Hovedsiden

Liten annonse  Kampsportprofil dømt til fengsel for koronasvindel – utnyttet regjeringens støtteordning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:10.23)
  en tidligere styreleder i en norsk kampsportforening er dømt til 90 dager ubetinget fengsel for å ha lurt til seg koronapenger. straffen fremgår av en fersk dom fra søndre østfold tingrett. økokrim opplyser at mannen, som også er dømt for falsk forklaring, i tillegg må betale tilbake rundt 126.000 kroner. bakteppet for saken er støtteordningene norske myndigheter opprettet for å hjelpe idretten og frivilligheten under koronapandemien. økokrim opplyser at den domfelte mannen, som var styreleder i en kampsportforening, utnyttet en av krisepakkene som ble lansert i 2020. mannen erkjente straffskyld for forholdene kort tid før saken skulle opp i søndre østfold tingrett. – domfelte utnyttet tilliten som var ment å redde frivillighets- og idrettssektoren på et spesielt tidspunkt i historien. slike handlinger kan føre til at lignende ordninger i fremtiden må være strengere, og dermed blir mindre effektive, sier politiadvokat johan løken som er avbildet, og var aktor i saken, i en uttalelse. i tilknytning til de aktuelle søknadene oppga den domfelte mannen sitt private bankkontonummer, og fikk dermed utbetalt penger til seg selv. den aktuelle dommen mot kampsportlederen er ikke rettskraftig.

  Stina Nilsson får sjansen i Holmenkollen – syk Öberg står over

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:08.48)
  stina nilsson får blant annet med seg en debutant når verdenscupen i skiskyting forflytter seg til holmenkollen denne uken. den tidligere langrennsløperen nilsson er tilbake i verdenscupen igjen etter at hun ikke fikk muligheten til å vise seg fram i vm i nove mesto na morave. hun har konkurrert mest på nivå to i ibu-cupen denne sesongen. anna-karin heijdenberg er også en del av den svenske troppen. det blir sistnevntes debut i verdenscupen. hanna öberg blir ikke å se i oslo. hun ble syk i etterkant av vm i tsjekkia og trenger mer tid før hun er tilbake på startstreken. rennene i oslo kommer for tidlig for den eldste av öberg-søstrene. elvira öberg er best plassert i verdenscupen sammenlagt av svenskene. hun er på 5.-plass med drøyt 100 poeng opp til lederen ingrid landmark tandrevold. det første rennet i holmenkollen går torsdag. da står normaldistansen for kvinner på programmet. det gjenstår tre helger av årets verdenscup i skiskyting. (ntb)  15 år gammel rallyfører døde på New Zealand

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:06.19)
  en 15 år gammel rallyfører og kartleseren hans mistet livet da kjørte av veien og havnet i en elv under et sprintrally nord på new zealand. politiet sier bilen til brooklyn horan (15) og tyson jemmett (35) skled på en grusvei i paparoa nordvest for landets største by auckland. rallybilen og de to om bord havnet uti en elv der vannføringen var høy på grunn av regn. aldersgrensen for å ta førerkort på new zealand er 16 år, men yngre utøvere kan få lisens til å drive motorsport på lukket bane eller stengte veier på visse betingelser. motorsport new zealand sier de utsteder juniorlisenser til utøvere mellom 12 og 15 år. – disse juniorførerne må oppfylle strengere krav for å få konkurranselisens, i tillegg til at det er begrensninger på kjøretøy og hva slags arrangementer de kan delta i, opplyser motorsportforbundet. forbundet påpeker at flere av landets beste motorsportutøvere begynte å konkurrere før de fylte 16. (ntb)

  Grainger til NRK: Hegerberg usikker til Kroatia-kampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:18.14)
  to dager før norges nasjonsliga-skjebne skal besegles forteller landslagstrener gemma grainger at ada hegerberg er usikker til kampen. hun deltok ikke på søndagens treningsøkt. det gjorde heller ikke caroline graham hansen eller landslagskaptein maren mjelde. – jeg håper å ha både ada og maren klare til tirsdag. de hadde en hviledag i dag, men vi tar en ny vurdering mandag. da vet vi nok mer, sier grainger til nrk. årsaken til usikkerheten rundt hegerberg er en tøff takling hun ble utsatt for i den første kampen mot kroatia. det norske landslaget knuste kroatia 3-0 i den første av to kamper som skal bestemme norges fremtid i nasjonsligaen. det gode resultatet til tross; det ble et par skår i gleden for grainger, ettersom landslagets to store stjerner pådro seg skader. hegerberg klarte å fortsette etter taklingen, men foten hennes må vurderes på nytt før kroatia-kampen. caroline graham hansen ble på sin side byttet ut rett etter sin scoring. for hennes del var det hamstringen som trøblet. på spørsmål om hun blir klar til tirsdagen, svarer grainger: – det er ikke mulig å si noe om ståa nå, det medisinske støtteapparatet kan ikke gi et svar før de har all informasjonen de trenger, og det tar tid. vi håper å ha et svar mandag. norges kamp mot kroatia spilles i stavanger tirsdag klokken 18.00. kampen kan du se på nrk 1.

  Her mangler Graham Hansen på Norge-trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:12.09)
  caroline graham hansen måtte ut med en skade i fredagens kamp mot kroatia. det var få som kunne si noe konkret om skaden fredag, annet enn at det var en hamstring-skade. – med en hamstringskade trenger det ikke å være noe alvorlig, og det kan være alvorlig. det er det vanskelig med hamstringskader, sa landslagssjef gemma grainger til nrk. på søndagens trening var ikke graham hansen tilstede det første kvarteret, da media fikk være til stede. ingen i støtteapparatet ønsket å si noe om hvorfor. heller ikke ada hegerberg eller maren mjelde deltok det første kvarteret.  Magnus Abelvik Rød forlater Kolstad etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:10.30)
  magnus abelvik rød (26) forlenger ikke med kolstad og skal fra sommeren av spille for ungarske szeged. landslagsprofilens overgang bekreftes av szeged på instagram. – jeg gleder meg veldig til å være med dere neste sesong. vi sees snart, sier rød i en videomelding. tv 2 meldte om saken først. szeged har trappet opp satsingen og spiller i kolstads gruppe i champions league. det ungarske laget er videre fra gruppespillet når to runder gjenstår, mens trønderne trenger et lite mirakel for å sikre avansement. det har lenge ligget an til at rød kom til å forlate kolstad etter kun én sesong i klubben. han spilte i tyske flensburg-handewitt fra 2017 til 2023. i em i januar pådro rød seg et brudd i mellomfoten og er ute i noen måneder.


  Håndballgutta får tøff start på OL-kvaliken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:12.41)
  norges håndballherrer åpner jakten på ol-billett mot portugal 14. mars. tapet i em nylig viste at det ikke trenger å bli enkelt. for en drøy måned siden scoret portugiserne flittig og vant 37-32. nederlaget knuste i praksis siste rest av det norske semifinalehåpet og bidro til at jonas willes lag endte på 9.-plass. om tre uker får sander sagosen og co. en tidlig revansjmulighet. rekkefølgen i kampene i ol-kvalifiseringen ble sluppet denne uken. norge møter småvriene ungarn i kamp to (16/3), mens tunisia (17/3) venter i den siste. de to beste i puljen tar seg til sommerlekene i paris. oppgjørene spilles i ungarske tatabánya. slik er de øvrige gruppene: * granollers (spania): spania, slovenia, bahrain, brasil * hannover (tyskland): tyskland, kroatia, algerie, østerrike. norges kvinnelandslag er allerede ol-kvalifisert. (ntb)


  VG: Northug gjør helomvending og vil gå NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:12.18)
  petter northug skal likevel delta i nm på langrenn, etter at han tidligere har uttalt det motsatte. – strindheim trenger petter northug nå. det blir to andre på laget som er veldig heldig, sier han til vg: den pensjonerte skistjernen skal altså først og fremst gå stafetten for strindheim men vurderer også 20 kilometer med skibytte som individuell utøver. det er ikke hundre prosent sikkert at han vil delta ennå, for han har et litt ambivalent forhold til egen fysisk form: – planen er å kjenne på når jeg får overskuddet mitt. jeg er en av eller på-løper. enten er jeg tung eller pigg. blir jeg pigg så er som sagt plan a å reise for å gå nm. plan b er å bli i høyden helt frem til vasaloppet. men det blir en risiko. alt avhenger av når jeg kvikner til og blir pigg, sier han.

  Discovery: Halland Johannessen slipper trolig operasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:19.48)
  tobias halland johannessen kan være tilbake på sykkelen langt tidligere enn fryktet. kragebeinsbruddet ser ikke ut til å kreve et inngrep. det forteller uno-x-rytteren selv til discovery etter å ha vært hos en spesialist i london. søndag brøt han tour des alpes-maritimes som følge av en velt på den siste etappen. – det virker som bruddet har «poppet» litt på plass. så planen er foreløpig å reise hjem og ikke operere, for så å ta nye bilder neste uke og håpe at det gror sammen fint, sier halland johannessen. går alt som det skal, tipper han et comeback skjer i slutten av mars. – hvis det gror riktig, trenger det ikke ta så mye mer enn fire uker før jeg er tilbake. (ntb)  Skiskytterprofil hetset på nett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:14.54)
  den tyske skiskytteren vanessa voigt sier hun har mottatt brutale meldinger på nettet etter en tung start på skiskytter-vm i tsjekkia. voigt snakker om netthetsen hun har blitt utsatt for i en podkast hos kringkasteren ard. – du finner ofte meldinger som er virkelig sjokkerende, og som er personlig støtende, sier skiskytteren. hun utmerket seg med to pallplasser tidlig i verdenscupsesongen, men har slitt under vm i nove mesto. 15.-plass på jaktstarten og 19.-plass på sprinten er fasiten så langt. – vm har ikke gått så bra hittil, sier voigt, som ber om støtte fra omgivelsene for å reise seg og klatre på resultatlistene. – alt jeg egentlig trenger akkurat nå er en klem og noen gode ord og definitivt ingen meldinger som kan trekke meg enda lenger ned, sier hun. skiskytteren er tydelig på at hun er rustet til å takle objektiv kritikk, men sier det er langt verre når folk «som sitter i sofaen foran tv-en og kanskje aldri har vært på ski selv, bare kritiserer deg». voigt har også tidligere vært åpen om netthets. for å takle de stygge meldingene har hun engasjert en mentaltrener.

  bodø/glimt-spiss mister seriestarten med skade: – trenger en god periode

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:20.09)
  runar espejord må belage seg på en lengre pause fra fotballen grunnet en skade, opplyser bodø/glimt fredag. espejord skadet seg i låret i treningskampen mot malmö torsdag ettermiddag. fredag har klubblegene gått gjennom mr-bildene, der de har konkludert med at spissen trenger en lengre pause fra fotballen. han mister både de kommende kampene mot ajax i serieligaen og seriestarten mot fredrikstad tidlig i april. skaden er et hardt slag for glimt som i januar solgte spiss faris pemi moumbagna til marseille i fransk fotball. fredag ble angrepsstjernen amahl pellegrino klar for mls-spill. nyervervelsen kasper høgh er ikke inkludert i europa-troppen. dermed er det tynt med rene spisser i glimts tropp til dobbeltoppgjøret senere i februar. (©ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »