Hovedsiden

Liten annonse
  Adressa: Rosenborg-spelarane tek frivilleg lønskutt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:15.06)
  rosenborg-spelarane kuttar totalt ein million av eiga lønn, det melder adresseavisa. rosenborg slit tungt økonomisk. no har spalargruppa sagt ja til å seie frå seg løn for å bidra til de finansielle kutta som må gjerast. det bekrefter markus henriksen til adresseavisen. han fortel til lokalavisa at den totale lønsreduksjonen spelargruppa har sagt ja til ligg på i overkant av en million kroner. på eit allmøte tidligere denne veka vart det opplyst at økonomien til rbk er så gale at klubben må kutte personalkostnadar og seie opp tilsette. trønderklubben må fjerne opp mot ti stillinger. i tillegg må alle i administrasjonen med inntekt på over 6g (6 x grunnbeløpet i folketrygden) gå ned 10 prosent i lønn. en slik inntekt tilsvarer i år beløp som er over 711.720 kroner. – dette er veldig alvorlig, og noe vi har jobbet veldig hardt for å unngå. men vi ser dessverre at det ikke er noen vei utenom, sa rosenborgs daglig leder tore børseth berdal til adressa. rosenborg lider økonomisk av at klubben ikke har spilt gruppespill i europa siden høsten 2019. den har heller ikke vunnet verken eliteserien eller cupen de siste fem sesongene. fra før er det kjent at rbk går inn i det kommende overgangsvinduet med en føring om at spillere må selges før nye kjøpes inn. klubben har tidligere uttalt at likviditeten er utfordrende.

  Jarl Magnus Riiber med skulderskade – diskuterer mulig operasjon med legen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.20)
  det norske kombinertesset jarl magnus riiber fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka. nå er verdenscupåpningen usikker. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter og falt i storbakken i ruka. – jeg er deppa, selvfølgelig. jeg har ofret en del for å komme meg i form den siste måneden. det å snuble på målstreken føles tungt. akkurat dette er det verste scenarioet for meg, verre enn det som skjedde i ol da fikk korona, sa riiber til tv 2 , som er på plass på det finske skistedet i nordøstre del av finland. landslagstrener stig morten fredheim forteller til nrk at det er for tidlig å si sikkert om riiber må stå over helgens verdenscuprenn. – han er skuffet. ikke noe mer å si enn det. han er forholdsvis langt nede. det blir vår jobb å få han opp igjen, men vi vet ikke hva som skjer videre. det er samme skulder som tidligere, sier fredheim. riiber har slitt med skulderen en stund. det er smertefullt når den går ut av ledd, og denne gangen dro han den på plass igjen selv. – må han vurdere operasjon slik at han ikke drar med skulderproblemene til vm? – det er selvfølgelig en vurdering som anders (lege) og jarl prater om på telefonen nå. basert på historikk og hva som er mulig å gå med og ikke gå med. – jeg tror det er svært lite lurt å fortsette i den situasjonen han er i nå, men vi må ta en vurdering på hvor mye verre det kan bli. det kommer til å bli lagt en plan for en operasjon, vil jeg tro. forteller treneren. hvis riibers omgang fra ruka må brukes i helgens verdenscupåpning, vil resultatet hans gi 20 sekunders forsprang til østerrikeren johannes lamparter, som hoppet 142,5 meter. riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses. riiber og lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske thomas rettenegger. med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. (nrk/ntb)

  Jarl Magnus Riiber med skulderskade – verdenscupåpningen i fare

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.20)
  det norske kombinertesset jarl magnus riiber fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka. nå er verdenscupåpningen usikker. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter i storbakken i ruka, melder fis nordic combined på x. han var med det hoppet både lengst og best. riiber har slitt med skulderen en stund. det er smertefullt når den går ut av ledd, og han må ha hjelp til få den på plass igjen. hvis omgangen må brukes i helgens verdenscupåpning, vil resultatet hans gi 20 sekunders forsprang til østerrikeren johannes lamparter, som hoppet 142,5 meter. riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses. riiber og lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske thomas rettenegger. med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. (ntb)

  Kombinert: Riiber best i provisorisk hoppomgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.20)
  det norske kombinertesset jarl magnus riiber var lengst og best med 145 meter i den provisoriske konkurranseomgangen i ruka. hvis omgangen må brukes i helgens verdenscupåpning, vil han gå ut 20 sekunder foran østerrikeren johannes lamparter, som hoppet 142,5 meter. riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses. riiber og lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske thomas rettenegger. med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. jørgen graabak gjorde også sine saker bra og ble nummer seks med 137 meter. øvrige norske: 8) espen bjørnstad, 17) simen tiller, 19) jens lurås oftebro, 38) espen andersen, 45) andreas skoglund. verdenscupsesongen innledes fredag med den nye kompaktøvelsen hvor man i langrennet over 7,5 km går ut med fastsatte avstander etter plasseringen i hopprennet. det er ordinært renn lørdag og fellesstart søndag. (ntb)

  To fikk fluortest-bot på Beitostølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:10.18)
  to av utøverne som går på beitostølen i helga har fått bot. årsaken er at de leverte inn skiene for sent til fluortest i forkant av rennet. det opplyser arrangementsansvarlig i skiforbundet erik husby til nrk. – i går hadde vi to stykker som var fire og fem minutter for sen. de endte opp med en bot og et gult kort, forteller han. kommer du over fem minutter for sent til skikontroll får man ikke starte rennet, opplyser husby videre. de to utøverne får begge en bot på 250 chf, som tilsvarer omtrent 3000 kroner.

  Charltons VM-drakt solgt for 600.000 kroner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:11.26)
  trøyen som den nylig avdøde england-helten bobby charlton brukte i vm-semifinalen i 1966, ble tirsdag auksjonert bort. ifølge daily mail lød vinnerbudet for den ikoniske og signerte drakten på 45.000 pund. det tilsvarer vel 600.000 kroner etter dagens kurs. prisen ble noe lavere enn det auksjonshuset hansons hadde ventet. drakten ble lagt ut for auksjon med et prisestimat på mellom 50.000 og 80.000 pund. drakten stammer fra en kamp der charlton scoret to ganger og sendte england til vm-finale med 2-1-seier over portugal foran 94.000 tilskuere på wembley. senere skulle england slå vest-tyskland i finalen og vinne sitt første og hittil eneste vm-trofé. det ble holdt ett minutts stillhet foran auksjonen for å minnes fotballegenden charlton. han døde 21. oktober og ble gravlagt mandag. (ntb)

  Ny lovgivning skal hindre overforbruk i engelsk fotball: – Flere klubber stirrer ned i avgrunnen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:16.49)
  et uavhengig fotballorgan skal bidra til å sikre den økonomiske framtiden til engelske fotballklubber. det kom fram da kong charles leste trontalen tirsdag. organet skal ha myndighet til å gripe inn ved blant annet eierskifter og hensynsløs pengebruk. klubber skal heller ikke få lov til å bli med i utbryterligaer. – lovgivningen vil bli fremmet for å sikre framtiden til fotballklubbene, lokalsamfunnet og supporterne. skjørheten i den engelske fotballpyramiden er blitt avslørt de siste årene, sa kong charles på vegne av statsminister rishi sunaks regjering under parlamentsåpningen i london. – kollapsen til bury, den ødeleggende virkningen av pandemien og den feilslåtte planen til den europeiske superligaen har vist at enkelte klubber har en uholdbar økonomi. derfor er det et behov for mer ansvarlighet overfor fansen, fortsatte han. det nye organet vil i tillegg gjennomføre strengere tester av klubbeierne. – dette representerer en reell sjanse til å avslutte syklusen av overforbruk og dårlig forvaltning. det har truet eksistensen til flere klubber. akkurat nå stirrer sheffield wednesday, reading og scunthorpe ned i avgrunnen, sier administrerende direktør niall couper i fair game. organisasjonen arbeider for å bedre styringen i de engelske klubbene. den nye lovgivningen kommer som følge av premier leagues suksess og oppmerksomhet globalt. i 2021/2022-sesongen var ligaens samlede inntekter på 5,5 milliarder pund, og til sammenligning stoppet la liga på 2,8 milliarder i samme periode. i premier league og mesterskapsserien var den samlede nettogjelden blant klubbene på 4,4 milliarder pund i 2022. det tilsvarer over 60 milliarder kroner. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »