Hovedsiden

Liten annonse
  Viaplay sliter med salget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 5. juni 2023 KL:12.50)
  viaplay trøbler med å hanke inn nok kunder og justerer markant ned forventningene for 2023. strømmetjenesten sender blant annet premier league og vintersport. varslet om færre abonnementer gjorde at aksjekursen stupte med over 59 prosent mandag formiddag, skriver e24. utsiktene for det svenske selskapet er såpass mye dårligere enn ventet, at viaplays konsernsjef anders jensen går av med umiddelbar virkning. han sier i en uttalelse at han gjør det i lys av dagens utfordringer. viaplay peker på flere årsaker til de nedjusterte forventningene. blant dem er lavere kundeetterspørsel, nedgang i reklamemarkedet og dyrere valutatransaksjoner. i tillegg har kutt i kostnader gått saktere enn antatt.

  Laporte vant åpningsetappen av Critérium du Dauphiné

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:17.08)
  christophe laporte (jumbo-visma) var sterkest på den 158 kilometer lange åpningsetappen av critérium du dauphiné i de franske alper søndag. etappen, som hadde start og målgang i chambon-sur-lac, bød på flere korte stigninger, men var langt mindre tøff enn flere av etappene syklistene har i vente den neste uken. etappen ble avgjort i et spurtoppgjør. der sikret laporte seieren etter en sterk avslutning. tungt regnvær preget deler av åpningsetappen. ineos-rytteren ethan hayter veltet to ganger og måtte kaste inn håndkleet allerede på dag én. uno-x sykler rittet som regnes for å være en fin oppkjøring til tour de france senere i sommer. det norske laget deltar for første gang i det prestisjetunge rittet i juli. i tillegg til uno-x er vegard stake laengen (uae), markus hoelgaard (trek), jonas hvideberg (dsm) og edvald boasson hagen (totalenergies) også med. rittet sykles over åtte etapper og avsluttes 11. juni. (©ntb)

  Elsafadi gjenvalgt i styret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:12.11)
  flere av idrettstyrerepresentantene var på valg under idrettstinget. mia larsen sveberg, sebastian henriksen. astrid strandbu marco elsafadi var på valg. i tillegg kom det nenkeforslag fra vestfold og telemark idrettskrets: hans erik utne. marco elsafadi gikk på talerstolen og ba om han kunne få svar på om han fortsatt har tillit etter varslersaken i nif den våren. elsafadi ble gjenvalgt i styret. hans erik utne, som var benkeforslag ble dermed ikke valgt inn i styret.

  Hovland med i tetkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:09.05)
  viktor hovlands avsluttet sin tredjerunde i pga-turneringen the memorial med tre birdier på de fire siste hullene. han er dermed med i kampen om seieren. hovland er på fjerdeplass, en plassering han deler med fire andre spillere før turneringens siste dag. den siste dagen på muirfield village vil bli en thriller av en golfrunde. hovland og de fire andre ligger kun ett slag bak teten, som deles av rory mcilroy, si wo kim og david lipsky. i tillegg er fem spillere ett slag bak hovland. (ntb)


  Finaledommer Taylor og familien trakassert på flyplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:23.17)
  den engelske dommeren anthony taylor og hans familie ble trakassert av roma-tilhengere på flyplassen i budapest dagen etter at han dømte europaligafinalen. det melder sky sports , som viser til opptak lagt ut i sosiale medier. de viser blant annet taylor og familien som eskorteres ut av en kafé og inn i et trygt område av sikkerhetsvakter. andre bilder viser en flaske og en stol som kastes i retning av taylor. pgmol, som organiserer engelske fotballdommere, tar i en uttalelse sterk avstand fra behandlingen taylor ble utsatt for. – vi er forferdet over den ufortjente og motbydelige hetsen rettet mot anthony og familien hans mens han er på reise hjem etter å ha dømt europaligafinalen. vi støtter ham fullt ut, står det. sevilla vant finalen på straffespark etter at kampen endte 1-1. roma-trener josé mourinho måtte dermed tåle sitt første nederlag i en europacupfinale. i en tøff kamp delte taylor ut 14 gule kort, hvorav åtte til roma, og la til nesten en halv time i tilleggstid fordelt på fire omganger. etter kampen ble taylor konfrontert av mourinho i en garasje under stadion. treneren lirte av seg ulike skjellsord og havdet at dømmingen var «skammelig». (ntb)

  Stortalentet om U21-vraking: – Overraskende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:11.14)
  kristian malt arnstad (19) ble onsdag vraket til u21-landslagets em-tropp. stortalentet, som spiller i belgiske anderlecht, legger ikke skjul på at han er skuffet. – det var overraskende. spesielt siden jeg spilte alle tre kampene under den viktige kvaliken forrige sommer og spilte bra. pluss at jeg i tillegg har spilt 45 proffkamper denne sesongen, inkludert kvartfinale i conference league, sier arnstad til nrk. i juni i fjor vant u21-landslaget tre av tre kvalikkamper mot henholdsvis aserbajdsjan, finland og kroatia og la grunnlaget for avansement. arnstad startet alle. totalt spilte han syv kamper for u21-landslaget i 2022, og var på banen i begge kampene mot nederland og portugal i mars. likevel var han ikke med i em-troppen. – men livet går videre og jeg fokuserer maks på preseason med anderlecht, sier arnstad. u21-landslagssjef leif gunnar smerud sier til nrk at det var «tøft» å ikke ta med 19-åringen til em. – kristian er en veldig spennende og god midtbanespiller som kom inn og var en av dem som skjøt oss til em i fjor sommer. da løftet vi han tidlig opp fra g19 til u21, og han gjorde en veldig god innsats, sa smerud til nrk. – denne gangen ble han veid ut av troppen og det skyldes konkurranse. jeg skal bygge det beste laget, og da er det noen veldig gode spillere som ikke blir med, denne gangen kristian, sier smerud.

  Dette er troppen til U21-EM - vraker to stjerneskudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:14.10)
  onsdag presenterte u21-landslagstrener leif gunnar smerud troppen som skal representere norge i em i romania og georgia. den største overraskelsen er kanskje benfica-spiller andreas schjelderup som er utelatt. i tillegg er også kristian arnstad, som har fått mye tillit i belgiske anderlecht, vraket. dette er troppen: keepere: mads hedenstad christiansen - lillestrøm, kristoffer klaesson - leeds, rasmus sandberg - stjørdals-blink forsvar: sebastian sebulonsen - brøndby, henrik heggheim - vålerenga, jesper daland - cercle brugge, david møller wolfe - brann, leo fuhr hjelde - rotherham, colin rösler - mjällby. warren kamanzi - toulouse midtbane: sivert heggheim mannsverk - molde, johan hove - groningen, christos zafeiris - slavia praha, markus solbakken - viking, hugo vetlesen - bodø/glimt, tobias christensen - fehérvár, oscar bobb - manchester city, håkon evjen - brøndby, osame sahraoui - heerenveen, emil konradsen ceide - sassuolo angrep: antonio nusa - club brugge, erik botheim - salernitana, jørgen strand larsen - celta vigo reserver: joshua kitolano - sparta rotterdam, seedy jatta - vålerenga

  Guardiola stemt fram som sesongens trener i Premier League av kollegaene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:07.33)
  trenerne i det engelske ligasystemet kåret pep guardiola til sesongens manager i premier league etter å ha ledet manchester city til ligagullet. guardiola ledet city til sin femte ligatittel på de seks siste sesongene, i tillegg til å ha sikret finale i fa-cupen mot manchester united og champions league-finale mot inter. – jeg er i en utrolig fotballklubb og uten all støtten jeg har hatt gjennom min tid her, ville dette ikke vært mulig, sa guardiola i en uttalelse. guardiola var nominert sammen med arsenals mikel arteta, brightons roberto de zerbi, newcastles eddie howe, burnleys vincent kompany og plymouth argyles steven schumacher. det er tredje gang spanjolen vinner prisen, etter at han også fikk den etter 2017/18-sesongen og 2020/21-sesongen. (ntb)  Liverpool henter tysk sportsdirektør

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:11.32)
  tyske jörg schmadtke (59) er liverpools nye sportsdirektør. det bekrefter klubben på sin nettside. – jörg vil samarbeide med vår fotballavdeling mens den fortsetter å støtte jürgen klopp, i tråd med vårt pågående forsøk på å fortsette å vokse og utvikle klubben på alle områder, sa fenway sports group-president mike gordon, som eier klubben. tyskeren har tidligere vært sportsdirektør i bundesliga-klubbene hannover, fc köln og wolfsburg, i tillegg til at han har vært trener for aachen i 2007. schmadtke har som spiller representert klubber som fortuna düsseldorf, freiburg, bayer leverkusen og borussia mönchengladbach. tyskeren tar over etter julian ward, som har hatt en rekke roller i klubben siden 2012. (ntb)

  Norsk stortalent klar for svensk langløpslag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:10.12)
  i begynnelsen av mai ble marthe kristoffersen hentet inn som sportssjef for det svenske langløpslaget team eksjöhus. tirsdag bekrefter de at de henter det norske stortalentet milla grosberghaugen andreassen til lagets akademi. 17-åringen imponerte stort i vinter, med tre gull og ett sølv i junior-vm. hun ble også nummer fire, fem og seks i senior-nm på henholdsvis 5 kilometer, sprint og 10 kilometer. – det er en spennende utfordring for meg. planen er ikke klar, men jeg håper jeg ikke bare skal være med å trene med dem i perioder, men også være med på noen konkurranser med team eksjöhus. jeg synes det er moro med litt lengre renn, spesielt i klassisk, sier andreassen i en pressemelding. 17-åringen blir én av fem løpere i lagets akademi. i tillegg er det fire kvinner og fire menn på seniornivå. fem av de er nordmenn i magnis smedås, morten eide pedersen, eirik sverdrup augdal, thomas ødegaarden og vebjørn moen. andreassen er også en del av det norske juniorlandslaget for den kommende sesongen.

  Lut i drikkevatnet - minst ein skadd

  Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:08.43)
  kvinesdal kommune ber innbyggjarar som er bekymra for om dei har fått i seg vatn med store mengder lut om å ta kontakt med legevakta. to personar har teke kontakt med legevakta - i tillegg er éin person vareteke av helsepersonell etter å ha dusja i vatnet.  Hovland hevet seg – klarte cuten i Texas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:19.43)
  med en runde på ett slag over par på åpningsrunden, lå viktor hovland nede på en delt 68. plass etter første runde i ukens turnering på pga-touren i texas. dermed trengte han en bedre runde for å klare cuten og ta seg videre til helgens runder. bedre gikk det også for hovland fredag, som startet med birdie på hull 10, nordmannens første hull for runden. etter ytterligere én birdie, én eagle og to bogeyer ble det til slutt en runde på to slag under par. mye av æren for det skal puttingen til hovland ha. 25-åringen senket flere viktige parputter fra litt distanse, i tillegg til puttene han senket for birdier og eagle. i skrivende stund ligger han på en delt 38. plass, ett slag under par for turneringen. dermed vil han klare cuten i turneringen. for øyeblikket er det harris english som leder turneringen, ni slag under par totalt.

  Dommersjef i europeisk håndball suspendert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:14.05)
  makedoneren dragan nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i det europeiske håndballforbundet (ehf). det melder ehf selv i en pressemelding fredag. de skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk tv 2. det danske mediehuset skal ifølge ehf ha fått informasjon om et møte mellom nachevski og en mann som utga seg for å være en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra sørøst-europa. i møtet skal nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som tv 2 har sendt til ehf, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. ehf skriver at han derfor sendte «feil signaler». i tillegg skriver ehf at tv-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp. nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til ehf at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing. selv om ehf selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre. ehf opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet. dansk tv 2 skriver i en sak publisert fredag at deres potensielle avsløringer er en del av en dokumentar som skal sendes til sommeren.

  Dommersjef i europeisk håndball fjernet fra jobben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:14.05)
  makedoneren dragan nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i det europeiske håndballforbundet (ehf). det melder ehf selv i en pressemelding fredag. de skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk tv2. det danske mediehuset skal ifølge ehf ha fått informasjon om et møte mellom nachevski og en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra sørøst-europa. i møtet skal nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som tv2 har sendt til ehf, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. ehf skriver at han derfor sendte «feil signaler». i tillegg skriver ehf at tv-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp. nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til ehf at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing. selv om ehf selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre. ehf opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet.

  Bekrefter lagkombi-konkurranse i Kitzbühel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.48)
  kalenderen for den kommende alpinsesongen er spikret og der bekreftes det at det blir en ny gren på programmet. den nye grenen er lagkombinasjon og står på programmet for menn i kitzbühel i januar. i likhet med vanlig kombinasjon konkurreres det i både en fartsdisiplin og slalåm, men forskjellen er at det er to ulike utøvere som deltar. det vil si at nasjonene kan sette én fartsspesialist og en slalåmspesialist på hver gren. lagkombinasjonen ble testet i junior-vm forrige sesong. parallellslalåm ser ut til å være borte fra programmet for både kvinner og menn. tidligere har det vært én rennhelg med denne grenen i året. i tillegg viser kalenderen, som skiforbundet kunne bekrefte tidlig i mai, at det blir renn for både kvinner og menn i kvitfjell, men ikke samme helg. for både kvinner og menn både starter og avsluttes sesongen i østerrike. sesongstarten går i sölden, mens verdenscupavslutningen går i saalbach.

  Borch valgt inn i utøverkomiteen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:23.04)
  kjetil borch er én av fire nye medlemmer som er valgt inn i utøverkomiteen. i tillegg har også nestleder anna margrete sletsjøe blitt gjenvalgt. borch har de siste månedene uttalt seg kritisk til måten utøverkomiteen og leder astrid uhrenholdt jacobsen har håndtert saken rundt deltagelse fra russiske og belarusiske utøvere i internasjonal idrett. tidligere i mai ble det også kjent at jacobsen ikke stiller til gjenvalg som leder. hun er likevel en del av utøverkomiteen, ettersom hun er medlem av iocs utøverkomité og dermed har en garantert plass. de øvrige utøverne som ble valgt inn i årets valg er erlend mamelund, felix baldauf og magnus nedregotten. resten av utøverkomiteen i tillegg til de nevnte er: aida dahlen, anita yvonne stenberg, sarah louise rung og birgit skarstein.

  Stavanger Oilers fikk dobbel svensk motstand i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:17.34)
  stavanger oilers skal møte växjö og färjestad på hjemmebane i grunnspillet i neste sesongs mesterliga i ishockey. i tillegg kommer også tsjekkiske ocelari trinec på besøk til stavanger til høsten. det ble klart etter trekningen som ble gjort onsdag ettermiddag. på bortebane skal siddisene spille mot rb salzburg (østerrike), hc bolzano (italia) og dinamo pardubice (tsjekkia). formatet er endret foran den kommende sesongen i mesterligaen. i stedet for at klubbene deles inn i grupper, skal alle 24 lag være i samme «pulje». det ble så trukket hvilke lag hver klubb skal møte på hjemme- og bortebane. de 16 beste etter seks kamper tar seg videre til sluttspillet. finske tappara er regjerende mester. oilers ble nummer tre i sin pulje sist sesong og røk ut. (ntb)

  Influenser stalket Chelsea-stjerne - risikerer fengsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:16.16)
  influenseren orla melissa sloan sa seg onsdag skyldig i å ha stalket chelseas mason mount. hun skal også ha trakassert en chelsea-spiller. sloan skal ha gitt mount uønsket oppmerksomhet i en periode på fire måneder etter at de to hadde avsluttet kjæresteforholdet. onsdag møtte hun i retten. 21 år gamle sloan sa seg også skyldig i å ha stalket en annen chelsea-spiller, billy gilmour. i tillegg skal hun ha trakassert venstrebacken ben chilwell, vedkjente hun under høringen i en domstol i london. der ble det videre opplyst at mount og sloan skal ha møtt hverandre på en fest hos chilwell i november 2020. i kjølvannet av det skal de ha vært et par i seks måneder, før mount gjorde det slutt. hun skal ha brukt til sammen 21 forskjellige numre skal ha blitt brukt til å kontakte mount. sloan erkjente seg skyldig i anklagene som er rettet mot henne. straffutmålingen er ventet 20. juni. tiltalte risikerer fengselsstraff. (ntb)

  Syv land suspendert av Det internasjonale bokseforbundet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:08.58)
  syv nasjoner har blitt suspendert av det internasjonale bokseforbundet (iba) for brudd på forbundets regler for medlemsland. de svenske, tyske, nederlandske og newzealandske bokseforbundene er alle suspendert for å ha vært en del av en «useriøs» organisasjon, skriver iba i en pressemelding. i tillegg har det tsjekkiske bokseforbundet blitt suspendert etter å ha organisert en grand prix-turnering der boksere fra usa fikk delta. usas bokseforbund trakk seg fra iba i april tidligere i år og regelverket sier at utøvere derfor ikke får delta i turneringer i regi av iba eller deres medlemsland. bokseforbundene i liberia og ekvatorial-guinea er de to siste suspenderte. årsaken er at de ikke har levert sine årlige rapporter.

  Real Sociedad-sjefen vil beholde Sørloth

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:07.57)
  real sociedad-trener imanol alguacil vil mer enn gjerne knytte alexander sørloth til klubben på fast basis etter den norske landslagsspissens bunnsolide sesong. sørloth er på utlån i den spanske storklubben fra tyske leipzig denne sesongen. elleve mål og to målgivende pasninger på 31 kamper er fasiten. i tillegg har det blitt to fulltreffere i europaligaen og like mange i den spanske cupen. – jeg har alltid sagt at når alex er den beste versjonen av seg selv, er han en toppspiller, og han har vist det igjen. ikke bare i den forrige kampen, men hele sesongen. når han er god, utgjør han forskjellen. han har hatt en god sesong, men han kunne ikke hatt det dersom han ikke hadde gode spillere rundt seg, sier trener imanol til eldesmarque.com. real sociedad-sjefen får videre spørsmål om hvor viktig det er å beholde klubbens norske målgjører etter at låneperioden utløper. – for meg er det ingen bedre stall enn den vi har i øyeblikket. jeg vil gjerne beholde alle som er der neste år, fordi de gir alt for meg hver dag, og det er uvurderlig, legger han til. (ntb)


  Norsk trener hentes fra Kina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:12.00)
  kristian bjune sveen (31) er ansatt som ny trener på regionslaget for langrenn team elon innlandet. det bekreftes i en pressemelding. sveen har tidligere jobbet som langrennstrener for juniorlaget til liechtenstein, fem år som provins- og landslagstrener i kina, i tillegg til engasjement i klubber hjemme i norge. – med sin brede, internasjonale erfaring, solide bakgrunn og kompetanse, ser vi frem til å få kristian inn på laget vårt, sier styringsgruppeleder torbjørn broks pettersen i team elon innlandet. team elon innlandet er et av fem regionslag under norges skiforbund.

  Fire pågrepet for Vinicius-hets

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:09.59)
  spansk politi har pågrepet fire personer etter at en dokke som skulle forestille vinicius junior ble hengt fra en bro ved real madrids treningsanlegg i januar. stjernevingen vinicius er blitt utsatt for rasisme en rekke ganger denne sesongen, senest i søndagens hete serieoppgjør mot valencia. i januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne real madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. sammen med dokken hang et banner med teksten «madrid hater real». episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot atletico madrid. det har vært stort fokus på rasismeepisodene vinicius har opplevd den siste tiden. mandag kveld lokal tid ble den ikoniske kristusstatuen i rio de janeiro slukket i en time for å vise solidaritet med fotballstjernen. real madrid-spilleren fikk i tillegg støtte fra brasils regjering og en hel fotballverden etter det han ble utsatt for i oppgjøret mot valencia søndag. real madrid opplyste mandag at klubben har levert inn en anmeldelse om hatkriminalitet etter epsioden. (ntb)

  PSG ett poeng unna seriegull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:06.42)
  kylian mbappé scoret to ganger da psg slo auxerre søndag kveld. nå er de bare ett poeng unna sitt 11. ligagull. psg har to kamper igjen, mot strasbourg og clermont. dersom hovedstadsklubben tar gullet vil de ha flest seriegull i frankrike. akkurat nå deler de tronen med saint-etienne, som også har ti. paris-klubben leder ligaen med seks poeng ned til rc lens, og har i tillegg en overlegen målforskjell til tabelltoeren, så mbappés to scoringer søndag sørger for at psg-spillerne nå har én hånd på ligue 1-trofeet.

  Travel gullnatt for politiet i Bergen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:09.47)
  branns cuptriumf ble feiret natt til søndag. oslopolitiet roser tilreisende fans. i bergen hadde politiet mer å gjøre. brann vant ullevaal-finalen 2-0 over lillestrøm lørdag. det ble starten på solid feiring både i bergen og oslo. 14 personer ble bortvist fra sentrum og tre måtte tilbringe natten i arresten etter festligheter natt til søndag i bergen, skriver bergensavisen. politiet i byen har hatt noe å henge fingrene i nattetimene. det står i kontrast til natt til fredag. da var det nærmest ikke var noen hendelser å melde om. – det har vært litt mer liv i sentrum i natt ja, sier operasjonsleder i vest politidistrikt, steinar hausvik. han opplyser at det er snakk om 14 bortvisninger, 13 tilfeller av forstyrrelse av natteroen og tre personer i drukkenskapsarresten. i tillegg ble to tatt med i arresten for et tilfelle av kroppskrenkelse og et tilfelle av vold mot politiet. (ntb)

  Brentford-sjefen med støtte til utestengt stjerne: – Han er også et menneske

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:12.52)
  brentford-trener thomas frank har kommet med en støtteerklæring til ivan toney etter spissen ble utestengt i åtte måneder for brudd på gamblingreglene. – ivan er en fotballspiller, men han er også et menneske som har en familie, og han har vært mye på forsidene av avisene det siste året. vi skal gjøre alt vi kan for å støtte ham og være bevisst på hans psykiske helse. han har gjort noen feil, men vi må være der for å hjelpe ham, sa frank på fredagens pressekonferanse. på 17. mai opplyste det engelske fotballforbundets (fa) på sine nettsider at toney utestenges fra all fotballrelatert aktivitet, noe som dermed også inkluderer spill for det engelske landslaget. i tillegg til en lang utestengelse fikk spissen en bot på over 600.000 kroner. toney ble etterforsket for 262 brudd på gamblingreglene mellom februar 2017 og januar 2021. toney har erkjent 232 av disse forholdene. onsdag fikk han straffen som trer i kraft umiddelbart. dermed mister han brentfords to siste kamper mot tottenham og manchester city denne sesongen. frank røper imidlertid at han hadde gjort det uavhengig av dommen ettersom han sliter med en hamstringskade. den danske treneren var også klokkeklar på at han ønsket å ha med toney videre etter han har sonet straffen sin. (©ntb)

  Phil Jones forlater Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:11.05)
  etter tolv år i manchester united forlater phil jones klubben etter denne sesongen. det bekrefter de røde djevlene på sine nettsider fredag formiddag. manchester united hentet jones fra blackburn i 2011 og var med på å vinne ligaen i 2013. men engelskmannen har slitt voldsomt med skader og har ikke spilt siden slutten av forrige sesong, i mai i fjor. i løpet av sine tolv år i manchester united var 31-åringen med på å vinne fa-cupen, europaligaen, ligacupen og community shield to ganger, i tillegg til den ene ligatittelen. han spilte totalt 229 kamper for manchester united.

  Sevilla møter Roma i Euopaliga-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.59)
  jose mourinhos roma er klare for finalen i europaligaen. torsdagens bortekamp mot bayer leverkusen endte 0-0, og dermed ble det ene målet roma klarte å sette inn i hjemmeoppgjøret avgjørende. jose mourinho har en imponerende karriere i de europeiske cupturneringene, med to mesterligatrofeer (porto 2004 og inter 2010) og én europaliga-tittel (manchester united 2017), i tillegg til fjorårets conferenceligatriumf. finalemotstander for italienerne blir spanske sevilla. det er klart etter at torsdagens reurkamp gikk til ekstraomganger. den første kampen endte 1-1. torsdag ga dusan vlahovic juventus ledelsen etter 65 minutter, mens suso utlignet til 1-1 i det 71. spilleminutt. fem minutter ut i den første ekstraomgang ble erik lamela den store sevilla-helten da han satte inn det avgjørende målet. marcos acuña ble utvist med fem minutter igjen, tilsynelatende fordi han ikke tok et innkast raskt nok, men sevilla klarte å ri av det italienske presset. (nrk/ntb)

  Roma til Euopaliga-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.59)
  jose mourinhos roma er klare for finalen i europaligaen. torsdagens bortekamp mot bayer leverkusen endte 0-0, og dermed ble det ene målet roma klarte å sette inn i hjemmeoppgjøret avgjørende. jose mourinho har en imponerende karriere i de europeiske cupturneringene, med to mesterligatrofeer (porto 2004 og inter 2010) og én europaliga-tittel (manchester united 2017), i tillegg til fjorårets conferenceligatriumf. motstander blir enten sevilla eller juventus, som i øyeblikket spiller ekstraomganger etter at det sto 0-0 etter fire ganger 45 minutter. (nrk/ntb)

  Nadal varsler karriereslutt i 2024

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:16.15)
  den spanske tennisstjernen rafael nadal (36) varsler onsdag på en pressekonferanse at han trolig gir seg etter 2024-sesongen. – ambisjonen er å ta en liten pause og gi meg muligheten til å nyte neste år, som trolig blir min siste på den profesjonelle touren, sier nadal. spanjolen sliter for øyeblikket med en skade og vet ikke når han er tilbake. han åpner opp for kanskje å spille davis cup med spania mot slutten av årets sesong. det vil si at han ikke får muligheten til å forsvare tittelen fra roland-garros, der han i fjor slo casper ruud i finalen og totalt har vunnet 14 ganger. det er første gang siden 2004 turneringen spilles uten spanjolen som en del av startfeltet. nadal er tennisspilleren med flest grand slam-titler i historien. han har vunnet 22 stykker. i tillegg til de 14 fra paris, har han også vunnet australian open (2), wimbledon (2) og us open (4).

  Koronaviruset herjer i Giro d`Italia-feltet: Fire ryttere på samme lag ute

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:10.30)
  norske sven erik bystrøm ble tirsdag en av de mange har måttet bryte årets giro d`italia etter å ha blitt smittet med koronaviruset. den største profilen av de ni som da hadde brutt rittet med koronasykdom var da remco evenepoel, som hadde den rosa ledertrøya da han måtte bryte rittet søndag. nå har ytterligere fire av evenepoels lagkamerater i soudal quick-step testet positivt for koronaviruset. alle de fire, jan hirt, josef cerny, louis vervaeke og mattia cattaneo, bryter også rittet. i tillegg har også corratec-rytteren stefano gandin og ag2r-rytteren andrea vendrame testet positivt for koronaviruset. totalt er det dermed 15 ryttere som har måttet bryte rittet på grunn av viruset.

  Skulle fortsette Giroen etter positiv koronatest – nå bryter Bystrøm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:11.18)
  sven erik bystrøm står av årets giro d`italia. mandag kom beskjeden om at han hadde testet positivt for koronaviruset, men at han likevel ville fortsette rittet. laget hans, intermarché circus wanty, skrev da at bystrøm ikke hadde noen symptomer på koronaviruset og at han derfor hadde fått klarsignal til å fortsette rittet fra det medisinske teamet til arrangøren og det internasjonale sykkelforbundet. tirsdag formiddag, rundt en halvtime før starten på den 10. etappen, kom imidlertid kontrabeskjeden. – bystrøm startet å få symptomer natt til tirsdag. som et preventivt tiltak for å beskytte hans helse, så vil sven erik bystrøm reise hjem for å hvile, skriver laget hans i en pressemelding. 31-åringen viste seg frem med en sjetteplass på den tredje etappen i rittet, men var åpen om at han slet med farten mot slutten av uka. – hadde jeg hatt feber og følt meg dårlig hadde det vært noe, men jeg har hatt lette symptomer og følt meg sliten. det er også normalt på etappe seks, syv og åtte i et treukersritt, sa bystrøm til eurosport mandag. bystrøm er den sjette rytteren som må bryte årets giro d`italia på grunn av koronasmitte. søndag ble det blant annet kjent at remco evenepoel måtte stå av rittet etter å ha blitt smittet av viruset. i tillegg var det flere ryttere som ble koronasmittet i forkant av rittet og som av den grunn ikke ble klare til rittet, deriblant norske tobias foss. det er to gjenværende nordmenn i rittet, med de to dsm-syklistene andreas leknessund og jonas iversby hvideberg. førstnevnte syklet i den rosa trøya i fem dager i forrige uke og ligger på femteplass sammenlagt.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »