Hovedsiden

Liten annonse
  Norge tapte for Danmark – ute av EM i strandhåndball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:11.48)
  det norske herrelaget ble noen nummer for små for danmark og tapte kvartfinalen i em i strandhåndball i strake sett. danmark tok seg videre til semifinale med settsifrene 23-22, 20-14. norge endte sist i sin gruppe i hovedrunden og møtte dermed puljevinner danmark i kvartfinalen. senere lørdag skal de norske kvinnene i aksjon. de møter nederland i kvartfinalen, skriver ntb.

  Abdusattorov vant Champions Chess-turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:20.27)
  nodirbek abdusattorov fra usbekistan vant alle sine fire dueller i årets tredje champions chess-turnering og er dermed turneringsvinner. fredag slo han fabiano caruana for annen gang, med sifrene 2,5 mot 1,5. i avgjørende parti vant han med svarte brikker etter 48 trekk. abdusattorov vant sine tre første dueller og tok seg til fredagens finale uten å være innom taperrunden. han slo jules moussard i kvartfinalen, caruana i semifinalen og jorden van foreest i første finale. magnus carlsen vant årets første champions chess-turnering og ble nummer tre i den neste. han deltok ikke i denne ukas turnering. den tidligere verdensmesteren vant denne uka en turnering i polen som inngår i grand chess tour. (ntb)

  Borch bommet på A-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:11.59)
  kjetil borch kan som best kjempe om en plass i c-finalen i singleculler under verdenscupen i roing i slovenske bled. borch måtte ut i oppsamlingsheat fredag, og der endte han på 3.-plass i sitt heat. kun de to beste gikk videre og får muligheten til å kjempe om en plass i a- eller b-finale, og han må ut i c/d-semifinale senere fredag, melder ntb. det ble heller ingen a-finale på noen av de øvrige norske i aksjon. samtlige havnet i b-finaler lørdag.  Nordisk fiasko i ishockey-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.18)
  både sverige og regjerende verdensmestere finland ble slått ut av ishockey-vm i kvartfinalene torsdag kveld. for finland var det canada som ble for sterke. mens norge i gruppespillet slo canada etter straffeslag, viste canada seg fra en langt bedre side torsdag og vant 4-1 mot finland. for første gang på 14 år tapte sveriges ishockeyherrer en kamp i et mesterskap mot latvia. vm-kvartfinalen endte 1-3 for svenskene. sverige hadde et stort spillemessig overtak og mange minutter i overtall, inkludert en fem minutters utvisning, men maktet ikke å unngå et nederlag og nok en mesterskapsexit. det er første gang i latvias historie at den lille nasjonen er i en vm-semifinale. dans locmelis sendte latvia i føringen i 1. periode. i midtperioden utlignet timothy liljegren. sverige hadde 13-1 i skuddstatistikk i de 20 minuttene. miks indrasis sørget for 2-1 til latvia i 3. periode før janis jaks ga 3-1 i overtall. det er femte strake mesterskap hvor sverige ikke har tatt medalje. for norge endte mesterskapet i gruppespillet. (ntb/nrk)

  Vegas Golden Knights nærmer seg NHL-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:07.32)
  vegas golden knights trenger bare én seier til for å sikre finaleplass i nhl-sluttspillet i ishockey. tirsdag ble det 4-0-seier over dallas stars. knights-målvakt adin hill ble ikke overlistet etter 34 skudd fra motstanderen. knights leder semifinaleserien 3-0. vegas hadde langt på vei avgjort kampen etter 1. periode. da ledet gjestene 3-0. de to foregående oppgjørene endte begge uavgjort ved ordinær tid. florida panthers leder 3-0 over carolina hurricanes i den andre semifinaleserien. dermed tyder mye på at panthers og knights møtes i finalen.

  Boston Celtics skapte ny NBA-spenning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:07.31)
  miami heat må vente på plass i nba-finalen i basketball etter 99-116-tap mot boston celtics. denver nuggets er allerede finaleklar etter 4-0 i sin semifinaleserie. heat var stor favoritt, men tapte klart på hjemmebane. celtics har skapt en viss spenning med 1-3 sammenlagt etter fire kamper. (ntb)
  Tøff motstand for O`Sullivan i Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:12.34)
  christian o`sullivan og hans magdeburg trakk mesterlaget barcelona i semifinalen mesterligaen i håndball. i den andre kampen møtes paris saint-germain og kielce. o`sullivan blir eneste norske spiller i sluttspillet. han var med på trekningen torsdag. – det er åpenbart et av de sterkeste lagene å møte. det blir en fascinerende kamp for oss. barcelona har verdensklassespillere på alle plasser. jeg holder barcelona som favoritt til å vinne trofeet, men vi skal gjøre vårt, sa o`sullivan. (ntb)

  Denver Nuggets til NBA-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.50)
  denver nuggets vant også den fjerde semifinalen i western conference mot los angeles lakers og er klar for nba-finalen i basketball for aller første gang denver nuggets avgjorde med 113–111 i den fjerde av i alt sju mulige semifinalekamper, og dermed er semifinaleserien allerede avgjort. det betyr at los angeles lakers og lebron james er ute av sluttspillet etter sammenlagt 0-4. etter alle sannsynlighet venter miami heat i finalen for denver nuggets. de leder nemlig 3-0 sammenlagt over boston celtics i sin semifinaleserie. (ntb)

  Flere av kvinnenes mesterligakamper bak betalingsmur

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.15)
  fra og med neste sesong havner 42 av 61 kamper i mesterligaen for kvinner i fotball bak betalingsmur. finalen er blant kampene som fortsatt vil vises gratis. dazn, som eier rettighetene til å vise mesterligaen for kvinner, har til nå strømmet alle kampene i gruppespillet og sluttspillet gratis på sin youtube-kanal, som har over 600.000 abonnementer. men fra neste sesong vil bare 19 kamper vises gratis der – inkludert finalen, alle kvartfinalene, semifinalene og tolv kamper fra gruppespillet, skriver the guardian. resten vil strømmes på dazns abonnementstjeneste, som koster 149 kroner i måneden. ifølge markedssjef i dazn, veronica diquattro, er dette et avgjørende skritt for å sørge for økonomisk levedyktighet i kvinnefotballen. – vi har økt synligheten til mesterligaen for kvinner takket være vårt samarbeid med youtube. men nå er tiden inne for å gjøre synligheten om til levedyktighet og verdi, slik at rettighetene forblir bærekraftige på sikt. å drive den kommersielle verdien opp sikrer framtidige investeringer, og det er også i klubbenes og uefas interesse, sier hun. (ntb)

  Juventus trekkes ti poeng – mesterligaspill kan ryke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:20.32)
  juventus straffes med et trekk på ti poeng foran serie a-innspurten. det ble utfallet etter en ny behandling av den såkalte plusvalenza-saken. avgjørelsen ble bekreftet av italias fotballforbund mandag. dermed er juventus igjen i trøbbel i racet om champions league-spill neste sesong. storklubben var tabelltoer på 69 poeng før dommen. nå er den nede på 7.-plass med 59 poeng før bortekampen mot empoli. deretter venter oppgjør mot milan (h) og udinese (b) i avslutningen. de fire beste ved sesongslutt tar seg til den gjeveste europacupen. juventus kunne ha kvalifisert seg ved å vinne europaligaen, men der ble det stopp i semifinalen. en måned er gått siden juventus fikk opphevet et trekk på 15 poeng som klubben ble ilagt i januar. det skjedde etter en høring hos italias olympiske komités (coni) høyeste juridiske organ. vedtaket ble gjort i påvente av en ny behandling hos fotballforbundet.

  Ruud kritisk til regel: – Burde diskuteres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:11.52)
  casper ruud slet etter at holger rune ba om medisinsk timeout i semifinalen i roma. nordmannen mener regelen bør diskuteres. etter nederlaget mot rune, var ruud usikker på om den medisinske timeouten var taktikk fra runes side. – jeg vil gjerne tro at det ikke var det, men jeg vet ikke. det var for skulderen. jeg vet ikke. da jeg brøt ham, servet han ikke spesielt sakte, synes jeg. jeg vet ikke, det vil bare bli gjetting, sa ruud. – men jeg synes at hvis du har smerter, har man rett til få hjelp av en fysio, la nordmannen til. – regelen burde kanskje diskuteres litt, fordi jeg synes det er mange tilfeller hvor noen tar en medisinsk timeout før motstanderens serve. jeg vet at mange folk misliker det, for det kan ødelegge rytmen når du må vente på å serve. jeg vet ikke om det er noe som kanskje vil bli endret i framtiden, sa ruud. nordmannens semifinale i storturneringen i roma må ses på som en stor opptur etter en varierende sesong. med unntak av seier i atp 250-turneringen i estoril har det vært mange tidlige exiter denne sesongen.

  Alcaraz verdensener - uforandret for Ruud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:07.30)
  carlos alcaraz (20) gjør comeback på toppen av atps rangering av verdens beste tennisspillere. nok en gang ligger casper ruud på 4.-plass. det er endringer for alle de tre fremste plasseringene. alcaraz bykser opp ett hakk og inntar lederrollen, mens daniil medvedev legger seg bak spanjolen. ruud er for tredje gang på rad nummer fire på atps oversikt. han tapte for dansken holger rune i semifinalen i italia. snarøya-mannen har en 2.-plass som bestenotering på verdensrankingen. rune går opp én plassering og er rangert som verdens sjette beste tennisspiller. (ntb)


  Knights fikk drømmestart i NHL-semi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:09.54)
  vegas golden knights tok første stikk i sin nhl-semifinale i ishockey. det endte med 4-3-seier etter forlengning mot dallas stars. dette var den første kampen i en best av sju-serie der sluttvinneren spiller stanley cup-finale. brett howden avgjorde for hjemmelaget med sin scoring etter 61.35 minutters spill. dallas stars utlignet til 3-3 med under to minutter igjen av ordinær tid. det var nesten 19.000 tilskuere på plass for å følge kampen.


  Storhamar møter Vipers i sluttspillfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:22.04)
  storhamar vant den tredje og avgjørende sluttspillsemifinalen i håndball 25–24 mot sola. dermed venter vipers kristiansand i finalen. storhamar ledet 13–8 til pause i egen hall. sola knappet voldsomt innpå etter hvilen og tapte med ett mål. det hjalp likevel ikke for sola. storhamar vant semifinaleserien 2–1 sammenlagt. dermed blir det et gjensyn med fjorårets finalelag. forrige sesong ble storhamar slått 24–17 av vipers i finalen. kristiansand-laget har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. før det vant larvik 13 sesonger på rad. i 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien. (ntb)
  AZ fordømmer egne tilhengeres angrep på West Ham-fans

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:10.47)
  både treneren og flere spillere i az fordømmer handlingene til lagets egne supportere i etterkant av torsdagens semifinale i conferenceligaen. az-fans skal ha tatt seg forbi et gjerde og angrepet et felt med familie og venner av west ham-spillerne mens det gjestende laget feiret avansementet til finalen. det førte til et sammenstøt der flere west ham-spillere, blant dem kaptein declan rice, involverte seg for å hjelpe sine bekjente. – det er irriterende. det hører ikke hjemme på vårt stadion. helst ikke på noe stadion. jeg føler skam. du må kunne kontrollere følelsene dine, selv på en kveld der du taper, sier az-trener pascal jansen, ifølge reuters. midtstopperen pantelis hatzidiakos var blant spillerne som uttalte seg om bråket i intervjuer etter kampen. – jeg vil ikke engang kalle dem supportere. bare bli hjemme om du har slike intensjoner. en så flott kveld med så flott atmosfære, jeg nøt det virkelig helt til sluttsignalet gikk. det som skjedde etterpå, er bare trist.

  Panthers vant maratonkamp i NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:08.42)
  florida panthers måtte spille nesten 140 minutter med ishockey for å vinne 3-2 og ta føringen i nhl-semifinalen mot carolina hurricanes. først 12,7 sekunder før slutt i fjerde overtidsperiode satt det avgjørende målet fra matthew tkachuk. før det hadde lagene spilt 79 minutter og 47 sekunder med forlengning uten å overliste hverandre. avgjørelsen falt da hurricanes ble presset i egen sone og ikke fikk pucken unna. tkachuk snappet den og scoret til vill jubel hos bortefansen.
  Lucas Moura ferdig i Spurs

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:21.32)
  den brasilianske vingen lucas moura bekrefter at han er ferdig i tottenham etter sesongen. – mitt spurs. uansett hvor jeg er, vil hjertet mitt alltid være her. du er klubben min. dette vil alltid være mitt hjem, skriver moura på instagram. 30-åringen ankom london-klubben i januar 2018 og har notert seg med 38 mål og 27 assist på 219 kamper for de liljehvite. brasilianeren huskes nok best for den elleville snuoperasjonen spurs gjorde mot ajax i semifinalen av champions league i 2019. tottenham lå under 0-3 til pause, men moura gjorde hattrick og sikret med det finalebillett på flest bortemål. – vi vil gjerne takke lucas for hans enorme bidrag til klubben vår og ønsker ham det aller beste for fremtiden, skriver klubben i en uttalelse. moura har tidligere spilt for klubber som são paulo og paris saint-germain. det er ikke kjent hvor veien går videre for 30-åringen. (ntb)


  Kolstad klar for sluttspillfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:20.04)
  kolstad slo runar i den fjerde semifinalekampen i sluttspillet i håndball og skal prøve å bryte den utrolige rekken til elverum. christian berges menn kom til sandefjord med 2-1-ledelse i best av fem-serien. torsdag kveld ble det 27-23-seier i runarhallen. nå venter elverum i finalen. elverum ble finaleklare med tre strake seirer over nærbø. elverum har dominert norsk håndball for menn og vunnet sluttspillet ni ganger på rad, men storsatsende kolstad har planer om å overta hegemoniet. trønderne vant grunnserien overlegent åtte poeng foran elverum. første kamp i finaleserien starter 24. mai.

  ruud videre til semifinale i storturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:21.48)
  casper ruud slo argentinske francisco cerundolo 7–6, 6–4 i kvartfinalen av masters 1000-turneringen i roma. – jeg er veldig glad for å spille bra tennis og være i semifinalen. det kommer til å bli en morsom en, sier ruud på eurosport. ruud møter danske holger rune i semifinalen. nordmannen har vunnet samtlige fire foregående møter mot 20-åringen. – han er en veldig energisk spiller. vi har ikke spilt siden roland-garros i fjor og det var en ganske bra match. han har blitt mye bedre. du kan se at selvtilliten er stor på banen. – jeg må bare tenke på hva jeg har gjort bra mot ham tidligere, sier ruud. ruud har vunnet en atp 250-turnering hittil i 2023, men slitt med å få det til å stemme ved de større anledningene. semifinalen er en etterlengtet opptur, kort tid før ett av årets høydepunkt. neste uke starter grand slam-turneringen roland-garros i paris.  City opp i ledelsen

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:18.59)
  ikke uventet stiller manchester city med erling braut haaland fra start i kveldens semifinale mot real madrid. det var imidlertid bernardo silva som sendte de blåkledde i ledelsen.

  Ekstremt fortjent

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:18.59)
  ikke uventet stiller manchester city med erling braut haaland fra start i kveldens semifinale mot real madrid. det er imidlertid bernardo silva som stjeler showet.

  Enorme Haaland-sjanser!

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:18.59)
  ikke uventet stiller manchester city med erling braut haaland fra start i kveldens semifinale mot real madrid. to burde det ha endt i scoring, hadde det ikke vært for thibaut courtois.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »