Hovedsiden

Liten annonse


  retzius med suverent nm-gull i stavsprang – ol-jagende faye uten resultat

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:19.13)
  Lene Retzius hadde ingen problemer med å ta NM-gull i stavsprang i Sandnes fredag. For OL-jaktende Kitty Friele Faye ble det en tung dag på jobben. 28 år gamle Retzius har en personlig bestenotering på 4,70, satt i Genève for drøye to år siden. Det er samtidig norsk rekord i øvelsen. Fredag sto hun over samtlige høyder før 4,26 meter, der hun trengte tre forsøk på å komme seg over. Gullvinner Retzius tok seg deretter over 4,41 på andre forsøk, før 4,52 ble forsert på første forsøk. Det ble også Retzius sitt siste sprang i konkurransen. Kitty Friele Faye fikk det på sin side ikke til å stemme. Hennes bestenotering på øvelsen er 4,45 meter, men 21-åringen mislyktes med samtlige forsøk på 4,15. 32 utøvere kommer til Paris gjennom rankingsystemet, og før NM var Faye nummer 36. Dermed ser det vanskelig ut for Faye i OL-jakten. Fristen for å kvalifisere seg til sommerlekene i Paris er førstkommende søndag, men Retzius er trygt innenfor kvotegrensen på øvelsen. Det er imidlertid ikke gitt at Olympiatoppen tar ut en utøver til OL, selv om vedkommende er inne på ranking. (NTB)

  grøvdal tok suverent nm-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:20.01)
  Karoline Bjerkeli Grøvdal utklasset konkurrentene og tok et enkelt NM-gull på 5000 meter. Det var forventet at hun ville ha god kontroll på seieren, men det var knyttet mer spenning til mulig mesterskapsrekord på distansen. Hun løp inn til tiden 14.52,18. Amalie Sæten som kjempet om god tid for å komme nærmere OL-deltakelse. Det så tungt ut og hun virket langt unna en god tid. Det kan skyldes en kraftig vind. – Det forteller mest om at det er tunge forhold, når de nest beste ikke får mer ut av de første tusen meterne, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal. Det er for øvrig rankingen som bestemmer OL-deltakelse.

  suverent nm-gull til ottestad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:11.54)
  uno-x-rytter mie bjørndal ottestad parkerte resten av feltet og syklet inn til et suverent nm-gull på fellesstarten i nordland søndag. det var 26-åringens andre nm-gull på fellesstart i karrieren. i fjor tok hun bronsemedalje bak susanne andersen og katrine aalerud, men da vant hun til gjengjeld nm-tempoen. ottestad rykket fra hovedfeltet snaut 50 kilometer før mål i den 116,2 kilometer lange løypa med start og målgang på tverlandet utenfor bodø. hun fikk derfra en ensom vei mot mål i regnværet. uno-x-rytteren skaffet seg relativt raskt et forsprang på over minuttet. 30 kilometer fra mål ledet hun med to minutter på hovedfeltet, og avstanden var økt til hele fire minutter med 18 kilometer igjen å sykle. senere fortsatte hun bare å styrke sin ledelse, og gruppen bak henne hadde innsett at de måtte gjøre opp om de øvrige medaljene. det ble en durabelig kamp i feltet bak, som kom inn mot mål om lag sju minutter bak ottestad. emma dyrhovden fra åsane var aller raskest i spurten, mens ottestads uno-x-kollega aalerud tok bronsemedaljen. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »