Hovedsiden

Liten annonse
  Holger Rune klar for semifinalen - kan møte Ruud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (fredag 1. mars 2024 KL:06.58)
  danske holger rune klar for semifinalen i atp 500-turneringen i acapulco etter seier i to sett over tyske dominik koepfer. kampen ble jevn, men dansken dro i land begge settene i tiebreak (7-6, 7-6). casper ruud møter amerikanske ben shelton fredag morgen. vinneren møter rune i semfinalen. (ntb)

  Supporterangrep i Bilbao: – Flere alvorlig skadd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 29. februar 2024 KL:22.22)
  et 60-talls personer skal ha vært involvert i et angrep på atletico madrid-supportere i bilbao. angrepet skjedde i en bar tilknyttet san mames stadion, der athletic bilbao tok imot atlético madrid i semifinalen i den spanske cupen torsdag kveld. semifinalen ble utsatt i en halvtime som følge av at atletico madrids lagbuss ble hindret og forstyrret i sin tur på vei til stadion. flere atlético madrid-supportere måtte til sykehus, opplyser klubbpresident enrique cerezo. – flere er alvorlig skadd, sier cerezo i et tv-intervju. vinneren av semifinalekampen møter mallorca i finalen. supportere av hovedstadsklubben skal ha blitt angrepet av såkalte ultras tilknyttet athletic bilbao. (ntb)


  Manchester United og Liverpool kan møtes i kvartfinalen i FA-cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.07)
  om manchester united og liverpool vinner kveldens kamper i den femte runden av fa-cupen, vil de møtes i kvartfinalen av turneringen. manchester united spiller borte mot nottingham forest kl. 20:45 onsdag, mens liverpool tar imot southampton kl. 21. for manchester city, erling braut haaland og oscar bobb blir det kvartfinale hjemme mot newcastle. i de to siste kvartfinalene spiller coventry borte mot vinneren av oppgjøret mellom wolverhampton og brighton, mens vinneren av chelsea og leeds får besøk av leicester. kvartfinalene vil bli spilt i helgen 16. og 17. mars.

  Saltvik Pedersen treer i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.03)
  jesper saltvik pedersen ble nummer tre i onsdagens slalåmrenn i verdenscupen paraalpint i wildschönau i østerrike. han greide ikke helt å følge opp tirsdagens 2.-plass samme sted. begge dager ble italienske rené silvestro vinner, onsdag ble nordmannen slått også av nederlandske jeroen kampschreur. pedersen var nummer to etter første omgang, men sjette beste tid i finaleomgangen holdt bare til 3.-plass, 1,81 sekund bak vinneren og 19 hundredeler bak toeren. magnus valø balchen kjørte ut begge dager. (ntb)

  Murray vil delta i OL før karrierestopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:16.59)
  den britiske tennisstjernen andy murray erkjenner at karrieren går mot slutten, men vil i hvert fall spille ol i paris før han legger rackerten på hylla. etter at murray tok årets andre seier i en atp 500-turnering i dubai tirsdag, uttalte han at det er «få måneder» igjen av karrieren. i et intervju med bbc onsdag, forteller ol-gullvinneren fra 2012 og 2016 om håpet om å delta i sine siste olympiske leker til sommeren. – forhåpentligvis kan jeg få muligheten til å konkurre i én til, sier murray. 36-åringen er ikke sikker på nøyaktig når karrieren er over, eller om ol blir hans siste turnering. – når tidspunktet er riktig, vil jeg sannsynligvis si noe før jeg spiller min siste kamp eller turnering, sier skotten. tennisturnering under ol i paris spilles fra 27. juli til 4. august.

  gullballen-vinneren kritisk: – hadde ikke skjedd med herrene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:09.54)
  Barcelona-stjernen Aitana Bonmatí retter kritikk mot eget fotballforbund. Hun mener for lite har skjedd i spansk fotball etter VM-triumfen i fjor sommer. Bonmati, som i oktober fikk Gullballen for første gang etter et strålende år, snakker ut i et intervju med L`Equipe. Blant tingene midtbaneprofilen er kritisk til, er at sist ukes kamp mot Nederland ble flyttet på kort varsel. – Vi skulle spille i Cádiz, men så ble det endret til La Cartuja i Sevilla. Det ville aldri skjedd med herrene, sier hun. Hun var svært viktig for et Spania-lag som gikk hele veien i VM i Australia og New Zealand i fjor sommer. Hun mener at kvinnefotballen i landet burde ha nytt godt av det. Hun ser til utviklingen i England etter EM-seieren i 2022. – Da så vi en forandring som følge av suksessen. De investerte mer i hjemlig liga og arenaene er fulle når landslaget spiller. Jeg er misunnelig for at jeg ikke kan si det samme om Spania, sier hun videre. (NTB)

  Casper Ruud videre i Acapulco

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:06.35)
  casper ruud slo amerikanske christopher eubanks i første runde av atp 500-turneringen i acapulco natt til onsdag. snarøya-gutten har levert gode takter i mexico den siste tiden. han tok seg til finalen av turneringen i los cabos forrige uke, men tapte for australske jordan thompson. eubanks var rangert som nummer 34 på atp-rangeringen før turneringen. ruud var rangert som nummer elleve. nordmannen tok det første settet 6-4, men sett nummer to ble jevnere. det måtte nemlig avgjøres i et tiebreak. eubanks tok tiebreaket 7-5, og utlignet med det til 1-1 i sett. kampen ble avgjort da ruud vant det tredje og avgjørende settet 6-3 etter 40 minutter med spill. han vant dermed med settsifrene 6-4, 6-6 (5-7), 6-3 og er med det klar for åttendedelsfinale. ruud vil forsøke å ta sin første atp-tittel siden april i fjor. den kom i estoril i portugal. ruud møter vinneren av hjemmehåpet rodrigo pacheco mendez og serbiske dusan lajovic i åttedelsfinalen. det er den andre atp-turneringen ruud spiller i år ved siden av australian open, hvor han røk ut i 3. runde mot cameron norrie. siden har han spilt davis cup for norge og uts-turnering på hjemmebane i telenor arena. (ntb)

  Grahl-Madsen på pallen i europacupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:13.25)
  bergensgutten hans grahl-madsen (20) kjørte inn til en sterk tredjeplass i storslalåmrennet i europacupen i pass thurn mandag. grahl-madsen lå på tredjeplass etter første omgang og klarte å beholde plasseringen etter gjennomført andre omgang. han kom 31 hundredeler bak den østerrikske vinneren noel zwischenbrugger. franskmannen flavio vitale tok andreplassen. det var grahl-madsens 28. europacuprenn og hans første pallplass. 20-åringen fikk sin debut i verdenscupen i storslalåmrennet i bansko tidligere i februar. norske jesper wahlqvist lå på 28.-plass etter første omgang, men kjørte seg opp utrolige 23 plasser i andre omgang og endte på femteplass. av øvrige nordmenn kom eirik hystad solberg på delt 18.-plass, rasmus bakkevig på 20.-plass, johs braathen herland på 23.-plass, simen sellæg på 29.-plass og victor rygh kjelsli på 56.-plass. (ntb)

  Norge vant første VM-kvalifiseringskamp i basketball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:20.45)
  harald frey førte an med 23 poeng, mens sjur dyb berg tok 16 returer da norge slo luxembourg 72-58 i vm-kvalifiseringen i basketball. norge deltar i prekvalifiseringen om plass i vm-sluttspillet i 2027. i løpet av det nærmeste året skal laget spille ytterligere tre kamper mot romania og luxembourg. gruppevinneren og den beste toeren i de tre gruppene går videre til neste kvalifisering, der det står om en plass i selve kvalifiseringen. (ntb)


  Deilas Brugge tapte toppkamp på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:16.46)
  ronny deilas brugge gikk på et 1-2-nederlag på overtid hjemme mot anderlecht i den belgiske toppdivisjonen søndag. dermed økte avstanden mellom tabelltoer anderlecht (57 poeng) og tabelltreer brugge (45). sistnevnte står med poengtap i to strake kamper. hugo vetlesen spilte hele kampen for brugge, mens antonio nusa ble byttet ut med to minutter igjen av ordinær spilletid. ingen av nordmennene noterte seg for målpoeng. nilson angulo ble matchvinner ett minutt på overtid i første halvdel av mars skal deilas lag ut i to oppgjør mot molde i conferenceligaen. vinneren går videre til kvartfinale. før den tid skal brugge møte ligaleder union saint-gilloise i semifinalen i den belgiske cupen, før genk er motstander i serien. (ntb)

  Casper Ruud klar for finale i Los Cabos-turneringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:05.07)
  casper ruud er klar for sin første atp-finale på sju måneder etter at han slo ut stefanos tsitsipas av atp-turneringen i mexico natt til lørdag. ruud sikret karrierens 19. finalebillett med settsifrene 6-4, 7–6. i finalen venter vinneren av oppgjøret mellom tyske alexander zverev og australske jordan thompson. de skulle møtes klokken 5 norsk tid lørdag morgen. (ntb)

  Casper Ruud til semifinale i Los Cabos-turneringen i tennis

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:00.24)
  casper ruud tok seg greit videre til semifinalen i atp-turneringen i mexico med å slå nuno borges fra portugal i strake sett. kampen endte 6-3, og 6-2 etter 67 minutter og 22 sekunders spill. fjerdeseedede ruud hadde aldri møtt borges før torsdagens kvartfinale. portugiseren slo australske max purcell i sin kamp i 2. runde, men ruud tok seg greit av marcos giron med 6-1, 6-0. i semifinalen møter ruud vinneren av greske stefanos tsitsipas og amerikanske aleksandar kovacevic. (ntb)

  Hver 10. Skoda Enyaq er norsk

  Kilde: Bil24 | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.56)
  elbilen mange ventet spent på, skoda enyaq, brukte muligens litt for lang tid for å bli den svære salgsvinneren den kunne, men nå har den rundet en ganske stor milepæl.

  Skjøt opp fyrverkeri utenfor Ajax-hotellet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:12.20)
  klokken 02.30 natt til torsdag fyrte noen bodø/glimt-supportere opp fyrverkeri utenfor ajax` laghotell i forkant av returkampen i conferenceligaen. ultras bodø har på x lagt ut en video som viser seansen filmet fra havnen. til klippet følger denne teksten: «god morgen, @afcajax. 02:30». talsperson i supporterklubben j-feltet, mads skauge, forteller til nrk at han har vært i kontakt med medlemmene i ultras bodø og fått bekreftet at de sto bak oppskytingen. – det er en kultur for dette ute i europa, men vi har kanskje ikke sett noe av dette i bodø før, sier skauge. bodø/glimt rotet forrige uke bort en 2-0-ledelse i amsterdam etter to baklengsmål på overtid. dermed står lagene likt før returen på aspmyra, og vinneren tar seg til åttedelsfinale. kampen starter i kveld klokken 18.45.

  Sykling: O`Connor vant – Foss falt i sammendraget i UAE-Touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:13.41)
  australske ben o`connor vant 3. etappe i sykkelrittet uae tour. tobias foss endte 20 sekunder bak vinneren i mål oppe på fjellet jebel jais. den 3. etappen i verdenstourrittet var på 176 kilometer og gikk fra al marjan til jebel jais. den ble avsluttet med en sammenhengende stigning på rundt 30 kilometer opp på fjellet jebel jais. toppen ligger 1489 meter over havet. det var likevel bare en gjennomsnittsstigning på pene 5,6 prosent. ineos-rytter tobias foss satt langt framme i feltet underveis, men det holdt derimot ikke helt for syklisten fra vingrom da o`connor satte opp farten mot slutten. uae-rytteren jay vine tok annenplassen og tok over sammenlagtledelsen. han er elleve sekunder foran landsmann o`connor. foss falt fra sin fjerdeplass til sjuendeplass i sammendraget. det skiller 33 sekunder opp til ledende vine. torstein træen (bahrain-victorious) var også med i finalen, men også han måtte slippe noen sekunder på slutten. vegard stake laengen var som vanlig fartsholder for uae-laget, men slapp seg ned mot slutten. (ntb)


  Billettene til Branns CL-oppgjør mot Barcelona revet bort på få minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:14.03)
  brann solgte unna alle billettene til mesterligaoppgjøret mot barcelona 20. mars på totalt ti minutter. det opplyser klubben på x/twitter. brann hadde først et forhåndssalg hvor billettene gikk bort på to minutter, før de resterende billettene ble revet unna på åtte minutter i det ordinære salget. «det var opp mot 5000 som prøvde å få tak i billett. for et kok!» skriver klubben etter å ha solgt unna de siste 1000 plassene. mesterligaoppgjøret mot caroline graham hansen og ingrid syrstad engens barcelona spilles 20. mars på åsane arena. brann ønsket i utgangspunktet å få den nye gressmatta på brann stadion klar til oppgjøret, men måtte erkjenne at banen ikke ble klar til kampen. derfor spilles kampen på åsane arena som har en kapasitet på 3300 tilskuere. returoppgjøret spilles i den katalanske hovedstaden 28. mars. dersom brann på sensasjonelt vis tar seg videre mot barcelona, venter vinneren av kvartfinalen mellom ajax og chelsea i semifinalen i april. (ntb)

  Tempo-Foss firer i ørkenen: – Avslutter godt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:14.02)
  det norske sykkelhåpet tobias foss endte på 4.-plass i tirsdagens tempoetappe i uae tour. brandon mcnulty vant overbevisende. etappen gikk på al hudayrirat island og var 12,1 kilometer lang. løypa var så å si helt flat i ørkenen i de forente arabiske emirater. foss var en av dagens store favoritter. halvveis passerte det norske håpet 14 sekunder bak ledende mcnulty og hadde dermed en stor oppgave foran seg dersom han skulle klare å ta seieren fra amerikaneren. det klarte han ikke og kjørte inn til fjerdeplass i sin første tempoetappe for sitt nye lag ineos grenadiers. foss endte til slutt 14 sekunder bak mcnulty. – en god avslutning av foss, sa eurosport-kommentator theis magelssen. uae team emirates gjorde storeslem på dagens etappe og tapetserte pallen. på andreplass kom australske jay vine som kom i mål to sekunder bak. danske mikkel bjerg tok tredjeplassen, fire sekunder bak vinneren. torstein træen fra bahrain-victorious endte på 55.-plass. vegard stake laengen (uae) ble nummer 73. rittet består av sju etapper. onsdag er det klatreetappe fra al marjan island. da skal rytterne sykle 176 kilometer opp til jebel jais på uae tourens tredje dag. (ntb)
  Tårevåt Diggins – mener verdenscup på hjemmebane overgikk OL-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:20.59)
  jeg tror dette var den kuleste og mest emosjonelle dagen i karrieren min. jeg trodde ol skulle være det kuleste, men jeg tok feil. dette var helt fantastisk. hele landet dukket opp. nå kommer jeg til å gråte igjen, sier jessica diggins til viaplay. amerikaneren, som vant ol-gull i 2018 i sprintstafett sammen med kikkan randall, ble nummer fire i lørdagens sprint i fri teknikk i hjemstaten minneapolis. – dette er noe vi har jobbet for så lenge, at sporten skal vokse. i dag viste at folk elsker langrenn her og vi vil ha renn som dette hele tiden. dette er fantastisk, og jeg er så takknemlig. dette har vært helt spesielt, fortsetter ol-vinneren. diggins leder verdenscupen sammenlagt og flere tusen amerikanere møtte opp allerede lenge før lørdagens prolog. ol-vinneren forteller at hun måtte tørke tårer allerede på oppvarmingen. – jeg har tenkt på dette så lenge. og det klarte likevel å overgå alle mine forventninger. – jeg tror ikke dette hadde skjedd dersom diggins og randall ikke hadde vunnet ol-gull. diggins sin suksess de siste årene etter ol har bygd en stor følgerskare i minnesota og usa, sier nathaniel herz til nrk. herz er til stede i minnesota og er en av få amerikanske journalister som jevnlig dekker langrenn. – langrennsinteressen startet med ol-gullet i 2018 og har fortsatt med suksessen til landslaget de siste årene. det er utfordringer med sporten ettersom det koster mye og klimautfordringer, men langrenn er en voksende sport i usa, sier herz. svenske jonna sundling vant foran linn svahn og kristine stavås skistad.


  Bronsen glapp for Marvik i bryte-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:19.58)
  oskar «tåsenplogen» marvik (28) kom godt i gang, men måtte se at bronsemedaljen i bryte-em gikk til beke kandelaki fra aserbajdsjan. marvik gikk med det glipp av sin andre mesterskapsmedalje i karrieren etter 2-2 i rumenske bucuresti. marvik jobbet hardt for å styre sentrum av matta og for å slite ut kandelaki. det klarte han fint og tok de to første poengene, men så måtte marvik ned i parterre. kandelaki fikk sving på nordmannen og utlignet poengene. siden aserbajdsjaneren tok de siste poengene i kampen, ble han vinneren da tiden var ute. marvik fikk mulighet til å bryte videre i em ettersom hans overmann i åttedelsfinalen, tyrkeren riza kayaalp, tok seg til finalen. marvik møtte david ovasapyan fra armenia i den første kampen i rekvalifiseringen. der ble det 3-2 til nordmannen. 28-åringen vant bronsemedalje i 130-kilosklassen under vm på hjemmebane for tre år siden. (ntb)

  Juventus snublet i gullkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:06.10)
  juventus tapte 0-1 for udinese på hjemmebane i serie a mandag kveld. dermed begynner gullhåpet å svinne hen for torino-klubben. luken opp til inter på tabelltopp er nå sju poeng. juventus har i tillegg én kamp mer spilt. lautaro gianetti ble matchvinneren da han satte inn 1-0-målet etter 25 minutter. etter en snau times spill trodde imidlertid arkadiusz milik at han hadde utlignet for juventus, men målet ble avblåst da det viste seg at ballen hadde vært ute av spill før scoringen. juventus står dermed med to strake tap og tre kamper uten seier. lørdag gjester de hellas verona. inter står på sin side med fem strake seire og må helt tilbake til 27. september for å finne siste tap (ntb)

  Sør-Afrika sikret bronsen i afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:08.32)
  de sørafrikanske fotballherrene vant bronsefinalen i afrikamesterskapet etter straffesparkkonkurranse mot kongo. ingen av de to lagene maktet å finne veien til nettmaskene i løpet av 120 minutter med fotball. dermed måtte bronsevinneren kåres i straffesparkkonkurranse. der hadde kongo muligheten til å avgjøre med sitt femte forsøk, men chancel mbemba bommet. da det også gikk galt for lagkamerat meschack elia, var det til slutt sør-afrika som kunne juble for bronse. i finalen søndag møtes storfavoritt nigeria og vertsnasjonen elfenbenskysten. (©ntb)

  Klæbo best i prologen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:19.22)
  johannes høsflot klæbo vant prologen i fristilsprinten i canmore lørdag. nærmest fulgte michael hellweger og franske lucas chanavat. håvard solås taugbøl ble nummer åtte, harald østberg amundsen 10, even northug 14, erik valnes 20 og pål golberg 21. dermed var simen hegstad krüger eneste norske løper som ble slått ut. vinneren av fredagens fellesstart ble nummer 38.

  Solid prolog av Skistad og Udnes Weng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:18.46)
  svenske jonna sundling var raskest i sprintprologen i canmore lørdag. den regjernde vm- og ol-vinneren slo linn svahn med 2,2 sekunder. kristine stavås skistad viste imidlertid at også hun vil ha et ord med i laget i utslagsrundene senere i kveld. hun ble nummer tre i prologen, 5,57 sekunder bak sundling. med norske øyne var det også gledelig at tiril udnes weng fulgte på plassen bak skistad. mathilde myhrvold ble nummer 10, lotta udnes weng ble nummer 16, heidi weng 26 og anne kjersti kalvå 29. dermed har norge samtlige seks kvinner videre.

  Vipers slo tilbake etter treg start – vant klart mot ungarsk storlag i Champions League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:17.29)
  den norske håndballstormakten vipers kristiansand slo på sjarmen og vant 35-27 borte mot det ungarske hovedstadslaget ftc hungaria i champions league lørdag. etter et jevn åpning på kampen grep vertene til seg et lite forsprang tre strake nettkjenninger fra 4-4 til 7-4. da skrudde vipers på den berømte bryteren og orkestrerte en glitrende periode. i løpet av ti minutter gikk gjestene fra tre mål bak til fire mål foran. til pause ledet vipers 17-13. det norske laget bevarte ledelsen etter sidebyttet og glitret til slutt inn til en overbevisende 35-27-seier. russiske anna vyakhireva storspilte for gjestene med ni mål. vipers sikret seg billett til utslagsrundene da de slo polske zaglebie lubin i starten av måneden. i mars skal sørlandsklubben ut i en dobbeltkamp i jakten på kvartfinalebillett. i siste gruppespillsrunde skal vipers opp mot danske ikast på hjemmebane. årets sesong har ikke vært en dans på roser for den tredoble champions league-vinneren fra kristiansand. for kort tid tilbake ble det gjort kjent at den norske storklubben hadde store økonomiske problemer. (ntb)

  Pallen glapp for de norsk alpinistene i Andorra

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:14.26)
  det var jevnt i toppen i kvinnenes storslalåm i soldeu, andorra, lørdag. thea louise stjernesund lå på skuddhold til seier etter første omgang, men hun fikk ikke ut det lille ekstra i finaleomgangen. hun endte til slutt på en femteplass, kun 0,29 bak vinneren. mina fürst holtmann imponerte også stort. i første omgang mistet hun den ene staven, men klarte likevel å kjøre ned til en solid 11.-plass. i andre omgang slo hun tilbake med glimrende kjøring og tok ledelsen. den beholdt hun frem til verdenscup-toer lara gut-behrami slo henne med 41 hundredeler. holtmann ble til slutt nummer sju. for sveitsiske gut-behrami holdt det helt inn. hun vant foran alice robinson fra new zealand og a.j. hurt fra usa. ragnhild mowinckel lå på en sjuendeplass etter en første omgang. hun rykket ned til en 12.-plass i andre omgangen. kajsa vickhoff lie ble nummer 20 og kristin lysdahl endte på 25.-plass. tre av de beste kvinnelige alpinistene, blant annet verdenscupleder mikaela shiffrin, deltok ikke grunnet skader.

  Medaljen glapp for Bergane i U23-VM – tysk seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:11.57)
  margrethe bergane var i medaljekampen nesten til slutt, men endte på 5.-plass på 10 kilometer klassisk i u23-vm langrenn. helen hoffmann fra tyskland vant. det så lenge ut til å gå mot svensk dobbeltseier ved märta rosenberg og elin henriksson, men hoffmann og sveitsiske nadja kälin tok mange sekunder på de siste kilometerne og endte med gull og sølv. rosenberg måtte nøye seg med bronse, 4,7 sekund bak hoffmann og 3,5 bak kälin. bergane var på tredjeplass ved passering 7,3 kilometer, men endte som nummer fem og var slått med 12,7 sekunder av vinneren. bergane, som har imponert på seniornivå og ble nummer 15 i tour de ski, åpnet under vanskelige forhold med mildvær og regn svært beskjedent og var på 28.-plass ved første passeringspunkt etter 0,7 kilometer, men fram mot 4,0 kilometer gikk hun seg opp til femteplass og var da 14,4 sekunder bak rosenberg. etter vel halvgått løp (5,15 kilometer) var hun oppe på bronseplass, med bare rosenberg (6,7 sekunder) og elin henriksson (1,4) foran seg. mot slutten var det ingen som kunne stå imot hoffmann og kälin. tuva anine brusveen-jensen, anna heggen og sigrid leseth føyen var aldri med i tetstriden. (©ntb)

  Supertalentet Myhlback utklasset alle: – Har aldri spydd så mye

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:12.36)
  den 17 år gamle svenske langrennskometen alvar myhlback var i en klasse for seg da han tok gullet på 10 km klassisk i junior-vm. mons melby med bronsen. – jeg ble så jævla dårlig. det tok nesten bort hele gleden. jeg har aldri spydd så mye i hele mitt liv. ikke i nærheten, utbrøt myhlback overfor tt etter det imponerende gulløpet. mons melbye sikret norsk vm-bronse på distansen der myhlback slo den sveitsiske sølvvinneren isai näff med 52,4 sekunder. melbye var ytterligere 4,4 sekunder bak svensken. – det er vel et tegn på at man har tatt seg ut. jeg kjempet virkelig for det gullet. og jeg har kjempet så utrolig lenge, sa myhlback, som slo tilbake etter 6.-plass på 20-kilometeren i fri teknikk tidligere i mesterskapet. jørgen nordhagen fra tranby, den overlegne gullvinneren på 20 kilometer fellesstart i fri teknikk tidligere i mesterskapet, tapte jevnt og trutt til svensken utover løpet sitt og var 59,7 sekunder bak i mål på fjerdeplass. (ntb)

  Sveriges supertalent Alvar Myhlback utklasset alle

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:12.36)
  den 17 år gamle svenske langrennskometen alvar myhlback var i en klasse for seg da han tok gullet på 10 km klassisk i junior-vm. mons melby med bronsen. alvar myhlback startet forrykende og så seg aldri tilbake. allerede etter knappe to kilometer ledet han solide ti sekunder. sølvet gikk til sveitsiske isai näff. han var 52,4 sekunder bak tenåringen fra sverige. mons melbye fra årvoll holdt litt bedre følge med svensken enn de andre nordmennene og gikk inn til bronse slått med 56,8 sekunder. jørgen nordhagen fra tranby, den overlegne gullvinneren på 20 kilometer fellesstart i fri teknikk tidligere i mesterskapet, tapte jevnt og trutt til svensken utover løpet sitt og var 59,7 sekunder bak i mål på fjerdeplass. (ntb)

  Anniken Sand tok bronse på 10 km klassisk i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:10.35)
  anniken sand gikk inn til bronsen på 10 kilometer klassisk i junior-vm i planica. gullet gikk til svenske evelina crusell. sand tok sølvet på 20 km fri teknikk. anniken sand startet litt forsiktig, men var beste norske litt over halvveis, men klarte ikke helt å matche svensk evelina crusells tempo. den svenske jenta vant 8,5 sekunder foran sprintvinneren gina del rio fra andorra. sand var 23,4 sekunder bak. (ntb)  Spansk motstand for Brann i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:13.13)
  brann er videre i mesterligaen og møter barcelona fra spania i kvartfinalen. den skal spilles på hjemmebane den 19. eller 20. mars og returkampen borte 27. eller 28. mars. brann kom på 2. plass i gruppen sin, og kunne derfor kun trekke 1. plass fra de andre gruppene. laget fra bergen vil møte de norske stjernene caroline graham hansen og ingrid syrstad engen som spiller for barcelona. semifinalene ble også trukket samtidig som kvartfinalene. går brann videre vil de møte vinneren av ajax/chelsea i en eventuell semifinale. her vil også brann starte på hjemmebane. semifinalen vil spilles 20/21. april og returkampen vil være 27/28. april. en eventuell finale for brann vil finne sted i bilbao i spania den 25. mai 2024. kvartfinalene er: brann – barcelona benfica – lyon ajax – chelsea häcken – paris saint-germain

  Tunge forfall for ishockeylandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:12.17)
  ishockeylandslagets sjef tobias johansson har fått fire forfall til landslagsturneringen i frankrike denne uken. tobias normann, mattias nørstebø, mathis olimb og thomas berg paulsen har alle meldt forfall til kampene i frankrike. de blir erstattet av markus stensrud, sander vold engebråten, anders tangen henriksen og henrik lilleberg knold. norge møter danmark fredag og vinneren eller taperen av oppgjøret mellom frankrike og østerrike lørdag. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »