Hovedsiden

Liten annonse
  Leknessund mot Grand tour-rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 27. mai 2023 KL:18.36)
  primoz roglic vant den avgjørende tempoetappen i giro d`italia og er på vei mot sammenlagtseieren i rittet etter at han overtok ledelsen fra geraint thomas, med 14 sekunder. andreas leknessund startet niende sist og var 6.08 bak teten i sammendraget før etappen. nordmannen imponerte stort på etappen og syklet inn til niende beste tid. det holdt til å ta seg forbi tyske lennard kämna i sammendraget. dermed er leknessund på vei mot å tangere den beste norske plasseringen i en grand tour. den beste norske sammenlagtplasseringen i en grand tour står carl fredrik hagen for etter å ha endt som nummer åtte i vuelta españa i 2019. på søndagens flate avslutning inn til roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget. (ntb)

  Holter beste nordmann opp Fløyen - Ineos-dominans i Tour of Norway

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:19.39)
  uno-xs ådne holter var best av de norske rytterne på prologen i tour of norway, hvor målgang var lagt til toppen av fløyen - i en slags miniutgave av vm-tempoen fra 2017. ådne holter var blant de første ute i løypa og satte tidlig en høy standard med tiden 14.55. det var en tid som det lenge så ut til at kun ineos-rytterne ben tulett og magnus sheffield klarte å slå. med henholdsvis 14.28 og 14.29 var de to lagkameratene helt suverene og sørget for at ineos har koblet grepet om sammenlagtseieren i rittet. som siste startende skjøv imidlertid attila valter holter ut av pallen med tiden 14.48. tobias halland johannessen ble nummer syv på etappen, 31 sekunder bak tulett.

  Leknessund tett på de beste igjen - falt én plass i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:17.30)
  med godt over 5000 høydemetere var fredagens etappe i giro d`italia en av de hardeste etappene i årets giro. før etappen lå andreas leknessund på en åttendeplass og nordmannenn hang med favorittene inn i den siste bakken, opp mot tre cime di lavaredo. der hadde de siste tre kilometerne 12,7 prosent i gjennomsnittlig stigning, og med snaut to kilometer igjen måtte leknessund slippe favorittgruppa. nordmannen kjempet imponerende inn mot målstreken, men måtte se at han falt til niendeplass i sammendraget. – han kjører fantastisk. han har ikke trent for å være en sammenlagtrytter på lik linje som topprytterne. hvis dette er det han virkelig vil gjøre de neste ti årene, så tror jeg han har mye moro i vente, sier discoverys ekspertkommentator andreas staune-mittet. etappen ble vunnet av santiago buitrago fra bruddet, mens geraint thomas forsvarte den rosa ledertrøya. thomas leder nå 26 sekunder foran primoz roglic. rittet fortsetter med en bakketempo lørdag, hvor rytterne skal opp stupbratte monte lussari. den siste etappen er en flat etappe med målgang i milano, slik at sammendraget etter alle solemerker vil avgjøres på lørdagens etappe. tidligere er en niendeplass det beste norske sammenlagtresultatet i giro d`italia. den var det tobias foss som sto for i 2021. carl fredrik hagen har det beste norske sammenlagtresultatet i ett av de tre store treukersrittene med en åttendeplass fra vuelta a españa i 2019. de to resultatene og dag erik pedersens tiendeplass i giro d`italia i 1984 er de eneste gangene en norsk rytter har endt topp ti sammenlagt i de store treukersrittene.

  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen i Giroen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var ett minutt og 17 sekunder bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var i overkant av minuttet bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Offensiv Leknessund satte fyr på Giro-etappe med overraskende angrep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:14.02)
  andreas leknessund angrep storkanonene i første stigning på torsdagens etappe i giro d`italia. rivalene våget ikke å la tromsøværingen få gå. den 18. etappen er 161 kilometer lang og av den tøffe typen. leknessund og konkurrentene skal over flere tøffe stigninger på veien fra oderzo til målgangen i val di zoldo. etter kun noen få mil i flatt terreng gikk feltet inn i det første tøffe fjellet. der ble det satt høy fart, og plutselig gikk leknessund til i et høyst uventet angrep. tromsøværingen forsøkte å kjøre seg opp til et femmannsbrudd i tet, men sammenlagtfavorittene og deres lag reagerte resolutt da dsm-rytteren satte opp farten. luken til leknessund ble aldri spesielt stor, men relativt raskt tettet, et klart signal på at ingen av storkanonene ønsket å ha nordmannen med i bruddet. – det der må jeg si var herlig og litt uventet. jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne der han plutselig forserte opp på siden av feltet og raste av gårde, sa eurosport-kommentator andreas staune-mittet. – det er mildt sagt litt utradisjonell grand tour-sykling, men det liker jeg veldig godt. leknessund er en offensiv type, sa kollega theis magelssen. leknessund er nummer åtte i sammendraget i giroen foran torsdagens etappe. han har tre og et halvt minutt opp til ledende geraint thomas. den avstanden mener åpenbart de største stjernene at er for liten til at det er aktuelt å la leknessund få sjansen i et brudd. (ntb)

  Florida Panthers sikret seg plass i NHL-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:06.12)
  etter en neglebitende ishockeykamp mot carolina hurricanes, sikret florida panthers seg plassen i nhl-finalen. finalen ble et faktum da de slo carolina hurricanes 4–3 i natt. 4–0 sammenlagt betyr at laget fra feriebyen har sikret seg seieren i best av sju-serien. vegas golden knights trenger bare én seier til mot dallas stars for å sikre sin finalebillett. (ntb)

  Boston Celtics skapte ny NBA-spenning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:07.31)
  miami heat må vente på plass i nba-finalen i basketball etter 99-116-tap mot boston celtics. denver nuggets er allerede finaleklar etter 4-0 i sin semifinaleserie. heat var stor favoritt, men tapte klart på hjemmebane. celtics har skapt en viss spenning med 1-3 sammenlagt etter fire kamper. (ntb)

  Thomas overtok ledertrøya i Giroen – Leknessund tapte tid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:17.07)
  geraint thomas var sterk opp den tøffe avslutningen av 16. etappe i giro d`italia og er ny mann i rosa ledertrøye. joão almeida tok etappeseieren i spurtduell. de to kom alene til mål etter en tøff avslutning av den 16. etappen. andreas leknessund hang lenge med i gruppa med sammenlagtfavorittene, men var blant dem som tapte en del mot slutten. han kom inn vel to og et halvt minutt bak vinneren. primoz roglic tapte et halvminutt til thomas og almeida på de aller siste kilometerne. bruno armirail i den rosa ledertrøya fikk det veldig tungt en mil før mål og tapte voldsomt til de andre i sammenlagtkampen. han tapte 30 sekunder på bare en kilometer og flere minutter til sammen. (ntb)


  Florida Panthers ett steg unna NHL-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:07.11)
  florida panthers slo carolina hurricanes på nytt, leder 3-0 sammenlagt og er bare én seier unna en plass i nhl-finalen de to første seirene over carolina hurricanes kom etter at de hadde avgjort i forlengningen, men denne gangen holdt det med den ene scoringen til sam reinhart i 2. periode. 3-0 sammenlagt betyr at laget fra feriebyen i sør bare mangler én seier til i best av sju-serien før plassen i nhl-finalen er et faktum. der venter enten vegas golden knights eller dallas stars. der leder laget fra las vegas med 2-0 sammenlagt. (ntb)

  Denver Nuggets til NBA-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.50)
  denver nuggets vant også den fjerde semifinalen i western conference mot los angeles lakers og er klar for nba-finalen i basketball for aller første gang denver nuggets avgjorde med 113–111 i den fjerde av i alt sju mulige semifinalekamper, og dermed er semifinaleserien allerede avgjort. det betyr at los angeles lakers og lebron james er ute av sluttspillet etter sammenlagt 0-4. etter alle sannsynlighet venter miami heat i finalen for denver nuggets. de leder nemlig 3-0 sammenlagt over boston celtics i sin semifinaleserie. (ntb)

  Storhamar møter Vipers i sluttspillfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:22.04)
  storhamar vant den tredje og avgjørende sluttspillsemifinalen i håndball 25–24 mot sola. dermed venter vipers kristiansand i finalen. storhamar ledet 13–8 til pause i egen hall. sola knappet voldsomt innpå etter hvilen og tapte med ett mål. det hjalp likevel ikke for sola. storhamar vant semifinaleserien 2–1 sammenlagt. dermed blir det et gjensyn med fjorårets finalelag. forrige sesong ble storhamar slått 24–17 av vipers i finalen. kristiansand-laget har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. før det vant larvik 13 sesonger på rad. i 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien. (ntb)

  Dagens Giro-etappe kortes ned på grunn av ekstremvær

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:11.26)
  giro d`italia-arrangøren har støtt på nye værutfordringer og er tvunget til å kutte ned fredagens 13. etappe til bare 74,6 kilometer. fredagens etappe var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i borgofranco d`ivrea og målgang i sveitsiske crans montana. allerede for et par dager siden ble den kortet ned til 199 kilometer som følge av bekymringer rundt værsituasjonen. det ble da besluttet at rytterne skulle sykle gjennom en lang tunnel, framfor å ta seg over fjellet col du grand saint-bernard. tirsdag måtte arrangøren ta nye drastiske grep. nå skal hele etappen sykles i sveits, med start i le chable og målgang som planlagt i høyden i crans montana. giro d`italia oppgir at man har besluttet å etterkomme forespørsler fra rytterne om å benytte seg av rittets ekstremværprotokoll. den nye starten er lagt til bunnen av fjellet croix de coeur. stigningen er bratt, og etter kun åtte kilometer venter dagens innlagte spurt. det betyr trolig høy fart fra start. for den norske dsm-rytteren andreas leknessund kan endringen være gunstig sportslig sett. han får en mye lettere etappe enn planlagt, og det gir mindre sjanse for angrep fra sammenlagtkandidatene. leknessund er nummer fire i giroen, bare 35 sekunder bak lederen geraint thomas. (©ntb)  Mer drama i Giro d`Italia – ny stjerne kjørte bort i ambulanse etter tøff velt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:15.52)
  sammenlagt-treer tao geoghegan hart måtte kjøres bort i ambulanse etter en lei velt som involverte hele favorittfeltet i giro d`italia onsdag. sesongens første treukersritt har vært fylt av dramatiske episoder og sykdomsforfall. onsdag fortsatte det i samme spor. geoghegan hart lå på tredjeplass sammenlagt og har vist voldsom kjørestyrke og form i italia de siste dagene. han vant giro d`italia i 2020 og vant så oppkjøringsrittet tour of the alps før årets giro. onsdag var uhellet ute for briten og flere andre stjerner. rundt 65 kilometer gjensto da en håndfull ryttere gikk over ende på vått underlag. sammenlagtleder geraint thomas var en av de første som traff asfalten, men han traff bakken pent. sammenlagttoer primoz roglic måtte også tåle en smell og fikk ødelagt sykkelen. han kunne imidlertid fortsette etter å ha fått sykkelen til en lagkamerat. verst gikk det for tao geoghegan hart, som ble liggende urørlig etter sammenstøtet med den italienske asfalten. tv-bildene viste at han etter hvert ble løftet opp på en båre og kjørt vekk i sykebil. (ntb)
  Inter blir Haalands siste hinder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:22.53)
  hvis erling braut haaland og hans manchester city slår real madrid i onsdagens semifinale, blir inter motstander i mesterligafinalen i istanbul 10. juni. der er klart etter at inter slo ac milan 1-0 på giuseppe meazza-stadion i milano tirsdag kveld. dermed vant de semifinalen 3-0 sammenlagt. returkampen ble tett og jevn, med mange tøffe – og på grensa til ufine – dueller. begge lag hadde også store muligheter til å score. og til slutt var det altså inter som gjorde det. målet som i realiteten satte spikeren i ac mian-kista kom etter 74 minutter. argentineren lautaro martínez ble spilt fri av romelu lukaku og viste ingen nåde.
  Dansk Giro-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:17.22)
  danske magnus cort var best i avslutningen og vant den 10. etappen av sykkelrittet giro d`italia. en bruddtrio kjempet om seieren til slutt. cort vant finalen i kamp mot derek gee (israel-premier) og jayco-rytter alessandro de marchi. med det har han tatt minst en etappeseier i alle grand tour-ritt. trioen hadde litt over to minutter ned til hovedfeltet på vei ned fra toppen passo delle radici. med ti kilometer igjen hadde forspranget blitt kuttet til 45 sekunder, men tettrioen holdt unna og gjorde opp om seieren seg imellom. der var cort best og vant. regn og kulde preget den tøffe etappen fra scandiano til kystbyen viareggio. intermarché-laget hadde kanskje den verste dagen av alle i feltet tirsdag. sven erik bystrøm måtte legge inn årene før tirsdagens etappe. det samme måtte rein taaramäe, mens simone petilli hoppet av underveis i etappen. russiske aleksander vlasov (bora) måtte også bryte på den kalde 10. etappen. han var lagets sammenlagtkandidat og lå på sjuendeplass i sammendraget, som var plassen bak andreas leknessund etter ni etapper. dsm-rytter leknessund har imponert stort i årets giro d`italia, der han syklet fem dager i den rosa ledertrøya. (ntb)

  Skulle fortsette Giroen etter positiv koronatest – nå bryter Bystrøm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:11.18)
  sven erik bystrøm står av årets giro d`italia. mandag kom beskjeden om at han hadde testet positivt for koronaviruset, men at han likevel ville fortsette rittet. laget hans, intermarché circus wanty, skrev da at bystrøm ikke hadde noen symptomer på koronaviruset og at han derfor hadde fått klarsignal til å fortsette rittet fra det medisinske teamet til arrangøren og det internasjonale sykkelforbundet. tirsdag formiddag, rundt en halvtime før starten på den 10. etappen, kom imidlertid kontrabeskjeden. – bystrøm startet å få symptomer natt til tirsdag. som et preventivt tiltak for å beskytte hans helse, så vil sven erik bystrøm reise hjem for å hvile, skriver laget hans i en pressemelding. 31-åringen viste seg frem med en sjetteplass på den tredje etappen i rittet, men var åpen om at han slet med farten mot slutten av uka. – hadde jeg hatt feber og følt meg dårlig hadde det vært noe, men jeg har hatt lette symptomer og følt meg sliten. det er også normalt på etappe seks, syv og åtte i et treukersritt, sa bystrøm til eurosport mandag. bystrøm er den sjette rytteren som må bryte årets giro d`italia på grunn av koronasmitte. søndag ble det blant annet kjent at remco evenepoel måtte stå av rittet etter å ha blitt smittet av viruset. i tillegg var det flere ryttere som ble koronasmittet i forkant av rittet og som av den grunn ikke ble klare til rittet, deriblant norske tobias foss. det er to gjenværende nordmenn i rittet, med de to dsm-syklistene andreas leknessund og jonas iversby hvideberg. førstnevnte syklet i den rosa trøya i fem dager i forrige uke og ligger på femteplass sammenlagt.

  Nordmann sykler Giroen med korona: – Føler meg bedre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:17.29)
  sven erik bystrøm har syklet de siste etappene av giro d` italia med påvist koronasmitte. han forteller til discovery at det har vært tungt de siste dagene, men at han er på bedringens vei. intermarché-rytteren åpnet opp om smitten etter en treningsøkt på mandagens hviledag i rittet i italia. – det har vært litt trått de siste dagene, sier bystrøm og legger til: – det har bare handlet om å komme seg gjennom. det har vært tungt. der flere ryttere har brutt rittet etter å ha fått påvist koronasmitte, valgte bystrøm å fortsette. blant annet kastet sammenlagtfavoritt remco evenepoel inn håndkleet søndag. – jeg føler meg bedre nå og hvis alle skal stå av med positiv test er det knapt ryttere igjen når vi kommer til roma, fortsetter bystrøm. videre sier han at han ønsker å komme seg i brudd på en av etappene som kommer. rittet varer til søndag og avsluttes i roma. mandag ble det innført krav om munnbind for alle som er i nærheten av rytterne under rittet. seks ryttere har stått av med positive koronatester.

  Vegas Golden Knights videre til semifinale i Stanley Cup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:06.53)
  vegas golden knights tok seg videre til semifinale i nhl-sluttspillet i ishockey. edmonton oilers ble slått 4-2 sammenlagt over seks kamper. knights motstander i semifinalen blir enten dallas stars eller seattle kraken. det står 3-3 etter seks kamper. den sjuende og avgjørende kampen spilles i dallas natt til tirsdag norsk tid. carolina hurricanes og florida panthers er allerede klare for den andre semifinalen i nhl-sluttspillet. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »