Hovedsiden

Liten annonse

  FIS tar sikkerhetsgrep etter Kilde-skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:06.36)
  det blir påbudt å kjøre med airbag for fartskjørerne i alpinsirkuset neste sesong. fis retter også en sterk anbefaling om bruk av kuttsikkert undertøy. en rekke toppalpinister pådro seg alvorlige skader i vinter. aleksander aamodt kilde var blant dem det gikk hardest utover. nordmannen smalt i sikkerhetsnettet i wengen og pådro seg blant annet et svært stygt og potensielt karrieretruende kutt i leggen. i etterkant har sikkerheten knyttet til renn i spesielt utfor og super-g vært diskutert. nå har det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) vedtatt nye sikkerhetsgrep. det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i slovenske portoroz. der ble det vedtatt at det fra neste vinter er påbudt å bruke airbag-løsninger for fartskjørerne i verdenscupen, vm og ol. «kollisjonsputer har vist seg å være et verdifullt tiltak for å øke sikkerheten til utøvere i fartsrenn», skriver fis. i tillegg kommer fis med en sterk oppfordring til utøverne om å bruke kuttsikkert undertøy fra og med neste sesong. den patenten kunne redusert omfanget av det stygge kuttet kilde pådro seg i wengen. fis skriver at målet er å gjøre kuttsikkert tøy obligatorisk fra 2025/26-sesongen. (ntb)

  Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:15.25)
  det blir ingen prestisjefylt kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. i stedet får lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter vm i granåsen. det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) i slovenske portoroz. verdenscuprennene i langrenn i holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. det er helgen etter at vm i trondheim er avsluttet. i stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer. årsaken er at mesterskapet i granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. med det som bakteppe har langrennstoppene i fis besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i holmenkollen. i stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til lahti to uker etter vm. femmila i lahti går dermed søndag 23. mars. (ntb)

  OL-toget er gått for norske turnere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:11.38)
  norge stilte med to turnere i ol i tokyo. nå er det klart at sommerens paris-ol går uten en eneste norske turner. i tokyo-ol deltok julie dicko erichsen og sofus heggemsnes. veldig mye skal til om en norsk turner klarer å ta seg til paris. nåløyet er blitt trangere og trangere. – det toget er nok dessverre gått. det meste av ol-kvalifisering skjedde i forbindelse med verdenscupen, og det skal mye til om noen av våre klarer å kvalifisere seg via em. det er blitt tøffere og tøffere, og kravene er skjerpet. hadde det vært for to år siden, så hadde det holdt, sier generalsekretær mona kristiansen i norges gymnastikk- og turnforbund til ntb. (ntb)

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen venter sitt første barn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:11.54)
  astrid uhrenholdt jacobsen (37) avslører på instagram at hun er gravid. på flere bilder viser hun synlig fram babymagen. «vi utvider flokken», skriver den tidligere langrennsstjernen i innlegget. hun har lagt ved flere bilder der hun er ute på tur med kjæresten ingeborg djupnes. på det ene peker samboeren mot jacobsens voksende mage. under innlegget strømmer gratulasjonene inn. den tidligere golfstjernen suzann pettersen er blant dem som har sendt sine lykkønskninger. jacobsen slo gjennom for fullt med vm-gullet i sprint i sapporo i 2007. bare uker tidligere hadde hun tatt sin første pallplass i verdenscupen. det skjedde i sprint i otepää i estland. hennes siste verdenscuprenn ble på hjemmebane i holmenkollen i mars 2020. i 2018 var hun med på det norske laget som tok ol-gull i stafett i pyeongchang. to stafettgull har det også blitt i vm-sammenheng. individuelt har hun to vm-sølv og fem vm-bronser på merittlisten. jacobsen har også vært på pallen i verdenscupen 56 ganger. etter den aktive karrieren har jacobsen vært langrennsekspert for nrk og sittet som leder av utøverkomiteen i norges idrettsforbund. (ntb)

  Norske seilere viste storform

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:14.07)
  mina mobekk og line flem høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i ol-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i hyères i frankrike denne helgen. mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens høst sikret bronsen i laser. det er årsbeste for høst denne sesongen. – vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-ol i paris. det kommer til å bli noen spennende uker i marseille der seilingen skal foregå. verdenscupregattaen i hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til mistral-vind (40 knop). våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i norges seilforbund eirik verås larsen.

  Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og inger seim kavlie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Helseth og Kvalie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og ingen seim kvalie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Klæbo knusende overlegen i bysprinten – utslitt Northug imponerte i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:14.52)
  johannes høsflot klæbo avsluttet sesongen med en knallsterk seier på bysprinten i mosjøen. petter northug viste gode takter og tok seg hele veien til finale. dermed sikret klæbo sin siste seier på sololag, i hvert fall på noen år. lucas chanavat ble nummer to, mens even northug sikret 3.-plassen. rennet var klæbos siste før han igjen blir en del av det norske landslaget. 27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for norge i verdenscupen. nå er han imidlertid kommet til enighet med norges skiforbund om å bli en del av landslaget de to neste sesongene. den tidligere skikongen petter northug viste også gode gamle takter da han tok seg videre fra kvartfinalen. i semifinalen sa det imidlertid stopp da han sprakk mot slutten og ble nummer fem i heatet. (ntb)

  Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:14.06)
  thea helseth og inger kavlie rodde norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på ems første dag. den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på romania. resultatet betyr at helseth og kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens a-finale i ungarske szeged. nylig var helseth på pallen med jenny rørvik i verdenscupen, men i em ble rørvik byttet ut med kavlie. trioen kjemper om to plasser i båten i ol. (ntb)

  Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:08.31)
  tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden marcel hirscher. onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med hirscher og at hirscher der har bedt om å få kjøre for nederland. det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent. det sier generalsekretær christian scherer. scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for østerrike, men nå blir det altså trolig nederland. hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra nederland. østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. i tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019. – oi, dette høres spennende ut. hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier nrks alpinekspert nina haver-løseth. hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært. – det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier haver-løseth. tidligere i vår ble det kjent at lucas braathen gjør et lignende comeback for brasil, hvor braathens mor er fra.

  Medier: Skilegende gjør sjokkcomeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:08.31)
  skal man tro sveitsike medier er det ikke bare lucas braathen som gjør comeback for en annen nasjon neste sesong. for både blick og kurier melder at en østerriksk skilegende tar på seg skiene igjen kommende sesong: nemlig marcel hirscher (35). ifølge blick sitter de på informasjon om at hircher planlegger et comeback for nederland – og ikke østerrike som han kjørte for tidligere. 35-åringen har en mor fra nederland. hirscher har enn så lenge ikke bekreftet comebacket selv. østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. i tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019. – oi, dette høres spennende ut. hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier nrks apinekspert nina haver-løsetth. hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært. – det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier haver-løsetth.

  Anna Svendsen legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:15.08)
  langrennsløper anna svendsen forteller at hun legger opp. tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på instagram fredag. – en tid for alt, skriver veteranen. svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »