Hovedsiden

Liten annonse

  Klæbo er påmeldt til norgescupen på Gålå – går sprint og 10 kilometer klassisk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:16.30)
  johannes høsflot klæbo (27) har gitt beskjed til arrangøren at han ønsker å gå to renn i norgescuprennene i langrenn på gålå til helgen. – johannes er påmeldt til fredagens sprint i fri teknikk og på lørdagens 10 kilometer klassisk, sier eirik husby i norges skiforbund til ntb. – det er meldt kaldt, og hva som skjer om det ender slik er usikkert. han håper at det ikke blir så kaldt, sier husby. kuldegrensen for renn i norgescupen er minus 18 grader for renn opp til 30 kilometer. blir det kaldere på løypas kaldeste punkt, blir rennene avlyst. klæbo ble nummer tre i den klassiske sprinten i verdenscupen i ruka sist helg. på distanserennene fikk han det ikke til å klaffe. det ble 14.-plass på 10-kilometeren i klassisk og 21.-plass på 20-kilometeren i fri teknikk. han varslet allerede da at han ikke ønsket å stille i verdenscupen i gällivare i helgen, men at rennene på gålå kunne være et alternativ. han trenger renn for å få kroppen i gang igjen. klæbo ble covidsyk i starten av november, og derfor kan det ta litt tid før han finner toppformen denne sesongen. (©ntb)  Aftonbladet: Flertall av spurte langrennsutøvere tror på fluorjuks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.26)
  nesten to av tre langrennsløpere som skal delta i verdenscupen denne sesongen tror at konkurrentene kommer til å jukse med bruk av fluor, skriver aftonbladet. verdenscupen åpner i finske ruka med sprint fredag. i forkant av sesongen sendte aftonbladet ut et spørreskjema til alle nasjonene som deltar i verdenscupen. 41 utøvere fra 17 land svarte. aftonbladet spurte blant annet om de tror at noen av konkurrentene kommer til å jukse og bruke fluorsmurning under skiene i verdenscupen denne sesongen. nesten 66 prosent svarte ja på spørsmålet. fluorforbudet i skisporten har vært varslet lenge, men det er først denne sesongen at testene anses å være så gode at et forbud kan håndheves effektivt. mange utøvere er fortsatt urolige for at testene ikke gir riktig resultat. alpinkjører ragnhild mowinckel opplevde marerittet i verdenscupåpningen i sölden i oktober da hun fikk startnekt etter at testen viste for høye fluorverdier under skiene hennes. (©ntb)


  Russiske medier: Mathias Normann må betale kompensasjon til Rostov

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:17.32)
  fifa har besluttet at mathias normann må betale kompensasjon til sin tidligere klubb rostov fordi han ikke hadde rett til å si opp kontrakten med klubben. det melder russiske medier, blant dem avisene sport og championat , onsdag med henvisning til en melding fra rostov i sosiale medier. nettavisen var først i norge med å melde om nyheten. ifølge de russiske mediene dreier det seg om flere millioner kroner. championat siterer rostov på at det ble holdt et møte i fifas fotballtribunal 15. november, der saken om mathias normann og klubbene rostov og al-raed sto på agendaen. tribunalet skal der ha funnet normann skyldig i «tidlig uberettiget oppsigelse av kontrakten» og besluttet at han må betale erstatning til rostov. ifølge uttalelsen fra rostov har normann og hans nåværende klubb, al-raed i saudi-arabia, felles ansvar for kompensasjonen. normann signerte for al-raed i august. det gjorde han etter å ha varslet oppsigelse av kontrakten med rostov og dinamo moskva, som han på den tiden var utlånt til. normann sendte inn varselet etter et droneangrep som skal ha truffet bygninger i nærheten av der han bodde i moskva. han fryktet derfor for sin egen sikkerhet. dinamo moskva har bestridt normanns oppsigelse og tidligere bedt om at han må bevise saken sin i rettssystemet. denne saken skal fortsatt være under behandling. en avgjørelse ventes på et senere tidspunkt. (©ntb)

  Messi-sjef vurderer å trekke seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:12.21)
  lionel scaloni mer enn antyder at framtiden som argentinsk landslagssjef i fotball er høyst usikker. scaloni ledet argentina og navnebror lionel messi til en etterlengtet vm-tittel i qatar i fjor. nå vurderer han å trekke seg etter fem år i sjefsstolen. det opplyste scaloni etter 1-0-seieren over brasil i den søramerikanske vm-kvalifiseringen tirsdag, – argentina trenger en trener som har all den energien som er nødvendig og som har det bra, sa landslagssjefen. – jeg må stoppe ballen og begynne å tenke, jeg har mange ting å tenke på i løpet av denne tiden, la han til. uttalelsene er gjengitt av blant andre bbc. – dette er ikke et farvel eller noe, men jeg må tenke meg om fordi lista er lagt veldig høyt, og det er komplisert å fortsette, og det er komplisert å fortsette å vinne, sa scaloni. han varslet at det blir en prat med landets fotballpresident og spillerne om saken. (ntb)
  CAS varsler Valjeva-beslutning først i januar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. november 2023 KL:19.17)
  idrettens voldgiftsrett (cas) har diskutert dopingsaken til den russiske kunstløperen kamila valjeva og sier at de vil komme med en dom innen januar 2024. i ol i beijing tok den da 15 år gamle jenta gull i lagkonkurransen i beijing. deretter ble det oppdaget at hun hadde testet positivt for doping i forkant av mesterskapet. hun ble frikjent av russlands antidopingbyrå (rusada), men det internasjonale skøyteforbundet (isu) og verdens antidopingbyrå (wada) klaget mot avgjørelsen om ikke å sanksjonere valijeva for en positiv dopingprøve i desember 2021. det ble først ventet en avgjørelse i september, innen den ble utsatt til november. i fem dager har cas behandlet saken og hørt alle parter. de skal nå bruke tid før de har varslet at en endelig beslutning i saken vil komme innen januar 2024. (©ntb)

  VG: Skiforbundet dropper Braathen-bot

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:14.52)
  norges skiforbund varslet en bot til tidligere alpinist lucas braathen (23) før sesongåpningen, men nå dropper de den. forbundet varslet i oktober en bot til braathen. i høst stilte braathen opp for klesmerket j. lindeberg, noe som strider med forbundets sponsoravtale med helly hansen. skiforbundet varslet i etterkant at braathen kunne vente seg en bot, men torsdag opplyser de at den bortfaller nå som karrieren er slutt. – innholdet og de faktiske forholdene i forføyningen står ved lag, men etter at lucas offentliggjorde at han legger opp, har vi besluttet at vi ikke skal følge opp saken videre når det gjelder betaling av mulig bot, sier leder i alpinkomiteen ola evjen til vg.

  Ingen straff for Ole Sæter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. november 2023 KL:14.31)
  rbk-spiller ole sæter ble først utvist mot molde. deretter gikk han opp på tribunen og sto med bluss i hånden blant rbk-fansen på lerkendal søndag. fotballforbundet opplyser om at saken ikke får følger for sæter. selv var sæter selvkritisk i møtet med pressen dagen derpå. han varslet at han var klar for å ta en eventuell straff. men det blir ingen straff opplyser fotballforbundet til nrk. – saken på lerkendal hvor en av rbks spillere, etter å ha blitt utvist, stiller seg blant tilskuerne og deltar i bruk av pyroteknikk er spesiell. inneværende år har vi en prøveordning innenfor sikkerhet der klubbene selv er ansvarlig for å reagere ved uønskede hendelser. således skiller ikke denne saken seg prinsipielt fra andre saker. det spesielle er at det er en utvist spiller. så rent juridisk vil ikke saken få et etterspill. nff vil initiere en dialog med rbk der en ser på hvilke holdninger vi i fremtiden skal ha overfor denne type hendelser. dette er da i et annet spor en det juridiske, sier nils fisketjønn til nrk. vg skriver at rosenborg har gitt spilleren en advarsel.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »