Hovedsiden

Liten annonse
  Sønnen til Zlatan signerte proffkontrakt med Milan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 40 minutter gammel - (torsdag 18. juli 2024 KL:12.32)
  maximillian ibrahimovic (17), sønn av fotballegenden zlatan ibrahimovic, har signert sin første proffkontrakt med milan. det bekreftes av klubbens 2.-lag, milan futuro, på instagram. maximillian har tidligere spilt ungdomsfotball for milan, men nå skal han spille for 2.-laget. det holder til på tredje nivå i italia, serie c. pappa zlatan er ansatt i en rådgiverrolle for milan. la gazzetta dello sport har tidligere meldt at 42-åringen kommer til å ha en viktig rolle i milans signeringer denne sommeren. den svenske fotballegenden spilte 193 kamper for milan over to perioder og scoret totalt 93 mål for klubben. sommeren 2023 la zlatan opp som fotballspiller. (ntb)  Seks svenske idrettsutøvere går rettens vei – krever OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:16.37)
  seks svenske idrettsutøvere er svært misfornøyd med ikke å ha blitt tatt ut til ol selv om de er innenfor på ranking. nå går de til idrettens voldgiftsrett (cas). det kommer frem hos sveriges radio. de seks utøverne er de fem friidrettsutøverne rebecka hallerth (slegge), sara lennman (kule), yolanda ngarambe (1500 meter), leo magnusson og simon sundström (3000 meter hinder), samt seileren emil bengtson. alle seks er innenfor kvalifiseringsgrensene til den internasjonale olympiske komité (ioc), men sveriges olympiske komité har valgt å utelate dem. grunnen som ble gitt, er at de ikke når opp til kravet om at en topp-tolv-plassering er innen rekkevidde. de har sammen gått rettens vei for å få en mulighet til å delta i sommerens ol i paris, og mener at de svenske uttakskriteriene strider mot den olympiske bevegelsen. den siste tiden har den norske hinderløperen jacob boutera vært misfornøyd med olympiatoppen av samme grunn etter norges ol-uttak. du kan lese mer om det her. (ntb/nrk)  Bodø/Glimt solgte Grønbæk for rekordsum

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:21.34)
  bodø/glimt er enig med ligue 1-klubben rennes om en rekordovergang for danske albert grønbæk (23). det bekrefter glimt på sine nettsider. – det er vemodig, men jeg syns det er på riktig tidspunkt, og noe jeg har ønsket selv. det er med blandede følelser at jeg reiser nå, for jeg har hatt en vanvittig god tid i glimt, sier grønbæk. onsdag erfarte både vg, nettavisen og avisa nordland overgangen. de to sistnevnte skrev at avtalen har en totalpakke på 15 millioner euro, noe som tilsvarer over 170 millioner kroner. i tillegg skal det ligge noen bonuser og en videresalgsklausul i avtalen. det gjør den til tidenes største i eliteserien. den tidligere rekorden hadde david datro fofana på 130 millioner kroner da han gikk fra molde til chelsea. glimt skriver ikke hvor mye overgangssummen er, men betegner den som «en større overgangssum». – det er en veldig fin historie. det betyr selvfølgelig mye at jeg kan gi igjen i forhold til det som bodø/glimt har gitt meg, så det setter jeg pris på, sier grønbæk. grønbæk gjorde sommeren 2022 overgang fra danske agf til bodø/glimt, hvor han har gjort braksuksess. fasiten etter 87 kamper med glimt er 30 mål og 16 målgivende pasninger. rennes endte forrige sesong på 10.-plass i ligue 1, fem poeng bak 7.-plassen som sikret spill i conferenceligaen. (ntb)

  Sandvolleyball: Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i Wien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:18.33)
  anders mol og christian sørum vant finalen på verdenstouren i sandvolleyball i wien mot polske michal bryl og bartosz losiak med settsifrene 25-23, 21-12. det lover godt for et av norges største gullhåp i sommerens ol i paris, to uker før deres første kamp i lekene. tittelforsvarerene fra sist ol hadde aldri tapt mot deres polske motstander før og var heller aldri særlig truet på sanden i wien. det første settet var riktignok jevnt og den polske duoen forsvarte noen setballer fra nordmennene, før mol og sørum sikret 25-23. i andre sett tok den norske duoen initiativet fra start og sikret seieren med 21-12. søndagens finale var den norske duoens første på verdenstouren i sandvolleyball denne sesongen. nordmennene har ikke fått deltatt i så mange turneringer som ønsket i år, etter at mol pådro seg brudd i foten i mars. i paris-ol kan duoen bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et ol-gull. i frankrike er de imidlertid ikke like store favoritter som sist. den unge svenske duoen jonatan hellvig og david åhman har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og er verdensenere. svenskene deltok ikke i wien. (ntb)

  Supertid fra Jæger - ny norsk rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:14.15)
  henriette jæger satte ny norsk rekord på 400 meter under stevnet resisprint i sveitsiske la chaux-de-fonds søndag. hennes nye rekord lyder på 49,85. hun endte som nummer to i selve løpet, kun slått av bahrainske salwa eid naser. vinnertiden hennes ble 49,66. den ble satt søndag under stevnet resisprint i sveitsiske la chaux-de-fonds. jægers tidligere rekord var 50,81, og ble satt under diamond league-stevnet bislett games tidligere i år. det har vært knyttet stor spenning til hvilken om jæger skulle løpe 200 eller 400 meter til sommerens ol i paris. tidligere denne måneden, etter at jæger hadde tatt gull på begge distansene i nm, bekreftet mor og trener unn merete jæger at valget har falt på 400 meter. tidligere i stevnet satte nederlandske femke bol europeiske rekord på 400 meter hekk med tiden 50,96.

  Frankrikes idrettsminister svømte i Seinen to uker før OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:11.44)
  amelie oudea-castera grep muligheten og tok seg en svømmetur i seinen lørdag morgen. vannkvaliteten i elven har bedret seg kraftig de siste ukene før ol. idrettsministeren oudea-castera og resten av den politiske ledelsen i landet har til tider vært under press før startskuddet til ol går om under to uker. flere ganger har målinger vist at e. coli-nivået i seinen har vært langt over den anbefalte grensen, men de siste ukene har prøvene gitt gode svar. lørdag var oudea-castera og para-triatleten alexis hanquinquant på plass for å ta seg en svømmetur, viser klipp i sosiale medier, ifølge afp. også frankrikes president emmanuel macron har lovet å prøve seg i vannet. utendørssvømmerne og triatletene skal konkurrere i elven under ol, som starter 26. juli med åpningsseremoni langs seinen. afp skriver at det er brukt omkring 1,4 milliarder euro, omkring 16 milliarder kroner, på å oppgradere kloakken og gjøre andre tiltak for å forbedre kvaliteten. fra sommeren 2025 vil publikum også få lov til å svømme i seinen i enkelte områder, noe som har vært forbudt siden 1923. (ntb)


  Spania-stjerne vil lokke Rodri til Madrid: – Sier det hver dag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:21.55)
  real madrid-veteranen dani carvajal jobber knallhardt for å prøve å overtale rodri om å bytte ut manchester med den spanske hovedstaden. det røpte høyrebacken i intervju med el partidazo de cope da han fikk spørsmål om han ønsker at real madrid skal signere midtbaneankeret. – ja, uten tvil. jeg sier det til ham hver dag. forlat manchester, det er ingen sol. kom til madrid. vi trenger deg, og du er her fra madrid, svarte carvajal, gjengitt av marca. 32-åringen har imidlertid ikke klart å overtale manchester city-juvelen helt enda. – ja, vel, jeg har en kontrakt, og det er ingen klausuler her … men det tar tid. det ville være den perfekte signeringen, uten tvil. å være spansk, i madrid … jeg tror det ville passe perfekt, sa carvajal. rodri gjorde sommeren 2019 overgang fra atlético madrid til city. (ntb)

  United-flopp bekrefter exit

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:14.38)
  donny van de beeks trøblete tid i manchester united er over. nederlenderen tar i sosiale medier farvel med klubben og fansen. det er ventet at midtbanespilleren selges til mesterligaklare girona i spania. – mitt minneverdig eventyr i klubben har kommet til veis ende. jeg vil takke for all støtten jeg har fått, skriver van de beek på instagram. 27-åringen ble hentet til manchester united fra ajax sommeren 2020. da var ole gunnar solskjær manager i klubben, men van de beek klarte aldri å bli et førstevalg. de siste årene har han to ganger vært på utlån (everton og eintracht frankfurt). heller ikke det ga fart på karrieren. van de beek endte på 62 kamper for united og scoret bare to mål. han ble hentet for 34 millioner pund, som i dag tilsvarer over 460 millioner kroner. (ntb)  Kun 16 russiske utøvere påmeldt til OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:06.43)
  bare 16 russere og 17 belarusere har takket ja til å konkurrere under et nøytralt flag under sommerens ol i paris. den oppdaterte listen, som dekker ti disipliner med alt fra sykling til svømming og tennis, kan imidlertid endre seg dersom en trekker seg, sa en talsperson for den internasjonale olympiske komité (ioc) til afp. så langt har ioc telt 19 russiske avslag og sju fra belarusiske utøvere. blant dem er tennisstjernene aryna sabalenka og viktoryja azarenka. de fire inviterte russiske judoutøverne avslo alle sammen, noe også bryterne gjorde. de russiske turnerne hadde på forhånd meldt at de ikke ville delta. friidrettsutøverne er imidlertid alle utestengt av det internasjonale friidrettsforbundet. ioc har også utestengt de to landene fra alle lagkonkurranser. russland og belarus får ikke delta i ol på grunn av invasjonen ukraina. i stedet har individuelle utøvere lov til å konkurrere under et nøytralt flagg. ol arrangeres i paris fra 26. juli til 11. august. (ntb)

  Raskest i EM

  Kilde: VG Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:07.59)
  kylian mbappé har målt den høyeste toppfarten under sommerens fotball-em, mens en slovensk midtbanespiller overrasker negativt.

  Uefa har offentliggjort EMs raskeste spillere – fransk gullkalv topper listen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:07.56)
  kylian mbappé har målt den høyeste toppfarten under sommerens fotball-em, mens en slovensk midtbanespiller overrasker negativt. det kommer fram av det europeiske fotballforbundets (uefa) statistikk. uefa har på sine sider offentliggjort topphastigheten til alle spillerne så langt under årets em, hvor mbappé er raskest med en måling på 36,5 kilometer. spanske ferrán torres (36 km/t) ligger som nummer to på listen, mens slovenske benjamin sesko (35,9) følger rett bak på 3.-plass. slovenerens lagkompis, jasmin kurtic, kommer imidlertid ikke så godt ut av listen. midtbanespilleren har målt den laveste toppfarten av samtlige spillere, inkludert alle keeperne. hans toppfart er mål til 20,5 kilometer. de engelske semifinalistene kommer heller ikke veldig godt ut av listen med kyle walker (34,8) som deres raskeste spiller helt nede på 19.-plass. nestemann er ezri konsa på 47.-plass. topp ti raskeste i em: 1) kylian mbappé, frankrike 36,5 km/t 2) ferrán torres, spania 36 3) benjamin sesko, slovenia 35,9 4) leroy sane, tyskland og valentin mihaila, romania 35,8 6) theo hernández, frankrike 35,7 7) dan ndoye, sveits og micky van de ven, nederland 35,6 9) rasmus højlund, danmark 35,5 10) rafael leão, portugal 35,4 (ntb)  Therese Johaugs comebackavgjørelse tas trolig i august

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:11.27)
  therese johaug er ventet å ta en endelig comebackavgjørelse i første del av august, opplyser manager jørn ernst til ntb. – jeg regner med det blir første del av august, etter ferien, skriver ernst i en melding. i midten av juni sa ernst til tv 2 at planen var å ta en avgjørelse før sommeren, men at det ikke var satt en konkret dato. da det norske kvinnelandslaget ble presentert i april bekreftet sjur ole svarstad til ntb at johaug er velkommen på landslaget dersom hun bestemmer seg for å satse fram mot vm på hjemmebane. marit bjørgen og pål gunnar mikkelsplass er ansatt som assistenttrenere for langrennskvinnene. johaug returnerte til langrennssporet med et brak da hun tok et overlegent gull på nm-tremila i mars. 1. mai vant hun grue halvmaraton med den sterke tiden 1.11.25. det var bare 55 sekunder bak norges friidrettsforbunds em-krav på distansen. 36-åringen fra dalsbygda tok i helgen en suveren seier i lofoten skyrace, nesten ti minutter foran neste kvinne på resultatlista. johaug har 14 vm- og fire ol-gull i karrieren. tre av ol-gullene kom i beijing for to år siden. (ntb)

  Sara Hørte ferdig i Rosenborg – klar for serieleder Vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:11.21)
  midtstopper sara hørte (23) signerer for vålerenga når kontrakten med rosenborg løper ut i slutten av juli. vålerenga bekrefter overgangen i en pressemelding mandag. hun har signert en toårskontrakt med serielederen. – det var et veldig vanskelig valg, for jeg har hatt det veldig bra i rosenborg. samtidig så tror jeg at jeg kan utvikle meg enda mer i vålerenga. jeg synes fremtiden til vålerenga er veldig spennende, både med spillerne og støtteapparatet, sier hørte. hørtes første kamp i vålerenga-drakten kan bli mot nettopp rosenborg 10. august. toppserien har spillepause fram til da. vålerenga er åtte poeng foran rosenborg på tabellen, men har én kamp mer spilt enn trønderne. hørte har de to siste årene spilt for rosenborg etter overgangen fra kolbotn. vålerengas sportssjef steinar pedersen sier at vålerenga lenge har ønsket seg spilleren. – for det første er vi veldig fornøyde med å ha signert sara, en spiller som vi har ønsket oss lenge. vi var interessert i sara da hun dro til rosenborg sommeren 2022, og nå åpnet muligheten seg, sier han. hørte står med fem landskamper der den hittil siste kom under vm i fjor sommer.

  Klaesson forlater Leeds til fordel for polsk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:19.40)
  kristoffer klaesson (23) har signert for den polske klubben raków częstochowa. det melder klubben på sine hjemmesider søndag. den norske målvakten har vært i den engelske klubben leeds siden sommeren 2021. han signerte da en kontakt ut 2025. klaesson fikk totalt fire kamper for klubben, med en kamp på det øverste nivået i england. nå er han klar for polen hvor han har signert en kontrakt frem til sommeren 2027. – det er et litt uortodoks valg, og målet er å få spille kamper fast hver uke. målet mitt er å komme på a-landslaget. det er definitivt et mål jeg har, sier han til vg. klaesson har 20 kamper for norges u-21-landslag.


  Russiske brytere boikotter OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:14.49)
  russiske brytere, som har fått tillatelse til å delta under sommerens ol i paris, har valgt å avstå fra lekene. det melder det russiske bryteforbundet. – vi godtar ikke det usportslige utvelgelsesprinsippet da den internasjonale olympiske komité (ioc) laget listen over kvalifiserte utøvere, skriver de i en uttalelse. ifølge det russiske bryteforbundet er det en enstemmig avgjørelse fra alle utøverne og trenerne. russland og belarus får ikke delta i ol på grunn av invasjonen ukraina. i stedet har individuelle utøvere lov til å konkurrere under et nøytralt flagg. ingen russiske eller belarusiske lag får delta i ol. ol arrangeres i paris fra 26. juli til 11. august. (ntb)
  Nytt utlån for Vålerenga-forsvarer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:16.32)
  den albanske midtstopperen eneo bitri blir nok en gang lånt ut fra vålerenga. nå er 27-åringen klar for ungarske györ. det skriver vålerenga på sine nettsider. tidligere denne sesongen har bitri spilt for polske ks cracovia, hvor han har notert seg for ett mål på ti kamper. – eneo ønsket å spille på høyest mulig nivå, og får samtidig forutsigbarhet med en hel sesong. når györ kom opp med denne avtalen, passet det veldig bra for begge parter. for oss handler det om økonomi og prioriteringer, sier sportssjef joacim jonsson. låneavtalen strekker seg ut juni 2025, mens bitris kontrakt med vålerenga går til sommeren 2026. forrige sesong rykket vålerenga ned fra eliteserien og som følge ønsket bitri å bli lånt ut for å spille på et høyere nivå enn 1- divisjon i norge. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »