Hovedsiden

Liten annonse
  «ukjente» ole martin halvorsen vant verdenscupkonkurranse i skyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 7. juni 2024 KL:13.26)
  Ole Martin Halvorsen(24) feide all motstand av banen og vant 50 meter rifle under verdenscupstevnet i München fredag. I finalen var overlegen fra start, og selv om den ungarske skytteren Istvan Peni knappet inn noen poeng mot slutten så holdt Halvorsen unna og tok sin første individuelle seier i verdenscupen. Jon-Hermann Hegg hevdet seg også i konkurransen, og tok en sterk 3.-plass. Verdenscupstevnet i München er det siste før OL i Paris i månedsskiftet juli/august.

  Duestad på 6.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 7. juni 2024 KL:11.03)
  i finalen på 50 meter rifle i verdenscupen i skyting i münchen fredag, endte jeanette hegg duestad på 6.-plass. duestad fikk aldri helt opp dampen i finalen, og hang etter hele veien. britiske seonaid mcintosh skøyt vidunderlig og endte på hele 466.7 poeng. hun regelrett utklasset sine konkurrenter i finalen, og vant hele 4.1 poeng foran jiayu han fra kina som endte på 2.-plass. fredagens konkurranse var siste verdenscupstevne før ol i paris i månedsskifte juli/august.


  tre norske medaljer i junior-em skyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:14.37)
  De kvinnelige norske juniorene dominerte mandagens rifle 50 meter liggende i skyte-EM og tok med seg tre medaljer. Tyske Hannah Wehren var det ikke noe å gjøre med, men Caroline Finnestad Lund, Martine Sve og Pernille Nor-Woll plasserte seg som perler på en snor bak henne. Lund tok sølv og Sve bronse, mens det ble medalje også for fjerdeplasserte Nor-Woll ettersom Norge tok en overlegen seier i lagkonkurransen. Even Olai Enger Throndsen ble beste nordmann på 10.-plass i mennenes juniorklasse. (NTB)


  Stene vant EM-bronse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. mai 2024 KL:10.42)
  jenny stene var tredje best på 50 meter rifle liggende under em i skyting i kroatia torsdag. det ble samtidig norsk sølv i lagkonkurransen. 26-åringen fra lørenskog leverte seks solide serier og fikk opp poengsummen 628,5. opp til gullvinner sara jarasiva fra tsjekkia skilte det 0,9 poeng, mens daria chuprys tok sølvet 0,3 poeng foran stene. jeanette hegg duestad endte på 9.-plass med 626 poeng, mens mari bårdseng løvseth ble nummer 23 med 622,2. de norske prestasjonene holdt til sølv i lagkonkurransen. der ble også tsjekkia mester, mens sveits tok bronsen. norge fikk 1876,7 poeng, mens vinnerne tok 1881,4. tidligere i mesterskapet tok den norske trioen lagsølv på 50 meter match. der ble duestad best av de norske med sin fjerdeplass. (©ntb)


  Norge tok EM-sølv etter intens kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. mai 2024 KL:11.53)
  mari bårdseng løvseth og henrik larsen stakk av med sølv i em i skyting onsdag i duell mot ukraina. i finalen så handler det om å komme først til 16 poeng. begge deltakere på lagene skyter ett skudd hver - en av dem knestående og en stående. det laget med høyest total poengsum for de to skuddene vinner to poeng. i starten av gullfinalen tok ukraina tidlig grep, da henrik larsen ikke greide å finne tieren i det hele tatt, og lå ute i åtteren i alle de tre første skuddene sine. norge tok en timeout, men ukrainas dominans fortsatte, før norge tok sin første topoenger i den femte omgangen. så fulgte de opp med tre seiere på rad, og da var lagene like langt på stillingen 8-8. de neste omgangene var jevne, og gullfinalen ble avgjort etter ekstra omganger, da begge lag skøyt samme poengsum på stillingen 14-14. i ekstraomgangen var ukraina best og sikret gullet med 10.0 og 10.5, mens norge kun greide 10.0 og 9.7. øvelsen 50 meter rifle, blandet lag står på ol-programmet for første gang i år under de olympiske lekene i paris i månedsskiftet juli-august. tidligere på morgenen onsdag var det to kvalifiseringsrunder. i første runde endte det norske tredjelaget med løvseth og larsen på 8.-plass, og kom seg akkurat videre til andre kvalifiseringsrunde. men der klinka de til og endte på 2.-plass rett bak det ukrainske laget - dermed var de klare for gullfinale mot ukraina. jeanette hegg duestad og jon-hermann hegg konkurrerte for det norske førstelaget. de vant første kvalifiseringsrunde, men i den andre kvalifiseringsrunden endte de på 5.-plass, og dermed var de ute av konkurransen. norge 2 med jenny stene og ole martin halvorsen endte på 9.-plass i første kvalifiseringsrunde, og dermed kom de ikke videre, og endte altså på 9.-plass i konkurransen. sveits tok bronsemedaljen etter en duell mot polen.


  Duestad hjalp kvinnene til lagsølv i skyte-EM – ble nummer fire individuelt i 50 m match

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. mai 2024 KL:17.54)
  jeanette hegg duestad førte an da norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i em skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt. hun endte på 4. plass. jenny stene ble nummer 12 med 588 poeng og mari bårdseng løvseth nummer 23 med 586 poeng. til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak sveits. i klassen for menn tok både jon-hermann hegg og henrik larsen seg til finale, og hegg sto igjen som europamester. sammen med ole martin halvorsen ble det gull også i lagkonkurransen. dermed ble det to gull og sølv for de norske rifleskytterne i osijek tirsdag. (©ntb)


  Hegg og Larsen til EM-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. mai 2024 KL:11.47)
  jon-hermann hegg og henrik larsen kvalifiserte seg begge til finalen på 50 meter match under em i skyting. hegg var best med sine 594 poeng. ol-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående. hegg var litt bak etter knestående med 197 og 199 på liggende, men han avsluttet med to flotte stående serier på 99 poeng. ole martin halvorsen og henrik larsen hadde begge 199 på både knestående og liggende var i delt ledelse etter de fire første seriene. på de to siste stående seriene ble det problemer for begge. larsen fikk 97 og 95 poeng og endte på femteplass av de seks som tok seg til finalen med 590 poeng. halvorsen fikk to ganger 95 og totalt 588 poeng som holdt til 13.-plass. (ntb) norge vant derimot et suverent em-gull med 1772 poeng for lag. de tre nordmennene var sju poeng foran frankrike og ni poeng foran østerrike på de nærmeste plassene.

  Norsk laggull i skyte-EM – individuell bronse til Katrine Lund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mai 2024 KL:13.47)
  katrine lund skjøt 588 poeng på kvinnenes 300 meter match under skyte-em. det holdt bronse. det norske laget med lund, jenny vatne og oda flekkerud tok gullet. katrine lund ledet etter knestående med 197 poeng. på liggende fikk hun 199 poeng. mer problemer ble det på stående. der ble det 99 poeng i den første serien, men bare 93 poeng i den neste. dermed endte hun opp med totalt 588 poeng. den franske em-vinneren agathe girard skjøt 196, 199 og 194 poeng. polske karolina romanczyk tok sølvet, også hun med 589 poeng. lund vant vm i den samme øvelsen i fjor. jenny vatne åpnet med 192 poeng (knestående), men fulgte opp med feilfri liggende skyting og 200 poeng. på sin stående skyting fikk hun 190 poeng som hold til 582 poeng og 7.-plass totalt. mesterskapsdebutanten oda flekkerud fikk 193 poeng på både knestående og liggende og 189 på stående. det ga totalt 575 poeng som holdt til 11.-plass. den norske laginnsatsen holdt til å å ta en knusendende seier. det norske laget fikk 1745 poeng og slo toeren sveits som fikk 1731 poeng. (ntb)
  14 utøvere klare for OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:10.06)
  olympiatoppen har tatt ut den første gruppen med utøvere som skal til ol og paralympics i paris i sommer. ilden tennes i paris 26. juli, og det er ventet at norge sender en stor tropp til frankrike. tirsdag presenterte toppidrettssjef tore øvrebø de første utøverne som kan begynne å pakke ol-bagen. blant dem er bryteren grace bullen og vektløfteren solfrid koanda. vraket rørvik det har vært knyttet stor spenning til uttaket i roing. tre kvinner har kjempet om to plasser i dobbeltsculleren: thea helseth, inger seim kavlie og jenny marie rørvik. valget falt på de to førstnevnte. også lars martin benske og ask jarl tjøm er bekreftet klare. i seiling er en kvintett klar for paris-lekene: line flem høst, mina mobekk, hermann tomasgaard, marie rønningen og helene næss. taekwondoutøveren richard ordemann er også uttatt. til paralympics er det foreløpig roer birgit skarstein og svømmer fredrik solberg som er tatt ut. neste uttak er planlagt 4. juni. både kvinne- og herrelandslaget i håndball er klare, og troppen annonseres i juli, og flere friidrettsstjerner har også tatt ol-kravet. norge har også sikret seg kvoteplasser i skyting. – vi tar ut en liten gruppe utøvere i det første uttaket, og alt skjer i tett dialog med særforbundene. dette er utøvere som har tatt kvoteplasser og dokumentert form eller prestasjonsnivå, sier toppidrettssjefen. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »