Hovedsiden

Liten annonse


  Norges Vektløfterforbund med støtte til Al-Samarai

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:08.25)
  norges vektløfterforbund (nvf) har kunngjort sin støtte til zaineb al-samarai som ny idrettspresident. beslutningen i forbundets styre onsdag var enstemmig. – forbundsstyret er av den oppfatning av at norsk idrett trenger en fremtidsrettet president og støtter således flertallet i nifs valgkomité sin innstilling, sier president i norges vektløfterforbund stian grimseth. ingen av de elleve idrettskretsene har varslet støtte til motkandidat berit kjøll foreløpig. valgkomiteen kunngjorde i april en delt innstilling på al-samarai som ny president. kun norges håndballforbund (3 stemmer) og norges rytterforbund (2) har så langt varslet at de står bak kjøll av de 14 forbundene med to eller flere stemmer. (ntb)

  FIS står fast på utestengelsen av Russland og Belarus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:20.26)
  det internasjonale ski- og snowboardforbundet ser bort fra anbefalingen fra ioc og åpner ikke for russisk og belarusisk deltakelse i tiden som kommer. det ble klart etter et styremøte i zürich onsdag. der var det på forhånd varslet at den betente russland-saken skulle tas opp. i en pressemelding opplyser fis at utøvere fra russland og belarus vil fortsette å være utestengte «inntil videre». det er første gang at styret i fis diskuterer saken formelt etter at den internasjonale olympiske komité (ioc) anbefalte alle internasjonale særforbund om å gjenåpne døren for russland og belarus. i ioc-uttalelsen som ble formidlet i slutten av mars heter det at russiske og belarusiske utøvere nå bør få slippe til på gitte vilkår. betingelsen er i første rekke at de konkurrerer som nøytrale, uten nasjonale symboler og med tilknytning til det russiske flagget. det må også stilles krav om at de aktuelle utøverne ikke har vist noen form for støtte til krigshandlingene i ukraina, samt at de ikke har formelle koblinger til det russiske militæret. ioc har latt det være opp til hvert enkelt særforbund å ta den endelige avgjørelsen. det har ført til en dyp splittelse i idrettsbevegelsen. flere forbund har valgt å legge seg på ioc-linjen, mens andre har stått fast på at russland og belarus skal holdes utenfor så lenge krigshandlingene fortsatt pågår. i forkant av fis-møtet var det kjent at det rådet delte meninger blant medlemmene i styret. fis-president johan eliasch signaliserte allerede i vinter at han mener iocs holdning i saken må veie tungt å følges. norges tidligere skipresident erik røste, som er styremedlem, har på sin side vært krystallklar på at det eneste rette er å opprettholde utestengelsen.

  Fjeld Andersen (26) legger opp: – En tøff avgjørelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:11.54)
  aleksander fjeld andersen legger opp som skiskytter i en alder av 26 år. det bekrefter han til nrk. – det har vært en tøff avgjøres å ta. det er ikke lett å gi slipp på barndomsdrømmen, sier han. tv 2 omtalte saken først. han ble vraket til skiskytterlandslaget tidligere i vår. den gangen fortalte fjeld andersen til nrk at han fikk sjokk av beskjeden. han varslet da at han kom til å legge opp om han ikke fikk plass på langrennslaget team aker dæhlie. nå har han tatt den tunge beslutningen om å legge bort ski og børse. satsingen er over. – begge valgene har plusser og minuser. så det har ikke gjort det lettere. samtidig er jeg trygg på at valget vi gi meg nye utfordringer og blir starten på et nytt kapittel i livet. så nå blir det å være klar for å gripe de nye mulighetene. og samtidig finne ut hvem jeg er uten idretten som første prioritet. skiskyting kommer alltid til å ha en stor plass i hjertet, sier fjeld andersen til nrk.

  Fjeld Andersen (26) legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:11.54)
  aleksander fjeld andersen legger opp som skiskytter i en alder av 26 år. det bekrefter han til nrk. han ble vraket til skiskytterlandslaget tidligere i vår. den gangen fortalte fjeld andersen til nrk at han fikk sjokk av beskjeden. han varslet da at han kom til å legge opp om han ikke fikk plass på langrennslaget team aker dæhlie.  VG: Minst seks styremedlemmer vil fjerne Kjøll
  varslet katastrofe | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: eksamenstrøbbel over hele landet: – en varslet katastrofe | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. mai 2023 KL:08.56)
  seks av medlemmene i idrettsstyret sier rett ut at de vil vrake berit kjøll og erstatte henne med zaineb al-samarai, ifølge vg. avisen skriver at marco elsafadi, elisabeth faret, sebastian henriksen, ole jørstad, sara stokken rott og erik unaas støtter al-samarai. visepresidentene vibecke sørensen og sondre gullord ønsker ikke å oppgi hvem de støtter foran presidentvalget i bergen første helgen i juni. det gjør heller ikke astrid strandbu eller ioc-representant kristin kloster aasen. utøverrepresentant astrid uhrenholdt jacobsen har ikke svart vg. – norsk idrett trenger ro. ikke en opprivende valgkamp med flere benkekandidater. jeg har sittet i idrettsstyret sammen med zaineb al-samarai i fire år, og jeg vet at det kommer til å fungere godt både overfor styrekollegiet, organisasjonen, myndigheter, mediene og andre sentrale samarbeidspartnere vi trenger for å utvikle den norske idrettsmodellen og våre strategiske mål videre, sier styremedlem erik unaas til avisen. et flertall på sju i valgkomiteen innstilte på al-samarai som idrettspresident, mens tre ville ha berit kjøll, som har varslet at hun vil kjempe for gjenvalg. det er medlemmene av idrettsstyret samt 75 representanter fra idrettskretsene og 75 representanter fra særforbundene som har stemmerett på idrettstinget (ntb)


  Gigantsøksmålet påvirker Carlsen-granskning: – Alvorlige bekymringer
  varslet katastrofe | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: eksamenstrøbbel over hele landet: – en varslet katastrofe | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:06.55)
  fide varslet en avgjørelse i granskningen av magnus carlsen og hans niemann i april. men som nrk tidligere har skrevet, ble offentliggjøringen av rapporten utsatt. «minst til oktober» sier dana reizniece-ozola i fide til new york times om hvor lenge folk må vente på en avgjørelse. hun forklarer utsettelsen med «mulige utviklinger i søksmålet mellom partene». niemann har som kjent saksøkt carlsen, chess.com og andre aktører for 100 million dollar. den amerikanske sjakkspilleren mener at jukseanklagene fra carlsen har ødelagt sjakkarrieren hans. – at fide plutselig nekter å avsløre resultatene av deres granskning, styrker vår tro på at resultatene av den granskningen taler sterkt til fordel for niemann, skriver advokatselskapet oved til new york times. de peker samtidig på at fide har økonomiske avtaler med selskaper knyttet til carlsen, chessable og chess24. – det skaper alvorlige bekymringer om at denne skandalen går enda dypere enn først ansatt, hevder advokatene. overfor new york times svarer ikke fide på hvorfor søksmålet påvirker deres egen etterforskning. den handler om hvorvidt niemann har jukset og om carlsen hadde rett i å anklage ham for det.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »