Hovedsiden

Liten annonse

  Forholdene i Beaver Creek får hard kritikk – Odermatts trener mener det er fordel Kilde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:14.36)
  arrangørene bak utforløypa i beaver creek får tøff medfart av både fis-topp markus waldner og den østerrikske fartstreneren sepp brunner. kritikken kommer som følge av at fis` farsdirektør hannes trinkl skal ha lovet knallharde forhold i den amerikanske utforløypa. – trinkl fortalte meg at beaver creek kom til å bli veldig tøft, sier marco odermatts trener helmut krug til blick. men til både waldner, brunner og krugs fortvilelse skal løypa ha vært alt annet enn hard og isete da den første treningsomgangen ble gjennomført tirsdag kveld. – under disse forholdene er denne løypa altfor lett. selv svakere løpere vil klare å ta seg ned uten problemer. og det er synd, tross alt ønsker vi å tilby seerne et skikkelig skue, sier brunner. østerrikeren får støtte av fis` renndirektør markus waldner: – i en ordentlig løype skal det riste masse, men her gjør det dessverre ikke det i det hele tatt, sier han. aleksander aamodt kilde var raskest på den første treningsøkta. ifølge krug har atomic-løperne, og kilde spesielt, en stor fordel på det enkle føret. – hvis forholdene holder seg slik, vil kilde være vanskelig å slå i de tre løpene i denne bakken, mener helmut krug. det skal kjøres utforrenn både fredag og lørdag. helgen avsluttes med super-g søndag. (ntb)  Norsk stjerne peker ut OL som hovedmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:11.15)
  det er ol-sesong neste år og det henger høyt i garderoben min, så det er definitivt hovedmålet for meg neste sesong, sier tobias foss til nrk. fjorårets tempoverdensmester har allerede festet blikket mot ol-tempoen i paris neste sommer. – som idrettsutøver er ol kjempestort. spesielt etter at jeg vant vm-tempoen føler jeg at ol-medalje kan være oppnåelig, sier den ferske ineos-rytteren og tror den kuperte løypeprofilen i den franske hovedstaden passer ham godt. – ettersom alt foregår i sentrum i paris er den ganske teknisk. det er veldig, veldig bra for min del. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. 2023-sesongen har i stor grad blitt preget av sykdom for foss, som kun hadde 36 rittdager i 2023 og ble nummer elleve på vm-tempoen.

  Zuccarellos trener får sparken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:05.43)
  nhl-laget minnesota wilds hovedtrener dean evason og lagets assistenttrener bob woods har fått sparken, bekrefter mats zuccarellos klubb. sju tap på rad og en 5-10-4-start på sesongen gjorde at klubbens ledelse fikk nok. minnesota wild-sjef bill guerin bekrefter at evason og woods har fått sparken. – dean gjorde en utmerket innsats med minnesota wild, spesielt som hovedtrener for laget vårt. jeg er svært takknemlig for hans harde arbeid og engasjement for organisasjonen vår. jeg ønsker også å takke bob for hans harde arbeid som assistenttrener for wild. jeg ønsker dean, bob og familiene deres alt vel for framtiden, sier guerin i en pressemelding på nhls nettsted. minnesota wild opplyste natt til tirsdag norsk tid at john hynes overtar som ny hovedtrener. hynes har åtte sesonger bak seg som hovedtrener for new jersey devils fra 2015 til 2019 og for nashville predators fra 2020 til mai i år, da han fikk sparken fra predators. i en melding på x opplyser klubben at guerin og hynes skal holde pressekonferanse tirsdag klokken 15 norsk tid. kunngjøringen om evason og woods` oppsigelser kom et døgn før laget skal spille mot st. louis blues. (©ntb)

  veldig spesielt

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:13.20)
  Jørgen Graabak (32) erkjenner at karrieren går mot slutten, og innrømmer at det blir rart å legge opp. Når den tid kommer har OL-helten allerede lagt planer.


  Svenske Åberg tok sin første seier på PGA-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:06.06)
  ludvig åberg er blant de heteste navnene i golfsporten og søndag kveld innkasserte han karrierens første seier på pga-touren i en turnering i den amerikanske delstaten georgia. 24-åringen hadde vært rangert som verdens beste amatør i en lengre periode, da han i sommer ble proff. siden har han spilt 14 individuelle proffturneringer, og nå står svensken med seier både på europatouren og på pga-touren. i tillegg var han også med på det europeiske laget som vant ryder cup i september, hvor åberg spilte flere av sine kamper sammen med viktor hovland. åberg leverte spesielt i helgen helt glimrende golf, med runder på 61 slag, ni under par, både lørdag og søndag. til slutt vant han med fire slag ned til canadiske mackenzie hughes. – de opplevelsene jeg hatt i løpet av de siste seks månedene, har overgått drømmene mine og jeg vil aldri glemme det, sier åberg på pressekonferansen etter seieren. svensken startet året som nummer 3064 på verdensrankingen, men hopper etter seieren inn blant de 50 beste i verden. den offisielle rankingen er foreløpig ikke klar, men ifølge statistikkorakelet nosferatu på x, vil han være rangert som nummer 32 i verden etter seieren. dermed vil han også være inne topp 50 ved nyttår, som sikrer han plass i en rekke storturneringer i 2024.

  Forvalternes shippingfavoritter

  Kilde: E24 | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:06.00)
  det er spesielt tre deler av shippingsektoren forvalterne satser på nå. forvalter leif eriksørd advarer imidlertid mot «å kjøpe for mye» når tidene er veldig gode.  Sesongbeste for norske sprintere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:07.46)
  martine ripsrud, julie nistad samsonsen og pål myhren kristensen noterte seg for alle for sesongbeste under 500-meteren i b-gruppa i beijing fredag morgen. kristensen ble nummer ni med tiden 35,76, 89 hundredeler bak den suveren vinneren tingyu gao. 35,76 er syv tideler bak kristensens personlige rekord. senere fredag har norge både bjørn magnussen og håvard holmefjord lorentzen i a-gruppa på 500 meter. blant kvinnene ble det henholdsvis femte- og syvendeplass for ripsrud og samsonsen. ripsrud klokket inn på 39,06, mens samsonsen var fem hundredeler bak. spesielt for ripsrud var det et klart løft fra verdenscupstarten i obihiro forrige uke, hvor hun hadde 39,38 som sin beste tid. norge har ingen kvinneløpere i a-gruppa på 500 meter.  SV vil øke drivstoffavgiftene

  Kilde: Bil24 | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:11.30)
  naf er ikke spesielt happy for spesielt et punkt i det alternative budsjettet til sv, for til tross for at norge har blant de dyreste drivstoffprisene vil regjeringens samarbeidsparti øke disse.

  Utfortreningen i Zermatt avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:11.30)
  torsdagens utfortrening i zermatt-cervinia er avlyst grunnet været. det bekrefter det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (fis). det er juryen og arrangøren som har tatt beslutningen, og begrunner den med det store snøfallet som har kommet i området. adrian smiseth sejersted var beste nordmann på onsdagens trening, før han utrykte skepsis om det i det hele tatt ble renn lørdag og søndag. – det er vel ganske lite sannsynlig at det blir renn i helga. det er meldt et fryktelig vær som kommer inn nå, sa han til nrk. rennet er etter planen sesongens første utforrenn, og har noe så spesielt som start i sveits og målgang i italia. utforrennet har aldri blitt kjørt før, da det ble avlyst i fjor grunnet snømangel.

  dette syns kvinnene er spesielt skummelt

  Kilde: Bil24 | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:09.00)
  langt færre kvinner enn menn blir tatt i fartskontroller, og mange flere av disse lar seg også irritere av bilister som kjører fort. men det er spesielt en ting mange kvinner ikke er spesielt glade i.

  Norges Roforbund må kutte kostnader – gir slipp på hovedtrener Mark Enke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:17.19)
  norges roforbund og hovedtrener mark emke er enige om å avslutte samarbeidet. en vanskelig økonomisk situasjon tvinger forbundet til å gjøre grepet. det skriver roforbundets generalsekretær kjell ove alvestad i en pressemelding. han begrunner avgjørelsen med at de ønsker å sikre en bærekraftig økonomi, både på kort og lang sikt. det skjer godt under ett år før ol og paralympics i paris. – årets sesong har synliggjort at kostnadene ved å drive toppidrett for et forbund som vårt, har økt betydelig i forhold til inntektssiden. dette har vært en pågående trend, og det har blitt spesielt tydelig i år. derfor er vi tvunget til å ta dette steget, sier alvestad. nederlandske emke ble ansatt som hovedtrener i januar 2022. – mark er en dyktig trener og en fantastisk person. vi klarer dessverre ikke å opprettholde samme bemanning som i år, og derfor må vi avslutte samarbeidet. vi setter pris på emke sin forståelse for situasjonen. vi er glade for at vi skiller lag som venner, og ønsker mark lykke til videre i karrieren, fortsetter alvestad. (ntb)


  Garnacho slipper straff etter gorilla-emoji – FA fornøyde med forklaringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:17.04)
  englands fotballforbund (fa) opplyser at manchester uniteds alejandro garnacho ikke blir straffet for innlegget om lagkamerat andré onana i sosiale medier. onana ble helten da han reddet et straffespark på overtid mot fc københavn i champions league i oktober. det fikk garnacho til å legge ut et bilde av de to sammen med en gorilla-emoji. få dager senere bekreftet hovedtrener erik ten hag at klubben var i dialog med fa, men at han ikke var bekymret for utestengelse. tirsdag ettermiddag bekrefter forbundet at garnacho slipper straff. «vi ba om spillerens forklaring som en del av etterforskningen, og han forklarte at intensjonen med gorilla-emojiene var å understreke styrken til lagkameratene, spesielt andré onana og harry maguire. vi er fornøyde med alejandro garnachos forklaring rundt konteksten, så vi vil ikke iverksette disiplinærtiltak», heter det i uttalelsen fra fa. forbundet ber likevel argentineren om å være bevisst rundt sitt eget ansvar i sosiale medier. «bruken av emojier kan bli tolket ulikt. vi kommer derfor til å ha kontakt med kick it out og spillerorganisasjonen for å diskutere ulike problemstillinger knyttet til bruken av emojier», skriver forbundet videre. (ntb)

  Norske OL-håp møtt med bikini-krav av arrangør – forbundet krever forklaring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. november 2023 KL:16.11)
  sandvolleyballspillerne emilie olimstad og sunniva helland-hansen måtte krangle med dommerne for å slippe å spille med bikini i en storturnering fredag. forbundet reagerer skarpt. episoden skjedde under verdenstour-turneringen i thailand. olimstad og helland-hansen skulle møte et tysk par, men fikk oppvarmingen avbrutt av dommer som ba dem bytte bekledning til bikini. de norske jentene har tatt et tydelig og prinsipielt valg om å spille sine kamper i shorts framfor bikini, og har gjort dette i flere år. reglementet på verdenstouren åpner også for at shorts eller tights kan benyttes. i thailand fredag fikk imidlertid olimstad og helland-hansen klar beskjed om at bikini var påkrevet. – først ler vi nesten litt av det, for vi er veldig klar over reglementet og har tatt et klart standpunkt i dette. det ble nesten komisk. vi vet jo så godt at vi kan spille i shorts, sier helland-hansen til ntb. hun ga den aktuelle dommeren tydelig tilbakemelding om at de norske jentene ikke behøvde å bytte bekledning. da henviste dommeren til at den tyske duoen spilte i bikini, og at de norske måtte gjøre det samme. – da svarte jeg at «nei, det må vi ikke. du kan gå og sjekke regelboken». da ble det litt diskusjon, før hun (dommeren) snakket med de andre dommerne, og til slutt fikk vi selvfølgelig medhold. det er sånn reglene er, sier helland-hansen. episoden faller ikke i god jord hos ledelsen i norges volleyballforbund. markedssjef iver horrem varsler at situasjonen vil få etterspill. horrem er tydelig på at volleyballforbundet ikke kan akseptere en slik hendelse. «vi kommer videre til å be om at fivb gjør tiltak slik at man sikrer at alle arrangører av internasjonale turneringer håndhever et oppdatert regelverk, spesielt med tanke på spillerantrekk for kvinner», skriver markedssjefen. hovedpersonene olimstad og helland-hansen er mildest talt oppgitt over situasjonen de havnet i. – det er ganske provoserende å måtte stå og forsvare disse tingene fortsatt. at dommerne ikke selv har kontroll på reglene i idretten de selv dømmer, sier helland-hansen til ntb.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »