ulovlig strømming av premier league-kamper til mer enn 50.000 mennesker er fengslet. på sine nettsider skriver premier league at det regnes som den største rettsforfølgelse noensinne angående ulovlig strømming. gjengen er dømt for bedrageri, hvitvasking av penger og hindring av rettsvesenet etter å ha innkassert mer enn sju millioner pund, tilsvarende 97 millioner norske kroner, på fem år. «hjernen» bak operasjonen, en 36 år gammel mann fra storbritannia, er dømt til elleve års fengsel. en sjette person møtte aldri i retten og mannen er etterlyst. totalt har de fem mennene fått 30 år og sju måneders fengselsstraff. alle de involverte, utenom 36-åringen, erkjente seg til slutt skyldig i alle anklagene mot dem. – vi vil fortsette å beskytte våre rettigheter og våre støttespillere ved å etterforske og straffeforfølge ulovlige operatører på alle nivåer, sa premier leagues generaladvokat kevin plumb. (ntb)
  Lise Klaveness er årets Peer Gynt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:19.00)
  klaveness mottar prisen etter at et overveldende flertall av stortingsrepresentantene stemte frem norges fotballpresident som vinner. – det føles som en ære, samtidig som at jeg føler at dette er noe jeg gjør sammen med forbundet (nff). jeg leder et lag som har gjort dette sammen, og det er en fin anledning til å sette lys på de sakene som ikke kommer til å bli enklere i fremtiden, sier klaveness til nrk. peer gynt-prisen deles ut til noen som har markert seg positivt for samfunnsutviklingen, og som har bidratt til å gjøre norges navn kjent i utlandet. nominasjonskomiteen har lagt vekt på klaveness’ arbeid for likestilling, mangfold, menneskerettigheter og demokrati, samt motet hun viste ved å tale fifa og vm-arrangøren midt imot fra talerstolen i qatar. – hun er et lysende forbilde for oss alle. hun står frem som et menneske uten hemmeligheter, uten jåleri, og uten strategiske handlinger på egne vegne. sterk og fryktløs taler hun fifa midt i mot, og viser oss hva maktarroganse virkelig er. sjeldent har vi hatt en verdigere vinner enn lise klaveness, sier jurymedlem hanne krogh til nrk. dette er tredje året på rad at peer gynt-prisen går til en kvinnelig idrettsprofil. de foregående årene har birgit skarstein og maren lundby vunnet. – jeg føler også et stort ansvar når jeg mottar denne typen anerkjennelse, for det er på vegne av en bevegelse, og vi vil bruke dette til noe konstruktivt, sier klaveness. hun får utdelt prisen under peer gynt-festivalen på vinstra 8. august.

  Spillselskap må punge ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:10.48)
  manchester uniteds midtbanemann christian eriksen og 22 andre danske idrettsutøvere fikk medhold i søksmålet mot bet365 for bildebruk i sosiale medier. spillselskapet er pålagt å betale ut en erstatning på 4,75 millioner danske kroner. summen tilsvarer 7,4 millioner norske kroner, og dommen falt i sø- og handelsretten i københavn mandag. tidligere i år ble det kjent at 23 av danmarks fremste idrettspersonligheter hadde reist søksmål mot bet365 i en sak om markedsføring og ulovlig bruk av bilderettigheter. det ble gjort gjennom utøvernes fagforeninger. eriksen ba om 2,1 millioner norske kroner og kom med det største kravet. retten har tilkjent hver enkelt utøver snaut 78.000 kroner per oppslag. spillselskapet hevdet i retten at oppslagene ikke ble laget i sammenheng med markedsføring. – vi lagde oppslagene for at vi ville engasjere med våre følgere, sa representant edward musa. i fjor måtte spillselskapet trannel, som eier unibet, betale 1,8 millioner kroner i erstatning til norges fotballforbund for å ha brukt et bilde av landslagskaptein martin ødegaard og erling braut haaland i et innlegg i sosiale medier. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »