Hovedsiden

Liten annonse  Lundby står over verdenscupstarten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:11.04)
  maren lundby kommer ikke til å delta under helgas verdenscupstart på lillehammer. det bekrefter hun til nrk. hoppstjernen velger å prioritere trening. hun har lenge slitt med vekten og ønsker å jobbe mot å være konkurransedyktig til kommende renn. lundby er blant tidenes beste norske hoppere, med ol-gull og to vm-gull på merittlisten. lørdag er det renn i normalbakken på lillehammer. dagen etter skal kvinnene konkurrere i stor bakke.

  Dansk astronaut VM-appell fra verdensrommet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:10.40)
  de danske vm-spillerne i håndball fikk lykkønskninger i en video fra verdensrommet. den danske astronauten andreas mogensen oppholder seg for tiden på den internasjonale romstasjonen (iss). tirsdag overrasket han den danske vm-troppen under et spillermøte. – som astronaut vet jeg at man skal strekke seg mot stjernene. det dere gjør, gir stor inspirasjon for oss alle. lykke til. kom igjen, danmark!, sa mogensen blant annet mens han håndterte en håndball i vektløs tilstand. videoen er lagt ut hos danmarks håndballforbund. iss er en stor og permanent bemannet romstasjon i lav bane rundt jorden. romstasjonen er omtrent like stor som en fotballbane, 109 meter lang og 72 meter bred. (ntb)


  koronautbrudd i den svenske langrennsleiren – frida karlsson og to andre stjerner syke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:14.20)
  de svenske langrennsstjernene jonna sundling, frida karlsson og linn svahn har blitt koronasyke og kommer trolig ikke til start i kommende helgs verdenscuprenn i gällivare. det opplyser det svenske skiforbundet tirsdag. – vi er i en situasjon hvor flere i troppen har testet positivt for covid-19 etter verdenscuprennene i ruka. situasjonen er selvsagt uheldig, og vi iverksetter for tiden flere tiltak for å minimere videre smittespredning da mange aktive allerede er på plass i gällivare, sier landslagslege rickard noberius. han sier at løperne må ha god hygiene, og at måltider skal inntas på de respektives rom. jonna sundling stiller ikke i gällivare, men frida karlsson er aktuell for å starte i lørdagens distanseløp. hun har foreløpig ikke symptomer. – frida karlsson har blitt isolert, og vi fortsetter å følge utviklingen rundt mulige infeksjonssymptomer. vi ser om det kommer negative tester i løpet av uken, før vi tar en endelig avgjørelse om konkurransestart, sier noberius. jonna sundling bekrefter sykdomssituasjonen sin på instagram. «det blir dessverre ingen konkurranser i gällivare for meg», skriver hun. i forbindelse med åpningsrennene i ruka sist helg testet også william poromaa positivt for covid. poromaa er ikke tatt ut i svenske troppen til helgens renn. der er blant andre alvar myhlback tatt ut. 17-åringen kan dermed få sin verdenscupdebut på hjemmebane. (ntb)
  gladnyhet for united foran skjebnekamp: to stjerner tilbake i trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:11.34)
  Den skadeplagede Manchester United-duoen Rasmus Højlund og Antony deltok på tirsdagens trening foran mesterligamøtet med Galatasaray. Danske Højlund og brasilianske Antony var ikke med i kamptroppen til søndagens Premier League-møte med Everton som følge av skadetrøbbel. Nå peker ting i retning av at duoen er aktuell for spill i onsdagens oppgjør i Tyrkia. Der har United presset på seg. Old Trafford-klubben ligger sist på tabellen i gruppe A etter fire spilte kamper. Samtidig skiller det kun ett poeng opp til andreplasserte FC København. Bayern München topper etter fire strake seirer. United har tre strake seirer i Premier League. (©NTB)

  norsk stjerne peker ut ol som hovedmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:11.15)
  Det er OL-sesong neste år og det henger høyt i garderoben min, så det er definitivt hovedmålet for meg neste sesong, sier Tobias Foss til NRK. Fjorårets tempoverdensmester har allerede festet blikket mot OL-tempoen i Paris neste sommer. – Som idrettsutøver er OL kjempestort. Spesielt etter at jeg vant VM-tempoen føler jeg at OL-medalje kan være oppnåelig, sier den ferske Ineos-rytteren og tror den kuperte løypeprofilen i den franske hovedstaden passer ham godt. – Ettersom alt foregår i sentrum i Paris er den ganske teknisk. Det er veldig, veldig bra for min del. 26 år gamle Foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. Vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i Grand Tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i Giro d`Italia i 2021. 2023-sesongen har i stor grad blitt preget av sykdom for Foss, som kun hadde 36 rittdager i 2023 og ble nummer elleve på VM-tempoen.

  Finsk langrennsveteran (45) gjør oppsiktsvekkende comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:10.02)
  den finske langrennsveteranen riitta-liisa roponen har ikke gått verdenscup siden 2021. kommende helg er hun overraskende tilbake. det finske skiforbundet melder tirsdag at roponen er tatt ut i troppen som skal konkurrere i svenske gällivare kommende helg. 45-åringen har en solid merittliste. hun har vunnet til sammen sju vm-medaljer, hvorav tre er gull, og en ol-bronse fra 2010. superveteranen har egentlig avsluttet landslagskarrieren, men den siste tiden har hun vist storform. for noen uker siden slo hun stjerner som krista pärmäkoski og kerttu niskanen i et renn i olos, ifølge yle. nå venter verdenscuprenn i gällivare for den spreke veteranen. finland kommer samtidig til sverige uten iivo niskanen, som etter premieren i ruka annonserte at han ikke ville konkurrere i gällivare. johanna matintalo har i tillegg testet positivt for covid-19, melder yle. (©ntb)


  LeBron James med ny NBA-rekord i sviende tap: – Betyr ikke mye for meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:08.49)
  los angeles lakers` kamp mot philadelphia 76ers bød på både et topp- og bunnpunkt for superstjernen lebron james. han satte minuttrekord i nba, men gikk på sitt største tap. james passerte mandag kareem abdul-jabbar på listen over de med flest spilte minutter i nba-historien. abdul-jabbar spilte i alt 66.297 gjennom sin karriere. james står nå med 66.319. – det betyr ikke mye for meg, sa superstjernen om rekorden. lakers tapte 94-138, noe som ifølge espn er james` største tap i nba noensinne. – hva trenger å endre seg for at ikke dette skal skje igjen? mye, sa james etter kampen. i februar ble lakers-stjernen mestscorende i nba-historien da han passerte abdul-jabbars 38.387 poeng. den rekorden hadde stått i 39 år. james er inne i sin sjette sesong med lakers. 38-åringen har vunnet fire nba-mesterskap, der to har kommet med miami heat, ett med cleveland cavaliers og ett med lakers. det hittil siste kom i 2020. han har også tatt to ol-gull og én bronse med usa. i september ytret james et ønske om å sette sammen et amerikansk «dream team» til ol i paris neste år. (©ntb)

  sykkelrytter tobias foss klar for det britiske stjernelaget ineos grenadiers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:13.07)
  den norske sykkelprofilen tobias foss (26) forlater det nederlandske storlaget jumbo-visma til fordel for britiske ineos foran neste sesong. det bekrefter ineos i en pressemelding. foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante jumbo-visma. i fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok vm-gull i seniorenes temporitt i wollongong. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. den nylig avsluttede sykkelsesongen ble imidlertid ingen kjempesuksess for 26-åringen. han innledet riktignok bra, blant annet i form av en sterk fjerdeplass sammenlagt i volta ao algarve i februar. deretter bidro han til jumbo-visma-seier på lagtempoen i paris-nice i mars, og ble nummer to på prologen i volta catalunya samme måned. planen var videre å sykle giro d`italia, men koronasykdom satte en stopper for det. sykdommen hang lenge i, og gjorde sommeren vanskelig for den norske sykkelstjernen. foss gikk fra uno-x til jumbo-visma foran 2020. ifølge rapportene skal uno-x ha undersøkt muligheten for å hente vingrom-gutten tilbake, den tidligere verdensmesteren ble for dyr. nå går i stedet veien videre til stjernetunge ineos. etter å ha totaldominert sykkelsirkuset i en lang periode, har ineos (tidligere team sky) fått betraktelig større konkurranse på landeveien de seneste årene. mellom 2011 og 2021 tok laget hele elleve sammenlagttriumfer i grand tour-sammenheng, mens tallet er null de siste to sesongene. (ntb)

  tobias foss klar for britisk stjernelag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:13.06)
  Den norske sykkelprofilen Tobias Foss (26) forlater det nederlandske storlaget Jumbo-Visma til fordel for britiske Ineos foran neste sesong. Det bekrefter Ineos i en pressemelding. Foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante Jumbo-Visma. I fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok VM-gull i seniorenes temporitt i Wollongong. Han henviste da sveitsiske Stefan Küng og den belgiske wonderboyen Remco Evenepoel til de to øvrige medaljene. Evenepoel ble i år verdensmester nettopp på tempo. 26 år gamle Foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. Vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i Grand Tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i Giro d`Italia i 2021. 2023-sesongen har i stor grad blitt preget av sykdom for Foss, som kun hadde 36 rittdager i 2023 og ble nummer elleve på VM-tempoen.

  Anna Jøsendal årets spiller i Toppserien: – Veldig gøy

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:11.28)
  rosenborgs anna jøsendal er årets spiller i toppserien etter at hun gikk til topp på ntb-børsen denne sesongen. – det er veldig gøy å se at hard jobbing gir resultater, men jeg hadde jo selvfølgelig ikke klart det uten lagvenninnene mine som setter meg i gode posisjoner, sier jøsendal. rosenborg-stjernen topper spillerbørsen med 6,00 poeng. totalt står hun med åtte mål og ni målgivende på 24 kamper for trønderne. – jeg er mest fornøyd med vårsesongen, og føler jeg har tatt et skikkelig steg i rosenborg, sier hun. jøsendal toppet børsen foran branns marit brattberg lund (5,95 poeng) og lagvenninne sara hørte (5,93). som årets spiller får anna jøsendal et portrett av seg selv, laget av illustratør pål dybwik. spillerbørsen til ntb fungerer slik at reporterne rangerer spillerne fra 1 til 10 på alle kampene. spillerne må minst ha spilt 45 minutter for å få børspoeng. gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne være med i rangeringen på børsen. jøsendal har hatt noen fantastiske uker, hvor hun først vant cupfinalen over vålerenga, før hun fikk plass på landslaget etter at mimmi löfwenius pådro seg en skade i nm-finalen. (©ntb)

  svensk svømmestjerne går for minst to ol til

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:10.31)
  Sarah Sjöström (30) debuterte i OL-sammenheng allerede som 14-åring i 2008 og ser for seg at hun er med i OL i Los Angeles i 2028 også. – Jeg har absolutt ambisjoner om å være med i Los Angeles, sier svømmedronningen. Det svenske unikumet fylte 30 år i august og har ingen planer om å legge. Til sommeren deltar hun i sitt femte OL. Etter lekene i Paris kommer kanskje årets høydepunkt. – Jeg skal gifte meg i september, sier hun. Om hun kommer seg til start i Los Angeles-OL i 2028 vil det være hennes sjette OL. Da vil hun komme opp på siden av Lars Frölander og Therese Alshammar. – Jeg har ikke satt noen sluttdato. Uansett hva jeg skal gjøre så kommer jeg til å trene mye, og selv om det ikke vil rekke til medaljer i mesterskap, vil det fortsatt bli ganske bra. Sjöstrom har fire OL-medaljer, ett av dem gull i Rio i 2016. Hun har også 21 medaljer i VM-sammenheng. (©NTB)

  Graham Hansen i gryende form før landslagssamlingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:20.53)
  norges angrepsstjerne caroline graham hansen viser solide takter før landskampene i desember. søndag gjorde hun mål da athletic bilbao ble slått 4-0. graham hansen doblet barcelonas ledelse snaue ti minutter etter hvilen. marta torrejón, patri guijarro og aitana bonmatí scoret de andre målene. ingrid syrstad engen fikk 90 minutter som midtstopper. barcelona har startet sesongen i den spanske serien feilfritt med 30 av 30 mulige poeng. katalanerne har scoret imponerende 43 mål (4,3 i snitt per kamp) og kun hentet ballen ut av mål ved to anledninger. sist helg gjorde graham hansen mål da real madrid ble smadret 5-0. få dager før storspilte 28-åringen med hele fire målgivende pasninger da benfica ble slått med samme sifre i mesterligaen. norge møter portugal hjemme 1. desember og østerrike borte 5. desember i nasjonsligaen. (ntb)

  Shiffrin vant slalåmrennet i Killington – Westhoff nummer 18

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:20.00)
  alpindronningen og hjemmehåpet mikaela shiffrin var best i verdenscupslalåmen i killington. bianca bakke westhoff ble beste norske på 18.-plass. westhoff klatret åtte plasser fra første omgang og var 2,81 sekunder bak shiffrin etter finaleomgangen. shiffrin tok sin 90. verdenscupseier på hjemmebane søndag. 28-åringen, som er kjæreste med den norske fartskjøreren aleksander aamodt kilde, slo rekorden til svenske ingemar stenmark (86 seirer) i fjor. petra vlhova ble toer, mens sveitsiske wendy holdener fullførte pallen. thea louise stjernesund la seg 3,98 sekunder bak ledertiden. hakadal-alpinisten var 2,34 sekunder bak etter 1. omgang og var dermed ute av kampen om en framskutt plassering. hun endte som nummer 29, nest sist av dem som gikk til finaleomgangen. mina fürst holtmann og kristin lysdahl bommet begge på en av de siste portene i 1. omgang. dermed fikk de ikke kjøre en omgang til. maria tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (ntb)

  Shiffrin leder slalåmrennet i Vermont

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:16.53)
  den amerikanske alpindronningen mikaela shiffrin er i føringen etter 1. omgang av verdenscupslalåmen i killington. thea stjernesund er hittil beste norske. stjernesund er imidlertid hele 2,34 sekunder bak ledertiden og ligger på en foreløpig 19.-plass. shiffrin har 19/100 sekund ned til tyske lena dürr, mens petra vlhova følger 28 hundredeler bak. kristin lysdahl og bianca bakke westhoff skal også i aksjon i killington. de kjører begge fra sene startnummer. mina fürst holtmann bommet på en av de siste portene og går dermed glipp av finaleomgangen. maria tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (ntb)

  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper imponerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks. – jeg er ganske fornøyd med hva jeg får ut av dagen. jeg har ikke glemt det sisteskuddet ennå, men jeg har det ganske tungt i løypa i dag, sier strømsheim til nrk. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.

  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper gjorde karrierebeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks i karrierens beste løp. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »