Hovedsiden

Liten annonse
  Abdusattorov vant Champions Chess-turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:20.27)
  nodirbek abdusattorov fra usbekistan vant alle sine fire dueller i årets tredje champions chess-turnering og er dermed turneringsvinner. fredag slo han fabiano caruana for annen gang, med sifrene 2,5 mot 1,5. i avgjørende parti vant han med svarte brikker etter 48 trekk. abdusattorov vant sine tre første dueller og tok seg til fredagens finale uten å være innom taperrunden. han slo jules moussard i kvartfinalen, caruana i semifinalen og jorden van foreest i første finale. magnus carlsen vant årets første champions chess-turnering og ble nummer tre i den neste. han deltok ikke i denne ukas turnering. den tidligere verdensmesteren vant denne uka en turnering i polen som inngår i grand chess tour. (ntb)

  Tøff motstand for O`Sullivan i Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:12.34)
  christian o`sullivan og hans magdeburg trakk mesterlaget barcelona i semifinalen mesterligaen i håndball. i den andre kampen møtes paris saint-germain og kielce. o`sullivan blir eneste norske spiller i sluttspillet. han var med på trekningen torsdag. – det er åpenbart et av de sterkeste lagene å møte. det blir en fascinerende kamp for oss. barcelona har verdensklassespillere på alle plasser. jeg holder barcelona som favoritt til å vinne trofeet, men vi skal gjøre vårt, sa o`sullivan. (ntb)

  Denver Nuggets til NBA-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.50)
  denver nuggets vant også den fjerde semifinalen i western conference mot los angeles lakers og er klar for nba-finalen i basketball for aller første gang denver nuggets avgjorde med 113–111 i den fjerde av i alt sju mulige semifinalekamper, og dermed er semifinaleserien allerede avgjort. det betyr at los angeles lakers og lebron james er ute av sluttspillet etter sammenlagt 0-4. etter alle sannsynlighet venter miami heat i finalen for denver nuggets. de leder nemlig 3-0 sammenlagt over boston celtics i sin semifinaleserie. (ntb)

  Flere av kvinnenes mesterligakamper bak betalingsmur

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.15)
  fra og med neste sesong havner 42 av 61 kamper i mesterligaen for kvinner i fotball bak betalingsmur. finalen er blant kampene som fortsatt vil vises gratis. dazn, som eier rettighetene til å vise mesterligaen for kvinner, har til nå strømmet alle kampene i gruppespillet og sluttspillet gratis på sin youtube-kanal, som har over 600.000 abonnementer. men fra neste sesong vil bare 19 kamper vises gratis der – inkludert finalen, alle kvartfinalene, semifinalene og tolv kamper fra gruppespillet, skriver the guardian. resten vil strømmes på dazns abonnementstjeneste, som koster 149 kroner i måneden. ifølge markedssjef i dazn, veronica diquattro, er dette et avgjørende skritt for å sørge for økonomisk levedyktighet i kvinnefotballen. – vi har økt synligheten til mesterligaen for kvinner takket være vårt samarbeid med youtube. men nå er tiden inne for å gjøre synligheten om til levedyktighet og verdi, slik at rettighetene forblir bærekraftige på sikt. å drive den kommersielle verdien opp sikrer framtidige investeringer, og det er også i klubbenes og uefas interesse, sier hun. (ntb)

  Juventus trekkes ti poeng – mesterligaspill kan ryke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:20.32)
  juventus straffes med et trekk på ti poeng foran serie a-innspurten. det ble utfallet etter en ny behandling av den såkalte plusvalenza-saken. avgjørelsen ble bekreftet av italias fotballforbund mandag. dermed er juventus igjen i trøbbel i racet om champions league-spill neste sesong. storklubben var tabelltoer på 69 poeng før dommen. nå er den nede på 7.-plass med 59 poeng før bortekampen mot empoli. deretter venter oppgjør mot milan (h) og udinese (b) i avslutningen. de fire beste ved sesongslutt tar seg til den gjeveste europacupen. juventus kunne ha kvalifisert seg ved å vinne europaligaen, men der ble det stopp i semifinalen. en måned er gått siden juventus fikk opphevet et trekk på 15 poeng som klubben ble ilagt i januar. det skjedde etter en høring hos italias olympiske komités (coni) høyeste juridiske organ. vedtaket ble gjort i påvente av en ny behandling hos fotballforbundet.

  Ruud kritisk til regel: – Burde diskuteres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:11.52)
  casper ruud slet etter at holger rune ba om medisinsk timeout i semifinalen i roma. nordmannen mener regelen bør diskuteres. etter nederlaget mot rune, var ruud usikker på om den medisinske timeouten var taktikk fra runes side. – jeg vil gjerne tro at det ikke var det, men jeg vet ikke. det var for skulderen. jeg vet ikke. da jeg brøt ham, servet han ikke spesielt sakte, synes jeg. jeg vet ikke, det vil bare bli gjetting, sa ruud. – men jeg synes at hvis du har smerter, har man rett til få hjelp av en fysio, la nordmannen til. – regelen burde kanskje diskuteres litt, fordi jeg synes det er mange tilfeller hvor noen tar en medisinsk timeout før motstanderens serve. jeg vet at mange folk misliker det, for det kan ødelegge rytmen når du må vente på å serve. jeg vet ikke om det er noe som kanskje vil bli endret i framtiden, sa ruud. nordmannens semifinale i storturneringen i roma må ses på som en stor opptur etter en varierende sesong. med unntak av seier i atp 250-turneringen i estoril har det vært mange tidlige exiter denne sesongen.

  Alcaraz verdensener - uforandret for Ruud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:07.30)
  carlos alcaraz (20) gjør comeback på toppen av atps rangering av verdens beste tennisspillere. nok en gang ligger casper ruud på 4.-plass. det er endringer for alle de tre fremste plasseringene. alcaraz bykser opp ett hakk og inntar lederrollen, mens daniil medvedev legger seg bak spanjolen. ruud er for tredje gang på rad nummer fire på atps oversikt. han tapte for dansken holger rune i semifinalen i italia. snarøya-mannen har en 2.-plass som bestenotering på verdensrankingen. rune går opp én plassering og er rangert som verdens sjette beste tennisspiller. (ntb)


  Storhamar møter Vipers i sluttspillfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:22.04)
  storhamar vant den tredje og avgjørende sluttspillsemifinalen i håndball 25–24 mot sola. dermed venter vipers kristiansand i finalen. storhamar ledet 13–8 til pause i egen hall. sola knappet voldsomt innpå etter hvilen og tapte med ett mål. det hjalp likevel ikke for sola. storhamar vant semifinaleserien 2–1 sammenlagt. dermed blir det et gjensyn med fjorårets finalelag. forrige sesong ble storhamar slått 24–17 av vipers i finalen. kristiansand-laget har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. før det vant larvik 13 sesonger på rad. i 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien. (ntb)
  Panthers vant maratonkamp i NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:08.42)
  florida panthers måtte spille nesten 140 minutter med ishockey for å vinne 3-2 og ta føringen i nhl-semifinalen mot carolina hurricanes. først 12,7 sekunder før slutt i fjerde overtidsperiode satt det avgjørende målet fra matthew tkachuk. før det hadde lagene spilt 79 minutter og 47 sekunder med forlengning uten å overliste hverandre. avgjørelsen falt da hurricanes ble presset i egen sone og ikke fikk pucken unna. tkachuk snappet den og scoret til vill jubel hos bortefansen.
  Lucas Moura ferdig i Spurs

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:21.32)
  den brasilianske vingen lucas moura bekrefter at han er ferdig i tottenham etter sesongen. – mitt spurs. uansett hvor jeg er, vil hjertet mitt alltid være her. du er klubben min. dette vil alltid være mitt hjem, skriver moura på instagram. 30-åringen ankom london-klubben i januar 2018 og har notert seg med 38 mål og 27 assist på 219 kamper for de liljehvite. brasilianeren huskes nok best for den elleville snuoperasjonen spurs gjorde mot ajax i semifinalen av champions league i 2019. tottenham lå under 0-3 til pause, men moura gjorde hattrick og sikret med det finalebillett på flest bortemål. – vi vil gjerne takke lucas for hans enorme bidrag til klubben vår og ønsker ham det aller beste for fremtiden, skriver klubben i en uttalelse. moura har tidligere spilt for klubber som são paulo og paris saint-germain. det er ikke kjent hvor veien går videre for 30-åringen. (ntb)

  Ruud videre til semifinale i storturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:21.48)
  casper ruud slo argentinske francisco cerundolo 7–6, 6–4 i kvartfinalen av masters 1000-turneringen i roma. – jeg er veldig glad for å spille bra tennis og være i semifinalen. det kommer til å bli en morsom en, sier ruud på eurosport. ruud møter danske holger rune i semifinalen. nordmannen har vunnet samtlige fire foregående møter mot 20-åringen. – han er en veldig energisk spiller. vi har ikke spilt siden roland-garros i fjor og det var en ganske bra match. han har blitt mye bedre. du kan se at selvtilliten er stor på banen. – jeg må bare tenke på hva jeg har gjort bra mot ham tidligere, sier ruud. ruud har vunnet en atp 250-turnering hittil i 2023, men slitt med å få det til å stemme ved de større anledningene. semifinalen er en etterlengtet opptur, kort tid før ett av årets høydepunkt. neste uke starter grand slam-turneringen roland-garros i paris.  Ruud håper på Roma-kopi: – Gir gode minner å være her

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:10.18)
  casper ruud fikk en stor opptur i masters-turneringen i roma i fjor. i dag jakter nordmannen semifinale for tredje år på rad og god form inn mot roland-garros. ruud møter argentinske francisco cerundolo (24.-seedet) på grusen i den italienske hovedstaden i kveld. ruud har spilt bra fram mot kvartfinalen og håper det fortsetter på norges nasjonaldag. han har kommet seg til semifinalen to ganger tidligere i roma-turneringen. begge gangene har han tapt for storstjernen novak djokovic. – jeg hadde troen på at jeg kunne gjøre det bra. selvtilliten var ikke helt på topp, men jeg har spilt veldig bra, sa ruud til ntb etter seieren over serbiske laslo djere tirsdag. – jeg må bygge videre på den gode formen jeg har nå, fortsatte han. fjoråret var en enorm opptur for nordmannen med to grand slam-finaler og finale i atp-sluttspillet. det startet med en god turnering i den italienske hovedstaden. – jeg var i litt lignende situasjon i fjor. jeg hadde ikke fått det til så bra på grusen før denne turneringen, hvor jeg fikk det til og gikk til semifinale. det var på en måte første uken av en måned hvor det gikk helt ekstremt bra for meg. det gir gode minner å komme tilbake hit, sa ruud. (ntb)

  Inter blir Haalands siste hinder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:22.53)
  hvis erling braut haaland og hans manchester city slår real madrid i onsdagens semifinale, blir inter motstander i mesterligafinalen i istanbul 10. juni. der er klart etter at inter slo ac milan 1-0 på giuseppe meazza-stadion i milano tirsdag kveld. dermed vant de semifinalen 3-0 sammenlagt. returkampen ble tett og jevn, med mange tøffe – og på grensa til ufine – dueller. begge lag hadde også store muligheter til å score. og til slutt var det altså inter som gjorde det. målet som i realiteten satte spikeren i ac mian-kista kom etter 74 minutter. argentineren lautaro martínez ble spilt fri av romelu lukaku og viste ingen nåde.  Dallas Stars til semifinale i NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:06.58)
  dallas stars møter vegas golden knights i nhl-semifinalen etter å ha avgjort i sjuende kvartfinalekamp hjemme mot seattle kraken natt til tirsdag. etter en målløs første periode, scoret roope hintz i den andre og unggutten wyatt johnston i sluttperioden. 17 sekunder før slutt reduserte danske oliver björkstrand for seattle, men med 2-1 og 4-3 i kamper kunne dallas juble for semifinaleplass. semifinalen mellom dallas og vegas innledes natt til lørdag norsk tid. carolina hurricanes og florida panthers er allerede klare for den andre semifinalen i nhl-sluttspillet. (ntb)

  Vegas Golden Knights videre til semifinale i Stanley Cup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:06.53)
  vegas golden knights tok seg videre til semifinale i nhl-sluttspillet i ishockey. edmonton oilers ble slått 4-2 sammenlagt over seks kamper. knights motstander i semifinalen blir enten dallas stars eller seattle kraken. det står 3-3 etter seks kamper. den sjuende og avgjørende kampen spilles i dallas natt til tirsdag norsk tid. carolina hurricanes og florida panthers er allerede klare for den andre semifinalen i nhl-sluttspillet. (ntb)

  Mina Mobekk (18) vant EM-gull i brettseiling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:20.30)
  mina mobekk fra oslo vant em-gull i brettseiling lørdag ettermiddag i klassen iqfoil. mesterskapet ble holdt i hellas. etter fem dager med seiling og fire konkurranser hver dag, tok mobekk seg helt til finalen. der var hun rangert som nummer syv, men vant først kvartfinalen, så semifinalen og deretter selve finalen.  West Ham snudde til seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:22.57)
  west ham sikret seg et godt utgangspunkt før neste ukes returoppgjøret mot az alkmaar. michail antonio ble den store i helten i london-lagets snuoperasjon. det var han som tuppet inn seiersmålet i det 76. minutt, og som sørget for at west ham vant kampen 2-1. gjestene fra nederland tok ledelsen ved tijani reijnders i første omgang, men saïd benrahma utlignet fra straffemerket etter pause. knappe ti minutter senere fullbyrdet antonio snuoperasjonen og west ham er i førersetet i jakten om en finalebillett i serieligaen. i den andre semifinalen mellom fiorentina og basel ble det også en snuoperasjon: fiorentina tok ledelsen, men basel utlignet 20 minutter før slutt. på overtid satte zeki amdouni inn seiersmålet og sørget for en sterk borteseier for det sveitsiske laget.

  Vipers kontrollert til finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:21.04)
  vipers kristiansand suser videre mot nok en sluttspilltittel i håndball. torsdag ble larvik slått 37-22 på bortebane i semifinalen. dermed vant vipers 2-0 sammenlagt i best av tre-serien. det ble 43-18-seier i første kamp sist uke. stjernelaget fra kristiansand kan sikre tittelen for fjerde gang på rad. i finalen venter enten storhamar eller sola. i den andre semifinalen mellom storhamar og sola står det 1-1. den avgjørende kampen spilles på hamar fredag i neste uke. vipers har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. før det vant larvik 13 sesonger på rad. i 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien. (ntb)

  Ruud spiller kveldskamp i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:21.03)
  casper ruud blir blant de siste på rødgrusen i atp masters-turneringen i tennis i roma fredag. der er han satt opp i kamp nummer fem på pietrangeli-banen. ruud møter den 89.-rangerte franskmannen arthur rinderknech (27). oppgjøret er en del av turneringens 2. runde. ruud har ikke hatt noen god vår, men han har gode erfaringer fra roma. der har han kommet til semifinalen to ganger. ved begge anledninger ble novak djokovic for sterk. (ntb)


  Inter med sjokkåpning mot Milan – festet grepet om finaleplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:22.59)
  to raske veteranscoringer sikret klar inter-fordel i champions league-semifinalen. et hardkjør før pause senket milan da det ble 2-0 i onsdagens derbyoppgjør. milan ble ordentlig rystet av to kjappe inter-slag og lå under 0-2 etter elleve minutter. først fikk edin dzeko (37) kjempetreff i boksen etter en corner, mens henrikh mkhitaryan (34) kom fra dypet og avsluttet en perfekt kontring. milan så bedre ut etter hvilen, men det var ikke nok. nærmest var sandro tonali da han traff stolpen etter litt over en time. den spilles i istanbul 10. juni, og motstander blir enten manchester city eller real madrid. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »