Hovedsiden

Liten annonse
  Presenterte Norges OL-mål: Åtte medaljer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:11.44)
  onsdag markerer olympiatoppen at det er 100 dager til sommerens ol i paris starter. på en pressekonferanse avslørte toppidrettssjef tore øvrebø det norske medaljemålet i lekene, hvor jakob ingebrigtsen (friidrett), karsten warholm (friidrett), kristian blummenfelt (triatlon) og anders mol/christian sørum (sandvolleyball) stiller som regjerende mestere. – vi har kommet frem til at en passende ambisjon er åtte medaljer, sier øvrebø om ol. det er like mange medaljer som den norske ol-troppen tok i tokyo. – vi regner ikke med at alle treffer 100 prosent, så vi lager en kvalifisert målsetning ut fra de medaljesjansene vi tror vi har. og så finner vi frem til en målsetning vi tror er realistisk, men som også gir litt gysninger og mobiliserer energi, sier øvrebø til nrk. øvrebø opplyser også en målsetning om seks medaljer i paralympics, som starter rett i etterkant av ol. norge tok fire medaljer i paralympics i tokyo for tre år siden. slik har det medaljefangsten vært for den norske troppen i sommer-ol de siste tre utgavene: i london i 2012: to gull, ett sølv og én bronse (totalt fire medaljer) i rio de janeiro i 2016: null gull, null sølv og fire bronser (totalt fire medaljer) i tokyo i 2021: fire gull, to sølv og to bronser (totalt åtte medaljer) ol ble også arrangert i paris i 1924. da tok norge ti medaljer. siden har norge kun tatt åtte eller flere medaljer i sommer-ol ved tre anledninger: ti i sydney i 2000, ni i beijing i 2008 og åtte i tokyo i 2021.

  Avslørte Norges OL-mål: Går for reprise av Tokyo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:11.44)
  onsdag markerer olympiatoppen at det er 100 dager til sommerens ol i paris starter. på en pressekonferanse avslørte toppidrettssjef tore øvrebø det norske medaljemålet i lekene, hvor jakob ingebrigtsen (friidrett), karsten warholm (friidrett), kristian blummenfelt (triatlon) og anders mol/christian sørum (sandvolleyball) stiller som regjerende mestere. – vi har kommet frem til at en passende ambisjon er åtte medaljer, sier øvrebø om ol. det er like mange medaljer som den norske ol-troppen tok i tokyo. øvrebø opplyser også en målsetning om seks medaljer i paralympics, som starter rett i etterkant av ol. slik har det medaljefangsten vært for den norske troppen i sommer-ol de siste tre utgavene: i london i 2012: to gull, ett sølv og én bronse (totalt fire medaljer) i rio de janeiro i 2016: null gull, null sølv og fire bronser (totalt fire medaljer) i tokyo i 2021: fire gull, to sølv og to bronser (totalt åtte medaljer) ol ble også arrangert i paris i 1924. da tok norge ti medaljer. siden har norge kun tatt åtte elelr flere medaljer i sommer-ol ved tre anledninger: ti i sydney i 2000, ni i beijing i 2008 og åtte i tokyo i 2021.


  slik stiller norge mot nederland - gjør to endringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:19.34)
  Det er klart for en nøkkelkamp i EM-kvaliken når Norge spiller borte mot Nederland tirsdag kveld, en kamp som sendes på NRK2 fra 20.45. Norge fikk en glimrende start på EM-kvalifiseringen med en 4-0-seier over Finland på fredag. Nederland tapte på sin side 0-2 borte mot Italia. Profiler som Ada Stolsmo Hegerberg, Caroline Graham Hansen, Maren Mjelde og Frida Maanum. I deres fravær har landslagstrener Gemma Grainger valgt følgende lag fra start i kampen: Cecilie Fiskerstrand - Thea Bjelde, Guro Bergsvand, Mathilde Harviken, Tuva Hansen - Lisa Naalsund, Ingrid Syrstad Engen, Karina Sævik - Celin Bizet Ildhusøy, Sophie Romàn Haug, Guro Reiten. Bergsvand og Naalsund kommer inn for Marthine Østenstad og Vilde Bøe Risa fra kampen mot Finland. – Nederland på bortebane, det kan ikke bli veldig mye vanskeligere enn det. Men vi går inn her med selvtillit etter det vi har gjort i de første kampene under Gemma (Grainger). Vi håper vi får fortsette i dag, så skal vi bite godt fra oss, sier Guro Reiten, som er Norges kaptein i tirsdagens kamp.
  idrettsforbundet stiller seg bak iocs kritikk av «friendship games»
  stiller norge mot tsjekkia | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: slik stiller norge mot tsjekkia | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:22.24)
  Norges idrettsforbund slutter seg til Den internasjonale olympiske komités skarpe kritikk av Russlands planer om å arrangere et slags alternativt OL. IOC gikk tirsdag hardt ut mot russiske myndigheters planer om å arrangere «Vennskapslekene» i Moskva og Jekaterinburg i september. Det betegnes som et forsøk på å politisere idretten, og medlemmer av den olympiske familien oppfordres til å avvise deltakelse i lekene. NIF støtter IOCs oppfordring til nasjonale og internasjonale forbund om å avstå fra å delta. – Russiske myndigheter undergraver med dette «sjørøveriet» idrettens frie stilling og selve fundamentet som internasjonal idrett er tuftet på. Her er det ikke idretten selv som inviterer, men russiske myndigheter, sier konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug i en uttalelse. – Slik misbruker russiske myndigheter nok en gang idretten for egne maktpolitiske propagandaformål. Han mener at Russland igjen prøver å undergrave internasjonal idretts frie stilling. (NTB)  Johaug bekrefter: Klar for NM-comeback
  stiller norge mot tsjekkia | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: slik stiller norge mot tsjekkia | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:22.23)
  therese johaug stiller til start i nm-tremila på lillehammer neste lørdag. det bekrefter 35-åringen fra dalsbygda overfor nrk søndag kveld, bare et par timer før påmeldingsfristens utløp. – det er et steg på veien for å se hvordan formen er per dags dato, skriver johaug i en melding til nrk. johaug avsluttet sin karriere våren 2022 etter ol-suksessen i beijing. 17. mai ble hun mor til en datter ved navn kristin. den siste tiden har det vært kjent at hun vurderer et comeback som aktiv langrennsløper fram mot vm-femmila i trondheim neste vinter. i et intervju med nrk under første del av nm for tre uker siden åpnet hun for å gå tremila i nm del 2. – det betyr jo mye å se hvordan formen er, og om det er reelt mulig eller ikke, sa hun da. 3. mars gikk hun sitt første skirenn på nesten to år da hun vant engadin frauenlauf i sveits suverent foran sin gamle rival justyna kowalczyk-tekieli. nå skal altså johaug måle krefter med norgeseliten – deriblant heidi weng og anne kjersti kalvå som ble nummer to og tre i verdenscupavslutningen i falun søndag. therese johaug har for øvrig 18 nm-gull i langrenn. de hittil siste kom på tremila i harstad i 2022.

  Norge i seierskampen på blandet lagkonkurranse
  stiller norge mot tsjekkia | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: slik stiller norge mot tsjekkia | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:14.38)
  det norske laget er på tredjeplass i blandet lagkonkurranse i kombinert etter hoppingen. norge har 16 sekunder å ta igjen på østerrike. blandet lagkonkurranse i kombinert består av hopp i normalbakken i granåsen etterfulgt av 1 x 5, 2 x 2,5 og 1 x 5 kilometer langrenn. norge stilte med ida marie hagen (92 meter), jens lurås oftebro (96), jørgen graabak (95) og gyda westvold hansen (91,5). laget endte på 406,8 poeng. østerrike hadde annalena slamik, stefan rettenegger, johannes lamparter og lisa hirner på laget som tok 422,9 poeng. japan med haruka kasai, ryota yamamoto, akito watabe og yuna kasai går ut 13 sekunder bak. i langrennet er det en mannlig utøver først, så de to kvinnene, før den siste mannen på laget avslutter. japan stiller med haruka kasai, ryota yamamoto, akito watabe og yuna kasai. langrennet starter klokken 15:10, og sendes på nrk1. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »