Hovedsiden

Liten annonse




  Franske medier: Tidligere Bodø/Glimt-helt angrepet av væpnede menn – skudd avfyrt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:20.20)
  tidligere bodø/glimt-profil faris pemi moumbagna og en lagkamerat i den franske storklubben marseille ble angrepet av bevæpnede menn natt til mandag, ifølge franske medier. moumbagna, som forlot glimt til fordel for marseille tidligere i år, skal ha vært på vei hjem fra den franske klubbens treningsanlegg da bevæpnede menn slo til mot bilen hans. også kjøretøyet til lagkamerat jean onana oppgis å ha vært mål for angrepet. en rekke franske medier, blant dem le parisien , rmc og tv-kanalen europe 1 beskriver episoden med henvisning til kilder i fransk politi. omstendighetene og gjerningsmennenes hensikt beskrives samtidig som å være uklare. moumbagna og onana ankom natt til mandag marseilles treningsanlegg etter at laget hadde returnert til egen by fra ligamøtet med le havre søndag kveld. rett før klokken 04.00 skal de to spillerne ha hentet sine private biler og satt kursen hjemover. le parisien skriver at påtalemyndigheten bekrefter de faktiske forhold. samtidig pågår det en etterforskning for å få ytterligere klarhet i situasjonen. kilder i fransk politi siteres på at moumbagna og onana klarte å unnslippe situasjonen, samtidig som gjerningsmennene flyktet fra stedet. ifølge flere medier var det i etterkant flere kulehull i de to marseille-spillernes biler. le parisien hevder å ha snakket med en kilde internt i marseille. vedkommende opplyser at moumbagna og onana er uskadde, men «ekstremt sjokkerte». den franske storklubben opplyses videre å være i løpende kontakt med alle sine spillere og aktuelle myndighetsorganer. (ntb)



  Cole Palmer slo Haaland i kåring – ble årets unge spiller i Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:19.38)
  chelsea-stjernen cole palmer ble kåret til årets unge spiller i premier league. 22-åringen har levert en kjempesesong og står med 22 mål. erling braut haaland har scoret 27 mål og var også nominert, men fikk ikke utmerkelsen for annet år på rad. nordmannen ble i fjor kåret til årets spiller og årets unge spiller, men i år ble det i stedet hans tidligere lagkamerat i manchester city, opplyser premier league. det er fansen som stemmer fram vinneren av prisen som går til en spiller som er 23 år eller yngre. palmer er den første chelsea-spilleren til å vinne prisen som for første gang ble delt ut i 2019/20-sesongen. palmer gjorde overgang fra city til chelsea i fjor sommer og har vært de blåkleddes klart beste spiller denne sesongen. palmer kan også stemmes fram som årets spiller. der får han konkurranse av haaland, martin ødegaard, phil foden, cole palmer, declan rice, alexander isak, virgil van dijk og ollie watkins. både haaland og ødegaard kan gå til topps i pl med sine lag denne sesongen. haaland og city vinner tittelen om de slår west ham, mens arsenal må slå everton og samtidig håpe at city avgir poeng. (©ntb)

  Allegri ferdig på dagen i Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:17.42)
  massimiliano allegri får ikke lenger sitte i managerstolen i den italienske fotballstorheten juventus. sparkingen kommer dager etter at klubben vant cupen. klubben opplyser om grepet i sine mediekanaler fredag. allegri har vært i en utsatt posisjon i lengre tid etter at torino-klubben har tatt bare 15 poeng på sine siste 15 seriekamper. det har fått juventus-ledelsen til å bytte ham ut til tross for at laget vant cupfinalen 1-0 over atalanta på onsdag. da ble allegri også utvist etter å ha kjeftet på dommeren. det er første juventus-tittel på tre år, og allegri ble samtidig den første trener som har vunnet coppa italia fem ganger. det gjenstår to serierunder denne sesongen og for øyeblikket ligger juventus på fjerdeplass à poeng med bologna på plassen foran. det skiller fire poeng ned til atalanta på 5.-plass. (©ntb)









  Uefa-topp med klar beskjed foran EM: – Kun kapteinene får snakke med dommeren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:07.03)
  under årets em-sluttspill i fotball for menn i tyskland skal dommerne kun dele informasjon om avgjørende beslutninger med lagets kapteiner. det er dommerdirektøren i det europeiske fotballforbundet (uefa), roberto rosetti, som skriver dette i et åpent brev foran europamesterskapet som starter i midten av juni. brevet ble publisert på uefas nettsted tirsdag. hensikten med at kommunikasjonen kun skal foregå mellom dommerkvartetten og kapteinene, er å beskytte fotballens egenart under mesterskapet. dommersjefen skriver at de ønsker seg dommere med en sterk personlighet som er i stand til å fatte upopulære avgjørelser, samtidig som uefa ønsker at dommerne skal være mer åpne og som kan forklare hvorfor avgjørelsen ble som den ble. – de mottar mye informasjon gjennom den videoassisterte dommeren (var), og vi er klare til å dele mer informasjon til spillere og trenere for å hjelpe dem til å forstå hvorfor avgjørelsen er fattet, skriver roberto rosetti. rosetti legger til at det er umulig å forklare en avgjørelse til opp til 22 spillere som oppsøker deg. – det kan lede til at kommunikasjonen bryter sammen, og at dette fine spillet blir seende stygt ut. alle er enige om det er ødeleggende for fotballens image, skriver rosetti. uefas dommersjef skriver at det uansett kommunikasjonsform vil være situasjoner som blir debattert, og at dommeren er nødt til å informere for å opprettholde status quo.


  Nedgang i søknader om bygging av idrettsanlegg – regjeringen sparte 65 millioner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:12.02)
  det ble søkt om 327 millioner kroner i momskompensasjon knyttet til bygging av idrettsanlegg i 2024. det er langt mindre enn regjeringen hadde satt av til formålet. i forslaget til revidert nasjonalbudsjett, som ble lagt fram tirsdag, skriver regjeringen at beløpet som ligger an til å bli utbetalt i momskompensasjon er 65 millioner kroner lavere enn det som opprinnelig var satt av. det påpekes samtidig at søknadsbehandlingen ikke er avsluttet, men at søknadene som så langt er godkjent, tilsier at det maksimale beløpet som vil bli utbetalt blir 322 millioner kroner. da statsbudsjettet ble lagt fram i fjor, satte regjeringen av 89,8 millioner kroner ekstra til momskompensasjon knyttet til bygging av idrettsanlegg. posten ble økt fra 300 til 389,8 millioner sammenlignet med i 2023. (ntb)

  Klimaaktivister avbrøt kamper i storturneringen i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:14.51)
  masters1000-turneringen i roma fikk to kamper stoppet etter at klimaaktivister tok seg inn på grusen. det var aktivister fra gruppen ultima generazione (siste generasjon) som tok seg inn på pietrangeli-banen der madison keys spilte mot sorana cirstea i kvinnenes 16-delsfinale. iført oransje vester kastet de en ikke kjent væske og konfetti på banen. de ble raskt fjernet av sikkerhetspersonell. kampen ble stoppet i en halvtime. nesten samtidig, på bane 12, dukket det opp folk fra den samme gruppen under en doublekamp. ifølge en talsperson for turneringen hadde også en person forsøkt å lime føttene sine til bakken på tribunen. i mars ble tre aktivister fra ultima generazione pågrepet for å forstyrre roma maraton. gruppen krever blant annet at den italienske staten oppretter et erstatningsfond på 20 milliarder euro for «alle mennesker som lider skade på grunn av klimaendringer». (ntb)

  Styrelederen i LSK Kvinner trekker seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:13.22)
  det opplyser fotballklubben i en pressemelding mandag. øien uttaler følgende om avgangen til lokalavisen romerikes blad : – jeg har trukket meg frivillig etter en ryddig diskusjon i styret. håpet er å frigjøre ny energi hos dem som arbeider med finansieringen av klubben i perioden framover. han erstattes midlertidig av lotte lundby kristiansen, mens en permanent styreleder skal velges på et ekstraordinært årsmøte. «lsk kvinner fk er har stor tro på at lotte vil føre stafettpinnen videre med bravur, og vi sikter fremover mot nye og positive tider for lsk kvinner fk», skriver klubben. samtidig går vegard gjerde inn som ordinært styremedlem. lsk kvinner opplyste i forrige måned at klubben er i en kritisk økonomisk situasjon som truer klubbens videre eksistens. ifølge tv 2 trenger klubben å få inn rundt fem millioner kroner i løpet av året. (ntb)

  Kristiansund-supporter utestengt i 35 kamper – klubben takker Patrick Berg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:12.41)
  det opplyser kristiansund på sitt nettsted. «i vår klubb er det nulltoleranse for diskriminering og hets på bakgrunn av hudfarge, nasjonalitet eller etnisitet, religion og seksuell legning, og andre hatefulle ytringer», skriver klubben. kbk forteller videre at de har gjort undersøkelser etter søndagens hendelse, og at de gjennom videobilder og forklaringer fra vitner har identifisert en person som vil få reaksjon i henhold til klubbens sanksjonsreglement. «kbk vil samtidig beklage til bodø/glimt og takke patrick berg for hans reaksjon på hendelsen. dette hjelper oss med å fjerne uønsket atferd fra våre tribuner», heter det i pressemeldingen. den utestengte supporteren må også gjennom et holdningsendringsprogram før han eventuelt får adgang til stadion igjen. (ntb)



  Magnus Carlsen vant storturnering i Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:17.46)
  magnus carlsen kunne strekke armene i været for sin andre strake tittel i grand chess tour-turneringen i polen. carlsen vant turneringen med 26 poeng og hadde kun 0,5 poeng ned til kinesiske wei yi, som før siste dag var nordmannens argeste konkurrent i kampen om tittelen. carlsen startet søndagen utmerket med sju strake seirer, der i blant triumf over kineseren. nordmannen fortsatte å spille godt og sikret til slutt turneringsseieren. dermed tok han hjem førstepremien på 40.000 dollar (om lag 436.000 kroner). carlsen vant også fjorårets utgave av turneringen som spilles både i hurtig- og lynsjakk. nordmannen deltar samtidig i champions chess tour-turneringen. der er han klar for neste fase og møter tyske vincent keymer senere søndag. vinneren der går til storfinalen som spilles onsdag. taperen får en ny sjanse til å nå finalen gjennom taperstigen. (ntb)



  BA: Lysekloster har lagt inn protest etter cupkampen mot KFUM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:21.15)
  lysekloster har lagt inn protest etter at kfum oslo brukte en suspendert spiller i runden før avansementet mot 2.-divisjonslaget. kfum slo lysekloster 3-2 onsdag. – etter samtaler med advokater som har erfaring med slikt, har vi nå valgt å sende inn en protest, sier daglig leder svein kollen i lysekloster til bergensavisen. kfum-spiller adnan hadzic spilte 3.-rundekampen mot sogndal og endte opp med å få avgjørende betydning da han scoret i straffesparkkonkurransen. samtidig hadde hadzic gult kort fra både første og andre runde og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. i neste runde slo kfum ut lysekloster som nå har lagt inn protest. en protest må varsles innen 48 timer etter kampslutt, det vil si før klokken 20 fredag. like før fristen gikk ut, sendte kollen og co. protesten inn til norges fotballforbund (nff), skriver ba. i utgangspunktet er det sogndal som er part i saken. sogndal protesterte ikke etter nederlaget mot kfum. nff er kjent med tabben og har uttalt at de vil ta stilling til om det blir en sanksjonssak i neste uke, melder bergensavisen. – her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. det er bare å beklage det, sa daglig leder thor erik stenberg i kfum til vg. (ntb)

  KFUM brukte suspendert spiller i cupen – kan bli straffet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:15.05)
  kfum oslo brukte en spiller som skulle hatt karantene i cupkampen mot sogndal tidligere i måneden. norges fotballforbund åpner for å straffe eliteserieklubben. det skriver bergens tidende. kfum-spiller adnan hadzic spilte 3.-rundekampen mot sogndal, samtidig hadde hadzic gult kort fra både første og andre runde, og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. i neste runde slo kfum ut lysekloster, og lysekloster hevder at de vurderer protest. klubben mener at de kunne fått en annen motstander i 4. runde dersom ting hadde gått riktig for seg. fristen for å legge inn protest er utløpt, ifølge norges fotballforbund. ifølge nff er det sogndal som i så fall kunne ha protestert i dette tilfellet. lysekloster anses ikke for å være part i saken. sogndal ønsker ikke å legge inn protest. samtidig har nff bedt kfum om en forklaring. i etterkant av at denne er mottatt vil det bli vurdert å opprette sanksjonssak. (ntb)

  FIS vedtok historisk superhelg for norsk skisport – presidenten jubler

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:12.29)
  verdenscuprenn på tre forskjellige norske arenaer i løpet av to dager. det er utgangspunktet for en superhelg norsk skisport aldri tidligere har sett maken til. neste sesongs terminlister i de store skiidrettene ble vedtatt under det internasjonale ski- og snowboardforbundets vårmøter i slovenske portoroz denne uken. utfallet viser at fis lener seg tungt på norge som arrangør. helgen 15. og 16. mars 2025 peker seg i så måte ut. da samles langrenns- og kombinerteliten til verdenscuprenn i holmenkollen, samtidig som hopperne skal gjøre opp om raw air-trofeet i vikersund. på toppen av det hele skal de mannlige alpinistene kjøre renn i hafjell. – dette må vi se på som en stor tillit og ære for oss som vintersportsnasjon. vi ser utfordringene med snø ute i europa, men vi kunne nesten ikke sett for oss en slik historisk tildeling av skirenn, sier skipresident tove moe dyrhaug. (ntb)

  Test av sjarmøren Fiat 500e Cabrio

  Kilde: Bil24 | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:11.53)
  hva er vel deiligere enn å slå ned taket når vårsolen endelig begynner å ta skikkelig tak? bybilen og stilikonet fiat 500e cabrio lar deg føle vårsolen i nakken, samtidig som den tar deg mange kilometer frem dersom du holder deg i bymiljøer.

  Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:10.35)
  russlands planer om å avholde et «alternativ-ol» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder ukrainas fungerende sportsminister matviy bidnyi. russland planlegger i september å arrangere vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i moskva og jekaterinburg etter paris-ol. det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra ioc. ukrainas fungerende idrettsminister bidnyi ser vennskapslekene som et eksempel på at russland prøver å skape uorden også i idretten. – etter at russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte vennskapslekene og etablerte «international association of friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med afp. – de prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-pr. det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i paris-ol. vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024. fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til ol. (ntb)






  Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:14.01)
  jonas vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i baskerland rundt. han har ikke gitt opp å vinne tour de france tre år på rad. den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i spania tidlig i april. midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet. nå venter sykkelfansen i spenning på om vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til tour de france. starten går i italienske firenze 29. juni. – jeg håper selvsagt å være der når starten på tour de france går. vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i touren. det sier vingegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede visma lease a bike. – det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. jeg ser fram til de neste stegene, sier vingegaard. samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »