Hovedsiden

Liten annonse
  tre kronor til vm-semifinale – slo finland i forlengning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 23. mai 2024 KL:22.59)
  storfavoritt sverige slet med å score i vm-kvartfinalen i ishockey mot finland, men joel eriksson ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen. mats zuccarellos klubbkamerat i minnesota wild styrte inn et skudd fra victor hedman i spill fire mot tre mens finske konsta helenius satt utvist. sverige møter vertslandet tsjekkia som også er klare for semifinale etter at pavel zacha scoret kampens eneste mål mot usa. canada og sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra norges gruppe. (ntb)


  Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 23. mai 2024 KL:21.32)
  casper ruud (25) slo sebastian baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i atp250-turneringen i genève. – det var en tøff match. baez er en sterk spiller. det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa ruud i intervjuet etter kampen. ruud og baez hadde møttes to ganger tidligere, og ruud vant begge ganger. det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. baez er nummer 20. i semifinalen venter italieneren flavio cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. i en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener novak djokovic (serbia) eller tomas machac (tsjekkia). kvartfinalen mot argentineren baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men ruud viste seg igjen som bestemann. nordmannen vant atp250-turneringen i genève i 2021 og 2022.  Bekreftet: Pochettino ferdig i Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:20.07)
  mauricio pochettino er ferdig som chelsea-manager etter et snaut år i jobben. det bekrefter chelsea på sine hjemmesider tirsdag kveld. 52-åringen ble ansatt som chelsea-manager i fjor sommer, og signerte da en kontrakt som varer ut juni 2025. søndag ble premier league-sesongen avsluttet, og der endte chelsea på sjetteplass etter å ha vunnet de fem siste kampene. pochettino ledet også klubben til finaletap i ligacupen og semifinale i fa-cupen.

  edmonton oilers tok den siste semifinaleplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:07.48)
  edmonton oilers avgjorde i sjuende kamp mot vancouver canucks og er klar for semifinale i årets nhl-sluttspill. connor mcdavid og co. vant 3-2 på borteis. den helcanadiske kvartfinaleduellen startet med at lagene vant hver sine kamper, men oilers tok til slutt seieren med to strake triumfer, den siste i vancouver mandag kveld. i semifinalen venter dallas stars, som slo colorado avalanche i sin kvartfinale. det første oppgjøret spilles i dallas torsdag. i den andre semifinalen møtes new york rangers og florida panthers. rangers åpner på hjemmeis onsdag.

  Roing: Borch til finale om OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:13.06)
  kjetil borch (34) er klar for en siste dragkamp med norges singlesculler i jakten på nok en ol-deltakelse i roing. veteranen ble nummer to i sitt semifinaleheat med tiden 6.55,27. de tre beste avanserte til tirsdagens finale. borch ble slått med 2,53 sekunder av rumeneren mihai chiruta. tidligere på dagen var han også nest best i den andre kvartfinalen, mens han søndag tok en heatseier i det innledende forsøket. den siste ol-kvalifiseringen holdes i sveitsiske luzern. borch må være en av de to beste i finalen blant dem som ikke allerede er kvalifisert for å ta seg til ol i paris. for tre år siden tok borch ol-sølv i singlesculler, mens det ble bronse med olaf tufte i dobbeltsculler i 2016. hans første leker var i 2012 i london. norge har allerede kvalifisert fire båter til årets ol og paralympics: kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (paralympics). ved siden av borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter ol-billett. dobbeltfireren for menn med erik solbakken, kristoffer brun, jonas juel og oskar helvig imponerte i søndagens kvalifisering og er klare for tirsdagens finale. (©ntb)

  roing: borch til semifinale – kjemper videre for ol-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:09.20)
  kjetil borch (34) innfridde også i mandagens kvartfinale i singlesculler og holder liv i jakten på sin tredje ol-deltakelse i roing. veteranen ble nummer to i sitt heat bak jacob plihal i den amerikanske båten. de tre beste tok seg til semifinale. borch ble slått med 3,29 sekunder. den siste ol-kvalifiseringen holdes i sveitsiske luzern. søndag ble det heatseier til borch i det innledende forsøket. norge har allerede kvalifisert fire båter til årets ol og paralympics: kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (paralympics). ved siden av borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter ol-billett. dobbeltfireren for menn med erik solbakken, kristoffer brun, jonas juel og oskar helvig imponerte i søndagens kvalifisering og ror mandag semifinale fra klokken 11.06. (©ntb)

  Regjerende NBA-mestere Nuggets slått ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:08.40)
  regjerende mestere denver nuggets ble natt til mandag slått ut av nba-sluttspillet. minnesota timberwolves er videre til sin andre semifinale noensinne. gjestene fra minneapolis lå under med 15 poeng etter at kampen var halvspilt. ledet av karl-anthony towns, som endte med 23 poeng og 12 returer, kjempet de seg tilbake i kampen. før siste periode startet, var nuggets` ledelse kuttet til bare ett poeng. timberwolves-stjerna anthony edwards hadde en tøff dag på jobben og endte med bare 16 poeng og treff på 6 av 24 skudd, men stillingen endte likevel 98–90 i gjestenes favør, og timberwolves er dermed videre til sin første semifinale siden 2004, og bare den andre i lagets historie. – dette var en lagprestasjon. når den største stjerna deres slet, så stilte resten av laget opp, sier ekspert og nba-legende charles barkley om timberwolves-seieren. i semifinalen i den vestlige konferansen skal timberwolves bryne seg på dallas mavericks, som natt til søndag slo oklahoma city thunder. i den østlige konferansen skal boston celtics møte indiana pacers, som natt til mandag slo ut new york knicks.

  pacers til nba-semifinale – knuste knicks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:08.39)
  anført av tyrese haliburton kjørte indiana pacers over new york knicks i madison square garden og tok seg til semifinale i nba-sluttspillet. med 130-109-seier er det pacers som får møte toppseedede boston celtics i semifinale etter å ha gitt knicks sjokkbehandling fra start i den 7. og avgjørende kvartfinalekampen. pacers traff med 29 av 38 skudd i første halvdel. det gir uttelling på 76,3 prosent, det høyeste i en sluttspillkamp siden statistikken først ble ført i 1997. gjestene ledet 70-55 halvveis. resten av veien dro pacers fra hver gang knicks prøvde å ta seg inn i kampen. pacers er i semifinale for første gang på ti år. – jeg sa til spillerne at om man vinner 7. kamp i madison square garden så har man skrevet historie, sa trener rick carlisle.

  Storhamar fullførte snuoperasjonen – klar for sluttspillfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:19.56)
  den ferske europaligamesteren storhamar gjorde jobben og er klar for sluttspillfinale i håndball etter 32-26 og 2-1-seier sammenlagt mot sola. i finalen venter tre ganger champions league-mester vipers, som siden 2017 har vunnet 28 strake sluttspillskamper. den første finalekampen spilles i kristiansand førstkommende tirsdag. storhamar ble forrige helg historisk som norges første tittelvinner i europaligaen, som er nivå to i europeisk klubbhåndball. rumenske gloria bistrita ble slått 29-27 i finalen. sola gikk seirende ut av den første semifinaleduellen 7. mai, før storhamar svarte og kvitterte til 1-1 og tvang fram en tredje og avgjørende kamp som altså storhamar vant.

  J17-landslaget avsluttet EM med seier over Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:17.23)
  j17-landslaget scoret sitt første mål og tok sin første seier em-turneringen i sverige med 2-0 over vertsnasjonen i siste puljekamp. trener børje sørensen og hans lag fikk hard medfart i starten av mesterskapet med 0-3 for england og 0-8 mot frankrike. det var før siste puljerunde klart at frankrike og england skal spille semifinale i årets mesterskap, mens norge og sverige var ute. det norske 2007-kullet hadde slått sverige i fire av fem kamper før em-turneringen. i malmö var det norske laget igjen best og tok ledelsen etter at alice broman uheldig nikket ballen i eget mål like før pause. ti minutter før slutt doblet røa-spiller elle ulstein ledelsen med en flott avslutning. norge-keeper maria kroken (lyn) leverte en god kamp da hun stoppet flere gode svenske muligheter. med seieren tok norge tredjeplassen i puljen, mens sverige endte sist uten poeng. (ntb)


  Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:20.18)
  det snudde fort for casper ruud i roma. etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen. ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6. de to første settene var som dag og natt for ruud. 6-0 på en halvtime med kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to. nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen. – han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. jeg tror nok han kjente noe, sa tv 2s ekspert christer francke. i det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen. tapet var det første mot kecmanovic på grus. ruud og kecmanovic kjenner hverandre godt. de har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger. ruud har tatt seg til semifinalen i roma tre ganger. han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller. men i roma i år sa det stopp for ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i grand slam-turneringen roland-garros senere i mai. (ntb)  Baldauf og Marvik utslått i kvartfinale i OL-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:20.41)
  felix baldauf og oskar marvik vant sine åpningskamper i ol-kvalifiseringen i bryting, men tapte klart i kvartfinalene. om deres overmenn hadde vunnet sine semifinaler, ville de fått rekvalifisering fredag om en mulig ol-billett, men slik gikk det ikke. i kvartfinalen måtte baldauf se seg slått 7-0 av japanske yuri nakato. marvik hadde også walkover i første runde. i åttedelsfinalen i 130-kilosklassen slo han ungarske darius attila vitek 4-2. marvik måtte se seg slått 5-1 av heiki nabi fra estland i kvartfinalen. (ntb)
  Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:20.56)
  lucas beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til fiorentina borte mot brugge i semifinalen i conferenceligaen. italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt. hugo vetlesen startet kampen for brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. antonio nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter. brugge fikk en drømmestart på kampen da maxim de cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. dermed sto det også likt mellom lagene. dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. den banket beltran i nettmaskene bak simon mignolet.


  Tuchel med England-flørt: – Jeg elsket det

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:14.41)
  bayern münchen-manager thomas tuchel gjør alt annet enn å avvise at en retur til engelsk fotball kan være aktuelt. tuchel forlater bayern münchen-jobben etter denne sesongen. avgjørelsen ligger tilsynelatende fast selv om klubben skulle ende med å vinne finalen i champions league. en mulig retur til engelsk fotball lokker åpenbart. – jeg vil helst ikke svare på det …, men det er ingen hemmelighet at jeg elsket å være i chelsea. jeg elsket england, og jeg elsket premier league, sier den 50 år gamle tyskeren i et intervju med tnt sports. et klarere england-friere skal det godt gjøres å finne. tuchel tok chelsea til seier i champions league i 2022 før han byttet til bayern münchen. også der hadde han en kontrakt som opprinnelig strakte seg to år lenger fram i tid. tuchel fikk beskjed allerede i februar om at tiden hans i bayern münchen var over, ett år før kontrakten hans går ut i 2025. de høye herrer i den tyske klubben kunne ikke akseptere at de var helt kjørt av lasset i kampen mot årets tyske seriemesterskap. tuchel sier at den avgjørelsen er endelig, selv om utfallet skulle bli at bayern slår real madrid i semifinalen og tar seg til finale mot borussia dortmund i champions league. – det er veldig usannsynlig at jeg fortsetter i bayern münchen. vi er enige om en avtale, og initiativet om at jeg skulle slutte kom fra klubben, sier tuchel. (©ntb)

  Mbappé får tyn etter ny CL-smell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:07.37)
  kylian mbappé (25) greide heller ikke i år å vinne champions league med paris saint-germain. han kommer dårlig ut på børsen etter semifinaleexiten. i en nådeløs dom gir l`équipe angriperen en toer på en skala som går til ti. «slutten på drømmen», skriver den franske avisen i overskriften etter tirsdagens 0-1-tap hjemme mot borussia dortmund. mbappé ble i sin tid hentet til psg for enorme summer. målet var at han skulle skyte klubben til suksess i den gjeveste europacupen, men det gikk aldri veien. nærmest var laget som tapende finalist i 2020. dortmund er bare nummer fem i ligaen i tyskland, men danket ut psg 2-0 sammenlagt. «slike kvelder blir arven hans. sju år med feilede forsøk», skriver britiske daily mail om mbappé. i spanske sport står det at «mbappé er ute av stand til å ikle seg helterollen». mbappé forlater psg når kontrakten løper ut etter sesongen, og neste stoppersted blir trolig real madrid. «han tar farvel med den franske hovedstaden med mer smerte enn ære», skriver den madrid-baserte storavisen marca. (ntb)


  De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:20.30)
  bayern münchen-trioen matthijs de ligt, jamal musiala og eric dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens champions league-semifinale mot real madrid. de ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren kim min-jae har fått skylden for begge målene bayern münchen slapp inn i 2-2-kampen. bayern-trener thomas tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at dier og de ligt ligger an til å starte returkampen i spania. – de fortjener å fortsette å spille sammen. matthijs har fått grønt lys, sa tuchel.
  Real Madrid ble seriemester da Girona knuste Barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:21.12)
  real madrid ble spansk seriemester i fotball for 36. gang noen timer etter sin 3-0-seier over cádiz. det var klart da girona knuste barcelona. barcelona ledet ved pause, men girona vendte 1-2 til 4-2 ved hjelp av to scoringer av portu. med sin seier gikk girona forbi barcelona og inntok 2.-plassen, men det er 13 poeng opp til real madrid med bare fire serierunder igjen. dermed har real madrid sikret seriegullet før onsdagens returkamp mot bayern münchen i mesterligaens semifinale. brahim díaz, jude bellingham og joselu scoret real madrids mål mot cádiz. både bellingham, vinicius junior og federico valverde ble spart fra start, men kom inn i løpet av 2. omgang. (ntb)

  Klopp raser mot tidligkamper: – Kriminelt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:17.46)
  jürgen klopps tid som liverpool-manager er snart over, men den verbale slagkraften er fortsatt på topp. fredag brukte han den mot tidligkamper. lørdagskamper med avspark 12.30 lokal tid er ikke klopps favoritt, og særlig reagerte han på at liverpool måtte spille på det tidspunktet mot west ham sist helg, etter et svært tøft kampprogram. – det er et generelt problem, men det var kriminelt at de våget å gi oss kamp torsdag, søndag, onsdag og så lørdag 12.30. jeg ventet på at amnesty international skulle gripe inn, sa klopp på sin pressekonferanse. klopp mener at premier league-lagenes tøffe kampprogram er årsaken til at bare ett engelsk lag (aston villa i conferenceligaen) har tatt seg til semifinale i europacupene denne sesongen. (ntb)

  Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:08.05)
  flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge roland-garros i slutten av mai. russiske daniil medvedev er usikker på omfanget av egen skade. verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i madrid open. en trøblete hofte satte en stopper for russeren. – jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa medvedev etter kampen. i tillegg til medvedev valgte også verdenstoer jannik sinner å trekke seg fra madrid open. carlos alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. det er også knyttet usikkerhet til novak djokovic, som siden semifinaletapet mot casper ruud i monte-carlo masters i midten av april ikke har vært i aksjon. gruskongen rafael nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (ntb)

  47 kamper på rad uten tap - Ny triumf i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:23.08)
  bayer leverkusen har vært en av sesongens store overraskelser i europeisk fotball. de har gått ubeseiret gjennom sesongen hjemme i tysk bundesliga. og med seieren mot roma i den første semifinalen i europa league har xabi alonsons mannskap nå den utrolige rekken med 47 kamper uten tap denne sesongen. seriegullet i tyskland er allerede sikret og nå er den tyske klubben på vei mot finale i europaligaen også. roma hjemme skal være et tøft oppgjør, men den tyske klubben rystet hjemmelaget på olympiastadion i den italienske hovedstaden. xabi alonsos mannskap viste igjen klasse og tok ledelsen mot den italienske storklubben ved florian wirtz etter 28 minutter. etter pause doblet robert andrich ledelsen for det tyske laget. 2–0 ble også sluttresultatet i det første av to semifinaleoppgjør. i marseille ble det utkjempet et jevnt oppgjør i den andre semifinalen mellom olympique marseille og atalanta. kampen endte 1–1 etter at atalanta tok ledelsen ved scamacca, før hjemmelagets mbemba sikret uavgjort. returkampene spilles neste uke.

  Fiorentina senket Vetlesen og Club Brugge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:23.01)
  antonio nusa og hugo vetlesen var benket fra start for club brugge i semifinalen i serieligaen mot fiorentina. på bortebane fikk den belgiske klubben det tidvis tøft, selv om det bare endte med ettmålstap mot den italienske klubben. den første kalddusjen kom etter allerede fire minutter. hjemmelagets riccardo sottil dro seg nydelig fri på hjørnet av 16-meteren og fikk stjernetreff. skuddet var utagbart for brügge-keeper nordin jackers. 16 minutter ut i kampen svarte imidlertid bortelaget på straffe ved hans vanaken. men andrea belotti sendte igjen fiorentina i føringen snaut ti minutter før pause. i 2. omgang fikk brugge det enda tøffere da raphael onyedika ble sendt av banen. etter to gule kort i løpet av tre minutter kom det røde kortet for klubbens nigerianske spiller. men med ti mann på banen ordnet igor thigao nesten på egenhånd 2-2 bare minutter senere. – en uhyre sterk prestasjon, utbrøt viaplay-kommentator jørgen klem. etter 78 minutter kom hugo vetlesen inn på banen, mens antonio nusa var ubenyttet reserve for det belgiske laget. vetlesen ble tilskuer til at m´bala nzola ble matchvinner på overtid etter et solid italiensk press mot slutten av kampen. sluttresultatet ble 3-2. i den andre semifinalen fikk aston villa det særdeles tøft i 1. omgang mot olympiakos foran blant annet prins william på tribunen. før halvtimen var spilt hadde det greske bortelaget gått opp i 2-0 mot det eneste laget fra premier league, som har tatt seg til semifinale i noen av europacupene. watkins reduserte for hjemmelaget rett før pause. og da diaby scoret etter 51 minutter spill stod det likt mellom lagene. men det skulle ikke vare. først satte ayoub el kaabi inn 3-2 på straffe før hezze la på til 4-2. kampen er straks ferdigspilt. returkampene spilles neste uke.

  larvik knep den siste semifinaleplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:19.48)
  larvik slo molde 28-27 på hjemmebane og tok seg som siste lag til semifinalen i håndballsluttspillet for kvinner. fra før er vipers kristiansand, storhamar og sola klar for neste fase i sluttspillet. oppgjøret mellom larvik og molde var det eneste som måtte ut i en tredje kamp i best av tre-serien. på egen parkett tok larvik tak i kampen i 2. omgang. maja furu sæteren ble toppscorer for vertene med sine sju nettkjenninger. sherin obaidli scoret seks mål for molde. veteranen heidi løke pådro seg nylig en lyskeskade og gikk glipp av skjebnekampen torsdag. – denne skaden kan ta tid. hvor lenge vet vi ikke ennå, men denne sesongen er i alle fall ferdigspilt for heidi, sa larvik -arne senstad til tv 2 før oppgjøret. de første semifinalekampene spilles 7. eller 8. mai med runde to én uke senere. skulle det bli en tredje kamp, vil den spilles 18. mai. vipers er regjerende mester i sluttspillet. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »