Hovedsiden

Liten annonse
  Dahl fra Avaldsnes til Rosenborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:12.36)
  hanna dahl (28) søker nye utfordringer etter ti sesonger i avaldsnes og blir rosenborg-spiller fra nyttår. det opplyser rbk på sitt nettsted. dahl kommer til rosenborg med solid erfaring fra toppserien. hun har ifølge rbk spilt 265 kamper for avaldsnes. – hun er en veldig god fotballspiller med en god venstrefot. hun kan spille offensiv back, men også lenger fram på banen. vi er veldig fornøyde med å få hentet inn en rutinert spiller, sier trener steinar lein. rosenborg ble nummer to i toppserien og rundet nylig av sesongen med å bli cupmester. – jeg har hatt et veldig godt inntrykk av rosenborg de siste årene. når de tok kontakt har de vært profesjonelle fra start til slutt. jeg kjenner jo steinar lein fra før. jeg har selv høye ambisjoner, og det vet jeg at rosenborg også har. nå håper jeg at jeg kan være med å bidra. dette blir veldig spennende, sier dahl. (ntb)

  Spillerflukt fra Aalesund etter nedrykket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:11.47)
  aalesund har takket av sju spillere som ikke blir med klubben ned til 1. divisjon i 2024. det opplyser klubben på sitt nettsted. det har vært kjent en stund at aafk-kaptein david fällman skal flytte hjem til sverige når kontrakten hans løper ut. også kristoffer ødemarksbakken, erlend segberg, ebiye moses, alexander juel andersen, oscar solnørdal og christian mork breivik er på utgående kontrakter og søker nye karriereutfordringer. lånespilleren tobias klysner, som var uheldig med skader og bare fikk én eliteseriekamp, blir heller ikke å se i den oransje drakten i 2024. aafk opplyser at de ønsker de nevnte spillerne hell og lykke videre i karrieren. (©ntb)

  Bakenga trolig ferdig i Stabæk: – Takk for alt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:17.28)
  mushaga bakenga ser ikke ut til å bli med stabæk ned i 1. divisjon neste sesong. han takket klubben i et instagram-innlegg. «takk for alt, stb. ikke minst lagkameratene! det har vært helt nydelig å være en del av garderoben i år. utfordringene har blitt kastet mot oss rundt ethvert hjørne, men hele veien har vi stått i det sammen», skriver spissen i innlegget. bakenga scoret elleve mål på 30 kamper for et stabæk-lag som rykket ned fra eliteserien. det skjedde etter tapet for haugesund i siste serierunde. spissen kom til stabæk fra japansk fotball før sesongen. (ntb)

  Sørkoreanske utøvere skal gjennom militærtrening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:12.56)
  den sørkoreanske ol-komiteen har oppfordret særforbundene i landet til å sende utøvere til en militærleir for mental trening foran paris-ol. reaksjonene er høyst delte. om lag 320 utøvere fordelt på en rekke idretter er ventet å delta på leiren før lekene i paris neste år, ifølge en uttalelse fra komiteen. det er første gang den olympiske komiteen i landet har anbefalt et slikt grep. ideen skal ha oppstått hos komitéleder kee-heung lee etter at sør-korea havnet på 3.-plass på medaljestatistikken under de asiatiske lekene i oktober. psykologiprofessor kim yukoyoum ved universitetet i seoul sier til nyhetsbyrået ap at samlingen kan være verdifull for idrettsutøvere. – dette er avgjørende for å trene utøvere til å håndtere små og store utfordringer. slike samlinger har tidligere vist seg effektive, forteller hun. ol i paris varer fra 26. juli til 11. august. (ntb)
  Pattynama tapt for Viking

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:11.15)
  venstrebacken shayne pattynama (25) forlater viking ettersom kontrakten hans går ut ved nyttår, melder stavanger aftenblad. den indonesiske landslagsspilleren hadde tilbud om fornyet kontrakt i stavanger, men velger å dra videre. han hevder selv at det er interesse for ham fra klubber i europa, asia og usa. – dette var mitt farvel. jeg drar videre, sa pattynama til aftenbladet etter siste seriekamp mot rosenborg. – sånn er fotballen. jeg har hatt en god sesong, kontrakten min går ut og jeg vil utnytte det og finne nye utfordringer. det er mye som skjer, legger han til. pattynama spilte 28 eliteseriekamper for viking i år, og 27 av dem var fra start. han kom til klubben fra nederlandske telstar våren 2021 og ble en sentral figur i laget. – jeg tar med meg både oppturer og nedturer fra tiden min i viking. det er ingen tvil om at det var en perfekt timing å komme hit. jeg flyttet for meg selv, lærte meg å bo alene borte fra familien og å stå opp for meg selv, sier han. viking endte på 4.-plass i eliteserien etter 1-5-tap for rosenborg søndag. (©ntb)

  Kvandal på pallen etter skademarerittet: – Det er mye følelser

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:14.00)
  eirin maria kvandal endte på 3. plass i søndagens hopprenn på lillehammer. det var kvandals første pallplass i verdenscupen denne sesongen. kvandal tok verdenscupen med storm for noen sesonger siden, men et fall i hinzenbach i februar 2021 har sørget for store skadeutfordringer i lang tid. – det er mye følelser. jeg er veldig glad for dagen i dag. bare det å konkurrere og ha lyst til å hoppe så langt som mulig... det er artig å konkurrere igjen. det har vært en lang vei å gå, sier kvandal. 3.plassen var hennes andre pallplass i verdenscupen siden februar 2021. franske josephine pagnier vant, mens canadiske alexandria loutitt ble nummer to.


  Borterekken brutt for Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:23.02)
  etter tre strake premier league-seire ble seiersrekken brutt for manchester united da de tapte borte mot newcastle lørdag kveld. 22 år gamle anthony gordon ble matchvinner etter at han sendte vertene i ledelsen ti minutter etter sidebytte. manchester united-angriper antony trodde han utlignet og reddet ett poeng på overtid, men ballen gikk via en offsideplassert harry maguire og målet ble korrekt annullert for offside. manchester united jaktet sin femte strake borteseier, men newcastle, som har vært ett av sesongens beste hjemmelag i premier league, satte tidlig gjestene fra manchester under et voldsomt press. nærmest var kieran trippier da han kun var millimeter unna et drømmemål fem minutter før pause da han smalt et frispark i tverrliggeren og ned på linja. med sesongens åttende seier klatrer newcastle til en femteplass med 26 poeng, syv poeng bak ligaleder arsenal. etter 14 serierunder står manchester united, som på kort varsel måtte bytte ut fly med busstransport til newcastle lørdag formiddag etter værutfordringer, med 24 poeng og befinner seg på en syvendeplass.

  Utforrennet i Beaver Creek avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:18.58)
  kraftig snøfall var grunnen til at mennenes verdenscuputfor i beaver creek fredag ikke kunne gjennomføres. snøvær natt til fredag ga arrangøren store utfordring med preparering av løypa. rennstart ble først utsatt fra 18.45 til 21.00 norsk tid, men et nytt jurymøte konkluderte med at det ikke ville la seg gjøre å gjennomføre rennet under forsvarlige forhold. om rennet var blitt forsøkt gjennomført, ville det blitt fra reservestarten et stykke fra toppen. aleksander aamodt kilde, adrian smiseth sejersted og markus fossland skulle være norske deltakere i sesongens første utforrenn. det er berammet et nytt utforrenn lørdag, og super-g søndag. (ntb)

  Utforrennet i Beaver Creek forsinket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:18.58)
  kraftig snøfall har forsinket mennenes verdenscuputfor i beaver creek. rennstart er utsatt fra 18.45 til 21.00 norsk tid. snøvær natt til fredag har gitt arrangøren store utfordring med preparering av løypa. det er ikke sikkert at rennet kan gjennomføres fredag. aleksander aamodt kilde, adrian smiseth sejersted og markus fossland er norske deltakere. deres startnummer er henholdsvis 11, 20 og 50 av de 65 påmeldte. (ntb)

  Sindland gir seg som Lyn-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:18.51)
  oddbjørn sindland gir seg som trener for lyns kvinnelag i fotball. han velger å se seg om etter nye utfordringer. – takk til alle i lyn for fire flotte år. etter eget ønske velger jeg nå ikke å fortsette som hovedtrener i lyn. jeg setter stor pris på å ha vært en del av en klubb med så mange fine folk og er stolt over jobben vi har lagt ned, sier han til klubbens nettsted. sindland kom til lyn i 2020 som assistenttrener. de to følgende årene var han også toppspillerutvikler i klubben. før årets sesong tok han steget opp som hovedtrener. det endte med 6.-plass i toppserien og semifinaleplass i cupen. (ntb)
  Petter Belsvik ferdig som Stabæk-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:16.18)
  basert på dialog med klubben og etter eget ønske har petter belsvik valgt å gi seg som trener for stabæk kvinner. det melder stabæk på sin nettside. han går nå over i en stilling i det private næringsliv, i sin hjemkommune larvik. slik omtaler hovedtreneren selv situasjonen: - jeg ønsker å takke for meg etter mange år i stabæk, etter flere forskjellige perioder. jeg vil alltid være en stabæk-fan. sportssjef kim andré pedersen takker belsvik for et tett, nært og godt samarbeid i 2023. – petter har utvilsomt vært riktig mann til å videreutvikle og etablere oss slik vi har gjort. det er selvfølgelig synd at petter gir seg etter kun ett år hos oss, men full respekt og forståelse for hans valg. - jeg ønsker petter lykke til med nye utfordringer og en ny hverdag. jeg kommer innom han når jeg reiser til larvik. i petter har jeg fått en god venn og kollega, sier pedersen videre. daglig leder jon tunold avslutter med: - det er på mange måter trist at en klubblegende gir seg i klubben. petter er blaa og har hatt mange roller i klubben over flere perioder og er en person som vil bli savnet på brakka, sier tunold og fortsetter: - med tanke på den ekstra belastningen det er å pendle fra larvik til nadderud nesten hver dag, har jeg forståelse for petters valg. jeg vil takke petter for et godt samarbeid og ikke minst det gode arbeidet han har lagt ned i klubben.  NFF bekymret for gummigranulat-forbudet: – Finnes ingen fullgode alternativer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.59)
  norges fotballforbunds generalsekretær karl-petter løken er tydelig på at idretten står overfor en stor utfordring når de skal kvitte seg med gummigranulat. – det er et forbud som vi støtter, vi ønsker også å være med på en mer bærekraftig løsning fremover. samtidig er vi bekymret, for det finnes ingen fullgode alternativer for topp og bredde, sommer og vinter, sa løken på torsdagens pressekonferanse. i løpet av 2031 setter eu strek for all bruk av gummigranulat på fotballbaner. norges fotballforbund (nff) har anslått at omstillingen bort fra gummikulene vil koste 10 milliarder kroner. – i og med at over 90 prosent av banene har gummigranulat, sier det veldig mye om hvilken formidabel omstilling vi står overfor, sier løken. tirsdag vedtok stortinget at regjeringen skal utarbeide en handlingsplan rundt utfasingen av gummigranulat i fotballbaner. – vi er definitivt klar for å ta lederskap i det arbeidet som kanskje er den viktigste saken vi har. forhold må vi ha om vi skal drive aktivitet, så da er anleggsutvikling utrolig viktig, la han til. løken fortalte også at de forventer å motta 5,5 millioner korner fra statsbudsjettet til nødvendig innsikt og kunnskap til kartlegging av alle anleggene i norge. (©ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »