Hovedsiden

Liten annonse
  Kolstad tok første stikk i sluttspillfinalen – slo Elverum 30-28

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 22. mai 2024 KL:20.30)
  kolstad fikk sterk motstand av elverum i første finale i håndballsluttspillet, men ledet hele kampen på vei mot seier 30-28 i trondheim spektrum. det ligger mesterligaplass i potten i sluttspillfinalen, som avgjøres i best av tre kamper. kolstad har grepet om cl-billetten etter første kamp. magnus abelvik rød (8 mål) og keeper torbjørn bergerud (14 redninger) var toneangivende i onsdagens kamp. rød har meldt seg uaktuell til ol etter at han brakk foten under em i januar. på tribunen satt landslagssjef jonas wille og så rød herje. han scoret på sine åtte første avslutninger i kampen. – jeg var langt nede mentalt i januar og har ikke spilt så mye den siste tiden, men i dag var det bra. jeg fikk en god start og fikk til spillet mitt. det er deilig å levere i en viktig match, sa rød til tv 2. – han er vanskelig å stoppe. en verdensklassespiller, sa bergerud om lagkameraten. med tomålsseier kan kolstad avgjøre finalen lørdag. da møtes lagene i elverum, mens en eventuell 3. og avgjørende kamp spilles onsdag 29. mai i trondheim. (ntb)


  Vipers med 100 strake seirer i norsk håndball – tok første stikk i sluttspillfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:19.41)
  vipers kristiansand nekter å slippe seg nedpå mot norsk motstand. tirsdag ble storhamar slått 37-33 i den første finalekampen i håndballsluttspillet. det var sørlandsklubbens 100. seier på rad og den 123. kampen som ubeseiret i norske turneringer. forrige tap var mot nettopp storhamar i februar 2020. fredag kan vipers avgjøre sluttspillet og vinne det for femte gang. laget har også tatt samtlige serie- og nm-titler siden larviks hegemoni ble brutt i 2017/18-sesongen. nylig ble storhamar første norske lag til å vinne europaligaen (nivå to). det skjedde i samme sesong som vipers måtte gi slipp på tronen som mangeårig mesterligavinner. sammenlagtseier i sluttspillet gir til høsten plass i den gjeveste europacupen. (ntb)

  Rashford vraket til EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:15.06)
  manchester united-stjernen marcus rashford var ikke med da den engelske landslagssjefen gareth southgate presenterte bruttotroppen til fotball-em tirsdag. rashford var et av de aller fremste navnene som manglet da southgate offentliggjorde sine utvalgte. med var heller ikke tidligere liverpool-spiller jordan henderson. fire landslagsdebutanter er derimot med i troppen: evertons jarrad branthwaite, liverpool-duoen curtis jones og jarell quansah samt crystal palace-stjerneskuddet adam wharton. burnley-keeper james trafford har heller ingen landskamper fra før. vraket i den engelske em-troppen er for øvrig også chelsea-trioen raheem sterling, ben chilwell og reece james. de to sistnevnte har vært svært skadeplaget denne sesongen. inne er derimot manchester united-unggutten kobbie mainoo, som har tatt premier league med storm de siste månedene. det samme er crystal palace-spiller eberechi eze. listen over spillere som ble presentert tirsdag talte i alt 33 navn. southgate kan maksimalt ta med seg 26 spillere til sluttspillet i tyskland som starter 14. juni. dermed må syv navn ut i tiden som kommer. den endelige fristen for å melde inn troppen er 7. juni. (ntb)

  Regjerende NBA-mestere Nuggets slått ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:08.40)
  regjerende mestere denver nuggets ble natt til mandag slått ut av nba-sluttspillet. minnesota timberwolves er videre til sin andre semifinale noensinne. gjestene fra minneapolis lå under med 15 poeng etter at kampen var halvspilt. ledet av karl-anthony towns, som endte med 23 poeng og 12 returer, kjempet de seg tilbake i kampen. før siste periode startet, var nuggets` ledelse kuttet til bare ett poeng. timberwolves-stjerna anthony edwards hadde en tøff dag på jobben og endte med bare 16 poeng og treff på 6 av 24 skudd, men stillingen endte likevel 98–90 i gjestenes favør, og timberwolves er dermed videre til sin første semifinale siden 2004, og bare den andre i lagets historie. – dette var en lagprestasjon. når den største stjerna deres slet, så stilte resten av laget opp, sier ekspert og nba-legende charles barkley om timberwolves-seieren. i semifinalen i den vestlige konferansen skal timberwolves bryne seg på dallas mavericks, som natt til søndag slo oklahoma city thunder. i den østlige konferansen skal boston celtics møte indiana pacers, som natt til mandag slo ut new york knicks.

  Pacers til NBA-semifinale – knuste Knicks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:08.39)
  anført av tyrese haliburton kjørte indiana pacers over new york knicks i madison square garden og tok seg til semifinale i nba-sluttspillet. med 130-109-seier er det pacers som får møte toppseedede boston celtics i semifinale etter å ha gitt knicks sjokkbehandling fra start i den 7. og avgjørende kvartfinalekampen. pacers traff med 29 av 38 skudd i første halvdel. det gir uttelling på 76,3 prosent, det høyeste i en sluttspillkamp siden statistikken først ble ført i 1997. gjestene ledet 70-55 halvveis. resten av veien dro pacers fra hver gang knicks prøvde å ta seg inn i kampen. pacers er i semifinale for første gang på ti år. – jeg sa til spillerne at om man vinner 7. kamp i madison square garden så har man skrevet historie, sa trener rick carlisle.

  Solbakken seriemester i Tsjekkia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:22.04)
  markus solbakken spilte den siste snaue halvtimen da sparta praha vant 5-0 borte over mlada boleslav og ble tsjekkisk seriemester i fotball. sparta-spissen jan kuchta ble den store helten. han scoret de fire første målene i lørdagens bortekamp i nest siste runde i sluttspillet. scoringene i det 20., 23., 35. og 50. minutt avgjorde alt. solbakken ble byttet inn for lukas haraslin i det 65. minutt. da ledet sparta allerede 4-0. patrik vydra, også han innbytter, scoret det siste målet. nærmeste rival slavia praha vant 2-1 borte mot slovacko, men det var ikke nok til å holde liv i spenningen. det skiller fire poeng før siste runde. christos zafeiris og conrad wallem fikk begge innhopp for slavia lørdag. solbakken spilte åtte kamper i grunnserien (tre fra start) og har spilt tre av fire i sluttspillet (en fra start). sparta har ikke tapt en seriekamp han har spilt i. sparta er nasjonal seriemester for 38. gang. (©ntb)

  Hovland med kjemperunde – fikk eagle fra 70 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:08.38)
  viktor hovland gikk annen runde av pga-mesterskapet i golf på fire slag under par. nordmannen slo innspillet rett i koppen til eagle på hull fire. hovland var tre slag under par etter første runde og fikk starten på annen runde forskjøvet med noen timer grunnet en ulykke like ved anlegget i morgentimene. da han kom i gang leverte han tre par før det smalt på par fire-hullet nummer fire. fra om lag 70 meter fikk han eagle. ballen spratt en gang på greenen før den forsvant. – for et sirkus av et golfslag, utbrøt viaplay-kommentator joakim mikkelsen. nordmannen gjorde i etterkant fem birdier og to bogeyer. han er åtte slag under par totalt etter annen runde og har fire slag opp til turneringsleder xander schauffele. 26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant pga-sluttspillet. han har blant annet stått over flere turneringer. foran helgens turnering i louisville, kentucky ble det kjent at hovland har gjenopptatt samarbeidet med treneren joe mayo. hovland ble nummer to i fjorårets utgave av pga-mesterskapet. vinneren av årets andre majorturnering får med seg i overkant av 33 millioner kroner. (©ntb)

  Andre runde av PGA-mesterskapet utsatt etter dødsulykke – Scheffler pågrepet av politiet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:13.22)
  viktor hovland og resten av golfeliten må vente med å gå i gang med annen runde av pga-mesterskapet i louisville etter en fatal ulykke i nærheten av anlegget. det opplyser arrangøren i egne mediekanaler. trioen rich beem, sebastian söderberg og kazuma kobori skulle etter planen innlede runden klokken 13.15. sky sports skriver at utsettelsen skyldes en kollisjon som involverte en fotgjenger og en buss. fotgjengeren ble erklært død på stedet, ifølge en uttalelse fra det lokale politiet. ifølge flere medier, blant andre sky sports og expressen, skal amerikanske scottie scheffler ha blitt anholdt av politiet etter angivelig å ha forsøkt å unngå åstedet da han ble stanset av politiet. han skal senere ha blitt løslatt. en ny oppdatering om starttidspunktene skulle etter planen komme klokken 13, men det lar foreløpig vente på seg tidligste start på runden er én time etter ny oppdatering. norske hovland skulle etter planen slå ut klokken 19.51. det tidspunktet blir etter alt å dømme flyttet på. hovland innledet turneringen med tre slag under par torsdag, da han blant annet leverte fem birdier. 26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant pga-sluttspillet. han har blant annet stått over flere turneringer. (©ntb)

  God Hovland-start i PGA-mesterskapet – Schauffele med rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:21.41)
  viktor hovland leverte fem birdier og er tre slag under par etter første runde av majorturneringen pga-mesterskapet. 26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant pga-sluttspillet. han har blant annet stått over flere turneringer. foran helgens turnering i louisville, kentucky ble det kjent at hovland har gjenopptatt samarbeidet med treneren joe mayo. tre slag under par på første runde gir en foreløpig 8.-plass. hovland ble nummer to i fjorårets utgave av pga-mesterskapet. xander schauffele har fått en mildt sagt god start på turneringen. amerikaneren gikk første runde ni slag under par og tangerte historiens beste runde i majorsammenheng. 62 slag på runden er rekord i pga-mesterskapets historie.

  18-åring imponerte i viktig Norge-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:18.44)
  etter tre strake tap hittil i vm var kampen mot danmark svært viktig for norge. håpet om å gå videre til kvartfinale lever dermed for norge. de må etter alle solemerker ta tre strake seirer hvis det skal være mulig første periode endte målløs for begge lag, men i den andre perioden leverte førsterekka til norge et mønsterangrep. mats zuccarello brukte både kølle og skøyte til å finte seg forbi det danske forsvaret, før han serverte talentet michael brandsegg-nygård som sendte en suser retning danmarks mål. dette var 18-åringens andre nettkjenning hittil i mesterskapet og i pausen satt han pris på å spille med zuccarello og resten av førsterekka. – for min del er det utrolig kult. det er jo folk jeg har sett opp til hele livet, så det er kult å få lov til å spille med dem. de er utrolige bra med puck og finner gode pasninger. så er det opp til meg å gjøre noe med det, sa michael brandsegg-nygård til viaplay i pausen etter første periode. store deler av hockeyverden har hatt målscoreren på radaren den siste tiden. det er også ventet at 18-åringen vil bli valgt ut tidlig i nhl-draften i sommer. norge kjempet heroisk og holdt unna for danskene i den siste perioden. med ti sekunder igjen på klokka snappet eirik salsten opp pucken, og da buret stod tomt punkterte han kampen. dermed fikk norge en skikkelig opptur i mesterskapet. norge har tapt sine tre første kamper mot henholdsvis sveits, tsjekkia og finland. dermed må norge kjempe om å holde seg i a-sluttspillet. det er ett lag som rykker ned derfra. derfor var dagens seier ekstremt viktig for norges hockeylandslag. håpet om å gå videre lever. de må etter alle solemerker ta tre strake seirer dersom det skal bli kvartfinalespill. noe som kommer til å bli tøft når det er hockeynasjonen canada venter på torsdag. østerrike og storbritannia er de to resterende lagene norge skal møte.

  NHL-stjerne utestenges i et halvt år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:09.04)
  bare en time før mandagens sluttspillkamp mot dallas stars, fikk colorado avalanches russiske stjerne valerij nitsjusjkin beskjed om at han er utestengt i et halvt år uten lønn. nitsjusjkin som så langt er sluttspillet mest effektive med sine ni mål, er blitt plassert i fase tre i nhls og spillerforeningens støtteprogram. det innebærer at han har brutt reglene i programmet som han har vært en del av i to måneder tidligere denne sesongen. hvorfor russeren var blitt satt under behandling i programmet, er ikke offentliggjort. avalanche er én kamp unna å bli slått ut av kvartfinalen i nhl-sluttspillet etter mandagens 1-5-tap for dallas stars. stars leder 3-1 sammenlagt. (ntb)

  To drømmemål av Schjelderup: – Han er en gullfugl

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:22.46)
  andreas schjelderup fortsetter sin gode sesong i dansk fotball. søndag bidro 19-åringen med to imponerende mål da nordsjælland slo silkeborg 4-1. med det har nordlendingen scoret sju må på sju kamper i sluttspillet. han sendte hjemmelaget opp i 2-1 etter en drøy times spill før han økte ledelsen etter 86 minutter. begge scoringene sto han for helt på egenhånd. det første kom fra egen banehalvdel. han dro seg inn i 16-meteren, lurte av et par siljeborg-spillere før han avsluttet. like før slutt var det nesten reprise. – det er en gullfugl. det er mest ergerlig for fcn at de ikke eier ham så de kan selge ham for 100 millioner kroner igjen, sier viaplay-ekspert francis dickoh. (ntb)

  Hovland to ganger i vannet – fortsatt langt bak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:21.28)
  viktor hovland gikk nok en ujevn runde i pga-turneringen i charlotte lørdag. dagen besto blant annet av to slag i vannet. hovland var på vei mot en runde under par, men en lei dobbeltbogey på nest siste hull spolerte det. da slo han i vannet på par tre-hullet og trengte flere slag på å finne koppen. vannbesøk ble det også på hull sju, men da reddet han bogey. nordmannen endte runden ett slag over par etter fem birdier, fire bogeyer og en dobbeltbogey. totalt er hovland tre slag over par på 45.-plass. turneringen i charlotte er en del av pgas rekke av turneringer med litt høyere status enn andre. det gjør at bare 68 spillere får delta, og det er ingen cut etter to runder. sisteplassen får med seg 40.000 dollar, mens vinneren får en utbetaling på 3,6 millioner dollar (42 millioner kroner). hovland har hatt en tung sesongstart etter at han i fjor gikk til topps i pga-sluttspillet. han har blant annet stått over en rekke turneringer for å prioritere trening. (ntb)

  Carlsen reddet remis etter tabbe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:17.21)
  magnus carlsen måtte gi fra seg ledelsen i hurtig- og lynsjakkturneringen i grand chess tour fredag. etter dagens tre hurtigsjakkpartier er carlsen på 2.-plass, ett poeng bak kinesiske wei yi. carlsen åpnet med remis mot rameshbabu praggnanandhaa før det ble seier mot vincent keymer. i det siste partiet ble det en ny remis mot anish giri. carlsen reddet seg inn etter å ha kommet skjevt ut i sluttspillet. turneringen i warszawa avsluttes med to runder lynsjakk lørdag og søndag. det er to poeng for seier og ett for remis i hurtigsjakk, halvparten i lynsjakk. magnus carlsen står foran en travel helg. fredag starter nemlig årets 2. champions chess-turnering. etter å ha gjort unna grand chess tour-partiene som startet 13.00, var det bare å forberede seg til champions chess-partier utover kvelden. (ntb)

  Hete hoder og bråk i NHL-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:09.42)
  det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i nhl-sluttspillet mellom florida panthers og boston bruins. i alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen. panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket. superstjernene matthew tkachuk (boston) og david pastrnak (florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. de ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen. – vi snakker om to stjerner. det litt hett og de ville utfordre hverandre. jeg synes det var kjempebra. de så ok ut da det hele var over. kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa panthers -trener paul maurice til ap etter kampen. totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. hele tolv spillere fikk kampstraff. lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag. (ntb)

  Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:18.38)
  norges j17-landslag har fått tøff medfart i em-sluttspillet. etter 0-3-tap for england i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot frankrike onsdag. frankrike er tittelforsvarer i j17-em, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som norge slo i em-kvalifiseringen i mars. norge holdt 0-0 i en halv omgang på malmö idrottspark, men så raknet det. to ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0. så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne rachael adedini og djenna-léna tene scoret fire ganger til. adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (ntb)

  Alexander Bonsaksen med sjokkovergang til Vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:13.00)
  den tidligere frisk asker-spilleren alexander bonsaksen (37) har meldt overgang til rivalen vålerenga på en ettårskontrakt. overgangen kommer etter to år i asker. – jeg merket etter hvert at uansett hvor bra tilbudet eller opplegget var i asker, så var det hit jeg ønsket meg innerst inne, sier bonsaksen til nrk. bonsaksen har tidligere vunnet sluttspillet tre ganger med vålerenga. overgangen kommer to år etter at han valgte bort vålerenga ved forrige hjemkomst fra et utenlandsopphold på syv år. han står med to gull i den finske ligaen. – akkurat nå føles det jævlig bra, men det er ikke et lett valg. jeg hadde det jo bra der jeg var. det var to fine år, sier bonsaksen. 37-åringen er forberedt på reaksjoner som måtte komme når han har valgt å gå over til frisk asker-rivalen. – reaksjonene blir helt sikkert blandet. det får man bare tåle, sier bonsaksen. dette er vålerengas tredje nysignering på én uke. tidligere har stian kaltrud nystuen og mikkel christiansen blitt presentert for sølvvinneren i årets sluttspill.

  tittelforsvareren ute av nhl-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:07.25)
  Dallas Stars slo kraftfullt tilbake i sluttspillserien mot regjerende NHL-mester Vegas Golden Knights og avgjorde i sjuende kamp. Det skjedde i en dramatisk kamp der Radek Faksa scoret vinnermålet tidlig i tredje periode. Stars hadde startet best av sju-serien elendig med to strake hjemmetap, men vant fire av de fem siste kampene. For Vegas-spillerne er det nå bare å forberede seg til neste sesong. I kvartfinalen skal Dallas opp mot Colorado Avalanche, som slo ut Winnipeg Jets i løpet av fem kamper. I Eastern Conference ser New York Rangers fortsatt ut som en klar tittelkandidat. Den svenske stjernen Mika Zibanejad scoret to ganger og noterte én assist da laget åpnet kvartfinalen med 4-3-seier over Carolina Hurricanes søndag. (NTB)

  Larvik knep den siste semifinaleplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:19.48)
  larvik slo molde 28-27 på hjemmebane og tok seg som siste lag til semifinalen i håndballsluttspillet for kvinner. fra før er vipers kristiansand, storhamar og sola klar for neste fase i sluttspillet. oppgjøret mellom larvik og molde var det eneste som måtte ut i en tredje kamp i best av tre-serien. på egen parkett tok larvik tak i kampen i 2. omgang. maja furu sæteren ble toppscorer for vertene med sine sju nettkjenninger. sherin obaidli scoret seks mål for molde. veteranen heidi løke pådro seg nylig en lyskeskade og gikk glipp av skjebnekampen torsdag. – denne skaden kan ta tid. hvor lenge vet vi ikke ennå, men denne sesongen er i alle fall ferdigspilt for heidi, sa larvik -arne senstad til tv 2 før oppgjøret. de første semifinalekampene spilles 7. eller 8. mai med runde to én uke senere. skulle det bli en tredje kamp, vil den spilles 18. mai. vipers er regjerende mester i sluttspillet. (ntb)

  Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:19.53)
  elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot arendal tirsdag kveld. elverum møter kolstad, som slo ut drammen i sine semifinalekamper med 2-0. første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i trondheim.


  lillebergs tampa bay tapte stort – ute av nhl-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:06.05)
  emil martinsen lilleberg og tampa bay lightning tapte mandag 1-6 mot florida panthers i årets nhl-sluttspill. dermed er nhl-sesongen over for lilleberg. florida panthers ledet 3-1 i kamper i årets nhl-sluttspill, hvor det spilles best av sju. dermed var det «vinn eller forsvinn» for emil lilleberg og hans tampa bay i nattens kamp i florida. det endte med «forsvinn». dermed var det florida panthers tok seg videre til andre runde av nhl-sluttspillet. emil lilleberg fikk 18 minutter og 7 sekunder på isen. (ntb)


  suverene vipers til semifinale i sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:20.52)
  vipers kristiansand knuste gjerpen 33-19 og tok seg til enkelt til finale i håndballsluttspillet. dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot györ i den første kvartfinalen i mesterligaen. i hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for vipers. klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en nm-pokal. sluttspillet står igjen. anna vjakhireva ble vipers` toppscorer med sju mål på ni skudd mot gjerpen i skienshallen. gjestene ledet «bare» 15-11 til pause. fra før har storhamar og sola tatt seg videre. de slo ut henholdsvis oppsal (29-28 og 39-27) og fredrikstad (30-24 og 37-21). i den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med larvik. det første oppgjøret ga lhk-seier 35-29. (ntb)

  Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:20.07)
  kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over drammen. i den første kampen vant kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i drammen ble det 28-23-seier for bortelaget. dermed vant kolstad semifinalen sammenlagt 60-49. kort tid før pausen fikk drammens nøkkelspiller august storbugt rødt kort etter at sander sagosen dundret i parketten. tv 2s håndballekspert bent svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig. – bildene lyver ikke. det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa svele på direkten. kjelling hadde et helt annet syn på saken. – det er et latterlig rødt kort. han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. det er en skulder som treffer ham, sa dhk-treneren til tv 2 i pausen. – jeg skjønner at det er vondt for stakkars sander som får den i ansiktet. rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte kjelling. storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi kolstads robuste forsvarsblokk. – det er kjempeuheldig og kjempetrist. jeg gir dommer en mulighet til å dømme. det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. det er ikke med vilje, sa han til tv 2. øif arendal tar imot elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36. tidligere i sesongen har kolstad vunnet både serien og nm. (ntb)


  Håndballkvinnene OL-åpner mot Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:11.53)
  norge innleder ol-turneringen for kvinner i paris mot sverige, mens argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering. det ble klart da det internasjonale håndballforbundet la ut ol-programmet mandag. slik spiller norges kvinner i gruppe a: 25. juli: norge – sverige 21.00. 28. juli: danmark – norge 16.00. 30. juli: norge – sør-korea 11.00 1. august: slovenia – norge 21.00. 3. august: norge – tyskland 19.00. slik spiller norges menn i gruppe b: 27. juli: norge argentina 16.00 29. juli: frankrike – norge 19.00. 31. juli: norge – ungarn 09.00. 2. august: norge – egypt 21.00 4. august: danmark – norge 19.00. fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. alle innledende kamper spilles i paris, mens sluttspillet går i lille. (©ntb)

  Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:14.39)
  de to usa-proffene emil lilleberg og mathias emilio pettersen har forsikret landslagssjef tobias johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under vm. spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. lillebergs tampa bay lightning ligger under 0-3 i kamper mot florida panthers, mens emilio pettersens texas stars slo ut manitoba moose og møter milwaukee admirals i en best av fem-serie. – jeg spiste middag med emil for en måned siden, og han var veldig positiv til vm-spill når han er ferdig der borte. men det er usikkert om tampa vil sende ham til syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier johansson til nitten.no. første kamp for emilio pettersen & co. spilles først 2. mai. serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene. – jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille vm om det åpner seg opp en mulighet for det, sier pettersen. – kan du reise dersom dere ryker i neste runde med texas stars? – jeg er usikker på hva som skjer med dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han. fra før har veteranene mats zuccarello og patrick thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i praha, som spilles fra 10. til 26. mai. (©ntb)

  Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:22.11)
  kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet. seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før dhk noterte sitt første. bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og kolstad vant med seks mål. semifinalen spilles i best av tre oppgjør. kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag. den andre semifinalen er mellom elverum og øif arendal. kolstad er regjerende sluttspillmester. inntil fjorårets finaletap hadde elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (ntb)


  Nok et tap for Lilleberg og Lightning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:06.18)
  emil lilleberg og hans tampa bay lightning tapte 3–2 borte for florida panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av stanley cup-sluttspillets første runde. lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

  Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da eksploderte det på hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen. – det er helt magisk. jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. jeg har drømt om dette. dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier thoresen til nrk. – det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år. med tirsdagens triumf er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». tross tapet, lar storhamar-trener petter thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier». – imponert av vålerenga. de har mistet flere sentrale spillere og kriget mot oilers i syv kamper. jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier thoresen til nrk. og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i nm-sluttspillet. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)

  Norsk tenåring rankes høyt før NHL-draften

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:06.28)
  oslo-gutten og mora-løperen michael brandsegg-nygård (18) kan bli hentet av en klubb i verdens beste ishockeyliga allerede til sommeren. i forrige uke ble nhls endelige liste over såkalte «draft prospects» til sommerens draft klar, og der markerer den unge nordmannen seg i toppen. blant de internasjonale utespillerne, altså ikke-nordamerikanerne, rangeres brandsegg-nygård på 5.-plass. brandsegg-nygård er sønn av den mangeårige vålerenga-spilleren kjell richard nygård og er født og oppvokst i oslo. han spilte juniorhockey i vif før han flyttet til sverige og mora foran 2022/23-sesongen. på nivå to i sverige har han fått et gjennombrudd det siste året. han noterte 18 målpoeng på 41 kamper i grunnserien og ytterligere ti poeng på tolv kamper i sluttspillet. brandsegg-nygård var også god for norge i junior-vm og har allerede debutert for landslaget på seniornivå. han har selv et mål om å bli valgt i første runde i nhl-draften. det har ingen nordmann blitt tidligere. – nå har jeg skrudd hodet til at jeg skal gå i første runde. da vil jeg så klart bli veldig skuffet om det ikke skjer noe, sa han til tv 2 i november. ytterligere to nordmenn er inne blant de 100 største internasjonale talentene inn mot nhl-draften. vålerenga-backen stian solberg ligger på 20.-plass, mens lørenskog-løper mathias dehli rangeres som nummer 80. de er også 18 år gamle. den russiske khl-backen anton silajev topper rankingen blant de europeiske spillere. blant nordamerikanerne levnes macklin celebrini fra universitetet i boston størst sjanser i draften. selve nhl-draften skjer 28. og 29. juni, trolig i las vegas. før det skal det holdes draftlotteri for å avgjøre rekkefølgen nhl-lagene får velge i. (ntb)


  Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:18.54)
  mats zuccarello åpner for å spille årets ishockey-vm for norge «om han blir tatt ut på laget». minnesota wild er ikke med i årets nhl-sluttspill. derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. han har ikke spilt vm for norge siden i russland i 2016. – det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter zuccarello-agent kevin skabo til nitten.no fredag ettermiddag. zuccarello spilte og scoret da det ble tap for seattle kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for minnesota wild. de var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet. under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten michael russo med følgende melding som russo har lagt på x. – han sa at han spiller for norge i vm om han kommer med på laget, skriver russo. (ntb)

  Zuccarello-scoring i Wild-tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:06.10)
  seattle kraken slo minnesota wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet. krakens tye kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. ett minutt senere gikk kraken opp i en 4-2-ledelse før wilds brock faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt. kirill kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og mats zuccarello scoret det utlignende målet for wild midtveis i tredje periode. det ble hans tolvte mål for sesongen. nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (ntb)  Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:19.06)
  norge havnet i gruppe med arrangørland østerrike, slovenia og slovakia da trekningen for årets kvinne-em i håndball ble gjort torsdag. norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i østerrike, ungarn og sveits. laget spiller sine innledende kamper i gruppe e i innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden. em-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner. fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe. hovedrundekampene er lagt til debrecen og wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i wien. norge har vunnet håndball-em for kvinner hele ni ganger. det første gullet kom i 1998. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »