Hovedsiden

Liten annonse  Supporter som kom med homohets: «Det glapp ut»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:14.22)
  supporteren som kom med homohets under kampen mellom kristiansund og bodø/glimt søndag sier til tidens krav at han står for det han sa. mandag ble det kjent at mannen er utestengt i 35 kamper. til avisen sier mannen blant annet at han gjorde det for å psyke ut motstanderen og at ordet «homo» glapp ut. han sier videre at det er menneskelig at det glipper ut ord og uttrykk når en er frustrert.

  NHL-stjerne utestenges i et halvt år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:09.04)
  bare en time før mandagens sluttspillkamp mot dallas stars, fikk colorado avalanches russiske stjerne valerij nitsjusjkin beskjed om at han er utestengt i et halvt år uten lønn. nitsjusjkin som så langt er sluttspillet mest effektive med sine ni mål, er blitt plassert i fase tre i nhls og spillerforeningens støtteprogram. det innebærer at han har brutt reglene i programmet som han har vært en del av i to måneder tidligere denne sesongen. hvorfor russeren var blitt satt under behandling i programmet, er ikke offentliggjort. avalanche er én kamp unna å bli slått ut av kvartfinalen i nhl-sluttspillet etter mandagens 1-5-tap for dallas stars. stars leder 3-1 sammenlagt. (ntb)

  kristiansund-supporter utestengt i 35 kamper – klubben takker patrick berg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:12.41)
  det opplyser kristiansund på sitt nettsted. «i vår klubb er det nulltoleranse for diskriminering og hets på bakgrunn av hudfarge, nasjonalitet eller etnisitet, religion og seksuell legning, og andre hatefulle ytringer», skriver klubben. kbk forteller videre at de har gjort undersøkelser etter søndagens hendelse, og at de gjennom videobilder og forklaringer fra vitner har identifisert en person som vil få reaksjon i henhold til klubbens sanksjonsreglement. «kbk vil samtidig beklage til bodø/glimt og takke patrick berg for hans reaksjon på hendelsen. dette hjelper oss med å fjerne uønsket atferd fra våre tribuner», heter det i pressemeldingen. den utestengte supporteren må også gjennom et holdningsendringsprogram før han eventuelt får adgang til stadion igjen. (ntb)

  Berg reagerte på «homofobiske» rop: – Kan ikke bli akseptert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:17.42)
  bodø/glimt-profil patrick berg fyrer løs etter å ha hørt «homofobiske gloser» i eliteseriekampen borte mot kristiansund. – det var en som sto og ropte noen skjelsord som jeg tenker at ikke er akseptert noen steder i vårt samfunn, sier berg til nrk. tv-bildene viste at berg gikk bort til tribunen etter at glimt gikk opp til 3-2 på tampen av kampen. – da ingen andre sa fra, følte jeg at noen måtte si fra. sånne ting kan ikke bare bli akseptert på en fotballstadion. da tok jeg ansvar og sa ifra i hvert fall, fortsetter berg og beskriver det som «homofobiske gloser» fra tribunen. – er det noe du tenker kristiansund bør ta affære på? – ja, absolutt. sånn kan vi ikke ha det. verken på fotballstadion eller ellers i samfunnet, sier berg og vil ha supporteren utestengt. nrk har ikke fått svar kristiansunds daglige leder om situasjonen. til tv 2 har kbks arrangementansvarlig sagt dette om hendelsen: – jeg har hørt fra andre at det var en hendelse der det ble ropt ufine ting, og det tar vi avstand fra. vi skal prøve å finne ut hva det var og identifisere, så skal vi gjøre det vi kan med den saken. vi ønsker selvfølgelig å sanksjonere hvis det har skjedd. bodø/glimt vant kampen 4-2 etter to sene mål, og topper eliteserien med 19 poeng på syv kamper.


  Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:21.05)
  vektløfteren oleksandr pjeljesjenko er den første ol-utøveren som har blitt drept i krigen i ukraina, skriver the guardian. han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale ol-komiteen i ukraina. 30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under ol i rio i 2016. han har også blitt europeisk mester to ganger. «det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale ol-komiteen i ukraina på instagram. pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. deretter gjorde han comeback og tok em-gull i 85-kilosklassen i 2016. året etter forsvarte han tittelen. i 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og slutter å konkurrere.


  landslagsspiller drakk øl på tribunen i vm - ble utestengt fra landslaget i ett år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:14.28)
  21-åringene philip granath og ole julian bjørgvik-holm var igjen ikke med i troppen da den norske vm-troppen i ishockey ble presentert mandag. de to lovende spillerne spilte begge i vm i fjor, og på slutten av pressekonferansen avslørte landslagssjef tobias johansson grunnen: en disiplinær overtredelse under vm i fjor. landslagssjefen ønsker overfor nrk ikke å si noe om den konkrete hendelsen, men omtaler det hele slik: – en oppførsel som vi ikke synes er verdig et landslag. nrk har kontaktet både granath og bjørgvik-holm angående utestengelsen. til tv 2 avslører granath hvorfor han er utestengt. – forrige vm var jeg og et par andre på tribunen og tok et par øl. så det er den disiplinære overtredelsen, sier granath til tv 2. han fortsetter: – det skjedde under en kamp vi så. jeg spilte de første kamp og fikk beskjed om at jeg ikke skulle spille mer, så tok jeg en pils. utrolig dumt og jeg angrer på det i etterkant. står for det jeg gjorde, men hadde ikke gjort det igjen, sier han til tv 2. johansson sier til nrk at han angrer på at de ikke vært åpne om årsaken utad tidligere, men at de står for avgjørelsen om å utestenge de to spillerne denne sesongen - en utestengelse som er over etter vm. – jeg ønsker at jeg hadde gjort det annerledes. kommunikasjonen har ikke vært bra, innrømmer johansson.

  Tonali får ny straff for brudd på gamblingreglene – slipper å sone

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:16.18)
  newcastle-spiller sandro tonali har blitt straffet med to måneders betinget utestengelse for brudd på det engelske fotballforbundets (fa) gamblingregler. det opplyser italienerens klubb på x torsdag. tonali er fra før utestengt i ti måneder for brudd på de samme reglene. den utestengelsen startet 27. oktober 2023. tonali rakk bare å spille tolv kamper for newcastle etter overgangen fra milan sist sommer. utestengelsen hans er verdensomspennende, og han mister også fotball-em med italia til sommeren. i etterkant av den første utestengelsen startet fa etterforskning av flere brudd på gamblingreglene. newcastle skriver at italieneren slipper å sone de to månedene han fikk torsdag om han ikke bryter flere regler ut 2024/25-sesongen. i tillegg har midtbaneprofilen fått en bot på 20.000 pund (276.000 kroner). bruddene han nå straffes for skjedde i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor. (ntb)
  Stabæk tapte uten Jönsson - Rosenborg fortsatt ubeseiret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:16.08)
  anna aahjem ble matchvinner da brann slo stabæk 1-0 i toppserien lørdag. rbk fortsatte sin perfekte sesongstart med 1-0 over røa. timen var spilt da aahjem avsluttet et vakkert brann-angrep og sørget for 1-0 på bortebane. etter tapet for lsk kvinner i serieåpningen, har brann tre strake seire. stabæk måtte greie seg uten hovedtrener jan jönsson på sidelinjen i oppgjøret. han er utestengt i to kamper etter at han tok seg inn på banen og gikk i kroppen på vif-spiller karina sævik i tirsdagens 2-3-tap. rosenborg fikk besøk av røa, og med sitt mål i 88. minutt sørget sara hørte for 1-0-seier for trønderne. med det har rosenborg full pott etter fem kamper. de fire siste kampene har alle endt med 1-0-seier for rbk, og i de tre siste har de avgjort etter 80 minutters spill. lsk kvinner vant 3-1 over åsane, mens kolbotn beseiret arna-bjørnar 4-1. runden avsluttes med byderbyet mellom vålerenga og lyn, som sendes direkte på nrk 1 klokken 16:45 lørdag. (ntb/nrk)

  jönsson utestengt i to kamper - stabæk aksepterer straffen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:17.46)
  Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet. Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen. – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK. Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen. Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig. Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen. Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet. Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren. – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen. Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden. Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig. Jönsson blir fullt delaktig i treningsuken og de strategiske valgene frem mot neste kamp, før han deretter ikke kan lede laget sitt i kamp. Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn. Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik: «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for» NRK oppdaterer saken.


  etiopisk friidrettsutøver utestengt i fem år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:11.26)
  den etiopiske mellomdistanseløperen zerfe wondemagegn har blitt utestengt i fem år etter flere brudd på dopingreglene. det bekrefter friidrettens integritetsenhet (aiu) mandag. wondemagegn ble nummer fire på 3000 meter hinder i vm i august i fjor. hun har også en åttendeplass på øvelsen fra ol i 2021. 21-åringen testet positvt på tre ulike tester mellom 22. august og 24. september i fjor. hun fikk opprinnelig en straff på seks år, men den ble redusert med ett år etter at hun erkjente bruddene. utestengelsen på fem år gjelder fra 20. oktober 2023.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »