Hovedsiden

Liten annonse
  Rashford ut mot kritikerne: – Vis litt menneskelighet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:22.25)
  marcus rashford sier at de som trekker hans lojalitet til manchester united i tvil må vise «mer menneskelighet». 26-åringen har scoret bare fem mål for klubben denne sesongen, og han har måttet tåle kritikk for innstillingen etter flere uheldige episoder. – om min lojalitet til united trekkes i tvil, må jeg si fra, skriver rashford i en artikkel for the players` tribune. – det er som å trekke min identitet i tvil, alt jeg står for som menneske. jeg vokste opp her og har spilt for klubben siden jeg var gutt. rashford ble utviklet i klubbens akademi og har scoret 128 mål på 391 kamper for manchester uniteds førstelag. forrige sesong scoret han karrierebeste 30 mål, men denne sesongen har det gått tyngre. – jeg tåler kritikk. jeg kan takle overskrifter, kritikk i podcaster, sosiale medier og aviser. jeg tåler hva som helst, men om dere sår tvil om lojaliteten til klubben, min kjærlighet til fotball, og trekker familien min inn i det, så vil jeg be om at dere viser litt mer menneskelighet, skriver rashford. (ntb)
  Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:20.01)
  oscar bobb har skrevet under på en ny kontrakt med manchester city. det opplyser manchester city i sine mediekanaler. hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. den strekker seg fram til sommeren 2029. – jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med city, sier bobb i en uttalelse. – det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. jeg har allerede lært så mye av pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til. 20-åringen har fått mye tillit av manchester city-manager pep guardiola denne sesongen. – å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier bobb. lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot brentford i februar. han ble den store helten for manchester city da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot newcastle i januar. målet ble også kåret til månedens scoring i premier league. før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot røde stjerne. bobb fikk også sin a-landslagsdebut mot kypros i oktober. (ntb)

  Max Eberl ansatt som ny sportsdirektør i hardt pressede Bayern München

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:19.10)
  max eberl blir den tyske fotballstorheten bayern münchens nye sportsdirektør fra 1. mars. den tyske klubben opplyser om ansettelsen i sine kanaler mandag. 50 år gamle eberl har undertegnet en avtale som strekker seg fram til sommeren 2027. den mangeårige sportsdirektøren i borussia mönchengladbach har vært bayerns foretrukne kandidat som ny sportsdirektør. som sportsdirektør vil eberl være tett involvert i ansettelsen av ny trener. thomas tuchel gir seg etter sesongslutt.

  Bayern bekrefter: Tuchel ferdig etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:10.20)
  bayern münchen-trener thomas tuchel fredes ut sesongen. men etter det er han ferdig. det bekrefter bayern i en pressemelding onsdag formiddag. den tyske trenerens kontrakt strekker seg i utgangspunkt til sommeren 2025, men partene har blitt enige om å gå hvert til sitt denne sommeren. den siste tiden har spekulasjonene rundt tuchels fremtid i den tyske storklubben rast, og det skal ha blitt holdt flere møter om hans fremtid den siste tiden. konklusjonen skal være at tuchel får lede bayern ut inneværende sesong, men at han er ferdig i sommer. bayern har slitt den siste tiden og har tapt sine tre siste kamper: først et ydmykende 0-3-tap mot serieleder bayer leverkusen, etterfulgt av et 0-1-tap mot lazio i mesterligaen, og denne helgen et 2-3-tap mot bochum. bayern er på ute av cupen og på bakbeina i både ligaen og i mesterligaen, og situasjonen har blitt beskrevet som kritisk for et seiersvant bayern. hvem som blir tuchels etterfølger gjenstår å se, men både xabi alonso og hansi flick har blitt hyppig nevnt den siste tiden.  Svært skarp ordbruk

  Kilde: Dagbladet - Innenriks | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.15)
  russlands visestatsminister jurij trutnev, som blant annet er ansvarlig for landets arktis-politikk, mener at russiske rettigheter på svalbard er under press - og trekker en parallell til krigen i ukraina.
  Brann hentet spiller fra italiensk fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:17.57)
  danske emil kornvig (23) er branns nye nummer ti. han kommer fra cittadella i italiensk fotball. – det føles fantastisk å ha signert for brann. jeg gleder meg til å begynne å spille kamper og hjelpe laget til å vinne, sier kornvig til klubbens nettsted. brann opplyser at 23-åringen kan bekle de fleste posisjoner framover på banen. nylig forlot frederik børsting klubben. kornvigs kontrakt med brann strekker seg ut 2027-sesongen.


  Rådgivende organ ber Sør-Koreas fotballforbund sparke Klinsmann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:09.37)
  en rådgivende komité i det sørkoreanske fotballforbundet vil avslutte kontrakten med tyske jürgen klinsmann (59). landet skuffet nylig i asiamesterskapet. klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strekker seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. tyskeren sitter trolig ikke ut kontraktstiden. ifølge nyhetsbyråene reuters og afp anbefaler en komité i landets fotballforbund torsdag å sparke tyskeren. grunnen skal blant annet være svak innsats i asiamesterskapet. det har også vært intern uro i den sørkoreanske leiren etter mesterskapet. kaptein son heung-min og lee kang-in skal ha hatt en fysisk krangel etter turneringsexiten. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. (ntb)

  Heller Biden enn Trump

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:03.19)
  russlands president, vladimir putin, sier han foretrekker at joe biden vinner et gjenvalg som usas president, framfor at donald trump kommer tilbake. og han var ikke imponert over intervjuet med den tidligere fox news-profilen tucker carlson.

  Ukraina ber IOC etterforske nøytrale OL-utøvere fra Russland – peker på særlig én idrett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:13.01)
  ukrainsk idrett sår tvil rundt hvorvidt nøytrale russere og belarusere følger iocs betingelser for å delta i sommerens paris-ol. bekymringen kommer fram i et brev ukrainas olympiske komité (uoc) nylig sendte til ioc-president thomas bach. det melder nettstedet insidethegames. ioc blir oppfordret til å følge ekstra godt med og gjøre grundige undersøkelser nå som kvalifiseringen til lekene er godt i gang. – antall nøytrale utøvere vi har betenkeligheter over knyttet til iocs betingelser, øker betydelig, står det i brevet. ukrainerne trekker særlig fram brytesporten som problematisk. de mener flesteparten av de nøytrale bryterne fra russland og belarus ikke møter kravene som er stilt. ioc har blant annet satt kriterier om at ingen av utøverne kan ha forbindelser til de to landenes militære eller etterretningstjeneste. de kan heller ikke ha uttrykt støtte til krigføringen i ukraina. (©ntb)


  bråthen trekker seg fra utvalget som skal vurdere landslagsavtalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:21.17)
  Avtroppende hoppsjef Clas Brede Bråthen er likevel ikke blant dem som skal se på mulige endringer i dagens landslagsavtale i Norges Skiforbund. Det opplyser han til Dagbladet. – Jeg har meldt fra at jeg ikke skal være med, skriver Bråthen i en melding. En ny landslagsavtale skal være på plass foran 2024/25-sesongen og skal endelig godkjennes av skistyret, opplyste NSF i en pressemelding fredag. «Skistyret har besluttet at et bredt sammensatt utvalg skal vurdere endringer og en modernisering av dagens landslagsavtale», het det. NSF opplyste fredag at de ønsket Aleksander Aamodt Kilde inn i utvalget. Generalsekretæren i NSF, Arne Baumann, fikk beskjeden om at han takket nei i NRKs nyhetssending fredag kveld. – Det reagerer jeg med overraskelse på, for det er første gang jeg hører det når jeg går inn i studioet, sa Baumann i Dagsnytt 18. Nylig gikk alpinstjernen Kilde hardt ut mot forbundet i et intervju med NRK. – Det er en ovenfra og ned-holdning hvor de tenker at utøvere kommer og går. Til slutt så er det jo kanskje ingen som kommer fordi det er en såpass stor arroganse at folk ikke orker å ha noe med dem å gjøre, sa han. (NTB)

  Bombe: Ute

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:20.42)
  clas brede bråthen (55) trekker seg fra utvalget som skal vurdere landslagsavtalen i norges skiforbund. fredag ble det kjent at heller ikke aleksander aamodt kilde (31) ønsker å sitte der.


  Pellegrino klar for MLS-klubb: – Pakken rundt fotballen veide tyngre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:18.53)
  eliteserien mister en av sine største profiler. ligaens toppscorer de siste to sesongene forlater bodø/glimt til fordel for mls-klubben san josé earthquakes. san jose earthquakes bekrefter signeringen på sine nettsider fredag kveld. han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen. – vi er svært glad for å hente en så god målscorer som amahl, sier klubbsjef chris leitch. amahl pellegrino har vært en nøkkelspiller for bodø/glimt de siste årene. to ligagull og to toppscorertitler er fasit etter tre sesonger på aspmyra for 33-åringen. – det er en overgang som har mer enn kun fotball i seg. det er et fint eventyr for familien, og jeg tror det kan bli et veldig kult sted å leve. det er pakken rundt fotballen som veide tyngre denne gangen, sier pellegrino til glimts nettsider. (ntb)

  becker trekker seg som trener for rune

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:17.30)
  Den danske tennisstjernen Holger Rune har ikke lenger Boris Becker som trener. Det bekrefter sistnevnte tirsdag. – Jeg ønsker å opplyse om at jeg slutter som trener for Holger Rune med umiddelbar effekt, skriver Becker på X. Runes samarbeid med den Becker startet i fjor høst, og den tyske trenerlegenden forteller at det ble startet for å nå ATP-finalen på tampen av fjoråret. De forlenget samarbeidet ut 2024, men Becker har siden innsett at han måtte være mye mer tilgjengelig for Rune om de skulle lykkes. – På grunn av profesjonelle og private grunner, kan jeg ikke gi Holger det han trenger nå. Jeg ønsker ham bare det beste, og vil alltid være hans fan nummer én, skriver Becker. I forrige uke bekreftet også Rune at han brøt med sin andre trener, sveitsiske Severin Lüthi. Det samarbeidet holdt bare i en drøy måned.

  Bjørlo forlater Rosenborg – klar for Fredrikstad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:12.19)
  morten bjørlo (28) er ferdig i rosenborg og har signert for nyopprykkede fredrikstad. bjørlo ble hentet til rbk fra hamkam foran 2023-sesongen, men det ble 19 kamper før han ble lånt tilbake til hamkam i siste del av sesongen. nå er han fredrikstad-spiller, opplyser klubben på sine nettsider tirsdag. avtalen strekker seg ut 2025-sesongen. – jeg har hørt mye bra om klubben. det er en stor klubb. jeg har hatt mange gode samtaler med treneren og har veldig stor tro på prosjektet. jeg gleder meg til å vise meg fram og komme i gang, sier bjørlo om overgangen. fredrikstad leverte en knallsterk sesong i fjor og rykket opp til eliteserien. der får de en tøff start mot regjerende mester bodø/glimt. klubben er for tiden i portugal på treningsleir. (©ntb)

  Bergerud forlenget Kolstad-kontrakten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:11.12)
  andslagskeeper torbjørn bergerud har skrevet en ny kontrakt med håndballklubben kolstad. den strekker seg til sommeren 2025. bergerud bekrefter kontraktsenigheten til adresseavisen. klubben bekrefter selv enigheten på x. – jeg er veldig fornøyd. jeg har vært trygg på valget hele veien, og har hatt lyst til å fortsette her, sier bergerud. bergerud kom til klubben sommeren 2022. i og med at den nye kontrakten strekker seg til sommeren 2025, er han forberedt på spørsmål om sin fremtid. – det kan nok hende. vi får se til den tid. man forholder seg til kontrakten, så er det forhandlinger om forlengelse eller andre klubber som vil komme på banen. det er vanlig prosess, sier bergerud. nylig skrev landslagskompis sander sagosen en ny kontrakt med trondheim-klubben. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »