Hovedsiden

Liten annonse
  Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 19 minutter gammel - (lørdag 2. desember 2023 KL:11.46)
  jarl magnus riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på lillehammer senere i dag. det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen. – det er en drømmedag for riiber. han er uslåelig, denne karen. for et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt nrks kommentator ingrid sørli glomnes. det sa hun etter et riiber-hopp på 102 meter. det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran ryota yamamota i langrennet. – det er et hindsides nivå, roser lagkamerat jørgen graabak.

  Strålende fornøyd Westvold Hansen: – Et jævlig bra skihopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 11 minutter gammel - (lørdag 2. desember 2023 KL:10.54)
  kombinertstjernen gyda westvold hansen styrer mot ny seier i verdenscupen. 21-åringen leder soleklart etter hoppdelen på lillehammer. hansen hoppet 94,5 meter og har 34 sekunder ned til lagvenninne mari leinan lund foran langrennet. det skal gås fem kilometer senere lørdag. leinan lund klinket til med konkurransens lengste hopp på 97 meter, men tapte noe i stilpoeng, skriver ntb. – det var et jævlig bra skihopp, rett og slett. jeg gjør akkurat det jeg skal, sier hun til nrk rett etter hoppdelen av kombinertkonkurransen. – én ting er å gjør det på trening, men det er noe helt annet å gjøre sånne hopp i konkurranse. jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer det. langrennet har start klokken 13.30. det ser du på nrk 1.

  To nordmenn først ut i langrennsdelen under verdenscupåpningen i kombinert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:12.37)
  fjorårets suverene ener, gyda westvold hansen, var nervøs før verdenscupåpningen i lillehammer. – det er nervene som er verst akkurat nå, fortalte hun til nrk. 21-åringen var suveren i sesongen som var, og kombinertstjernen leder etter dagens hopprenn. dette gir et bra utgangspunkt før langrennen starter 14.00 i dag. – gyda westvold hansen levert som vanlig. et langt hopp, men hun ga fra seg noen sekunder i landingen, sa nrks ekspertkommentator christian nilsen. westvold hansen går ut 18 sekunder før lagvenninne mari leinan lund. mari leinan lund leverte et bra hopp, og ledet lenge. – et veldig bra skihopp. hun trykker godt og kommer fint over skiene. en god start, sa nrks ekspertkommentator kristian hammer.

  Riiber best i provisorisk omgang på Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:11.08)
  jarl magnus riiber viste form i hoppbakken og vant fredagens provisoriske hoppomgang i kombinert på lillehammer. den norske verdenscuplederen gikk ned to avsatser fra det de fleste av de argeste utfordrere hoppet fra, men svevde likevel 97 meter i lysgårdsbakken. det holdt til 153,5 poeng og et forsprang på 26 sekunder omregnet til langrennstid. japaneren ryota yamamoto var nest best, etterfulgt av østerrikerne franz-josef rehrl og johannes lamparter. den provisoriske omgangen i kombinert vil gjelde dersom selve hopprennet i verdenscupkonkurransen skulle bli avlyst. jens lurås oftebro var nest best av de norske utøverne fredag med et hopp på 93,5 meter. (©ntb)

  Johannes Høsflot Klæbo slått av franskmann i sprintprologen på Gålå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:10.43)
  johannes høsflot klæbo ble nummer to bak franske lucas chanavat i prologen foran norgescupsprinten i langrenn på gålå fredag. chanavat var åtte tideler raskere enn den norske superstjernen. klæbo innledet sesongen i finske ruka sist helg, men fikk ikke de svarene han ønsket seg. derfor besluttet han å droppe helgens verdenscuprenn i svenske gällivare. i stedet går trønderen norgescup på gålå. fredag er det sprint i fri teknikk. britiske james clugnet ble tredjemann i fredagens prolog. han var slått med 3,1 sekunder av klæbo. matz william jenssen, som fikk gå verdenscup i ruka, fulgte deretter. finn-hågen krogh fortsatte der han slapp på beitostølen med sjette beste tid. sprintlandslaget håvard solås taugbøl måtte nøye seg med 18.-plass i prologen, mens emil iversen ble nummer 25. i kvinnenes prolog sto helene ekrheim haugen for en kjempeoverraskelse da hun vant overlegent. haugen, som representerer holmen, var over seks sekunder foran nærmeste konkurrent. julie berg drivenes og maria hartz melling fulgte nærmest. (ntb)

  Hjelmeset Kirkeeide tapte sekundstrid i IBU Cup-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.45)
  maren hjelmeset kirkeeide leverte godt, men ble slått med ett sekund av franske jeanne richard på 15-kilometeren i sesongåpningen i ibu-cupen skiskyting. markane-jenta kirkeeide og richard bommet begge bare én gang, og dermed måtte det avgjøres i sporet på individuellstarten. der var den franske konkurrenten hakket raskere og slo kirkeeide med ett fattig sekund i finske kontiolahti. kirkeeide ble i 2022 juniorverdensmester på sprint. hun er niese av tidligere langrennsløper odd-bjørn hjelmeset. 20-åringen ble i fjor nummer fire sammenlagt i ibu-cupen. karoline erdal holdt seg også bare til ett tilleggsminutt, men greide ikke å matche kirkeeide og richard i sporet. hun var 22,5 sekunder bak richard i mål, noe som holdt til pallplass. emilie kalkenberg ble nummer sju med fire bomskudd. tuva aas stræte fulgte på 12.-plass (tre tilleggsminutter). jenny enodd bommet fire ganger og ble nummer 19, mens malin bergtun endte et stykke ned på lista med sju tilleggsminutter. det skal også konkurreres i sprint, blandet stafett og blandet parstafett i kontiolahti. (ntb)  Niskanen advares av Swix etter raseriutbrudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:10.31)
  iivo niskanen var rasende etter å ha blitt slått av martin løwstrøm nyenget med mindre enn tre sekunder under helgas 10 kilometer i ruka. etter rennet ble finnen filmet mens han kastet skistavene hardt i bakken. det likte ikke swix, som produserer stavene og sponser niskanen, så godt. oppførselen er et brudd på kontrakten dem imellom, opplyser aki tuovinen, den finske sjefen i swix. – han får en advarsel. det er den mildeste mulige sanksjonen. den typen oppførsel er ikke i tråd med vårt selskaps verdier, sier han til yle. tuovinen understreker at niskanen ellers har oppført seg eksemplarisk og at de er fornøyd med å være hans sponsor.

  Wild stanset tapsrekke etter trenerbytte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:06.08)
  sju tap på rad var nok for minnesota wild. john hynes debut som wild-trener endte med 3-1-seier over st. louis blues i saint paul i minnesota. mats zuccarellos minnesota wild kvittet denne uken seg både med hovedtrener dean evason og assistenten bob woods etter sju strake nhl-tap. resultatet viste seg raskt. dagen etter at trenerne fikk sparken, vant wild for første gang etter sju strake tap. dette er lagets sjette seier på 20 kamper denne sesongen. wild fikk en sterk start og det første målet kom etter bare to minutter og 41 sekunder da joel eriksson ek satte pucken i mål med en assist fra zuccarello. st. louis blues eneste mål kom etter 10 minutter ut i første periode. åtte minutter kom det andre målet for wild, mens 3-1-målet kom 17 minutter ut i siste periode. mats zuccarello fikk 18 minutter og fire sekunder på isen. (ntb)

  Dortmund til åttedelsfinale - PSG utlignet sent mot Newcastle

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:23.24)
  newcastle var sekunder unna seier, men en straffescoring ga psg 1-1 og kontroll på egen mesterligaskjebne. avansementet er allerede klart for borussia dortmund. før siste runde er det fortsatt full spenning i det mange omtalte som «dødens gruppe» etter trekningen i august. dortmund er videre med ti poeng etter 3-1-seieren over milan, og for de øvrige involverte står fortsatt alt på spill. alexander isaks scoring på en slepphendt keeperretur midtveis i tirsdagens 1. omgang så ut til å plasseere newcastle i en utmerket posisjon, men til slutt ble det for tøft å holde unna psgs hardkjør. åtte minutter på overtid scoret kylian mbappé sikkert på en straffe som ble dømt etter en var-sjekk. resultatet betyr at paris-laget er sikret åttedelsfinale med seier borte mot dortmund. det blir også en ren finale om gruppeseieren. newcastle må slå milan hjemme og håpe på at psg ikke tar tre poeng. (ntb)

  Fotballens lovkomité: Vil teste ut utvisningsbokser for dommerprotester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:16.28)
  regelmakerne i internasjonal fotball vil teste ut bruken av midlertidige utvisninger for dommerprotester i situasjoner der det protesteres heftig mot dommerne og i forbindelse med «spesifikke taktiske regelbrudd». det skal skje i kamper på høyt nivå etter at det med hell har vært prøvd på grasrotnivå. det er klart etter et møte i fotballens internasjonale lovkomité (ifab) tirsdag. der har man sett seg lei på at sinte spillere flokker seg rundt dommerne etter omstridte avgjørelser. et annet grep er å opprette en «no go»-sone rundt dommeren som kun de to lagenes kapteiner får tilgang til. dette og bruken av midlertidige utvisninger er i tråd med allerede eksisterende regler i rugby. på møtet i london ble det også diskutert nye retningslinjer for en strengere anvendelse av fotballens allerede eksisterende regler rundt sløsing av tid. et konkret eksempel er regelen om at keepere kun kan holde ballen i seks sekunder. på tirsdagens møte ble det diskutert mulige oppdateringer av reglene rundt hands-situasjoner. reglene kan bli endret slik at en utilsiktet hands, som fratar motstanderlaget en åpenbar målsjanse, kun blir straffet med gult kort i stedet for rødt. en annet og tilsvarende grep kan være at en utilsiktet hands som stanser et lovende angrep, ikke ender med kort i det hele tatt. (ntb)

  Lyn herjet med Hødd – langt steg mot 1. divisjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:19.51)
  i den første av to kvalifiseringskamper, la lyn et strålende grunnlag for å rykke opp til 1. divisjon med 3-0-seier. allerede etter et drøyt kvarter kunne supportergruppen bastionen juble for nettkjenning på nadderud. anders bjørntvedt olsen løp seg fri i hødd-feltet, og fikk sendt ballen mellom beina på keeper ole-monrad alme. få sekunder etter pause doblet oslo-klubben ved henrik kristiansen, og med 3-0-scoringen til ole breistøl etter at timen var spilt begynner det å lukte opprykk for lyn.  Zuccarello-assist da Wilds tapsrekke fortsatte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:21.56)
  mats zuccarello bidro med en målgivende pasning i minnesota wilds 1-4-tap mot detroit red wings i nhl søndag. nederlaget var det sjuende strake for zuccarellos lag. david perron ga vertene fra detroit føringen etter drøyt fire minutter. svenske joel eriksson var sist på pucken da wild utlignet med tolv sekunder igjen av åpningsperioden. zuccarello på sin side var tredje sist og noterte sitt 21. målpoeng (5 mål, 16 assist) på 19 kamper denne høsten. tidligere i november rundet 36-åringen 400 assist i nhl-grunnspillet. assisten mot detroit red wings var hans nummer 403. oslo-mannen debuterte i nhl tilbake i 2010/11-sesongen. detroit red wings gikk opp i 2-1-ledelse i midtperioden. senere gjorde perron sitt andre mål for dagen, og helt på tampen la shayne gostisbehere på til 4-1. neste kamp for zuccarellos wild er mot st. louis blues natt til onsdag norsk tid. (ntb)

  Shiffrin vant slalåmrennet i Killington – Westhoff nummer 18

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:20.00)
  alpindronningen og hjemmehåpet mikaela shiffrin var best i verdenscupslalåmen i killington. bianca bakke westhoff ble beste norske på 18.-plass. westhoff klatret åtte plasser fra første omgang og var 2,81 sekunder bak shiffrin etter finaleomgangen. shiffrin tok sin 90. verdenscupseier på hjemmebane søndag. 28-åringen, som er kjæreste med den norske fartskjøreren aleksander aamodt kilde, slo rekorden til svenske ingemar stenmark (86 seirer) i fjor. petra vlhova ble toer, mens sveitsiske wendy holdener fullførte pallen. thea louise stjernesund la seg 3,98 sekunder bak ledertiden. hakadal-alpinisten var 2,34 sekunder bak etter 1. omgang og var dermed ute av kampen om en framskutt plassering. hun endte som nummer 29, nest sist av dem som gikk til finaleomgangen. mina fürst holtmann og kristin lysdahl bommet begge på en av de siste portene i 1. omgang. dermed fikk de ikke kjøre en omgang til. maria tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (ntb)

  Shiffrin leder slalåmrennet i Vermont

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:16.53)
  den amerikanske alpindronningen mikaela shiffrin er i føringen etter 1. omgang av verdenscupslalåmen i killington. thea stjernesund er hittil beste norske. stjernesund er imidlertid hele 2,34 sekunder bak ledertiden og ligger på en foreløpig 19.-plass. shiffrin har 19/100 sekund ned til tyske lena dürr, mens petra vlhova følger 28 hundredeler bak. kristin lysdahl og bianca bakke westhoff skal også i aksjon i killington. de kjører begge fra sene startnummer. mina fürst holtmann bommet på en av de siste portene og går dermed glipp av finaleomgangen. maria tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (ntb)

  Kombinert: Riiber på skuddhold til ny seier i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:09.37)
  kombinertstjernen jarl magnus riiber var nest raskest i langrennet og ligger godt an til å ta sin andre strake verdenscupseier i ruka. nordmannen endte bare 0,3 sekunder bak den tyske lederen, vinzenz geiger. hoppdelen av kombinertkonkurransen starter klokken 13.35. jens lurås oftebro er også med i seierskampen etter at han gikk i mål som nummer fem, 1,3 sekunder bak tyskeren, skriver ntb.

  Norsk skuffelse i storslalåm – sveitser vant i Killington

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:20.01)
  mina fürst holtmann ble beste norske alpinist på 16.-plass i lørdagens verdenscuprenn i storslalåm. seieren tok lara gut-behrami. sveitseren vant foran alice robinson og mikaela shiffrin på en dag hvor de norske skuffet i den amerikanske traseen i killington. holtmann ble nummer 16 og slått med 2,88 sekunder, mens ragnhild mowinckel (17.-plass) og thea louise stjernesund (24.-plass) heller ikke fikk det til å stemme. maria therese tviberg hektet midtveis i 1. omgang og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet og ble i etterkant sendt til sykehus for sjekk. norges skiforbund har opplyst at de vil komme med en ny oppdatering så fort skadeomfanget er kjent. kristin lysdahl greide ikke ta seg videre til finaleomgangen. søndag skal det kjøres slalåm i vermont. (ntb)

  Norsk skuffelse i storslalåm – newzealender leder i Killington

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.02)
  ragnhild mowinckel er så langt beste norske alpinist, men ligger langt bak teten etter 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske killington. fire norske har hittil vært ute i traseen i vermont, og ingen har fått det til å stemme. mowinckel er 1,51 sekunder bak på en foreløpig 10.-plass, mens thea stjernesund (1,69) og mina fürst holtmann (1,90) tapte mer til lederen alice robinson fra new zealand. 21-åringen, som står med én verdenscupseier fra 2021, har 6/100 sekund ned til svenske sara hector før finaleomgangen. fire alpinister er innenfor 23 hundredeler. maria therese tviberg hektet midtveis og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, men skadegrad er ikke kjent enn så lenge. hun har tidligere slitt stort med kneskader. kristin lysdahl skal i aksjon som en av de siste i 1. omgang. finaleomgangen starter klokken 19. søndag skal det kjøres slalåm i vermont. (ntb)

  Tviberg hektet og holdt seg til kneet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:16.59)
  ragnhild mowinckel er så langt beste norske alpinist, men ligger langt bak teten etter 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske killington. fire norske har hittil vært ute i traseen i vermont, og ingen har fått det til å stemme. mowinckel er 1,51 sekunder bak på en foreløpig 10.-plass, mens thea stjernesund (1,69) og mina fürst holtmann (1,90) tapte mer til lederen alice robinson fra new zealand. maria therese tviberg hektet midtveis og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, men skadegrad er ikke kjent enn så lenge. hun har tidligere slitt stort med kneskader. (*ntb)

  Riiber tok sin 58. verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.43)
  tross problemer med skulderen, som gikk ut av ledd på torsdag, var jarl magnus riiber best av alle i kombinertkonkurransen lørdag. han tok sin 58. verdenscupseier. riiber gikk først ut på den 10 kilometer lange løypa etter å ha vunnet hoppdelen i stor bakke. johannes lamparter gikk ut som nummer to, 32 sekunder bak nordmannen, men østerrikeren tapte jevnt til riiber. jørgen graabak var nummer fire etter hopprennet, men gikk seg opp til en tredjeplass. espen andersen endte på 12. plass, espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 14, andreas skoglund endte på 20. plass og simen tiller ble nummer 22. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk det ikke til å stemme i bakken tidligere i dag, og startet derfor langt bak i langrennsløypa. han ble til slutt nummer 24.
  riiber best i stor bakke – går ut 32 sekunder foran lamparter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:10.00)
  kombinertherrene startet andre dag i ruka med stil i stor bakke. senere venter 10 kilometer i løypa. østerrikske johannes lamparter klinket til med 143.5 meter. men like etterpå hoppet jarl magnus riiber like langt undre vanskeligere forhold. riiber går med det først ut i langrennsdelen, 32 sekunder foran lamparter. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk ingen fulltreffer i bakken, og går ut som nummer 24 i løypa. jørgen graabak ble nummer fire i bakken, mens espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 10. espen andersen er 19. mann ut i løypa, etterfulgt av simen tiller, som ikke var imponert over egen prestasjon i hoppbakken i dag. – det er jo fantastisk dårlig skihopping. talentløst egentlig, sa tiller til tv3 etter sitt hopp. andreas skoglund er siste nordmann ut i skisporet som nummer 35. i gårsdagens verdenscupåpning ble det trippel norsk med oftebro på topp foran riiber og graabak. klokken 14.15 i dag skal kombinertløperne ut i sporet og vi får svaret på om suksessen gjentas.

  riiber best i stor bakke – går ut 22 sekunder foran lamparter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:10.00)
  kombinertherrene startet andre dag i ruka med stil i stor bakke. senere venter 10 kilometer i løypa. østerrikske johannes lamparter klinket til med 143.5 meter. men like etterpå hoppet jarl magnus riiber like langt undre vanskeligere forhold. riiber går med det først ut i langrennsdelen, 22 sekunder foran lamparter. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk ingen fulltreffer i bakken, og går ut som nummer 24 i løypa. jørgen graabak ble nummer fire i bakken, mens espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 10. espen andersen er 19. mann ut i løypa, etterfulgt av simen tiller, som ikke var imponert over egen prestasjon i hoppbakken i dag. – det er jo fantastisk dårlig skihopping. talentløst egentlig, sa tiller til tv3 etter sitt hopp. andreas skoglund er siste nordmann ut i skisporet som nummer 35. i gårsdagens verdenscupåpning ble det trippel norsk med oftebro på topp foran riiber og graabak. klokken 14.15 i dag skal kombinertløperne ut i sporet og vi får svaret på om suksessen gjentas.

  Jarl Magnus Riiber med skulderskade – diskuterer mulig operasjon med legen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.20)
  det norske kombinertesset jarl magnus riiber fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka. nå er verdenscupåpningen usikker. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter og falt i storbakken i ruka. – jeg er deppa, selvfølgelig. jeg har ofret en del for å komme meg i form den siste måneden. det å snuble på målstreken føles tungt. akkurat dette er det verste scenarioet for meg, verre enn det som skjedde i ol da fikk korona, sa riiber til tv 2 , som er på plass på det finske skistedet i nordøstre del av finland. landslagstrener stig morten fredheim forteller til nrk at det er for tidlig å si sikkert om riiber må stå over helgens verdenscuprenn. – han er skuffet. ikke noe mer å si enn det. han er forholdsvis langt nede. det blir vår jobb å få han opp igjen, men vi vet ikke hva som skjer videre. det er samme skulder som tidligere, sier fredheim. riiber har slitt med skulderen en stund. det er smertefullt når den går ut av ledd, og denne gangen dro han den på plass igjen selv. – må han vurdere operasjon slik at han ikke drar med skulderproblemene til vm? – det er selvfølgelig en vurdering som anders (lege) og jarl prater om på telefonen nå. basert på historikk og hva som er mulig å gå med og ikke gå med. – jeg tror det er svært lite lurt å fortsette i den situasjonen han er i nå, men vi må ta en vurdering på hvor mye verre det kan bli. det kommer til å bli lagt en plan for en operasjon, vil jeg tro. forteller treneren. hvis riibers omgang fra ruka må brukes i helgens verdenscupåpning, vil resultatet hans gi 20 sekunders forsprang til østerrikeren johannes lamparter, som hoppet 142,5 meter. riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses. riiber og lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske thomas rettenegger. med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. (nrk/ntb)

  Jarl Magnus Riiber med skulderskade – verdenscupåpningen i fare

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.20)
  det norske kombinertesset jarl magnus riiber fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka. nå er verdenscupåpningen usikker. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter i storbakken i ruka, melder fis nordic combined på x. han var med det hoppet både lengst og best. riiber har slitt med skulderen en stund. det er smertefullt når den går ut av ledd, og han må ha hjelp til få den på plass igjen. hvis omgangen må brukes i helgens verdenscupåpning, vil resultatet hans gi 20 sekunders forsprang til østerrikeren johannes lamparter, som hoppet 142,5 meter. riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses. riiber og lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske thomas rettenegger. med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. (ntb)

  Kombinert: Riiber best i provisorisk hoppomgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.20)
  det norske kombinertesset jarl magnus riiber var lengst og best med 145 meter i den provisoriske konkurranseomgangen i ruka. hvis omgangen må brukes i helgens verdenscupåpning, vil han gå ut 20 sekunder foran østerrikeren johannes lamparter, som hoppet 142,5 meter. riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses. riiber og lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske thomas rettenegger. med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. jørgen graabak gjorde også sine saker bra og ble nummer seks med 137 meter. øvrige norske: 8) espen bjørnstad, 17) simen tiller, 19) jens lurås oftebro, 38) espen andersen, 45) andreas skoglund. verdenscupsesongen innledes fredag med den nye kompaktøvelsen hvor man i langrennet over 7,5 km går ut med fastsatte avstander etter plasseringen i hopprennet. det er ordinært renn lørdag og fellesstart søndag. (ntb)

  Øyre Slind sikret seier etter thriller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:12.34)
  astrid øyre slind innfridde i generalprøven til verdenscupen i ruka. knuste langrennseliten på 10 kilometer fristil. – jeg syns egentlig det var tyngre i dag enn i går, men heldigvis var det flere som følte det samme. da holdt det akkurat, sier astrid øyre slind til nrk etter målgang. målet var å slå alle. noe bronsevinneren fra tremila under vm i planica fjor gjorde da hun utklasset samtlige på 10 kilometer fristil. heidi weng, som sikret seier på 10 kilometer klassisk lørdag, var usikker før start og trodde det kunne bli mange om beinet. – i dag vet jeg ikke, sa weng konstant til nrk før start. med et senere startnummer enn både og øyre slind og claudel lå hun 4,9 sekunder bak førstnevnte ved åpningspunktet. og det var nettopp denne trioen fristil-rennet skulle handle om. kun claudel klarte å knappe inn på øyre slind i tet, mens weng fortsatte å slite. i mål var den franske jenta sju tideler bak team aker dæhlie-løperen. – det var veldig tight. det var veldig godt å høre speakeren telle ned og se at det var litt langt igjen for claudel, sier øyre slind. weng gikk inn til en tredjeplass.

  Wiklund tok sin sjuende verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:12.21)
  ragne wiklund (23) fortsetter å vise kjempeform på skøytebanen. søndag gikk hun til topps på 3000-meteren under verdenscupstevnet i beijing. med tiden 4.03,41 tok wiklund sin sjuende verdenscuptriumf. seks av dem har kommet på 3000 meter. hun vant også øvelsen i japan sist helg. wiklund gikk i siste par sammen med verdensrekordholder martina sablikova i søndagens løp. sablikova ble toer, 1,45 sekunder vak wiklund, mens hjemmehåpet mei han tok 3.-plassen, 2,04 bak den norske vinneren.

  Wiklund tok sin sjuende verdenscupseier – knuste konkurrentene i Beijing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:12.18)
  ragne wiklund (23) fortsetter å vise kjempeform på skøytebanen. søndag gikk hun til topps på 3000-meteren under verdenscupstevnet i beijing. med tiden 4.03,41 tok wiklund sin sjuende verdenscuptriumf. seks av dem har kommet på 3000 meter. hun vant også øvelsen i japan sist helg. wiklund gikk i siste par sammen med verdensrekordholder martina sablikova i søndagens løp. sablikova ble toer, 1,45 sekunder vak wiklund, mens hjemmehåpet mei han tok 3.-plassen, 2,04 bak den norske vinneren. 23-åringen wiklund er blant verdens beste skøyteløpere og vant gull på 3000 meter i vm i enkeltdistanser i fjor. hun tok et sensasjonelt vm-gull på 1500 meter i 2021. i sommer ble wiklund tildelt den høythengende egebergs ærespris for sine prestasjoner som skøyteløper og orienteringsløper. tidligere søndag ble håvard holmefjord lorentzen nummer to på 1000 meter. (©ntb)

  Lurås Oftebro spurtet til dobbeltseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:10.35)
  jens christian lurås oftebro var best i spurten og sikret sin andre seier på to dager under sesongåpningen på beitostølen søndag. oftebro gikk store deler av løpet sammen med kristjan ilves fra estland. ilves trener fast med det norske landslaget. i den siste bakken gikk begge utøverne alt de kunne, men det var nordmannen som var best. – den er litt vanskelig den avslutningen her. det var en bra kamp med kristjan, sier oftebro til nrk. hoppingen ble unnagjort i granåsen i oktober. ilves hadde 26 sekunder ned til oftebro foran søndagens langrenn på beitostølen.

  Verstappen vant thriller-løp i Las Vegas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:09.02)
  løpet i gamblingbyen bød på svært mye spenning. ferraris charles leclerc startet først, og tidlig i løpet fikk max verstappen en femsekundersstraff for å presset leclerc ut av banen, noe som økte leclercs seiersmuligheter. han greide imidlertid ikke å holde nederlenderen bak seg og ble forbikjørt. dermed kunne verstappen juble for sin 18. seier denne sesongen. – det var et tøft løp. jeg havnet litt på bakfoten med tidsstraffen, men kjempet meg tilbake. det var veldig gøy, sa verstappen til arrangøren. leclerc endte på andreplass, etter å ha kastet seg forbi sergio pérez på den siste runden.

  Eitrem nummer tre på 5000 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:12.53)
  sander eitrem ble beste norske på en 3.-plass på 5000-meteren i verdenscupstevnet i skøyter i beijing. tre nordmenn havnet inne blant topp seks. eitrem gikk i siste par og gled inn til tiden 6.15,42. nederlandske patrick roest smadret det som var av konkurranse med tiden 6.11,40. davide ghiotto ble nummer to, 2,85 sekunder bak seieren. sverre lunde pedersen gikk i par med den knallsterke nederlenderen og la seg inn på en andreplass med tiden 6.18,94 da det gjensto to par. han endte til slutt som nummer fem, rett foran hallgeir engebråten på plassen bak. (ntb)

  Franskmann raskest på Beitostølen - beste landslagsløper på sjetteplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:12.31)
  i en svært jevn sprintkvalifisering for herrene på beitostølen, var franske jules chappaz den raskeste. franskmannen tok en knepen seier, fire hundredeler foran kinesiske qiang wang. sivert wiig var raskeste nordmann i den nasjonale åpningen og ble nummer tre, 18 hundredeler bak chappaz. erik valnes var overlegen i finske muonio forrige helg, men hadde ikke helt tempoet til chappaz i kvalifiseringen. til slutt ble han nummer syv, 1,75 sekunder bak chappaz. – det var greit. det var en litt tung start, men det var helt ok, sier valnes til nrk, og legger til at hans ambisjoner for dagen er «å vinne». beste norske landslagsløper var even northug på en sjetteplass, 1,47 bak chappaz. for landslagsløper sindre bjørnestad skar ble det exit i kvalifiseringen, etter at han har slitt med sykdom den siste perioden. skar var over ti sekunder bak chappaz i kvalifiseringen.

  Ukjent 23-åring knuste Skistad: – Kan den tiden stemme?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:11.54)
  kristine stavås skistad vant alle de fire verdenscuprennene i sprint etter vm, men i den nasjonale åpningen på beitostølen måtte hun se seg slått i sprintkvalifiseringen. med startnummer én gikk skistad naturligvis også først over målstreken, men bak kom flere i høyt tempo. aller raskest var ingrid andréa gulbrandsen, som var i en egen klasse. i mål var hun 5,4 sekunder foran anne svendsen, 6,1 sekunder foran maria hartz melling og hele syv sekunder foran skistad. – dette er jo et lite sjokk. dette var sensasjonelt bra, sa nrk-kommentator jann post. – kan denne tiden stemme da, spurte ekspertkommentator torgeir bjørn. og tiden den stemte, og gulbrandsen tok med det en klar seier i kvalifiseringen. – jeg må si at ingrid andréa gulbrandsen imponerte meg med den tiden hun har, sa nrks langrennsekspert therese johaug. – det er jo en total utklassing, sa bjørn videre. på spørsmål fra nrk om hun selv ble sjokkert, svarer gulbrandsen. – det kjentes jo bra ut, men ikke at det var så bra, nei. 23 år gamle gulbrandsen ble forrige uke nummer tre i sprinten i finske muonio, og hun har fått sjansen i verdenscupen i drammen de to siste årene, med en 20. plass fra forrige sesong.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »