Hovedsiden

Liten annonse

  Stjernespurter slapp med skrekken – fortsetter Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:08.08)
  den eritreiske spurtkanonen biniam girmay kom seg unna tirsdagens velt uten store skader. lederen av poengkonkurransen er klar til å fortsette tour de france. det opplyser intermarché-wantys lege simon clayes i en melding på x. – undersøkelser viser at biniam har fått noen skrammer på høyre skulder, albuen og kneet, men det er ikke noe brudd. albueskaden behøvde to sting. tross smellen er biniam klar til å fortsette rittet, opplyser clayes. girmay har selv kommet med en oppdatering i sosiale medier. – takk for alle meldinger og støtte. jeg har pådratt meg noen små skader, men alt er i orden. jeg håper å se alle i nice, skriver girmay. eritreeren har vunnet hele tre etapper i årets tour de france. 24-åringen leder spurtkonkurransen med 32 poeng på jasper philipsen, men forspranget ble betydelig redusert da philipsen vant tirsdagens etappe. det skal likevel bli svært krevende for philipsen å ta igjen girmay. ingen av de gjenværende tour de france-etappene kategoriseres som flate. på den 17. og 19. etappen kommer imidlertid de innlagte spurtene, med mulighet for 20 poeng, før de tøffeste bakkene. (ntb)

  Uno-X-rytter Kulset straffet med bot etter ulovlig manøver – Vismas sportsdirektør må også punge ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:07.32)
  johannes kulset må ut med om lag 2400 kroner for å ha ligget bak en visma-bil etter at han gikk i asfalten mot slutten av den 16. tour de france-etappen. det skriver tv 2. med rett i underkant av tre mil igjen på tirsdagens spurtetappe veltet kulset i en venstresving. på vei opp igjen til hovedfeltet satt nordmannen i dragsuget bak en av bilene til visma-laget. den manøveren kostet 20-åringen 200 sveitserfranc (2400 kroner), 15 uci-poeng, ti spurtpoeng og 30 sekunder i sammendraget. straffet er også vismas sportsdirektør frans maassen. han må på sin side ut med cirka 6000 kroner for å ha hjulpet kulset. uno-x havnet også i trøbbel da en av lagets biler kjørte i feil retning i en rundkjøring. det fikk imidlertid ingen konsekvenser, ifølge tv 2. (ntb)

  Grøndahl og Blonz herjet da Norge slo Spania: – En god dag på jobben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:22.33)
  alexander blonz herjet i første omgang, mens tobias grøndahl ble norsk toppscorer da spania ble slått 35-29 i tirsdagens ol-oppkjøringskamp i håndball. lagene er i hver sin gruppe i ol-turneringen. tirsdag imponerte de norske klart mest da lagene målte krefter halvannen uke før avkast i frankrike. blonz scoret sju mål på åtte avslutninger før han hvilte mye av den andre omgangen. da benyttet grøndahl anledningen til å bli toppscorer. han endte med ni mål på ti avslutninger. han hadde også åtte assist og ble kåret til norges beste. – dette var en god dag på jobben. særlig når vi vet at vi historisk sett har slitt mot spania. vi spilte en fantastisk kamp. det var kontrollert, men også med litt ekstra trøkk og tempo, sa grøndahl til tv 2. (ntb)

  Bergerud står over Spania-oppgjør: – Litt vondt i ryggen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:11.49)
  norges førstekeeper torbjørn bergerud mister testkampen mot spania i gjøvik, men ol-deltakelsen er ikke truet. det opplyser landslagssjef jonas wille til tv 2. – bare litt vondt i ryggen, men ingen fare, skriver wille i en tekstmelding. ryggtrøbbel er et tilbakevendende problem for bergerud. målvakten har vært en nøkkelspiller for norge gjennom mange år. tirsdagens kamp mot spania er den siste norge spiller offentlig før paris-ol. lagene møtes igjen neste uke, men da skjer det bak lukkede dører. de norske håndballherrene starter lekene mot argentina 27. juli. deretter er det puljekamper mot regjerende mester frankrike, ungarn, egypt og danmark. (ntb)

  Ny seerrekord da Spania sendte Frankrike ut av EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:12.05)
  nær 900.000 seere var på det meste innom tv 2s plattformer underveis i em-semifinalen mellom spania og frankrike tirsdag kveld. det skriver kampanje. oppgjøret hadde i snitt 718.000 følgere, og det er rekord i årets mesterskap. tv 2 fikk en topp på 878.000 seere. – vi har hatt en forventning om at seertallene vil stige i takt med dramatikken i mesterskapet og at det spisser seg skikkelig til mot slutten, sier tv 2s sportsredaktør vegard jansen hagen til kampanje. randal kolo muani sendte frankrike foran tidlig i tirsdagens kamp. to lynraske scoringer fra lamine yamal og dani olmo sørget likevel for spansk triumf. i den andre semifinalen onsdag møtes england og nederland. også den vises på tv 2. – vi kunne nesten ikke ha bedt om bedre semifinaler enn det vi har fått. det er ikke nødvendigvis disse lagene som har spilt den beste fotballen, men det er store nasjoner som har en spesiell tiltrekningskraft for et stort publikum, og som vi er avhengig av å ha med oss i et fotballmesterskap, sier jansen hagen videre. nrk sender søndagens em-finale. (ntb)
  Bekreftet: Mbappé starter mot Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:15.04)
  kylian mbappé er klarert for spill og starter tirsdagens em-kamp for frankrike mot polen. det bekrefter det franske fotballandslaget. kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over østerrike i em og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot nederland. polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre. mandag ville ikke frankrike-trener didier deschamps bekrefte om mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot polen. disse starter for frankrike: maignan, koundé, upamecano, saliba, theo hernandez, tchouaméni, kanté, rabiot, dembélé, mbappé, barcola.

  Fransk storavis: Mbappé starter mot Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:15.04)
  kylian mbappé skal være klarert for spill og starter tirsdagens em-kamp for frankrike mot polen. det skriver den franske storavisen l’équipe. kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over østerrike i em og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot nederland. polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre. mandag ville ikke frankrike-trener didier deschamps bekrefte om mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot polen. mbappé har trent med maske i flere dager og må spille med den i tirsdagens oppgjør. etter mandagens trening var n`golo kanté imponert over hvordan han håndterer skaden. – han var god, han var farlig. jeg glemte nesten at han hadde på seg en maske. det er definitivt en stor fordel hvis kylian kommer tilbake, sa den tidligere premier league-stjernen. (ntb)

  Regan Smith satte verdensrekord på 100 meter rygg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:07.31)
  den amerikanske svømmeren regan smith viste kjempeform da hun svømte inn til 57,13 og verdensrekord på 100 meter rygg under landets ol-uttak tirsdag. dermed tok hun også tilbake verdensrekorden hun mistet i 2019. – det var planen. jeg er så stolt av meg selv, sa hun etter tirsdagens maktdemonstrasjon. smith skal ikke svømme 100 meter butterfly under ol. hun endte bak gretchen walsh og torri huske i uttaket denne uken. der er det bare de beste i indiana som får ol-plass. caeleb dressel, som vant fem gull under ol i tokyo i 2021, er også med i uttaksuken. han tok i 2022 pause fra sporten, og han feilet med å kvalifisere seg til vm i fjor. (ntb/nrk)  Jæger rådvill og irritert: – Det var ikke helt meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:22.56)
  henriette jæger håpet på en medalje, men ble nummer fire på tirsdagens 200 meter i em. den norske 20-åringen var lenge med i medaljekampen, men med tiden 22,83 ble det altså fjerdeplass. det var ikke helt meg. det var det som er litt rart. jeg åpnet veldig bra. de første 100 meterne tror jeg har gått veldig fort, men så stivnet jeg. og jeg pleier ikke å gjøre det på 200, så det var litt rart. men sånn er det. – hva kan det skyldes? – jeg vet egentlig ikke. jeg synes det er litt rart selv, sier jæger, og legger til at hun egentlig er fornøyd. – men jeg skulle så gjerne tatt medaljen, fortsetter hun. – føler du at du hadde to tideler ekstra inne som ville gjort at du hadde tatt den medaljen? – ja, det er det som irriterer meg. jeg føler egentlig at jeg hadde det. men så bare klaffet det ikke helt på oppløpet. sveitsiske mujinga kambundji vant med tiden 22,49, ett hundredel foran britiske daryll neita. franske helene parisot ble nummer tre etter å ha løpt inn til personlig rekord, med tiden 22,63. jæger hadde selv en personlig rekord på 22,58 fra det nordiske mesterskapet tidligere i år. jæger var lenge usikker på om hun skulle løpe 200 eller 400 meter i em.

  Medaljen glapp for Jæger på 200 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:22.56)
  henriette jæger håpet på en medalje, men ble nummer fire på tirsdagens 200 meter i em. den norske 20-åringen var lenge med i medaljekampen, men med tiden 22,83 ble det altså fjerdeplass. – jeg synes det var veldig bra. vi håpet å kjempe om medalje, men blir du nummer fire, så kjemper du om medalje. fantastisk bra. jeg hadde aldri drømt om dette for to måneder siden, sier mor og trener unn merete lie jæger til nrk. sveitsiske mujinga kambundji vant, ett hundredel foran favoritten daryll neita. franske helene parisot ble nummer tre etter å ha løpt inn til personlig rekord, med tiden 22,63. jæger hadde selv en personlig rekord på 22,58 fra det nordiske mesterskapet tidligere i år. jæger var lenge usikker på om hun skulle løpe 200 eller 400 meter i em. – hun henger ikke helt med fra starten. oppløpssiden er igjen bra, men vi må nok jobbe litt med starten her. det henger nok sammen med at det i utgangspunktet er 400 meter vi har gått for, sier treneren.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »