Hovedsiden

Liten annonse

  NFL-stjernens tale ryster idrettsverden – 160.000 krever at han sparkes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:12.59)
  nfl-stjernen harrison butker har skapt kontrovers etter at han holdt en tale ved benedictine college i kansas, usa forrige lørdag. i den 20 minutter lange talen sa han blant annet at han mente at de kvinnelige studentenes viktigste rolle i livet ville være husmor, ifølge bbc. butker kritiserte også abort, lgbt- og pride-arrangementer, surrogati, «degenererte kulturelle verdier», «farlige kjønnsideologier» og «tyranniet av mangfold, rettferdighet og inkludering» i talen sin. butker har spilt for fotballaget kaizer chiefs siden 2017, og i 2020 vant butker og laget sin første super bowl på 50 år. nå har omtrent 160.000 mennesker signert en underskriftskampanje for å få den 28 år gamle spilleren sparket fra klubben. klubben har ikke kommentert saken, og ligaen nfl har uttalt at dette er en «personlig» sak, og at hans synspunkter ikke her nfls. lagkameratene hans i chiefs har stort sett holdt seg stille om oppstyret. quarterback patrick mahomes sa til radioprogrammet the pat mcafee show at han sjelden snakker med sin lagkamerat. – ærlig talt, jeg snakker ikke med harrison hele året. jeg lar ham bare gjøre sin greie, sa mahomes ifølge bbc.

  Toppscorer Bjørlos corner og frispark gikk rett i mål: – Beckham-klasse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:18.58)
  morten bjørlos høyrefot fortsetter å gi fredrikstad praktmål i eliteserien. han gjorde to nye i 4-1-seieren over kfum oslo. rogalendingen ga ffk en pangstart på ekeberg. først gikk hjørnesparket hans rett i nota etter tre minutter, og kort tid etter doblet han ledelsen på frispark. med det tok bjørlo seg opp i fem mål i eliteserien denne sesongen. det gjør ham til delt toppscorer med ole sæter (rosenborg). jeppe kjær fikk også en måldobbel før pause. det var i kampens sjuende minutt at bjørlo slo til med en ny frekkis. da vertene trodde det skulle komme et innlegg, bøyde midtbanemannen i stedet ballen i nærmeste hjørne. ødegaard rakk ikke bort. – david beckham-nivå på den høyrefoten, utbrøt mathisen. hjemmelaget fikk inn en redusering fra krittmerket etter en time. fredrikstad kontrollerte inn seieren og tok seg opp i sterke 14 poeng på sju kamper. det er bare bodø/glimt (19) som har plukket flere. (ntb)


  Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:19.04)
  west ham bekrefter at david moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen. i en pressemelding mandag kveld skriver premier league-klubben at moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år. – jeg har virkelig likt å jobbe med alle i west ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier moyes. i løpet av sin periode i london-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i serieligaen forrige sesong. det var west hams første store trofé siden de vant fa-cupen i 1980. – david har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder david sullivan. med to kamper igjen av sesongen ligger west ham på niendeplass i premier league. lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot luton. klubben skriver at moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om. samtidig som moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både bbc og the athletic at spanske julen lopetegui blir ny manager i west ham. 57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i wolverhampton i august i fjor. (ntb/nrk)
  Tottenham-smell i jakten på Mesterliga-spill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:22.27)
  tottenham jakter noen etterlengtede poeng for å være enda et steg nærmere mesterliga-spill for neste sesong. hindringen var chelsea i london-derbyet. jakten skulle fort ende i en fiasko. for etter 24 minutter ruvet trevoh chalobah høyest i feltet etter et indirekte frispark. dette var hans første mål på over to år. det ekspertene derimot var alt annet enn fornøyd med, var tottenhams håndtering av frisparket. for dette er det tredje målet på rad som de slipper inn fra en dødball – og i fire av fem kamper hvor dette skjer. – dette er så stryk som det bare går an å bli. det er nesten så jeg ikke tror hva jeg ser, sier nils johan semb i viaplay-studio i pausen. vondt skulle bli til verre for tottenham i sin kamp nummer 300 i et london-derby i premier league. også chelseas 2–0 scoring skulle komme etter en dødball. for først smalt det i tverrliggeren fra cole palmer som skjøt fra rundt 25 meter på frispark. ballen var akkurat på feil side av streken for palmer sin del, men kula havnet ut i feltet, hvor nicolas jackson ruvet høyest og headet inn 2–0 til vertene. med hjemmeseier klatret chelsea til 8. plass på tabellen. de er nå kun tre poeng bak sjetteplassen til manchester united som sikrer europa-spill. tottenham er nå syv poeng bak 4.-plassen som sikrer spill i mesterligaen.


  Johnsen og Botheim cupmestere med Malmö

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:17.24)
  malmö viste seg sterkest i straffesparkkonkurransen mot djurgården og kunne juble for cuptittelen. lasse berg johnsen satte det avgjørende straffesparket. malmö sikret seg dermed sitt 16. cuptrofé, noe som er åtte mer enn aik og ifk göteborg. de lyseblå fra sør vant siste cupen i 2022, og de måtte vente i det lengste i onsdagens finalekamp. tobias gulliksen og haris radetinac misbrukte begge sine forsøk i straffesparkkonkurransen. malmö-keeper johan dahlin reddet. lasse berg johnsen på scoret den avgjørende straffen. (ntb)
  VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:23.03)
  det ble 2-2 mellom aston villa og chelsea på villa park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. var sørget for at chelsea ikke stakk av med seieren. dermed tapte villa viktige poeng i kampen om mesterliga-plass. de ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran tottenham på 5. plass. aston villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. marc cucurella var uheldig og scoret selvmål. et kvarter ut i kampen scoret chelsea-spiss nicolas jackson, men etter en var-sjekk ble scoringen annullert for offside. senere i omgangen var jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for chelsea. i stedet var det aston villa som doblet ledelsen med et langskudd fra morgan rogers. det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. chelsea vant ballen etter høyt press og noni madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene. og chelsea var ikke ferdig. ti minutter før slutt vartet conor gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene. cole palmer var centimeter unna å sende chelsea i ledelsen på overtid, men robin olsen reddet ut til hjørnespark. hjørnesparket endte opp hos axel disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading. var ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant. chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak villa.

  Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:17.46)
  stabæk-trener jan jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot vålerenga mandag. det melder dagbladet. sportsjef kim andré pedersen i stabæk gjør det klart overfor nrk at klubben og jan jönsson aksepterer straffen. – jada, vi må forholde oss til de reglene som er. når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier pedersen til nrk. det var på overtid i kampen mot vålerenga at det ble kaos med jönsson i hovedrollen. kaoset startet med at karina sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. tv-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig. sævik løp videre, men på samme tid løp stabæk-trener jan jönsson ut på banen og stoppet vålerenga-spilleren med kroppen. da eksploderte det på benken og jönsson ble vist det røde kortet. like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren. – det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. jeg ville få spillet i gang. det var på overtid og vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa jönsson til nrk etter kampen. nå er stabæk-treneren straffet for episoden. pedersen sier klubben hadde en god prat med jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. de er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at jönssons inngripen ble overivrig. jönsson blir fullt delaktig i treningsuken og de strategiske valgene frem mot neste kamp, før han deretter ikke kan lede laget sitt i kamp. jönsson får ikke lede stabæk i kampene mot brann og lyn. ifølge dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik: «disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. i henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.i henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for» nrk oppdaterer saken.

  Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:23.01)
  danske rasmus højlund avgjorde for manchester united da han satte 4–2 mot sheffield united etter fremspill av bruno fernandes. portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene. han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse. før hvilen sto fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga manchester uniteds første utligning. hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1. en fæl feilpasning fra vertenes keeper andré onana ga jayden bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold. ledelsen varte ikke lenge. sju minutter senere stusset harry maguire inn utligningen. tidlig i 2.-omgangen ble old trafford-publikummet rystet igjen. ben brereton diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine sheffield united-kombinasjoner. manchester united tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i premier league. helst sist ligger sheffield united med sine 16 poeng fra 34 kamper. dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (ntb/nrk)

  Ny nedtur for HamKam – ett poeng på fem kamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:16.23)
  strømsgodset tok sesongens tredje seier da hamkam ble slått 1–0 i eliteserien søndag. tidligere hamkam-spiller jesper taaje ble matchvinner mot tidligere lagkamerater. de grønnhvite fra hamar står med ett poeng etter fem kamper i eliteserien, og styrer dermed mot en sesong i bunnstriden. deres fire siste seriekamper har endt med 0-1-tap. like før full tid burde strømsgodset ha økt til 2-0, men strømsgodsets elias melkersen sparket ballen over til tross for at han hadde åpent mål.

  Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:22.58)
  cole palmer scoret fire mål da chelsea knuste everton på hjemmebane. likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen. noni madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. deretter prøvde lagkompis nicolas jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket. palmer har vært chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den. – jeg har aldri sett noe lignende. voks opp! sa tidligere arsenal-spiller alan smith hos sky sports. til slutt grep conor gallagher inn og ga ballen til palmer, som en siste gang dyttet madueke bort. oppstyret til tross, palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. dermed tangerer han erling braut haaland på toppen av toppscorerlisten i premier league. jackson og alfie gilchrist scoret chelseas to andre mål i 6-0-seieren over everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i serieligaen kommende sesong.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »