Hovedsiden

Liten annonse
  Ruud-seier mot rivalen Rune: – Så skikkelig ille ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 2. mars 2024 KL:08.33)
  tennisesset casper ruud fortsatte sin gode statistikk mot danske holger rune. nå skal nordmannen spille sin andre finale i mexico på en uke. ruud nedkjempet rune med sifrene 3-6, 6-3, 6-4 etter nesten to og en halv times spill i acapulco. nordmannen lå under 3-1 i det siste settet før han for alvor fikk snudd kampen til sin fordel. – jeg fikk ikke den beste starten, og det tredje sette så skikkelig ille ut. jeg prøvde bare å holde ut, og det så ut til at holger slet, og til slutt funket det for meg, sier ruud etter kampen, ifølge ap. det er sjette gang ruud slår sin danske rival, og det er første gang de møttes på hardcourt. kun én gang har ruud måttet gi tapt for rune. i finalen står alex de minaur som det siste hinderet for ruud til å vinne en atp 500-turnering. australieren vant sin semifinale etter at britiske jack draper måtte gi seg på grunn av en ukjent skade eller sykdom. det sto 4-0 til de minaur i det tredje og avgjørende settet da draper gikk av banen. søndagens finale i acapulco er ruuds 20. i karrieren. 25-åringen står med ti titler. ruud har levert gode resultater i mexico. i atp 250-turneringen i los cabos sist uke tok han seg helt til finalen. der ble det tap for australske jordan thompson. den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i usa foruten grand slam-turneringene: indian wells (atp 1000) og miami open (atp 1000) ruuds ti turneringsseirer har alle kommet på atp 250-nivå. i tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre grand slam-finaler og spill i atp-finalen. (©ntb)
  Storhamar satte poengrekord etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:21.07)
  seriemester storhamar lar seg ikke beseire. etter seier på straffer borte mot frisk asker torsdag kveld, ble det et vanvittig rekordras for hamar-klubben. med to nye poeng har storhamar 114 poeng på 43 kamper, noe som er ny poengrekord i eliteserien i ishockey. stavanger oilers hadde den gamle rekorden på 113 poeng etter 45 kamper i 2019/20-sesongen. det var også storhamars 27. strake seire, og dermed ble vålerengas rekord fra 1988 på 26 strake seire slått. i tillegg satte de ny rekord med 13 strake borteseire. storhamar fikk en god start på kampen, da jacob berglund satte pucken i krysset under overtallsspill drøye åtte minutter ut i oppgjøret. frisk skulle imidlertid slå voldsomt tilbake, og anton holm, mats frøshaug og magnus geheb snudde til 3-1-ledelse for vertene. det siste av de tre kom seks minutter ut i tredje periode, og da kunne det se ut som storhamar gikk mot tap. peter quenneville ville det annerledes. kanadieren scoret to mål med 27 sekunders mellomrom med snaut ti minutter igjen av ordinær tid. i forlengingen misbrukte frisk et overtall med to flere spillere på isen, og dermed gikk kampen til straffeslag. der sto det 2-2 etter fem straffer til hvert lag. så scoret andreas martinsen, og da storhamar-keeper markus stensrud reddet forsøket til michael haga var seieren i boks for gjestene. storhamar har fortsatt to serierunder igjen av grunnserien, før sluttspillet begynner 14. mars.

  Kolstad ute av mesterligaen etter stortap i Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:20.17)
  kolstad er uten mulighet til å nå cupspillet i mesterligaen i håndball etter at de tapte 23-31 borte for polske kielce. sjansene til avansement var små etter 25-34-tapet for zagreb sist. kolstad lå tre poeng bak zagreb før torsdagens kamp mot kielce. i tillegg var de avhengig av seier mot jumbolaget pelister bitola (står uten poeng etter 13 kamper), samt at zagreb måtte tape både for psg og kiel. nå blir den siste kampen hjemme i trondheim uten betydning. kolstad står med ni poeng på 13 kamper og kan maksimalt få 11 poeng om de vinner den siste kampen i gruppespillet. det var ikke godt nok til å gå videre denne gangen. seks av de åtte lagene i gruppen går videre til cupspillet, men kolstad har bare poengløse pelister bitola bak seg. (ntb)


  Skiskytterrenn utsatt: – Umulig å skyte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:13.41)
  dagens skiskytterrenn i holmenkollen er utsatt til fredag. det er været som hindrer kvinnene i å stille til start i hovedstaden. det bekrefter arrangøren til nrk. kvinnenes normaldistanse, 15 kilometer, skulle være det første rennet for verdenseliten etter at vm ble avsluttet i nove mesto for halvannen uke siden. – jeg syntes det er lurt at de avlyser. været kommer og går, så man kan være veldig heldig eller uheldig. jeg stoler på at det er en lur avgjørelse, sier ida lien. lien får støtte fra treneren hennes. – avgjørelsen var helt riktig. vi ønsket å gå og jentene var veldig klar for å gå konkurranse i dag, men det verste hadde vært å måtte avlyse midt i. akkurat nå er det umulig å skyte. det er to minutter hvor det er helt okey, og så er det tre minutter hvor det ikke går. så det var en riktig avgjørelse, sier patrick oberegger. dermed blir det to renn i holmenkollen fredag. i tillegg til kvinnenes 15 kilometer, skal mennene gå sin 20 kilometer. videre er det fellesstarter for begge kjønn lørdag, mens det er blandet stafett og parstafett i holmenkollen søndag. ifølge herrenes skytetrener spøker det også for morgendagens renn. – værmeldingen i morgen er også veldig dårlig, så kanskje det heller ikke blir noe i morgen. i dag var det kanskje ok. av og til var det umulig å skyte, men hva skjer hvis vi ikke kan gå i morgen? da er det to konkurranser som blir kansellert, så jeg vet ikke, sier siegfried mazet. – du er litt uenig? – jeg er ikke uenig, men hvis vi ser værmeldingen for i morgen, så blir det det samme. kanskje det ikke blir noen normaldistanser for kvinnene og mennene. jeg vet ikke. det er vanskelig å si, avslutter han. ingrid landmark tandrevold leder verdenscupen sammenlagt før de siste tre verdenscuprundene. ukens verdenscuprunde i holmenkollen er den siste i europa, før verdenscupen avsluttes med tur til usa og canada.

  Skiskytterrennet i Holmenkollen utsatt til fredag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:13.41)
  dagens skiskytterrenn i holmenkollen er utsatt til fredag. det er været som hindrer kvinnene i å stille til start i hovedstaden. det bekrefter arrangøren til nrk. kvinnenes normaldistanse, 15 kilometer, skulle være det være første rennet for verdenseliten etter at vm ble avsluttet i nove mesto for halvannen uke siden. – jeg syntes det er lurt at de avlyser. været kommer og går, så man kan være veldig heldig eller uheldig. jeg stoler på at det er en lur avgjørelse, sier ida lien. dermed blir det to renn i holmenkollen fredag. i tillegg til kvinnenes 15 kilometer, skal mennene gå sin 20 kilometer. videre er det fellesstarter for begge kjønn lørdag, mens det er blandet stafett og parstafett i holmenkollen søndag. ifølge herrenes skytetrener spøker det også for morgendagens renn. – værmeldingen i morgen er også veldig dårlig, så kanskje det heller ikke blir noe i morgen. i dag var det kanskje ok. av og til var det umulig å skyte, men hva skjer hvis vi ikke kan gå i morgen? da er det to konkurranser som blir kansellert, så jeg vet ikke, sier siegfried mazet. du er litt uenig? – jeg er ikke uenig, men hvis vi ser værmeldingen for i morgen, så blir det det samme. kanskje det ikke blir noen normaldistanser for kvinnene og mennene. jeg vet ikke. det er vanskelig å si, avslutter han. ingrid landmark tandrevold leder verdenscupen sammenlagt før de siste tre verdenscuprundene. ukens verdenscuprunde i holmenkollen er den siste i europa, før verdenscupen avsluttes med tur til usa og canada.

  Ronaldo utestengt etter obskøn gest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:08.50)
  fotballstjernen cristiano ronaldo må bli på sidelinjen i én kamp for oppførselen sin etter en seier i den saudiarabiske ligaen. ronaldos al-nassr vant 3-2 mot al shabaab søndag, og etter kampen ble portugiseren filmet mens han gjorde håndbevegelser foran skrittet. oppførselen var rettet mot al shabaab-fansen som ropte «messi, messi, messi» – et åpenbart pek mot ronaldos årelange rivalisering med den argentinske superstjernen. disiplinærkomiteen i den saudiarabiske ligaen (saff) opplyser at i tillegg til én kamps utestengelse må ronaldo betale omkring 85.000 kroner i bot. (ntb)

  Fersk statistikk: Eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:08.38)
  eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret cies. rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp. på frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. med et snitt på 20,02 frispark per kamp har eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. verstingen er brasilianske serie b med et snitt på 30,34 per kamp. eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens japans j2- og j1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp. nivå to i japan har også færrest røde kort med 0,10. her plasserer eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som premier league, tyske bundesliga og danske superliga. boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. flest gule kort deles ut i uruguay, med 6,07 i snitt.(ntb)

  Ny Ruud-seier i Acapulco – klar for kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:08.14)
  tennisesset casper ruud fortsetter den gode trenden på mexicansk hardcourt. torsdag morgen norsk tid slo han dusan lajovic i atp 500-turneringen i acapulco. nordmannen vant 6-4, 7-5. i kvartfinalen venter amerikaneren ben shelton, som slo matteo arnaldi før ruud gikk på banen. det var den fjerde triumfen til ruud over den serbiske veteranen lajovic (33). ruud har kun tapt mot ham én gang. spillerne var begge meget solide i egen serve, men på stillingen 5-4 begynte ruud virkelig å legge press på serberen. 25-åringen fra snarøya gikk opp til 40-0 og lyktes siden på sin tredje bruddball. dermed vant han førstesettet med 6-4. i sett nummer to hadde ingen av spillerne en eneste bruddball før ruud igjen viste seg seig og satte lajovic under press da det gikk mot avgjørelse. nordmannen ledet 6-5 på serberens serve og gikk opp til 40-15 i det tolvte gamet. det betød to matchballsjanser for ruud, som lyktes på den første og vant kampen med 7-5 i annet sett. i første runde i acapulco måtte ruud slite med christopher eubanks som fulgte nordmannen helt til døren. i los cabos sist uke viste ruud knallform hvor han ikke ga fra seg et eneste sett fram mot finalen. der ble det tap for australske jordan thompson. ben shelton spilte sist i dallas, der han tapte i strake sett for landsmannen tommy paul i semifinalen. ruud står med ti turneringsseirer i karrieren. alle har kommet på atp 250-nivå. i tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre grand slam-finaler og spill i atp-finalen. (ntb)

  Tidligere OL-sølvvinner inn i Uno-X-styret: – Sykling ligger mitt hjerte nærmest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:10.29)
  tidligere ol- og vm-sølvvinner emma johansson går inn i styret til det fremadstormende norske sykkellaget uno-x. det opplyser laget selv i sine mediekanaler onsdag. dermed fortsetter man å ta grep rundt sykkelsatsingen. nylig ble det kjent at thor hushovd går inn som ny teamsjef, mens rema-toppen ole robert reitan overtar rollen som styreleder. – det er nå seks år siden jeg la opp som proffsyklist, og det er fortsatt sykling som ligger mitt hjerte nærmest. jeg er veldig takknemlig for rollen jeg nå får i styret til uno-x mobility cycling, sier emma johansson. – dette gir meg muligheten til å påvirke lagets utvikling, og jeg gleder meg veldig til å være en del av dette, legger hun til. 40-åringen har solide meritter som syklist. hun tok sølv i landeveisrittet under ol i beijing i 2008. åtte år senere gjentok hun bragden under sommerlekene i rio. i 2013 ble det samme valør på medaljen under vm i italienske firenze. i 2010 tok hun i tillegg vm-bronse. (ntb)

  Kampsportprofil dømt til fengsel for koronasvindel – utnyttet regjeringens støtteordning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:10.23)
  en tidligere styreleder i en norsk kampsportforening er dømt til 90 dager ubetinget fengsel for å ha lurt til seg koronapenger. straffen fremgår av en fersk dom fra søndre østfold tingrett. økokrim opplyser at mannen, som også er dømt for falsk forklaring, i tillegg må betale tilbake rundt 126.000 kroner. bakteppet for saken er støtteordningene norske myndigheter opprettet for å hjelpe idretten og frivilligheten under koronapandemien. økokrim opplyser at den domfelte mannen, som var styreleder i en kampsportforening, utnyttet en av krisepakkene som ble lansert i 2020. mannen erkjente straffskyld for forholdene kort tid før saken skulle opp i søndre østfold tingrett. – domfelte utnyttet tilliten som var ment å redde frivillighets- og idrettssektoren på et spesielt tidspunkt i historien. slike handlinger kan føre til at lignende ordninger i fremtiden må være strengere, og dermed blir mindre effektive, sier politiadvokat johan løken som er avbildet, og var aktor i saken, i en uttalelse. i tilknytning til de aktuelle søknadene oppga den domfelte mannen sitt private bankkontonummer, og fikk dermed utbetalt penger til seg selv. den aktuelle dommen mot kampsportlederen er ikke rettskraftig.

  Nytt poengtrekk for Reading

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:17.13)
  den engelske fotballklubben reading ble tirsdag sanksjonert med to poengs trekk for å ha vært for sen med skattebetalinger over lengre tid. reading, som spiller på nivå tre i engelsk fotball, har tidligere i sesongen blitt trukket fire poeng for ikke å ha nok midler til å dekke lønnskostnadene. tirsdag opplyser klubben på x at ytterligere to poeng forsvinner. poengtrekket til gjøre at reading bare har tre poeng til nedrykksstreken i league one. den engelske fotballigaen (efl) har uttalt at klubbeier dai yongge ikke har vist nok vilje til å få økonomien i klubben på rett kjøl. de har også oppmuntret kineseren til å selge klubben, noe han ifølge tirsdagens melding fra klubben skal være i gang med. i tillegg til poengtrekket har dai fått en bot på om lag 133.000 kroner. den regningen må betales innen 21 dager for ikke å risikere ytterligere straff. (ntb)

  Den svenske landslagsspilleren Kristoffer Olsson lagt i respirator

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:09.18)
  midtjylland-spiller kristoffer olsson er innlagt på sykehus i respirator etter en akutt sykdom hvor han mistet bevisstheten i sitt hjem sist uke. det er midtjylland, hvor også norske ola brynhildsen spiller, som opplyser om olssons tilstand. klubben skriver at 28 år gamle olsson er rammet av det som trolig er en «akutt sykdom knyttet til hjernen». olsson har hatt familien sin rundt seg i tillegg til deler av klubbens medisinske team den siste tiden. midtjylland opplyser at informasjonen kommer ut på grunn av ryktene om olssons fravær den siste tiden. – alle i midtjylland er selvsagt dypt preget av kristoffers plutselige sykdom, og våre tanker og fulle støtte går til kristoffer og hans familie. olsson står oppført med 47 landskamper for sverige. olsson var i arsenal som unggutt. siden har han hatt opphold i aik, krasnodar og anderlecht. (ntb)

  Norges håndballherrer møter Danmark i firenasjonersturnering i Oslo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:12.24)
  em-sølvvinner danmark, kroatia og argentina kommer i mai til norge for å spille håndballturnering i jordal amfi i oslo. – det er en fin sammensetning av lag, sier landslagssjef jonas wille. danmark tapte i januar em-finalen for frankrike, men wille ser på nikolaj jacobsens lag som verdens beste. – det er lenge siden vi har spilt mot kroatia, så det blir fint. danmark er det alltid bra å møte. selv om de ikke tok gull i em i januar, er de verdens beste lag. i tillegg er det morsomt å teste seg mot et lag som argentina. de møter vi ikke så ofte, og de er blitt bedre og bedre med årene, sier wille. kampene spilles 9.-12. mai i hallen der ishockeylaget vålerenga avvikler sine hjemmekamper. norge, danmark og kroatia skal sammen arrangere vm i januar 2025. (ntb)

  Norsk fotball slapp unna radikalt Fifa-forslag: – Fryktet enorme endringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:10.12)
  flere fotballforbund, inkludert det norske, fikk satt foten ned for fifas kunstgressforslag som ville gjort livet surt for mange klubber. – vi er veldig fornøyd med utfallet. når det første forslaget kom, fryktet vi enorme endringer for norsk toppfotball. nå ser vi at vi lander på beina, sier øyvind moltubakk til ntb. moltubakk er anleggssjef i norges fotballforbund (nff) og har jobbet med forslaget fra det internasjonale fotballforbundet (fifa). fifa har ønsket å endre kvalitetskriteriene for kunstgressbaner for breddefotball og toppfotball. enkelt forklart ville kravene blant annet ført til at banene måtte blitt hardere. det ville gjort det krevende for norske toppklubber som både trener og spiller kamp på samme underlag i tillegg til aldersbestemte lag. fifas forslag i høst ble møtt med stor skepsis. siden den gang har det blitt jobbet fra flere hold fram til avgjørelsen ble tatt i februar. (ntb)

  Etzaz Hussain klar for Odd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:09.57)
  etzaz hussain er tilbake i eliteserieklubben odd. han spilte sist for kypriotiske apollon limassol. der var 31-åringen ferdig tidlig i januar. hussain spilte for odd på lån fra molde i 2017. på x opplyser klubben at kantspilleren er tilbake i skien. – jeg er veldig glad for å være her, sier hussain. hussain har spilt for en rekke klubber i sin karriere. i utlandet har han vært i limassol, tyrkiske sivasspor og kroatiske nk rudes. i norge har han vært innom vålerenga og fredrikstad i tillegg til molde. (ntb)

  15 år gammel rallyfører døde på New Zealand

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:06.19)
  en 15 år gammel rallyfører og kartleseren hans mistet livet da kjørte av veien og havnet i en elv under et sprintrally nord på new zealand. politiet sier bilen til brooklyn horan (15) og tyson jemmett (35) skled på en grusvei i paparoa nordvest for landets største by auckland. rallybilen og de to om bord havnet uti en elv der vannføringen var høy på grunn av regn. aldersgrensen for å ta førerkort på new zealand er 16 år, men yngre utøvere kan få lisens til å drive motorsport på lukket bane eller stengte veier på visse betingelser. motorsport new zealand sier de utsteder juniorlisenser til utøvere mellom 12 og 15 år. – disse juniorførerne må oppfylle strengere krav for å få konkurranselisens, i tillegg til at det er begrensninger på kjøretøy og hva slags arrangementer de kan delta i, opplyser motorsportforbundet. forbundet påpeker at flere av landets beste motorsportutøvere begynte å konkurrere før de fylte 16. (ntb)


  Larvik vant bronsekampen i håndball-NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:12.02)
  den tidligere håndballstormakten larvik er i ferd med å finne tilbake til seg selv. søndag sikret de bronsen i nm etter 25-24-seier mot sola. larvik vant 18 strake serietitler i perioden 1999 til 2017, i tillegg til et champions league-gull i 2011. totaldominansen endte imidlertid med betalingsstopp, fristillinger og degradering i divisjonssystemet. siden har de kjempet seg tålmodig tilbake mot toppen i norsk håndball. larvik ledet med ett mål til pause, og beholdt ledelsen i den andre omgangen. de vant til slutt 25-24. det kunne imidlertid endt med straffekastkonkurranse, men sola misbrukte en stor sjanse med få sekunder igjen. dermed sikret larvik seg bronsen. finalen spilles senere søndag. den er mellom vipers og storhamar.
  Shaw skadet - kan miste resten av United-sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.44)
  manchester uniteds venstreback luke shaw er igjen rammet av skade. lårtrøbbel vil trolig holde ham ute i tolv uker, melder the athletic. sent onsdag kveld bekreftet klubben selv at shaw er ute i en periode, men de oppga ikke hvor lenge. han måtte der byttes ut like før pause i uniteds 2-1-seier over luton sist helg. skaden kan fort bety at sesongen er over for shaw. i tillegg kan det koste ham en plass i englands tropp til sommerens fotball-em. 28-åringen var usikker før søndagens kamp, men manchester united-manager erik ten hag valgte likevel å bruke ham fra start. nå mangler han en rendyrket venstreback i stallen. tyrell malacia har fortsatt til gode å spille denne sesongen. nederlenderen har vært gjennom to kneoperasjoner, mens lånet av sergio reguilón ble avsluttet i januarvinduet. uniteds neste kamp er hjemme mot fulham lørdag. (ntb)

  Medier: Shaw mister resten av United-sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.44)
  manchester uniteds venstreback luke shaw er igjen rammet av skade. lårtrøbbel vil trolig holde ham ute i tolv uker, melder the athletic. det velinformerte nettstedet skriver at omfanget ble klart etter en sjekk av skaden han pådro seg i uniteds 2-1-seier over luton sist helg. han måtte der byttes ut like før pause. et avbrekk på tolv uker vil bety at sesongen er over for shaw. i tillegg kan det koste ham en plass i englands tropp til sommerens fotball-em. daily mail erfarer også at shaw er ute lenge. 28-åringen var usikker før søndagens kamp, men manchester united-manager erik ten hag valgte likevel å bruke ham fra start. nå mangler han en rendyrket venstreback i stallen. tyrell malacia har fortsatt til gode å spille denne sesongen. nederlenderen har vært gjennom to kneoperasjoner, mens lånet av sergio reguilón ble avsluttet i januarvinduet. uniteds neste kamp er hjemme mot fulham lørdag. (ntb)

  «Krevende» værmelding stopper kombinertløperne – helgens NM-renn avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.27)
  fredagens og lørdagens nm-konkurranser i kombinert på lillehammer og beitostølen er avlyst som følge av svært dårlige værutsikter. norges skiforbunds arrangementssjef terje lund bekrefter beslutningen om å avlyse til ntb onsdag kveld. – på grunn av usikkerhet med værmeldingen i lillehammer, avlyser vi allerede nå. det er meldt nedbør og vind som gjør det svært krevende å få avviklet hoppdelen fredag. dermed blir også lørdagens langrennsdel på beitostølen avlyst, sier han. kombinertløperne skulle etter planen ha gjort unna hoppdelen av nm-konkurransene for menn og kvinner i lysgårdsbakken fredag ettermiddag. da er det meldt mer enn 20 millimeter med nedbør i mjøsbyen. i tillegg er det også ventet til dels sterk vind i ol-anlegget. – veldig synd, men ikke noe å gjøre med. været styrer vi ikke. håper vi kan flytte rennene til november og sesongstarten til høsten, sier kombinertsjef ivar stuan til ntb. dermed får den hjemlige kombinerteliten en uventet ekstra frihelg. med til historien hører det at tre av de største profilene i norsk kombinert uansett ikke ville vært på startstreken denne helgen. gyda westvold hansen, jarl magnus riiber og jørgen graabak sliter alle hver på sin kant. – gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. jørgen ble syk etter sist verdenscuphelg. han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, sier kombinertlandslagets lege anders storhaug heen. riiber står over nm på grunn av utfordringer med sin skulder. han har slitt med den også tidligere i vinter, og det er planlagt en operasjon etter sesongslutt. (ntb)

  Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.19)
  kolstad tok imot kroatiske rk zagreb til gruppespillskamp i mesterligaen i trondheim spektrum onsdag kveld. det endte med tap 35-24 for kolstad. bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. kolstad slet med å få en rytme i spillet. i tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre rk zagrebs avslutninger fra å gå i mål. lars eggen rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd. det var like mange som torbjørn bergerud hadde på 17 skudd. tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da rk zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. kolstad må ta seg til cupspillet for at norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen. kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til rk zagreb med to kamper igjen å spille. kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. samtidig må rk zagreb tape sine kamper. ks vive kelce på bortebane og rk pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for kolstad.

  Halve herrelandslaget må stå over NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:17.25)
  torsdag starter første del av nm på ski. det blir med en rekke markante fravær. av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i nm denne uka. verdenscupleder harald østberg amundsen, martin løwstrøm nyenget og didrik tønseth fra distanselaget står alle over. det samme gjør erik valnes og håvard solås taugbøl fra sprintlaget. ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef ulf morten aune. – da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er nm, sier aune til nrk. alle de fem var nylig i nord-amerika for å gå skirenn i verdenscupen. nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene. – ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå nm. nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier aune. han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som johannes høsflot klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. hos kvinnene er det tiril udnes weng og ingvild flugstad østberg som står over mesterskapet. i tillegg skal heller ikke kombinertløperne gyda westvold hansen, jarl magnus riiber og jørgen graabak delta i nm. for riiber skyldes det utfordringer med skulderen. – gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. jørgen ble syk etter sist world cup-helg. han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, anders storhaug heen i en pressemelding. du kan se nm på nrk. torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.

  Ukrainsk fotball tar grep mot korrupsjon – skal løgnteste dommerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:07.25)
  ukrainas fotballdommere må framover svare på spørsmål og tåle en runde med løgndetektor før kamp. ordningen ble tirsdag vedtatt av styret i landets fotballforbund. løgntestene er obligatoriske og skal gjennomføres både i og utenfor sesong. målet med det spesielle tiltaket er å bekjempe korrupsjonen som også preger fotballen i krigsherjede ukraina. det skjer under en måned etter at tidligere stjernespiss andrej sjevtsjenko ble valgt som ukrainsk fotballpresident. i tillegg innføres det et lotterisystem som skal avgjøre dommernes kampoppsett. videre er det bestemt at tidligere proffdommer katerina monzul tar over som ukrainsk dommersjef. (©ntb)

  Derfor takket Kilde nei til utvalget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:06.45)
  aleksander aamodt kilde vil ikke være med i utvalget som skal vurdere landslagsmodellen. nå forteller han hvorfor. – med de personene i det utvalget synes jeg at det blir for inhabilt, sier kilde til ntb fra et treningsstudio i innsbruck. alpinstjernen er i opptrening etter fallet i wengen for 38 dager siden. der pådro han seg et stort og dypt kutt i leggen, i tillegg til at han slo skulderen ut av ledd. etter krasjen har kilde brukt mesteparten av tiden på å ta små steg mot et mulig comeback i løypa, men han har også uttalt at det må endringer til i norges skiforbund for at han skal stille i verdenscupen igjen. overfor ntb dysser riktignok kilde ned utspillet og forteller at det ble litt satt på spissen. – men samtidig så føler jeg at det må en modernisering til i toppen. jeg har veldig tro på en god landslagsmodell, og det er det jeg synes er viktigst i denne sammenheng. det må være en modernisering som er med på en utvikling og en forandring. alpinesset refererer til utøvernes bilderettigheter og hvordan utøvernes eiendomsrett til disse påvirker forbundets rettigheter til å inngå sponsoravtaler. i starten av februar ble et utvalg satt sammen for å se på mulige endringer i dagens landslagsavtale. kilde ble invitert til å være med, men valgte å takke nei. – jeg har ikke lyst til å sitte i et system der det er personer jeg har sett komme med utspill jeg er helt imot. da føler jeg at det gir lite å skulle snakke med dem, forklarer han. – jeg har egentlig troen på kommunikasjon, men det må være med folk som er villig til å se på ting på en konstruktiv måte. de som sitter i det utvalget, synes jeg ikke har en habil tilnærming. så jeg føler at det blir unødvendig for meg å sitte i et sånt utvalg. (ntb)

  Tidligere norgesmester Martin Hole er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:18.00)
  den tidligere langrennsløperen martin hole (64) har gått bort etter kreftsykdom, melder hallingdølen. han vant to nm-gull på midten av 1980-tallet. dødsfallet bekreftes av datteren lillvi wedenberg hole overfor lokalavisen. hole døde natt til tirsdag. som aktiv ble han norgesmester på 15 kilometer i 1985 og 30 kilometer året etter. i tillegg tok hole ett sølv og fire bronsemedaljer som nm-løper. hole var med til vm i 1985 og 1987 samt calgary-ol i 1988. hans beste mesterskapsplassering ble 11.-plassen på vm-femmila i oberstdorf, og i verdenscupen var 3.-plassen fra falun i 1986 toppnoteringen. (ntb)


  Warholm i tenkeboksen før VM: – Ikke bestemt seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:15.08)
  karsten warholms deltakelse i neste ukes innendørs-vm i friidrett er usikker. han venter med å ta en avgjørelse. det forteller 27-åringens mor og manager kristine haddal til ntb. – karsten har ikke bestemt seg. det er noen dager til påmeldingsfristen, skriver hun i en tekstmelding. alle påmeldinger må skje innen torsdag. ntb får opplyst at norges friidrettsforbund håper å kunne ha uttaket klart i god tid før fristen. innendørs-vm er lagt til glasgow i skottland og varer fra 1. til 3. mars. ender det opp med at warholm stiller, løper han 400 meter. han ble europamester innendørs på distansen i både 2019 og 2023, men har aldri deltatt i vm på vinterstid. utendørs har ulsteinvik-mannen tre vm- og ett ol-gull på 400 meter hekk. i tillegg innehar han verdensrekorden (45,94). fra før er det klart at ingen av brødrene jakob, filip og henrik ingebrigtsen reiser til vm. (ntb)

  Formsvak Alcaraz innrømmer: – Langt unna mitt beste nivå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:07.04)
  den spanske tennisstjernen carlos alcaraz (20) har trøblet med formen i starten av 2024. verdenstoeren erkjenner at han har mye å gå på. spanjolens forrige turneringsseier kom i wimbledon i fjor med en mesterlig finalekamp mot novak djokovic. siden har han vært i semifinale i både us open og atp-finalen i torino, i tillegg til finale i masters-turneringen i cincinnati. det har imidlertid ikke endt med noen titler. søndag forsvant han overraskende ut i semifinalen mot chileneren nicolas jarry i atp250-turneringen i buenos aires. etter tapet var alcaraz klar på at han er et stykke unna toppformen. – det var tøft å tape, og det smerter virkelig. det er mye å forbedre. jeg spilte god tennis, men jeg er samtidig langt unna mitt beste nivå, sa spanjolen til nyhetsbyrået afp. alcaraz har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste par årene. han ble tidenes yngste verdensener da han som 19-åring slo norske casper ruud i us open-finalen i 2022. siden har han og serbiske djokovic vekslet mellom å inneha 1.-plassen på atp-rankingen. sistnevnte har imidlertid tronet øverst sammenhengende siden september i fjor. (ntb)


  Østerriksk seier på Kvitfjell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:12.52)
  på kvitfjell, søndag, var det duket for helgens andre alpinrenn. verdens beste fartskjørere målte krefter i et kortere super-g renn. på grunn av begrenset sikt og fare for is på brillene for løperne startet løperne ved russispranget, istedenfor på toppen. østerrikske vincent kriechmayr var den raskeste på den norske snøen. søndagens seier var hans 17. verdenscupseier i karrieren. verdensener marco odermatt har slitt i kvitfjell hver gang han har stilt til start. lørdag ble han nummer syv i utforrennet. sveitseren fikk sin beste plassering i kvitfjell, med en delt tredjeplass med italienske dominik paris. seieren i kvitfjell lar fortsatt vente på seg for den suverene sveitseren, som langt på vei har sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen med elleve renn igjen av sesongen. canadiske jeffery read var søndagens nest raskeste, og tok sin første pallplass i verdenscupen. første nordmann kommer på startnummer 37 og heter fredrik møller. i skadefraværet til både aleksander aamodt kilde og adrian smiseth sejersted er det markus fossland, simen sellæg og aksel hammer, i tillegg til møller som er de norske på start. møller var eneste nordmann som fullførte rennet. han endte på en 34 plass, i mens fossland, sellæg og hammer kjørte ut.

  Mot østerriksk seier på Kvitfjell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:12.52)
  på kvitfjell, søndag, var det duket for helgens andre alpinrenn. verdens beste fartskjørere målte krefter i et kortere super-g renn. på grunn av begrenset sikt og fare for is på brillene for løperne startet løperne ved russi-hoppet, istedenfor på toppen. østerrikske vincent kriechmayr er foreløpig den raskeste på den norske snøen. med seier søndag vil han ta sin 17. verdenscupseier i karrieren. verdensener marco odermatt har slitt i kvitfjell hver gang han har stilt til start. lørdag ble han nummer syv i utforrennet. foreløpig ligger sveitseren an til sin beste plassering i kvitfjell med en fjerdeplass. seieren i kvitfjell lar fortsatt vente på seg for den suverene sveitseren, som langt på vei har sikret seg sammenlagt seieren i verdenscupen med elleve renn igjen av sesongen. første nordmann kom på startnummer 37 og heter fredrik møller. i skadefraværet til både aleksander aamodt kilde og adrian smiseth sejersted er det markus fossland, simen sellæg og aksel hammer, i tillegg til møller som er de norske på start.

  Tandrevold går fellesstarten i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:09.38)
  etter en avslutning med tre strafferunder på siste skyting, var landslagstrenerne usikre på om ingrid landmark tandrevold ville gå den avsluttende fellesstarten i vm. – hun er sliten, så hun må hjem og lade opp og se om hun får til en siste konkurranse, sa landslagstrener sverre huber kaas til nrk lørdag. søndag morgen kom beskjeden fra det norske landslaget: tandrevold skal gå. i tillegg til tandrevold skal også karoline knotten og juni arnekleiv gå fellesstarten, som starter 14.15. de norske kvinnene har hatt et tungt mesterskap. beste individuelle resultat er juni arnekleivs 14. plass fra sprinten forrige uke. lørdagens stafett endte med en tiendeplass, etter hele fem strafferunder totalt. både tandrevold og knotten har riktignok medaljer fra mesterskapet. de to var begge på laget som tok sølv på blandet stafett og tandrevold gikk sammen med johannes thingnes bø inn til bronse på parstafetten torsdag. individuelt er en 25. plass det beste resultatet for verdenscupleder tandrevold til nå i vm.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »