Hovedsiden

Liten annonse
  Norges dobbeltfirer klare for OL - nedtur for Borch

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:12.39)
  dobbeltfireren med kristoffer brun, oscar helvig, jonas juel og erik andré solbakken var best i ol-kvalifiseringen i sveitsiske luzern tirsdag. brun og helvig kapret i fjor en norsk ol-plass i dobbeltsculler, men for bare en måneds tid siden ble de to og den andre dobbeltsculleren, juel og solbakken, satt sammen til en dobbeltfirer. dermed hadde de én sjanse til å kapre en ol-plass, en mulighet de tok vare. i tirsdagens finale i ol-kvalifiseringen tok ledelsen tidlig og holdt unna hele veien. de norske roerne var avhengig av å ende topp to for å kapre en ol-plass, og de vant 1,3 sekunder foran estland og 1,4 sekunder foran usa. like bra gikk det ikke for kjetil borch. veteranen har slitt med formen de siste månedene, men viste prov på formstigning i forsøket. i finalen i ol-kvalifiseringen kjempet han lenge like bak de to beste. borch la inn en sluttspurt, men det holdt «bare» til en fjerdeplass. dobbeltfireren er den fjerde båten norge kvalifiserer til ol. fra tidligere er altså dobbeltsculleren og dobbeltsculleren i lettvekt for menn kvalifisert, samt dobbeltsculleren på kvinnesiden.

  Roing: Borch til finale om OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:13.06)
  kjetil borch (34) er klar for en siste dragkamp med norges singlesculler i jakten på nok en ol-deltakelse i roing. veteranen ble nummer to i sitt semifinaleheat med tiden 6.55,27. de tre beste avanserte til tirsdagens finale. borch ble slått med 2,53 sekunder av rumeneren mihai chiruta. tidligere på dagen var han også nest best i den andre kvartfinalen, mens han søndag tok en heatseier i det innledende forsøket. den siste ol-kvalifiseringen holdes i sveitsiske luzern. borch må være en av de to beste i finalen blant dem som ikke allerede er kvalifisert for å ta seg til ol i paris. for tre år siden tok borch ol-sølv i singlesculler, mens det ble bronse med olaf tufte i dobbeltsculler i 2016. hans første leker var i 2012 i london. norge har allerede kvalifisert fire båter til årets ol og paralympics: kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (paralympics). ved siden av borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter ol-billett. dobbeltfireren for menn med erik solbakken, kristoffer brun, jonas juel og oskar helvig imponerte i søndagens kvalifisering og er klare for tirsdagens finale. (©ntb)

  Roing: Borch til semifinale – kjemper videre for OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:09.20)
  kjetil borch (34) innfridde også i mandagens kvartfinale i singlesculler og holder liv i jakten på sin tredje ol-deltakelse i roing. veteranen ble nummer to i sitt heat bak jacob plihal i den amerikanske båten. de tre beste tok seg til semifinale. borch ble slått med 3,29 sekunder. den siste ol-kvalifiseringen holdes i sveitsiske luzern. søndag ble det heatseier til borch i det innledende forsøket. norge har allerede kvalifisert fire båter til årets ol og paralympics: kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (paralympics). ved siden av borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter ol-billett. dobbeltfireren for menn med erik solbakken, kristoffer brun, jonas juel og oskar helvig imponerte i søndagens kvalifisering og ror mandag semifinale fra klokken 11.06. (©ntb)

  Stenshorne viste muskler etter mareritthelg – VM-poeng røk som følge av tidsstraff

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:09.22)
  martinius stenshorne imponerte fra et vanskelig startspor under formel 3-runden på imola søndag. en tidsstraff knuste likevel håpet om vm-poeng. 18-åringen startet kun fra 15. startspor i løpet etter en svært utfordrende kvalifisering. søndag viste stenshorne helt andre takter. hitech-føreren fant tidlig et solid tempo og avanserte plass etter plass i feltet. til slutt passerte han målstreken som nummer ti. det ville normalt gitt ett viktig vm-poeng, men like før slutt kom beskjeden om at nordmannen var ilagt ti sekunders straff. straffen kom etter en episode med en konkurrent. nøyaktig hva som skjedde, var ikke umiddelbart klart. dermed falt stenshorne til det som til slutt ble en 14.-plass i løpet.

  Foss rett bak pallen i Giro-tempo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:17.53)
  den italienske ineos-rytteren filippo ganna tråkket inn til en meget imponerende seier på den individuelle tempoetappen i giro d’italia lørdag. 27-åringen vant med nesten halvminuttet ned til sammenlagtleder tadej pogacar, mens det skilte ytterligere 38 sekunder til tredjemann thymen arensmann. tobias foss imponerte også på de italienske veiene lørdag. nordmannen klokket inn til 36.28 på den 31,2 kilometer lange tempoen, og 26-åringen fra vingrom kunne dermed sette seg i lederstolen. der fikk han sitte fram til lagkamerat ganna tok over ledelsen. til slutt endte det med 8.-plass for foss, som kun hadde 19 sekunder opp til pallen.

  Iuel misset på OL-kravet - ble nordisk mester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:16.38)
  amalie iuel var langt bak ol-kravet på 400 meter hekk under lørdagens nordiske mesterskap i friidrett. iuel vant mesterskapet med tiden 55,78 sekunder. det er omtrent ett sekund bak ol-kravet på 54,85. i april løp iuel sin første konkurranse på nesten to år, og ble selv rystet av tiden på 54,89 sekunder i kenyanske nairobi. det var fire hundredeler bak ol-kravet, men den norske kvinnen har fortsatt frem til 30. juni på seg for å klare kravet. iuels personlige rekord på distansen er 54,68. iuel er allerede klar for ol i paris som en del av det norske stafettlaget på 4x400 meter for kvinner. iuel føyer seg inn i rekken med norske utøvere som har blitt nordiske mestere i malmö lørdag. lakeri ertzgaard ble nordisk mester på 400 meter for kvinner på tiden 52,77, mens andreas grimerud vant herrenes konkurranse på samme distanse med ny personlig rekord på 45,90 sekunder. i kvinnenes spydkonkurranse ble det dobbelt norsk. sigrid borge vant med et kast på 60,94 meter, mens marie-therese obst ble nummer to på 60,61.

  Sverige med tidenes raskeste måltrippel i ishockey-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:15.41)
  det tok kun 26 sekunder da sveriges ishockeyherrer rykket fra 2-2 til 5-2 i vm-seieren over latvia lørdag. ingen lag har tidligere scoret tre mål så kjapt i mesterskapets historie, melder det internasjonale ishockeyforbundet (iihf). også flere av kampens øvrige scoringer kom tett. sverige ledet 2-0 etter den første perioden, men tidlig i den andre perioden hentet latvia inn ledelsen med to mål på 23 sekunder. i samme periode kom sveriges rekordrekke, der to av de tre målene ble satt inn av fabian zetterlund med 17 sekunders mellomrom. til slutt vant sverige 7-2 og sanket sin femte strake seier i gruppe b. det gir tabelltopp og garantert spill i kvartfinalen. danmark ble fullstendig kjørt over i 0-8-tapet for sveits. kampen ble spilt i norges pulje (a). (ntb)


  18-åring imponerte i viktig Norge-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:18.44)
  etter tre strake tap hittil i vm var kampen mot danmark svært viktig for norge. håpet om å gå videre til kvartfinale lever dermed for norge. de må etter alle solemerker ta tre strake seirer hvis det skal være mulig første periode endte målløs for begge lag, men i den andre perioden leverte førsterekka til norge et mønsterangrep. mats zuccarello brukte både kølle og skøyte til å finte seg forbi det danske forsvaret, før han serverte talentet michael brandsegg-nygård som sendte en suser retning danmarks mål. dette var 18-åringens andre nettkjenning hittil i mesterskapet og i pausen satt han pris på å spille med zuccarello og resten av førsterekka. – for min del er det utrolig kult. det er jo folk jeg har sett opp til hele livet, så det er kult å få lov til å spille med dem. de er utrolige bra med puck og finner gode pasninger. så er det opp til meg å gjøre noe med det, sa michael brandsegg-nygård til viaplay i pausen etter første periode. store deler av hockeyverden har hatt målscoreren på radaren den siste tiden. det er også ventet at 18-åringen vil bli valgt ut tidlig i nhl-draften i sommer. norge kjempet heroisk og holdt unna for danskene i den siste perioden. med ti sekunder igjen på klokka snappet eirik salsten opp pucken, og da buret stod tomt punkterte han kampen. dermed fikk norge en skikkelig opptur i mesterskapet. norge har tapt sine tre første kamper mot henholdsvis sveits, tsjekkia og finland. dermed må norge kjempe om å holde seg i a-sluttspillet. det er ett lag som rykker ned derfra. derfor var dagens seier ekstremt viktig for norges hockeylandslag. håpet om å gå videre lever. de må etter alle solemerker ta tre strake seirer dersom det skal bli kvartfinalespill. noe som kommer til å bli tøft når det er hockeynasjonen canada venter på torsdag. østerrike og storbritannia er de to resterende lagene norge skal møte.  Norge klarte uavgjort mot verdensmesterne Danmark i egen turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:18.00)
  de norske håndballherrene spilte uavgjort 36-36 mot regjerende vm-vinnerne danmark i turneringen i jordal amfi. den siste scoringen kom med fem sekunder igjen av kampen. etter en jevn start klarte nordmennene å tilrive seg en tomålsledelse utover i 1. omgang. ved pause sto det 22-21. jonas willes gutter rykket ifra med tre mål tidlig i annen omgangen, men danske bet seg fast og i en dårlig norsk periode gikk danskene fra 23-25 til 28-26. danskene så ut til å dra ytterligere ifra, men takket være solid målvaktsspill fra torbjørn bergerud klarte nordmennene å utligne til 35-35 med ett og et halvt minutt igjen av kampen. det endte til slutt 36-36 etter at tobias grøndahl utlignet med fem sekunder igjen av kampen. sebastian barthold og gabriel setterblom sin tur, og han ble norsk toppscorer med sju mål. (ntb)

  OL-mester Blummenfelt på 10.-plass i Japan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:10.16)
  det ble ikke full klaff for kristian blummenfelt i vm-runden i triathlon i japanske yokohama lørdag. ol-tittelholderen ble best av de norske utøverne, men ble slått med 41 sekunder av den amerikanske vinneren morgan pearson. bak pearson fulgte to australiere, matthew hauser og luke willian. for blummenfelt skilte det 26 sekunder opp til en plass på seierspallen. vetle bergsvik thorn var med helt i teten etter svømmedelen. senere skulle blummenfelt og casper stornes tråkke seg opp i frontgruppen i syklingen, og ved skifte til løping lå de i et større felt på vel 30 mann i front. pearson stakk av mot slutten av løpedelen. thorn tok 12.-plassen, ti sekunder bak blummenfelt, mens stornes ble grundig slått i løpingen og endte som nummer 37.(ntb)  Håndballgutta herjet med Kroatia i OL-oppkjøringsturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:20.47)
  landslaget i håndball for menn fikk en god start på ol-oppkjøringsturneringen i oslo da kroatia ble slått 32-26 torsdag. foran 2717 tilskuere i jordal amfi fikk landslagssjef jonas wille mye å glede seg over da kroatene, som er i den andre gruppen i paris-ol, ble satt på plass. alexander blonz herjet på kanten og scoret 11 ganger. etter en relativt jevn førsteomgang, var det aldri tvil om utfallet i sluttfasen, bare om hvor stor den norske seieren skulle bli. kristian bjørnsen satte punktum sekunder før slutt med en underarmstunnel på keeper til 32-26. norge møter danmark lørdag og argentina søndag. (ntb)
  Merlier spurtet til seier i Giroen etter sylfrekk Pogacar-manøver

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:17.39)
  tadej pogacar var nær ved å snyte spurterne for konfekten, men til slutt var tim merlier sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet giro d`italia mandag. de fleste ekspertene var på forhånd sikre på at den 166 kilometer lange etappen fra novara til fossano skulle ende med en massespurt. det gjorde den også, men det var på hengende håret at ikke superstjernen tadej pogacar lurte alle. i den siste stigningen med noen få kilometer til mål satte sloveneren fart og fikk følge av sammenlagtrival geraint thomas. de to kom sammen inn på den siste kilometeren og hadde luke til det jaktende feltet. – kan dette gå, da? det hadde vært helt sykt. alle snakket om spurterne før start, sa discovery-ekspert august jensen i innspurten. med noen få hundre meter igjen var pogacar-manøveren nøytralisert, og på streken var belgiske tim merlier først. soudal quick-step-rytteren tok sesongens niende seier. – dette var min hardeste seier noen gang. det ble en tøff finale. lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb, sa merlier i seiersintervjuet. verken tobias foss, vegard stake laengen eller torstein træen fikk med utfallet av etappen å gjøre. det var heller ikke ventet. tadej pogacar leder fortsatt rittet sammenlagt. han har 45 sekunder tilgode på thomas. (ntb)

  Vollering vant Vueltaen - Gåskjenn falt én plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:14.06)
  demi vollering fikk revansje i årets utgave av vuelta a españa for kvinner. i fjor tapte hun rittet med ni sekunder til annemiek van vleuten etter å ha tapt mye tid da rivalene angrep mens hun hadde en toalettpause. i år var det ingenting å gjøre med vollering, som overtok sammenlagtledelsen da hun vant den femte etappen tidligere i rittet. på den åttende og siste etappen søndag var hun igjen overlegen i stigningene og vant etappen i suveren stil. i sammendraget vant hun ett minutt og 49 sekunder foran riejanne markus. ingvild gåskjenn har vært i strålende form den siste måneden og endte til slutt på en 14. plass sammenlagt. hun lå på 13. plass før søndagens etappe, men måtte der slippe favorittene flere ganger, sist med elleve kilometer igjen. med en 18. plass på etappen falt hun én plass i sammendraget, noe som likevel er noe av det beste hun har gjort i karrieren. gåskjenn ble topp fem på tre av de syv individuelle etappene i rittet.

  Pinlig tap for ishockeylandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:17.54)
  norges ishockeylandslag greide ikke å følge opp med en ny sterk prestasjon etter fredagens seier og røk hele 8-0 for latvia i riga lørdag. norge vant 1-0 over samme motstander fredag. da sikret stian solberg seieren 37 sekunder inn i forlengningen. slik ble det ikke i kamp to lørdag. norge hang ikke med på borteis, og latvierne ga nordmennene en tøff leksjon i siste kamp før elite-vm. (ntb)

  Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:20.49)
  stian solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga norges ishockeylandslag 1-0-seier over latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag. det skjedde etter tre målløse perioder i riga. det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets vm og dominerte den første perioden. norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet michael brandsegg-nygård hadde to stolpetreff. solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i nhl-draften. lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-vm. mandag offentliggjør landslagssjef tobias johansson troppen til mesterskapet i tsjekkia. norge spiller sin første kamp mot sveits fredag 10. mai. (ntb)

  Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:18.55)
  ingvild gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes vuelta a españa fredag. hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner évita muzic. den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske demi vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene. vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske elisa longo borghini. gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen.

  Norsk stortalent imponerte i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:16.38)
  jørgen nordhagen overtok ledelsen i det prestisjefylte u23-rittet ronde de l`isard etter en andreplass på torsdagens etappe. den 126 kilometer etappen gikk over flere fjell kjent fra tour de france og nordhagen var alene i tet over toppen av col de peyresourde med 25 kilometer til mål. i letterrenget inn mot målstreken i bagnères-de-luchon ble han hentet inn av max van der meulen og i spurten viste nederlenderen seg som den sterkeste. de tok kom imidlertid i mål godt over minuttet foran neste rytter og før de siste tre etappene har nordhagen ett minutt og 24 sekunder ned til jaron widar på andreplass i sammendraget. etapperittet er blant de største på u23-nivå i sykkelsporten. johannes staune-mittet vant rittet da det sist ble arrangert tilbake i 2022. for nordhagen er dette hans første år som seniorsyklist. 19-åringen har en kontrakt med verdenstourlaget visma-lease a bike fra 2025 til 2027 og sykler nå for utviklingslaget. nordhagen imponerte med å ta et overlegent gull i junior-vm i langrenn på 20 kilometer i vinter, men satser nå fullt på sykling.

  Lillebergs Tampa Bay tapte stort – ute av NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:06.05)
  emil martinsen lilleberg og tampa bay lightning tapte mandag 1-6 mot florida panthers i årets nhl-sluttspill. dermed er nhl-sesongen over for lilleberg. florida panthers ledet 3-1 i kamper i årets nhl-sluttspill, hvor det spilles best av sju. dermed var det «vinn eller forsvinn» for emil lilleberg og hans tampa bay i nattens kamp i florida. det endte med «forsvinn». dermed var det florida panthers tok seg videre til andre runde av nhl-sluttspillet. emil lilleberg fikk 18 minutter og 7 sekunder på isen. (ntb)

  Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.47)
  den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske andrei-sebastian cornea og marian enache vant suverent. tyskland tok sølv og italia bronse. det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for juel og solbakken. de forsøker å feste grepet om den norske ol-plassen i dobbeltsculler foran lekene i paris. oscar helvig og kristoffer brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til ol. i verdenscupregattaen i varese tidligere i måneden var juel/solbakken sju tidels sekund raskere enn helvig/brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat. (ntb)

  Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og inger seim kavlie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Helseth og Kvalie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og ingen seim kvalie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Helseth og Kvalie sikret historisk EM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og ingen seim kvalie sikret em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Lund på 5.-plass i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:12.09)
  bergensroeren maia emilie lund (29) fikk en tøff finale og ble nummer fem i lettvekt singlesculler i ro-em i ungarske szeged. det ble ikke helt finalen medaljekandidaten lund hadde drømt om. i tøff motvind ble avstandene store, og den norske roeren kom aldri nær en plass på seierspallen. lund havnet 38,76 sekunder bak vinneren og 21,04 sekunder bak bronseplassen. (ntb)

  Lilleberg og Lightning slo Panthers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:08.39)
  emil lilleberg og tampa bay lightning tok sin første seier i årets nhl-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot florida panthers. nattens kamp endte 6-3 i amalie arena i tampa bay. lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng. lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (ntb)

  EM-bronse for Benske og Tjøm: – Råimponert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:15.19)
  lars benske og ask tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i em i ungarn. – jeg er råimponert. det er det best disponerte løpet jeg har sett dem ro noen gang, sa nrks ro-ekspert lars bjønnes idet duoen passerte målstreken. det ble en svært tett og jevn affære gjennom de 2000 meterne som ble rodd. den norske duoen så lenge ut til å ta sølvet, men måtte seg seg slått på målstreken av italienske stefano oppo og gabriel soares. jan schäuble og rafael ireland fra sveits tok gullet etter å ha ledet hele veien. de ble utfordret av italienerne, men hadde krefter igjen mot slutten og vant med 2,27 sekunders margin. norge har allerede sikret ol-plass i dobbeltsculler for menn.

  Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.46)
  jonas juel og erik solbakken skal kjempe om em-medaljer i dobbeltsculler i ro-em i ungarn. de to nordmennene er klare for a-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til a-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte frankrike nesten tre sekunder. tysklands jonas gelsen og marc weber vant semifinalen foran en italiensk båt. juel og solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten. juel og solbakken er tatt ut til em på bekostning av oscar helvig og kristoffer brun. de to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for ol i paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der. i verdenscupregattaen i italienske varese nylig var juel/solbakken sju tidels sekund raskere enn helvig/brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat. ro-em kan du se på nrk. (©ntb)

  OL-kravet glapp for Grøvdal i Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:10.41)
  karoline bjerkeli grøvdal deltok lørdag under «adizero: road to records» - et friidrettsstevne i regi av hennes sponsor adidas. det norske ol-håpet stilte til start på 10 kilometer gateløp, med håp om å kvalifisere seg til sommerens leker i paris. kravet for å kvalifisere seg direkte til paris er 30 minutter og 40 sekunder. grøvdal kom i mål på 30.52 i tyskland. 33-åringen kan kvalifisere seg på ranking, men kan ikke føle seg trygg på det slik situasjonen er nå. agnes jebet ngetich vant løpet, bare to sekunder bak verdensrekorden på 10 kilometer. hun kom i mål på 30,03.

  Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da eksploderte det på hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen. – det er helt magisk. jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. jeg har drømt om dette. dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier thoresen til nrk. – det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år. med tirsdagens triumf er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». tross tapet, lar storhamar-trener petter thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier». – imponert av vålerenga. de har mistet flere sentrale spillere og kriget mot oilers i syv kamper. jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier thoresen til nrk. og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i nm-sluttspillet. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)

  Gledestårer da Storhamar sikret «bøtta»: – Vært nervøs og hatt vondt i kroppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da ble det gledestårer på flere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt. – det er så deilig. jeg har venta lenge. jeg har tapt for mange finaler nå. jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. endelig får jeg vinne for familien. det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier patrick thoresen til tv 2 etter kampen. – jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen. dermed er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)  Warholm-rival sendte skremmeskudd i sesongåpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:09.51)
  rai benjamin skal forsøke å knuse karsten warholms drøm om et nytt ol-gull i paris. lørdag viste amerikaneren gryende form da han innledet sesongen på hjemmebane. benjamin, som er regjerende olympiske sølvmedaljevinner på 400 meter hekk, løp 400 meter flatt under et nasjonalt stevne i usa lørdag. han klokket inn til den solide tiden 44,42 sekunder. benjamin, som skal utfordre karsten warholm under paris-ol, vant enkelt. tiden er kun tre hundredeler bak den norske rekorden til håvard bentdal ingvaldsen på distansen. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »