Hovedsiden

Liten annonse
  Irritasjon hos VM-naboen: Sverige mener Norge har klar fordel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:16.03)
  det svenske vm-laget reagerer på at norge får flere hviledager enn de hardeste konkurrentene underveis i verdensmesterskapet i håndball. norge starter vm i dag, og det bidrar til at den norske troppen har to hviledager mer enn blant andre sverige og danmark i mesterskapsperioden. – det er absolutt en sportslig fordel for norge. det er ikke mulig å se det på en annen måte, sier sveriges trener tomas axnèr til avisen aftonbladet. – arrangører får alltid fordeler. norge har og har hatt sine i likhet med sverige og danmark. selv har vi det verste reiseskjemaet, kortest tid mellom kampene og den hardeste veien mot semifinalen. men vi legger oss ikke i fosterstilling for det. vi arrangerer hjemme-vm i 2025 (sammen med tyskland), og da får vi se til å få fordeler. så vår tid kommer, sier nederlands svenske landslagssjef per johansson til aftonbladet. vm avsluttes med medaljekamper i danske herning 17. desember. (©ntb)

  Bulgarias kontroversielle fotballpresident trakk seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:15.21)
  bulgarias fotballpresident borislav mihaylov trakk seg mandag fra vervet etter massive protester over tid. en ny president skal velges på kongressen neste år. flere tusen supportere har trukket til gatene i de siste ukene i det som må karakteriseres som masseprotester mot mihaylov, den tidligere keeperen som voktet målet da bulgaria nådde semifinalen i fotball-vm i 1994. misnøyen med mihaylov tiltok i styrke da det ble besluttet å spille em-kvalifiseringskampen hjemme mot ungarn 16. oktober foran tomme tribuner. det har i lang tid vært misnøye med mihaylov og bulgarias fotballforbund på grunn av herrelandslagets labre form. bulgarias statsminister nikolay denkov ba nylig fifa-president gianni infantino om å fjerne mihaylov fra stillingen og sette inn en midlertid ledelse. (ntb)

  Norges curlingkvinner med første EM-medalje på 19 år – knuste Sverige 10-3 i bronsekampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:17.28)
  det norske kvinnelaget i curling er tilbake på em-pallen etter nesten to tiår utenfor. sverige ble banket 10-3 i kampen om bronsemedaljene. oppgjøret startet forsiktig med en poengløs omgang, men norge koblet grepet skikkelig i de tre som fulgte. med 8-0-ledelse etter fire omganger var spenningen utløst. sverige fikk inn en redusering, men var aldri i nærheten av et mirakelcomeback i skotske aberdeen. etter åtte omganger var det over. norges serie i bronsekampen var slik: 0-0, 2-0, 2-0, 4-0, 0-1, 1-0, 0-2, 1-0. laget som stoppet den norske medaljetørken i kvinnenes em, besto av skip marianne rørvik, kristin skaslien, mille haslev nordbye og martine rønning. i år tok de seg til norges første em-semifinale siden 2005. den gang herjet dordi nordby på curlingisen, og året før kom bronsen som inntil fredag var siste norske kvinnemedalje i em. norge har 14 ganget stått på em-pallen i curling for kvinner (to gull, fire sølv og åtte bronse). det siste gullet ble vunnet i 1999. de norske curlingherrene endte på 5.-plass i årets europamesterskap i skottland. (ntb)

  syv norske videre til semifinale - golberg slått ut i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:13.30)
  De to storfavorittene Johannes Høstflot Klæbo og Erik Valnes møtte hverandre i heat én i kvartfinalen. Begge beholdt roen. Selv om de ble utfordret av franske Jules Chappaz, gikk Klæbo etterfulgt av Valnes først i mål. – De har selvtilliten i godt behold, både Klæbo og ikke minst Valnes, sa NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland. Utfordrer Marcus Grate, som var best i prologen, ble slått ut etter fall i kvartfinalen. I samme heat gravde Even Northug dypt og tok seg videre. – Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg har sjelden ramlet i sprint, så det var kanskje min tur nå, sa svensken etter fallet. Ansgar Evensen klarte seg, mens Pål Golberg måtte se seg slått. Golberg manglet noen tusendeler for å komme videre som «lucky loser.» Det gjorde derimot Harald Østberg Amundsen som kom seg videre på tid. Matz William Jenssen og Håvard Solås Taugbøl Hadde full kontroll og kom videre fra siste heat.

  curlingkvinnene tapte em-semifinalen mot sveits

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:22.34)
  norge kom til kort mot favoritten sveits i semifinalen i curling-em for kvinner. det ble tap 3-8, og dermed venter bronsekamp mot sverige fredag. norge hadde ikke kommet så langt i em som til en semifinale siden 2005, da dordi nordby herjet på curlingisen. det norske laget besto også av marianne rørvik, kristin skaslien, mille haslev nordbye og martine rønning. sveits var klar favoritt etter å ha gått ubeseiret gjennom grunnspillet. norge vant seks kamper og tapte tre. (ntb)

  norges curlingherrer vant - semifinalesjansen røk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:18.13)
  de norske curlingherrene klarte ikke å ta seg til semifinale i em. de slo sveits, men fikk ikke hjelpen de trengte fra andre lag. norge vant 6-4 over sveits, men var samtidig avhengig av at finland slo em-verten skottland i sin kamp. der sto det 7-7 etter ti omganger, og oppgjøret måtte avgjøres med ekstraomgang og skotsk sistesten. skottland avgjorde med en perfekt sten fra skip bruce mouat. finnene kjempet for å overleve i a-puljen i em, men etter tapet må de ta steget ned til b-puljen sammen med tyrkia. bak italia (9-0) og skottland (7-2) endte både sveits, sverige og norge med seks seire og tre tap, men norge fikk den sure femteplassen som dårligste lag i såkalt «draw shot challenge». hadde skottland også endt med seks seire og tre tap, ville norge vært videre til semifinale. (ntb)


  Hareides Island trakk Israel i EM-omspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:16.53)
  island skal gjeste israel i den første kampen om en billett til fotball-em i tyskland neste sommer. med seier venter enten bosnia eller ukraina som siste hinder. nasjonsligaomspillet, der de tre siste nasjonene skal kvalifisere seg til mesterskapet i tyskland, spilles om fire måneder, med semifinaler 21. og finaler 26. mars. åge hareides island møter israel på bortebane (dersom det på det tidspunkt tillates spill på israelsk jord). vinneren spiller i utgangspunktet borte mot bosnia-hercegovina eller ukraina i finalen, men med ukrainsk seier i semifinalen kan det bli finale på nøytral bane. (ntb)

  curlingkvinnene til norges første em-semifinale på 18 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:14.18)
  norges kvinnelag er klare for semifinalekamp mot sveits etter den avgjørende 9-7-seieren over skottland tidligere torsdag. semifinalen spilles torsdag kveld i em-arenaen i aberdeen. i den andre semifinalen møtes sverige og italia. sist gang norge kom så langt som til en semifinale i em var i 2005. norge var ikke heldig med sine steiner i den fjerde omgangen som de tapte med 0-3, men de slo umiddelbart tilbake med å vinne den neste omgangen med tilsvarende sifre. skottene reduserte til 7-7 i den åttende omgangen, men de klarte ikke å utnytte at de hadde sistestein i den tiende og siste omgangen. skipen rebecca morrison sendte den for langt i boet, og da var det norge som hadde den beste steinen også i den omgangen, i likhet med den i den niende omgangen. norges skip er marianne rørvik. hun har med seg kristin skaslien, mille haslev nordbye og martine rønning på laget. (ntb)

  Tøff trekning for Finland i EM-playoffen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:12.22)
  finland må ta seg forbi både wales og polen får å komme seg til fotball-em neste sommer. det ble klart da playoffen ble trukket torsdag. playoffen spilles i mars, og der skal man få de tre siste nasjonene til mesterskapet i tyskland. det mest interessante i trekningen var hvilket lag av finland, ukraina og island som ble plassert i den tøffere playoffen på nivå a, og hvilke to som på papiret fikk plass i nivå b. og det var finnene som fikk nivå a, og spiller semifinale i playoffen borte mot wales. vinneren av den kampen får hjemmekamp i playoff-finalen mot vinneren av polen og estland. åge hareides island er trukket som bortelag mot israel, før en ny bortekamp mot bosnia-herzegovina eller ukraina vil være siste hinder før avansement til em. på nivå c møtes georgia og luxembourg i den ene semifinalen, mens hellas og kasakhstan møtes i den andre.

  Djokovic klar for finale i ATP-sluttspillet
  semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:23.06)
  verdensener novak djokovic vartet opp med solid tennis og slo stjerneskuddet carlos alcaraz 6-3, 6-2 i semifinalen i atp-tourfinalen. dermed er serberen klar for finalen i turneringen som runder av 2023-sesongen. møtet mellom verdens to beste tennisspillere ga en forbausende enkel seier til djokovic. veteranen kom riktig nok i trøbbel allerede i første game, der han to ganger måtte avverge bruddball for å gå opp til 1-0. senere fikk han mer kontroll, og djokovic brøt alcaraz til 5-3 før han servet åpningssettet hjem. i annet sett brøt djokovic motstanderen til både 2-1 og 5-2, og da ble veien til seier for lang for den energiske spanjolen. i finalen skal djokovic møte jannik sinner (22), som slo daniil medvedev 2-1 i sett i sin semifinale på hjemmebane i torino. finalen spilles søndag. (ntb)

  NRK skal sende mesterligaen for kvinner
  semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:16.20)
  brann skal som første norske lag delta i gruppespillet i mesterligaen for kvinner. nå kan norske seere følge disse kampene på nrk og tv 2. de to kringkasterne har sammen kjøpt rettighetene til å vise 15 kamper i årets mesterliga for kvinner. nrk og tv 2 vil dele brann sine kamper mellom seg. – dette er en god dag for nrk, tv 2 og norsk fotball. brann skal måle krefter med de beste fotballspillerne i europa, og da er det ekstra stas at det norske folk får se disse kampene på våre kanaler. vi gleder oss til å følge mesterligaen tett, sier espen olsen langfeldt, sportsredaktør i nrk. bergensklubben er i gruppe med tsjekkiske slavia praha, østerrikske st. pölten og det franske storlaget lyon. mesterliga-eventyret for brann starter allerede tirsdag kveld borte mot st. pölten. tv 2 skal sende kampen. nrk vil blant annet vise oppgjøret mellom ada hegerbergs lyon og søster andrines brann i frankrike 13. desember. nrk og tv 2 har også sikret seg rettighetene til to av de fire kvartfinalene, samt begge semifinalene. dersom brann går videre fra gruppespillet, blir også disse kampene lett tilgjengelig for alle interesserte i norge. samtlige av brann sine kamper kan også følges direkte på radiokanalen nrk sport. finalen sendes på nrk lørdag 25. mai.

  Charltons VM-drakt solgt for 600.000 kroner
  semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:11.26)
  trøyen som den nylig avdøde england-helten bobby charlton brukte i vm-semifinalen i 1966, ble tirsdag auksjonert bort. ifølge daily mail lød vinnerbudet for den ikoniske og signerte drakten på 45.000 pund. det tilsvarer vel 600.000 kroner etter dagens kurs. prisen ble noe lavere enn det auksjonshuset hansons hadde ventet. drakten ble lagt ut for auksjon med et prisestimat på mellom 50.000 og 80.000 pund. drakten stammer fra en kamp der charlton scoret to ganger og sendte england til vm-finale med 2-1-seier over portugal foran 94.000 tilskuere på wembley. senere skulle england slå vest-tyskland i finalen og vinne sitt første og hittil eneste vm-trofé. det ble holdt ett minutts stillhet foran auksjonen for å minnes fotballegenden charlton. han døde 21. oktober og ble gravlagt mandag. (ntb)
  Koronautbrudd tvinger eliteserielag til å melde walkover
  semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:10.32)
  håndballklubben oppsal har så mange koronasyke spillere at den ikke mener det er forsvarlig å stille til cupkamp mot storhamar i kveld. dermed taper de kampen. administrativ leder i oslo-klubben, cathrine mikkelsen, bekrefter situasjonen overfor ntb. – vi har covid i troppen. mange spillere er syke, sier hun. oppsal-ledelsen har forsøkt å få kampen flyttet til en annen dato, men fikk ikke det ønsket innvilget av norges håndballforbund. – vi har prøvd å få den utsatt, det fikk vi ikke. da melder vi walkover, sier mikkelsen. dermed går storhamar til semifinale uten å ha vært i aksjon i oslo onsdag. tenker på motstanderen oppsal-leder mikkelsen sier klubben hadde lite lyst til å stille med et lag der man ikke vet hundre prosent om andre kan være koronasmittet. – alternativet er at vi kunne spilt med rekruttspillere som er veldig unge. de trener samtidig også sammen med damelaget. hvem har smittet hvem, og hvor mange er smittet? sier mikkelsen. hun peker også på at klubben har spillere som har måttet sette karrieren på pause som følge av senvirkninger av koronasykdom. derfor ønsker man å være ekstra varsomme. (ntb

  PSG-fan og politibetjent knivstukket før CL-kampen i Milano
  semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:19.58)
  en paris saint-germain-tilhenger og en politimann ble skadd etter å ha blitt knivstukket i forbindelse med supporterbråk foran kampen mellom milan og psg. ifølge italienske medier angrep en gruppe på rundt 50 milan-fans, iført masker og hjelmer, psg-tilhengere i navigli-området i milano i forkant av tirsdagens mesterligaoppgjør. psg-supporteren ble stukket to ganger i beinet. det har ikke kommet noen oppdatering om tilstanden. det var også et sammenstøt mellom psg-supportere og politiet. en politibetjent ble knivstukket i beinet, og den antatte gjerningsmannen ble arrestert. skaden skal ikke anses som alvorlig. milan har publisert et innlegg på x/twitter der de fordømmer enhver form for vold: «fotball for oss er lidenskap, ikke hat. sport er ment å forene, ikke splitte», skrev klubben. en newcastle-fan ble knivstukket i samme område av byen da milano tok imot premier league-laget i september. milan, som kom til semifinalen forrige sesong, ligger nederst i gruppe f og uten seier eller mål i denne sesongens turnering. (ntb)

  Disse spiller VM for Norge - stor usikkerhet rundt keepersituasjonen
  semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:11.56)
  landslagssjef for håndballjentene thorir heirgersson åpnet pressekonferansen hvor han prestenterte vm-troppen, med å snakke om den usikre målvaktsituasjonen på landslaget. heirgersson har tatt ut keeperduoen marie davidsen og katrine lunde til håndball-vm. keeperveteranen lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober, og det er fremdeles usikkert om hun rekker vm. – vi vet at det er en skade som er krevende, men om katrine blir klar, så er hun med, sier hergeirsson på pressekonferansen. silje solberg-østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august, men hergeirsson forteller at hun fremdeles er et alternativ til vm. storhamar-keeperne olivia lykke nygaard og eli marie raasok vil komme inn i vm-troppen dersom lunde og solberg-østhassel ikke blir klare. landslagstroppen til håndball-vm og posten cup er: marie davidsen katrine lunde olivia lykke nygaard eli marie raasok nora mørk stine bredal oftedal kristine breistøl ingvild kristiansen bakkerud kristina sirum novak henny ella reistad thale rushfeldt deila maja furu sæteren maren nyland aardahl kari brattset dale vilde mortensen ingstad camilla herrem sanna solberg-isaksen stine ruscetta skogrand emilie margrethe hovden håndball-vm spilles fra 29. november til 17. desember, og arrangeres i norge, sverige og danmark. håndballjentene vil spille sine gruppespillkamper i stavanger og eventuell hovedrunde og kvartfinale i trondheim. semifinale og finalen spilles i danske herning.

  Håndballherrene tapte uten Sagosen og flere andre stjerner
  semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: semifinalehåpet lever | Skrevet av VG Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. november 2023 KL:18.22)
  det norske herrelandslaget i håndball skuffet og tapte 33-37 mot nederland i firenasjonersturneringen på sotra lørdag. det har ikke skjedd siden 1990. landslagstrener jonas wille lot flere store profiler hvile. kolstad-kvartetten sander sagosen, magnus abelvik rød, gøran johannessen og magnus gullerud manglet alle i den norske troppen. det samme gjorde strekspiller henrik jakobsen. det norske laget hadde likevel kontroll på begivenhetene fra start i kampen, og etter en jevnspilt åpning var alexander blonz sentral i en sterk periode for norge. nederlenderne fikk mer sving på sakene inn mot sidebyttet, men jonas willes mannskap hadde likevel en komfortabel 23-19-ledelse til pause. defensivt var det likevel ikke alt som fløt for norge. – det er helt krise i forsvaret, og det renner inn mål over alt. vi taper de fleste duellene, og vi skal ikke slippe inn 19 mål på en omgang mot nederland, sa en kritisk tv 2-ekspert ida alstad i pausen. etter pause fortsatte lagene å følge hverandre tett, og med et kvarter igjen på klokka ledet norge 28-25. med sju minutter igjen var nederland kun ett mål bak, og det norske laget tapte til slutt med fire mål etter en skuffende avslutning. – det har stoppet helt opp for norge, sa tv 2-kommentator harald bredeli mot slutten av kampen. nederland har ikke slått norge på herresiden i håndball siden 1990. etter to vm-sølv i 2017 og 2019, i tillegg til em-bronsen i 2020, har de norske håndballgutta gått fire strake mesterskap uten å nå semifinale. firenasjonersturneringen på sotra er et ledd i oppkjøringen mot em i tyskland i januar. torsdag tapte norge 24-27 mot regjerende verdensmester danmark. søndag venter spania. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »