Hovedsiden

Liten annonse  Formel 1-runden i Italia avlyst etter flom

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:13.20)
  det blir ikke noe av formel 1-runden i italienske imola denne helgen. det samme gjelder formel 2-runden som skulle arrangeres samme sted, hvor blant andre dennis hauge skulle kjøre. hauger skulle etter planen fly fra nederland til italia senere onsdag ettermiddag. avlysningen ble først bekreftet av den lokale arrangøren i en uttalelse, gjengitt av en rekke italienske medier. – det er bestemt at imola grand prix er avlyst, sier angelo sticchi damiani, president i automobile club d`italia - organisasjonen som arrangerer de italienske motorsportløpene. formel 1 bekreftet også selv avgjørelsen noen få minutter senere. der skriver de at avgjørelsen er tatt fordi det ikke var mulig å gjennomføre arrangementet på forsvarlig vis. imola og området rundt har blitt rammet av uvær og kraftige nedbørsmengder de siste dagene og det er også meldt om mer regn de neste dagene. – det ville ikke vært riktig å legge mer press på lokale myndigheter og helsevesenet i denne vanskelige tiden, skriver formel 1. visestatsminister og samferdselsminister matteo salvini gikk tidligere onsdag ut og ba om at løpene skulle utsettes. det er foreløpig ikke sagt noe om muligheten for at løpshelgen kan komme inn igjen på kalenderen senere i år.

  italiensk minister: ber om formel 1-utsettelse etter flom

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:12.26)
  til helgen skal det etter planen være full runde i både formel 1 og formel 2 på imola. store nedbørsmengder og uvær de siste dagene har ført til dødsfall og flom og nå ber den italienske transportministeren, matteo salvini, om at formel-løpene utsettes. det melder blant andre nyhetsbyrået reuters og den italienske storavisen gazzetta dello sport. – i denne fasen er det nødvendig å konsentrere all innsats for å håndtere nødssituasjonen, sier salvini. ifølge motorsport.com var det møter mellom arrangøren, formel 1 og lokale myndigheter onsdag morgen og det er ventet en oppdatering senere onsdag.

  Flom truer Formel 1-runden i Italia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:10.06)
  flom og en elv som har gått over sine bredder tett ved imola-banen skaper usikkerhet rundt gjennomføringen av helgens formel 1- og formel 2-runde i italia. ifølge nyhetsbyrået ap har alt personell fått beskjed om på holde seg borte fra imola-banen onsdag. voldsomme nedbørsmengder har ført til at parkeringsfasilitetene og andre områder av banen er oversvømmet og evakuert. det skal etter planen kjøres både formel 1 og formel 2 i italia denne helgen. dennis hauger er norsk deltaker i sistnevnte klasse. ntb har torsdag morgen vært i kontakt med hauger-manager harald huysmann og fått tilgang til en situasjonsrapport fra ledelsen i mp motorsport. der heter det blant annet arrangørene inntil videre ikke har gitt mye konkret informasjon rundt konsekvensene flommen kan få for kjøringen på imola. samtidig fremgår det at mp-teamet har måttet utsette å rigge opp paddocken sin. et bilde ntb har sett viser at området der den skulle vært etablert står under betydelige mengder med vann. flom har rammet store deler av emilia-romagna-regionen i nord-italia. byen cesena, som ligger 60 kilometer fra imola, er blant annet påvirket av situasjonen. nyhetsbyrået ap skriver at beboere i visse spesielt utsatte områder i imola er bedt om ikke å oppholde seg på bakkeplan i sine hjem. det er også sendt ut meldinger om at tilførsel av strøm og gass må skrus av. formel 1- og formel 2-stjernene skal i utgangspunktet kjøre trening fredag, kvalifisering lørdag og løp søndag. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »