Hovedsiden

Liten annonse
  Chelsea-stjernen Sam Kerr anklaget for rasisme – deltok i retten mandag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 43 minutter gammel - (tirsdag 5. mars 2024 KL:06.40)
  den australske chelsea-spissen sam kerr er anklaget for å ha trakassert en politibetjent. målmaskinen skal ha uttrykt seg rasistisk. flere medier omtaler rasismesaken som involverer kerr. fotballforbundet i australia bekrefter den også, ifølge nyhetsbyrået afp. kerr skal mandag ha forklart seg for en domstol i england. chelsea-spissen deltok ifølge sky sports i rettsmøtet på videolink. hun erklærte seg ikke skyldig. kerr er anklaget for å ha brukt fornærmende eller truende ord mot en politimann under en hendelse i twickenham i london 30. januar i år. sky sports skriver at kerr nå må møte i retten neste år i sakens anledning. en fire dagers rettssak er berammet i februar 2025. den australske spissen har spilt for chelsea siden 2020. (ntb)

  Klopps unggutter seiret igjen – nå venter rivalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:22.58)
  liverpool stilte med nok et ungt lag hjemme mot southampton i kvartfinalen i fa-cupen. og ungguttene leverte til gagns. 18 år gamle lewis koumas sendte anfield til himmels da han scoret sitt første mål for klubben. akademispilleren sendte liverpool i ledelsen. i andre omgang ble en annen 18-åring, jayden danns. spissen la først på til 2–0 og senere 3–0. det ble til slutt sluttresultatet i kampen. i kvartfinalen skal jurgen klopps menn til old trafford for å møte manchester united.

  Hoppbråket: Skiforbundet og hoppkomiteen ber om ro rundt Forfang og utøverne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:18.17)
  norges skiforbund og hoppkomiteen ber i en felles pressemelding om at utøverne på landslaget får ro i tiden som kommer. det vises til at alexander stöckl-saken skal løses internt. landslagshopperne har med utøverrepresentant johann andré forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende vm-sesongen. sentralt har vært uttalelser om misnøye mot landslagssjef alexander stöckl. nå ber forbundsledelsen om at mediene ikke kontakter utøverne om den pågående saken. – vi ser at den totale belastningen er stor for mange involverte, og særlig for johann forfang som er utøvernes talsperson. mange har de siste dagene opplevd et sterkt press fra mediene om å uttale seg eller gi opplysninger i saken. johann har bedt oss understreke at utøverne ønsker å løse denne saken internt, og ber om at dette blir respektert, sier stine korsen, leder i hoppkomiteen. i mandagens pressemelding heter det at «den store pågangen fra mediene, og også trykket i sosiale medier har lagt et stort press på utøverne, ansatte og tillitsvalgte, og er blitt en stor belastning, også for johann forfang». – johann og de andre utøverne ønsker å yte sitt beste i konkurranser fremover. han ber om, og støttes av oss i, at alle som er opptatte av sportens beste nå bidrar til at vi kan håndtere denne saken internt og ikke gjennom mediene, sier arne baumann, generalsekretær i norges skiforbund.

  Manchester United-spiss Rasmus Højlund ute med skade i flere uker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:13.50)
  den danske spissen mister kampene de neste to-tre ukene på grunn av en muskelskade. det bekrefter manchester united på sine egne nettsider. 21-åringen har scoret sju mål på de siste seks kampene for rødtrøyene, og er den yngste spilleren i premier league-historien til å score i seks kamper på rad. manchester united møter fulham i premier league lørdag.
  Kvalifiseringen til skiflygingsrennet i Oberstdorf avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:16.53)
  utfordrende værforhold har satt en stopper for torsdagens kvalifisering til skiflygingsrennet i oberstdorf. det opplyser det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (fis) i en melding. hopplandslagets utstyrssjef magnus brevig forklarer til ntb at det blåser litt for mye i det tyske anlegget. selve rennet går av stabelen lørdag. fredag skal det hoppes superlagkonkurranse. det har stormet rundt det norske hopplandslaget de siste par ukene. landslagshopperne har med utøverrepresentant johann andré forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende vm-sesongen. sentralt har vært uttalelser om misnøye mot trener alexander stöckl. landslagssjefen er ikke med resten av hopplandslaget til oberstdorf. med til tyskland er heller ikke sportssjef clas brede bråthen. han har sagt opp sin stilling i skiforbundet, men skal etter planen jobbe ut sesongen. (ntb)

  Porto avgjorde på overtid mot Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:22.57)
  det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom porto og arsenal i mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret portos kantspiller wenderson galeno seiersmålet på vakkert vis. dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på estadio do dragao. seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter. brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger. arsenal og martin ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. likevel slet de med å omsette det i store sjanser. dermed var det målløst til pause. andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp. porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp. det var tydelig også onsdag at dette porto-laget ikke er enkelt å score på. begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store. det var helt til galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. samtidig sende han hjemmefansen til himmels. – det var en perfekt gjennomført fotballkamp av porto mot et av de store formlagene i europa, sa norges landslagssjef ståle solbakken i tv2-studio etter kampen. arsenal, som er i åttendelsfinalene av mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i london 12. mars for å avansere til kvartfinalene. i kveldens andre kamp i mesterligaen endte det 1-1 mellom napoli og barcelona. spissene victor osimhen og robert lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

  Derfor takket Kilde nei til utvalget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:06.45)
  aleksander aamodt kilde vil ikke være med i utvalget som skal vurdere landslagsmodellen. nå forteller han hvorfor. – med de personene i det utvalget synes jeg at det blir for inhabilt, sier kilde til ntb fra et treningsstudio i innsbruck. alpinstjernen er i opptrening etter fallet i wengen for 38 dager siden. der pådro han seg et stort og dypt kutt i leggen, i tillegg til at han slo skulderen ut av ledd. etter krasjen har kilde brukt mesteparten av tiden på å ta små steg mot et mulig comeback i løypa, men han har også uttalt at det må endringer til i norges skiforbund for at han skal stille i verdenscupen igjen. overfor ntb dysser riktignok kilde ned utspillet og forteller at det ble litt satt på spissen. – men samtidig så føler jeg at det må en modernisering til i toppen. jeg har veldig tro på en god landslagsmodell, og det er det jeg synes er viktigst i denne sammenheng. det må være en modernisering som er med på en utvikling og en forandring. alpinesset refererer til utøvernes bilderettigheter og hvordan utøvernes eiendomsrett til disse påvirker forbundets rettigheter til å inngå sponsoravtaler. i starten av februar ble et utvalg satt sammen for å se på mulige endringer i dagens landslagsavtale. kilde ble invitert til å være med, men valgte å takke nei. – jeg har ikke lyst til å sitte i et system der det er personer jeg har sett komme med utspill jeg er helt imot. da føler jeg at det gir lite å skulle snakke med dem, forklarer han. – jeg har egentlig troen på kommunikasjon, men det må være med folk som er villig til å se på ting på en konstruktiv måte. de som sitter i det utvalget, synes jeg ikke har en habil tilnærming. så jeg føler at det blir unødvendig for meg å sitte i et sånt utvalg. (ntb)


  Fryktelig trist

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:19.27)
  erling braut haaland (23) sørget for manchester city-seier mot brentford tirsdag kveld. etter kampslutt poengterte pep guardiola (53) at den norske spissen har hatt det tungt etter tapet av bestemoren.

  Stöckl blir ikke med på verdenscuprenn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:10.10)
  landslagssjef alexander stöckl reiser ikke med resten av hopplandslaget til oberstdorf etter konflikten med utøverne, melder tv 2. – det vil uansett være alexander sin beslutning. han er landslagstrener og jeg er sportssjef, så det er ikke sånn at noen andre enn oss bestemmer hvem som skal gjøre jobbene, sier sportssjef clas brede bråthen til kanalen. det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med stöckls ledelse. landslagshopperne har med utøverrepresentant johann forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende vm-sesongen. treneren var heller ikke med hopperne til verdenscuprennene i sapporo forrige helg.

  Stöckl og hopperne møttes på Gardermoen: Ingen konklusjon om veien videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:16.24)
  hopptrener alexander stöckl og utøverne har pratet sammen etter bråket om misnøye. de kaller det et «godt møte». – dette var ikke et møte for å finne noen endelige konklusjoner. nå skal vi finne veien videre internt, sier stöckl og utøverne i en felles uttalelse til ntb. – vi har hatt et godt møte der vi fikk snakket sammen om de utfordringene vi har. det betyr ikke at vi er enige om alt, men vi forstår hverandre bedre, heter det videre. de ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer. landslagshopperne har med utøverrepresentant johann forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende vm-sesongen. sentralt har vært uttalelser om misnøye mot trener stöckl. treneren var ikke med hopperne til verdenscuprennene i sapporo i helgen. det er fortsatt uklart om stöckl blir å se i oberstdorf når kvalifisering til skiflyging starter der til torsdag.  vålerenga har signert den nederlandske spissen rijks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:17.11)
  20 år gamle Mee Rijks er Vålerengas nye spiss. Nederlenderen har signert en treårskontrakt. Det bekrefter klubben på sin nettside. – Det føles veldig bra å være her. Jeg har fått et utrolig godt førsteinntrykk av klubben, og føler meg hjemme allerede, sier Rijks. Nederlenderen kommer fra Utrecht, hvor han har notert seg med 20 mål og ni målgivende på 92 kamper for U21-laget. (NTB)

  Kristiansund henter spiller fra Serie B

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:14.20)
  nyopprykkede kristiansund har sikret seg en låneavtale med den islandske venezia-spissen hilmir rafn mikaelsson. den høyreiste 20-åringen har skrevet kontrakt for hele 2024-sesongen med eliteserieklubben fra nordmøre. han deltok på sin første trening med kbk mandag. mikaelsson har tidligere spilt på lån i tromsø. for venezia har han spilt én kamp i serie a, og har ikke fått spilletid i serie b etter at venezia rykket ned. (ntb)

  Hegerberg månedens spiller i Lyon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:13.11)
  lyon-spissen ada hegerberg er kåret til månedens spiller i klubben etter en målrik januar. trofeet ble hun tildelt av klubbeier michele kang etter søndagens 1-1-kamp mot paris saint-germain i den franske toppligaen. hegerberg scoret fire ganger på fire kamper i januar og fortsatte dermed en fin trend. hun står med i alt 17 scoringer på 19 kamper siden hun returnerte fra skade i oktober. søndag takket hun supporterne for støtten da hun mottok prisen som månedens spiller. lyon skal ut i dobbeltkamp mot benfica i mesterligaens kvartfinale i mars. laget leder også den franske ligaen suverent, og 1-1-kampen mot psg var lagets første poengtap i serien denne sesongen. (ntb)

  Elfenbenkysten vant finalen i Afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:23.02)
  borussia dortmund-spiss sebastian haller skrev seg inn i de ivorianske historiebøkene da han avgjorde finalen i afrikamesterskapet mot nigeria søndag. spydspissen fant plass i feltet og scoret det avgjørende 2-1-målet for vertsnasjonen med ti minutter igjen å spille. det er første gang siden 2015 at elfenbenskysten vinner turneringen. i 2022 og 2023 kjempet haller seg tilbake til fotballbanen etter å ha fått testikkelkreft. den ble oppdaget like etter at han signerte for dortmund fra ajax. tidligere i kampen hadde tidligere haugesund-spiller william troost-ekong sendt nigeria i ledelsen med pannebrasken, før franck kessié utlignet etter hjørnespark. etter 25 minutter oppsto det høy temperatur mellom evan n`dicka og victor osimhen. sistnevnte var rasende etter å ha fått servert en albue i hoderegionen. sekunder senere raste nigerias landslagssjef josé peseiro i kjølvannet av at osimhen fikk frispark imot seg. dermed ble han belønnet med et gult kort. med under ti minutter igjen til pause fikk samuel chukwueze kontakt med et hjørnespark fra venstre, før troost-ekong på majestetisk vis ekspederte ballen i nettmaskene med et flott hodestøt. midtstopperen har tidligere spilt for haugesund i eliteserien. kort tid etter sidebyttet var elfenbenskysten svært nære ved å utligne etter godt angrepsspill fra venstre, men nigeria slapp med skrekken. da klokken hadde passert timen utlignet omsider kessié for ivorianerne. med ti minutter igjen fullbyrdet haller snuoperasjonen. lørdag kveld sikret sør-afrika bronsemedaljen i mesterskapet etter straffesparkkonkurranse mot kongo. (ntb)


  United slo Villa etter sen McTominay-scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:19.28)
  innbytter scott mctominay ble matchvinner da manchester united slo aston villa 1-2, i det som var et svært viktig oppgjør for kampen om topp fire. og det var united som startet best mot vertene. etter massivt press fra bortelaget, sørget danske rasmus højlund for scoring etter 17 minutter spilt. målet kom etter en corner fra bruno fernandes som ble stusset videre til højlund – som på volley banket ballen i nettet. etter hvilen så imidlertid hjemmelaget ut som et helt annet lag, og var svært farlige på kontringene sine, med leon bailey i spissen. etter timen spilt klarte ikke united å holde unna mer. etter en corner fikk douglas luiz ballen fra kloss hold, og sendte ballen i mål bak onana. da hjemmelaget kanskje var på sitt beste, kom united-scoringen som skulle vinne dem kampen. unggutten kobie mainoo slo inn et hardt og perfekt innlegg som innbytter mctominay pannebrasket inn i mål til 2–1. med seier til røde djevlene er de fremdeles på en sjetteplass på tabellen, men nå bare fem poeng bak villa – og seks poeng bak fjerdeplassen tottenham.


  Bodø/Glimt-spiss mister seriestarten med skade: – Trenger en god periode

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:20.09)
  runar espejord må belage seg på en lengre pause fra fotballen grunnet en skade, opplyser bodø/glimt fredag. espejord skadet seg i låret i treningskampen mot malmö torsdag ettermiddag. fredag har klubblegene gått gjennom mr-bildene, der de har konkludert med at spissen trenger en lengre pause fra fotballen. han mister både de kommende kampene mot ajax i serieligaen og seriestarten mot fredrikstad tidlig i april. skaden er et hardt slag for glimt som i januar solgte spiss faris pemi moumbagna til marseille i fransk fotball. fredag ble angrepsstjernen amahl pellegrino klar for mls-spill. nyervervelsen kasper høgh er ikke inkludert i europa-troppen. dermed er det tynt med rene spisser i glimts tropp til dobbeltoppgjøret senere i februar. (©ntb)
  Vålerengas rekordsalg pådro seg beinbrudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:20.58)
  tidligere vålerenga-spiss andrej ilic pådro seg beinbrudd i cupkampen mot lyon onsdag. lille-spissen må belage seg på en periode utenfor fotballbanen. det skriver lille på sine nettsted. den serbiske målmaskinen må gjennom en operasjon fredag. ilic pådro seg beinbruddet kun en drøy uke etter overgangen fra norsk fotball. 23-åringen ble byttet inn i 2.-omgangen mot lyon og fikk bare sju minutter på banen før han måtte av med skade igjen. på overgangsvinduets siste dag ble ilic solgt fra vålerenga for en overgangssum som ifølge flere medier var på over 40 millioner kroner. serberen scoret 12 mål på 16 kamper for oslo-klubben i fjor høst. (ntb)

  Brentford-sjefen åpner for Toney-salg til sommeren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:08.58)
  engelske ivan toney har halvannet år igjen av sin kontrakt med brentford. thomas frank ser på det som sannsynlig at spydspissen forlater klubben etter sesongen. 27-åringen gjorde i januar comeback på fotballbanen etter en åtte måneder lang utestengelse som følge av brudd på premier leagues gamblingregler. – det er relativt åpenbart at ivan toney kan bli solgt i sommer. samtidig vet vi hva han er verdt, og jeg tror ikke det er mange spisser i verden som er bedre enn ham, forteller brentford-trener frank til tipsbladet. sitatene er gjengitt av en rekke engelske medier, deriblant the athletic.

  Haller sendte vertsnasjonen Elfenbenskysten til finale i afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:23.04)
  marginene fortsetter å gå elfenbenskystens vei i afrikamesterskapet på hjemmebane. sebastien hallers sleivtreff ble et nydelig vinnermål mot kongo. i semifinalens 65. minutt tok max gradel seg til dødlinja og la inn. ballen gikk over gedeon kalulu og falt ned foran haller. borussia dortmund-spissen valgte å avslutte på volley. han traff ikke slik han ville, men ballen spratt i bakken og fortsatte i en bue over keeper og inn under tverrliggeren. det ble kampens eneste mål. elfenbenskysten skulle egentlig vært utslått i gruppespillet, etter at laget tapte 0-1 for nigeria og 0-4 for ekvatorial-guinea. laget ventet i flere dager på å finne ut om tre poeng og tre minusmål mot formodning skulle bli nok til å gå videre, og laget snek seg så vidt med til åttedelsfinale som fjerde beste treer. i åttedelsfinalen mot senegal ble laget berget av et straffespark i sluttminuttene og vant deretter straffesparkkonkurransen. i kvartfinalen mot mali utlignet ivorianerne i siste minutt og avgjorde på overtid i 2. ekstraomgang. alle marginene som har gått lagets vei har fått både spillere og tilhengere til å tro at det er skrevet i stjernene at laget skal ende opp som vinner. søndag er nigeria siste hinder i finalen. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »