Hovedsiden

Liten annonse
  Madelene Stavnar i tetstriden i Belgia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:21.49)
  madelene stavnar er på delt 2.-plass etter åpningsrunden i belgia open i golf. hun gikk fredagens runde fire slag under par. stavnar leverte birdie på 2., 7., 9., 12. og 14. hull og måtte tåle sin eneste bogey på 15. hull. hun er to slag bak svenske anna magnusson og deler 2.-plassen med japanske yuri onishi, sveitsiske vanessa knecht og spanske mireia prat. – det var en god runde. dette var en av dagene da golf virker litt enklere enn på andre dager, sa stavnar. (ntb)


  Ruud møter amerikaner i trippeljakten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:17.32)
  casper ruud spiller for sin tredje strake tittel i atp 250-turneringen i sveitsiske genève. første motstander er amerikanske j.j. wolf. wolf gjorde seg fortjent til et møte med ruud takket være sifrene 6-4, 6-2 over hugo dellien fra bolivia. 24 år gamle wolf er nummer 49 på verdensrankingen. tidligere i år nådde han sin høyeste plassering med 39.-plass. amerikaneren har aldri møtt ruud før. (ntb)

  Rubio vant forkortet etappe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:17.30)
  einer augusto rubio (movistar) var raskest opp den siste stigningen og vant den 13. etappen av giro d`italia. han spurtslo thibaut pinot (fdj) og jefferson alexander cepeda (ef). franske pinot tok 2.-plassen, mens cepeda fra ecuador endte på 3.-plass. andreas leknessund ble nummer 14 på etappen og beholder 4.-plassen i sammendraget. ineos-rytter geraint thomas beholder den rosa trøya etter fredagens etappe. giro d`italia-arrangøren ble tvunget til å kutte fredagens 13. etappe grunnet uvær. etappen var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i borgofranco d`ivrea og målgang i sveitsiske crans montana. værproblemene sørget imidlertid for at etappen kun ble 74,6 kilometer lang fra le chable til crans montana. (ntb)

  Dagens Giro-etappe kortes ned på grunn av ekstremvær

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:11.26)
  giro d`italia-arrangøren har støtt på nye værutfordringer og er tvunget til å kutte ned fredagens 13. etappe til bare 74,6 kilometer. fredagens etappe var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i borgofranco d`ivrea og målgang i sveitsiske crans montana. allerede for et par dager siden ble den kortet ned til 199 kilometer som følge av bekymringer rundt værsituasjonen. det ble da besluttet at rytterne skulle sykle gjennom en lang tunnel, framfor å ta seg over fjellet col du grand saint-bernard. tirsdag måtte arrangøren ta nye drastiske grep. nå skal hele etappen sykles i sveits, med start i le chable og målgang som planlagt i høyden i crans montana. giro d`italia oppgir at man har besluttet å etterkomme forespørsler fra rytterne om å benytte seg av rittets ekstremværprotokoll. den nye starten er lagt til bunnen av fjellet croix de coeur. stigningen er bratt, og etter kun åtte kilometer venter dagens innlagte spurt. det betyr trolig høy fart fra start. for den norske dsm-rytteren andreas leknessund kan endringen være gunstig sportslig sett. han får en mye lettere etappe enn planlagt, og det gir mindre sjanse for angrep fra sammenlagtkandidatene. leknessund er nummer fire i giroen, bare 35 sekunder bak lederen geraint thomas. (©ntb)

  Bekreftet: Kowalczyk mistet ektemannen i skredulykke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:13.04)
  tidligere langrennsløper justyna kowalczyk har mistet ektemannen kacper tekieli i en skredulykke. det meldte flere polske medier torsdag, før kowalczyks manager nå bekrefter tragedien overfor dagbladet. – dessverre er det sant. vi vil ikke komme med noen uttalelse om dødsfallet nå, sier manager malgorzata ziemba til den norske avisen. ulykken skjedde i de sveitsiske alpene, der 38-åringen var på klatretur. han etterlater seg kona kowalczyk og sønnen hugo. tekieli og kowalczyk giftet seg i 2020 og fikk sønnen året etter. jerzy natkański, direktør for organisasjonen til støtte for polske fjellklatrere, har uttalt seg om dødsfallet: – han døde i et snøskred, kroppen hans ble funnet på torsdag, sa natkański til polske eurosport. den avdøde 38-åringen var en rutinert sportsklatrer. piotr pustelnik, leder for den polske foreningen for fjellklatrere, er i sorg: – dette er et stort tap for miljøet vårt. jeg mangler ord, sier han til storavisen gazeta wyborcza, ifølge ntb.

  Polske medier: Kowalczyk mistet ektemannen i skredulykke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:13.04)
  tidligere langrennsløper justyna kowalczyk har mistet ektemannen kacper tekieli i en skredulykke. det melder flere polske medier. tragedien skal ha skjedd i de sveitsiske alpene, noe jerzy natkański, direktør for organisasjonen til støtte for polske fjellklatrere, bekrefter. – han døde i et snøskred, kroppen hans ble funnet på torsdag, sier natkański til polske eurosport. den avdøde 38-åringen var en rutinert sportsklatrer.

  Snøtrøbbel i Giroen – årets høyeste fjellpassering utgår

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:15.29)
  den 2469 meter høye fjellpasseringen over passet store sankt bernhard på den 13. etappen av årets giro d`italia utgår som følge av snø. dermed går giroen glipp av årets høyeste fjellpassering. ruten blir flyttet slik at feltet i stedet passerer gjennom en tunnel 600 meter lenger ned på veien til sveitsiske crans-montana. 2304 meter høye tre cime di lavaredo på den 19. etappen blir dermed den høyeste fjellpasseringen i årets rute. det kan likevel komme nye endringer i ruten etter hvert som rittet nærmer seg sin tredje og siste uke. snøfall i alpene de siste dagene kan skape problemer for den fjelldominerte avsluttende uken i rittet. (ntb)

  Cardiff krever én milliard fra Nantes i dyster overgangssak: – Absurd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:21.00)
  fotballklubben cardiff vil ha 100 millioner euro av nantes i kompensasjon etter at emiliano sala døde under flyturen i forbindelse med overgangen til cardiff tilbake i 2019. oppstyret i etterkant av dødsfallet til sala virker ikke ha en ende. etter flere år med rettslig krangel, ble cardiff i januar beordret til å betale seks millioner euro (69 millioner kroner) til nantes som første del av overgangssummen på totalt 17 millioner euro, som tilsvarer 196 millioner kroner. krangelen handler i stor del om at cardiff mener at overgangen aldri ble sluttført før småflyet som sala satt i styrtet i en kanal i januar 2019. både sala og piloten david ibbotson døde. to dager før signerte sala kontrakten som retten har ment gjorde ham til cardiff-spiller. mandag opplyser nantes advokater at cardiff har saksøkt dem for 100 millioner euro (1,1 milliarder kroner). den walisiske klubben mener de skal ha kompensasjon for at sala aldri spilte for cardiff. en høring er planlagt til 22. juni. – etter å ha blitt avvist av fifa, cas og den sveitsiske føderale domstolen, åpner cardiff en ny, absurd sak, sier nantes advokater jerome marsaudon og louis-marie absil. advokatene sier videre at de er «veldig sikre» på at retten avviser cardiffs krav og at de ønsker at nantes skal kompenseres for «skadene som disse fornærmende prosedyrene har forårsaket over fire år».

  West Ham snudde til seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:22.57)
  west ham sikret seg et godt utgangspunkt før neste ukes returoppgjøret mot az alkmaar. michail antonio ble den store i helten i london-lagets snuoperasjon. det var han som tuppet inn seiersmålet i det 76. minutt, og som sørget for at west ham vant kampen 2-1. gjestene fra nederland tok ledelsen ved tijani reijnders i første omgang, men saïd benrahma utlignet fra straffemerket etter pause. knappe ti minutter senere fullbyrdet antonio snuoperasjonen og west ham er i førersetet i jakten om en finalebillett i serieligaen. i den andre semifinalen mellom fiorentina og basel ble det også en snuoperasjon: fiorentina tok ledelsen, men basel utlignet 20 minutter før slutt. på overtid satte zeki amdouni inn seiersmålet og sørget for en sterk borteseier for det sveitsiske laget.  Rune Velta blir landslagssjef i Sveits

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:11.39)
  den tidligere vm-vinneren rune velta er ansatt som landslagssjef for de sveitsiske herrehopperne. det er det sveitsiske skiforbundet som opplyser om ansettelsen onsdag. velta erstatter ronny hornschuh, som har fått ny jobb i det tyske skiforbundet (dsv). 33 år gamle velta ga seg som toppidrettsutøver sommeren 2016. siden har han jobbet i norges skiforbund og ved norges toppidrettsgymnas i oslo. – vi er veldig fornøyde med at rune velta har valgt swiss-ski. som idrettsforsker, trener og tidligere idrettsutøver i verdensklasse, tar han med seg en svulmende ryggsekk, sier berni schödler, avtroppende sjef for skihopp og kombinert i sveits. velta tok gull i normalbakken under vm i falun i 2015. i 2012 ble han nummer to i skiflygings-vm. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »