Hovedsiden

Liten annonse
  Basketballsensasjonen Caitlin Clark slo WNBA-rekord – 19 assist i samme kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 18. juli 2024 KL:06.57)
  caitlin clark (22) sto bak hele 19 målgivende pasninger da indiana fever tapte 93-101 for dallas wings. det førte til ny assist-rekord i wnba. den tidligere rekorden ble satt av courtney vandersloot for chicago sky i 2020. den var på 18 assists. rekorden satte clark i sin 25. kamp i sin første sesong i verdens beste basketballiga på kvinnesiden. den siste målgivende pasningen kom da laget utlignet til 93-93 med drøyt to minutter igjen å spille. clark og fever måtte likevel gi tapt til slutt, i kampen som ble spilt natt til torsdag norsk tid. på spørsmål om hva det betydde å sette ny rekord, ble clark avbrutt av lagkamerat aaliyah boston. – hun kommer til å si at det ikke betyr noe, men jeg synes det er ganske kult, sa boston ifølge nyhetsbyrået ap. clark var mer opptatt av hvordan laget kunne vunnet kampen. – jeg prøver bare å sette opp lagkameratene mine opp for å lykkes. jeg tror til tider at jeg nesten kan sentre for mye, sa clark. (ntb)

  Knepent tap for G19-landslaget i EM-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:18.23)
  det norske g19-landslaget i fotball tapte 2-1 for italia i sin åpningskamp i u19-em. norge spilte en god første omgang. etter 35 minutter brøt mats pedersen en italienske pasning. han spilte raskt til daniel braut som fra 16 meter vendte opp og satte den i lengste hjørnet. italia utlignet like før hvilen etter et kremmerhus av di maggio. andre omgang startet svakere for norges del. etter 51 minutter spilt sendte zeroli italia i føringen. scoringen kom på et hodestøt etter et hjørnespark. norge kjempet for utligning og fikk noen muligheter, men uten flere nettkjenninger endte kampen med 2-1-tap. norge møter ukraina i neste kamp (torsdag), før vertsnasjon nord-irland (søndag) venter i den siste kampen i gruppespillet. i mesterskapet som arrangeres årlig, tok g19-laget seg videre fra gruppespillet for første gang i fjor. da røk de ut mot portugal i semifinalen. norges herrelag har deltatt i de fire av de fem siste europamesterskap for u19-landslag. kun åtte nasjoner deltar i turneringen, hvor de fem beste lagene i mesterskapet får billett til u20-vm i chile neste år. det vil si at norge er kvalifisert for vm om de tar seg videre som en av de to beste i gruppen. historisk gode fotballnasjoner som tyskland, nederland og england er ikke med i årets mesterskap.

  suárez utlignet på overtid – uruguay vant bronsekampen i copa america

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:10.36)
  veteranspiss luis suárez (37) kan fortsatt score mål. lørdag utlignet han på overtid før uruguay slo canada på straffer i bronseduellen i copa america. rodrigo bentancur sendte uruguay i ledelsen etter åtte minutter, før ismaël kone og jonathan david sørget for at canada gikk opp i ledelsen i det 80. spilleminutt. to minutter på overtid dukket suárez opp og utlignet kampen. dermed måtte det hele avgjøres i straffesparkkonkurranse all den tid det ikke spilles ekstraomganger i mesterskapet. der bommet kone og bayern münchen-stjernen alphonso davies for canada, som dermed tapte. suárez har lang fartstid bak seg i storklubber. nå spiller han sammen med flere tidligere barcelona-venner i inter miami i amerikansk liga. finalen mellom argentina og colombia spilles natt til mandag norsk tid.

  KFUM rystet hjemmelaget i historisk kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:00.06)
  den historiske midnattssolkampen på romssa arena endte 2–1 til gjestene fra oslo. det var hjemmelaget som styrte mest de første 45 minuttene, men de store sjansene lot vente på seg i første omgang. – vi har ikke skapt så mye, så da er det umulig å være fornøyd, sa kfums johannes nuñez til tv 2 i pausen. to målløse lag gikk til hvilen, men allerede fem minutter ut i andre omgang førte johannes nuñez gjestene opp i ledelsen etter en skudd som gikk via en tromsø-spiller. det var to langt mer offensive lag som var klare for 45 nye minutter i midnattssolen. i det 63. minutt slo tromsø tilbake. jakob napoleon romsaas utlignet for hjemmelaget, og ga tromsø-supporterne noe å juble for. de røde og hvite jaktet en scoring, men fikk ikke satt ballen i nettet til bak kfum-keeperen. i stedet stanget momodou lion njie gjestene i føringen. hele 14 minutter ble lagt til på romssa arena etter at det ble kastet tennisballer og andre gjenstander på banen ved to anledninger. til tross for mye tilleggstid, blir det ikke flere scoringer. kampen endte 1–2. med seieren her klatret kfum fire plasser opp på tabellen og dro ifra tidligere tabellnabo tromsø, som falt ned på en 14. plass.


  Alcaraz klar for andre strake Wimbledon-finale – kan få reprise mot Djokovic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:18.30)
  det spanske tennisesset carlos alcaraz er klar for å forsvare tittelen i wimbledon etter at han slo daniil medvedev i fredagens semifinale. spanjolen sikret finalebilletten med sifrene 6-7 (1-7), 6-3, 6-4, 6-4. i finalen venter vinneren av oppgjøret mellom serbiske novak djokovic og italienske lorenzo musetti. alcaraz har ikke hatt en enkel vei til finalen. i tredje runde måtte han ut i fem sett mot amerikanske frances tiafoe, før det ble fire sett mot franske ugo humbert søndag kveld. fredagens semifinale gikk også til fire sett da tennisstjernene brøt hverandre to ganger hver til 6-6 og måtte ut i tie break. der var medvedev soleklart best og vant 7-1. alcaraz utlignet imidlertid til 1-1 med 6-3 i andre sett, før han fullførte snuoperasjonene med 6-4-seier i tredje sett. dermed kunne tenniskometen sikre sin andre strake wimbledon-finale da han vant 6-4 i det fjerde settet. alcaraz vant fjorårets finale over novak djokovic. (ntb)

  abrahamsen utlignet pogacar i klatrekonkurransen – biniam girmay tok sin tredje etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:17.06)
  Biniam Girmay vant den 12. etappen av Tour de France. Det er den tredje etappeseieren til den eksplosive rytteren fra Eritrea. Wout Van Aert tok andreplassen, mens Arnaud Deamare endte på tredje. Alexander Kristoff lå godt plassert i spurten, men endte til slutt på en 8. plass. Tidlig på etappen kom Uno-X-rytter Jonas Abrahamsen seg av gårde i et brudd sammen med tre andre ryttere. De ble kjørt inn da det var fire mil igjen til mål. Alle de kilometerne i brudd var ikke uten belønning. Abrahamsen skaffet seg tre nye poeng i klatrekonkurransen. Nå har nordmannen 36 klatrepoeng totalt, og ligger på delt førsteplass med Tadej Pogacar i kampen om klatretrøya.  Kristiansund vant «hjemme» på Moldes hjemmebane: Feiret med stikk til rivalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:21.01)
  det manglet ikke på syndebukker da fredrikstad rotet det til og tapte 1-3 borte mot kristiansund i eliteserien mandag kveld. et voldsomt uvær herjet såpass med banen på nordmøre stadion at det ikke kan spilles eliteseriekamper der i sommer. derfor ble mandagens oppgjør spilt på moldes bane. kampen ble fartsfylt og inneholdt rødt kort, selvmål og to straffer. morten bjørlo sendte fredrikstad i ledelsen etter ni minutter, før ruben alte utlignet med et prosjektil i krysset fem minutter senere. bjørlo ble imidlertid også synderen da han ble sendt i dusjen for en strake knotter i leggen på sebastian jarl før 20 minutter var spilt. på tampen av første omgang fullførte oskar sivertsen snuoperasjonen med en straffe, før maï traoré fastsatte resultatet med et selvmål i andre omgang. dermed tapte fredrikstad også dyrebare poeng i medaljekampen. østfoldingene ligger som nummer fem, tre poeng bak viking og to poeng bak molde på henholdsvis 4.- og 3.-plass. kbk tok på sin side et byks oppover den svert jevne tabellen og ligger nå på 7.-plass. etter kampen feiret kbks målscorer sivertsen med å sette et kristiansund-flagg i midtsirkelen på moldes hjemmebane. (ntb)

  Rødt kort, selvmål og to straffer da Kristiansund snudde til seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:21.01)
  det manglet ikke på syndebukker da fredrikstad rotet det til og tapte 1-3 borte mot kristiansund i eliteserien mandag kveld. morten bjørlo sendte fredrikstad i ledelsen etter ni minutter, før ruben alte utlignet med et prosjektil i krysset fem minutter senere. bjørlo ble imidlertid også synderen da han ble sendt i dusjen før 20 minutter var spilt. på tampen av første omgang fullførte oskar sivertsen snuoperasjonen med en straffe, før maï traoré fastsatte resultatet med et selvmål i andre omgang. dermed tapte fredrikstad også dyrebare poeng i medaljekampen. østfoldingene ligger som nummer fem, tre poeng bak viking og to poeng bak molde på henholdsvis 4.- og 3.-plass. kbk tok på sin side et byks oppover den svert jevne tabellen og ligger nå på 7.-plass. (ntb)

  Botheim-scoring i Malmös målfest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:19.26)
  erik botheim scoret malmös tredje mål da halmstad ble knust 5-1 på hjemmebane i allsvenskan søndag. dermed fortsetter malmös luke på toppen av tabellen å være ni poeng til mjällby på 2.-plass. anders christiansen sendte vertene i ledelsen etter 22 minutter, mens birnir snær ingason utlignet sju minutter senere. det fikk imidlertid lite å si da isaac kiese thelin sendte malmö tilbake i ledelsen åtte minutter før pause, før botheim og hugo bolin (to mål) fikset 5-1-seier i andre omgang. scoringen var botheims 12. på 19 kamper for blåtrøyene siden overgangen fra salernitana i februar. han har også notert fem målgivende pasninger. lars sætra gjorde seg også tellende da han assisterte jacob trenskow i kalmars 2-1-seier borte mot eskil edhs aik. sistnevnte satt hele kampen på benken. (ntb)

  Straffebom på Messi da Argentina gikk videre til semifinale i Copa America

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:06.16)
  lisandro martínez` scoring etter 35 minutters spill så lenge ut til å avgjøre torsdagens kvartfinale i copa america, men det endte i straffesparkonkurranse. det oppsto dramatikk da ecuadors kevin rodriguez utlignet til 1–1 ett minutt på overtid. målet måtte gjennom en grundig var-sjekk før det ble godkjent. dermed gikk kvartfinalen til direkte straffesparkkonkurranse. lionel messi var først ute for argentina og brente sin straffe. det samme gjorde ecuadors angel mena. men derfra og inn kom det fire strake mål fra argentina og en ny bom fra ecuador, som til slutt måtte se seg slått. argentina er regjerende mestere i copa america og møter vinneren av kampen mellom venezuela og canada i semifinale. (ntb)

  Mol/Sørum med vant åpningskampen i Gstaad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:11.54)
  sandvolleyballduoen anders mol og christian sørum sikret en komfortabel seier over spanske pablo herrera og adrian gavira i elite 16-turneringen i gstaad. nordmennene vant den første kampen i gruppespillet 2-0 med settsifrene 21-15 og 23-21. etter en jevn åpning koblet det norske paret grepet om åpningssettet da de gikk fra 4-4 til 8-4-ledelse på kort tid. spanjolene kom aldri nær å tette luken, og mol og sørum tok hjem settet med solid spill. i annet sett fikk nordmennene en pangstart ved å ta de tre første poengene. forspranget ble liggende på rundt tre poeng gjennom mesteparten av settet, men spanjolene viste seg vriene mot slutten. de utlignet til 21-21, men mol og sørum dro settet i land med 23-21. senere torsdag skal mol og sørum i aksjon mot tyskerne lukas pfretzschner og sven winter. den sterke amerikanske duoen miles partain og andy benesh er i samme pulje. mol og sørum tapte bronsekampen mot partain/benesh i forrige elite 16-turnering i ostrava. den norske stjerneduoen er tittelforsvarer i ol og har sommerlekene i paris som sitt store mål i år. der kan de bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et ol-gull. mol var tidligere i år gjennom en operasjon i foten, og den nevnte turneringen i ostrava var duoens første siden starten av mars. mol og sørum må dermed jobbe på for å komme i skikkelig kampform til ol. gstaad-turneringen er den nest siste før paris-lekene. (ntb)

  Brasil trygget avansementet i Copa America – Vinicius må stå over kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:06.28)
  brasil og colombia spilte 1-1 i sin siste kamp i pulje d i det søramerikanske fotballmesterskapet tirsdag. begge lag er videre til sluttspillet. colombia vant gruppespillet foran nettopp brasil, som trengte uavgjort for å være helt sikker på avansement. de to lagene møter henholdsvis panama og uruguay i sine kvartfinaler. barcelona-angriper raphina sendte brasil i ledelsen på frispark tidlig i andre omgang, før crystal palace-forsvarer daniel munoz utlignet på overtid. i kvartfinalen mot uruguay må brasil klare seg uten real madrid-stjernen vinicius junior, som fikk sitt andre gule kort i turneringen og må sone karantene. kvartfinalene i copa america spilles til helgen. fredag møtes argentina og ecuador, lørdag spiller venezuela mot canada, mens det søndag er duket for colombia mot panama og uruguay mot brasil. (ntb)

  Uruguay sendte USA ut av Copa America

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:06.01)
  vertsnasjon usa er ute av copa america etter 1-0-tap mot uruguay i kansas city i missouri tirsdag. forsvarsspiller mathías olivera sikret avansement til kvartfinalene for de lyseblå. uruguay endte på topp av gruppe c med ni poeng. usa endte på tredjeplass etter at panama slo bolivia 3–1. panama, som er med i sitt andre copa america, endte gruppespillet med seks poeng. dermed er de for første gang klare for utslagsrundene. etter sjokktapet mot panama i forrige kamp, var usa nødt til å vinne for å ha sjans til å gå videre. kampens største jubelutbrudd kom da bolivia utlignet mot panama i den andre kampen i gruppa og usa ble dyttet opp til andreplass. gleden var imidlertid kortvarig. usa slet med å få angrepsspillet til å fungere, og endte opp med bare tre skudd på mål. uruguay tok ledelsen da nicolás de la cruz fant midtstopper ronald araújo i feltet på frispark. barcelona-stjernen headet mot mål og usa-keeper matthew turner måtte gi retur. den havnet hos olivera, som satte ballen i nettet. målet ble godkjent etter en langvarig var-sjekk for offside. mesterskapsfiaskoen kan føre til at folk stiller spørsmål rundt om trener gregg berhalter er rett mann til å lede usa inn mot vm på hjemmebane i 2026. – vi hadde en god start og viste masse energi, men vi hadde bare ikke nok kvalitet. vi klarte rett og slett ikke å finne noen løsning, sa usa-kaptein christian pulisic etter kampen. (ntb)

  Viking ydmyket Rosenborg på eget gress

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. juni 2024 KL:16.57)
  for oppgjøret i stavanger ble bekmørkt for rosenborg, som tapte 2-4 mot viking. – rosenborg har ikke vært i nærheten av å henge med, utbrøt tv 2-ekspert jesper mathisen mot slutten av kampen. det som startet med et sjansesløseri for rosenborg, endte dårlig for bortelaget. rosenborg-nedturen startet først da zlatko tripic satte inn 1-0. rosenborg klarte imidlertid å svare på direkten etter pausen, da edvard tagseth utlignet for bortelaget. men etter dette hadde de lite å by på. det skulle ikke gå lenge før viking fikk uttelling for de stadig farligere sjansene. sondre bjørshol gikk for skudd fra distanse etter 67 minutters spill. ballen endret retning via foten til yttegård jensen rett i nettmaskene bak en utspilt keeper. dermed stod det 2-1. bare fem minutter senere var tripic igjen frempå etter et mønsterangrep fra hjemmelaget. tripic fikk ballen i 16-meteren og på nydelig vis satte han ballen i nettet i det lengste hjørnet for keeper. dermed hadde hjemmelaget gått opp i 3-1. og det skulle som sagt ikke stoppe der. – nå blir rosenborg utspilt her i stavanger, fastslo jesper mathisen etter at hjemmelaget la på til 4-1 ved peter christiansen. ole sæters straffemål på overtid var som et trøstemål å regne. dermed er viking nummer fem på tabellen i eliteserien. det er åtte poeng opp til bodø/glimt i tet, som har en kamp mindre spilt. for rosenborg er det tyngre på 10. plass

  Nytt poengtap for Rosenborg – Vålerenga økte tabelledelsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. juni 2024 KL:16.59)
  rosenborg håpet å reise seg etter tap for vålerenga sist, men røk på nytt poengtap med 1-1 borte mot åsane i toppserien lørdag. vålerenga vant 5-0 over røa. med to strake tap i toppserien, mot lsk kvinner og det sene 1-2-nederlaget mot vålerenga sist helg, var det ventet at rosenborg skulle slå sterkt tilbake mot nedrykkstruede åsane i bergen. i stedet greide hjemmelaget 1-1. åsane tok ledelsen, da marina jensen satte ballen i mål etter en dødball etter 18 minutter. rbks cesilie andreassen utlignet etter 34 minutters spill med en lekker chip, men til tross for store sjanser for bortelaget, kom det aldri noe vinnermål. dermed sakker rbk akterut i gullkampen og er nå fem poeng bak vålerenga, som enkelt vant 5-0 hjemme mot røa. ylinn tennebø sendte vålerenga i føringen allerede etter snaut tre minutter og oslo-laget kunne gå til pause med en 3-0-ledelse som det skaffet seg i løpet av kampens 20 første minutter. i 2. omgang sørget tuva espås og sædís heidarsdóttir for 5-0. tabelljumbo arna-bjørnar ledet lenge mot lsk kvinner, men kampen endte 1-1. det samme endte kampen mellom kolbotn og stabæk. (ntb)

  Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:14.17)
  fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep italienske supportere etter mandagens em-kamp i leipzig. det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. kampen endte 1-1 etter at mattia zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne. politiet opplyser at rundt 20 kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. to av de skadede personene måtte fraktes til sykehus. det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet. rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. de fleste i forbindelse med pyroteknikk. politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag. (ntb)

  Florida Panthers tok sin første Stanley Cup-tittel i ishockey – avverget historisk kollaps

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:06.11)
  florida panthers fant rytmen i grevens tid og sikret stanley cup-trofeet med 2-1-seier mot edmonton oilers i den sjuende finalen natt til tirsdag norsk tid. i år var første gang siden 1945 at nhl-finalen gikk til en sjuende og avgjørende kamp etter at ett av lagene ledet 3-0 etter de tre første kampene. 82 år er gått siden et lag sist vant sluttspillet etter å ha ligget under 0-3 sammenlagt etter de tre første kampene. for oilers sin del brast imidlertid drømmen om å kopiere kunststykket. carter verhaeghe førte panthers i føringen 4.27 ut i første periode, men edmonton oilers utlignet drøye to minutter senere ved svenske mattias janmark. den avgjørende scoringen kom 15 minutter ut i midtperioden da sam reinhart satte inn 2-1 for panthers. oilers presset på for utligning, men heroisk forsvarsspill sørget for at kampen endte 2-1 til florida-laget. (ntb)

  albania utlignet på overtid - kroatia snublet igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:16.57)
  kroatia trodde de hadde seiret etter en snuoperasjon, men albania utlignet fire minutter på overtid og sørget for 2-2 i hamburg. det resultat kan fort være krise for kroatia, som er rangert som nummer ti på fifa-rankingen og var storfavoritt før kampen. albania er på sin side nummer 66 og jublet vilt for det ene poenget. – det er ingen kroater som er blide for dette her. gud bedre hvor vanskelig albania gjorde dette for kroatia, sier nrks fotballekspert bengt eriksen. dermed står begge lag med ett poeng etter to kamper i gruppe b. de trenger trolig en seier i siste kamp i gruppespillet for å gå videre til åttedelsfinalene. kroatia skal da spille mot italia, mens albania møter spania." albania tok en tidlig ledelse da qazim laci headet inn et innlegg fra jasir asani. kroatenes forsvarsspill var under enhver kritikk og ballen gikk under armene til keeper dominik livakovic. albania var nære 2-0 etter halvtimen spilt. kristjan asllani ble spilt vakkert igjennom, men livakovic stormet ut og hindret scoring. etter hvilen presset kroatia på for utligning, og de lyktes i det 74. minutt. andrej kramaric viste frem strålende avslutningsegenskaper og satte ballen kontant nede i hjørnet forbi keeper thomas strakosha. kun to minutter senere var kroatene frempå igjen. ballen ble lagt inn i feltet, hvor klaus gjasula var uheldig og scoret selvmål etter en klarering rett i gjasulas kropp. gjasula skulle likevel gjøre det godt igjen. han dukket opp i boksen på overtid og sørget for uavgjort.

  Albania reddet poeng på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:16.57)
  kroatia trodde de hadde seiret etter en snoperasjon, men albania utlignet fire minutter på overtid og sørget for 2-2 i hamburg. dermed står begge lag med ett poeng etter to kamper i gruppe b og bør ha en seier i neste kamp for å sikre avansement. albania tok en tidlig ledelse da qazim laci headet inn et innlegg fra jasir asani. kroatenes forsvarsspill var under enhver kritikk og ballen gikk under armene til keeper dominik livakovic. albania var nære 2-0 etter halvtimen spilt. kristjan asllani ble spilt vakkert igjennom, men livakovic stormet ut og hindret scoring. etter hvilen presset kroatia på for utligning, men innlegg etter innlegg endte i avslutningen utenfor mål. først i det 74. minutt fikk de utligningen. andrej kramaric viste frem strålende avslutningsegenskaper og satte ballen kontant nede i hjørnet forbi keeper thomas strakosha. kun to minutter senere var kroatene frempå igjen. ballen ble lagt inn i feltet, hvor klaus gjasula var uheldig og scoret selvmål etter en klarering rett i gjasulas kropp. gjasula skulle likevel gjøre det godt igjen. han dukket opp i boksen på overtid og sørget for uavgjort.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »