Hovedsiden

Liten annonse
  Norsk stjerne peker ut OL som hovedmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:11.15)
  det er ol-sesong neste år og det henger høyt i garderoben min, så det er definitivt hovedmålet for meg neste sesong, sier tobias foss til nrk. fjorårets tempoverdensmester har allerede festet blikket mot ol-tempoen i paris neste sommer. – som idrettsutøver er ol kjempestort. spesielt etter at jeg vant vm-tempoen føler jeg at ol-medalje kan være oppnåelig, sier den ferske ineos-rytteren og tror den kuperte løypeprofilen i den franske hovedstaden passer ham godt. – ettersom alt foregår i sentrum i paris er den ganske teknisk. det er veldig, veldig bra for min del. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. 2023-sesongen har i stor grad blitt preget av sykdom for foss, som kun hadde 36 rittdager i 2023 og ble nummer elleve på vm-tempoen.

  Solberg havnet i grøfta i historisk rally

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:20.57)
  oliver solberg ledet rac-rallyet for historiske biler i wales klart, men endte i grøfta og måtte se seieren ryke mandag. før avkjøringen på mandagens første fartsprøve, den 29. i løpet, hadde solberg vunnet 19 av prøvene som var kjørt. – vi hadde skikkelig fin flyt, men rett før siste sving var det en kompresjon, og vi ble sendt ut i gjørma og inn i en grøft. der satt vi bom fast. skikkelig kjedelig med tanke på at vi var så nær mål, sier solberg i en uttalelse. 22-åringen ledet sammenlagt med over fem og et halvt minutt før uhellet var ute. det til tross for at det ble trøbbel også søndag. rallyprofilen kjørte faren petters historiske ford escort rs 1800 i løpet i wales. kun rallybiler av årgang før 1991 var tillatt på start. briten marty mccormack vant løpet som er oppkalt etter roger albert clark, tidenes første britiske vinner av en vm-runde i rally. det skjedde i 1976. (ntb)

  Sykkelrytter Tobias Foss klar for det britiske stjernelaget Ineos Grenadiers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:13.07)
  den norske sykkelprofilen tobias foss (26) forlater det nederlandske storlaget jumbo-visma til fordel for britiske ineos foran neste sesong. det bekrefter ineos i en pressemelding. foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante jumbo-visma. i fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok vm-gull i seniorenes temporitt i wollongong. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. den nylig avsluttede sykkelsesongen ble imidlertid ingen kjempesuksess for 26-åringen. han innledet riktignok bra, blant annet i form av en sterk fjerdeplass sammenlagt i volta ao algarve i februar. deretter bidro han til jumbo-visma-seier på lagtempoen i paris-nice i mars, og ble nummer to på prologen i volta catalunya samme måned. planen var videre å sykle giro d`italia, men koronasykdom satte en stopper for det. sykdommen hang lenge i, og gjorde sommeren vanskelig for den norske sykkelstjernen. foss gikk fra uno-x til jumbo-visma foran 2020. ifølge rapportene skal uno-x ha undersøkt muligheten for å hente vingrom-gutten tilbake, den tidligere verdensmesteren ble for dyr. nå går i stedet veien videre til stjernetunge ineos. etter å ha totaldominert sykkelsirkuset i en lang periode, har ineos (tidligere team sky) fått betraktelig større konkurranse på landeveien de seneste årene. mellom 2011 og 2021 tok laget hele elleve sammenlagttriumfer i grand tour-sammenheng, mens tallet er null de siste to sesongene. (ntb)

  Tobias Foss klar for britisk stjernelag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:13.06)
  den norske sykkelprofilen tobias foss (26) forlater det nederlandske storlaget jumbo-visma til fordel for britiske ineos foran neste sesong. det bekrefter ineos i en pressemelding. foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante jumbo-visma. i fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok vm-gull i seniorenes temporitt i wollongong. han henviste da sveitsiske stefan küng og den belgiske wonderboyen remco evenepoel til de to øvrige medaljene. evenepoel ble i år verdensmester nettopp på tempo. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. 2023-sesongen har i stor grad blitt preget av sykdom for foss, som kun hadde 36 rittdager i 2023 og ble nummer elleve på vm-tempoen.
  Norges hoppere sviktet i Ruka-premieren – Granerud langt utenfor topp ti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.57)
  halvor egner granerud fikk en tøff start på sitt eget tittelforsvar i verdenscupen. han ble beste norske hopper på 16.-plass. sist sesongs sammenlagtvinner hadde svev på 135,5 og 131 meter i storbakken i ruka. granerud endte hele 43,6 poeng bak østerrikes suverene rennvinner stefan kraft. norge stilte med seks mann i lørdagens konkurranse, men kun halvparten av dem ble med over til finaleomgangen. daniel-andré tande og marius lindvik ble henholdsvis nummer 22 og 23. tande noterte 128,5 og 133,5 meter, mens lindvik fikk 127,5 og 133. – gutta klarer ikke å levere det de er god for, sa landslagstrener alexander stöckl til viaplay etter første omgang. verdenscupstarten bød på store kontraster for johann forfang. tromsøværingen var beste nordmann i fredagens kvalifisering (5.-plass), men sviktet i rennet. – jeg kjenner at jeg er på vippepunktet til å bare begynne å grine. jeg må bare klare å holde meg litt i skinnet og tenke at det er nye muligheter i morgen, sier forfang til nrk. heller ikke fredrik villumstad (120 meter) og kristoffer sundal (115) klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen (nrk/ntb).

  Opprykksdrømmen lever for Lyn – snudde kvaliken mot Tromsdalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:16.57)
  lyn gjorde jobben i returoppgjøret mot tromsdalen, og vant 3-2 sammenlagt i opprykkskvalifiseringen til 1. divisjon. dermed kan oslo-klubben fortsatt sikre seg plass på nivå to neste sesong. da må lyn slå hødd over to kamper. de spilles 26. november og 2. desember. sunnmørslaget endte tredje sist i årets 1. divisjon. tromsdalen rykket ned fra 1. divisjon i 2019 og må belage seg på et nytt år på nivå tre i norsk fotball etter søndagens nederlag. tromsø-laget ledet 2-1 etter den første kvalikkampen mot lyn. hovedstadslaget fikk imidlertid en pangåpning på returoppgjøret med scoring allerede etter ett minutt. anders bjørntvedt olsen scoret målet for lyn. fem minutter før hvilen doblet samme mann ledelsen for oslo-laget. olsen fikk en enkel jobb med å pirke ballen i mål etter glimrende angrepsfotball. lyn rykket ned fra eliteserien i 2009, og året etter gikk eliteklubben konkurs. det førte til et breddeliv på nivå fem (4. divisjon). siden har lyn-miljøet jobbet for å ta seg oppover igjen. denne sesongen røk imidlertid direkte opprykk i siste serierunde da lyn manglet én scoring. egersund tok førsteplassen i avdeling to på bedre målforskjell. (©ntb)  Hovland med ny kanonrunde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:14.06)
  golfesset viktor hovland gikk en strålende tredjerunde i sesongfinalen på europatouren i dubai. nordmannen henger med i tetkampen. 26-åringen har levert totalt seks birdier på runden, og han plasserer seg ett slag bak ledende matt wallace før den avsluttende runden søndag. sistnevnte klinket til med hele ni strake birdier og tolv totalt på lørdagens runde. det er en tangering av verdensrekorden, skriver sky sports. hovland startet sesongfinalen i dubai med tre slag under par på åpningsrunden torsdag. fredag fulgte han opp med en kjemperunde og plasserte seg i god posisjon med totalt ni slag under par før lørdagens runde. helgens turnering er sesongens siste på europatouren. det er allerede klart at nordirske rory mcilroy vinner europatouren sammenlagt denne sesongen. hovland har lagt bak seg en supersesong, der han endte opp som seierherre i pga-sluttspillet. den siste turneringen han spilte var ryder cup i roma i september. der var han en av lederskikkelsene for et europa-lag som fikk revansje mot usa etter nederlaget i 2021. turneringen i dubai avsluttes søndag. (ntb)

  Hovland i tetsjiktet i sesongfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:14.22)
  viktor hovland leverte en kjemperunde på europatouren i dubai. han er i seierskampen i sesongfinalen etter to runder. etter å ha gått tre slag under par på den første runden, der han også misset en del birdieputter, var hovland svært solid på fredagens runde. seks slag under par sørget for at han sluttet runden på ni slag under par totalt. 26-åringen fikk sju birdier og én bogey fredag. hovland ligger på delt annenplass, to slag bak leder nicolai højgaard fra danmark. helgens turnering er sesongens siste på europatouren. det er allerede klart at nordirske rory mcilroy vinner europatouren sammenlagt denne sesongen. (ntb)

  Verdenscupåpningen glipper for Weng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:18.16)
  tiril udnes weng står over den nasjonale langrennsåpningen på beitostølen, og blir heller ikke klar til verdenscupåpningen i ruka. det bekrefter sist vinters sammenlagtvinner i verdenscup overfor nrk. lotta udnes weng forteller at søsteren ble sengeliggende i ti dager etter å ha fått korona. – hun ble slått ut av koronaen og må nok bruke litt på å komme seg inn. heldigvis har hun fripass fram til jul så hun slipper å stresse, sier lotta.

  Lyn i opprykkstrøbbel – comeback ga Tromsdalen første stikk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:19.59)
  tromsdalen snudde til 2-1-seier i bortekampen mot lyn i kvalifiseringen til 1. divisjon. adrian sandbukt kom inn og ble matchvinner. søndag møtes lagene til returoppgjør i tromsø. der stiller tromsdalen med et solid utgangspunkt. sammenlagtvinneren møter hødd til to avgjørende kamper 26. november og 2. desember. lyn rykket ned fra eliteserien i 2009, og året etter gikk eliteklubben konkurs. søndag var lyn én scoring unna å rykke direkte opp, men 10–1 over fram holdt akkurat ikke. egersund tok førsteplassen i avdeling to på målforskjell. tromsdalen rykket ned fra 1. divisjon i 2019. (©ntb)

  Tromsø, Brann og Viking kan bli årets klubb i Eliteserien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:11.48)
  tromsø, viking og brann kjemper om å bli kåret til årets klubb i eliteserien i fotball. prisen vektlegger sunn klubbdrift. det opplyser norsk toppfotball i en pressemelding onsdag. i stedet for å premiere gode sportslige resultater, er prisen først og fremst til dem på klubbkontoret. hver klubb rangeres på en skala fra én til seks innen de ulike parameterne, der seks er best. sammenlagtresultatet avgjør hvem som blir årets klubb. blant kriteriene som bedømmes for å oppnå god score er klubbens engasjement i sosiale medier, gjennomføring av kamparrangementer, fanzone og publikumsaktiviteter, åpenhet overfor rettighetshaver tv 2 og deltakelse i kampanjer initiert av norsk toppfotball og ligapartnere. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »