Hovedsiden

Liten annonse

  Kampfiksingstrøbbel i indisk toppfotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.07)
  flere spillere i indiske toppklubber har fått henvendelser om å fikse kamper denne sesongen, opplyser indias fotballforbund (aiff). forbundet sier ikke noe om hvilke spillere og klubber som har fått spørsmål om å manipulere kamper. – vi har fått informasjon om at mange spillere har fått flere henvendelser, skriver forbundet i en uttalelse, ifølge reuters. aiff iverksatte for ti år siden et system for å få bukt med kampfiskingtrøbbel. det skjedde etter at et malaysisk syndikat tok kontakt med flere spillere for å fikse kamper i den indiske toppfotballen. – det er bekymringsfult, sier javed siraj om utviklingen. han jobber med antikorrupsjon i forbundet. – flere spillere rapportere om like henvendelser og resultater i noen kamper som vi reiste tvil om, fortsetter siraj. (ntb)


  Bayern München forlenger med keeperduo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:18.23)
  bayern münchen fortsetter med bred målvaktsrutine også i årene som kommer. manuel neuer (37) og sven ulreich (35) har begge fått nye kontrakter. neuer har vært bayerns soleklar førstekeeper siden han ble hentet til klubben i 2011. nylig kom han tilbake fra et langvarig skadeavbrekk. – jeg er glad for å bli værende i bayern. jeg er tilbake i full sving, og det er utrolig artig å være på banen med dette laget, sier neuer i en uttalelse. han har vunnet mesterligaen to ganger og vært med på å vinne elleve bundesliga-titler med bayern. i 2014 var han en del av det tyske landslaget som tok vm-gull. ulreich fortsetter som reservekeeper også kommende sesong. – manuel neuer og sven ulreich er helt enkelt et drømmelag. det er en nytelse å se jobben de legger ned hver dag. de støtter og motiverer hverandre, sier bayern münchens klubbdirektør jan-christian dreesen. (ntb)  Nottingham Forest etterforsker homofobiske ytringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:06.51)
  sammen med politiet jobbet premier league-klubb nottingham forest med å identifisere flere supportere som skal ha kommet med homofobiske tilrop under kampen mot brighton 25. november det skriver britiske the guardian. de homofobiske tilropene kom fra forrest-supporterne, og var rettet mot brighton-spillerne. klubben har kommet med en uttalelse om hendelsen på meldingstjenesten x. «homofobi, som alle andre former for diskriminering, har ingen plass i fotballen eller samfunnet, og alle som driver med diskriminerende atferd begår en straffbar handling. vi jobber aktivt med nottinghamshire police for å identifisere de involverte personene, og de vil bli tatt hånd om på riktig måte».

  Solberg havnet i grøfta i historisk rally

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:20.57)
  oliver solberg ledet rac-rallyet for historiske biler i wales klart, men endte i grøfta og måtte se seieren ryke mandag. før avkjøringen på mandagens første fartsprøve, den 29. i løpet, hadde solberg vunnet 19 av prøvene som var kjørt. – vi hadde skikkelig fin flyt, men rett før siste sving var det en kompresjon, og vi ble sendt ut i gjørma og inn i en grøft. der satt vi bom fast. skikkelig kjedelig med tanke på at vi var så nær mål, sier solberg i en uttalelse. 22-åringen ledet sammenlagt med over fem og et halvt minutt før uhellet var ute. det til tross for at det ble trøbbel også søndag. rallyprofilen kjørte faren petters historiske ford escort rs 1800 i løpet i wales. kun rallybiler av årgang før 1991 var tillatt på start. briten marty mccormack vant løpet som er oppkalt etter roger albert clark, tidenes første britiske vinner av en vm-runde i rally. det skjedde i 1976. (ntb)

  Jøsendal erstatter skadd Löfwenius i landslagstroppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.41)
  rosenborgs anna jøsendal erstatter mimmi löfwenius i landslagstroppen kommende samling. löfwenius skadet seg i cupfinalen mot nettopp rosenborg lørdag og ble fraktet av banen på båre og deretter videre på sykehus. det bekrefter norges fotballforbund på sine nettsider. – vi har hatt dialog med det medisinske apparatet i vålerenga, og det er klart at mimmi ikke blir klar for landslagssamling. vi ønsker henne god bedring og alt godt, sier landslagssjef leif gunnar smerud i en uttalelse. norge møter portugal hjemme kommende fredag og østerrike borte tirsdagen etter.

  Tviberg ute resten av sesongen med alvorlig kneskade – sendes hjem fra USA

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:14.37)
  maria tviberg pådro seg en alvorlig kneskade etter et uhell i storslalåmrennet i killington lørdag. det gjør at sesongen nå er over for bergenseren og hun sendes derfor hjem fra usa. det bekrefter sportssjef claus ryste i en pressemelding. – det er en alvorlig kneskade maria har pådratt seg, men en endelig konklusjon på omfanget av skaden vil vi først vite etter undersøkelser av teamet her hjemme i norge, sier ryste. – det er selvfølgelig kjipt å pådra seg nok en kneskade, men jeg er ved godt mot. nå setter jeg kursen hjemover for å gjøre en grundigere undersøkelse i samarbeid med det medisinske helseteamet til norges skiforbund og olympiatoppen, sier tviberg i en uttalelse. forbundet skriver at tviberg ikke kommer til å være tilgjengelig for pressen før etter undersøkelsene er gjennomført.


  Tenåringer arrestert etter kvinnefiendtlige rop mot engelsk dommer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:22.23)
  to 17-åringer er pågrepet av west midlands-politiet for å ha kommet med kvinnefiendtlige tilrop mot hoveddommer rebecca welch i den engelske mesterskapsserien. welch var kampleder i oppgjøret mellom birmingham og sheffield wednesday lørdag. i en uttalelse, gjengitt av sky sports, sier west midlands-politiet at betjenter på arenaen handlet raskt da de ble gjort oppmerksomme på ropene. – vi har arrestert to gutter for kvinnefiendtlige tilrop mot en kvinnelig hoveddommer under birminghams hjemmekamp mot sheffield wednesday. de sitter nå i varetekt mens vi foretar undersøkelser, heter det i uttalelsen. – vi tolererer ingen former for hat, fortsetter politiet. (ntb)


  Fifa etter Qatar-kritiske utspill fra Klaveness: – Ubestridelig at store framskritt har funnet sted

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:11.37)
  fotballpresident lise klaveness mer enn antyder at fifa ikke har levert på sine løfter etter fotball-vm i qatar. de internasjonale fotballtoppene er uenige. det internasjonale fotballforbundet (fifa) har fått med seg utspillene fra klaveness. i en uttalelse til ntb skriver forbundet at det er viktig å «ikke miste oversikten over det større bildet». «det er ubestridelig at betydelige framskritt har funnet sted, og det er like klart at håndhevelsen av slike reformer tar tid, og at det er behov for intensivert innsats for å sikre at reformene kommer alle arbeidere i landet til gode», skriver fifa. etter det ntb kjenner til har fifas komité for menneskerettigheter og samfunnsansvar fått et eksternt revisjonsfirma med uavhengige eksperter til å lage en rapport om temaene som ble brakt på banen på kongressen i mars. (ntb)  Red Bull-sjefen avslører samtaler med Hamilton – Ferrari også på banen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:11.02)
  formel 1-stjernen lewis hamilton var åpen for å bytte lag til både red bull og ferrari før han fornyet kontrakten med mercedes, hevder christian horner. de oppsiktsvekkende uttalelsene fra red bull-sjefen framkommer i et intervju med daily mail torsdag. hamilton signerte tidligere denne sesongen en ny avtale med sin mangeårige arbeidsgiver. den nye kontrakten strekker seg ut 2025-sesongen. i forkant av at han satte pennen til papiret skal det imidlertid ha vært samtaler på flere hold. – vi har hatt flere samtaler i løpet av årene om at lewis skulle komme til oss. de har tatt kontakt med oss noen ganger. senest tidligere i år kom det en henvendelse rundt om det var interesse, sier horner ifølge daily mail. deretter kommer han med ytterligere en påstand. – han møtte john elkann (ferraris styreformann) også. jeg tror det var seriøse samtaler. det var rundt løpet i monaco. det var definitivt samtaler, kanskje med vasseur også. men absolutt med elkann, sier red bull-toppen. fred vasseur er teamsjef i ferrari. (ntb)

  Barnsley sparket ut av FA-cupen – brukte en ikke spilleberettiget spiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:17.34)
  barnsley er diskvalifisert fra den engelske fa-cupen fordi laget brukte en spiller som ikke var spilleberettiget i omkampen mot horsham. barnsley vant kampen 3-0, men det er horsham fra nivå sju som får møte sutton i 2. runde. – vi vil be våre tilhengere, spillere og ansatte om unnskyldning for denne beklagelige feilen, sier barnsley i en uttalelse på sitt nettsted. klubben avstår fra en anke. – selv om det var et uhell, er denne feilen langt fra å tilfredsstille de høye krav vi stiller til oss selv. vi godtar fotballforbundets avgjørelse og har satt i verk tiltak for å sørge for at noe slikt aldri skjer igjen. klubben er på 6.-plass i 1. divisjon og dermed blant de høyest rangerte klubbene i de to første ordinære rundene. lag fra premier league og mesterskapsserien går inn i turneringen først i 3. runde. spilleren som ikke skulle vært på banen er ikke navngitt, men 20-årige aiden marsh var utleid til york da den første kampen ble spilt, og han startet omkampen. bare spillere som er spilleberettiget når første kamp spilles kan være med i en omkamp. (©ntb)

  Russiske medier: Mathias Normann må betale kompensasjon til Rostov

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:17.32)
  fifa har besluttet at mathias normann må betale kompensasjon til sin tidligere klubb rostov fordi han ikke hadde rett til å si opp kontrakten med klubben. det melder russiske medier, blant dem avisene sport og championat , onsdag med henvisning til en melding fra rostov i sosiale medier. nettavisen var først i norge med å melde om nyheten. ifølge de russiske mediene dreier det seg om flere millioner kroner. championat siterer rostov på at det ble holdt et møte i fifas fotballtribunal 15. november, der saken om mathias normann og klubbene rostov og al-raed sto på agendaen. tribunalet skal der ha funnet normann skyldig i «tidlig uberettiget oppsigelse av kontrakten» og besluttet at han må betale erstatning til rostov. ifølge uttalelsen fra rostov har normann og hans nåværende klubb, al-raed i saudi-arabia, felles ansvar for kompensasjonen. normann signerte for al-raed i august. det gjorde han etter å ha varslet oppsigelse av kontrakten med rostov og dinamo moskva, som han på den tiden var utlånt til. normann sendte inn varselet etter et droneangrep som skal ha truffet bygninger i nærheten av der han bodde i moskva. han fryktet derfor for sin egen sikkerhet. dinamo moskva har bestridt normanns oppsigelse og tidligere bedt om at han må bevise saken sin i rettssystemet. denne saken skal fortsatt være under behandling. en avgjørelse ventes på et senere tidspunkt. (©ntb)

  Messi-sjef vurderer å trekke seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:12.21)
  lionel scaloni mer enn antyder at framtiden som argentinsk landslagssjef i fotball er høyst usikker. scaloni ledet argentina og navnebror lionel messi til en etterlengtet vm-tittel i qatar i fjor. nå vurderer han å trekke seg etter fem år i sjefsstolen. det opplyste scaloni etter 1-0-seieren over brasil i den søramerikanske vm-kvalifiseringen tirsdag, – argentina trenger en trener som har all den energien som er nødvendig og som har det bra, sa landslagssjefen. – jeg må stoppe ballen og begynne å tenke, jeg har mange ting å tenke på i løpet av denne tiden, la han til. uttalelsene er gjengitt av blant andre bbc. – dette er ikke et farvel eller noe, men jeg må tenke meg om fordi lista er lagt veldig høyt, og det er komplisert å fortsette, og det er komplisert å fortsette å vinne, sa scaloni. han varslet at det blir en prat med landets fotballpresident og spillerne om saken. (ntb)
  OL-dronningen kopierer stjernekollega – får samme trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:06.44)
  den jamaicanske sprintdronningen elaine thompson-herah får samme trener som lagkameraten shelly-ann fraser-pryce. førstnevnte skal forsvare tre gull i paris-ol. thompson-herah ble olympisk mester på både 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter under tokyo-lekene i 2021. hun har slitt noe med skader i år og var ikke å se i vm i budapest. tidligere i november ble det kjent at hun og trener shanikie osbourne skilte lag. grunnen skal ha vært osbournes svært harde og spesielle krav til sprintstjernen, ifølge hennes management. foran neste sesong, der ol i paris er det største målet, har hun fått reynaldo walcott som trener, skriver bbc. han er fra før trener for lagvenninnen fraser-pryce (36), som har sanket åtte ol- og 17 vm-medaljer gjennom karrieren. «thompson-herah er fortsatt like dedikert til løpingen og fokuserer på veien framover», heter det i en uttalelse fra managementet. 31-åringen står med i alt seks ol- og vm-medaljer. hun er den nest raskeste på 100 meter gjennom tidene med 10,54. kun den amerikanske legenden florence griffith-joyner har vært raskere med 10,49. den rekorden har stått siden 1988. (ntb)


  NHL-veteran permittert etter hendelse i hjemmet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:20.37)
  boston bruins har midlertidig suspendert milan lucic (35) etter en episode i ishockeyspillerens hjem fredag. det opplyste boston-klubben i en presseuttalelse lørdag. det framkommer ingen detaljer om hendelsen, men bruins gjør det klart at de tar situasjonen på største alvor. – milan tar permisjon fra laget på ubestemt tid. organisasjonen tar slike saker veldig alvorlig, og vi vil jobbe med lucic-familien for å kunne tilby all støtte og assistanse de måtte trenge. vi har ingen flere kommentarer på nåværende tidspunkt. politiet i boston ville lørdag morgen (amerikansk tid) verken bekrefte eller avkrefte om lucic er blitt pågrepet, skriver nyhetsbyrået ap. lucic er opprinnelig fra vancouver i canada, og han har spilt over 1300 kamper i nhl. han vant stanley cup-tittelen med boston i 2011, og han er denne sesongen tilbake i laget etter å ha spilt for los angeles kings, edmonton oilers og calgary flames. 35-åringen har ikke spilt siden 21. oktober på grunn av en skade. (©ntb)

  Everton trukket 10 poeng i Premier League: – Vi er sjokkert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:13.22)
  det melder ligaledelsen i premier league og everton selv. everton har blitt trukket 10 poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på premier leagues finansielle fairplay-regler. – vi er sjokkert og skuffet, skriver everton i en uttalelse. det er det nest største poengfradraget i konkurransens historie. tilbake i 2007 ble leeds united straffet med 15 minuspoeng for økonomisk trøbbel knyttet til oppkjøpet av klubben. portsmouth ble trukket ni poeng underveis i 2009/10-sesongen. straffen fører everton til nest nederste plass på tabellen med like mange poeng som tabelljumbo burnley. klubben har benektet feil og mener at en sportslig straff for en regnskapssak er uforholdsmessig og upassende, og planlegger å anke, skriver the guardian. evertons sak ble henvist til en uavhengig kommisjon etter en revisjon av premier league-klubbenes økonomiske poster for sesongen 2021–22. burnley og leeds spurte premier league om everton hadde brutt reglene etter at de registrerte tap på 371,8 millioner pund de siste tre årene. i henhold til premier league-reglene har klubber lov til å tape maksimalt 105 millioner pund over tre år – og klubber som bryter reglene for lønnsomhet og bærekraft kan bli bøtelagt eller trukket poeng. everton er for tiden midt i en salgsprosess. det amerikanske investeringsselskapet 777 jobber for å ta over klubben som har spilt på øverste nivå sammenhengende siden 1954, melder ntb.

  Everton trukket historiske 10 poeng i Premier League: – Vi er sjokkert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:13.22)
  det melder ligaledelsen i premier league og everton selv. everton har blitt trukket 10 poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på premier leagues finansielle fairplay-regler. – vi er sjokkert og skuffet, skriver everton i en uttalelse. det er det største poengfradraget i konkurransens historie. portsmouth ble trukket ni poeng underveis i 2009/10-sesongen. straffen fører everton til nest nederste plass på tabellen med like mange poeng som tabelljumbo burnley. klubben har benektet feil og mener at en sportslig straff for en regnskapssak er uforholdsmessig og upassende, og planlegger å anke, skriver the guardian. evertons sak ble henvist til en uavhengig kommisjon etter en revisjon av premier league-klubbenes økonomiske poster for sesongen 2021–22. burnley og leeds spurte premier league om everton hadde brutt reglene etter at de registrerte tap på 371,8 millioner pund de siste tre årene. i henhold til premier league-reglene har klubber lov til å tape maksimalt 105 millioner pund over tre år – og klubber som bryter reglene for lønnsomhet og bærekraft kan bli bøtelagt eller trukket poeng. everton er for tiden midt i en salgsprosess. det amerikanske investeringsselskapet 777 jobber for å ta over klubben som har spilt på øverste nivå sammenhengende siden 1954, melder ntb.

  Everton trukket 10 poeng av Priemier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:13.22)
  det melder ligaledelsen i premier league. everton har blitt trukket 10 poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på premier leagues finansielle fairplay-regler. – vi er sjokkert og skuffet, skriver everton i en uttalelse. det største poengfradraget i konkurransens historie. portsmouth ble trukket ni poeng underveis i 2009/10-sesongen.

  Arsenal-sjefen risikerer straff etter VAR-tirade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:21.41)
  mikel arteta må forklare sine krasse uttalelser etter arsenals ligatap for newcastle. englands fotballforbundet har åpnet sak mot ham. det kommer fram i en melding fra fa. arsenal-manageren anklages for å ha fornærmet dommerstanden og brakt fotballen i vanry. spanjolen har fått frist til å svare på beskyldningene innen 21. november. arteta var opprørt og holdt ikke igjen da han snakket med pressen etter 0-1-tapet på st. james` park tidligere i måneden. newcastles vinnermål ble godkjent etter en langvarig videosjekk av flere forhold. – det er flaut at målet står. vi sier at premier league er den beste i verden. jeg har vært 20 år i dette landet, og nå skammer jeg meg. det er ikke i nærheten av det nivået vi forventer at det skal være på. jeg er flau over å være her, sa han. (ntb)

  Overmars får straff for upassende meldinger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:15.24)
  marc overmars får ikke jobbe i nederlandsk fotball det neste året. han sendte i fjor upassende meldinger til flere av ajax` kvinnelige ansatte. det ble i februar i fjor kjent at overmars var ferdig som sportssjef i ajax for å ha sendt meldingene til kvinnene. meldingene skal ha blitt sendt over en lengre periode, skrev ajax i en pressemelding. overmars forlot klubben umiddelbart. torsdag opplyser disiplinærkomiteen i nederlandsk idrett å utestenge ham fra å drive med fotball i landet i to år, der ett av dem er betinget. «når vi har sett på en passende straff for dette, har komiteen tatt til følge at saken har fått mye publisitet og at det har skadet vedkommende», heter det i uttalelsen. i etterkant av sparkingen i ajax ble overmars teknisk direktør i belgiske royal antwerp. straffen i nederland får ikke betydning for hans arbeid der. (©ntb)


  Klæbo står over Beitostølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:08.51)
  johannes høsflot klæbo står over sesongstarten på beitostølen til helgen. det bekrefter han i en pressemelding. årsaken er at han fikk konstatert koronasykdom 7. oktober og at kroppen derfor ikke føles klar. – det er for tidlig å ta risikoen med å gå konkurranser. kroppen føles ikke klar ennå, sier klæbo i en uttalelse. han sier videre at han gjerne skulle ha deltatt for å teste kroppen, men at det dessverre ikke blir slik.

  Malmö bygger om bortefeltet etter skandalescener: – Er skuffet og frustrert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:17.01)
  malmö er slett ikke fornøyd med egne supporteres oppførsel i søndagens gullkamp i allsvenskan. bortetribunene skal nå renoveres for å forbedre sikkerheten. malmö ble seriemester med 1-0-seieren over elfsborg på hjemmebane søndag. titteltriumfen kom imidlertid ikke uten kontroverser. blant annet forsøkte en av elfsborg-supporterne å fjerne sikkerhetsnettet mot banen ved å tenne på det med et bluss. da kampen skulle i gang igjen, utløste blussene blant hjemmesupporterne brannalarmen på stadion. flere forlot tribunene, og tv-bildene viste brannbiler som kom fram til arenaen. alarmen ble etter hvert skrudd av, og kampen gikk i gang igjen klokken 17.05. da var det over én time siden førsteomgangen var ferdigspilt. «det er med skuffelse og frustrasjon vi må konstatere at søndagens gullkamp mot elfsborg ble tvunget til et lengre avbrudd som følge av ulike hendelser på tribunen», skriver malmö i en uttalelse mandag. klubben skriver videre at de jobber med å kartlegge hendelsesforløpet for å forbedre sikkerheten. foran neste sesong kommer det til å gjennomføres en større ombyggingsprosess på bortetribunen, skriver nyhetsbyrået tt. (©ntb)


  Lyon raser mot ligaen etter omberamming av kamp: – Latterlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:13.12)
  ligue 1-kampen mellom marseille og lyon skal spilles på førstnevntes hjemmebane etter at lyon-bussen ble angrepet og oppgjøret avlyst i oktober. kampen er berammet til marseilles hjemmebane den 6. desember. lyon ba i etterkant av episoden om at oppgjøret skulle bli spilt på nøytral bane. det ønsket har de ikke fått innvilget. torsdag ble det kjent at disiplinærkomiteen i den franske fotballigaen (lfp) ikke kommer til å straffe marseille. de mener hendelsen skjedde på offentlig sted, og at klubben ikke kan lastes. dermed skal kampen spilles i marseille. den forklaringen er lyon svært misfornøyd med, skriver de i en uttalelse. de skriver videre at beslutningen vil bli anket. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »