Hovedsiden

Liten annonse

  Stefan Kraft i ledelsen etter førsteomgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:17.54)
  stefan kraft sikter mot sin fjerde strake verdenscupseier i hopp og leder foran finaleomgangen på lillehammer marius lindvik var beste norske hopper i førsteomgangen i stor bakke for menn på lillehammer. – det er et meget godt skihopp i vanskelige forhold, uttalte nrks ekspert johan remen evensen fra kommentatorbua. lindvik var klart beste norske med sin 6. plass, i det som må sies å ha vært en skuffende omgang på hjemmebane for nordmennene. – jeg er fornøyd. det er tunge forhold og jeg følte jeg gjorde et bra hopp, så jeg krysser fingrene og kjører på i andreomgang, sier marius lindvik til nrk. lindvik er 9,3 poeng bak østerrikske stefan kraft, som leder før finaleomgangen, med et hopp på 135 meter. etterfulgt av jarl hörn og karl geiger på henholdsvis 2.- og 3. plass. dermed fortsetter den tysk-østerrikske dominansen blant de mannlige hopperne. halvor egner granerud får det ikke til å stemme om dagen. søndag hoppet han 119 meter i førsteomgang. det holdt til en 22-plass. – jeg følte meg trygg da jeg landet at jeg kunne pakke bilen, dra i retning trondheim og se resten av andreomgang ett annet sted, men det viste seg å ikke bli sånn. det var overraskende, sier granerud til nrk. kristoffer sundal hoppet seg inn på 21. plass, daniel andre tande på 24. plass og johann andré forfang på 27. plass. – innsatsen er bra. de gjør så godt de kan, men resultatene er ikke det vi hadde håpet på. vi må finne ut hva som skal til for å få ut de beste hoppene fra halvor, daniel og johann. de er ganske langt bak toppformen, sier hoppsjef clas brede bråthen til nrk etter førsteomgang. robin pedersen, bendik heggli, fredrik villumstad og robert johansson kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.
  Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:11.46)
  jarl magnus riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på lillehammer senere i dag. det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen. – det er en drømmedag for riiber. han er uslåelig, denne karen. for et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt nrks kommentator ingrid sørli glomnes. det sa hun etter et riiber-hopp på 102 meter. det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran ryota yamamota i langrennet. – det er et hindsides nivå, roser lagkamerat jørgen graabak.

  OL-arrangørene frykter regnet – kan true øvelsene i Seinen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:07.47)
  kraftig og langvarig regn i paris under neste års ol og paralympics kan gjøre det vanskelig å gjennomføre svømmeøvelsene i seinen, ifølge byens myndigheter. mye er sagt og skrevet om vannet i elven som renner gjennom den franske hovedstaden. det har vært investert store summer og innsats for å bedre vannkvaliteten, som myndighetene nå mener er så god at det kan bades to av tre dager om sommeren. men én ting kan by på problemer når paris er vertskap for ol i juli og august 2024: langvarig regn. – dersom det regner uavbrutt i to uker, kan det bli problemer, sier pauline lavaud, som er rådgiver for paris` ordfører i spørsmål om miljøomstilling og energi, ifølge bbc. seinen skal være arena for maratonsvømming og triatlon. i august måtte to svømmekonkurranser avlyses på grunn av for dårlig vannkvalitet. lavaud er likevel optimistisk. – ol har løftet oss ti år fram i tid i vårt prosjekt for å gjøre det mulig å bade i seinen, sier hun. etter planen skal svømmekonkurransene i ol bane veien for tre regulære badeplasser for publikum som skal åpnes i 2025. (ntb)  Forholdene i Beaver Creek får hard kritikk – Odermatts trener mener det er fordel Kilde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:14.36)
  arrangørene bak utforløypa i beaver creek får tøff medfart av både fis-topp markus waldner og den østerrikske fartstreneren sepp brunner. kritikken kommer som følge av at fis` farsdirektør hannes trinkl skal ha lovet knallharde forhold i den amerikanske utforløypa. – trinkl fortalte meg at beaver creek kom til å bli veldig tøft, sier marco odermatts trener helmut krug til blick. men til både waldner, brunner og krugs fortvilelse skal løypa ha vært alt annet enn hard og isete da den første treningsomgangen ble gjennomført tirsdag kveld. – under disse forholdene er denne løypa altfor lett. selv svakere løpere vil klare å ta seg ned uten problemer. og det er synd, tross alt ønsker vi å tilby seerne et skikkelig skue, sier brunner. østerrikeren får støtte av fis` renndirektør markus waldner: – i en ordentlig løype skal det riste masse, men her gjør det dessverre ikke det i det hele tatt, sier han. aleksander aamodt kilde var raskest på den første treningsøkta. ifølge krug har atomic-løperne, og kilde spesielt, en stor fordel på det enkle føret. – hvis forholdene holder seg slik, vil kilde være vanskelig å slå i de tre løpene i denne bakken, mener helmut krug. det skal kjøres utforrenn både fredag og lørdag. helgen avsluttes med super-g søndag. (ntb)

  Fotballprofilen Rune Almenning Jarstein legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:09.16)
  den mangeårige landslagskeeperen rune almenning jarstein avslutter fotballkarrieren. det opplyser han i et innlegg på instagram tirsdag. veteranen har spilt for odd, rosenborg og viking i norsk fotball. i perioden til 2014 til 2023 spilte han hertha berlin. oppholdet i den tyske klubben endte imidlertid i en langvarig arbeidstvist. «dette var ikke en enkel beslutning å ta, og ikke det jeg egentlig ville. men etter to vanskelige år, tror jeg at å legge opp er det rette å gjøre. jeg elsker fotballen så mye», skriver jarstein. «å ha privilegiet av å spille med og mot så mange fantastiske spillere i stadioner som i eliteserien, bundesliga og med landslaget, var utenfor mine villeste drømmer. jeg har mange gode minner jeg aldri vil glemme», legger han til. jarstein har spilt 72 landskamper for norge. nå er det bekreftet at 39-åringen gir seg.
  Sykkelrytter Tobias Foss klar for det britiske stjernelaget Ineos Grenadiers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:13.07)
  den norske sykkelprofilen tobias foss (26) forlater det nederlandske storlaget jumbo-visma til fordel for britiske ineos foran neste sesong. det bekrefter ineos i en pressemelding. foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante jumbo-visma. i fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok vm-gull i seniorenes temporitt i wollongong. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. den nylig avsluttede sykkelsesongen ble imidlertid ingen kjempesuksess for 26-åringen. han innledet riktignok bra, blant annet i form av en sterk fjerdeplass sammenlagt i volta ao algarve i februar. deretter bidro han til jumbo-visma-seier på lagtempoen i paris-nice i mars, og ble nummer to på prologen i volta catalunya samme måned. planen var videre å sykle giro d`italia, men koronasykdom satte en stopper for det. sykdommen hang lenge i, og gjorde sommeren vanskelig for den norske sykkelstjernen. foss gikk fra uno-x til jumbo-visma foran 2020. ifølge rapportene skal uno-x ha undersøkt muligheten for å hente vingrom-gutten tilbake, den tidligere verdensmesteren ble for dyr. nå går i stedet veien videre til stjernetunge ineos. etter å ha totaldominert sykkelsirkuset i en lang periode, har ineos (tidligere team sky) fått betraktelig større konkurranse på landeveien de seneste årene. mellom 2011 og 2021 tok laget hele elleve sammenlagttriumfer i grand tour-sammenheng, mens tallet er null de siste to sesongene. (ntb)


  Riiber best i stor bakke – går ut 32 sekunder foran Lamparter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:10.00)
  kombinertherrene startet andre dag i ruka med stil i stor bakke. senere venter 10 kilometer i løypa. østerrikske johannes lamparter klinket til med 143.5 meter. men like etterpå hoppet jarl magnus riiber like langt undre vanskeligere forhold. riiber går med det først ut i langrennsdelen, 32 sekunder foran lamparter. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk ingen fulltreffer i bakken, og går ut som nummer 24 i løypa. jørgen graabak ble nummer fire i bakken, mens espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 10. espen andersen er 19. mann ut i løypa, etterfulgt av simen tiller, som ikke var imponert over egen prestasjon i hoppbakken i dag. – det er jo fantastisk dårlig skihopping. talentløst egentlig, sa tiller til tv3 etter sitt hopp. andreas skoglund er siste nordmann ut i skisporet som nummer 35. i gårsdagens verdenscupåpning ble det trippel norsk med oftebro på topp foran riiber og graabak. klokken 14.15 i dag skal kombinertløperne ut i sporet og vi får svaret på om suksessen gjentas.

  Riiber best i stor bakke – går ut 22 sekunder foran Lamparter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:10.00)
  kombinertherrene startet andre dag i ruka med stil i stor bakke. senere venter 10 kilometer i løypa. østerrikske johannes lamparter klinket til med 143.5 meter. men like etterpå hoppet jarl magnus riiber like langt undre vanskeligere forhold. riiber går med det først ut i langrennsdelen, 22 sekunder foran lamparter. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk ingen fulltreffer i bakken, og går ut som nummer 24 i løypa. jørgen graabak ble nummer fire i bakken, mens espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 10. espen andersen er 19. mann ut i løypa, etterfulgt av simen tiller, som ikke var imponert over egen prestasjon i hoppbakken i dag. – det er jo fantastisk dårlig skihopping. talentløst egentlig, sa tiller til tv3 etter sitt hopp. andreas skoglund er siste nordmann ut i skisporet som nummer 35. i gårsdagens verdenscupåpning ble det trippel norsk med oftebro på topp foran riiber og graabak. klokken 14.15 i dag skal kombinertløperne ut i sporet og vi får svaret på om suksessen gjentas.


  Jon-Hermann Hegg vant sin første medalje i en World Cup-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:12.45)
  jon-hermann hegg har vunnet sin aller første medalje i en world cup-finale. fredag ble han nummer tre på ol-øvelsen 50 meter match i doha i qatar. – jeg håpet på medalje. jeg vet at teknikken min er god nok, og jeg hadde en god plan for denne verdenscupen, sier hegg til ntb. – når det ikke er så mye press, går det bra på stående. står det mye på spill, blir det mye spenning i beina. det er vanskelig å kontrollere, men i dag gikk det ganske bra, la han til. med 590 poeng i kvalifiseringen ble han nummer fire og tok ett steg opp på resultatlisten i finalen. hegg skjøt gnistrende på knestående i finalen og lå foran skjema til verdensrekord med 157,0 poeng på sine 15 skudd. så slet han litt mer på liggende og falt ned til 3. plass før de avgjørende skuddene i stående. der fikk han en trang start med to niere og var helt nede på delt 6. plass før han tok fart og skjøt seg oppover listene til en 3. plass. franske lucas kryzs vant foran kinesiske yukun liu. jon-hermann hegg er tredje norske skytter i historien til å klatre opp på pallen på 50 meter match i en world cup-finale. ole-kristian bryhn vant vår forrige medalje i denne øvelsen for ni år siden. (ntb/nrk)

  Fotballens mediefest er på overtid

  Kilde: VG Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:20.11)
  mens sparekniven skjærer tv 2 til blods, bygger gigantprosjektet europatoppen på millioner fra samme selskap. snart kan det bli langt vanskeligere for idretten å brødfø seg på mediepenger.

  Tragisk dødsfall for svensk idrettstalent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:18.42)
  sveriges friidrettstalent emilia brangefält døde 13. november. hun ble bare 21 år gammel. brangefält drev med trail, som er en variant av terrengløp. hun tok bronse på 40 kilometer i vm i thailand i fjor. hun vant også det svenske mesterskapet i 2022, og hun ble svensk mester i terrengløp. sveriges friidrettsforbund skriver på sine nettsider at brangefält hadde følt seg dårlig i de siste månedene, både fysisk og psykisk. til tross for god støtte fra sine nærmeste valgte hun å avslutte livet. – det er dypt tragisk, og jeg har vanskelig for å finne ord. jeg kjente henne ikke personlig, men er blitt fortalt at hun var et flott og begavet menneske. hun hadde hele livet foran seg, sier sverige friidrettssjef kajsa bergqvist. (©ntb)


  Sarpsborg-assistent blir talentutvikler i IFK Göteborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:10.15)
  sarpsborg 08-assistent magnus edlund (56) bytter ut eliteserien med allsvenskan og ifk göteborg. det skriver sarpsborg på sine nettsider. edlund har vært assistenttrener under mikael stahre, lars bohinen og stefan bilborn siden januar 2021, men har nå valgt å rette snuta hjem til sverige. der blir han talentutvikler i ifk göteborg. – det har vært et vanskelig og et enkelt valg. det vanskelige er at jeg trives fantastisk godt med laget, ledere, spillere og ansatte i sarpsborg. på den andre siden er det en mulighet for å komme hjem og være sammen med familien etter tre år i norge, sier edlund. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »