Hovedsiden

Liten annonse

  Regjerende olympisk mester mister lekene i Paris: – Hjertet mitt er knust

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 12. april 2024 KL:19.03)
  venezuelanske yulimar rojas tok ol-gull i tresteg i tokyo 2020, men får ikke prøve å forsvare tittelen i paris etter at hun skadet seg på trening. det skriver hun i et innlegg på instagram. – til mitt venezuela, til ol-familien og idrettsbevegelsen: jeg vil informere dere om at jeg ikke vil kunne delta i de olympiske leker i paris 2024, skriver hun og utdyper: – med mye smerte og sorg vil jeg fortelle dere at jeg pådro meg en skade i venstre akilles da jeg falt på trening. hjertet mitt er knust og jeg føler meg så trist at jeg vil be om unnskyldning for at jeg ikke kan representere dere i paris 2024. i tillegg til ol-gullet i tokyo, er også rojas regjerende verdensmester etter at hun gikk av med seieren under fjorårets mesterskap i budapest. hun tok også vm-gullet i de tre foregående mesterskapene. (ntb)


  Rød gjør seg uaktuell til OL: – Ikke en lett avgjørelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. april 2024 KL:15.35)
  håndballstjernen magnus abelvik rød blir ikke klar til ol etter fotbruddet han pådro seg i januar. – det har ikke vært en lett avgjørelse å ta, men jeg er ikke klar for å kjempe om en plass i ol-troppen i forlengelsen av skaden. både for min del og for håndballguttas del er det bedre at jeg tar en pause fra landslaget. derfor har jeg gitt jonas (wille, landslagssjef) beskjed om at jeg ikke er aktuell for en plass i ol-troppen, sier bakspilleren til norges håndballforbunds nettsider. rød pådro seg et brudd i foten under europamesterskapet i januar. siden den gang har han bedrevet opptrening, men ol kommer for tidlig. (ntb)  Takket nei til landslagsplass: – Utrolig vanskelig valg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:13.08)
  marit ishol skogan, som debuterte i verdenscupen denne sesongen, valgte å si nei til rekruttlandslaget for å fortsette på privatlaget team fosen yard. det opplyser hun til nrk. – jeg har vært åpen om at jeg har vært veldig i tvil og jeg syns det har vært et. jeg brukte hele gårsdagen og tenkte meg grundig om. de har vært klar over det alle sammen. de har også støtta meg, sier skogan til nrk. skogan legger ikke skjul på at valget var vanskelig, men velger likevel å fortsette med det samme opplegget hun har gjort i 2 år. – det handler egentlig mest om at jeg er såpass trygg på det opplegget som vi har kjørt nå på privatlag. det bare føles rett. det har ikke noe med at jeg ikke har troa på landslag, for det er jo en kjempemulighet. men akkurat nå tror jeg at jeg kan ta nye steg på privatlag. tirsdag offentliggjorde norges skiskytterforbund landslagene for kommende sesong. marthe kråkstad johansen kommer inn i elitelaget for ragnhild femsteinevik. sistnevnte hadde en tung sesong sist og fikk ikke gå i verdenscupen eller vm. de øvrige løperne der er ingrid landmark tandrevold, karoline knotten, juni arnekleiv, ida lien og maren hjelmeset kirkeeide. for kvinnene gjøres det en strukturendring under elitenivået. rekrutt og u23 slås sammen til ett lag med tolv utøvere. det handler om å gi de yngste jentene en bedre treningshverdag.
  Helomvending: Nytt toppidrettssenter godkjent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. april 2024 KL:14.33)
  i 2022 sa plan og bygningsetaten nei. nå har de snudd og godkjent søknaden om et nytt toppidrettssenter ved sognsvann i oslo. nå har norges idrettsforbund tre år på å starte arbeidet, står det i vedtaket. det var nordre aker budstikke som først omtalte nyheten. – at rammetillatelsen er på plass, det er kjempeflott. vi trenger dette senteret for strategisk utvikling av norsk toppidrett, sier toppidrettssjef tore øvrebø. han sier at de nå skal jobbe med finansiering av prosjektet. han anslår at kostnaden blir på rundt en milliard kroner. øverbø håper at pengene kanskje kan tildeles allerede i neste års statsbudsjett. – det er en statlig tomt og idretten som skal bygge. det er et åpent spørsmål om hvor mye kommersielle aktører kan bidra, sier øvrebø og legger til: – du får fryktelig mye for pengene. ny isflate, stadion, park og treningssenter for toppidrettsutøvere. i tillegg har sparebankstiftelsen dnb allerede lovet en gave på 100 millioner kroner til treningsutstyr og interiør.


  Herrem-rekord da Norge gikk til topps

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:20.47)
  de norske håndballkvinnene var aldri truet og banket ungarn 33-18 i åsane arena i ehf euro cup torsdag kveld. dermed vant norge firenasjonersturneringen. laget har ti poeng fra fem kamper og kan ikke tas igjen. det er fire poeng ned til toer ungarn før siste runde. torsdagens landskamp var superveteran camilla herrems 306. for norge. det er flest av alle utespillere i norsk håndballhistorie. – jeg vet ikke hva jeg skal si. jeg tror folk begynte å lure. 306, hva er greia? men jo da, takk for det, sa herrem til tv 2. før sommerens ol i paris skal også håndballjentene spille fire treningskamper mot frankrike og danmark i juli. (ntb)

  Håndballkvinnene vant firenasjonersturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:20.47)
  de norske håndballkvinnene var aldri truet og banket ungarn 33-18 i åsane arena i ehf euro cup torsdag kveld. dermed vant norge firenasjonersturneringen. laget har ti poeng fra fem kamper og kan ikke tas igjen. det er fire poeng ned til toer ungarn før siste runde. før sommerens ol i paris skal også håndballjentene spille fire treningskamper mot frankrike og danmark i juli. (ntb)


  16-åring signerte A-lagskontrakt med Rosenborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:18.42)
  håkon singsdal volden (16) er offisielt en del av rosenborgs a-stall etter å ha signert en proffkontrakt med klubben. det skriver rbk på sine nettsider. – det å endelig kunne lande en a-lagskontrakt nå, gjør at jeg går inn i en ny epoke av livet mitt. jeg blir en del av denne fine spillergruppen som jeg har fått vært sammen med i forsesongen, sier volden. 16-åringen har trent fast med a-laget i oppkjøringen, og har ifølge klubben leverte gode prestasjoner både på trening og i treningskamper. (ntb)

  Arsenal med Maanum-oppdatering etter kollapsen: Tester viser ingen åpenbare hjertefeil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:16.10)
  i en pressemelding skriver arsenal at frida maanum har gjennomgått flere tester den siste tiden, som er blitt undersøkt av to kardiologer. det ble ikke funnet noen åpenbare hjertefeil, skriver klubben. maanum kollapset i helgens ligacupfinale mot chelsea og var ikke å se da norges tropp samlet seg i oslo denne uken. det er nå besluttet at hun ikke blir med landslaget til kampene mot finland og nederland over de neste dagene. maanum har nå fått en monitor som skal overvåke hjerteaktiviteten hennes over den neste uken, samtidig som hun returnerer til trening, skriver arsenal. deretter skal resultatene gjennomgås, før maanum returnerer til banen.
  caroline graham hansen ikke på norges trening – nff varsler kunngjøring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. april 2024 KL:13.06)
  Caroline Graham Hansen var ikke å se da Norge trente på Lillestrøm onsdag i forkant av EM-kvalifiseringskampen mot Finland. Medieansvarlig Henning Sverdrup opplyser til NTB at Norges Fotballforbund (NFF) vil komme med en kunngjøring innen kort tid. Da vil det også komme en oppdatering rundt Arsenal-spiller Frida Maanum. Hun kollapset i helgens ligacupfinale mot Chelsea og var ikke å se da Norges tropp samlet seg i Oslo denne uken. (NTB)


  Nora Mørk har forlatt Norge-troppen: – Hun får hvile

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. april 2024 KL:10.50)
  norge-profil nora mørk har reist hjem fra norges landslagstropp som er samlet i bergen. årsaken er kampbelastningen for esbjerg-spilleren. det opplyser lars hojem kvam til ntb. han er leder for medier og kommunikasjon i håndballforbundet. «hun får hvile på grunn av den totale kampbelastningen», skriver kvam i en sms. mørk skal slutte seg til norges tropp igjen til uka etter de to kommende kampene. da skal håndballjentene ha en treningssamling i ungarn. norge møter ungarn i euro cup i åsane arena torsdag. deretter venter sveits to dager senere i zürich. den norske troppen skal være samlet fram til 14. april. norge leder firenasjonersturneringen to poeng foran ungarn. kampene spilles samtidig som de andre nasjonene spiller em-kvalifisering. norge er allerede kvalifisert til em, mens sveits, ungarn og østerrike er vertsnasjoner. (ntb)

  Muskelskade for Gulbrandsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. april 2024 KL:10.21)
  molde-spiss fredrik gulbrandsen pådro seg en muskelskade i serieåpningen mot strømsgodset, skriver tv 2. gulbrandsen satte seg brått ned etter et molde-angrep i det 27. minutt. spissen tok seg til lysken og signaliserte at han hadde smerter. spissen var tydelig lei seg over situasjonen og klarte ikke å holde tårene tilbake i det han vandret av banen og inn i spillertunnelen. molde-lege martin engeland bekrefter overfor tv 2 at de fremover skal vurdere hans tilgjengelighet. – fredrik har en liten muskelskade. vi vil i tiden fremover fortløpende vurdere når han er klar til å fases inn i fotballtrening og kamp, sier engeland til tv 2. (ntb)

  Glimt – Molde stanset av snø – banen måtte måkes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. mars 2024 KL:14.00)
  treningskampen mellom bodø/glimt og molde måtte stoppes i omtrent en halvtime fordi banen måtte måkes fri for snø. det tette snøværet over aspmyra gjorde at banen raskt gikk fra grønn til hvit. etter bare noen minutter var sidelinjene visket bort av snøen, og etter vel et kvarters spill ble lagene sendt i garderoben. omtrent 30 minutter senere var banen snøfri, og kampen kunne gjenopptas. det står 0-0 mellom lagene enn så lenge. bodø/glimt fikk en tidlig skadesmell da daniel bassi måtte av banen etter bare elleve minutter, tilsynelatende med en strekk på baksiden av låret. eliteserien starter med odd – haugesund på første påskedag og med syv kamper andre påskedag. (ntb)  Rosenborg rundspilt i generalprøven: Tapte 0–5

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. mars 2024 KL:18.49)
  viking og rosenborg gjenopptok klubbenes tidligere tradisjon med å spille den siste treningskampen før sesongstart søndag. det ble en real fest for hjemmepublikumet i stavanger, som fikk se viking valse over rosenborg og til slutt vinne 5-0, etter scoringer fra sondre langås, lars-jørgen salvesen, sander svendsen, zlatko tripic og sondre auklend. rosenborg har hatt en tidvis rufsete oppkjøring til sesongen. før årets sesong hentet rosenborg inn 33 år gamle alfred johansson som hovedtrener, men svensken har foreløpig ikke fått rosenborg til å skinne. – de høye forventningene som ble skrudd opp etter ansettelsen av en ung, uredd og offensiv svensk trener, bør skrus kraftig ned, sier nrks fotballekspert carl-erik torp om rosenborg. – på sikt og om han får tid, tror jeg det vil bli bra. men problemene er på ingen måte løst over natten. spillerstallen er den samme og de er fortsatt på en identitetsjakt, mener torp. første runde i eliteserien spilles 1. april. da spiller rosenborg hjemme mot sandefjord, mens viking åpner hjemme mot sarpsborg 08.

  Rosenborg rundspilt i generalprøven: Tapte 0-5

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. mars 2024 KL:18.49)
  viking og rosenborg gjenopptok klubbenes tidligere tradisjon med å spille den siste treningskampen før sesongstart søndag. det ble en real fest for hjemmepublikumet i stavanger. anført av kaptein zlatko tripic, som var involvert i det aller meste, ledet viking 2-0 til pause etter scoringer fra sondre langås og lars-jørgen salvesen. i den andre omgangen fortsatte viking det gode spillet og scoringer fra lars-jørgen salvesen, tripic og sondre auklend gjorde at det til slutt endte hele 5-0 i stavanger. rosenborg har hatt en tidvis rufeste oppkjøring til sesongen, med blant annet et 1-4-tap mot vålerenga på treningsleir i tyrkia. før årets sesong har rosenborg hentet inn den 33 år gamle alfred johansson som hovedtrener, men svensken har foreløpig ikke fått rosenborg til å skinne. første runde i eliteserien spilles 1. april. da spiller rosenborg hjemme mot sandefjord, mens viking åpner hjemme mot sarpsborg 08.


  Nedslående beskjed

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (søndag 24. mars 2024 KL:16.10)
  den italienske skihopperen giovanni bresadola (26) har en lang periode med opptrening foran seg etter at han gikk i bakken under lørdagens skiflygningsrenn i planica.

  Sikret NM-gull kun måneder etter livstruende drama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. mars 2024 KL:14.27)
  jeg er litt overrasket over hvor bra det er etter sykdomsfraværet, sier trym nygaard løken til nrk etter at han tok nm-gull i telemarkkjøring søndag. i desember i fjor ble den skadeplagede 30-åringen hasteoperert for tarmslyng av tykktarmen da han var på treningssamling i sveits. i romjulen ble verdensmesteren fra 2019 operert på nytt. – det så mørkt ut en periode der, forteller han. – det har vært en lang prosess tilbake, men det har vært veldig bra helsepersonell på olympiatoppen. løken, som mistet elleve kilo som følge av sykdommen, tok overlegent nm-gull foran børge søvik, mens lillebror mikkel nygaard løken tok bronse.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »