Hovedsiden

Liten annonse
  Fifa droppet avstemning om Israel-sanksjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:11.05)
  fifa droppet avstemning over forslaget fra palestinas fotballforbund (pfa) om sanksjoner mot israels fotballforbund. torsdag gikk norges fotballforbund med lise klaveness i spissen ut og sa at de ville støtte pfas forslag om sanksjoner mot israel. representanter for pfa argumenterte for sitt forslag fra talerstolen på fifa-kongressen i bangkok fredag. palestinerne beskylder israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på fifas statutter. det palestinske forbundet oppfordret fifa til å presse israels fotballforbund (ifa) på dette og det at israel inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga. i forslaget ble fifa bedt om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe». palestinerne hevdet at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse». – fifa har ikke råd til å være likegyldig til disse overtredelsene eller det pågående folkemordet i palestina, sa pfa-president jibril rajoub på talerstolen, ifølge nyhetsbyrået ritzau. fifas president gianni infantino slo fast, etter å ha hørt innleggene fra palestina og israel, at politikk ikke skal blandes inn, og droppet avstemming over det palestinske forslaget. han sa at fifa ikke ønsker splittelse blant medlemmene og varslet at fifa i stedet skal søke juridisk råd for å se hvordan saken kan følges opp. fifa skal holde en ekstraordinær konferanse før 20. juli for å gå gjennom den juridiske analysen, sa infantino. fifa besluttet i februar 2022 å utelukke alle russiske lag fra sine turneringer. det ble gjort i kjølvannet av russlands fullskalainvasjon av ukraina. ifølge danske ekstra bladet, gjengitt av tv 2 , skal flere av delegatene ha forlatt salen i protest da israels fotballpresident shino moshe zuares kalte pfas forslag «kynisk». – nok en gang står vi overfor et kynisk, politisk og fiendtlig forsøk på å skade israelsk fotball. ifa har aldri brutt noen regler som fifa eller uefa har satt, og det kommer heller ikke til å skje i framtiden, sa zuares. (©ntb)

  NHL-stjerne utestenges i et halvt år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:09.04)
  bare en time før mandagens sluttspillkamp mot dallas stars, fikk colorado avalanches russiske stjerne valerij nitsjusjkin beskjed om at han er utestengt i et halvt år uten lønn. nitsjusjkin som så langt er sluttspillet mest effektive med sine ni mål, er blitt plassert i fase tre i nhls og spillerforeningens støtteprogram. det innebærer at han har brutt reglene i programmet som han har vært en del av i to måneder tidligere denne sesongen. hvorfor russeren var blitt satt under behandling i programmet, er ikke offentliggjort. avalanche er én kamp unna å bli slått ut av kvartfinalen i nhl-sluttspillet etter mandagens 1-5-tap for dallas stars. stars leder 3-1 sammenlagt. (ntb)


  Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:10.35)
  russlands planer om å avholde et «alternativ-ol» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder ukrainas fungerende sportsminister matviy bidnyi. russland planlegger i september å arrangere vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i moskva og jekaterinburg etter paris-ol. det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra ioc. ukrainas fungerende idrettsminister bidnyi ser vennskapslekene som et eksempel på at russland prøver å skape uorden også i idretten. – etter at russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte vennskapslekene og etablerte «international association of friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med afp. – de prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-pr. det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i paris-ol. vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024. fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til ol. (ntb)

  Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:08.05)
  flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge roland-garros i slutten av mai. russiske daniil medvedev er usikker på omfanget av egen skade. verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i madrid open. en trøblete hofte satte en stopper for russeren. – jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa medvedev etter kampen. i tillegg til medvedev valgte også verdenstoer jannik sinner å trekke seg fra madrid open. carlos alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. det er også knyttet usikkerhet til novak djokovic, som siden semifinaletapet mot casper ruud i monte-carlo masters i midten av april ikke har vært i aksjon. gruskongen rafael nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (ntb)
  Griner om fangenskapet i Russland: – Ville ta mitt eget liv

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:10.57)
  selvmordstanker preget brittney griners første uker som fengslet i russland. det forteller basketballspilleren i et tv-intervju. amerikaneren gir for første gang et dypere innblikk i hvordan det var å sitte i varetekt gjennom mange måneder i 2022. først på tampen av året ble 33-åringen løslatt i en fangeutveksling. – jeg ville ta mitt eget liv mer enn én gang de første ukene. jeg følte veldig for å komme meg bort derifra, sier griner i et timelangt intervju på abc. av blant annet frykt for at russiske myndigheter ikke kom til å utlevere liket hennes til familien, bestemte griner seg for å holde seg i live. marerittet i russland startet da hun ble pågrepet på flyplassen i moskva med cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen. før løslatelsen ble griner dømt til ni års fengsel for narkotikasmugling. hun ble arrestert samme måned som da den russiske invasjonen av ukraina startet. krigen førte til økt spenning mellom russland og usa, og det gjorde ikke griners situasjon lettere. griner forteller at hun måtte skrive til russlands president vladimir putin for å bli satt fri. – de tvang meg til å skrive brevet. det var på russisk, og jeg måtte be om tilgivelse og takke deres såkalte store leder. jeg ville det ikke, men samtidig ville jeg hjem. i mai i fjor gjorde griner comeback som basketballspiller. hun spiller til daglig for phoenix mercury. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »