Hovedsiden

Liten annonse
  Vickhoff Lie kjørte ut på Kvitfjell: – Jeg er forbanna

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:11.42)
  det ble en kjedelig norsk dag i kvitfjell lørdag. kajsa vickhoff lie kjørte ut, mens ragnhild mowinckel leverte en svak super-g på krevende forhold i plussgrader. verdenscupleder lara gut-behrami leder rennet, som pågår fortsatt, og har østerrikerne cornelia hütter og mirjam puchner nærmest seg. vickhoff lie klarte å matche gut-berahmi før hun kjørte utenfor en port midtveis. etterpå sitter hun igjen med en blandet følelse. – jeg prøvde virkelig alt jeg kunne, og hvis man ikke ga 100 prosent i dag, gikk tiden kjempefort. det var et taktisk dårlig valg av meg der jeg prøvde å gå litt mer rett på, og ble litt sein, men jeg prøvde. da er jeg fornøyd med det, men jeg er forbanna også, sier hun til nrk etter å ha kjørt ut. hun avfeier at det var snakk om overtenning på hjemmebane. – det er mykere forhold her enn vi er vant til, da er det ikke like lett å hente seg inn. jeg prøvde, men da vet jeg det til i morgen, sier hun. ragnhild mowinckel gikk nylig ut med nyheten om at hun gir seg etter sesongen tidligere i uken. hun fikk det ikke helt til i sitt nest siste verdenscuprenn på hjemmebane. det ble litt for omstendig og krampaktig kjøring og endte hele 1,34 sekunder bak den sveitsiske kjøreren. det var super-g på programmet etter at utforrennet ble avlyst fordi man ikke hadde fått kjørt noen obligatorisk trening. det skal kjøres ny super-g på kvitfjell søndag.


  Maratonstjerner hyller avdød verdensrekordholder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:10.16)
  den dobbelte olympisk maratonmesteren eliud kipchoge har den tragiske dødsfallet til landsmannen kelvin kiptum i tankene når han løper tokyo maraton søndag. kipchoge er på startstrek for første gang etter at kiptum mistet livet i en bilulykke 11. februar. han ble bare 24 år. kiptum døde bare måneder etter at han slo kipchoges verdensrekord på maraton. de to var ventet å måle krefter med hverandre for første gang under sommerens paris-ol. foran søndagens maratonløp i tokyo sier 39 år gamle kipchoge at det er svært trist at kiptum «forlot oss». – han hadde god fart på karrieren, og han løp virkelig på et høyt nivå, sier kipchoge. (ntb)
  Ny Ruud-seier i Acapulco – klar for kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:08.14)
  tennisesset casper ruud fortsetter den gode trenden på mexicansk hardcourt. torsdag morgen norsk tid slo han dusan lajovic i atp 500-turneringen i acapulco. nordmannen vant 6-4, 7-5. i kvartfinalen venter amerikaneren ben shelton, som slo matteo arnaldi før ruud gikk på banen. det var den fjerde triumfen til ruud over den serbiske veteranen lajovic (33). ruud har kun tapt mot ham én gang. spillerne var begge meget solide i egen serve, men på stillingen 5-4 begynte ruud virkelig å legge press på serberen. 25-åringen fra snarøya gikk opp til 40-0 og lyktes siden på sin tredje bruddball. dermed vant han førstesettet med 6-4. i sett nummer to hadde ingen av spillerne en eneste bruddball før ruud igjen viste seg seig og satte lajovic under press da det gikk mot avgjørelse. nordmannen ledet 6-5 på serberens serve og gikk opp til 40-15 i det tolvte gamet. det betød to matchballsjanser for ruud, som lyktes på den første og vant kampen med 7-5 i annet sett. i første runde i acapulco måtte ruud slite med christopher eubanks som fulgte nordmannen helt til døren. i los cabos sist uke viste ruud knallform hvor han ikke ga fra seg et eneste sett fram mot finalen. der ble det tap for australske jordan thompson. ben shelton spilte sist i dallas, der han tapte i strake sett for landsmannen tommy paul i semifinalen. ruud står med ti turneringsseirer i karrieren. alle har kommet på atp 250-nivå. i tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre grand slam-finaler og spill i atp-finalen. (ntb)
  Vipers tok NM-gull for sjuende år på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:15.43)
  storhamar ga det et skikkelig forsøk, men stjernegalleriet til vipers lot seg ikke stoppe. dermed innkasserte de nm-gull med 32-23-seier. sørlendingene slet innledningsvis mot et påskrudd storhamar-lag. særlig ute til venstre skapte mia solberg svele og kristin venn trøbbel for vipers. etter drøyt halvspilt førsteomgang ledet storhamar 9-6, og vipers tok timeout. det fikk fart på stjernelaget, og i løpet av kun fire minutter vendte de rosakledde til ettmålsledelse. mot slutten av førsteomgangen stakk vipers fra storhamar, og storfavorittene kunne til slutt feire nm-gull. – jeg synes vipers har framstått veldig solide. det går virkelig unna her. vi ser hvor raske de er når de umiddelbart straffer storhamar, sa tv 2-ekspert gro hammerseng-edin. 16. februar falt de siste brikkene som gjør at klubben unngår konkurs på plass. (ntb)

  Vipers ristet av seg Storhamar – tok NM-gull for sjuende år på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:15.43)
  storhamar ga det et skikkelig forsøk, men stjernegalleriet til vipers lot seg ikke stoppe. dermed innkasserte de nm-gull med 32-23-seier. sørlendingene slet innledningsvis mot et påskrudd storhamar-lag. særlig ute til venstre skapte mia solberg svele og kristin venn trøbbel for vipers. etter drøyt halvspilt førsteomgang ledet storhamar 9-6, og vipers tok timeout. det fikk fart på stjernelaget, og i løpet av kun fire minutter vendte de rosakledde til ettmålsledelse. mot slutten av førsteomgangen stakk vipers fra storhamar, og storfavorittene kunne til slutt feire nm-gull. – jeg synes vipers har framstått veldig solide. det går virkelig unna her. vi ser hvor raske de er når de umiddelbart straffer storhamar, sa tv 2-ekspert gro hammerseng-edin. 16. februar falt de siste brikkene som gjør at klubben unngår konkurs på plass. (ntb)
  Formsvak Alcaraz innrømmer: – Langt unna mitt beste nivå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:07.04)
  den spanske tennisstjernen carlos alcaraz (20) har trøblet med formen i starten av 2024. verdenstoeren erkjenner at han har mye å gå på. spanjolens forrige turneringsseier kom i wimbledon i fjor med en mesterlig finalekamp mot novak djokovic. siden har han vært i semifinale i både us open og atp-finalen i torino, i tillegg til finale i masters-turneringen i cincinnati. det har imidlertid ikke endt med noen titler. søndag forsvant han overraskende ut i semifinalen mot chileneren nicolas jarry i atp250-turneringen i buenos aires. etter tapet var alcaraz klar på at han er et stykke unna toppformen. – det var tøft å tape, og det smerter virkelig. det er mye å forbedre. jeg spilte god tennis, men jeg er samtidig langt unna mitt beste nivå, sa spanjolen til nyhetsbyrået afp. alcaraz har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste par årene. han ble tidenes yngste verdensener da han som 19-åring slo norske casper ruud i us open-finalen i 2022. siden har han og serbiske djokovic vekslet mellom å inneha 1.-plassen på atp-rankingen. sistnevnte har imidlertid tronet øverst sammenhengende siden september i fjor. (ntb)

  Brystoperasjon for Newcastle-spiss: – Det er en veldig merkelig skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:13.23)
  newcastle-profilen callum wilson var fredag gjennom en operasjon i en brystmuskel. han kan miste resten av inneværende sesong. manager eddie howe opplyste om målscorerens situasjon på en pressekonferanse fredag. wilson skadet seg i oppgjøret mot nottingham forest sist helg. – det er en veldig merkelig skade, som oppsto i en duell på slutten av kampen. til å begynne med trodde vi det var skulderen hans, men det er brystmuskelen, sa howe fredag. – han har oppsøkt en spesialist, og han opereres mens vi snakker nå. det er et stort slag for oss. jeg føler virkelig med ham. vi håper han er tilbake før sesongslutt, la han til. wilson står med sju ligascoringer for sjuendeplasserte newcastle denne sesongen. lørdag er bournemouth motstander. (ntb)

  Mbappé skjøt PSG mot kvartfinale i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:22.52)
  paris saint-germain tok en enkel seier over real sociedad i åttendedelsfinalen i mesterligaen. etter en målløs og jevn første omgang, skulle psg virkelig sette på turboen etter hvilen. etter litt sjansesløseri fra hjemmelaget, var det ingen ringere enn kylian mbappé som fikk hull på byllen for hovedstadsklubben. den franske verdensstjernen var iskald fra kloss hold, og sendte psg fortjent i føringen etter 57 minutter. – vi scoret i viktige øyeblikk og er fornøyd med det første steget. det er fortsatt en jobb igjen å gjøre, men det er godt å reise til spania med et forsprang, sa mbappé til canal plus. så snaue 15 minutter senere fikk unggutten bradley barcola vise seg frem. først rundet han elegant av sociedad-backen hamari traore, for så å plassere ballen kontant til side for alex remiro. kampen endte 2-0. det ble dermed en komfortabel seier for det franske laget, som har gitt seg selv et solid utgangspunkt til returkampen som spilles i mars.

  PSG med komfortabel seier over Sociedad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:22.52)
  paris saint-germain tok en enkel seier over real sociedad i åttendedelsfinalen i mesterligaen. etter en målløs og jevn første omgang, skulle psg virkelig sette på turboen etter hvilen. etter litt sjansesløseri fra hjemmelaget, var det ingen ringere enn kylian mbappé som fikk hull på byllen for hovedstadsklubben. den franske verdensstjernen var iskald fra kloss hold, og sendte psg fortjent i føringen etter 57 minutter. så snaue 15 minutter senere fikk unggutten bradley barcola vise seg frem. først rundet han elegant av sociedad-backen hamari traore, for så å plassere ballen kontant til side for alex remiro. kampen endte 2-0. det ble dermed en komfortabel seier for det franske laget, som har gitt seg selv et solid utgangspunkt til returkampen som spilles i mars.
  Klæbo vant fransk duell: – Jeg var irritert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:21.12)
  johannes høsflot klæbo sikret seieren foran franske richard jouve under klassisksprinten i canmore. erik valnes ble nummer tre. – det er veldig imponerende, det johannes gjør, sier nrks langrennsekspert fredrik aukland. for det var et samlet felt inn på oppløpet, der klæbo lå i front. men etter et langt oppløp holdt han unna for franskmannen, som pustet han i nakken. – han gjør det nok en gang, johannes høsflot klæbo. jouve var stek i semifinalen, og så sterk, så sterk på første del av dette oppløpet, men da det virkelig gjaldt de siste 50 meterne, da var det ingen som kunne tukte johannes høsflot klæbo, sier aukland. – jeg var irritert da jeg så skiene til richard på min venstre side. jeg tenkte «å nei, ikke igjen». jeg tapte samme avslutning på søndag, så jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag, sier klæbo i seiers intervjet med fis. dermed sikre klæbo seg sin verdenscupseier nummer 76 og pallplass nummer 100. etter tirsdagens seier ligger klæbo ett poeng bak valnes i sprintverdenscupen sammenlagt. av øvrige nordmenn kom even northug på 5.-plass, håvard solås taugbøl på 15.-plass, pål golberg på 17.-plass, harald østberg amundsen like bak på 18.-plass og mattis stenshagen til slutt på 20.-plass.

  Klæbo med nok en verdenscupseier i Canmore: – Imponerende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:21.12)
  johannes høsflot klæbo sikret seieren foran franske richard jouve under klassisksprinten i canmore. erik valnes ble nummer tre. – det er veldig imponerende, det johannes gjør, sier nrks langrennsekspert fredrik aukland. for det var et samlet felt inn på oppløpet, der klæbo lå i front. men etter et langt oppløp holdt han unna for franskmannen, som pustet han i nakken. – han gjør det nok en gang, johannes høsflot klæbo. jouve var stek i semifinalen, og så sterk, så sterk på første del av dette oppløpet, men da det virkelig gjaldt de siste 50 meterne, da var det ingen som kunne tukte johannes høsflot klæbo, sier aukland. dermed sikre klæbo seg sin verdenscupseier nummer 76 og pallplass nummer 100. av øvrige nordmenn kom even northug på 5.-plass, håvard solås taugbøl på 15.-plass, pål golberg på 17.-plass, harald østberg amundsen like bak på 18.-plass og mattis stenshagen til slutt på 20.-plass.

  Skiskytterprofil hetset på nett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:14.54)
  den tyske skiskytteren vanessa voigt sier hun har mottatt brutale meldinger på nettet etter en tung start på skiskytter-vm i tsjekkia. voigt snakker om netthetsen hun har blitt utsatt for i en podkast hos kringkasteren ard. – du finner ofte meldinger som er virkelig sjokkerende, og som er personlig støtende, sier skiskytteren. hun utmerket seg med to pallplasser tidlig i verdenscupsesongen, men har slitt under vm i nove mesto. 15.-plass på jaktstarten og 19.-plass på sprinten er fasiten så langt. – vm har ikke gått så bra hittil, sier voigt, som ber om støtte fra omgivelsene for å reise seg og klatre på resultatlistene. – alt jeg egentlig trenger akkurat nå er en klem og noen gode ord og definitivt ingen meldinger som kan trekke meg enda lenger ned, sier hun. skiskytteren er tydelig på at hun er rustet til å takle objektiv kritikk, men sier det er langt verre når folk «som sitter i sofaen foran tv-en og kanskje aldri har vært på ski selv, bare kritiserer deg». voigt har også tidligere vært åpen om netthets. for å takle de stygge meldingene har hun engasjert en mentaltrener.

  Dødssyke «Svennis» får Liverpool-drømmen oppfylt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:12.18)
  den kreftsyke trenerlegenden sven-göran eriksson avslørte nylig en livslang drøm. nå blir den virkelighet. 75 år gamle eriksson er rammet av kreft i bukspyttkjertelen og fortalte nylig til sveriges radio at han ikke har lenge igjen å leve. i samme moment røpet den svenske trenerlegenden at han gjennom hele sin fantastiske karriere har hatt en drøm om å trene liverpool. nå er det klart at han blir hjemmelagets trener i veldedighetskampen mellom liverpool og ajax 25. mars. svennis skal ha trenerrollen sammen med ian rush, john barnes og john aldridge. jerzy dudek, martin skrtel, fabio aurelio og djibril cissé er blant spillerne som skal representere liverpool. (ntb)

  City-profil hyller Oscar Bobb: – Stor framtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:20.36)
  manchester city-midtstopper nathan aké møtte pressen i københavn før tirsdagens åttedelsfinale i mesterligaen. overfor nrk er aké full av lovord om det norske supertalentet oscar bobb, som har fått mindre og mindre spilletid i det siste, selv om prestasjonene har vært gode. – jeg liker ham kjempegodt. han er så god. teknisk er han helt utrolig. og som fyr: han er så bra. han hører på alle, og vil bli bedre. han ønsker å lære fra manageren og spillerne rundt ham. jeg tror det er derfor han utvikler seg så mye. han ønsker å lære. man kan se det i hver kamp han spiller. han har påvirkningskraft. han har en stor fremtid, helt klart, sier aké til nrk. bobb har for virkelig fått gjennombruddet sitt i city denne sesongen, hvor han har notert seg med to mål og to målgivende på 15 kamper. de meste av dem har riktignok vært innhopp fra benken. bobbs matchvinnerscoring borte mot newcastle ble også kåret til månedens manchester city-mål i januar. tirsdag kveld tar fc københavn imot manchester city i parken. kampen starter klokken 21.00. (©ntb)

  Tidligere eliteserie-profil Mounir Hamoud er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:15.17)
  mounir hamoud er død, 39 år gammel. det bekrefter strømsgodset på sine hjemmesider mandag ettermiddag. hamoud døde brått mandag morgen av hjertestans. strømsgodset og norges fotballforbund skriver at de deler informasjonen i samråd med de nærmeste pårørende. – dette er et brutalt og sjokkerende budskap å få – det berører oss alle i strømsgodset, det berører drammen og hele fotballfamilien. våre tanker går først og fremst til mounirs familie og etterlatte i en svært vanskelig situasjon. de har mistet en pappa, ektemann, bror, sønn og kjært familiemedlem, skriver klubben på sin hjemmeside. – mounir var virkelig en god lagspiller med høy faglig kompetanse. han var opptatt av at alle skulle ha like muligheter, brant for fotballen og var en familiekjær mann. mounir er en person som har gjort inntrykk på så mange. han vil bli dypt savnet i fotballen, og våre varmeste tanker går til hans kone, barn og øvrige familie, sier generalsekretær karl-petter løken i norges fotballforbund. hamoud spilte flere aldersbestemte landskamper for norge og ble tatt ut i a-landslagstroppen til comeback-kampen til egil «drillo» olsen mot tyskland i 2009. tidligere i år ble hamoud ansatt som toppspillerutvikler i strømsgodset. han spilte for strømsgodset fra 2012 til 2019, og har 147 kamper for klubben. i 2013 vant han seriegull med strømsgodset, samt seriesølv i 2012 og 2015. hamoud startet seniorkarrieren i lyn før han signerte for bodø/glimt i 2006. der spilte han frem til 2011.

  Reagerte på trenerens intervjuer etter VM-fiasko: – Sa han burde pratet med oss først

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:12.18)
  vm-jaktstarten for de norske kvinnene på søndag ble ødelagt av dårlig skyting. ida lien var best av de norske med en 30. plass, og seks bom på tyve skudd. ingrid landmark tandrevold endte på en 34. plass, også med seks bom. under mandagens pressetreff før 15-kilometeren i morgen var tandrevold tydelig på hva hun syntes om at treneren, patrick oberegger, gikk hardt ut i mediene etter søndagens renn. han sa blant annet til vg at viste seg fra sin verste side. til nrk sa han videre at de skulle ta en alvorsprat. – jeg tror ikke han var den eneste som var frustrert. jeg tror det var tre jenter som var minst like frustrerte. vi prøver så godt vi kan å få det til. i går fikk vi det virkelig ikke til noen av oss, sier tandrevold til nrk. – vi har en intern policy på at vi snakker med hverandre. jeg synes det er vanskelig å svare på uttalelser fra andre gjennom media, det blir ofte litt misforstått, sier tandrevold til vg mandag. søndag kveld var det møtevirksomhet i det norske laget. både felles og individuelle samtaler. – det var mer individuelle møter som jeg hadde lyst til å ha. jeg synes ikke det var noen grunn til å kjefte huden full, sier hun til nrk. – han (oberegger) sa han burde ha pratet med oss først, sier hun videre til vg. treneren på sin side skjønner poenget til kvinnene, men mener de bør tåle litt også. – jeg skjønner poenget med at de ville ha det internt, siden ærlighet kan gjøre vondt. alle skal ikke dømmes på samme måte, og derfor tok vi praten med hver enkelt. vi har jobbet med det som er bra og sett på hva som må forbedres. vi skal se fremover. hver enkelt vet hva de kan gjøre for å skyte bedre. man må tåle litt direkte tilbakemeldinger også, sier oberegger til nrk.


  Ødegaard med to målgivende i største ligaseier på over 12 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:16.57)
  arsenal herjet mot byrival west ham og scoret fire mål før pause. martin ødegaard og hans mannskap ga seg ikke før det stod. dette er arsenals største seier i ligaen på 12 år. vi må tilbake til 2012 for å finne en større seier for rødtrøyene, da ble blackburn slått 7-1. 6-0 seieren er arsenals nest største borteseier i historien. bare en 7-0 seier borte mot standard liège i cupvinnercupen i 1993 er større. arsenal henger med helt i tetsjiktet i premier league. med en 3. plass – to poeng bak serieleder liverpool er det virkelig tett i toppen. midtstopper william saliba sendte bortelaget i føringen med en kontant heading etter et hjørnespark 32 minutter ut i kampen. få minutter senere ble bukayo saka felt av west hams sisteskanse alphonse areola. dommeren pekte på straffemerket og saka satt selv inn 2-0 fra 11-meteren. fire minutter senere stanget gabriel magalhães inn 3-0 til gjestene. deretter spilte martin ødegaard løs leandro trossard, som banket ballen opp i lengste kryss. dermed stod det 4-0 til pause og en hel haug av tilskuere ble sett på vei ut av stadion til halvtid. målfesten fortsatte etter hvilen. ødegaard var på nytt nest sist på ballen da saka scoret sitt andre for kvelden. og som det ikke var nok for hjemmelaget, skulle tidligere west ham-kaptein declan rice strødd ytterligere salt i såret. fra 25 meter limte han ballen i bortre hjørne, men hadde en behersket feiring av respekt for sin tidligere klubb. flere mål ble det ikke på london stadium. arsenal kunne med det juble for sesongens andre 6-0 seier, etter å ha slått lens med samme sifre i champions league i november. west ham skapte tilnærmet null og befinner seg nå på en 8. plass.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »