Hovedsiden

Liten annonse
  Fersk statistikk: Eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 29. februar 2024 KL:08.38)
  eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret cies. rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp. på frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. med et snitt på 20,02 frispark per kamp har eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. verstingen er brasilianske serie b med et snitt på 30,34 per kamp. eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens japans j2- og j1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp. nivå to i japan har også færrest røde kort med 0,10. her plasserer eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som premier league, tyske bundesliga og danske superliga. boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. flest gule kort deles ut i uruguay, med 6,07 i snitt.(ntb)

  Everton sitt poengtrekk reduseres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:14.24)
  everton anket dommen de fikk om trekk på ti poeng, og mandag ble den redusert til seks poeng. det bekrefter premier league på sin nettside. det gjør at klubben rykker opp to plasser på tabellen, og ligger nå på en 15. plass – fem poeng over nedrykksstreken. everton ble i november trukket 10 poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på premier leagues finansielle fairplay-regler.

  Arsenal utklasset Newcastle - to poeng bak serielederen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:22.56)
  arsenal tok sin femte strake seier i premier league da de utklasset newcastle lørdag kveld. london-klubben vant til slutt hele 4-1. deres første mål var et selvmål av botman, før havertz, saka og kiwior scoret hvert sitt. newcastle fikk en trøstescoring på tampen, men var aldri i nærheten av å tukte arsenal. arsenal beholder tredjeplassen på tabellen, men puster nå både city og liverpool i nakken. sistnevnte leder serien med 12 kamper igjen å spille. city er ett poeng bak liverpool, mens arsenal er ett poeng bak city igjen. martin ødegaard var ikke involvert i noen av målene. han ble byttet ut et kvarter før slutt.

  Sørloth scoret i Villareal-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:23.03)
  alexander sørloth scoret det tredje og siste målet da villareal slo real sociedad i la liga fredag kveld. det var hans niende scoring for sesongen. nordmannen startet på benken, men ble byttet inn drøyt ti minutter før slutt. villareal vant kampen 3-1. laget ligger nå på 12.plass på tabellen.


  Girona greide ikke utnytte Real Madrids feilskjær – tapte mot Athletic Bilbao

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:23.07)
  girona tapte 2-3 mot athletic bilbao og greide dermed ikke minske luken opp til serieleder real madrid på la liga-tabellen. girona leverte en svært sterk åpning på sesongen og ledet lenge, men ble etter hvert forbigått av real madrid. hovedstadslaget skaffet seg deretter en luke med 4-0-seieren over girona tidligere i februar. real madrid måtte søndag nøye seg med 1-1 mot rayo vallecano. mandag kunne dermed girona minske gapet til tre poeng, men tabelltoeren fikk det tøft i bilbao. to mål av álex berenguer og ett av iñaki williams sørget for at hjemmelaget kunne juble for seier. viktor tsyhankov og eric garcía scoret gironas mål. laget har bare tapt tre kamper denne sesongen. dermed skiller det fortsatt seks poeng opp til real på tabelltopp. (ntb)

  Kolstad-spiller undertegnet historisk kontrakt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:15.56)
  kolstad-kaptein sigvaldi gudjonsson skrev under på en historisk lang kontrakt med klubben fram til 2030. det skriver kolstad på sin nettside. – at det skulle bli helt til 2030, den lengste jeg noen gang har skrevet, det så jeg egentlig ikke for meg, sier gudjónsson til klubben. han har lenge fortalt at han har ønsket å fortsette å være en del av satsingen i klubben, så lenge han selv og klubben blir enige om de sportslige og økonomiske betingelsene. i 2030 er den rutinerte høyrekanten 36 år. – fortsatt ung, sier islendingen til adressa med et smil. – jeg trives bra her. jeg har tro på prosjektet, og jeg vil at det skal lykkes, fortsetter han. kolstad kjemper for tiden om å ta seg videre fra mesterligagruppespillet. på onsdag kommer zagreb på besøk i trondheim spektrum. med seier vil kolstad klatre til sjetteplass på tabellen når tre kamper gjenstår. de to beste lagene i puljen går direkte til kvartfinale. de fire neste spiller åttedelsfinale. (ntb)

  Ohi matchvinner for Brøndby – vant toppkamp tross Heggheims tidlige utvisning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:22.09)
  ohi omoijuanfo ordnet 1-0 til brøndby i storoppgjøret mot midtjylland. vertene tok seieren selv om de spilte 80 minutter i undertall. det var norske spillere som inntok hovedrollene i søndagens drama i den danske gullstriden. omoijuanfo ble mest sentral med sin vinnerscoring like før pause. han dunket den inn fra kloss hold og noterte sitt sjette seriemål for sesongen. før det så det mørkt ut for brøndby. etter litt over et kvarter løp henrik heggheim ned sin landsmann ola brynhildsen på en farlig midtjylland-kontring. rødt kort og straffe ble dømt. heldigvis for hjemmelaget greide ikke cho gue-sung å få ballen i mål. midtjylland fikk mange kontringsmuligheter utover i omgangen, men brøndbys keeper patrick pentz sto i veien. i andre enden av banen skulle omoijuanfo være mer nådeløs. seieren betyr at brøndby topper tabellen ett poeng foran erkerival fc københavn og midtjylland. om fire runder blir superligaen delt i to og går inn i en sluttspillfase. (©ntb)


  Reitens Chelsea tapte for tittelrivalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:22.21)
  manchester city slo chelsea 1-0 på bortebane og tettet dermed luken på toppen av tabellen i den engelske superligaen for kvinner. guro reiten spilte fra start for chelsea og måtte se khadija shaw sende gjestene fra manchester i føringen etter et snaut kvarters spill. det var shaws 14. nettkjenning i ligaen denne sesongen og ble kampens eneste. reiten ble byttet ut etter en time i oppgjøret. maren mjelde satt hele kampen på benken for chelsea. chelsea og city har nå begge 34 poeng etter 14 kamper. arsenal jakter nærmest med sine 28 poeng, men de har også en kamp til gode på topplagene. frida maanums lag møter manchester united lørdag.

  Thoresen herjet da Storhamar tok sin 23. strake seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:21.08)
  storhamar fortsatte der laget slapp før landslagspausen og forbedret rekorden til 23 strake seirer da ringerike ble knust 9-0 i eliteserien ishockey. hamarlaget slettet en 23 år gammel rekord med sin 22. seier på rad for halvannen uke siden. torsdag var det målsultne hjemmespillere som gjorde kort prosess med nestjumboen. patrick thoresen scoret ledermålet før det var spilt tre minutter, og etter første periode sto det 5-0. thoresen hadde da to mål og to assist. han overlot målproduksjonen til andre i de to siste periodene, som ga fire nye storhamar-scoringer. laget har tapt bare to av sine 39 seriekamper denne sesongen og topper tabellen overlegent. med 103 poeng er det 16 ned til vålerenga. oslolaget sørget for at avstanden ikke økte ved å hale i land 6-5-seier i en spennende kamp mot lørenskog. gjestene tok ledelsen hele fire ganger, men scoringer av thomas olsen og sander thoresen med 26 sekunders mellomrom omtrent fem minutter før slutt avgjorde kampen. stjernen vant også på hjemmebane da lillehammer ble slått 3-2. grant mismash ble matchvinner i siste periode. (©ntb)

  Tuva Hansen og Bayern videre i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:21.39)
  uva hansen og hennes lagvenninner i bayern münchen tok seg kontrollert til kvartfinale i cupen med 6-0 over 3.-divisjonslaget kickers offenbach. bayern-trener alexander strauss gjorde ni endringer i laget som startet 5-0-seieren over köln i serien sist helg. tuva hansen fikk tillit som høyreback og spilte hele kampen. laget koblet grepet med to raske mål av jovana damnjanovic og sydney lohmann midtveis i den første omgangen, men det ble ikke flere mål før det siste kvarteret. da raknet det for gjestene. jill baijings gjorde 3-0 før 17-årige alara sehitler i sin første kamp fra start scoret det fjerde. pernille harder kom inn for damjanovic og scoret de to siste. bayern møter carl zeiss jena i kvartfinalen om tre uker, i første kamp etter landslagspausen. før pausen er det seriekamp mot essen søndag. bayern topper tabellen ett poeng foran wolfsburg. (©ntb)

  Vipers forlenget seiersrekken i ligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:20.46)
  vipers kristiansand hadde få problemer med å slå molde 34-20 i eliteserien i håndball. det skiller fortsatt to poeng ned til storhamar på tabellen. vipers har fortsatt ikke avgitt poeng i eliteserien siden 33-33-kampen mot fana i september 2021. kristiansand-laget har i flere år vært ubestridte enere i hjemlig liga og har dessuten vunnet mesterligaen tre ganger på rad.

  Gallagher snudde for Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:23.04)
  takket være to sene scoringer vant chelsea 3-1 over crystal palace på selhurst park mandag kveld. jefferson lerma ga vertene ledelsen etter 30 minutter. to minutter ut i andre omgang sørget imidlertid conor gallagher for balanse i regnskapet. på overtid sørget samme mann for ellevill jubel for chelsea da han satte inn 2-1-scoringen. fire minutter på overtid fastsatte enzo fernandez sluttresultatet til 3-1. chelsea passerer wolverhampton på tabellen og er nå på 10. plass, mens crystal palace er nummer 15.

  United slo Villa etter sen McTominay-scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:19.28)
  innbytter scott mctominay ble matchvinner da manchester united slo aston villa 1-2, i det som var et svært viktig oppgjør for kampen om topp fire. og det var united som startet best mot vertene. etter massivt press fra bortelaget, sørget danske rasmus højlund for scoring etter 17 minutter spilt. målet kom etter en corner fra bruno fernandes som ble stusset videre til højlund – som på volley banket ballen i nettet. etter hvilen så imidlertid hjemmelaget ut som et helt annet lag, og var svært farlige på kontringene sine, med leon bailey i spissen. etter timen spilt klarte ikke united å holde unna mer. etter en corner fikk douglas luiz ballen fra kloss hold, og sendte ballen i mål bak onana. da hjemmelaget kanskje var på sitt beste, kom united-scoringen som skulle vinne dem kampen. unggutten kobie mainoo slo inn et hardt og perfekt innlegg som innbytter mctominay pannebrasket inn i mål til 2–1. med seier til røde djevlene er de fremdeles på en sjetteplass på tabellen, men nå bare fem poeng bak villa – og seks poeng bak fjerdeplassen tottenham.

  Håndball: Storhamar vant thriller i europaligaen – klare for kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:18.43)
  det norske håndballaget storhamar sikret avansement til kvartfinale i europaligaen etter en knepen 27-26-seier hjemme mot danske nykøbing falster søndag. anniken obaidli scoret det avgjørende målet helt på tampen, og gultrøyene kunne dermed juble for billett til cupspillet i turneringen. etter en jevnspilt førsteomgang sto det 15-15 på resultattavla. med én kamp igjen av gruppespillet leder storhamar puljen med fem poeng ned til 3.-plassen. hjemme i eliteserien er gultrøyene nummer to på tabellen bak vipers. det skiller to poeng opp til serielederen. neste kamp for storhamar er hjemme mot byåsen på hjemmebane. deretter venter praktiker-vác i den siste puljerunden i europaligaen. (©ntb)


  Real Madrid festet grepet i gullkampen – smadret Girona 4-0 i toppoppgjøret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:20.27)
  et knippe kunstscoringer gledet hjemmepublikummet da vinicius og jude bellingham bidro sterkt til at real madrid slo gullrival girona 4-0 i la liga. dermed øker avstanden mellom de to tetlagene til fem poeng i favør real madrid. vinicius sendte vertene foran med et prosjektil etter kun få minutter spilt. brasilianeren transporterte ballen inn fra venstrekanten før han hamret ballen i motsatt hjørne. – en nydelig scoring og en perfekt start for real madrid, sa tv 2-ekspert simen stamsø møller. ti minutter før sidebyttet orkestrerte vinicius og bellingham en angrepssymfoni av de helt sjeldne. førstnevnte fant lagkameraten med en utsidepasning, før det engelske vidunderbarnet selv rundet målvakten og doblet vertenes ledelse. kort tid etter pause la bellingham på til 3-0 etter en flott prestasjon fra vinicius. – en utrolig oppvisning fra de to, skrøt stamsø møller. rodrygo gjorde vertenes fjerde etter 60 minutter, mens bommet på straffespark på overtid. girona har imponert stort denne sesongen. overraskelseslaget har kun tapt to seriekamper og er nummer to på tabellen uavhengig av barcelona og atletico madrids resultater søndag. (ntb)

  De Rossis drømmestart i Roma fortsatte med brakseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:06.08)
  paolo dybala scoret to ganger da roma slo cagliari 4-0 i serie a mandag. dermed ble den nye treneren daniele de rossis drømmestart i klubben forlenget. klubbhelten de rossi overtok som trener da jose mourinho fikk sparken nylig. siden har pilene pekt solid oppover for den italienske hovedstadsklubben. fire strake seirer er nå fasiten. mandag sto lorenzo pellegrini og dean huijsen for scoringene ved siden av dybala. pellegrinis mål var hans tredje på tre ligakamper og bidro til å løfte roma til femteplass på tabellen. kun ett poeng skiller opp til atalanta på den viktige fjerdeplassen. 19 år gamle huijsen, en nederlandsk forsvarsspiller som er på lån fra juventus, satte inn sitt første mål for klubben med en heading kvarteret ut i annen omgang. trener de rossi ble stor i helt i roma i løpet av sine 17 år som spiller i klubben. nå er han i ferd med å bli elsket av fansen også som trener. kommende helg venter en stor oppgave når serieleder inter milan er motstander på hjemmebane. (©ntb)

  Haaland-assist da Foden ble hat trick-helt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 5. februar 2024 KL:22.55)
  erling braut haaland gikk målløs av banen da manchester city snudde til 3-1-seier borte mot brentford mandag kveld. for første gang siden 6. desember var nordmannen tilbake i lagoppstillingen til fjorårets ligamester etter et lite brudd i foten, men den norske stjernespissen må fremdeles på sin første scoring siden skadeavbrekket. nordmannen ble spilt fri etter 24 minutter, men alene med en brenford-keeper mark flekken bommet haaland. en god flekken vartet alene opp med hele ni redninger i første omgang, i tillegg til sesongens første keeperassist da han fra femmeter spilte fri neal maupay. alene med city-keeper sendte maupay vertene i ledelsen, før phil foden utlignet to minutter på overtid i første omgang. syv minutter etter sidebytte fullførte foden snuoperasjonen da han sørget for 2-1 og 20 minutter før full tid fullførte 23-åringen sitt andre hat trick i karrieren. haaland mottok ballen feilvendt på sekstenmeteren og spilte videre til foden, som broderte seg gjennom brentford-forsvaret og satte 3-1 etter strålende angrepsspill. dermed klatrer manchester city forbi arsenal på tabellen på bedre målforskjell og er på andreplass, to poeng bak ligaleder liverpool med en kamp mindre spilt.

  Selvmål da Inter slo Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. februar 2024 KL:23.15)
  et selvmål av juventus-stopper gatti sørget for at inter tok alle tre poengene i det som var et realt toppoppgjør i serie a søndag kveld. kun et poeng skilte de to lagene på toppen av tabellen før kveldens kamp, fordel inter. søndagens seier gjør at avstanden nå er fire poeng fra serielederen og ned til juventus på andreplass.

  Derby-seieren røk på overtid for Real Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. februar 2024 KL:23.04)
  det så lenge ut til at real madrid skulle ta med seg alle tre poengene mot byrival atlético madrid, men slik ble det ikke. i det 94. minutt stanget tidligere real madrid-spiller, marcos llorente, inn 1-1, etter at brahim díaz hadde sendt vertene i føringen i første omgang. før kveldens kamp stod real madrid med syv strake seiere. de har ikke tapt i serien siden bortekampen mot atlético i september, og leder fortsatt la liga, med to poeng ned til girona på andreplass. atletico madrid befinner seg på 4. plass, ti poeng bak de liljehvite på toppen av tabellen.

  Reiten med straffedobbel i Chelsea-seier – smell for Maanum og Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. februar 2024 KL:22.52)
  guro reiten scoret de to første målene fra straffemerket da chelsea slo everton 3-0 i engelsk superliga. landslagsprofilen var sikker fra ellevemeteren i det 27. og 72. minutt. det tok reiten opp i tre ligamål for sesongen. hun ble byttet ut etter snaut 80 minutters spill. kort tid etter økte erin cuthbert hjemmeledelsen. chelsea står med fire strake seirer i serien og topper tabellen tre poeng foran manchester city. elise stenevik spilte hele kampen for everton, som ligger på 10.-plass etter fire strake nederlag. arsenal snublet og tapte overraskende 1-2 borte mot west ham. frida maanum slapp til som innbytter for gjestene i sluttminuttene. smellen gjør at arsenal er seks poeng bak toppen. tidligere på dagen scoret celin bizet ildhusøy det som så ut til å bli tottenhams vinnermål i 1-1-møtet borte mot liverpool. vertene, med sophie román haug på banen, utlignet helt på tampen. lisa naalsund kunne glede seg over manchester uniteds 2-0-seier over brighton på eget gress. hos gjestene spilte guro bergsvand og elisabeth terland samtlige minutter, mens maria thorisdottir ble byttet ut mot slutten. (ntb)

  Chelsea ydmyket hjemme mot Wolverhampton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. februar 2024 KL:16.58)
  chelsea tok ledelsen mot wolverhampton. så raknet de fullstendig. etter tre scoringer signert matheus cunha og et selvmål fra axel disasi endte det 4-2 til wolverhampton på chelseas hjemmebane stamford bridge. det er andre kamp på rad chelsea slipper inn fire. tidligere denne uken scoret liverpool fire mot dem. mauricio pochettino har fått det alt annet enn enkelt i sin første sesong som chelsea-trener. london-laget ligger på 11. plass etter 23 kamper og er allerede hele 15 poeng bak aston villa på fjerdeplass. søndag ble de også passert av wolverhampton på tabellen. det var cole palmer som ga chelsea den gode starten da han sendte blåtrøtyene i føringen. noen minutter før full tid scoret thiago silva et trøstemål.

  Watkins herjet da Aston Villa knuste Sheffield United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 3. februar 2024 KL:20.55)
  aston villa la bak seg en tøff start på året ved å knuse premier league-jumboen sheffield united 5-0. gjestene gjorde fire av målene den første halvtimen. det var et nådeløst bortelag som inntok bramall lane i lørdagens kveldskamp. på lystavla sto det 0-3 allerede før en halvspilt omgang. scoringene til john mcginn, ollie watkins og leon bailey kom i løpet av en periode på åtte minutter. senere fant også youri tielemans og youri tielemans nettmaskene. seieren var aston villas første i ligaen i 2024. unai emerys menn innledet året med 0-0 mot everton og 1-3-tap for newcastle. oppturen i sheffield tok villa opp i 46 poeng, og det holder til en 4.-plass etter helgens runde. watkins ble sesongens første pl-spiller til å ha både tosifret antall mål (11) og assist (10), melder opta. sheffield united ligger håpløst til på bunnen av premier league-tabellen. opprykkslaget har hentet ti poeng fra 23 kamper, og det er like mange poeng som det skiller opp til sikker plass. (ntb)

  Hegerberg scoret i sjuende ligakamp på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 3. februar 2024 KL:16.29)
  ada hegerberg gjorde lyons fjerde mål i 4-1-seieren over reims i fransk toppfotball lørdag ettermiddag. dermed står hegerberg med scoring i sju strake seriekamper. sist 28-åringen avsluttet et oppgjør i ligaen uten mål, var helt tilbake til 10. november i fjor. da vant lyon likevel 5-0. hegerberg scoret riktignok heller ikke da lyon spilte 2-2 mot slavia praha i mesterligaen onsdag. lyon topper tabellen med ti poeng ned til paris saint-germain, som har én kamp mindre spilt. eugénie le sommer sendte lyon i ledelsen etter et snaut kvarter, og hun doblet den fem minutter senere. elleve minutter før pause sendte sara däbritz vertene opp i 3-0, mens shana chossenotte reduserte rett før hvilen. fem minutter inn i andre omgang scoret hegerberg kampens siste mål da hun økte lyons ledelse til 4-1. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »