Hovedsiden

Liten annonse
  Ruud klar for semifinale etter sliteseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 19. mai 2022 KL:17.21)
  etter en parademarsj så langt i grusturneringen i sveits, slet casper ruud mot thanasi kokkinakis torsdag. nordmannen vant til slutt 6-4, 7-6 (7-3). ruud har hatt en ujevn start på sesongen, men i atp 250-turneringen i genève har nordmannen gjort sakene godt. i forrige runde feide 23-åringen franske benoît paire av grusen. fredagens motstander kokkinakis har møtt ruud én gang tidligere, tilbake i 2018. da vant australieren, som nå er på 85.-plass på atp-rankingen. ruud er nummer åtte. nordmannen er regjerende mester i genève, og er den høyeste rangerte spilleren som er igjen i turneringen. i semifinalen venter amerikanske reilly opelka. finalen spilles lørdag. neste uke venter et av sesongens store mål for nordmannen: grand slam-turneringen roland-garros i paris. trekningen skjer torsdag kl. 19.00. (ntb)

  PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 17. mai 2022 KL:23.37)
  comebacket til sander berge og sheffield united var ikke nok til å klå nottingham forest i opprykksjakten. 29. mai spiller forest om premier league-plass. det skjer mot huddersfield på wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter. tirsdag snudde sheffield united 0-1 til 2-1 i nottingham. dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. der åpnet de med to strake bom før berge scoret på deres tredje forsøk. forest vant straffedramaet 3-2. berge markerte seg i begge kampene mot forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke. brannan johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. den unge waliseren scoret på forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. johnson gjorde som sin far david for 19 år siden og noterte mål for nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. også den gang var det mot sheffield united. rett etter hvilen bidro berge med å tenne «blades»-håpet. han slo lavt inn forut for morgan gibbs-whites utligning. snaut 20 minutter senere fikset john fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (ntb)

  Ruud møter franske Paire i 2. runde i Genève-turneringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 16. mai 2022 KL:22.35)
  casper ruud møter franske benoît paire i andre runde av atp-turneringen i tennis i genève. ruud hadde walkover i første runde. han er andreseedet i genève bak daniil medvedev. nordmannen gikk helt til topps i sveits i fjor. nordmannen, som kommer rett fra tap i semifinalen i roma, har møtt franske paire fire ganger tidligere. han har vunnet alle møtene på grus og sist gang i gstaad i fjor. benoît paire tok det første settet 7-5 i 1. rundeoppgjøret mot finske emil ruusuvuori mandag. deretter slo finnen tilbake med samme sifre i sett nummer to, før paire vant det tredje med 6-4. (ntb)

  Rankinghopp for Ruud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 16. mai 2022 KL:07.15)
  casper ruud går opp to hakk på verdensrankingen i tennis og er rangert som verdens 8. beste spiller kort tid før sesongens store mål. ruud måtte gi tapt for verdensener novak djokovic i semifinalen i masters-turneringen i roma i helgen. djokovic blir værende på toppen av mandagens ferske ranking. bak ham følger daniil medvedev og alexander zverev. ruud har 7.-plass som sin høyeste plassering på rankingen. nordmannen har vært blant de ti beste spillerne i verden siden september i fjor. (ntb)

  Djokovic til topps i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 15. mai 2022 KL:18.01)
  novak djokovic vann tennistruenringa i roma med 6-0, 7-6 (7/5) over stefanos tsitsipas. djokovic slo casper ruud i semifinalen laurdag. masters-turneringa i roma var den siste store før roland garros-turneringa i paris seinare denne månaden.

  Ruud tapte for verds-einaren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 14. mai 2022 KL:22.20)
  casper ruud kjempa godt, men tapte for verds-einar novak djokovic i semifinalen i tennisturneringa i roma. djokovic vann 6-4, 6-3. djokovic braut ruuds serve tidleg i første sett, og dei to siste i det andre settet. han møter stefanos tsisipas i finalen søndag.

  Ruud videre fra kvartfinale – kan møte Djokovic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 13. mai 2022 KL:18.35)
  casper ruud slo denis shapovalov i strake sett i kvartfinalen i master 1000-turneringen i roma fredag kveld. snarøya-gutten vant 7-6 (9-7), 7-5 mot canadieren som er ranket som nummer 16 på atp-rankingen. de to ungguttene fulgte hverandre tett gjennom kampen, men ruud var et knappehode foran hele veien. ruud hadde hele 15 bruddmuligheter i kampen, men klarte bare å utnytte den siste av dem. bruddet banet vei for seieren. – det var en god følelse. sånn er det i disse kampene. «shapo» har en av de beste servene og de spretter på en annen måte enn høyrehendt serven. han er en veldig god spiller og har alle server. han er en vrien motstander, sier ruud til eurosport etter kampen. i semifinalen kan nordmannen møte verdensener novak djokovic om serberen vinner sin semifinale. ruud er ranket som nummer 10.  Ukraina vant sin første kamp etter invasjonen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 12. mai 2022 KL:08.08)
  som en forberedelse inn mot vm-playoffen mot skottland spilte ukraina en treningskamp mot tyske gladbach. det var landets første landskamp siden russlands invasjon. det var ukrainerne som gikk seirende ut, og de vant med 2-1 i tyskland. på tribunen var det en rekke tilskuere som hadde ukrainske flagg og ukrainske farger på plaggene sine. før kampen var det også en markering for ukraina, med budskapet «stopp krigen». ukraina skal altså etter planen møte skottland i semifinalen i vm-playoff. dersom de vinner den, venter wales i en finale, der det skal spilles om vm-plass.

  Semi-smell for Sola

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 11. mai 2022 KL:19.37)
  storhamar utklasset sola 37-27 i første semifinalekamp i håndballsluttspillet for kvinner. emilie margrethe hovden scoret ti ganger. hamar-laget hadde avgjort kampen i løpet av førsteomgangen. hjemmelaget ledet 18-11 etter de første 30 minuttene. hovden ble kampens toppscorer med ti mål på elleve skudd. kristina sirum novak sto for flest sola-scoringer med seks etter 13 avslutninger. vipers kristiansand og molde spiller også onsdag, med senere kampstart. ved pause ledet vipers 19-12. andre kamp i best av tre-serien i semifinalen spilles 18. og 19. mai. (ntb)


  Zverev raser mot ATP-organisering: – En skam
  semifinalen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: vipers møter metz i semifinalen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 9. mai 2022 KL:07.13)
  tennisprofilen alexander zverev var lite fornøyd med at han måtte spille til over midnatt ved to anledninger i madrid open, og kaller organiseringen en skam. tyskerens kvartfinale mot canadiske felix auger-aliassime torsdag varte til over midnatt, mens semifinalen mot stefanos tsitsipas dagen etter ikke var ferdig før over klokken 01.00 lokal tid. det likte han dårlig med tanke på finalen mot carlos alcaraz senere samme dag. zverev endte opp med å bli spilt av banen og tapte i strake sett med sifrene 3-6, 1-6. – atps jobb denne uken har vært en skam. for to dager siden la jeg meg klokken 4 og i går la jeg meg 05.20. enhver person som legger seg så sent vil ha problemer med i det hele tatt å holde seg våken, sa zverev på pressekonferansen. han ville imidlertid ikke legge all skylden for finaletapet på manglende nattesøvn. – jeg hadde nok ikke slått ham selv om jeg hadde sovet bedre, men det ville definitivt blitt en bedre kamp. jeg er et menneske, ikke en robot, sa han. (ntb)  Berge scoret da Sheffield United herjet med Fulham
  semifinalen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: vipers møter metz i semifinalen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 7. mai 2022 KL:15.43)
  sander berge bidro med scoring og målgivende pasning da sheffield united slo fulham 4-0 og sikret billetten til opprykkskvalifiseringen i mesterskapsserien. lørdagens storseier gjør at håpet om spill i premier league neste sesong lever for berge og lagkameratene. i semifinalen i opprykkskvalifiseringen venter nottingham forest. fulham topper tabellen i mesterskapsserien og er for lengst klare for et comeback på øverste nivå i engelsk fotball fra høsten av. lørdag så london-klubbens spillere ut til å ha tatt tidlig ferie. sheffield united, med sander berge i en framskutt midtbanerolle, storspilte fra første stund på eget gress. morgan gibbs-white satte inn 1-0 allerede etter ti minutters spill. da iliman ndiaye doblet ledelsen etter snaut halvspilt omgang, var gibbs-white pasningslegger, og deretter inntok kampens norske innslag hovedrollen. ndiaye gjorde forarbeidet og fant berge inne i feltet. avslutningen fra nordmannen var innom en fulham-forsvarer før ballen gikk i mål. scoringen var berges femte i ligaen denne sesongen. (ntb)

  Elverum vant den første semifinaleduellen mot Nærbø
  semifinalen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: vipers møter metz i semifinalen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 6. mai 2022 KL:20.52)
  elverum slo nærbø 32-26 hjemme og tok det første stikket i semifinalen i sluttspillet i håndball fredag. thomas solstad var sentral for elverum. landslagsspilleren scoret sju mål og var svært sterk for vertene som til tider fikk det tungt mot nærbø. likevel var det til slutt elverum som viste seg sterkest og med det sikret seg den første kampen i semifinaleserien. lagene spiller best av fem kamper. lagene fulgte hverandre i store deler av kampen, men i midten av 2. omgang økte elverum tempoet og skaffet seg en god ledelse. de ledet med tre mål med fem minutter igjen, noe nærbø ikke greide å hente inn. nærbø slet med å få avsluttet skikkelig i sluttminuttene, og det ble ingen spenning. elverum kunne til slutt juble for en solid seier foran et entusiastisk hjemmepublikum. nærbøs theodor svensgård scoret sju mål, men greide ikke å løfte gjestene til seier. (ntb)

  Arendal tok første stikk i semifinaleduellen mot Drammen
  semifinalen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: vipers møter metz i semifinalen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 6. mai 2022 KL:19.57)
  magnus søndenå ledet an da øif arendal slo drammen 34–29 i den første semifinalen i håndballsluttspillet fredag. arendal-profilen søndenå sto bak sju scoringer og sørget for at sørlandsklubben fikk en drømmestart på semifinaleduellen som spilles best av fem kamper. lagene fulgte hverandre som skygger innledningsvis i kampen. med drøye fire minutter igjen av første omgang var stillingen 13–13. så satte gjestene inn en sluttspurt. fire strake øif arendal-scoringer ga drammen en tung avslutning på omgangen, og da mario matic satte inn 18–14 sekundet før pausesignalet, ristet drammen-trener kristian kjelling oppgitt på hodet. pausepraten fra den tidligere landslagsstjernen så samtidig ut til å ha løftet hjemmelaget. sju minutter ut i annen omgang var øif arendals forsprang redusert til kun ett mål, og i det påfølgende angrepet utlignet espen gommerud våg til 21–21. kjellings menn var imidlertid ikke à jour spesielt lenge. rett før omgangen var halvspilt ble 22–22 til 22–25 etter tre gode øif arendal-minutter. med åtte minutter igjen å spille hadde bortelagets ledelse økt til fire mål, og i avslutningen var drammen aldri nær å bringe kampen i balanse. dermed tok øif arendal første stikk i semifinaleduellen lagene imellom. (ntb)


  Mourinho og Roma finaleklare i serieligaen
  semifinalen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: vipers møter metz i semifinalen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 5. mai 2022 KL:22.58)
  josé mourinho er én kamp unna å ta roma til klubbens første trofé på 14 år. et hodestøt fra tammy abraham ga 1-0 over leicester i conferenceligaen. serie a-laget vant semifinalen 2-1 sammenlagt. abraham stanget inn vinnermålet ti minutter ut i returoppgjøret på stadio olimpico. det gjorde han på en presis corner fra lorenzo pellegrini. leicester fant aldri en vei tilbake mot et godt organisert roma-lag. de engelske gjestene hadde mye ufarlig balltrilling. dermed er roma i posisjon til å kunne ta sin første tittel siden coppa italia-triumfen i 2008. klubben har aldri vunnet en europeisk turnering av betydning, men får 25. mai sjansen i tirana i albania til å gjøre noe med det. da venter feyenoord i conferenceligaens aller første finale. nederlenderne danket ut marseille 3-2 over to kamper med fredrik aursnes på midtbanen. torsdag spilte de 0-0 i frankrike.
  Ruuds konkurransefortrinn: – Behersker det bra
  semifinalen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: vipers møter metz i semifinalen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 4. mai 2022 KL:06.38)
  casper ruud tror tynnlufta kan være til hans fordel i atp1000-turneringen i tennis i madrid. nordmannen spiller sin første kamp onsdag. motstander er dusan lajovic (nummer 77 på verdensrankingen) med start 12.00. den spanske hovedstaden ligger vel 650 meter over havet, og det gjør at spillerne står overfor utfordringer på grusen. ruud ser på det som gunstig for ham. – jeg vant i høyden både i gstaad (1050 moh.) og kitzbühel (762 moh.) i fjor, og jeg kom til semifinalen i madrid. jeg føler at jeg behersker spill i tynn luft bra. jeg pleier å få lagt på en del spinn på mine slag, og det gjør at ballen ofte havner innenfor streken, sier ruud i et intervju på atps hjemmeside. nordmannen ligger på sjuendeplass på atps verdensranking. – ballen flyr lenger i tynn luft enn i lavlandet. det gjør også at det ikke så ofte blir de lange ballvekslingene man er vant til på grus. han sier at grusstarten i europa ikke helt har svart til forventningene, men at spillet ikke har «vært elendig» heller.  "Haalands semifinale"
  semifinalen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: vipers møter metz i semifinalen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. april 2022 KL:09.54)
  erling braut haaland stel overskrifter framfor gigantmøtet mellom manchester city og real madrid i semifinalen i meisterligaen. «la `semifinal` de haaland», på norsk «haalands semifinale», var tittelen på toppsaka til spanias største sportsavis, marca, i morgontimane tysdag. avisa skriv at møtet mellom city og real madrid ikkje berre handlar om ein plass i champions league-finalen, men også kampen om den norske stjernespissen. – madrid og city kjempar om nordmannen som framleis har ei uavklart framtid. madrid og city er åleine igjen i ein kamp som nesten alle dei store klubbane i europa har falle frå, skriv marca. haaland er framleis borussia dortmund-spelar, men det er venta at han tek ei avgjerd om framtida om svært kort tid. ein utkjøpsklausul i kontrakten hans gjer at han høgst sannsynleg forlèt bundesliga til fordel for ein av dei nemnde storklubbane i sommar. marca argumenterer med at både city og real etter seiande kan tilby haaland det han ønskjer økonomisk, og at ein finaleplass i meisterligaen derfor kan vere med på å påverke klubbvalet.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »