Hovedsiden

Liten annonse
  var-dommer fjernet etter omdiskutert straffespark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:11.37)
  Tomasz Kwiatkowski er fratatt et dommeroppdrag i mesterligaen onsdag. Han var ansvarlig da Paris Saint-Germain fikk en kontroversiell straffe mot Newcastle. ESPN og Sky Sports melder begge om dommerendringen. Newcastle ledet 1-0 og så ut til å ta en svært viktig seier mot PSG tirsdag kveld. Langt inne i overtiden traff ballen armen til Tino Livramento inne i feltet, men TV-bildene viste at ballen først var innom kroppen hans. Kwiatkowski sendte hoveddommer Szymon Marciniak til VAR-skjermen, der de falt ned på at PSG fortjente straffe. Newcastle-manager Eddie Howe var i etterkant klokkeklar på at straffen var feil idømt og mente at laget ble frarøvet seieren. – Det er ikke straffe når den først går i kroppen og så i armen. Men jeg får ikke lov til å si noe. Jeg kan selvfølgelig ikke si noe, sa Howe. Kwiatkowski skulle i utgangspunktet være VAR-dommer under onsdagens mesterligakamp mellom Real Sociedad og Salzburg, men er nå byttet ut med tyske Marco Fritz. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har ikke selv opplyst hva som er grunnen til bytte av VAR-ansvarlig. (NTB)

  Premier League-manager freser: – Hva er vitsen med VAR?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:11.13)
  wolves-manager gary o`neil var mektig forbannet etter at det ene poenget mot everton røk på overtid mandag. han fyrte løs mot var. – hva er vitsen med var? spurte wolves-sjefen etter at et sent straffespark ga 2-3-tap. var-dommerne sendte kampleder michael salisbury ut på sidelinjen for å se på situasjonen som resulterte i straffesparket som avgjorde kampen. salisbury bedømte i utgangspunktet ikke episoden til å være en forseelse, men ombestemte seg etter å ha sett reprisen. tidligere i omgangen hadde hvert av lagene fått et straffespark. – jeg synes ikke var har vært til hjelp for fotballen, sa manager o`neil etterpå. – jeg mener dommeren ville ha gjort en bedre jobb på egen hånd. jeg tror ikke var hjalp ham, men det var faktisk til hinder for ham, la han til. han mener kontakten mellom wolves-spiller joao gomes og fulhams harry wilson, som ledet til det siste straffesparket, var minimal og ikke nok til å blåse. o`neil opplyser at han snakket med dommer salisbury etter kampen. der skal sistnevnte ha innrømmet at det første straffesparket trolig ikke burde blitt idømt. – det hjelper ikke meg. det hjelper heller ikke alle supporterne som hadde reist hele denne veien for å se på laget. det hjelper ikke spillerne som føler seg frustrerte igjen, sa o`neil. – jeg har hatt en skikkelig voksensamtale med ham (salisbury), og jeg prøvde å holde meg rolig. jeg er ikke sint på noen, la han til. o`neil er ingen var-tilhenger. – det kan ikke være sånn, med all teknologien som finnes og i den største ligaen i verden, at vi gjør så mange feil. det kan ikke være greit, sa wolves-sjefen. han hevder han hele tiden har vært var-tilhenger, men at det endret seg mandag. (©ntb)

  Straffebonanza da Fulham slo Wolves i overtidsdrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:23.05)
  den brasilianske 35-åringen willian scoret på to straffespark da fulham slo wolves 3-2 i en intens kamp i engelsk fotball mandag. oppgjøret i london endte til slutt med tre poeng til hjemmelaget. det betyr at wolves og fulham er henholdsvis nummer 12 og 14 på tabellen etter 13 serieomganger. de har samme antall poeng. alex iwobi ga fulham en pangstart da han sendte vertene i ledelsen allerede etter åtte minutters spill. midtveis i første omgang slo gjestene tilbake ved matheus cunha. etter pause kom det tre straffespark. først fikk fulham-veteranen willian sjansen fra krittmerket, og rutinert som han er ventet han ut keeper og satte ballen sikkert i mål. deretter fikk wolves straffe da hee-chan hwang ble stanset med ulovlige midler. sørkoreaneren tok selv ansvar og banket ballen midt i mål. lenge så det ut til å ende uavgjort i london, men på overtid måtte var-dommerne i aksjon igjen. dommer michael salisbury dømte ikke straffe da harry wilson gikk i bakken, men etter å ha sett situasjonen på video ombestemte han seg. igjen var willian sikker fra straffemerket, og sørget for tre poeng til fulham. (ntb)

  Hauge mener VAR-bildene fra cupfinalen ikke var gode nok

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:08.25)
  rosenborg vant nm-tittelen på et kontroversielt straffespark, som mange mener at var burde ha annullert. dommersjef terje hauge mener bildene ikke var gode nok. det var etter 76 minutter at rosenborg fikk straffesparket som «alle» skulle snakke om etter kampen. cesilie andreassen satte først ballen i stolpen, men emilie nautnes plukket opp returen og sendte den tilbake igjen til andreassen, som satte ballen i mål på andre forsøk. reprisene kunne imidlertid antyde at nautnes var inne i 16-meteren da andreassens fot traff ballen. det er ikke lov, og etter reglementet skal målet dermed annulleres. hauge bekrefter overfor vg at var-teamet så på situasjonen, men ikke klarte å fatte en konklusjon ut ifra bildene. – akkurat når straffen tas så kan det se ut som at rosenborg-spilleren har venstrefoten inne i sirkelen, ja. men var må ha bevis. da leter man med andre kameraer, og i går så var det hovedkameraet som ga det beste bildet, sier hauge. dessverre for vålerenga kunne ikke var-teamet konkludere med at nautnes var innenfor 16-meteren på «det beste bildet». – på stillbilder – når ballen allerede er skutt – ser man at rosenborgs nummer ni (nautnes) allerede er inne i sirkelen utenfor 16-meteren, men vi har ikke bedre bevis enn at vi kan mene og tro at det ser sånn ut med de bildene som var sitter på, legger hauge til. (©ntb)

  Berge og Burnley forlenget vond hjemmerekke – kollapset i sluttminuttene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:18.12)
  burnley så lenge ut til å ta sine første poeng på hjemmebane i årets premier league-sesong, men west ham leverte en sen sluttspurt og vant 2-1. jay rodriguez sendte hjemmelaget i ledelsen på straffespark etter at luca koleosho ble felt inne i 16-meteren. målet kom like etter pause og så ut til å styre laget mot en etterlengtet hjemmeseier, men med fem minutter igjen scoret dara o`shea selvmål før tomas soucek ble matchvinner på overtid. burnley sliter i bunnen av premier league med bare fire poeng etter 13 kamper. det skiller fem poeng opp til luton på trygg plass. west ham er nummer ni med 20 poeng. sander berge har blitt en sentral spiller for manager vincent kompany etter overgangen fra sheffield united i sommer. nordmannen spilte hele kampen mot west ham. sheffield united og luton har også gått på mange tap i sesonginnledningen. lørdag røk sheffield 1-3 for bournemouth, mens luton snudde til 2-1-seier over crystal palace. brighton slo nottingham forest 3-2. burnley og sheffield united møtes i neste runde. (ntb)

  Maanum scoret for Arsenal i ligacupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:22.18)
  frida maanum scoret utligningsmålet da arsenals kvinnelag vendte til 2-1-seier over southampton i ligacupens gruppespill. arsenal tok sin annen strake seier i gruppespillet og klatret opp i ryggen på tottenham, som også har vunnet begge sine kamper. maanum spilte fra start i et arsenal-lag der manager jonas eidevall gjorde ni endringer fra søndagens seierskamp mot brighton i superligaen. 13.438 tilskuere sørget for publikumsrekord for southampton-kvinnene på st. mary`s, og hjemmelaget tok ledelsen ved molly pike i det 55. minutt. fem minutter senere sørget maanums knallskudd for at det sto 1-1. det så lenge ut til å bli resultatet, og da ville det blitt straffesparkkonkurranse om et ekstrapoeng. innbytter amanda ilestedt avverget det ved å nikke inn 2-1-målet i det 89. minutt. bare gruppevinnerne er sikre på å ta seg til kvartfinale i ligacupen. (ntb)

  Son herjet med Kina i VM-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:18.09)
  son heung-min herjet med to mål og en assist da sør-korea slo kina 3-0 på bortebane i vm-kvalifiseringen i fotball. 40.000 tilskuere på en fullsatt arena i shenzhen rett nord for hongkong hadde store forventninger til eget lag, men son stilnet publikum med to scoringer i første omgang. først satte tottenham-stjernen inn et straffespark etter at wolverhampton-spiller hwang hee-chan ble felt, så scoret han med hodet på et hjørnespark. jung seung-hyun fastsatte resultatet da han nikket inn et frispark fra son. sør-korea har under sin landslagssjef jürgen klinsmann fått en god start på vm-kvalifiseringen med 5-0 over singapore og 3-0 over kina. japan har også innledet kvalifiseringen godt, med to 5-0-seire. tirsdag ble syria slått. australia er også uten poengtap i sin gruppe. leicester-spiller harry souttar ble matchvinner i 1-0-seieren over palestina. kampen ble spilt i kuwait. irak-innbytter mohanad ali ble matchvinner i sjuende tilleggsminutt da vietnam ble slått 1-0. heller ikke irak har avgitt poeng så langt. hongkong, med jørn andersen som landslagssjef, tok sitt første poeng med 2-2 mot turkmenistan. i samme gruppe ga iran fra seg to måls ledelse og spilte 2-2 i usbekistan. de to beste i hver gruppe går til det siste gruppespillet, der vm-billettene deles ut. vm-kvalifiseringen gjelder også som kvalifisering til asiamesterskapet. (ntb)

  De regjerende mesterne klar for EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:22.39)
  regjerende europamester italia er klar for em-sluttspillet i tyskland neste sommer. etter 0-0 mot ukraina mandag kveld sikret italienerne direkte em-billett da de ble nummer to i gruppe c bak gruppevinner england, som allerede er klar for em. både italia og ukraina sto med 13 poeng før den siste og avgjørende kampen i den ordinære em-kvalifiseringen, men ettersom italia vant 2-1 i milano tidligere i høst måtte ukraina vinne mandagens oppgjør, som ble spilt på nøytral bane i tyske leverkusen, for å ta seg til em. ukraina ropte på straffespark to og et halvt minutt på overtid i andre omgang, men de fikk ikke gehør av dommer jesús gil manzano. dermed endte det målløst i leverkusen og italia kunne juble for sikret sin åttende strake em-deltakelse etter å ha blitt nummer to i gruppen på innbyrdes oppgjør. i tillegg sikret både tsjekkia og slovenia em-billetter mandag kveld, mens ukraina må spille playoff i nasjonsligaen for å ta seg til em.

  Mjeldes trener rasende på dommeren etter poengdeling i Mesterligaen: – Vi ble robba

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:07.01)
  maren mjeldes chelsea spilte 2–2 i mesterligamøtet mot real madrid i går. chelsea-trener emma hayes, som skal ta over trenerrollen til det amerikanske landslaget etter sesongslutt, mener de blåkledde burde dratt hjem med tre poeng. london-laget ledet 2-1, før spanjolene utlignet på straffespark i det 78. minutt. – jeg kunne se helt fra benken at taklingen var på utsiden av sekstenmeteren. jeg er helt i sjokk over at de som dømte kampen ikke fikk det med seg, sa hayes til pressen etter kampen. på overtiden satte niamh charles ballen i mål, men scoringen ble uriktig annullert for offside. var ble ikke i brukt i kampen. – vi scoret et helt lovlig mål. det er flaut, og jeg måtte sjekke hvorfor målet ble annullert. var det niamh? nei. var det sam (kerr) som forstyrret keeperen? nei, hun var ikke i nærheten. jeg føler vi ble robbet i en kamp som skulle endt 3-1, raste hayes etter gårsdagens poengdeling.


  Brann utsatte Glimts gullfest - nærmer seg medalje

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. november 2023 KL:19.54)
  alt tyder på at det blir seriegull til bodø/glimt i eliteserien. lørdag kveld kunne de sikre gullet hvis brann avga poeng borte mot fk haugesund, men brann viste styrke. niklas castro sendte brann i ledelsen med et godt plassert straffespark etter et kvarter, og mot slutten av omgangen bredsidet felix horn myhre inn branns andre scoring. dermed ble det 2-0 til brann og en festaften for de tilreisende bergenserne, som møtte opp i hopetall lørdag kveld. med seieren er brann seks poeng bak bodø/glimt, med to kamper igjen å spille. glimt har på sin side tre kamper igjen og en langt bedre målforskjell enn brann. de to lagene møtes i neste runde. søndag kan glimt selv sikre seg seriegullet, om de tar poeng hjemme mot tabelljumbo aalesund. lørdagens seier gjør at brann nå har koblet et lite grep om andreplassen i eliteserien. de har henholdsvis fire og seks poeng ned til tromsø og viking, som begge har spilt én kamp mindre enn brann. søndag spiller tromsø borte mot odd, mens viking spiller hjemme mot sarpsborg 08. – jeg tror ikke nødvendigvis vi er store favoritter til det sølvet, men det var veldig viktig å ta tre poeng i dag, sier brann-kaptein sivert heltne nilsen til tv 2.

  Strand Larsen-scoring i Celta Vigo-tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. november 2023 KL:23.11)
  jørgen strand larsen så ut til å ha berget ett poeng for celta vigo. men åtte minutter på overtid avgjorde alex berenguer målfesten mot celta. 4-3-scoringen som ga athletic-seier kom på straffespark dypt inne i overtiden. dermed ble det en blytung fredagskveld for celta vigo, som ligger under nedrykksstreken i la liga. strand larsen så overtidsdramaet fra benken etter å ha blitt byttet ut i det 89. minutt. han utlignet til 3-3 i det 66. minutt og det kunne endt mye bedre for celta vigo som på stillingen 3-3 fikk straffe, men iago aspas bommet fra straffemerket.

  Sørloth matchvinner etter straffebom – Dønnum målscorer da Toulouse skremte Liverpool

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:20.44)
  i fjerde runde av europaligaen gjestet alexander sørloth og villareal maccabi haifa i gruppe f. hjemmelaget tok ledelsen etter 30 minutter da abdoulaye seck headet ballen i mål. få minutter senere fikk alexander sørloth muligheten til å utligne for villarreal på straffespark. til nordmannens store fortvilelse reddet maccabi haifas keeper, men sisteskansen var for tidlig ute. villareal fikk nok et forsøk med manu trigueros som straffetaker. ny bom! og det sto 1–0 til pause. på tampen av kampen utlignet álex baena. og like etterpå ble sørloth den store helten da han satte det avgjørende 2-1-målet. villareal klatrer med det opp til andreplass i gruppa si, mens maccabi haifa ligger nederst. toulous tok imot liverpool i gruppe e. aron dønnum satte stemningen i den franske byen da han scoret etter en drøy halvtime. tsimikas sov i timen og nordmannen snappet opp ballen og satte fart mot mål. det franske laget fortsatte å sjokkere engelskmennene i andre omgang. thijs dallinga trodde han førte toulouse til tomålsledelse, men målet ble annullert. få minutter senere satte samme mann 2-0-målet. på klønete vis førte et selvmål av cristian cásseres jr. til nytt liv i kampen. men i stedet for liverpool-utligning, økte toulouse ledelsen til 3–1. dønnum var involvert i dette angrepet også. men så snudde det på slutten. med to raske liverpool-mål, gikk det mot poengdeling. men dommerteamet ville det annerledes. jarell quansahs mål på overtid ble annullert, og dønnum og co. kunne juble for tre poeng. liverpool troner fortsatt øverst i gruppa med ni poeng, mens toulouse ligger på andreplass med syv poeng.

  Haaland tomålsscorer - så byttet han med norske Bobb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:22.51)
  erling braut haaland scoret to da manchester city tok en oppskriftsmessig 3-0 seier mot young boys i mesterligaen. haalands første scoring kom på et straffespark. midtbanespiller matheus nunes ble felt etter 22 minutter og dommer pekte på straffemerket. haaland gjorde ingen feil fra 11-meter. like før pause doblet phil foden ledelsen etter et vakkert raid fra sin høyrekant-posisjon. dermed stod det 2-0 til pause for hjemmelaget. det tok derimot ikke lang tid etter pause før haaland igjen skapte liv og røre på etihad. nordmannen fikk ballen sentralt i banen, dro den med seg mot venstre, før han vakkert plasserte ballen i lengste hjørne fra 17-meter. norske oskar bobb ble byttet inn til fordel for haaland etter 61. minutter. 20 år gamle bobb gikk inn i spissrollen, og var involvert i et par gode sjanser på den halvtimen han fikk. city klarte derimot ikke å omsette sjansene i scoringen, og dermed endte det 3-0. manchester city er med det sikret avansement fra gruppe e med sine 12 poeng på fire kamper. young boys har kun ett poeng, og må slås med røde stjerne om en 3.-plassen i gruppen, som gir spill i europa league. 15 av nettkjenningene har kommet i hans 15 kamper for city. haaland står nå med 39 mål på 34 kamper i mesterligaen. jærbuingen står også dermed med fire mål i champions league denne sesongen, og matcher nesten fjorårets kalassifre. forrige sesong sto nordmannen med fem scoringer etter fire kamper og endte turneringen som toppscorer med 12 nettkjenninger.

  Garnacho slipper straff etter gorilla-emoji – FA fornøyde med forklaringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:17.04)
  englands fotballforbund (fa) opplyser at manchester uniteds alejandro garnacho ikke blir straffet for innlegget om lagkamerat andré onana i sosiale medier. onana ble helten da han reddet et straffespark på overtid mot fc københavn i champions league i oktober. det fikk garnacho til å legge ut et bilde av de to sammen med en gorilla-emoji. få dager senere bekreftet hovedtrener erik ten hag at klubben var i dialog med fa, men at han ikke var bekymret for utestengelse. tirsdag ettermiddag bekrefter forbundet at garnacho slipper straff. «vi ba om spillerens forklaring som en del av etterforskningen, og han forklarte at intensjonen med gorilla-emojiene var å understreke styrken til lagkameratene, spesielt andré onana og harry maguire. vi er fornøyde med alejandro garnachos forklaring rundt konteksten, så vi vil ikke iverksette disiplinærtiltak», heter det i uttalelsen fra fa. forbundet ber likevel argentineren om å være bevisst rundt sitt eget ansvar i sosiale medier. «bruken av emojier kan bli tolket ulikt. vi kommer derfor til å ha kontakt med kick it out og spillerorganisasjonen for å diskutere ulike problemstillinger knyttet til bruken av emojier», skriver forbundet videre. (ntb)

  Vålerenga reddet av keepertabbe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. november 2023 KL:19.53)
  landslagskeeper aurora mikalsen skulle plukke ned et hjørnespark, men branns burvokter glapp ballen ned i beina på vålerengas landslagsspiss mimmi löfwenius veum. hun lot seg ikke be to ganger, og satte inn 1–1. det var for øvrig branns første baklengsmål siden 1. juli. 1–1 ble sluttresultatet i oslo og dermed leder vålerenga eliteserien to poeng foran rosenborg, som de også gjorde før lørdagens kamper. oslo-laget fikk imidlertid en mulighet til å stikke fra da rosenborg «bare» klarte 1–1 hjemme mot nedrykkstruede avaldsnes tidligere på ettermiddagen. det var et selvmål av michaela kovacs.som gjorde at brann tok ledelsen etter 39 minutter. i andre omgang ble vålerenga kanskje snytt for et straffespark. – den ser veldig klar ut for meg, sa nrks ekspertkommentator bengt eriksen.

  Villarreal trygt videre i cupen uten Sørloth

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. november 2023 KL:21.24)
  villarreal tok seg videre i den spanske cupen med 5-0 over chiclana uten alexander sørloth, som ikke var i troppen etter skaden han pådro seg mandag. sørloth herjet med málaga mandag og scoret et mål, leverte en assist og skaffet et straffespark i den omgangen han spilte, men han måtte ut med vond hælsene. det var derfor ikke så overraskende at han ikke var i troppen i cupkampen mot chiclana fra nivå seks. manu trigueros ble den store spilleren for villarreal med hattrick. jorge pascual spilte hele kampen på topp og scoret 2-0-målet etter en halvtime. trigueros var hengende spiss bak ham. han gjorde både det første, tredje og fjerde målet. álex baena fastsatte resultatet. (ntb)


  Sassuolo videre i cupen etter straffedrama – Thorstvedt scoret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. november 2023 KL:20.46)
  «norske» sassuolo måtte nøye seg med 0–0 i cupkampen mot spezia, men gikk videre med 5-4-seier i straffesparkkonkurranse. sassuolo-keeper reddet luca moros straffe, og hjemmelaget scoret på alle sine fem forsøk. kristian thorstvedt scoret sikkert med den fjerde straffen. sammen med marcus holmgren pedersen og emil konradsen ceïde kan han glede seg til kamp mot atalanta i åttedelsfinalen. sassuolo dominerte cupkampen mot gjestene fra serie b, men greide ikke å få ballen forbi spezia-keeper jeroen zoet i løpet av 120 minutter. pedersen spilte hele kampen og var toneangivende for hjemmelaget i regnværet. ceïde ble byttet ut midtveis i 2. omgang, mens thorstvedt kom inn samtidig. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »