Hovedsiden

Liten annonse
  Pärmäkoski vant på hjemmebane - tung norsk dag i Finland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 39 minutter gammel - (lørdag 2. mars 2024 KL:10.11)
  hjemmehåpet krista pärmäkoski var best i de finske skogene og vant kvinnenes 20 kilometer i lahti. pärmäkoski passerte målstreken til stor jubel fra hjemmefansen som fikk se hjemmehåpet vinne. – jeg kan ikke huske å ha sett henne gå så fort noen gang. hun vet at hun går for seier, sa nrks langrennsekspert fredrik aukland på nrks radiosending. det ble en ordentlig sekundstrid, for pärmäkoski ventet nervøs i målområdet mens flere av stjernene fortsatt var ute i sporet. da victoria carl, som gikk et meget godt løp, passerte målstreken 1,9 sekunder bak finnen, var pärmäkoski på gråten. dette var hennes første verdenscupseier på seks år. – det betyr enormt for krista pärmäkoski, og ikke minst for finsk langrenn, understreker aukland. finnene fikk to av sine hjemmehåp på pallen. kerttu niskanen tok 3. plassen bak pärmäkoski og victoria carl. for de norske ble det ingen stor dag. heidi weng ble norges beste på en 8. plass, nesten halvannet minutt bak pärmäkoski. hun ble eneste norske blant topp ti. lotta udnes weng kom på 11. plass.  Ledet i Lahti - Lindvik ble nummer fire

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:19.00)
  marius lindvik ledet etter første omgang i lahti og var i posisjon til å ta sin første verdenscupseier siden 27. mars 2022. men i 2. omgang falt han tilbake og landet på 121,5 meter. det holdt ikke mot flere av konkurrentene som hadde vartet opp med klassehopp. det førte til at lindvik ble nummer fire, 3,4 poeng fra pallplass. – selvfølgelig er det litt surt å dette akkurat utenfor pallen etter en solid førsteomgang. men 4. plass er jeg egentlig ganske fornøyd med, sier lindvik til nrk. lindvik ble sittende lenge på bommen som siste hopper, fordi vinden varierte nedover i bakken. - det blåste bra på toppen, men jeg visste ikke hva som skjedde nedi bakken, sier lindvik. han sier at han kjapt fikk ristet av seg skuffelsen etter hoppet og at det egentlig var en bra dag for ham. – det var synd. det var veldig nær å bli en kjempedag, sier viaplay-ekspert andreas stjernen. stjernen mente det var greit sende ut lindvik ettersom vindforholdene var innenfor den såkalte «korridoren», for å slippe ut hopperne. slovenske lovro kos vant rennet etter å ha klemt til med 134 meter i 2. omgang. han vant foran tyske andreas wellinger og japanske ryoyu kobayashi. johann andré forfang ble nummer seks etter å ha hoppet seg opp fra 16. plass. kristoffer eriksen sundal ble nummer ni. – jeg var ganske skuffet etter første omgang, men det endte godt, sier forfang etter rennet. en som derimot var skuffet var halvor egner granerud. han ble til slutt nummer 19. da han møtte nrk kom han med et revnet startnummer. – jeg var litt irritert, så raknet jeg litt. det var ikke mer enn det, sier granerud til nrk om hvordan startnummeret revnet. han karakteriserte det hele som «skuffelse».

  Steen Olsen i seierskampen - rett bak Odermatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:18.49)
  oppdateres - alle løperne har ikke kjørt i første omgang. alexander steen olsen gir marco odermatt kamp om å vinne fredagens storslalåm i aspen. han er nærmest sveitseren før finaleomgangen. kjelsås-alpinisten imponerte i den amerikanske traseen og la seg kun tolv hundredels sekund bak odermatts ledertid. steen olsen har tidligere én seier i verdenscupen. den kom i slalåm i palisades tahoe for litt over ett år siden, og nå har 22-åringen muligheten til å doble antallet. i så fall må han bryte odermatts enorme rekke på ti strake seirer i storslalåm. henrik kristoffersen er nest best av de norske alpinistene. han er foreløpig nummer fem og øyner en topplassering. det skiller 64 hundredeler opp til odermatt. to hakk lenger ned på lista følger atle lie mcgrath (+0,77), mens timon haugan (+1,98) i skrivende stund er nummer 16. førsteomgangen i aspen pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt. finaleomgangen starter klokken 21.00 norsk tid. (ntb)

  Verstappen best i årets første Formel 1-kvalik

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:18.37)
  max verstappen innfridde i siste kvalifiseringsomgang og sikret seg beste startspor i bahrains grand prix i sesongens første formel 1-løp. de siste års verdensmester vant foran charles leclerc (ferrari) og george russell (mercedes). det er 33. gang i karrieren at den nederlandske red bull-føreren kjører fra «pole position». verstappen har vunnet alle sine 16 siste formel 1-løp der han har hatt et slikt utgangspunkt. 26-åringen kom svakt i gang på de første treningene (to 6.-plasser), men hevet seg og ble nummer tre på den siste før kvalifiseringen. bahrains grand prix kjøres lørdag. red bull vant i fjor 21 av 22 løp, og verstappen var på topp i 19 av dem. (ntb)


  Lægreids drømmerenn ødela for Bø: – Drittlei skytingen din

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:16.54)
  med 20 treff vant sturla holm lægreid fredagens normaldistanse i holmenkollen, på en dag hvor det har vært stor norsk dominans. mye av grunnen til det var nettopp den feilfrie skytingen til lægreid, der de nærmeste utfordrerne, tarjei bø, vetle sjåstad christiansen og eric perrot alle fikk én bom på siste skyting. – det er ingen som fyller så ofte som sturla gjør. han er så god i de situasjonene der, sa nrks ekspertkommentator synnøve solemdal etter lægreids siste skyting. for tarjei bø var det en grov bom på skudd nummer 20 som ødela. – når det siste skuddet ryker, så blir det veldig symbolsk på at du ikke sto løpet ut, sier bø til nrk. – det var et kjempebra løp og all ære til sturla som klarer å skyte 20, sier han videre. da lægreid kom inn til nrk i intervjusonen etter rennet, klarte ikke stryingen å dy seg. – jeg er så drittlei skytingen din, sa han med et stort glis. en skyting lægreid naturligvis var langt mer fornøyd med. – det er ikke jeg. jeg har vært litt lei, men i dag var det så lett å skyte fullt hus, hvorfor har jeg ikke gjort det tidligere i sesongen? jeg tenkte det var lenge siden jeg har skutt 20 av 20, så det var på tide, sier lægreid. trøsten for bø er at han med fredagens annenplass knapper innpå ledelsen til lillebror johannes thingnes bø, som ble nummer fem fredag, i verdenscupen sammenlagt. det skiller nå 68 poeng mellom brødrene. tidligere fredag ble det også norsk jubel for kvinnene, hvor ingrid landmark tandrevold revansjerte et skuffende vm og vant, mens ida lien tok en overraskende tredjeplass.

  Disse går Norges lagsprint i kombinert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:14.44)
  kombinertløperne jørgen graabak og jens lurås oftebro går lagsprinten for norge lørdag. det bekrefter ivar stuan til nrk. – de var udiskutable uten jarl magnus riiber til stede. det er et knallsterkt lag, sier sportssjefen. jarl magnus riiber har vunnet verdenscupen sammenlagt og står over for å teste sin trøblete skulder. norges andrelag består av andreas skoglund og espen andersen. – espen bjørnstad er ikke helt 100 prosent og er litt usikker på helsen. han har tendenser til forkjølelse og står over, sier stuan. sportssjefen sier ambisjonen er å kjempe om seieren mot østerrike og tyskland. østerrikerne endte topp tre i den provisoriske konkurransen fredag med johannes lamparter, stefan rettenegger og mario seidl. bjørnstad ble beste norske på en 4. plass.

  Bekrefter til NRK: Kvitfjell-utforen avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:12.53)
  det dårlige været på kvitfjell gjør at ragnhild mowinckel og kajsa vickhoff lie skal kjøre to super-g-renn i verdenscupen i helgen. det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) opplyser til nrk at treningen er avlyst etter tre utsettelser tidlig på dagen. – det blir super-g i morra og det er fordi vi ikke fikk kjørt trening i går eller i dag. vi tar ikke sjansen på å ta trening i morgen hvis det også blir avlyst, sier ole johan bjørge til nrk. for å arrangere et utforrenn er man avhengig å ha gjennomført minst én offisiell trening. den dårlige sikten på kvitfjell hindret det torsdag og fredag. juryen tar ingen sjanser på å arrangere utfortrening lørdag morgen. det betyr at lørdagens utforrenn blir erstattet med ett av de to avlyste super-g-rennene i italienske val di fassa sist uke, bekrefter kvitfjells rennleder. søndag blir det nok et super-g-renn som også i utgangspunktet var satt opp. da ntb pratet med bjørge fredag, sto han ved det velkjente russispranget i kvitfjell-traseen og kunne ikke se verken porten nedenfor eller overfor. tett tåke og snø gjorde sikten dårlig. nede i dalen regnet det. helgen i kvitfjell blir ragnhild mowinckels siste i verdenscupsirkuset. 31-åringen har varslet at hun legger opp etter sesongen. mowinckel er på 9.-plass i kampen om super-g-kula. lie er på 6.-plass. (ntb/nrk)

  Kvitfjell-utforen avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:12.53)
  det dårlige været på kvitfjell gjør at ragnhild mowinckel og kajsa vickhoff lie skal kjøre to super-g-renn i verdenscupen i helgen. det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) opplyser at treningen er avlyst etter tre utsettelser tidlig på dagen. for å arrangere et utforrenn er man avhengig å ha gjennomført minst én offisiell trening. den dårlige sikten på kvitfjell hindret det torsdag og fredag. juryen tar ingen sjanser på å arrangere utfortrening lørdag morgen. – vi tør ikke å risikere det om vi får enda en avlysning, sier rennleder ole johan bjørge til ntb. det betyr at lørdagens utforrenn blir erstattet med ett av de to avlyste super-g-rennene i italienske val di fassa sist uke, bekrefter kvitfjells rennleder. søndag blir det nok et super-g-renn som også i utgangspunktet var satt opp. da ntb pratet med bjørge fredag, sto han ved det velkjente russispranget i kvitfjell-traseen og kunne ikke se verken porten nedenfor eller overfor. tett tåke og snø gjorde sikten dårlig. nede i dalen regnet det. helgen i kvitfjell blir ragnhild mowinckels siste i verdenscupsirkuset. 31-åringen har varslet at hun legger opp etter sesongen. mowinckel er på 9.-plass i kampen om super-g-kula. lie er på 6.-plass. (ntb)

  Utfortrening på Kvitfjell utsatt tre ganger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:12.11)
  arrangørene i kvitfjell utsetter fredagens utfortrening for tredje gang. neste avgjørelse skal tas 12.20. torsdagens utfortrening i kvitfjell i kvinnenes verdenscup ble avlyst som følge av dårlig sikt og snøfall. nå er det også usikkerhet rundt fredagens trening. tidlig fredag kom beskjeden om at utfortreningen som etter planen skulle starte klokken 11 ble utsatt til 12. like etter klokken elleve kom det en ny beskjed om at den utsettes ytterligere 30 minutter til 12.30. nå melder arrangørene at det klokken 12.20 skal avgjøres hvorvidt treningen kan starte 13. lørdag er det utfor i kvinnenes verdenscup i kvitfjell. søndag skal det kjøres super-g. ragnhild mowinckel og kajsa vickhoff lie er de eneste norske som stiller til start. (ntb)

  Norsk nedtur i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:10.47)
  det ble ingen stor dag for de norsk hopperne i lahti fredag. thea minyan bjørseth, eirin maria kvandal og silje opseth var de norske som skulle kjempe om topplasseringene. beste norske hopper ble thea minyan bjørseth. hun klatret fra 15.- til 7.-plass. det etter et kjempehopp på 123 meter. silje opseth hadde det beste utgangspunktet etter den første omgangen med den fjerdeplass. men i andre omgang falt hun ned til en åttendeplass. eirin maria kvandal var best i kvalifiseringen, men fikk det ikke til å stemme i rennet. med et hopp opp 103 meter i første omgang klarte hun ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. slovenias nika kriznar vant hopprennet og tok sitt første verdenscupseier på to år. i annen omgang dundret hun til med 131,5 meter og bakkerekord. det gjorde at hun vant foran østerriikerne jacqueline seifriedsberger og eva pinkelnig. (ntb)

  maratonstjerner hyller avdød verdensrekordholder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. mars 2024 KL:10.16)
  den dobbelte olympisk maratonmesteren eliud kipchoge har den tragiske dødsfallet til landsmannen kelvin kiptum i tankene når han løper tokyo maraton søndag. kipchoge er på startstrek for første gang etter at kiptum mistet livet i en bilulykke 11. februar. han ble bare 24 år. kiptum døde bare måneder etter at han slo kipchoges verdensrekord på maraton. de to var ventet å måle krefter med hverandre for første gang under sommerens paris-ol. foran søndagens maratonløp i tokyo sier 39 år gamle kipchoge at det er svært trist at kiptum «forlot oss». – han hadde god fart på karrieren, og han løp virkelig på et høyt nivå, sier kipchoge. (ntb)


  Kvandal best i Lahti-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:18.46)
  eirin maria kvandal hoppet 125,5 meter og var klart best i kvalifiseringen til fredagens verdenscuphopprenn i lahti. kvandal hoppet en meter lenger enn østerrikske jacqueline seifriedsberger fra en lavere avsats og slo henne med 6,6 poeng tross litt dårligere stilpoeng. josephine pagnier fra frankrike ble nummer tre i kvalifiseringen. 40 av de 41 som deltok i kvalifiseringen er klare for fredagens renn, blant dem alle de tre norske. silje opseth ble nummer åtte etter et hopp på 120,5 meter, thea minyan bjørseth nummer 14 etter et hopp på 115,5 meter. (ntb)


  Hamilton raskest i Bahrain - dobbelt Mercedes på topp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:17.44)
  lewis hamilton noterte beste tid i torsdagens 2. treningsomgang foran formel 1-åpningen i bahrain lørdag. det var dobbelt mercedes på topp. den sjudoble verdensmesteren hamilton gikk lei av å vente på at mercedes skulle gi ham en konkurransedyktig bil igjen, og allerede før sesongen har han skrevet under for ferrari fra neste år. nå virker det som han kanskje får en bil som duger i avskjedssesongen med den tyske bilgiganten. han noterte dagens beste tid med 1.30,374 på banen i sakhir, 0,206 sekund bedre enn teamkollega george russell. fernando alonso i aston martin var tredje raskest, ytterligere åtte tideler bak. max verstappen, som har vunnet 17 av de 18 siste vm-løpene og jager sin fjerde strake vm-tittel, var bare sjette raskest både i første og annen treningsomgang. det er en ny treningsomgang fredag før kvalifiseringen. løpet kjøres lørdag. (ntb)

  Avlyst for Saltvik Pedersen i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:16.22)
  torsdagens storslalåmrenn i verdenscupen paraalpint ble avlyst på grunn av dårlige forhold i wildschönau. det blir en ny sjanse lørdag. jesper saltvik pedersen ble nummer to i slalåm tirsdag og nummer tre onsdag. torsdag tillot ikke forholdene kjøring i det første av to oppsatte storslalåmrenn. verdenscupuka i østerrike avsluttes etter planen lørdag med storslalåm. også magnus valø balchen er med i wildschönau. det er ikke bare paraalpinistene som slet med gjennomføring av renn torsdag. europacuprennet i alpint for menn i sveitsiske stoos (super-g) ble også avlyst. heller ikke kvinnenes utfortrening i kvitfjell før lørdagens verdenscuprenn kunne gjennomføres. (ntb)

  Femdobbelt norsk seier i IBU-cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:16.18)
  det ble femdobbelt norsk seier på mennenes sprint da ibu-cupen i obertilliach ble innledet torsdag. ragnhild femsteinevik vant kvinneklassen. verdenscuprennet i holmenkollen ble offer for tåke, men norske skiskyttere hevdet seg med bravur i østerrike. i klassen for menn seiret mats øverby foran fire landsmenn. øverby skjøt fullt hus og vant 39,9 sekunder foran sindre fjellheim jorde, som hadde to bom. sverre dahlen aspenes ble nummer tre, mens jørgen sæter og martin nevland fulgte på de neste plassene. på kvinnenes sprint vant ragnhild femsteinevik etter feilfri skyting, 14,4 sekunder foran franske oceane michelon og 40,4 foran østerrikske kristina oberthaler. (ntb)

  Skiskytterrenn utsatt: – Umulig å skyte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:13.41)
  dagens skiskytterrenn i holmenkollen er utsatt til fredag. det er været som hindrer kvinnene i å stille til start i hovedstaden. det bekrefter arrangøren til nrk. kvinnenes normaldistanse, 15 kilometer, skulle være det første rennet for verdenseliten etter at vm ble avsluttet i nove mesto for halvannen uke siden. – jeg syntes det er lurt at de avlyser. været kommer og går, så man kan være veldig heldig eller uheldig. jeg stoler på at det er en lur avgjørelse, sier ida lien. lien får støtte fra treneren hennes. – avgjørelsen var helt riktig. vi ønsket å gå og jentene var veldig klar for å gå konkurranse i dag, men det verste hadde vært å måtte avlyse midt i. akkurat nå er det umulig å skyte. det er to minutter hvor det er helt okey, og så er det tre minutter hvor det ikke går. så det var en riktig avgjørelse, sier patrick oberegger. dermed blir det to renn i holmenkollen fredag. i tillegg til kvinnenes 15 kilometer, skal mennene gå sin 20 kilometer. videre er det fellesstarter for begge kjønn lørdag, mens det er blandet stafett og parstafett i holmenkollen søndag. ifølge herrenes skytetrener spøker det også for morgendagens renn. – værmeldingen i morgen er også veldig dårlig, så kanskje det heller ikke blir noe i morgen. i dag var det kanskje ok. av og til var det umulig å skyte, men hva skjer hvis vi ikke kan gå i morgen? da er det to konkurranser som blir kansellert, så jeg vet ikke, sier siegfried mazet. – du er litt uenig? – jeg er ikke uenig, men hvis vi ser værmeldingen for i morgen, så blir det det samme. kanskje det ikke blir noen normaldistanser for kvinnene og mennene. jeg vet ikke. det er vanskelig å si, avslutter han. ingrid landmark tandrevold leder verdenscupen sammenlagt før de siste tre verdenscuprundene. ukens verdenscuprunde i holmenkollen er den siste i europa, før verdenscupen avsluttes med tur til usa og canada.

  Skiskytterrennet i Holmenkollen utsatt til fredag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:13.41)
  dagens skiskytterrenn i holmenkollen er utsatt til fredag. det er været som hindrer kvinnene i å stille til start i hovedstaden. det bekrefter arrangøren til nrk. kvinnenes normaldistanse, 15 kilometer, skulle være det være første rennet for verdenseliten etter at vm ble avsluttet i nove mesto for halvannen uke siden. – jeg syntes det er lurt at de avlyser. været kommer og går, så man kan være veldig heldig eller uheldig. jeg stoler på at det er en lur avgjørelse, sier ida lien. dermed blir det to renn i holmenkollen fredag. i tillegg til kvinnenes 15 kilometer, skal mennene gå sin 20 kilometer. videre er det fellesstarter for begge kjønn lørdag, mens det er blandet stafett og parstafett i holmenkollen søndag. ifølge herrenes skytetrener spøker det også for morgendagens renn. – værmeldingen i morgen er også veldig dårlig, så kanskje det heller ikke blir noe i morgen. i dag var det kanskje ok. av og til var det umulig å skyte, men hva skjer hvis vi ikke kan gå i morgen? da er det to konkurranser som blir kansellert, så jeg vet ikke, sier siegfried mazet. du er litt uenig? – jeg er ikke uenig, men hvis vi ser værmeldingen for i morgen, så blir det det samme. kanskje det ikke blir noen normaldistanser for kvinnene og mennene. jeg vet ikke. det er vanskelig å si, avslutter han. ingrid landmark tandrevold leder verdenscupen sammenlagt før de siste tre verdenscuprundene. ukens verdenscuprunde i holmenkollen er den siste i europa, før verdenscupen avsluttes med tur til usa og canada.


  fersk statistikk: eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:08.38)
  Eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret Cies. Rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp. På frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. Med et snitt på 20,02 frispark per kamp har Eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. Verstingen er brasilianske Serie B med et snitt på 30,34 per kamp. Eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). Her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens Japans J2- og J1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp. Nivå to i Japan har også færrest røde kort med 0,10. Her plasserer Eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som Premier League, tyske Bundesliga og danske Superliga. Boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. Flest gule kort deles ut i Uruguay, med 6,07 i snitt.(NTB)

  kong harald kommer ikke til verdenscupen i holmenkollen denne uka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:06.55)
  kong harald kommer ikke til å være til stede under verdenscupen i skiskyting i holmenkollen denne uka, opplyser holmenkollen skifestival til dagbladet. – kongehuset er alltid invitert til oss. at han ikke kommer hit, har ingenting med innleggelsen å gjøre. kongehuset kommer til å være representert ved prinsesse astrid, fru ferner, sier daglig leder stefan marx i holmenkollen skifestival til avisen. marx opplyser at de planlegger for at kongen er til stede neste helg når det arrangeres verdenscup i nordiske grener, samt raw air. dette avhenger imidlertid av kongens helsetilstand. kong harald og dronning sonja er for tiden på privat ferie på langkawi, en øygruppe i andamanhavet, rundt 30 kilometer utenfor det malaysiske fastlandet. tirsdag ettermiddag opplyste slottet at kongen var innlagt på sykehus i malaysia. kongens livlege opplyste onsdag at kongens tilstand er i bedring (ntb)  Spania vant tidenes første finale i Nasjonsligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.53)
  regjerende verdensmester spania vant den første finalen i nasjonsligaen for kvinner, da frankrike ble slått 2-0 i sevilla onsdag kveld. aitana bonmatí – som vant gullballen for 2022/23-sesongen – sendte spania i ledelsen etter en drøy halvtime, etter et presist innlegg fra olga carmona. snaue ti minutter etter pause doblet mariona caldentey ledelsen, og frankrike var aldri spesielt nære å gjøre det spennende på slutten. dermed vant spania mot frankrike for første gang i historien.  VM-trøbbel for Jæger – tvinges ut på shopping

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.04)
  henriette jægers reise til vm innendørs i glasgow gikk alt annet enn knirkefritt. det norske håpet på 400 meter fikk trøbbel allerede i startfasen av onsdagens reise. – flyet til amsterdam ble forsinket, så ble flyet videre kansellert, og så booket vi om med british airways. men da kom ikke bagasjen med ..., sier sportssjef erlend slokvik til nrk – og legger oppgitt til: – jeg har ikke hatt en reise i historien der ikke fly eller bagasje ikke er forsinket. jæger er nå på plass i vm-byen glasgow, og tvinges til å gjøre litt andre forberedelser enn hun hadde planlagt. – hun tar det med ro, men hun mål ut og shoppe klær sånn at hun kan trene og forberede seg. slokvik opplyser at bagasjen etter planen skal komme frem torsdag. jæger har satt norsk innendørsrekord på 200 og 400 meter hittil i år. hun har fjerde best årsbeste av løperne som stiller til start i vm. mesterskapet innledes med forsøk på 400 meter fredag formiddag. bursdagsbarnet karsten warholm og leif olav alnes dro med et annet fly og styrte unna trøbbelet. resten av vm-troppen ankommer torsdag. ps! nrk sender direkte fra verdensmesterskapet fredag, lørdag og søndag kveld.

  Saltvik Pedersen treer i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.03)
  jesper saltvik pedersen ble nummer tre i onsdagens slalåmrenn i verdenscupen paraalpint i wildschönau i østerrike. han greide ikke helt å følge opp tirsdagens 2.-plass samme sted. begge dager ble italienske rené silvestro vinner, onsdag ble nordmannen slått også av nederlandske jeroen kampschreur. pedersen var nummer to etter første omgang, men sjette beste tid i finaleomgangen holdt bare til 3.-plass, 1,81 sekund bak vinneren og 19 hundredeler bak toeren. magnus valø balchen kjørte ut begge dager. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »