Hovedsiden

Liten annonse
  Semifinaletap for norsk Groningen-trio

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:23.10)
  det blir ingen nederlandsk cupfinale for de norske groningen-spillerne johan hove, isak määttä og kristian lien. feyenoord vendte til 2-1 i semifinalen. hove og määttä spilte fra start foran 46.000 tilskuere på de kuip i rotterdam, mens lien fikk et kort innhopp på tampen av kampen. groningen er på 6.-plass i 1. divisjon og med i opprykksjakten. laget sjokkerte feyenoord ved og ta ledelsen ved laros duarte etter en halvtimes spill. samme mann hadde også et stolpetreff i første omgang. feyenoord hevet seg etter pause. dávid hancko utlignet i det 62. minutt, og sju minutter før full tid ble innbytter ondrej lingr matchvinner tre minutter etter at han kom inn. hove spilte hele kampen for groningen, mens venstreback määttä ble byttet ut i det 78. minutt. feyenoord møter nijmegen i cupfinalen 21. april. også den kampen spilles på de kuip. (ntb)

  Chelsea videre i FA-cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:22.53)
  ett minutt før kamslutt sendte chelseas midtbanespiller conor gallagher de blåkledde fra london videre til kvartifinale hjemme mot leeds. gjestene scoret kampens første mål, men etter to raske mål fra chelsea var de i ledelsen. leeds utlignet midtveis i andre omgang. fram til gallaghers sene scoring luktet det av ekstraomganger på stamford bridge. i kvartfinalen skal chelsea møte leicester.

  Nedtur for Zuccarello og Wild mot Hurricanes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:06.39)
  mats zuccarellos minnesota wild hadde et overtak mot carolina hurricanes i nesten to perioder, men ble til slutt slått 3-2 på hjemmebane. riktignok sørget conner dewar for at den første scoringen gikk til hjemmelaget midtveis i første periode. fem minutter senere utlignet jordan staal for hurricanes, men drøyt 20 sekunder før hvilen sendte jonas brodin wild tilbake i ledelsen 2-1. det resultatet sto seg i nokså nøyaktig 20 minutter, og andre periode så ut til å ende målløs. men igjen fant pucken nettet drøyt 20 sekunder før neste hvil. denne gangen var det andrei svechnikov som utlignet for hurricanes, og lagene var tilbake til utgangspunktet da den tredje perioden startet. den eneste scoringen i siste periode kom etter elleve minutter. et skudd fra jack drury gikk via ansiktet til stefan noesen og så forbi wild-keeper filip gustavsson og fastsatte sluttresultatet til 3-2 for gjestene. mats zuccarello fikk snaut 17 minutter på isen, men ingen assist eller scoring. (ntb)

  Stygt tap for Lilleberg og Lightning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:06.37)
  norske emil martinsen lilleberg og hans tampa bay lightning gikk natt til onsdag på et stygt 6-2-tap for philadelphia flyers. tapet ender en seiersrekke på to kamper for lightning, mens det er flyers sin første seier etter to strake tap. bobby brink sendte vertene i ledelsen etter bare to minutter spilt. tidlig i andre periode utlignet gjestene fra florida ved nick paul. i tredje periode skrudde flyers opp tempoet og satt to scoringer signert tyson foerster og travis sanheim. sean walker gjorde vondt til verre for lilleberg og lightning da han økte ledelsen til 4-1 noen få minutter senere. steven samkos reduserte for lightning fem minutter før slutt, men målet skulle vise seg å kun bli et trøstemål ettersom noah cates scoret vertenes femte bare sekunder senere. cam york la så på til 6-2, som ble det endelige resultatet. lilleberg fikk i underkant av 16 minutter på isen og noterte seg for ett skudd på mål. likevel var han ikke involvert i noen av lightnings scoringer. han sonet en utvisning på to minutter sent i den siste perioden for å ha felt scott laughton. lightning ligger på femteplass i den sin avdeling i nhl og ligger i øyeblikket an til å få en wildcard-plass i sluttspillet. (ntb)

  Casper Ruud videre i Acapulco

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:06.35)
  casper ruud slo amerikanske christopher eubanks i første runde av atp 500-turneringen i acapulco natt til onsdag. snarøya-gutten har levert gode takter i mexico den siste tiden. han tok seg til finalen av turneringen i los cabos forrige uke, men tapte for australske jordan thompson. eubanks var rangert som nummer 34 på atp-rangeringen før turneringen. ruud var rangert som nummer elleve. nordmannen tok det første settet 6-4, men sett nummer to ble jevnere. det måtte nemlig avgjøres i et tiebreak. eubanks tok tiebreaket 7-5, og utlignet med det til 1-1 i sett. kampen ble avgjort da ruud vant det tredje og avgjørende settet 6-3 etter 40 minutter med spill. han vant dermed med settsifrene 6-4, 6-6 (5-7), 6-3 og er med det klar for åttendedelsfinale. ruud vil forsøke å ta sin første atp-tittel siden april i fjor. den kom i estoril i portugal. ruud møter vinneren av hjemmehåpet rodrigo pacheco mendez og serbiske dusan lajovic i åttedelsfinalen. det er den andre atp-turneringen ruud spiller i år ved siden av australian open, hvor han røk ut i 3. runde mot cameron norrie. siden har han spilt davis cup for norge og uts-turnering på hjemmebane i telenor arena. (ntb)

  Stavanger Oilers tok seieren i målfattig oppgjør – sju strake tap for Lørenskog

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:21.25)
  stavanger oilers la press på vålerenga med en knepen 2-1-seier borte mot lørenskog i eliteserien i ishockey tirsdag. oilers lå sju poeng bak vålerenga på andreplass før oppgjøret. kampens første mål kom ikke før halvveis i andre periode da martin gran scoret for gjestene. sju minutter senere utnyttet hjemmelaget et overtallsspill og utlignet ved christian blomqvist. i tredje periode tok oilers igjen ledelsen ved dan kissel, og vant. dermed reduserte oilers luken opp til vålerenga fra sju til fire poeng. det gjenstår fire kamper av grunnserien i ehl.

  Sen overtidsscoring hindret Celta-seier mot nedrykksrival

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:17.08)
  jørgen strand larsen og celta var på vei mot en viktig seier i bunnkampen i la liga, men en overtidsscoring sørget for at det bare ble 2-2 mot cádiz. cadiz-innbytter darwin machis utlignet ti minutter inne i overtiden. dermed hentet vertene seg opp etter å ha ligget under 0-2. strand larsens spisskollega iago aspas sendte celta i føringen etter elleve minutter, før svenske willot swedberg doblet ledelsen et drøyt kvarter etter hvilen. strand larsen fikk ikke med seg målpoeng og venter fortsatt på sin tiende nettkjenning i la liga denne sesongen. halden-mannen ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen. ti minutter i forkant hadde juanmi redusert for cadiz. celta ligger på 17.-plass med 21 poeng, mens cadiz er nedrykksplassert rett under med 18 poeng. (ntb)

  Ny nedtur for Berge og Burnley 

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:18.02)
  burnleys håp om å overleve i premier league forsvinner sakte, men sikkert. lørdag fikk de juling mot crystal palace. allerede etter 35 minutter gjorde josh brownhill livet vanskelig for sine lagkamerater da han ble utvist for en felling som bakerste mann. burnley, med sander berge på midtbanen, holdt stand en stund, men chris richards` 1-0-scoring for palace i det 68. minutt hadde en forløsende effekt. tre minutter senere doblet jordan ayew ledelsen, før jean-philippe mateta fastsatte sluttresultatet til 3-0. dermed fikk oliver glasner, palace` nye trener, en perfekt start på livet i london. burnley ligger nest sist i premier league med bare 13 poeng. det er åtte poeng opp til everton og trygg grunn. everton var på vei mot tre viktige og sterke poeng borte mot brighton. ben godfrey sendte «the toffees» i føringen, men fem minutter på overtid utlignet lewis dunk for brighton, og sørget for uavgjort på den engelske sørkysten.

  Tafatte Manchester United gikk på årets første tap 

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:17.59)
  harry maguire trodde han hadde berget poeng for manchester united. så satte adama traoré fart. spanjolen løp fra alt og alle, spilte fri alex iwobi som plasserte ballen kontrollert i mål. dermed stakk fulham av med alle tre poengene på old trafford. etter en kamp der fulham hadde dominert og manchester united slet stort, trodde harry maguire han hadde berget poeng da han utlignet til 1-1 i det 89. minutt. tidligere i kampen hadde calvin bassey sendt gjestene i føringen. det endte med 1-2-tap for et manchester united-lag som ikke imponerte lørdag ettermiddag, og dette var deres første tap i 2024. tapet betyr at avstanden opp til aston villa og en topp fire-plassering øker. villa seiret nemlig 4-2 over nottingham forest lørdag ettermiddag og er nå åtte poeng foran manchester united.

  Høstmælingens lag tok gull i junior-VM – bronse til kvinnene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:17.26)
  det norske herrelaget vant 7-6 over italia etter forlengning i finalen i junior-vm curling lørdag. kvinnelaget tok bronse med 7-5-seier over canada. lukas høstmælingen var skip på laget som brøt den norske seierstørken i junior-vm for menn. sjur loen, pål trulsen, thomas ulsrud, steffen mellemseter, eirik mjøen og magnus ramsfjell har gjennom årene sikret seks bronse og ett sølv, men gullet manglet inntil lørdag. det ble bare to nederlag på ni innledende kamper, før usa ble slått 10-3 i semifinalen og italia nedkjempet i finalen. norges lag, bestående av høstmælingen, eskil eriksen, magnus lillebø og tinius haslev nordbye, fikk en god start mot italia i finalen og ledet 4-2 etter fem omganger. etter åtte omganger hadde italienerne kommet tilbake i kampen og utlignet til 5-5. norge tok ledelsen 6-5 før siste omgang, men italia reddet seg inn med ett poeng i den tiende. dermed måtte kampen avgjøres i forlengning. høstmælingen og co. mestret nervepresset best og ble verdensmestere. danmark tok bronsen med 10-9-seier over usa. skip torild bjørnstad ledet det norske kvinnelaget til 7-5-seier over canada i bronsekampen tidligere lørdag. en sterk sjetteomgang med tre poeng banet vei for norsk seier i kampen om den siste pallplassen. det sto 7-4 før siste omgang, og canada greide ikke skaffe seg de nødvendige poengene. bjørnstad hadde med seg eilin kjærland, ingeborg forbregd og nora østgård på laget. sveits vant turneringen med 10-3 over japan i finalen. (ntb)

  Chelsea overrasket da Haaland bommet og bommet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:20.29)
  manchester city avga poeng i tittelkampen da pep guardiolas menn kun klarte 1-1 hjemme mot chelsea. for erling braut haaland ble det en kveld han trolig ønsker å glemme. jærbuen misbrukte flere enorme muligheter i løpet av kampen. – jeg kan ikke tro at haaland bommer på den sjansen, sa sky sports-ekspert jamie carragher til egen kanal etter at nordmannen hadde sløst nok en stor mulighet. 23-åringen endte med en xg (forventet antall mål ut fra sjanser og spill) på 1.88. det er oppsiktsvekkende høyt for en spiller som ikke klarer å komme på scoringslista. han hadde totalt syv skudd i kampen. til slutt var det rodri som utlignet for hjemmelaget sju minutter før slutt. det ene poenget gjør at det er fire poeng opp til ligaleder liverpool. city har dog èn kamp mindre spilt. haaland og co. innehar tredjeplassen, og som nummer to ligger arsenal, to poeng foran. etter kampen var kameraene i ansiktet på haaland. han dyttet de unna og så tydelig brydd ut.

  Tottenham-skrell på hjemmebane - passert av Aston Villa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:18.15)
  dejan kulusevski sørget for at tottenham har scoret i 37 premier league-kamper på rad, men det ble 1-2-tap mot wolverhampton lørdag. bare arsenal kan vise til en bedre rekke med scoringer siden premier league-oppstarten i 1992. de scoret i 55 kamper på rad mellom mai 2001 og november 2002, skriver statistikktjenesten opta. joão gomes sendte wolverhampton i ledelsen før pause. kulusevski utlignet for hjemmelaget like etter pause, men etter en drøy time ble gomes tomålsscorer da han avsluttet en flott kontring. med tapet fortsetter tottenham sin ujevne sesong etter en svært god start. london-klubben var ubeseiret i sine ti første kamper, men deretter har det gått tyngre. de hvitkledde holder femteplassen, to poeng bak aston villa. de slo nemlig fulham 2-1 på craven cottage. (ntb)

  Rasmussen reddet uavgjort for Union Saint-Gilloise

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:20.50)
  mathias rasmussen var svært delaktig da union saint-gilloise spilte 2-2 hjemme mot eintracht frankfurt i conferenceligaen. nordmannen noterte seg for både mål og målgivende pasning, og det ga belgierne et håp om videre avansement før returoppgjøret i frankfurt 22. februar. union saint-gilloise fikk en forferdelig start på kampen da fares chaibi sendte eintracht i ledelsen allerede etter snaue tre minutter, før sasa kalajdzic doblet ledelsen bare sju minutter senere. etter en snau halvtime reduserte norske rasmussen og 20 minutter før fulltid utlignet gustaf nilsson for vertene. denne gang sto rasmussen for assisten.

  Bronsen glapp for Marvik i bryte-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:19.58)
  oskar «tåsenplogen» marvik (28) kom godt i gang, men måtte se at bronsemedaljen i bryte-em gikk til beke kandelaki fra aserbajdsjan. marvik gikk med det glipp av sin andre mesterskapsmedalje i karrieren etter 2-2 i rumenske bucuresti. marvik jobbet hardt for å styre sentrum av matta og for å slite ut kandelaki. det klarte han fint og tok de to første poengene, men så måtte marvik ned i parterre. kandelaki fikk sving på nordmannen og utlignet poengene. siden aserbajdsjaneren tok de siste poengene i kampen, ble han vinneren da tiden var ute. marvik fikk mulighet til å bryte videre i em ettersom hans overmann i åttedelsfinalen, tyrkeren riza kayaalp, tok seg til finalen. marvik møtte david ovasapyan fra armenia i den første kampen i rekvalifiseringen. der ble det 3-2 til nordmannen. 28-åringen vant bronsemedalje i 130-kilosklassen under vm på hjemmebane for tre år siden. (ntb)

  Juventus snublet i gullkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:06.10)
  juventus tapte 0-1 for udinese på hjemmebane i serie a mandag kveld. dermed begynner gullhåpet å svinne hen for torino-klubben. luken opp til inter på tabelltopp er nå sju poeng. juventus har i tillegg én kamp mer spilt. lautaro gianetti ble matchvinneren da han satte inn 1-0-målet etter 25 minutter. etter en snau times spill trodde imidlertid arkadiusz milik at han hadde utlignet for juventus, men målet ble avblåst da det viste seg at ballen hadde vært ute av spill før scoringen. juventus står dermed med to strake tap og tre kamper uten seier. lørdag gjester de hellas verona. inter står på sin side med fem strake seire og må helt tilbake til 27. september for å finne siste tap (ntb)

  Carlsen slo tilbake mot Firouzja – kvartfinaleduellen gikk til omspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:16.20)
  det norske sjakkesset magnus carlsen utlignet til 1-1 mot alireza firouzja i kvartfinalen av fischersjakkturneringen freestyle chess goat challenge i tyskland. det første kvartfinalepartiet tapte carlsen med svarte brikker for franske firouzja. han slo imidlertid tilbake med hvite brikker i neste parti, hvor han klarte å få mer og mer overtak både på brettet og på klokken. etter 41 trekk var partiet over. dermed går kampen mellom de to til omspill, hvor det først skal spilles to partier hurtigsjakk. avgjøres det ikke der heller må de ut i to partier lynsjakk, før det eventuelt avgjøres med armageddon. fischersjakk er en variant sjakk uten åpningsteori, noe som vil si at offisersbrikkenes utgangsposisjon på brettet blir trukket før hvert parti. regjerende verdensmester i langsjakk, kinesiske ding liren spilte remis mot nodirbek abdusattorov fra usbekistan. dermed er kineseren slått ut av turneringen. abdusattorov blir eventuell motstander for carlsen i semifinalen. turneringen i tyskland varer til fredag. (ntb)

  Elfenbenkysten vant finalen i Afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:23.02)
  borussia dortmund-spiss sebastian haller skrev seg inn i de ivorianske historiebøkene da han avgjorde finalen i afrikamesterskapet mot nigeria søndag. spydspissen fant plass i feltet og scoret det avgjørende 2-1-målet for vertsnasjonen med ti minutter igjen å spille. det er første gang siden 2015 at elfenbenskysten vinner turneringen. i 2022 og 2023 kjempet haller seg tilbake til fotballbanen etter å ha fått testikkelkreft. den ble oppdaget like etter at han signerte for dortmund fra ajax. tidligere i kampen hadde tidligere haugesund-spiller william troost-ekong sendt nigeria i ledelsen med pannebrasken, før franck kessié utlignet etter hjørnespark. etter 25 minutter oppsto det høy temperatur mellom evan n`dicka og victor osimhen. sistnevnte var rasende etter å ha fått servert en albue i hoderegionen. sekunder senere raste nigerias landslagssjef josé peseiro i kjølvannet av at osimhen fikk frispark imot seg. dermed ble han belønnet med et gult kort. med under ti minutter igjen til pause fikk samuel chukwueze kontakt med et hjørnespark fra venstre, før troost-ekong på majestetisk vis ekspederte ballen i nettmaskene med et flott hodestøt. midtstopperen har tidligere spilt for haugesund i eliteserien. kort tid etter sidebyttet var elfenbenskysten svært nære ved å utligne etter godt angrepsspill fra venstre, men nigeria slapp med skrekken. da klokken hadde passert timen utlignet omsider kessié for ivorianerne. med ti minutter igjen fullbyrdet haller snuoperasjonen. lørdag kveld sikret sør-afrika bronsemedaljen i mesterskapet etter straffesparkkonkurranse mot kongo. (ntb)

  Guimarães sentral for Newcastle i målfest mot Nottingham Forest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:20.35)
  newcastle gikk seirende ut av den målrike 3-2-kampen mot nottingham forest i premier league lørdag. bruno guimarães ble matchvinner. nottingham forest slo tilbake mot newcastle to ganger i løpet av kampen. etter guimaraes satte inn sin andre for dagen etter pause maktet ikke vertene å utligne en gang til. dermed tok newcastle med seg tre poeng fra oppgjøret, og ligger på 7.-plass med 36 poeng i premier league. nottingham forest ligger på 16.-plass med 21 poeng. brasilianske guimaraes sendte gjestene i føringen allerede etter ti minutter etter et smart cornertrekk. anthony elanga utlignet imidlertid et kvarter senere. igjen gikk newcastle opp i ledelsen da fabian schär sendte ballen i nettmaskene etter et frispark. midtstopperen har scoret tre mål på sine tre siste kamper. nottingham forest slo imidlertid tilbake dypt inne på overtiden av første omgang. callum hudson-odoi skuddforsøk gikk via en motspiller og i mål. med litt over tjue minutter igjen av oppgjøret ble guiamaes matchvinner. nottingham forest tar imot west ham i neste runde, mens newcastle møter bournemouth. (ntb)

  Liverpool tok tilbake tabelltoppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:17.58)
  samtlige i liverpools angrepstrio scoret da de røde fra merseyside tok tilbake ligaledelsen fra manchester city. burnley var lenge gode og skapte farligheter for hjemmelaget, men de måtte til slutt se seg slått 3-1 på anfield. diogo jota sendte liverpool i føringen på hjørnespark like etter halvtimen. burnley kunne ikke være noe dårligere, og utlignet på hjørnespark rett før pause med en vakker heading fra dara o`shea. dermed gikk lagene til pause på 1-1. kun seks minutter etter hvilen stupte luis díaz inn i femmeteren og sørget for kveldens tredje scoring, samtlige med hodet. – han kaster seg inn i situasjonen med dødsforakt og stanger den ballen i mål, sa viaplays kommentator roar stokke om scoringen. darwin núñez ville ikke være noe dårligere enn sine lagkamerater i liverpools angrep og sørget for 3-1 i det 80. minutt. også det med en heading. tidligere molde-spiss david datro fofana hadde to kjempesjanser til å gjøre livet surt for liverpool, men maktet ikke å sette ballen i mål. også liverpool hadde flere muligheter til å øke ledelsen ytterligere, men klarte ikke å omsette sjansene i mål. liverpool leder nå premier league med to poeng ned til manchester city, som har en kamp mindre spilt. sander berge og hans burnley sliter i bunnen av ligaen på 19. plass.

  Ny seier for Zuccarello og Minnesota Wild

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:08.40)
  mats zuccarello og minnesota wild tok sin andre strake seier i nhl da pittsburgh penguins ble slått 3-2 på hjemmebane. mats zuccarello noterte seg ikke for målpoeng, men kunne likevel glede seg over nok en minnesota wild-seier i nhl fredag. matt boldy sørget for at vertene gikk til første pause med 1-0-ledelse, men pittsburgh utlignet tidlig i midtperioden ved reilly smith. hjemmelaget gikk på ny gikk til pause med ledelse etter scoring av jonas brodin. i tredje periode utlignet pittsburgh penguins igjen, denne gang ved sidney crosby – men kirill kaprizov ordnet minnesota wild-seier da han satte inn 3-2. matchvinnerscoringen kom 9.32 inn i perioden. mats zuccarello fikk 19 minutter og 9 sekunder på isen i oppgjøret mot pittsburgh penguins. (©ntb)

  Ruud våknet etter svak start – utklasset Rune i showturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:21.58)
  tennisprofilen casper ruud åpnet ultimate tennis showdown-turneringen på fornebu med 3-1 mot danske holger rune. formatet i uts er slik at det spilles fire omganger på åtte minutter hver. den første til å vinne tre omganger går seirende ut av duellen. det er også bare tillat med én serve, og dessuten kan spillerne bruke hvert sitt «kort» som gjør at det neste poenget gir tre poeng. ruud fyrte opp publikumet på det som er svært nær hans virkelige hjemmebane. 25-åringen fra snarøya havnet imidlertid tidlig under mot en påskrudd rune. – det er trykk fra rune og en litt hanglende start fra ruud. han kommer ikke helt i gang, sa tv 2-kommentator sverre krogh sundbø. rune fortsatte å styre på parketten på fornebu og vant første omgang med 21-6. men så kom ruud tilbake, og vant 14-13, 17-12 og 13-12 i de neste tre omgangene. dermed vant han kampen 3-1. – unnskyld, folkens. jeg håper jeg slo alle mine dårligste slag denne omgangen, sa ruud etter første omgang. i annen omgang løftet nordmannen spillet mye og utlignet med 14-13-seier, før han gikk opp i ledelsen med 17-12 i omgang nummer tre.

  Johansson med sin første seier i Rosenborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:14.29)
  alfred johansson fikk sin første seier som rosenborg-trener i fredagens treningskamp mot aalesund. trønderne vant 2-1. unggutten sigurd sæveraas scoret det avgjørende målet på koteng arena. treningskampen ble imidlertid ingen braksuksess for rbk. rosenborg fikk det ikke helt til å stemme i første omgang, og lå fortjent under 0-1 til pause mot fjorårets sisteplasserte i eliteserien. sæveraas, som spilte 4. divisjon for kvik i fjor sommer, avgjorde kampen i det 82. minutt etter at ole selnæs utlignet like etter pause. senere i februar drar rosenborg på treningsleir til marbella, hvor de blant annet skal spille mot brann. (ntb)

  Lillebergs Tampa Bay fikk bank av New York Islanders

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:06.06)
  tampa bay lightning og emil lilleberg gikk på et stortap borte mot new york islanders i onsdagens nhl-oppgjør. vertene vant kampen 6-2. det ble et målrikt oppgjør i belmont park, men dessverre for emil lilleberg og tampa bay lightning sto de bare bak to av målene. vertene satte standarden da noah dobson sendte new york islanders i føringen etter fire minutters spill. nikita kucherov utlignet til 1-1 tre minutter senere, men det var også det nærmeste gjestene kom i denne kampen. mathew barzal og kyle palmieri sørget for at new york islanders ledet 3-1 etter første periode. brandon hagel reduserte til 2-3 i starten av midtperioden, men 7.10 ut i annen periode la ryan pulock på til 4-2. ett minutt senere økte bo horvat ledelsen. den siste spikeren i kista var det casey cizikas som hamret inn. dermed vant new york islanders kampen 6-2. emil lilleberg fikk 18 minutter og 53 sekunder på isen i oppgjøret. (©ntb)

  Haller sendte vertsnasjonen Elfenbenskysten til finale i afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:23.04)
  marginene fortsetter å gå elfenbenskystens vei i afrikamesterskapet på hjemmebane. sebastien hallers sleivtreff ble et nydelig vinnermål mot kongo. i semifinalens 65. minutt tok max gradel seg til dødlinja og la inn. ballen gikk over gedeon kalulu og falt ned foran haller. borussia dortmund-spissen valgte å avslutte på volley. han traff ikke slik han ville, men ballen spratt i bakken og fortsatte i en bue over keeper og inn under tverrliggeren. det ble kampens eneste mål. elfenbenskysten skulle egentlig vært utslått i gruppespillet, etter at laget tapte 0-1 for nigeria og 0-4 for ekvatorial-guinea. laget ventet i flere dager på å finne ut om tre poeng og tre minusmål mot formodning skulle bli nok til å gå videre, og laget snek seg så vidt med til åttedelsfinale som fjerde beste treer. i åttedelsfinalen mot senegal ble laget berget av et straffespark i sluttminuttene og vant deretter straffesparkkonkurransen. i kvartfinalen mot mali utlignet ivorianerne i siste minutt og avgjorde på overtid i 2. ekstraomgang. alle marginene som har gått lagets vei har fått både spillere og tilhengere til å tro at det er skrevet i stjernene at laget skal ende opp som vinner. søndag er nigeria siste hinder i finalen. (ntb)

  Magnus Carlsen slo tilbake etter tabbestart og vant Champions Chess-turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:20.05)
  magnus carlsen fikk juling av alireza firouzja i den første storfinalen i årets champions chess tour, men slo kraftig tilbake og sikret seg turneringsseieren. siden firouzja kom fra taperrunden, måtte han slå carlsen to ganger for å vinne hele turneringen. carlsen trengte bare å vinne en kamp for å være turneringsvinner. firouzja vant de to første hurtigsjakkpartiene og trengte dermed bare en remis på de to neste for å vinne første kamp. carlsen slo tilbake ved å vinne med hvite brikker, men med remis i fjerde parti avgjorde firouzja. i siste og avgjørende finale spilles det best av to partier. oppildnet av sin suksess spilte firouzja litt for offensivt med svarte brikker i første parti og ble straffet av carlsen. nordmannen spilte seg sikkert til et veldig overtak både på brettet og på klokka, og firouzja ga opp etter 48 trekk. dermed var det carlsen som bare trengte remis. firouzja spilte seg til et klart overtak og så en stund ut til å skulle tvinge fram armageddom, men carlsen fant mottrekkene og utlignet stillingen. til sist vant han også det partiet. (ntb)

  Leverkusens dobbel-drøm lever – klar for semifinale i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:22.47)
  bayer leverkusen er videre i den tyske cupen etter at de snudde til 3-2-seier hjemme over stuttgart i tirsdagens kvartfinale. dermed lever fortsatt drømmen om å vinne «the double» i tyskland. leverkusen leder også bundesliga med to poeng ned til bayern münchen. laget fikk imidlertid en forferdelig start på kampen da waldemar anton stanget inn en corner for gjestene etter bare elleve minutter. fem minutter inn i andre omgang utlignet robert andrich med en perle i krysset, men gleden ble kortvarig da leverkusen-forsvaret rotet det til og chris führich sendte gjestene opp i ledelsen igjen. amine adli gjorde det imidlertid godt igjen da han sendte lagene likt, ni minutter senere, og like før full tid ble snuoperasjonen fullført da jonathan tah headet inn et innlegg fra florian wirtz. lørdag venter det som kan være den avgjørende kampen om seriegullet når leverkusen tar imot bayern. (ntb)

  Haaland-assist da Foden ble hat trick-helt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 5. februar 2024 KL:22.55)
  erling braut haaland gikk målløs av banen da manchester city snudde til 3-1-seier borte mot brentford mandag kveld. for første gang siden 6. desember var nordmannen tilbake i lagoppstillingen til fjorårets ligamester etter et lite brudd i foten, men den norske stjernespissen må fremdeles på sin første scoring siden skadeavbrekket. nordmannen ble spilt fri etter 24 minutter, men alene med en brenford-keeper mark flekken bommet haaland. en god flekken vartet alene opp med hele ni redninger i første omgang, i tillegg til sesongens første keeperassist da han fra femmeter spilte fri neal maupay. alene med city-keeper sendte maupay vertene i ledelsen, før phil foden utlignet to minutter på overtid i første omgang. syv minutter etter sidebytte fullførte foden snuoperasjonen da han sørget for 2-1 og 20 minutter før full tid fullførte 23-åringen sitt andre hat trick i karrieren. haaland mottok ballen feilvendt på sekstenmeteren og spilte videre til foden, som broderte seg gjennom brentford-forsvaret og satte 3-1 etter strålende angrepsspill. dermed klatrer manchester city forbi arsenal på tabellen på bedre målforskjell og er på andreplass, to poeng bak ligaleder liverpool med en kamp mindre spilt.

  Haaland-assist da Foden ble hattrick-helt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 5. februar 2024 KL:22.55)
  erling braut haaland gikk målløs av banen da manchester city snudde til 3-1-seier borte mot brentford mandag kveld. for første gang siden 6.desember var nordmannen tilbake i lagoppstillingen til fjorårets ligamester etter et lite brudd i foten, men den norske stjernespissen må fremdeles på sin første scoring siden skadeavbrekket. nordmannen ble spilt fri etter 24 minutter, men alene med en brenford-keeper mark flekken bommet haaland. en god flekken vartet alene opp med hele ni redninger i første omgang, i tillegg til sesongens første keeperassist da han fra femmeter spilte fri neal maupay. alene med city-keeper sendte maupay vertene i ledelsen, før phil foden utlignet to minutter på overtid i første omgang. syv minutter etter sidebytte fullførte foden snuoperasjonen da han sørget for 2-1 og 20 minutter før full tid fullførte 23-åringen sitt andre hattrick i karrieren. haaland mottok ballen feilvendt på sekstenmeteren og spilte videre til foden, som broderte seg gjennom brentford-forsvaret og satte 3-1 etter strålende angrepsspill. dermed klatrer manchester city forbi arsenal på taballen på bedre målforskjell og er på andreplass, to poeng bak ligaleder liverpool med en kamp mindre spilt.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »