Hovedsiden

Liten annonse

  Sprengkulde truer langrenn og kombinert kommende helg – slik er grensene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:10.51)
  kaldt vintervær skaper usikkerhet rundt rennene i langrenn og kombinert både i gällivare, gålå og lillehammer kommende helg. på gålå venter en stor norgescuphelg i langrenn med sprint fredag, 10 kilometer klassisk lørdag og 20 kilometer fri teknikk søndag. noen mil lenger øst er det verdenscuphelg i kombinert og hopp i lillehammer, mens det skal gås verdenscup i langrenn i gällivare. kulderegelverket for renn i norgescupen og renn i verdenscupen er ikke likt. – i norge har vi særnorske regler som gjelder for norgescuprenn. det kan ikke være kaldere enn minus 18 for seniorer og juniorer. for renn over 30 kilometer kan det ikke være kaldere enn minus 15 grader, sier arrangementsansvarlig i norges skiforbund, terje lund, til ntb. i verdenscupen i gällivare er det annerledes. – der er kuldegrensen minus 20 på det kaldeste punktet. det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i trondheim senere vinter. hvis vi teoretisk tenker oss at det blir minus 19 på det kaldeste punktet der, så kan det arrangeres skirenn der, mens det ikke kan det med samme temperatur på gålå til helgen, sier lund. enn så lenge viser prognosene fra værmeldingingstjenesten yr at det ikke vil bli så kaldt at det ligger an til avlysninger eller utsettelser verken på gålå eller lillehammer. men det kan bli helt i grenseland. det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i svenske gällivare. – vi er ikke veldig bekymret for at vi ikke skal klare å få gjennomført våre arrangement, sier terje lund. (©ntb)


  Solberg-Østhassel med i Norges VM-åpning – Lunde på vent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:09.23)
  den nybakte mammaen silje solberg-østhassel danner norges keepertrio sammen med marie davidsen og olivia lykke nygaard i håndball-vm. det kommer fram i en pressemelding fra norges håndballforbund. keepertrioen reiser til stavanger, hvor norge spiller sine innledende kamper i håndball-vm. katrine lunde deltok også på samlingen på hamar og lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i champions league i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. solberg-østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. hun startet mot island i norges 31-21-seieren i deres andre vm-test. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde. norge starter vm mot grønland onsdag og fortsetter gruppespillet med oppgjør mot østerrike (fredag) og sør-korea (søndag). dette er kamper de fleste håndballeksperter mener det norske laget vinner med utklassingssifre. (©ntb)

  Gjorde comeback etter fødsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.56)
  den nybakte keepermammaen silje solberg-østhassel (33) er tilbake på håndballbanen i lørdagens kamp mot island. solberg-østhassel ble mor i midten av august, men 33-åringen deltar likevel på håndballjentenes vm-samling denne uken. vm-oppkjøringskampen mot island er solberg-østhassels første etter fødselen. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i mesterligaen i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. i lørdagens kamp er det solberg-østhassel og olivia lykke nygaard som vokter buret. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde og solberg-østhassel. (ntb/nrk)

  Fødte i august – mot comeback for Silje Solberg-Østhassel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.56)
  den nybakte keepermammaen silje solberg-østhassel (33) ser ut til å gjøre comeback på håndballbanen mot island i dag. solberg-østhassel ble mor i midten av august, men 33-åringen deltar likevel på håndballjentenes vm-samling denne uken. hun har ikke spilt kamp siden sist vinter, men kan få comebacket i ettermiddag. solberg-østhassel er ført opp på norges lag på håndballforbundets liveside. der er den andre norske keeperen olivia lykke nygaard. landslagssjef thorir hergeirsson offentliggjør laget cirka en time før avkast. kampen mot island starter kl. 16:45 i håkons hall på lillehammer. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i champions league i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde og solberg-østhassel.

  haaland klar etter skadeusikkerhet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:12.32)
  Erling Braut Haaland starter for Mancester City i lørdagens kamp mot Liverpool, etter en liten leggskade han pådro seg i kampen mot Færøyene for Norge. Storoppgjøret i Premier League har kampstart klokken 13.30. Kampen kan du følge her. Hvis Haaland scorer i lørdagens kamp vil han ha nådd 50 Premiere League-mål på 48 kamper. Det vil være det raskeste noen har oppnådd det antallet i den engelske toppdivisjonen.

  Jessie Diggins stiller i verdenscupåpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:07.24)
  den amerikanske langrennsstjernen jessie diggins fikk et tilbakefall av sine spiseforstyrrelser i sommer. nå er hun klar for verdenscupåpningen i ruka. fortsatt er hun preget av sin sykdom. – den vil være en del av meg resten av livet, sier jessie diggins i et intervju med expressen. i slutten av august la derimot diggins ut en video på instagram hvor hun fortalte at hun «etter tolv friske år har fått et tilbakefall på sine spiseforstyrrelser». det har vært mye usikkerhet om når diggins returnerer til skisporet i konkurransehelg, men allerede til helgen er hun tilbake. – jeg har ingen resultatmål. jeg tar det bare dag for dag, og jeg kan ikke love at jeg kommer til å være med hver helg, sier diggins, som forteller om mye støtte fra skifamilien. – løpere fra andre land skrev at de håper å treffe meg i ruka for å gi meg en klem, så nå skal jeg gå rundt i ruka og samle klemmer. (nrk/ntb)


  Rekordår for Manchester City – tjente 9,6 milliarder kroner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:11.48)
  manchester city røper at de hadde inntekter på 9,6 milliarder kroner forrige sesong. det er langt mer enn byrival manchester uniteds gamle rekord. «the treble»-mesteren rapporterte en økning på nesten 100 millioner pund (1,3) milliarder kroner) i inntekter for regnskapsåret 2022/23, sammenlignet med året før. manchester united, som har vært i citys skygge i et tiår, kunngjorde en inntektsrekord på 8,8 milliarder kroner i slutten av oktober. det var premier league-rekord fram til city la fram sine tall onsdag morgen. pep guardiolas menn ble forrige sesong den andre engelske klubben, etter united i 1999, som vant champions league, premier league og fa-cupen i samme sesong. city, som toppet deloittes 2023 football money league, mottok blant annet tv-inntekter på nesten 300 millioner pund (4 milliarder kroner). klubbens lønnsregning steg imidlertid med nesten 946 millioner korner til i underkant av 5,7 milliarder kroner, og de tjente nesten 1,6 milliarder kroner på spillerhandler. klubbens årsrapport nevnte også de 115 punktene som de har blitt anklaget for å ha brutt i premier leagues finansielle regler i perioden 2009 til 2018. «styret erkjenner at det er en rekke risikoer og usikkerhetsmomenter som kan ha en vesentlig innvirkning på klubbens prestasjoner,» heter det i rapporten. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »