Hovedsiden

Liten annonse
  Griner flyttet til russisk straffeleir

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 9. november 2022 KL:10.12)
  den amerikanske basketballstjernen brittney griner er på vei til å sone sin ni år lange fengselsdom i en russiske straffeleir. det opplyser hennes advokater, ifølge nyhetsbyrået afp. griner ble dømt til ni års fengsel i august etter at hun i februar ble stoppet på flyplassen i moskva for besittelse av cannabisolje. oljen brukes i e-sigaretter. hennes advokater vet foreløpig ikke hvor i russland hun skal flyttes, men forventer å bli informert. det kan ta opp til to uker før det blir klart hvor hun befinner seg. nyheten har skapt sinne i usa, og hennes fengselsdom er blitt storpolitikk. – hvert minutt brittney griner urettmessig tilbringer i fangenskap i russland, er ett minutt for mye, sier pressesekretær karine jean-pierre i det hvite hus. (ntb)

  Svensk snus blir trolig amerikansk

  Kilde: E24 | Publisert: (mandag 7. november 2022 KL:10.36)
  den amerikanske tobakksgiganten philip morris har besluttet å gå videre med oppkjøpet av den svenske snusprodusenten swedish match. eu-kommisjonen godkjente i forrige måned oppkjøpet, men philip morris har stilt som vilkår at de fikk kontroll over 90 prosent av aksjene. i helgen ble det klart at den største eieren i swedish match, hedgefondet elliott, som tidligere var imot å selge, nå har akseptert budet fra philip morris. – vi er glade for at 82,6 prosent av aksjeeierne i swedish match, deriblant de ti største aksjeeierne så vidt vi kan bedømme, har akseptert vårt sluttbud på 116 svenske kroner per aksje, heter det i en pressemelding fra presidenten i philip morris, jacek olczak. når det gjelder de gjenværende aksjene så har den amerikanske tobakksgiganten valgt å forlenge akseptfristen til 25. november. med sitt tilbud har philip morris verdsatt swedish match til 152 milliarder norske kroner. philip morris sa i 2016 at de har som et langsiktig mål å slutte å selge sigaretter for heller å satse på alternativer som ifølge dem er mindre skadelige. mer enn 65 prosent av inntektene til swedish match kommer i dag fra røykfrie produkter.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »