Hovedsiden

Liten annonse
  fis-dokument: norge får verdenscuprenn i alpint på hafjell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. april 2024 KL:11.31)
  Verdenscupen i alpint skal tilbake til Hafjell for første gang på 19 år. Norge kan få åtte renn til sammen den kommende sesongen. Det viser utkastet til terminliste fra Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) som NTB har fått tak i. Terminlisten blir spikret når FIS har vårmøte i slovenske Portoroz 6. til 9. mai. I utkastet ligger det an til at Kvitfjell skal være arrangør for tre fartsrenn for kvinnene i overgangen februar/mars. For mennene blir det utfor og super-G 8. og 9. mars før teknikkrenn venter uken etter. Det blir første gang siden 2006 at det skal kjøres slalåm og storslalåm i verdenscupen på norsk jord. I tillegg er Kvitfjell ført opp som erstatningsrenn i utfor eller super-G 14. mars. (NTB)

  Fossland med knepent NM-gull i super-G

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:14.47)
  alpinisten markus nordgård fossland sikret seg nm-gullet i super-g i hafjell. det skilte bare 14/100 sekund mellom utøverne som tok gull og bronse. det var hans tredje nm-gull i disiplinen. fossland, som har en del verdenscuprenn å skilte med, kjørte ned til tiden 1.14,35 og var til slutt 8/100 sekund foran johs bråthen herland. fredrik møller tok bronsen, ytterligere 6/100 bak. møller tok også bronse i utforrennet torsdag. fossland vant også nm i super-g i 2021 og 2022. han har i tillegg en bronse fra utfor i nm-sammenheng. simen sellæg, som overraskende tok nm-gullet i utfor torsdag, måtte fredag ta til takke med femteplassen. (ntb)

  Utforfinalen i Saalbach avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. mars 2024 KL:12.35)
  de mannlige alpinistenes verdenscupfinale i utfor i østerrikske saalbach lot seg ikke gjennomføre søndag som følge av trøbbel med traseen. det melder det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis). snøfall natt til søndag gjorde oppgaven med å preparere løypa svært krevende for arrangørene. utforrennet i østerrike skulle ha startet 11.15, men ble først skjøvet til klokken 12. deretter kom beskjeden om at man siktet seg inn på å starte klokken 12.30, før rennet ble utsatt en siste gang til 13. til slutt kom altså avlysningen. det var ingen nordmenn på startstreken i saalbach. adrien smiseth sejersted og aleksander aamodt kilde er begge skadd. værgudene har skapt trøbbel for gjennomføringen av en rekke verdenscuprenn i alpint denne vinteren. (ntb)


  Kajsa Vickhoff Lie på pallen i verdenscupfinalen i super-G

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:10.44)
  kajsa vickhoff lie kjørte ned til 3.-plass i sesongens siste super-g-renn i verdenscupen. en svak avslutning ødela for ragnhild mowinckel. det var kun tsjekkeren ester ledecka og federica brignone fra italia som var raskere enn vickhoff lie i den østerrikske bakken i saalbach. bærum-alpinisten var i mål 30 hundredels sekund bak vinnertiden. – hun var fantastisk i svingene i det halvbratte partiet og inn mot mål. klokkeren kjøring, sa tv 2s alpinekspert leif kristian nestvold-haugen. vickhoff lie tok seg inn på verdenscuppallen for tredje gang denne sesongen. hun har to 2.-plasser fra tidligere i vinter. på to startnummer etter lagvenninnen kjørte ragnhild mowinckel sterkt på toppen. der var hun like rask som ledecka, og 31-åringen var kun åtte hundredeler bak på den neste mellomtiden. men i sluttpartiet røynet det på. i mål ble mowinckel slått med 0,53 sekunder og endte på 8.-plass. for en snau måned siden varslet mowinckel at hun kom til å legge opp ved sesongslutt. lørdagens utfor blir hennes siste verdenscuprenn. moldenseren har de siste årene kjempet seg tilbake fra flere kneskader. – det er en bakside av medaljen som er mer krevende og tøff å stå i. jeg merker at jeg vil ha en kropp som fungerer for det livet som kommer videre òg. jeg vil oppleve noe annet, sa mowinckel forrige måned. hun står med to pallplasser i vm, to ol-sølv og fire seirer i verdenscupen. (ntb)

  Forfang og fire andre norske kvalifiserte seg i Planica

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:12.42)
  johann andré forfang og robert johansson fulgte ikke opp det de gjorde på trening, men ble norges beste menn i kvalifiseringen i skiflygingsbakken i planica. forfang og johansson ble nummer to og tre under den andre treningsomgangen torsdag morgen, men i kvalifiseringen senere på dagen måtte de nøye seg med 13.- og 15.-plass. forfang nådde 208 meter og johansson 204,5 meter. det var mer enn godt nok til å bli blant de 40 som tok seg til fredagens verdenscuprenn samme sted. benjamin østvold, marius lindvik og robin pedersen er også klare for fredagens renn. pedersen ble nummer 40 og var sistemann som klarte det etter et hopp på 191,5 meter. sindre ulven jørgensen var eneste nordmann som ikke klarte å kvalifisere seg. han ble nummer 48. japaneren ryoyu kobayashi vant kvalifiseringen etter et hopp på 230 meter og 214,0 poeng fra avsats ni. polens piotr zyla ble annenmann etter 241 meter og 213,4 poeng. østerrikes daniel huber var tredje best. (ntb)

  Granerud står over verdenscupavslutningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:07.34)
  fjorårets suverene hoppener halvor egner granerud har ikke fått det til å stemme denne sesongen. nå står han over de siste verdenscuprennene i slovenia. – tanken er for tom og hoppingen for ustabil til at jeg synes det er fornuftig å sette utfor planica i år, skriver granerud i en sms til dagbladet. 27-åringen setter dermed strek for det som har vært en blytung sesong i hoppbakken. i fjor vant granerud både den prestisjetunge hoppuka i tillegg til verdenscupen sammenlagt, men i år har han ikke bokført én eneste pallplass individuelt. – granerud sa til meg at han ikke følte seg helt klar for planica. dette på bakgrunn av sesongen sett under ett, sier fungerende landslagstrener magnus brevig til dagbladet. dermed blir johann andré forfang, marius lindvik, robert johansson, sindre ulven jørgensen, robin pedersen og benjamin østvold de norske bidragene i slovenia. torsdag er det kvalifisering i skifygingsbakken, før det er individuelle konkurranser fredag og søndag. lørdag er det lagkonkurranse. (ntb)

  Stjernesund med første pallplass på ett år: – Var nervøs hele veien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:12.50)
  thea louise stjernesund kom på tredjeplass i sesongens siste verdenscuprenn i storslalåm. en nervøs stjernesund kjørte inn til annenplass i den første omgangen og leverte også bra i den andre omgangen. stjernesund kjørte ned til en foreløpig annenplass bak alice robinson, og ble overfalt av lagvenninnene i målområdet. – det var bare herlig at de kom inn. det var dritgøy, sier stjernesund til nrk. pallplassen er stjernesunds første siden hun ble nummer to i sesongavslutningen i storslalåm forrige sesong. federica brignone ledet etter den første omgangen og var suveren også i den andre omgangen. til slutt vant hun med 1,36 sekunder ned til robinson og 1,67 til stjernesund. – det var herlig å gjøre det i fjor, så det var gøy å gjøre det igjen. fy søren, i dag var så jeg nervøs hele veien, sier stjernesund. – det er bare deilig, for da føler man at man er nok som løper. det gir en ro for jobben videre. – dette er det vi lever for. det er slike dager vi vil ha. det betyr alt, sier stjernesund. mina fürst holtmann ble nummer syv, ragnhild mowinckel nummer åtte. sveitsiske lara gut-behrami ble nummer ti, men vant med det både verdenscupen sammenlagt og storslalåmcupen.

  Stjernesund overfalt av lagvenninnene etter pallplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:12.50)
  thea louise stjernesund kom på tredjeplass i sesongens siste verdenscuprenn i storslalåm. en nervøs stjernesund kjørte inn til annenplass i den første omgangen og leverte også bra i den andre omgangen. stjernesund kjørte ned til en foreløpig annenplass bak alice robinson, og ble overfalt av lagvenninnene i målområdet. pallplassen er stjernesunds første siden hun ble nummer to i sesongavslutningen i storslalåm forrige sesong. federica brignone ledet etter den første omgangen og var suveren også i den andre omgangen. til slutt vant hun med 1,36 sekunder ned til robinson og 1,67 til stjernesund. – det var herlig å gjøre det i fjor, så det var gøy å gjøre det igjen. fy søren, i dag var så jeg nervøs hele veien, sier stjernesund til nrk. – da jeg kom ned her (mot slutten av løypa), holdt jeg på å kollapse. jeg måtte bare komme meg gjennom, sier hun videre. mina fürst holtmann ble nummer syv, ragnhild mowinckel nummer åtte.

  Eirin Maria Kvandal vant Raw Air etter skiflygingsseier i Vikersund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:11.03)
  eirin maria kvandal (22) sikret raw air-tittelen med å vinne tidenes første verdenscuprenn for kvinnelige skiflygere i vikersund. mosjøen-hopperen ledet med 4,7 poeng på silje opseth etter første omgang. det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken. kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. hun vant rennet med seks poeng til opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter. – jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. hjertet pumper fortsatt ganske greit etter det siste hoppet. nå gleder jeg meg bare til neste år. det er forferdelig at vi må vente så lenge til neste gang, sa kvandal til nrk etter triumfen. 22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren eva pinkelnig i raw air-sammendraget før finaleomgangen. tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i vikersund. (ntb)

  Eirin Maria Kvandal vant Raw Air etter skiflygingssseier i Vikersund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:11.03)
  eirin maria kvandal (22) sikret raw air-tittelen med å vinne tidenes første verdenscuprenn for kvinnelige skiflygere i vikersund. mosjøen-hopperen ledet med 4,7 poeng på silje opseth etter første omgang. det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken. kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. hun vant rennet med seks poeng til opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter. 22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren eva pinkelnig i raw air-sammendraget før finaleomgangen. tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i vikersund. (ntb)

  Superomgang av de norske alpinkvinnene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:09.50)
  norge preger verdenscupavslutningen i storslalåm med tre kvinner blant de fem beste etter 1.-omgangen i saalbach. den sterke laginnsatsen gjør at norge har gode pallmuligheter. thea stjernesund var nest raskest i den østerrikske traseen og er 48/100 sekund bak ledende federica brignone fra italia. to hakk bak følger mina fürst holtmann. bærum-alpinisten ble nummer to i lørdagens slalåmfinale, og hun øyner nok en topplassering etter å ha lagt seg inn på 4.-plassen. det skiller 98 hundredeler til toppen. ragnhild mowinckel henger også med i karrierens siste verdenscuprenn i storslalåm. moldenseren tapte mye fra første til andre mellomtid, men hevet seg inn mot mål. hun er nummer fem og bak med 1,31 sekunder. finaleomgangen starter klokken 12. (ntb)  Odermatt nærmer seg Stenmark-rekord - Kristoffersen rådvill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:09.43)
  marco odermatt har vært verdens soleklart beste alpinist denne sesongen. før lørdagens storslalåmrenn i verdenscupavslutningen i saalbach sto han med tolv av tolv mulige seirer i storslåm i vinter. med seier hadde han dermed muligheten til å gjøre som ingemar stenmark, som vant samtlige ti storslalåmrenn i 1978-1979-sesongen. stenmark vant over tre sesonger også 14 verdenscuprenn i storslalåm på rad, en rekord odermatt eventuelt må jakte videre på neste sesong. i lørdagens førsteomgang var odermatt best og leder fire tideler foran landsmannen löic meillard. de to var henholdsvis startnummer to og én, i en løype hvor forholdene tidlig var med på å skape store differanser. alexander steen olsen, med startnummer syv, er nummer tre, 1,39 bak odermatt. – det er jo forhold i dag som gjør at det er fordel å starte først selvfølgelig. det var litt vanskelig å få like høy hastighet som odermatt og löic, sier steen olsen. atle lie mcgrath (+2,02) ligger på sjetteplass, henrik kristoffersen (+2,24) på niendeplass og timon haugan (+3,30) ligger på 17. plass. – jeg vet ikke helt for å være ærlig, sier kristoffersen om egen kjøring. finaleomgangen starter 12.00 og sendes på nrk1.

  telemark: trym nygaard løken vant verdenscuprenn i italia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:18.58)
  trym nygaard løken gikk til topps i fredagens verdenscuprenn i telemark i italienske livigno. løken ble nummer tre i torsdagens sprint og klatret til topps i klassiskrennet fredag. 30-åringen er tilbake etter at han ble operert for tarmslyng to ganger i desember. løken vant foran den franske duoen noe claye og charly petex. claye ble slått med 1,64 sekunder av den norske seierherren. – det er fantastisk å vinne igjen på det øverste nivået, men samtidig klarer jeg ikke å la være å tenke på hvordan sesongen kunne ha vært uten mageoperasjonen, sa løken i en uttalelse etter seieren. jacob benjamin alveberg ble nummer åtte, mens mikkel nygaard løken endte på 14.-plass. neste uke er det verdenscupfinale i pra loup i frankrike. (©ntb)

  Tande står over resten av verdenscupen: – En kjedelig sesong

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:14.23)
  daniel-andré tande hoppet sitt siste verdenscuprenn i holmenkollen lørdag. nå bekrefter han til nrk at verdenscupsesongen er over for hans del. – det har vært en kjedelig sesong. mye stang ut gjennom hele vinteren, sier tande til nrk. hopperen ble hjemme og trente etter skiflygings-vm i kulm i januar og frem til rawair. men sier at det ikke stemte bra nok da han vendte tilbake til verdenscupen forrige helg. – jeg fant ikke ut av nok ting da jeg var hjemme og trente før rawair, så det var kjedelig, sier han. tande forteller at det siste hopprennet hans for sesongen blir på nm i lillehammer neste tirsdag. etter rawair gjenstår kun planica i verdenscupen. bakken der tande falt stygt i 2021, og lå død i flere minutter. – i fjor var det en stor påkjenning psykisk å hoppe der. så jeg skal ikke pushe på for å gjøre det i år. greit å kalle en dårlig sesong for en dårlig sesong, og ta det som det er. forhåpentligvis blir det bedre neste år, avslutter han.

  Klæbo med overlegen seier i sprinten – tar viktige poeng sammenlagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:15.41)
  tilbake til der johannes høsflot klæbo debuterte i verdenscupen i 2016, tok 27-åringen sin femte strake seier i solfylte drammen. klæbo kom rett fra en sterk seier under femmila i holmenkollen, og hadde god kontroll på konkurrentene i sprinten i drammen. klæbo vant prologen og tok seg videre til finalen etter en førsteplass i kvart- og semifinalen. i finalen rykket klæbo ifra konkurrentene på oppløpet som er midt på bragernes torg i drammen. med håvard solås taugbøl på andreplass, og even northug på tredjeplass ble det en helnorsk pall i drammen. han styrker med det sin posisjon som den beste langrennsløperen i verden med viktige poeng på harald østberg amundsen som leder verdenscupen sammenlagt. amundsen kom seg videre fra kvartfinalen på tid, men både han og erik valnes røyk ut i semifinalen. til helgen er det duket for de tre siste verdenscuprennene for sesongen i falun. der er det sprint, 10 kilometer og 20 kilometer på programmet.

  Brækken fikset norsk europacup-trippel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:20.33)
  thedor brækken sikret sammenlagtseieren i europacupen i slalåm mandag. det gir et gyllent utgangspunkt foran neste sesong. brækken vant mandagens renn i svenske kläppen foran sveitseren noel van grünigen og gikk dermed til topps i den totale cupen. det gir han friplass i verdenscuprennene i slalåm neste vinter. det er tredje året på rad en nordmann vinner europacupen i den mest tekniske av disiplinene i alpint. alexander steen olsen gikk til topps i 2022, mens halvor hilde gunleiksrud toppet listene for ett år siden. i mandagens renn i sverige endte eirik hystad solberg på fjerdeplass, mens hans grahl-madsen ble nummer åtte. thedor brækken har allerede denne sesongen fått noen sjanser i verdenscupen. neste vinter blir det flere. (ntb)

  Ukjent nordmann tok karrierens første pallplass da Thingnes Bø sprakk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:00.06)
  publikum, ekspertene og tv-titterne trodde nesten ikke sine egne øyne da de så verdenscupleder johannes thingnes bø bomme og bomme og bomme og bomme. for det ble totalt fire bom på skiskytterstjernen på sprinten i amerikanske soldier hollow. selv oppsummerer han det slik på tv 2s sending: – forferdelig. thingnes bø endte til slutt på 17.-plass. men når thingnes bø og flere andre nordmenn sviktet, kom det en ukjent joker på tampen av sprinten. johan-olav botn, som gikk sitt tredje verdenscuprenn, tok tredjeplassen bak halvt norske éric perrot og émilien jacquelin, som begge representerer frankrike. botns forrige tur i verdenscupen, som var debuten i oberhof, endte med tjuvstad og tidsstraff og ekstra runde i strafferunden. det sto i stor kontrast til dagens pallplass. – første pallplass, og fy f**n jeg måtte jobbe for det. satan. ahh. det var tidenes seigeste løp, sa han til tv 2 rett etter målgang. – jeg tror jeg hadde årsverste følelse på oppvarming. det var helt sykt, jeg var ganske depressiv før start, der jeg gikk rundt med ræva følelse i kroppen og følte at norge gjør det dårlig, forteller han videre. nå gleder botn seg til å få bedre forhold fra start på jaktstarten i morgen. quentin fillon maillet var også med i seierskampen, men han glemte rett og slett å gå en strafferunde og fikk tidsstraff på to minutter. sturla holm lægreid ble skjøvet ned fra pallen av botn, og ble nummer fire. tarjei bø ble nummer sju, vetle sjåstad christiansen endte på niendeplass, mens endre strømsheim ble nummer 11 og johannes dale-skjevdal endte på 15.-plass.

  Dobbelt norsk i Raw Air-kvalifiseringen for kvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. mars 2024 KL:20.55)
  skihopper eirin maria kvandal fikk en kjempestart på raw air med kvalifiseringsseier i holmenkollen fredag. silje opseth ble nummer to. kvalifiseringen teller som det første rennet i årets raw air-konkurranse som går av stabelen i oslo, trondheim og vikersund. kvandal står med en rekke pallplasser i verdenscupen denne sesongen. i fredagens kvalifisering landet hun på 128,5 meter og vant. silje opseth tok seg 122,5 meter ned i bakken og endte dermed på plassen bak kvandal. hun vant verdenscuprennet i willingen tidlig i februar. thea minyan bjørseth hoppet 114,5 meter. heidi dyhre traaserud landet på 110 meter, mens kjersti græsli svevde 107 meter. ingvild synnøve midtskogen kom seg også videre fra kvalifiseringen med sitt hopp på 102,5 meter. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »