Hovedsiden

Liten annonse
  Marte Kjenner ble europamester i styrkeløft

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:19.57)
  styrkeløfter marte kjenner ble europamester i 69-kilosklassen utstyrsfritt i estland torsdag. det gjorde hun blant annet med europarekord i benkpress. kjenner vant med en total på 543kg, fordelt på 190 kg i knebøy, 128 kg i benkpress (europarekord) og 225 kg i markløft, skriver forbundet i en pressemelding. – seieren var med bare tre kilos margin. det ble en jevn kamp om gullet, sier landslagstrener olav melhus gomo til vg. kjenner vant også vm i 2021. da satte hun samtidig verdensrekord i knebøy. hun fikk sølv i benkpress. (ntb)


  norsk em-gull og verdensrekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:19.18)
  kjell egil olborg bakkelund vant mandag em-gull i styrkeløft i vektklassen 74kg. – jeg har holdt på med dette i 17 år nå, så det har vært ganske mange kvelder og dager med trening. det har ikke kommet gratis, sier bakkelund til nrk. 35-åringen, som løfter for oslo styrkeløftklubb, satte to verdensrekorder da han sikret em-gullet. bakkelund løftet totalt 800kg fordelt på 262,5kg knebøy, 207,5kg benkpress og 330kg markløft. både den totale summen og markløft er ny verdensrekord.  Jon-Hermann Hegg vant sin første medalje i en World Cup-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:12.45)
  jon-hermann hegg har vunnet sin aller første medalje i en world cup-finale. fredag ble han nummer tre på ol-øvelsen 50 meter match i doha i qatar. – jeg håpet på medalje. jeg vet at teknikken min er god nok, og jeg hadde en god plan for denne verdenscupen, sier hegg til ntb. – når det ikke er så mye press, går det bra på stående. står det mye på spill, blir det mye spenning i beina. det er vanskelig å kontrollere, men i dag gikk det ganske bra, la han til. med 590 poeng i kvalifiseringen ble han nummer fire og tok ett steg opp på resultatlisten i finalen. hegg skjøt gnistrende på knestående i finalen og lå foran skjema til verdensrekord med 157,0 poeng på sine 15 skudd. så slet han litt mer på liggende og falt ned til 3. plass før de avgjørende skuddene i stående. der fikk han en trang start med to niere og var helt nede på delt 6. plass før han tok fart og skjøt seg oppover listene til en 3. plass. franske lucas kryzs vant foran kinesiske yukun liu. jon-hermann hegg er tredje norske skytter i historien til å klatre opp på pallen på 50 meter match i en world cup-finale. ole-kristian bryhn vant vår forrige medalje i denne øvelsen for ni år siden. (ntb/nrk)

  Satte norsk rekord på 48-timersløp: – Jeg var helt knekt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:18.52)
  simen holvik fra stavanger satte norsk rekord på 48-timersløp under ein konkurranse i goodyear i usa. 46-åringen klarte å springe 360,976 kilometer, altså litt over 36 mil før han måtte kaste inn håndkleet. den gamle norske rekorden var på 357,919 kilometer av trond sjåvik på bislett i 2015. holvik vant også konkurransen i usa. han hadde i utgangspunktet et mål om sette verdensrekord, men fikk for mye trøbbel underveis i løpet. – jeg var helt knekt etter seks timer. jeg tror jeg hadde en litt for høy fart, og et uvant underlag (betong) tok mye mer en jeg hadde forestilt meg. det ble etterhvert en kamp om å bare ta den norske rekorden. jeg løp ikke de siste sju timene for å ikke få noen skade, sier holvik til nrk.

  Wiklund tok sin sjuende verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:12.21)
  ragne wiklund (23) fortsetter å vise kjempeform på skøytebanen. søndag gikk hun til topps på 3000-meteren under verdenscupstevnet i beijing. med tiden 4.03,41 tok wiklund sin sjuende verdenscuptriumf. seks av dem har kommet på 3000 meter. hun vant også øvelsen i japan sist helg. wiklund gikk i siste par sammen med verdensrekordholder martina sablikova i søndagens løp. sablikova ble toer, 1,45 sekunder vak wiklund, mens hjemmehåpet mei han tok 3.-plassen, 2,04 bak den norske vinneren.

  Wiklund tok sin sjuende verdenscupseier – knuste konkurrentene i Beijing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:12.18)
  ragne wiklund (23) fortsetter å vise kjempeform på skøytebanen. søndag gikk hun til topps på 3000-meteren under verdenscupstevnet i beijing. med tiden 4.03,41 tok wiklund sin sjuende verdenscuptriumf. seks av dem har kommet på 3000 meter. hun vant også øvelsen i japan sist helg. wiklund gikk i siste par sammen med verdensrekordholder martina sablikova i søndagens løp. sablikova ble toer, 1,45 sekunder vak wiklund, mens hjemmehåpet mei han tok 3.-plassen, 2,04 bak den norske vinneren. 23-åringen wiklund er blant verdens beste skøyteløpere og vant gull på 3000 meter i vm i enkeltdistanser i fjor. hun tok et sensasjonelt vm-gull på 1500 meter i 2021. i sommer ble wiklund tildelt den høythengende egebergs ærespris for sine prestasjoner som skøyteløper og orienteringsløper. tidligere søndag ble håvard holmefjord lorentzen nummer to på 1000 meter. (©ntb)

  Hovland med ny kanonrunde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:14.06)
  golfesset viktor hovland gikk en strålende tredjerunde i sesongfinalen på europatouren i dubai. nordmannen henger med i tetkampen. 26-åringen har levert totalt seks birdier på runden, og han plasserer seg ett slag bak ledende matt wallace før den avsluttende runden søndag. sistnevnte klinket til med hele ni strake birdier og tolv totalt på lørdagens runde. det er en tangering av verdensrekorden, skriver sky sports. hovland startet sesongfinalen i dubai med tre slag under par på åpningsrunden torsdag. fredag fulgte han opp med en kjemperunde og plasserte seg i god posisjon med totalt ni slag under par før lørdagens runde. helgens turnering er sesongens siste på europatouren. det er allerede klart at nordirske rory mcilroy vinner europatouren sammenlagt denne sesongen. hovland har lagt bak seg en supersesong, der han endte opp som seierherre i pga-sluttspillet. den siste turneringen han spilte var ryder cup i roma i september. der var han en av lederskikkelsene for et europa-lag som fikk revansje mot usa etter nederlaget i 2021. turneringen i dubai avsluttes søndag. (ntb)

  Ikke blant finalistene til prestisjepris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:13.22)
  til tross for at begge ble verdensmestere, er hverken jakob ingebrigtsen og karsten warholm funnet plass til blant finalistene i det internasjnale friidrettsforbundet (wa) sin kåring av verdens beste friidrettsutøver i verden for 2023. det ble klart da wa offentliggjorde de fem finalistene tirsdag. både jakob ingebrigtsen og warholm var blant de elleve nominerte til prisen. under friidretts-vm i august tok jakob ingebrigtsen gull og sølv på henholdsvis 5000 og 1500 meter, mens warholm vant gullet på 400 meter hekk. warholm er den eneste nordmannen som har vunnet prisen tidligere. det skjedde etter ol-gull og verdensrekord i 2021. jakob ingebrigtsen ble nummer to i fjor, bak den svenske stavhopperen armand duplantis. de fem finalistene til prisen er den indiske spydkasteren neeraj chopra (vm-gull og asiatisk mester), den amerikanske kulestøteren ryan crouser (vm-gull og verdensrekord), duplantis (vm-gull, diamond league-mester og verdensrekord), den kenyanske maratonløperen kelvin kiptum (verdensrekord og vinner av london og chicago maraton) og den amerikanske sprinteren noah lyles (vm-gull på 100 og 200 meter).

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »