Hovedsiden

Liten annonse
  U21-trener tar over Sverige midlertidig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:17.24)
  daniel backström (35) stepper inn som vikarierende landslagssjef for sveriges fotballherrer. han tar over etter janne andersson, som nylig ga seg etter over sju år som sverige-sjef. i januar leder backström landslaget i en turnering på kypros. 35-åringen har vært trener for sveriges u21-landslag siden i fjor høst. svenskene har skuffet stort de siste årene og blir ikke å se i sommerens em-sluttspill i tyskland. for ett år siden ble det også nedrykk fra norges gruppe i b-divisjonen i nasjonsligaen. (ntb)


  Jubileumsfeiring for svensk ishockey-profil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:06.46)
  victor hedman spilte natt til tirsdag sin 1000. kamp i grunnspillet i nhl og sammen med lagkameratene i tampa bay lightning kunne han feire for en 4-0-seier hjemme mot dallas stars. hedman er den 17. svensken som når milepælen i verdens gjeveste ishockeyliga. forsvarsspilleren har vært med på å vinne stanley cup (nhl-sluttspillet) to ganger med tampa bay lightning, en klubb han først kom til i 2009. – å få ha med hele familien ut på isen og høre alle hyllestene - jeg kan ikke helt tro at jeg får være med på dette. det hadde jeg aldri trodd i mine yngre dager. det føles nesten litt uvirkelig, sier hedman til aftonbladet. mats zuccarello er til sammenligning den nordmannen med flest kamper i nhl. han står med 788 kamper i grunnspillet.

  Svensk langrennsstjerne mister ny verdenscuphelg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:18.07)
  den svenske langrennsstjernen jonna sundling kommer ikke til start i kommende helgs verdenscuprenn på hjemmebane i östersund. den regjerende ol- og vm-vinneren i sprint ble koronasyk i forrige uke og gikk også glipp av helgens renn i gällivare. – jeg må dessverre hvile litt mer, kroppen jobber hardt for å bli kvitt forkjølelsen. det føles selvfølgelig ekstra trist å ikke kunne gå på hjemmebane i östersund denne helgen. men jeg er snart tilbake, skriver sundling på instagram. andre svenske stjerner som linn svahn, frida karlsson, johanna hagström og william poromaa gikk også glipp av gällivare-rennene etter å ha testet positivt for covid-19. i östersund står sprint og 10 kilometer individuell start på programmet. (©ntb)


  Hadde forventet mer

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.44)
  jessie diggins smadret de svenske langrennskvinnene i gällivare. de norske kvinnene var igjen langt bak teten, viaplays ekspert marit bjørgen ville se mer fra de norske.  Arnekleiv satt ut av pall-beskjed: – Helt vilt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:15.32)
  juni arnekleiv og karoline knotten leverte hvert sitt glimrende renn under sprinten i iskalde östersund. førstnevnte ble tatt ordentlig på senga av hvor bra det faktisk var. – det har ikke gått opp for meg ennå. jeg har stått i skiftebua i kvarter, tjue minutter og prøvd å få igjen varmen. jeg visste ikke engang at jeg lå an til topp tre. jeg er skikkelig overrasket. hvis det går inn så er det helt vilt, sier arnekleiv til nrk. hun endte på 3. plass i östersund. det er karrierebeste i et individuelt renn. det var franske lou jeanmonnot som vant sprinten. hun var feilfri på standplass og gikk glimrende i sporet, og seiret i det 16 minusgradene- ledelsen i de 16 svenske minusgradene. dermed ble knotten og arnekleiv henvist til henholdsvis 2. og 3. plass. – jeg føler meg bare bedre og bedre i løypa om dagen. jeg koser meg og vi har god stemning innad i laget. det er kjempegøy å drive med idrett, sier karoline knotten til nrk. nrks kommentatorer lot seg imponere stort av det de fikk se. – se på knotten! se på knotten og hvordan hun går ute i løypen, utbrøt en ekstatisk jann post. – hun har disponert løpene mye bedre denne vinteren. før han har sluknet litt på sisterunden. nå er det motsatt. hun går som en gud denne sisterunden, sa torgeir bjørn i det knotten passerer på 6,3 km. ingrid landmark tandrevold fikk to bom på siste skyting og endte som nummer seks, like foran marthe kråkstad johansen på 7. plass. – det var en veldig god norsk dag på jobben. det var helt vilt, jeg har ikke opplevd maken, sier tandrevold til nrk.


  Johannes Høsflot Klæbo slått av franskmann i sprintprologen på Gålå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:10.43)
  johannes høsflot klæbo ble nummer to bak franske lucas chanavat i prologen foran norgescupsprinten i langrenn på gålå fredag. chanavat var åtte tideler raskere enn den norske superstjernen. klæbo innledet sesongen i finske ruka sist helg, men fikk ikke de svarene han ønsket seg. derfor besluttet han å droppe helgens verdenscuprenn i svenske gällivare. i stedet går trønderen norgescup på gålå. fredag er det sprint i fri teknikk. britiske james clugnet ble tredjemann i fredagens prolog. han var slått med 3,1 sekunder av klæbo. matz william jenssen, som fikk gå verdenscup i ruka, fulgte deretter. finn-hågen krogh fortsatte der han slapp på beitostølen med sjette beste tid. sprintlandslaget håvard solås taugbøl måtte nøye seg med 18.-plass i prologen, mens emil iversen ble nummer 25. i kvinnenes prolog sto helene ekrheim haugen for en kjempeoverraskelse da hun vant overlegent. haugen, som representerer holmen, var over seks sekunder foran nærmeste konkurrent. julie berg drivenes og maria hartz melling fulgte nærmest. (ntb)


  Moldes avansement i en tynn tråd etter høydramatisk kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:22.59)
  etter 2-2 hjemme mot aserbajdjanske qarabag skal fryktelig mye gå moldes vei om det skal bli avansement i europaligaen. med én runde igjen har både molde og qarabag syv poeng, men sistnevnte er foran på innbyrdes oppgjør. dermed må molde ta flere poeng borte mot de tyske serielederne bayer leverkusen i siste runde, enn det qarabag tar hjemme mot svenske häcken. – nå blir det håpløst. vi regner vel med at qarabag slår häcken, og molde får vel problemer med å slå bayer leverkusen, sier nrk-ekspert åge hareide. etter torsdagens resultater kan i hvert fall molde ikke bli dårligere enn nummer tre i gruppen. det vil gi 16-delsfinale i serieligaen. med tap ville molde allerede vært ute av europaligaen, og det ble en marerittstart i torsdagens kamp. brasilianske juninho parkerte alt og alle, før han sendte qarabag i ledelsen etter drøyt ti minutter. molde måtte vente helt til det gjensto ti minutter før det skulle løsne, og anført av kristian eriksen så snudde romsdalingene kampen. da var én fot så godt som i sluttspillet i europaligaen, men bahlui mustafazadas utligning fire minutter på overtid ødela mye.

  Moldes Europa-drøm i en hårfin tråd etter høydramatisk kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:22.59)
  etter 2-2 hjemme mot aserbajdjanske qarabag skal fryktelig mye gå moldes vei om det skal bli avansement i europaligaen. med én runde igjen har både molde og qarabag syv poeng, men sistnevnte er foran på innbyrdes oppgjør. dermed må molde ta flere poeng borte mot de tyske serielederne bayer leverkusen i siste runde, enn det qarabag tar hjemme mot svenske häcken. etter torsdagens resultater kan i hvert fall molde ikke bli dårligere enn nummer tre i gruppen. det vil gi 16-delsfinale i serieligaen. med tap ville molde allerede vært ute av europaligaen, og det ble en marerittstart i torsdagens kamp. brasilianske juninho parkerte alt og alle, før han sendte qarabag i ledelsen etter drøyt ti minutter. molde måtte vente helt til det gjensto ti minutter før det skulle løsne, og anført av kristian eriksen så snudde romsdalingene kampen. da var én fot så godt som i sluttspillet i europaligaen, men bahlui mustafazadas utligning fire minutter på overtid ødela mye.  Covid-syk Karlsson står over i Gällivare

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:17.48)
  frida karlsson stiler ikke til start til helgens verdenscuprenn i gällivare. den avgjørelsen er tatt etter at den svenske stjernen fikk covid i starten av uka. – frida hadde et håp om å teste negativt og at hun kunne delta i helga, da hun ikke har hatt noen symptom. men nå kjenner hun at ikke alt er som det skal i kroppen, og hun deltar derfor ikke, sier landslagslege rickard noberius i en pressemelding.
  Luksusbiler, cash - og dagpenger

  Kilde: Dagbladet - Innenriks | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:19.53)
  svensken som ble skutt i det som skal være et foxtrot-relatert oppgjør i moss tirsdag kveld, har drevet firma på oslo vest. ifølge en dom skal han ha lånt ut hundretusener til norske kriminelle - og fått dagpenger i norge.

  to nye svenske langrennsutøvere koronasyke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:19.36)
  de svenske langrennsløperne johanna hagström og emil persson har begge blitt smittet av korona. for hagström betyr det at hun ikke kommer til å stille på startstreken i helgens verdenscup i gällivare. – det er så klart ekstremt surt siden jeg så fram til verdenscup på svensk jord. men det er bare å akseptere det, forsøke å bli frisk og håpe at jeg kan være klar til å konkurrere igjen snart, sier hun. hagström forteller ifølge sveriges skiforbund at hun kjenner på milde forkjølelsessymptomer. jonna sundling, frida karlsson og linn svahn er også koronasyke, og det er allerede klart at sundling ikke kommer til å gå noen renn denne helgen. i forbindelse med åpningsrennene i ruka sist helg testet også william poromaa positivt for covid. han er ikke med i troppen til rennene i gällivare. det er heller ikke persson, som opplyste om sin positive koronatest på instagram onsdag. (ntb/nrk)


  Sverige utslått i kampen om vinter-OL i 2030

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:18.42)
  den internasjonale olympiske komité (ioc) vraket sverige som arrangør av vinter-ol i 2030 og bekrefter at 2030-kandidaten blir de franske alper. – det svenske prosjektet la fram en imponerende visjon om å arrangere de mest bærekraftige lekene i historien. prosjektet var teknisk utmerket, men kommisjonen føler det må jobbes mer med å få større støtte fra både myndighetene og næringslivet. kommisjonen har også sine tvil om deres foreslåtte finansieringsstrategi, sa lederen for iocs kommisjon for framtidige olympiske leker karl stoss på en pressekonferanse onsdag. i frankrike planlegges det for ol i alpene, mens det er salt lake city som søker på vegne av usa i 2034. hvem som skal arrangere ol i 2030 og 2034 blir først endelig bestemt neste sommer. salt lake city var eneste søker for vinter-ol i 2034. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »