Hovedsiden

Liten annonse
  Norsk stjerne peker ut OL som hovedmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:11.15)
  det er ol-sesong neste år og det henger høyt i garderoben min, så det er definitivt hovedmålet for meg neste sesong, sier tobias foss til nrk. fjorårets tempoverdensmester har allerede festet blikket mot ol-tempoen i paris neste sommer. – som idrettsutøver er ol kjempestort. spesielt etter at jeg vant vm-tempoen føler jeg at ol-medalje kan være oppnåelig, sier den ferske ineos-rytteren og tror den kuperte løypeprofilen i den franske hovedstaden passer ham godt. – ettersom alt foregår i sentrum i paris er den ganske teknisk. det er veldig, veldig bra for min del. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. 2023-sesongen har i stor grad blitt preget av sykdom for foss, som kun hadde 36 rittdager i 2023 og ble nummer elleve på vm-tempoen.

  Sykkelrytter Tobias Foss klar for det britiske stjernelaget Ineos Grenadiers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:13.07)
  den norske sykkelprofilen tobias foss (26) forlater det nederlandske storlaget jumbo-visma til fordel for britiske ineos foran neste sesong. det bekrefter ineos i en pressemelding. foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante jumbo-visma. i fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok vm-gull i seniorenes temporitt i wollongong. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. den nylig avsluttede sykkelsesongen ble imidlertid ingen kjempesuksess for 26-åringen. han innledet riktignok bra, blant annet i form av en sterk fjerdeplass sammenlagt i volta ao algarve i februar. deretter bidro han til jumbo-visma-seier på lagtempoen i paris-nice i mars, og ble nummer to på prologen i volta catalunya samme måned. planen var videre å sykle giro d`italia, men koronasykdom satte en stopper for det. sykdommen hang lenge i, og gjorde sommeren vanskelig for den norske sykkelstjernen. foss gikk fra uno-x til jumbo-visma foran 2020. ifølge rapportene skal uno-x ha undersøkt muligheten for å hente vingrom-gutten tilbake, den tidligere verdensmesteren ble for dyr. nå går i stedet veien videre til stjernetunge ineos. etter å ha totaldominert sykkelsirkuset i en lang periode, har ineos (tidligere team sky) fått betraktelig større konkurranse på landeveien de seneste årene. mellom 2011 og 2021 tok laget hele elleve sammenlagttriumfer i grand tour-sammenheng, mens tallet er null de siste to sesongene. (ntb)

  Tobias Foss klar for britisk stjernelag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:13.06)
  den norske sykkelprofilen tobias foss (26) forlater det nederlandske storlaget jumbo-visma til fordel for britiske ineos foran neste sesong. det bekrefter ineos i en pressemelding. foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante jumbo-visma. i fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok vm-gull i seniorenes temporitt i wollongong. han henviste da sveitsiske stefan küng og den belgiske wonderboyen remco evenepoel til de to øvrige medaljene. evenepoel ble i år verdensmester nettopp på tempo. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. 2023-sesongen har i stor grad blitt preget av sykdom for foss, som kun hadde 36 rittdager i 2023 og ble nummer elleve på vm-tempoen.


  Tour de France-vinner tviler på OL-deltakelse: – Forstår godt om jeg ikke blir tatt ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:07.34)
  den doble tour de france-vinneren jonas vingegaard er usikker på om han blir tatt ut på det danske sykkellandslaget til paris-ol i 2024. det melder ntb. hver nasjon har kun fire plasser til landeveisrittet i neste års leker. – jeg håper selvsagt at jeg blir tatt ut, men jeg blir ikke overrasket om jeg ikke blir det, erkjenner vingegaard til nyhetsbyrået ritzau. dansken er klar på at han ønsker å delta, men landslagstrener anders lund har gitt han beskjed om at det ikke er sikkert ønsket blir oppfylt. – han forklarte meg at det ikke er sikkert at han plukker meg ut, og det forstår jeg veldig godt. jeg har alltid en drøm å delta i ol, men ruten i paris passer meg ikke særlig godt. det er mange gode ryttere i danmark, og det er få plasser, fortsetter vingegaard.

  Sykkelleder utestengt i 25 år i dopingsak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:11.42)
  den tidligere rytteren og sportsdirektøren nuno ribeiro er utestengt fra sykkelsporten i 25 år for å ha lagt til rette for dopingbruk, melder cyclingnews. 46-åringen har vært midlertidig utestengt siden desember i fjor, og nå har han fått dommen fra portugals antidopingbyrå (adop), skriver cyclingnews og andre internasjonale medier. ribeiro er funnet skyldig i smugling, besittelse og levering av ulovlige stoffer, blant dem testosteron, glukokortikoider og steroider. han ilegges en utestengelse på 25 år, som er den strengeste mulige dopingstraffen i portugisisk sykkelsport. (ntb)

  Dansk gullhest fikk panikk av jagerfly – måtte avlives

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. november 2023 KL:11.09)
  den meritterte dressurhesten horsebo smarties måtte avlives i helgen etter at den ble skremt av to f16-fly og løp gjennom flere treporter. den tragiske hendelsen skjedde i græsted i nordsjælland. hestens eier, helle mørkøv kristiansen, forklarer at den gikk og gresset da to lavtflygende jagerfly skremte den. hun er kritisk til at jagerflyene fikk fly så lavt. det danske forsvaret bekrefter flygingen overfor dr og opplyser at de to f16-flyene hadde dispensasjon til å fly i 3000 fots høyde. horsebo smarties ble 22 år gammel og var pensjonert som dressurhest. på merittlisten hadde den vm- og em-gull samt paralympics-bronse med pararytteren stinna tange kaastrup. (©ntb) obs: bildet av jagerflyet er ment som illustrasjon og har ingenting med denne saken å gjøre.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »