Hovedsiden

Liten annonse  Så nære

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:14.06)
  juni arnekleiv (24) kjempet om sin første seier i verdenscupen, men dessverre holdt det ikke helt inn på jaktstarten i östersund.


  Avlyst etter kulde

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:09.42)
  et stort antall minusgrader har tvunget arrangørene av norgescupen i langrenn på gålå til å utsette starten på søndagens konkurranser. pararennene er avlyst.

  Utforrennet i Beaver Creek avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:18.58)
  kraftig snøfall var grunnen til at mennenes verdenscuputfor i beaver creek fredag ikke kunne gjennomføres. snøvær natt til fredag ga arrangøren store utfordring med preparering av løypa. rennstart ble først utsatt fra 18.45 til 21.00 norsk tid, men et nytt jurymøte konkluderte med at det ikke ville la seg gjøre å gjennomføre rennet under forsvarlige forhold. om rennet var blitt forsøkt gjennomført, ville det blitt fra reservestarten et stykke fra toppen. aleksander aamodt kilde, adrian smiseth sejersted og markus fossland skulle være norske deltakere i sesongens første utforrenn. det er berammet et nytt utforrenn lørdag, og super-g søndag. (ntb)

  Junior tok sprintseier på Gålå – klar for prøve-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:13.44)
  19-årige helene ekrheim haugen tok en overraskende seier i fredagens sprint i norgescupen på gålå. junior haugen slapp seg litt bak i starten av finalen, men fant en god rygg i maria hartz melling og kom ut i på topp i siste bakke. – dette er utklassing. en utrolig prestasjon. her har vi et nytt kjempetalent. det er det ingen tvil om, sa vidar løfshus på vgs sending fra rennet. – jeg er veldig fornøyd med dagen. dette var veldig gøy, sier vinneren, som representerer holmen idrettsforening, til vg. med seieren sikret 19-åringen seg billett til prøve-vm i trondheim, som også har et annet mål for øye: – målet er å komme til junior-vm. julie bjervig drivernes sikret andreplassen like foran melling på tredjeplass. landslagsløper ane appelkvist stenseth endte sist i finalen. nrk/ntb

  Junior tok sprintseier på Gålå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:13.44)
  19-årige helene ekrheim haugen tok en overraskende seier i fredagens sprint i norgescupen på gålå. haugen slapp seg litt bak i starten av finalen, men fant en god rygg i maria hartz melling og kom ut i på topp i siste bakke. – jeg er veldig fornøyd med dagen. dette var veldig gøy, sier vinneren, som representerer holmen idrettsforening, til vg+. – målet er å komme til junior-vm, sier 19-åringen. julie bjervig drivernes sikret andreplassen like foran melling på tredjeplass.


  Covid-syk Karlsson står over i Gällivare

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:17.48)
  frida karlsson stiler ikke til start til helgens verdenscuprenn i gällivare. den avgjørelsen er tatt etter at den svenske stjernen fikk covid i starten av uka. – frida hadde et håp om å teste negativt og at hun kunne delta i helga, da hun ikke har hatt noen symptom. men nå kjenner hun at ikke alt er som det skal i kroppen, og hun deltar derfor ikke, sier landslagslege rickard noberius i en pressemelding.

  Hjelmeset Kirkeeide tapte sekundstrid i IBU Cup-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.45)
  maren hjelmeset kirkeeide leverte godt, men ble slått med ett sekund av franske jeanne richard på 15-kilometeren i sesongåpningen i ibu-cupen skiskyting. markane-jenta kirkeeide og richard bommet begge bare én gang, og dermed måtte det avgjøres i sporet på individuellstarten. der var den franske konkurrenten hakket raskere og slo kirkeeide med ett fattig sekund i finske kontiolahti. kirkeeide ble i 2022 juniorverdensmester på sprint. hun er niese av tidligere langrennsløper odd-bjørn hjelmeset. 20-åringen ble i fjor nummer fire sammenlagt i ibu-cupen. karoline erdal holdt seg også bare til ett tilleggsminutt, men greide ikke å matche kirkeeide og richard i sporet. hun var 22,5 sekunder bak richard i mål, noe som holdt til pallplass. emilie kalkenberg ble nummer sju med fire bomskudd. tuva aas stræte fulgte på 12.-plass (tre tilleggsminutter). jenny enodd bommet fire ganger og ble nummer 19, mens malin bergtun endte et stykke ned på lista med sju tilleggsminutter. det skal også konkurreres i sprint, blandet stafett og blandet parstafett i kontiolahti. (ntb)  Klæbo er påmeldt til norgescupen på Gålå – går sprint og 10 kilometer klassisk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:16.30)
  johannes høsflot klæbo (27) har gitt beskjed til arrangøren at han ønsker å gå to renn i norgescuprennene i langrenn på gålå til helgen. – johannes er påmeldt til fredagens sprint i fri teknikk og på lørdagens 10 kilometer klassisk, sier eirik husby i norges skiforbund til ntb. – det er meldt kaldt, og hva som skjer om det ender slik er usikkert. han håper at det ikke blir så kaldt, sier husby. kuldegrensen for renn i norgescupen er minus 18 grader for renn opp til 30 kilometer. blir det kaldere på løypas kaldeste punkt, blir rennene avlyst. klæbo ble nummer tre i den klassiske sprinten i verdenscupen i ruka sist helg. på distanserennene fikk han det ikke til å klaffe. det ble 14.-plass på 10-kilometeren i klassisk og 21.-plass på 20-kilometeren i fri teknikk. han varslet allerede da at han ikke ønsket å stille i verdenscupen i gällivare i helgen, men at rennene på gålå kunne være et alternativ. han trenger renn for å få kroppen i gang igjen. klæbo ble covidsyk i starten av november, og derfor kan det ta litt tid før han finner toppformen denne sesongen. (©ntb)

  lundby står over verdenscupstarten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:11.04)
  Maren Lundby kommer ikke til å delta under helgas verdenscupstart på Lillehammer. Det bekrefter hun til NRK. Hoppstjernen velger å prioritere trening. Hun har lenge slitt med vekten og ønsker å jobbe mot å være konkurransedyktig til kommende renn. Lundby er blant tidenes beste norske hoppere, med OL-gull og to VM-gull på merittlisten. Lørdag er det renn i normalbakken på Lillehammer. Dagen etter skal kvinnene konkurrere i stor bakke.

  Landslagsspiller i ishockey brakk tommelen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:11.35)
  frisk askers michael haga brakk tommelen under trening og ventes tilbake først i slutten av januar. den tidligere utenlandsproffen haga har ikke fått den starten han ønsket seg etter returen til frisk asker. han har nå skadet tommelen på trening. undersøkelser viser at den er brukket, får tv 2 bekreftet av frisk askers sportssjef vidar wold. haga skal opereres onsdag, og med en forventet normal progresjon vil han være tilbake i januar-februar. – er det verre enn fryktet, må vi se på en løsning, men vi håper han er tilbake da. michael er en av de spillerne som driver det offensive hos oss. dette er en strek i regninga for oss. nå har vi for en lengre periode mistet de to (haga og felix girard) som skulle være lokomotivet i vårt angrepsspill. men vi er blitt vant til skader i frisk. vi skal stå godt i det, sier wold. roy johansens mannskap har slitt i innledningen på sesongen med skader på en rekke nøkkelspillere. det er blitt bare 21 poeng på 19 kamper. frisk er 33 poeng bak serieleder vålerenga. (©ntb)

  de bruyne håper på comeback i starten av 2024

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:10.47)
  under formel 1-løpet abu dhabi grand prix kunne kevin de bruyne røpe at han trolig er tilbake på fotballbanen i starten av 2024. den belgiske midtbanespilleren har vært skadd og ute av spill siden august med en hamstringskade. for tiden driver han med rehabilitering av skaden, men han tok seg også tid til å se på formel 1-sesongfinalen i abu dhabi som tilskuer. – det går bra, det begynner å komme seg. jeg har fortsatt et stykke igjen, men det nærmer seg, sa han til sky sports, ifølge daily mail. på spørsmål om når han tror han kommer seg tilbake på fotballbanen, sa han at han håper på å være tilbake tidlig i 2024. city har hatt en ruskete sesongstart, men ligger likevel på 2.-plass på tabellen, ett poeng bak serieleder arsenal. de bruyne vil trolig være en viktig brikke i city-laget dersom de skal klare å forsvare ligatittelen. (©ntb)

  Solberg-Østhassel med i Norges VM-åpning – Lunde på vent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:09.23)
  den nybakte mammaen silje solberg-østhassel danner norges keepertrio sammen med marie davidsen og olivia lykke nygaard i håndball-vm. det kommer fram i en pressemelding fra norges håndballforbund. keepertrioen reiser til stavanger, hvor norge spiller sine innledende kamper i håndball-vm. katrine lunde deltok også på samlingen på hamar og lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i champions league i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. solberg-østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. hun startet mot island i norges 31-21-seieren i deres andre vm-test. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde. norge starter vm mot grønland onsdag og fortsetter gruppespillet med oppgjør mot østerrike (fredag) og sør-korea (søndag). dette er kamper de fleste håndballeksperter mener det norske laget vinner med utklassingssifre. (©ntb)

  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper imponerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks. – jeg er ganske fornøyd med hva jeg får ut av dagen. jeg har ikke glemt det sisteskuddet ennå, men jeg har det ganske tungt i løypa i dag, sier strømsheim til nrk. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.

  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper gjorde karrierebeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks i karrierens beste løp. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.  Live: Fellesstart kvinner

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:09.22)
  følg fellesstarten på 20 kilometer for kvinner i ruka live her. før rennet er flere løpere kritisk til at det arrangeres fellesstart i den finske løypa. les om det lenger ned i saken.  Norges hoppere sviktet i Ruka-premieren – Granerud langt utenfor topp ti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.57)
  halvor egner granerud fikk en tøff start på sitt eget tittelforsvar i verdenscupen. han ble beste norske hopper på 16.-plass. sist sesongs sammenlagtvinner hadde svev på 135,5 og 131 meter i storbakken i ruka. granerud endte hele 43,6 poeng bak østerrikes suverene rennvinner stefan kraft. norge stilte med seks mann i lørdagens konkurranse, men kun halvparten av dem ble med over til finaleomgangen. daniel-andré tande og marius lindvik ble henholdsvis nummer 22 og 23. tande noterte 128,5 og 133,5 meter, mens lindvik fikk 127,5 og 133. – gutta klarer ikke å levere det de er god for, sa landslagstrener alexander stöckl til viaplay etter første omgang. verdenscupstarten bød på store kontraster for johann forfang. tromsøværingen var beste nordmann i fredagens kvalifisering (5.-plass), men sviktet i rennet. – jeg kjenner at jeg er på vippepunktet til å bare begynne å grine. jeg må bare klare å holde meg litt i skinnet og tenke at det er nye muligheter i morgen, sier forfang til nrk. heller ikke fredrik villumstad (120 meter) og kristoffer sundal (115) klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen (nrk/ntb).

  Gjorde comeback etter fødsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.56)
  den nybakte keepermammaen silje solberg-østhassel (33) er tilbake på håndballbanen i lørdagens kamp mot island. solberg-østhassel ble mor i midten av august, men 33-åringen deltar likevel på håndballjentenes vm-samling denne uken. vm-oppkjøringskampen mot island er solberg-østhassels første etter fødselen. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i mesterligaen i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. i lørdagens kamp er det solberg-østhassel og olivia lykke nygaard som vokter buret. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde og solberg-østhassel. (ntb/nrk)

  Fødte i august – mot comeback for Silje Solberg-Østhassel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.56)
  den nybakte keepermammaen silje solberg-østhassel (33) ser ut til å gjøre comeback på håndballbanen mot island i dag. solberg-østhassel ble mor i midten av august, men 33-åringen deltar likevel på håndballjentenes vm-samling denne uken. hun har ikke spilt kamp siden sist vinter, men kan få comebacket i ettermiddag. solberg-østhassel er ført opp på norges lag på håndballforbundets liveside. der er den andre norske keeperen olivia lykke nygaard. landslagssjef thorir hergeirsson offentliggjør laget cirka en time før avkast. kampen mot island starter kl. 16:45 i håkons hall på lillehammer. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i champions league i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde og solberg-østhassel.

  norge med fullt hopplag i verdenscupstarten – beskjeden kvalik for granerud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:17.18)
  Johann Forfang ble beste norske på 5.-plass i hoppkvalifiseringen til lørdagens åpningsrenn i verdenscupen i Ruka. Tromsøværingen landet på 139 meter og var 7,6 poeng bak Tysklands bestemann Andreas Wellinger. Regjerende verdenscupvinner Halvor Egner Granerud var sist ut i den finske storbakken. Han fikk bare 128 meter og ble nummer 19 i kvalifiseringen. Slik la Norges fire øvrige hoppere seg inn på fredagens resultatliste: * 16) Kristoffer Sundal (135,5) * 25) Marius Lindvik (125,5) * 26) Daniel-André Tande (126) * 40) Fredrik Villumstad (123,5) De 50 beste tok seg videre til lørdagens renn. Verdenscupen i Ruka fortsetter med en ny konkurranse dagen etter. (NTB)


  Toppseriens toppscorer Anna Aahjem er klar for Brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:12.05)
  anna aahjem har signert en kontrakt med brann som binder henne til klubben til 2025. det melder brann på sine nettsider. – det føles veldig bra. det er deilig å være her, og jeg gleder meg til starten, sier hun. toppscoreren har herjet for lyn denne sesongen og står med 13 mål. – jeg synes det brann holder på med nå er fantastisk. jeg har fått veldig godt inntrykk av trenerteamet, og har snakket masse med martin ho. det løftet som brann holder på med nå, det har jeg veldig lyst til å være en del av, sier aahjem. (©ntb)

  Australian Open-sjefen fortsatt sikker på Nadal-comeback i Melbourne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:11.00)
  australian open-sjef craig tiley er fortsatt sikker på at rafael nadal vil spille grand slam-turneringen i januar tross skadetrøbbel. nadal, som har vunnet to av sine 22 grand slam-titler i melbourne, skadet seg i nettopp australian open i år. han forsøkte å gjøre comeback til grussesongen, men måtte gi opp. – rafa har trent. jeg følger ham tett, nesten hver dag, fordi han er et enormt trekkplaster for oss, sa tiley til journalister i melbourne torsdag. – forhåpentligvis i løpet av de neste to ukene får vi en klar bekreftelse på at han spiller. jeg er sikker på at rafa vil være her, fordi han ikke kommer til å gi slipp på muligheten til å gjenta det han gjorde for et par år siden, fortsatte han. tiley annonserte i starten av oktober at nadal ville gjøre comeback i australian open neste år. (ntb)  Marte Olsbu Røiseland ble mamma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:20.58)
  den tidligere skiskytteren marte olsbu røiseland er blitt mamma. 19. november kom tobias til verden. røiseland har lagt ut bilde av seg selv, gutten og ektemannen sverre på instagram. 32-åringen gikk sitt siste renn i holmenkollen 19. mars. da endte hun på 2.-plass i fellesstarten i verdenscupen. hun avsluttet sin aktive skiskytterkarriere foran denne sesongen. utøveren fra froland hadde en svært suksessfylt karriere. hun tok blant annet tre ol-gull og 13 vm-gull. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »