Hovedsiden

Liten annonse
  Barcelona-keeper må opereres i ryggen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:20.33)
  den tyske landslagsmålvakten marc-andré ter stegen skal under kniven i løpet av uken for å bli kvitt ryggproblemene, melder barcelona. barcelonas førstekeeper har trøblet med smerter i nedre del av ryggen og stått over flere kamper i det siste, samt tysklands landslagssamling i november. – avbrekket plager meg åpenbart. dette er en riktig og forsvarlig avgjørelse for å komme tilbake i best mulig form, skriver 31-åringen i sosiale medier. (ntb)  Manchester United bannlyser flere medier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:12.42)
  manchester evening news kunne tirsdag morgen informere om at de ikke får lov til å komme på pressekonferansen til manchester-trener erik ten hag i forkant av cheslea-kampen som spilles onsdag kveld. grunnen skal være måten de har dekket klubben sin dårlige start på sesongen. ifølge lokalavisen skal de være én av tre medieaktører som ikke er velkommen på pressekonferansen. det oppgis ikke hvem de to andre er. daily mail skriver at det gjelder i alt fire navngitte journalister. en uttalelse fra united lyder som følger: «vi har tatt grep mot flere nyhetsorganisasjoner, ikke for å publisere historier vi ikke liker, men for å ha gjort det uten å kontakte oss først for å gi oss muligheten til å kommentere, utfordre eller kontekstualisere». dette er et prinsipp klubben ønsker å forsvare. kommunikasjonsdirektør andrew ward skal ha gitt de aktuelle aktørene beskjeden om at de ikke er ønsket til stede. ifølge manchester evening news ble også en annen avis i forrige måned utesetengt. da var det en artikkel om at ten hag var på tynn is som ble avgjørende.

  Britisk avis: Manchester United bannlyser flere medier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:12.42)
  manchester evening news kunne tirsdag morgen informere om at de ikke får lov til å komme på pressekonferansen til manchester-trener erik ten hag i forkant av cheslea-kampen som spilles onsdag kveld. grunnen skal være måten de har dekket klubben sin dårlige start på sesongen. ifølge lokalavisen skal de være én av tre medieaktører som ikke er velkommen på pressekonferansen. det oppgis ikke hvem de to andre er. daily mail skriver at det gjelder i alt fire navngitte journalister. en uttalelse fra united lyder som følger: «tatt grep mot flere nyhetsorganisasjoner, ikke for å publisere historier vi ikke liker, men for å ha gjort det uten å kontakte oss først for å gi oss muligheten til å kommentere, utfordre eller kontekstualisere». dette er et prinsipp klubben ønsker å forsvare. kommunikasjonsdirektør andrew ward skal ha gitt de aktuelle aktørene beskjeden om at de ikke er ønsket til stede. ifølge manchester evening news ble også en annen avis i forrige måned utesetengt. da var det en artikkel om at ten hag var på tynn is som ble avgjørende.

  Maria Tviberg opereres etter skrekkskade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:12.35)
  alpinist maria tviberg sier på en pressekonferanse tirsdag at hun skal opereres etter skrekkskaden hun pådro seg forrige uke. – planen min er å trene opp kneet, og fokuset mitt er på rehabiliteringen, sier hun. hun pådro seg en alvorlige kneskade under storslalåmrennet i killington forrige uke. – det var en enda større skade enn det jeg først trodde, sier tviberg på pressekonferansen. hun sier hun vil tilbake på ski, men er usikker på hvor lang tid det vil ta. det medisinske apparatet til alpinlandslaget sier at det nok vil være snakk om et skadeavbrekk på trekvart år. planen til tviberg er å opereres i slutten desember, deretter sier hun at hun tar hver dag som den kommer. mandag gikk hun ut på sosiale medier og forklarte hvor alvorlig skaden fra killington var. – jeg har to brudd, ett i kneet og ett i tibia (skinnebeinet), pluss to større blåmerker på skjelettet, meniskroten er borte og jeg må sette den på plass igjen, skriver hun. i samme innlegg skriver tviberg at hun må gjøre en rekonstruksjon av korsbåndet for å stabilisere kneet slik at menisken blir 100 prosent igjen.

  Maria Tviberg fortsetter tross skrekkskade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:12.35)
  alpinist maria tviberg sier på en pressekonferanse tirsdag at du velger å fortsette idrettskarrieren. – planen min er å trene opp kneet, og fokuset mitt er på rehabiliteringen, sier hun. hun pådro seg en alvorlige kneskade under storslalåmrennet i killington forrige uke. – det var en enda større skade enn det jeg først trodde, sier tviberg på pressekonferansen. mandag gikk hun ut på sosiale medier og forklarte hvor alvorlig skaden fra killington var. – jeg har to brudd, ett i kneet og ett i tibia (skinnebeinet), pluss to større blåmerker på skjelettet, meniskroten er borte og jeg må sette den på plass igjen, skriver hun. i samme innlegg skriver tviberg at hun må gjøre en rekonstruksjon av korsbåndet for å stabilisere kneet slik at menisken blir 100 prosent igjen.

  Nakkebeskyttelse blir et krav for hockeyspillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.50)
  mandag annonserte det internasjonale ishockeyforbundet at nakkebeskyttelse blir obligatorisk i alle turneringer de arrangerer. det skriver britiske the guardian. det innebærer blant annet de olympiske lekene i 2026 og vm for både menn og kvinner. påbudet vil ikke gjelde for profesjonelle ligaer som blant annet nhl, som ikke har noen form for beskyttelse. selv om det i årevis har blitt diskutert om en slikt påbud skal på plass i den amerikanske ligaen. forbundets beslutning om påbud kommer etter dødsfallet til amerikanske adam johnson i oktober. https://www.nrk.no/sport/mann-pagrepet-og-siktet-etter-ishockeydodsfall-1.16637224  Fanny Jahre er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:22.34)
  konen til ishockeyprofil espen «shampo» knutsen, fanny jahre, er død. det kommer frem i en dødsannonse i aftenposten. hun døde 28. november, 45 år gammel. «et hjerte av godhet har sluttet å slå. savnet og minnene vil for alltid bestå.», skriver familien. paret giftet seg 30. desember i 2012 og flyttet nylig til sveits, hvor jahre døde. sammen har de barna marius (11) og mille (9). knutsen er en av tidenes beste norske ishockeyspillerne og spilte 207 nhl-kamper for columbus blue jackets og anaheim mighty ducks. senere har han vært trener for vålerenga hockey i to perioder. jahre var datter av skipsreder jørgen jahre jr. og kari anette jacobsen og spilte tidligere håndball for runar.


  Svensk langrennsstjerne mister ny verdenscuphelg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:18.07)
  den svenske langrennsstjernen jonna sundling kommer ikke til start i kommende helgs verdenscuprenn på hjemmebane i östersund. den regjerende ol- og vm-vinneren i sprint ble koronasyk i forrige uke og gikk også glipp av helgens renn i gällivare. – jeg må dessverre hvile litt mer, kroppen jobber hardt for å bli kvitt forkjølelsen. det føles selvfølgelig ekstra trist å ikke kunne gå på hjemmebane i östersund denne helgen. men jeg er snart tilbake, skriver sundling på instagram. andre svenske stjerner som linn svahn, frida karlsson, johanna hagström og william poromaa gikk også glipp av gällivare-rennene etter å ha testet positivt for covid-19. i östersund står sprint og 10 kilometer individuell start på programmet. (©ntb)  Tviberg åpner opp om skaden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:12.35)
  maria tviberg pådro seg en alvorlig kneskade etter et uhell i storslalåmrennet i killington forrige helg. først ble det meldt at skaden var alvorlig, men at hun skulle tilbake til norge for flere undersøkelser. i et instagram-innlegg åpner nå tviberg opp om skrekkskaden og hva som vil skjer fremover. – jeg har to brudd, ett i kneet og ett i tibia (skinnebeinet), pluss to større blåmerker på skjelettet, meniskroten er borte og jeg må sette den på plass igjen, skriver hun. i samme innlegg skriver tviberg at hun må gjøre en rekonstruksjon av korsbåndet for å stabilisere kneet slik at menisken blir 100 prosent igjen. videre skriver hun at hun er klar for kjempe seg tilbake og vet hva hun må gjøre det neste halve året.

  Nantes-supporter døde etter knivstikking

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:10.29)
  en supporter av det franske fotballaget nantes er død etter å ha blitt knivstukket i forkant av ligakampen mot nice lørdag. klubben opplyser om den tragiske episoden på sine nettsider. personen ble angrepet i nærheten av nantes` stadion i forkant av kampen mot nice. supporteren ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde. «påtalemyndigheten har åpnet etterforskning for forsettlig drap. en rekke vitneavhør er i gang og vil fortsette utover dagen», skriver nantes i uttalelsen, ifølge ntb.

  Nok en utfor avlyst i Beaver Creek

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:16.44)
  det vil seg ikke for utforrennene denne sesongen. også lørdagens renn for herrene i beaver creek er avlyst. det internasjonale ski- og snøbrettforbundet skriver at juryen og arrangøren valgte å avslyse grunnet det massive snøfallet som har vart gjennom natten og inn i morgentimene, i tillegg til kraftig vind.


  Avis: Reisetrøbbel for Manchester United - må ta buss til storkamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:12.39)
  manchester united-spillerne måtte på kort varsel bytte ut fly med busstransport til lørdagens premier league-kamp mot newcastle. det er lokalavisen manchester evening news som melder om problemene som ødelegger storklubbens planlagte oppkjøring til bortekampen i premier league. flyreisen fra manchester skal på kort varsel ha blitt kansellert som følge av det som omtales som tekniske og værmessige problemer. dermed måtte et alternativt opplegg stables på beina raskt. løsningen ble å benytte buss til newcastle. den turen tar rundt tre timer, ifølge manchester evening news. avisen skriver at united-spillerne skal ha stått klare til å gå ombord i flyet da beskjeden om kanselleringen kom. kampen mellom united og newcastle starter 21.00 norsk tid. (ntb)

  Strålende fornøyd Westvold Hansen: – Et jævlig bra skihopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:10.54)
  kombinertstjernen gyda westvold hansen styrer mot ny seier i verdenscupen. 21-åringen leder soleklart etter hoppdelen på lillehammer. hansen hoppet 94,5 meter og har 34 sekunder ned til lagvenninne mari leinan lund foran langrennet. det skal gås fem kilometer senere lørdag. leinan lund klinket til med konkurransens lengste hopp på 97 meter, men tapte noe i stilpoeng, skriver ntb. – det var et jævlig bra skihopp, rett og slett. jeg gjør akkurat det jeg skal, sier hun til nrk rett etter hoppdelen av kombinertkonkurransen. – én ting er å gjør det på trening, men det er noe helt annet å gjøre sånne hopp i konkurranse. jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer det. langrennet har start klokken 13.30. det ser du på nrk 1.

  OL-vinner dømt for storming av Kongressen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.55)
  den amerikanske ol-gullvinneren i svømming klete keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av kongressen 6. januar 2021, melder abc news. keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen. keller, som nå er 41 år gammel, erkjente seg skyldig i retten. – jeg fordømmer volden som ble begått den dagen, sa han, og lovet «å ikke gjenta fortidens handlinger». keller deltok i ol i 2000, 2004 og 2008. han har tatt to gull og ytterligere tre medaljer, skriver ntb.

  Fristil: Eie nummer seks i Big Air-finalen i Beijing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.50)
  friskikjører sandra eie ble sjette beste kvinne i finalen i big air i verdenscupen i beijing lørdag. eie var eneste norske utøver som kom seg til finale i både herre- og kvinneklassen. der skaffet hun seg 139,75 poeng med to hopp på henholdsvis 75,75 og 64 poeng. sveitsiske mathilde gremaud vant konkurransen foran britiske muir kirsty og flora tabanellio (italia), skriver ntb.

  Sprengkulde før Klæbo-renn – svært nær grenseverdiene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.45)
  lørdagens norgescuprenn i langrenn på gålå blir en svært kald fornøyelse for johannes høsflot klæbo og konkurrentene. lørdag morgen ble det målt minus 17,8 grader på det kaldeste punktet i løypa, melder arrangørene. grensen for å kunne avvikle renn er på 18 minus. dermed holdt man seg på rett side av grenseverdiene nærmest med knapp margin. samtidig går deltakerne mot en uhyre kald dag på gålå. 10 kilometer klassisk stil står på programmet for både menn og kvinner. johannes høsflot klæbo, som vant fredagens sprint på gålå, står på startlistene, skriver ntb.


  Ingen medaljeseremonier etter helgens serieavslutning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:18.46)
  brann, tromsø og viking spiller om medaljene bak mester bodø/glimt i eliteserien. lagene som lykkes i siste runde, får dem ikke delt ut etter kampslutt. det skriver bergensavisen. norges fotballforbund besluttet for flere år siden at det kun skulle være medaljeseremoni for gullvinneren, men det har ikke alltid vært praktisert. – vi har ikke klart å implementere dette 100 prosent, erkjenner nffs konkurransedirektør nils fisketjønn overfor ba. brann spiller søndag borte mot strømsgodset i drammen. laget ligger best an til å bli årets tabelltoer, men sølvet blir ikke delt ut på marienlyst. – sølvmedaljene er allerede i bergen, forteller fisketjønn. skulle det bli bronse på brann, må de få disse medaljene tilsendt. før siste runde har bergensklubben ett poeng ned til tromsø og tre poeng til viking.


  Kampfiksingstrøbbel i indisk toppfotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.07)
  flere spillere i indiske toppklubber har fått henvendelser om å fikse kamper denne sesongen, opplyser indias fotballforbund (aiff). forbundet sier ikke noe om hvilke spillere og klubber som har fått spørsmål om å manipulere kamper. – vi har fått informasjon om at mange spillere har fått flere henvendelser, skriver forbundet i en uttalelse, ifølge reuters. aiff iverksatte for ti år siden et system for å få bukt med kampfiskingtrøbbel. det skjedde etter at et malaysisk syndikat tok kontakt med flere spillere for å fikse kamper i den indiske toppfotballen. – det er bekymringsfult, sier javed siraj om utviklingen. han jobber med antikorrupsjon i forbundet. – flere spillere rapportere om like henvendelser og resultater i noen kamper som vi reiste tvil om, fortsetter siraj. (ntb)  Stabæk-fansen etter tekniske undersøkelser: Hevder ingen supportere kom med rasistiske utsagn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:10.57)
  i eliteseriekampen mellom stabæk og bodø/glimt 5. november hevdet bodø/glimt-spiller brice wembangomo at han hadde blitt utsatt for grov rasisme fra tribunen. – personlig hørte jeg det ikke, mens brice går bort til dommeren og gir beskjed om at det blir ropt «jævla svarting» etter ham, sa patrick berg til tv 2 etter kampen. – jeg skyter en ball i hodet på «mush» med et uhell, og så hører jeg de roper masse dritt til meg, sa wembangomo selv til tv 2. stabæks supportergruppe, stabæk support, lovet å ta saken på største alvor og finne ut hva som hadde skjedd. de har nå avsluttet sin undersøkelse. etter å ha hørt igjennom, analysert og gjort tekniske undersøkelser av flere lydklipp og snakket med folk til stede på tribunen, spillere, støtteapparat og andre involverte, konkluderer de med følgende: – vi kan ikke finne spor i lydmaterialet som stemmer med det brice wembangomo har anklaget supporterne for. – heldigvis er det hevet over enhver rimelig tvil at det ikke var noen av våre supportere som puttet de ordene der. det skriver styreleder bjørnar posse sandboe, på vegne av styret i stabæk support. sandboe sier også de forsøkte å kontakte og samarbeide med bodø/glimt tre ganger i etterkant av kampen, men ikke fått noe svar. bodø/glimts daglige leder frode thomassen applauderer stabæk for måten de har tatt tak i saken. de har fått overført lydklippet, men sier det er umulig å høre hva som blir sagt. – det viktigste er at klubbene forfølger sakene og spillerne må bli hørt og trodd på. vi er stolt av brice som sa ifra. det er krevende saker hvor man må ha håndfaste bevis, sier thomassen. thomassen sier at de har hatt kontakt med stabæk fotball, og ikke stabæk support. – vi beklager at vi ikke har svart å e-posten fra support-gruppa. det er likevel enormt viktig å understreke at vi har gjort en undersøkelse og det er synd dersom stabæk sier noe annet. han understreker at bodø/glimt har gjort det de kan for å avdekke dette og tar det på største alvor. selv om undersøkelsene ikke har kunnet bevise noe er thomassen klar på at det ikke betyr at det ikke har skjedd. – skal du anklage folk for rasisme må du være 100 prosent sikker på hva som har blitt sagt. det har vi ikke kunnet avdekke her. nrk har forsøkt å få en kommentar fra brice wembangomo via glimt, men klubben skjermer spillerne før kveldens oppgjør mot lugano.

  Varslingssak i Skiforbundet: – Hendelser som bryter med Skiforbundets etiske regler

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:09.29)
  tidligere landslagssmører, frode pedersen, varslet i sommer om påståtte kritikkverdige forhold. pedersen har blant annet jobbet tett med johannes høsflot klæbo tidligere. nå er norges skiforbund ferdig med behandlingen av saken. «konklusjonen er at det ikke har forekommet lovbrudd, men at enkeltstående hendelser bryter med skiforbundets etiske regler», skriver skiforbundet i en pressemelding. skiforbundet engasjerte advokat per ragnar bronken fra elden advokatfirma i arbeidet med saken, og advokatfirmaet har nå utarbeidet en rapport. – det er vår vurdering at de kritikkverdige forholdene som er fremhevet av varsler, ikke utgjør lovbrudd etter norsk rett. videre er det ingenting som tyder på at varsler har blitt utsatt for gjengjeldelse etter arbeidsmiljøloven på noe tidspunkt, sier advokat bronken. skiforbundet skriver videre i pressemeldingen at bronken imidlertid vurderer «at det er klart at noen av de enkeltstående hendelsene som det er varslet om, er å anse som «utilbørlig opptreden» etter nsfs «etiske retningslinjer for skiidretten»». – selv om varslingssaken er avsluttet, er det fremkommet kunnskap gjennom behandling av varselet som vil være viktig for oss fremover. det gjelder både hvordan håndtere negative hendelser i arbeidsmiljøet for dem som jobber ute i felt, men også våre rutiner for behandling av varslingssaker, sier generalsekretær arne baumann i norges skiforbund.


  Dopingtest-trøbbel før OL i 2026: – Et kappløp med tiden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:06.55)
  de italienske arrangørene av vinter-ol i 2026 er usikre på om dopingtester kan analyseres i vertslandet. italias eneste wada-godkjente testarena er for liten. – vi er i et kappløp med tiden, og vi har ikke mer å tape, sier laboratoriets direktør francesco botre. verdens antidopingbyrå (wada) var i 2017 på befaring på fmsi-laboratoriet i roma. der ble arbeidet laboratoriet gjorde godkjent, men det ble samtidig gitt beskjed om at det var for lite og for nært utøverne. rundt testbygget ligger arenaer for rugby, fektehaller og et treningssenter for italias ol-komité. det mener wada knytter for tette bånd til antidopingarbeidet. – de fortalte oss at vi hadde to år på å utvide anlegget, men i mellomtiden ble vinterlekene i 2026 tildelt milano-cortina. det var ingen måte den foreslåtte utvidelsen kunne ha håndtert økningen i testing for ol, så wada ga oss mer tid, sier botre. i ol skal 150 tester analyseres hver dag. det vil ta det årlige tallet opp til 20.000, noe som er 8000 mer enn ellers. den «olympiske belastningen» vil være en tilnærmet umulig oppgave for de 25 ansatte ved det 400 kvadratmeter store laboratoriet i roma. til sammenligning er størrelsen på testarenaen for neste års paris-ol på 3000 kvadratmeter. i alt vil det koste om lag 233 millioner kroner å flytte testarena under ol. det er medregnet driftskostnadene under lekene. wada krever at et testsenter skal være operativt minst ett år før ol-start. dermed begynner botre og co. å få det travelt. ol starter i februar 2026. hvis testsenteret i roma ikke blir klart, må testingen gjørs utenlands, enten i paris eller köln, skriver afp. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »