Hovedsiden

Liten annonse
  Ronaldo tatt ut til EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:17.04)
  cristiano ronaldo (39) er blant portugals utvalgte og spiller i sommer sitt sjette em-sluttspill i fotball. ingen før ham har kommet opp i et slikt antall. angrepsveteranen delte rekorden på fem europamesterskap med spanias keeperikon iker casillas. ronaldo blir også spilleren i årets sluttspill med flest internasjonale mesterskap på cv-en. dem vil han ha spilt elleve av om han slipper til på banen i tyskland. ronaldo har scoret i hvert eneste em siden debuten i 2004, og han var en del av laget som tok gullet i 2016. denne sesongen har ronaldo gjort 42 mål på 41 kamper for al-nassr i saudi-arabia. (ntb)  Toni Kroos legger opp etter EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:12.51)
  den tyske fotballspilleren toni kroos skriver på instagram at han legger opp etter sommeren em. 34-åringen startet seniorkarrieren i bayern münchen, hvor han var med på å vinne bundesliga tre ganger, samt mesterligaen og klubb-vm én gang. sommeren 2014 var han så med på det tyske laget som tok vm-gull. samme sommer signerte han også for real madrid. der har han vunnet den spanske ligaen fire ganger, mesterligaen fire ganger og klubb-vm fem ganger. – jeg har alltid sagt at real madrid blir den siste klubben min. jeg er glad og stolt over at jeg har funnet den riktige timingen for den avgjørelsen, skriver kroos på instagram. – ambisjonen min var alltid å avslutte karrieren på topp, skriver kroos, og legger til at alt nå handler om å vinne mesterligaen med real madrid en siste gang. i finalen 1. juni møter de borussia dortmund.

  Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:20.48)
  dommer marius lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom sarpsborg 08 og molde. – jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til molde. – hvorfor gjør du ikke det på banen? – jeg oppfatter det som at molde-spilleren oppsøker kontakten. det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer marius lien til nrk. kampen var på overtid da molde ropte på straffespark. lien vinket spillet videre, og sarpsborg 08 økte til 4–2. hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3. molde-trener erling moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene sarpsborg 08. – vi taper kampen. vi får ikke gjort noe med det, sier erling moe til nrk.

  Rodri kritiserer Arsenals mentalitet: – Det er forskjellen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:11.55)
  også i år tok manchester city innersvingen på arsenal i premier league. rodri mener rivalen viste svakhetstegn da lagene møttes i mars. spanjolen har vært en nøkkelmann på citys vei til fire strake ligatitler. klubben endte to poeng foran arsenal etter søndagens avslutningsrunde. rodri er tydelig på at det er én ting som særlig skiller city fra resten av pl-feltet. – for å være ærlig, det ligger her oppe. det er mentaliteten, sier midtbanespilleren til optus sport og peker mot hodet. – arsenal hadde også fortjent å vinne ligaen. de har gjort en utrolig sesong, men jeg tror det var forskjellen. deretter trekker rodri fram 0-0-kampen lagene spilte i manchester i mars. – da jeg så de komme hit, sa jeg: «disse gutta vil ikke slå oss, de er bare ute etter å få uavgjort». – hvis du gir oss ett poeng, så vil vi vinne de sju-åtte siste kampene selv om det er tøft. det koker ned til mentalitet, sier rodri. det hører med til historien at manchester city verken slo arsenal eller liverpool i ligaen denne sesongen. (©ntb)

  Xavi avviser rykter om sparking: – Tilliten er intakt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:14.59)
  xavi hernández rykker ut mot spekulasjoner som sier at han kommer til å miste jobben som barcelona-trener. fredag meldte en rekke spanske medier at xavi var på vei ut. ryktene gikk ut på at barcelona-president joan laporta ville sparke ham på grunn av den tidligere midtbanespillerens omtale av klubbens anstrengte økonomi. – presidentens tillit er intakt. ingenting har endret seg, sa xavi på et pressemøte foran søndagens hjemmekamp mot rayo vallecano og fortsatte: – klubben gir meg ro i sinnet. vi fortetter samarbeidet og opprettholder ambisjonene resten av sesongen og i den neste. vi jobber hardt og har et prosjekt. i januar bestemte xavi seg for å slutte som barcelona-trener etter sesongen, men lot seg forrige måned overtale til å fullføre kontrakten. den varer fram til sommeren 2025.


  Cole Palmer slo Haaland i kåring – ble årets unge spiller i Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:19.38)
  chelsea-stjernen cole palmer ble kåret til årets unge spiller i premier league. 22-åringen har levert en kjempesesong og står med 22 mål. erling braut haaland har scoret 27 mål og var også nominert, men fikk ikke utmerkelsen for annet år på rad. nordmannen ble i fjor kåret til årets spiller og årets unge spiller, men i år ble det i stedet hans tidligere lagkamerat i manchester city, opplyser premier league. det er fansen som stemmer fram vinneren av prisen som går til en spiller som er 23 år eller yngre. palmer er den første chelsea-spilleren til å vinne prisen som for første gang ble delt ut i 2019/20-sesongen. palmer gjorde overgang fra city til chelsea i fjor sommer og har vært de blåkleddes klart beste spiller denne sesongen. palmer kan også stemmes fram som årets spiller. der får han konkurranse av haaland, martin ødegaard, phil foden, cole palmer, declan rice, alexander isak, virgil van dijk og ollie watkins. både haaland og ødegaard kan gå til topps i pl med sine lag denne sesongen. haaland og city vinner tittelen om de slår west ham, mens arsenal må slå everton og samtidig håpe at city avgir poeng. (©ntb)

  NFL-stjernens tale ryster idrettsverden – 160.000 krever at han sparkes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:12.59)
  nfl-stjernen harrison butker har skapt kontrovers etter at han holdt en tale ved benedictine college i kansas, usa forrige lørdag. i den 20 minutter lange talen sa han blant annet at han mente at de kvinnelige studentenes viktigste rolle i livet ville være husmor, ifølge bbc. butker kritiserte også abort, lgbt- og pride-arrangementer, surrogati, «degenererte kulturelle verdier», «farlige kjønnsideologier» og «tyranniet av mangfold, rettferdighet og inkludering» i talen sin. butker har spilt for fotballaget kaizer chiefs siden 2017, og i 2020 vant butker og laget sin første super bowl på 50 år. nå har omtrent 160.000 mennesker signert en underskriftskampanje for å få den 28 år gamle spilleren sparket fra klubben. klubben har ikke kommentert saken, og ligaen nfl har uttalt at dette er en «personlig» sak, og at hans synspunkter ikke her nfls. lagkameratene hans i chiefs har stort sett holdt seg stille om oppstyret. quarterback patrick mahomes sa til radioprogrammet the pat mcafee show at han sjelden snakker med sin lagkamerat. – ærlig talt, jeg snakker ikke med harrison hele året. jeg lar ham bare gjøre sin greie, sa mahomes ifølge bbc.

  Liverpool-duo ferdig i klubben etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:11.30)
  både thiago alcantara og joël matip forlater liverpool og anfield etter inneværende sesong, opplyser merseyside-klubben. spillernes kontrakter går ut 30. juni i år. de blir ikke forlenget, bekrefter liverpool. – jeg er veldig takknemlig for de fantastiske årene jeg har tilbrakt her, med så mange unike folk rundt meg, forteller matip til klubbens nettsider. avtroppende liverpool-trener jürgen klopp er full av lovord om midtstopperen. – i alle årene jeg har drevet med fotball, er jeg usikker på om jeg har møtt så mange spillere jeg har elsket mer enn joël matip, sier klopp til klubbens nettsider. 32 år gamle matip, som er født i tyskland, ble hentet gratis til klubben i 2016. tre år senere var han en sterk bidragsyter da rødtrøyene vant champions league. året etter vant klubben premier league. da mistet forsvarsspilleren store deler av sesongen med to ulike skader. også mesteparten av årets sesong har blitt spolert av en alvorlig kneskade. spanske alcantara er i likhet med matip ferdig i liverpool om kort tid. 33-åringen har kun spilt fem minutter med førstelagsfotball denne sesongen. (©ntb)

  Pettersen klar til Norges store VM-test

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:14.09)
  ahl- og texas stars-spilleren mathias emilio pettersen (24) er klar for spill for norge når de regjerende mesterne canada står for tur i ishockey-vm i kveld. det er ennå ikke klart hvilken rekke pettersen starter i. det norske laget presenteres vanligvis en time før kampstart. kampen mot canada i praha starter 20.20. trolig vil landslagssjef tobias johansson nok en gang matche 18-åringen michael brandsegg-nygård i førsterekka sammen med zuccarello og kaptein patrick thoresen. de gjorde sine saker bra i 2-0-seieren over danmark tirsdag. norge slo canada 3-2 etter straffe i fjorårets vm. canada har åtte poeng etter de tre første kampene. det norske laget slo danmark 2-0 sist etter tre strake nederlag. canada må slås om målet om kvartfinale skal nås. sist norge tok seg til kvartfinale, var i 2012. (ntb)

  Nederlandsk landslagsspiller til Vipers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:12.21)
  den nederlandske strekspilleren merel freriks er blitt enig om en kontrakt med vipers kristiansand, melder klubben på sine hjemmesider. freriks har skrevet under en toårskontrakt med det norske topplaget. 26-åringen har 80 landskamper for nederland og vært med på å vinne både em-bronse og vm-gull. denne sesongen har freriks spilt for franske brest bretagne. – jeg gleder meg veldig til å komme til kristiansand og til å spille for vipers kristiansand, og jeg ser fram til å bli en del av vipers-familien, sier hun. (ntb)
  OL-drømmen over for Lien – må opereres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:12.05)
  landslagsspiller kasper thorsen lien (23) må gjennom en operasjon etter å ha pådratt seg et tretthetsbrudd i foten, melder tv 2. – kasper er ute i åtte til tolv uker og opereres på onsdag, opplyser sportssjef nils kristian myhre i elverum til kanalen. elverum-spilleren forlot søndagens kamp mot argentina med en ispose på foten. nå forsvinner muligheten til å kjempe seg inn i jonas willes ol-tropp som skal være på 14 spillere og én reserve. (ntb)

  Lillestrøm-spiller på vei til sykehus - landet stygt etter en hodeduell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:22.31)
  henrik skogvold er på vei til akershus universitetssykehus, skriver vg og tv 2. 19-åringen fikk bare et kvarter ut i kampen mot brann, før han måtte gå av banen med en skade i ryggen. lillestrøm-spilleren landet stygt etter en hodeduell med brann-kaptein sivert heltne nilsen. etter det klarte han ikke å fortsette kampen og trengte hjelp for å ta seg av banen. – jeg vet ikke mer enn at han er sendt til sykehus. jeg er urolig på vegne av ham, sier lillestrøm-trener andreas georgson til vg. lsk-leiren har foreløpig ikke kommet med noen oppdatering om saken. brann vant kampen 2–0 etter scoringer av heltne nilsen og joachim soltvedt.

  Cole Palmer kåret til månedens spiller i Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:12.35)
  22 år gamle cole palmer har hatt en strålende sesong i chelsea etter overgangen fra manchester city i sommer. i april rant målene inn for midtbanespilleren, som scoret hat trick mot manchester united og deretter fire mål mot everton elleve dager senere. totalt ble det syv mål og én målgivende pasning på fire kamper i premier league for palmer.


  Alexander Bonsaksen med sjokkovergang til Vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:13.00)
  den tidligere frisk asker-spilleren alexander bonsaksen (37) har meldt overgang til rivalen vålerenga på en ettårskontrakt. overgangen kommer etter to år i asker. – jeg merket etter hvert at uansett hvor bra tilbudet eller opplegget var i asker, så var det hit jeg ønsket meg innerst inne, sier bonsaksen til nrk. bonsaksen har tidligere vunnet sluttspillet tre ganger med vålerenga. overgangen kommer to år etter at han valgte bort vålerenga ved forrige hjemkomst fra et utenlandsopphold på syv år. han står med to gull i den finske ligaen. – akkurat nå føles det jævlig bra, men det er ikke et lett valg. jeg hadde det jo bra der jeg var. det var to fine år, sier bonsaksen. 37-åringen er forberedt på reaksjoner som måtte komme når han har valgt å gå over til frisk asker-rivalen. – reaksjonene blir helt sikkert blandet. det får man bare tåle, sier bonsaksen. dette er vålerengas tredje nysignering på én uke. tidligere har stian kaltrud nystuen og mikkel christiansen blitt presentert for sølvvinneren i årets sluttspill.


  McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:20.29)
  connor mcdavid, nathan mackinnon og nikita kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne hart-trofeet som årets spiller i nhl. hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag. mcdavid vant hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til wayne gretzky (9), gordie howe (6) og eddie shore (4) som en av spillerne med minst fire. edmonton oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden alex ovetsjkin i 2008 og 2009.

  Ishockeyforbundet i beredskap etter Reichenbergs dødsfall: Har koblet på helseteam for VM-troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:12.12)
  det norske ishockeymiljøet er i sorg etter at det søndag ble kjent at den tidligere landslagsspilleren alexander reichenberg er død, 31 år gammel. sportssjef og konstituert generalsekretær i ishockeyforbundet, petter salsten, sier dødsbudskapet preger hele ishockeyfamilien. – alexander var en artist på banen. en kreativ spiller og offensivt begavet, som alltid spredte optimisme i de lagene han var. han har en fantastisk karriere på lillehammer som var moderklubben og på ulike landslag. han har satt fottrykk etter seg i norsk ishockey, sier salsten. mandag tok forbundet ut troppen til vm som starter i tsjekkia fredag, hvor mats zuccarello er med i vm for første gang siden 2016. – i vm-troppen er det spillere som har hatt veldig tette relasjoner til alexander gjennom flere år. det må bearbeides på det personlige plan og så får vi se hva vi som lag gjør. vi har koblet på helseteam og er i beredskap. det er vanskelig å spå hvordan folk agerer når de får slike triste nyheter, så vi skal være i beredskap og så får vi løse det når vi møtes i morgen, sier salsten. – hva skal helseteamet bidra til? – jeg tror alle trenger samtalepartnere når slike ting skjer. noen å snakke med. fordi det ikke er til å forstå, så trenger man å lette på tankene sine. det skal vi være behjelpelige med, og så er det stor forskjell på hvor tett man har vært alexander de siste årene. noen har veldig tette relasjoner til ham og har det selvfølgelig da veldig vanskelig nå, sier salsten.

  Den norske hockeyprofilen Alexander Reichenberg er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:17.39)
  det melder lillehammer ishockeyklubb på sine hjemmesider. «hvil i fred, nr. 61. du vil alltid bli husket som en artist», skrier klubben. reichenberg (31) har spilt som utenlandsproff i blant annet tsjekkia, sverige og østerrike. han spilte også for norge under ol i pyeongchang i 2018. «for klubben og laget var alexander en stor profil, en spiller med en x-faktor i spillet sitt og en viktig bidragsyter i gruppa. han brukte også sin internasjonale erfaring til å motivere lagets unge spillere som var i starten av sin karriere.», skriver klubben på sine hjemmesider. «det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i eidsiva arena og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play.».

  Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:18.39)
  den serbiske landslagsspilleren miljana ivanovic ble den store helten for lsk kvinner hjemme mot kolbotn lørdag. hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren. – avslutningen hennes er iskald. hun avgjør det hele, sa nrk-ekspert carl-erik torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt. etter matchvinnerscoringenpådro ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene. lsk kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper. etter lørdagens kamp er lsk kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens kolbotn er nummer åtte med tre poeng.


  Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:14.12)
  borussia dortmund og deres mangeårige kaptein marco reus har blitt enige om ikke å forlenge spillerens kontrakt, som utløper ved slutten av sesongen. det bekrefter klubben selv på sin nettside. 34 åringen har spilt i dortmund siden 2012, da han kom fra borussia mönchengladbach. reus ble født i dortmund, spilte i nesten 10 år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006. reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben. – marco reus er en av klubbens beste spillere. hans tilknytning til borussia dortmund er ekstraordinær. vi ønsker marco alt godt for fremtiden, sier borussia dortmunds administrerende direktør hans-joachim watzke.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »